Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62018TN0661

    Cauza T-661/18: Acțiune introdusă la 7 noiembrie 2018 – Securitec/Comisia

    JO C 25, 21.1.2019, p. 46–47 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    21.1.2019   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    C 25/46


    Acțiune introdusă la 7 noiembrie 2018 – Securitec/Comisia

    (Cauza T-661/18)

    (2019/C 25/60)

    Limba de procedură: franceza

    Părțile

    Reclamantă: Securitec (Livange, Luxemburg) (reprezentant: P. Peuvrel, avocat)

    Pârâtă: Comisia Europeană

    Concluziile

    Reclamanta solicită Tribunalului:

    declararea admisibilității formale a prezentei acțiuni în anulare;

    pe fond, declararea temeiniciei acțiunii în anulare;

    prin urmare, anularea deciziei de respingere atacate din 7 septembrie 2018;

    de asemenea, anularea deciziei Comisiei din 17 septembrie 2018;

    dispunerea oricăror altor măsuri legale necesare în materie;

    obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată și a celorlalte cheltuieli efectuate în cadrul prezentei acțiuni.

    Motivele și principalele argumente

    În susținerea acțiunii, reclamanta invocă trei motive.

    1.

    Primul motiv, întemeiat pe încălcarea obligației de motivare de care ar fi afectate, pe de o parte, decizia Comisiei din 7 septembrie 2018 de respingere a ofertei depuse de reclamantă în cadrul cererii de ofertă nr. HR/R1/PR/2017/059 intitulate „Mentenanța instalațiilor de securitate în clădirile ocupate și/sau gestionate de Comisia Europeană în Belgia și Luxemburg” (JO 2018/S 209-476275) și, pe de altă parte, decizia din 17 septembrie 2018 prin care se refuză reclamantei furnizarea precizărilor pe care le solicita privind cererea de ofertă sus-menționată. Astfel, decizia de respingere a ofertei depuse de reclamantă se limitează să afirme că oferta nu propunea prețul cel mai scăzut, în condițiile în care criteriul prețului nu era singurul criteriu de atribuire prevăzut de caietul de sarcini. Întrucât insuficiența motivării echivalează cu o nemotivare, aceasta trebuie sancționată prin anularea deciziei.

    2.

    Al doilea motiv, întemeiat pe nelegalitatea deciziei atacate. În această privință, reclamanta susține că criteriul prețului cel mai scăzut nu era singurul reținut și că era necesar, în plus, ca oferta să fie legală și conformă. Or, potrivit reclamantei, adjudecatarul contractului nu deținea certificarea NEDAP, deși aceasta era impusă de caietul de sarcini. Prin urmare, atribuirea contractului acestei societăți era nelegală și trebuie, așadar, să se anuleze deciziile atacate.

    3.

    Al treilea motiv, întemeiat pe încălcarea principiilor transparenței, egalității de tratament și nediscriminării, de care ar fi afectate deciziile atacate, în special în raport cu cerința disproporționată privind o cifră de afaceri minimă de 900 000 de euro pentru întreprinderile care depun oferte pentru lotul nr. 4 în Luxembourg și în raport cu lipsa de răspuns a Comisiei la scrisoarea reclamantei din 28 iunie 2018 care ridica această problemă.


    Top