Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62015CN0030

    Asia C-30/15 P: Valitus, jonka Simba Toys GmbH & Co. KG on tehnyt 27.1.2015 unionin yleisen tuomioistuimen (kuudes jaosto) asiassa T-450/09: Simba Toys GmbH & Co. KG v. sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (tavaramerkit ja mallit) (SMHV) 25.11.2014 antamasta tuomiosta

    EUVL C 138, 27.4.2015, p. 29–31 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    27.4.2015   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    C 138/29


    Valitus, jonka Simba Toys GmbH & Co. KG on tehnyt 27.1.2015 unionin yleisen tuomioistuimen (kuudes jaosto) asiassa T-450/09: Simba Toys GmbH & Co. KG v. sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (tavaramerkit ja mallit) (SMHV) 25.11.2014 antamasta tuomiosta

    (Asia C-30/15 P)

    (2015/C 138/41)

    Oikeudenkäyntikieli: englanti

    Asianosaiset

    Valittaja: Simba Toys GmbH & Co. KG (edustaja: Rechtsanwalt O. Ruhl)

    Muut osapuolet: Sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (tavaramerkit ja mallit) (SMHV) ja Seven Towns Limited

    Vaatimukset

    Valittaja vaatii, että unionin tuomioistuin

    kumoaa unionin yleisen tuomioistuimen asiassa T-450/09, Simba Toys GmbH & Co. KG v. SMHV – Seven Towns Limited 25.11.2014 antaman tuomion

    kumoaa sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (tavaramerkit ja mallit) toisen valituslautakunnan 1.9.2009 tekemän päätöksen (asia 1526/2008-2)

    velvoittaa sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (tavaramerkit ja mallit) ja Seven Towns Limitedin korvaamaan oikeudenkäyntikulut unionin tuomioistuimessa sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa

    Oikeudelliset perusteet ja pääasialliset perustelut

    Valittaja esittää kuusi valitusperustetta: Ensimmäisen valitusperusteen mukaan asetuksen N:o 40/94 (1) 7 artiklan 1 kohdan e alakohdan ii alakohtaa on rikottu. Toisen valitusperusteen mukaan asetuksen N:o 40/94 7 artiklan 1 kohdan e alakohdan i alakohtaa on rikottu. Kolmannen valitusperusteen mukaan asetuksen N:o 40/94 7 artiklan 1 kohdan e alakohdan iii alakohtaa on rikottu. Neljännen valitusperusteen mukaan asetuksen N:o 40/94 7 artiklan 1 kohdan b alakohtaa on rikottu. Viidennen valitusperusteen mukaan asetuksen N:o 40/94 7 artiklan 1 kohdan c alakohtaa on rikottu. Kuudennen valitusperusteen mukaan asetuksen N:o 207/2009 (2) 76 artiklan 1 kohtaa on rikottu.

    Ensimmäinen valitusperuste jakaantuu 11 osaan: virheellinen tarkkaa selvittämistä koskeva vaatimus; virheellinen jo markkinoilla olevien tuotteiden huomioimatta jättäminen; tavaramerkin kuvan julkistamista koskevien toteamusten perustuminen tosiseikkojen ja selvitysaineiston ottamiseen huomioon vääristyneellä tavalla; liian suppea teknistä käyttötarkoitusta koskevien perusteiden tulkinta; olennaisten epätavanomaisten piirteiden huomioimatta jättäminen; virheellinen yleistä etua koskeva arviointi; virheellinen oikeudellinen arviointi vaihtoehtoisten muotojen puuttumisen merkittävyydestä, vaihtoehtoisia muotoja koskevan toteamuksen perustuminen tosiseikkojen ja selvitysaineiston huomioon ottamiseen vääristyneellä tavalla; virheelliset oikeudelliset vaatimukset teknisen käyttötarkoituksen syysuhteesta ja tuloksesta; sillä mahdollisuudella, ettei kuutiolla olisi ääriviivoja, ei ole merkitystä; virheellinen päätelmä siitä, että yhden väitetysti muun kuin teknisen tavaroiden alaryhmän seurauksena kaikki muut tavarat, joita varten tavaramerkki on rekisteröity, olisivat muita kuin teknisiä.

    Toisessa valitusperusteessa on yksi osa: on virheellisesti jätetty huomioimatta, että olennaiset osatekijät ovat toiminnallisia.

    Kolmannessa valitusperusteessa on yksi osa: on virheellisesti jätetty huomioimatta, että olennaiset osatekijät vaikuttavat olennaisesti tavaran arvoon.

    Neljäs valitusperuste jakautuu 11 osaan: todistustaakkaa on arvioitu oikeudellisesti virheellisellä tavalla riidanalaisen tavaramerkin yksilöllisiä ominaisuuksia on arvioitu virheellisellä tavalla; on jätetty huomioimatta yksittäisten ominaisuuksien tekninen luonne; on vedottu virheellisesti ainoastaan alakohtaisiin säännöksiin; omaehtoisuuden kriteeri on virheellinen; virheellinen päätelmä siitä, että tavaroiden yhden alaryhmän väitetyn erottamiskyvyn johdosta kaikki muut tavarat, joita varten tavaramerkki on rekisteröity, olisivat erottamiskykyisiä; todennäköisimmän muodon kriteeriä on sovellettu virheellisesti; sen epääminen, että taikakuutio olisi todennäköisin muoto, perustuu ainoastaan tosiseikkojen ja selvitysaineiston huomioon ottamiseen vääristyneellä tavalla; erottamiskykyä on arvioitu virheellisesti ainoastaan asiakkaan näkökulmasta; tiettyjä markkinoilla tosiasiassa olevia tuotteita on virheellisesti kieltäydytty ottamasta huomioon; markkinoilla jo olevien tavaroiden merkittävyyttä koskevat oikeudelliset vaatimukset ovat virheellisiä.

    Viides valitusperuste jakautuu kahdeksaan osaan: yksiselitteisyyden virheellinen vaatimus; virheellinen omaehtoisuuden vaatimus; suoran ja erityistä yhteyttä koskevan kriteerin virheellinen tulkinta; kuvailevuuden virheellinen arviointi ainoastaan tavaroiden yleisen sanamuodon osalta; virheellinen kohdeyleisön määritelmä; yleisen tietämyksen virheellinen määritelmä; yleisön tietämyksen virheellinen arviointi; tulevaisuuden kehitys on virheellisesti jätetty huomioimatta; yleistä etua on arvioitu virheellisesti viittaamalla virheellisesti vaihtoehtoisiin muotoihin.

    Kuudes valitusperuste koostuu yhdestä osasta: tosiseikoista on tehty virheellinen päätelmä tukeutumatta todisteisiin.


    (1)  Yhteisön tavaramerkistä 20.12.1993 annettu neuvoston asetus (EY) N:o 40/94 (EYVL 1994, L 11, s. 1).

    (2)  Yhteisön tavaramerkistä 26.2.2009 annettu neuvoston asetus (EY) N:o 207/2009 (EUVL L 78, s. 1).


    Top