EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32017R0118

Kommissionens delegerade förordning (EU) 2017/118 av den 5 september 2016 om fastställande av bevarandeåtgärder för fisket i syfte att skydda Nordsjöns marina miljö

C/2016/5549

EUT L 19, 25.1.2017, p. 10–25 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 09/08/2023

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_del/2017/118/oj

25.1.2017   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 19/10


KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) 2017/118

av den 5 september 2016

om fastställande av bevarandeåtgärder för fisket i syfte att skydda Nordsjöns marina miljö

EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1380/2013 av den 11 december 2013 om den gemensamma fiskeripolitiken, om ändring av rådets förordningar (EG) nr 1954/2003 och (EG) nr 1224/2009 och om upphävande av rådets förordningar (EG) nr 2371/2002 och (EG) nr 639/2004 och rådets beslut 2004/585/EG (1), särskilt artikel 11.2, och

av följande skäl:

(1)

Enligt artikel 11 i förordning (EU) nr 1380/2013 får sådana bevarandeåtgärder för fisket som är nödvändiga för att fullgöra skyldigheterna enligt unionens miljölagstiftning, bland annat artikel 6 i rådets direktiv 92/34/EEG (2) och artikel 13.4 i Europaparlamentets och rådets direktiv 2008/56/EEG (3), antas.

(2)

Enligt artikel 6 i direktiv 92/43/EEG ska medlemsstaterna för de särskilda bevarandeområdena vidta nödvändiga åtgärder för bevarande, som motsvarar de ekologiska behoven hos de livsmiljötyper och de arter som finns i områdena. Det föreskrivs också att medlemsstaterna ska vidta lämpliga åtgärder i de särskilda bevarandeområdena för att förhindra försämring av livsmiljöerna och habitaten för arterna samt störningar av de arter för vilka områdena har utsetts.

(3)

Enligt artikel 13.4 i direktiv 2008/56/EG ska medlemsstaterna inrätta åtgärdsprogram som ska omfatta geografiska skyddsåtgärder för att bidra till att skapa sammanhängande och representativa nätverk med marina skyddsområden som har tillräcklig mångfald i ekosystemen, exempelvis särskilda bevarandeområden i enlighet med habitatdirektivet, särskilda skyddsområden i enlighet med fågeldirektivet (4) och marina skyddsområden som erkänts av gemenskapen eller berörda medlemsstater inom ramen för internationella eller regionala avtal som de är parter i.

(4)

Danmark ansåg att det i syfte att efterleva artikel 6 i direktiv 92/43/EEG måste antas bevarandeåtgärder i vissa områden som lyder under landets överhöghet i Kattegatt i Nordsjön. Om nödvändiga bevarandeåtgärder för fisket påverkar fisket i andra medlemsstater får medlemsstaterna lämna gemensamma rekommendationer om dessa åtgärder till kommissionen.

(5)

Danmark, Tyskland och Sverige har direkt förvaltningsintresse i det fiske som kommer att beröras av åtgärderna. I enlighet med artikel 11.3 i förordning (EU) nr 1380/2013 lämnade Danmark relevant information om de begärda åtgärderna till Tyskland, inbegripet skälen för åtgärderna, vetenskapliga rön som stöder dem och detaljer om hur de ska genomföras och verkställas i praktiken.

(6)

Den 13 mars 2015 lämnade Danmark, Tyskland och Sverige, efter att ha samrått med rådgivande nämnden för Nordsjön, två gemensamma rekommendationer till kommissionen om bevarandeåtgärder för fisket i syfte att skydda revstrukturer i tre danska Natura 2000-områden i Kattegatt i Nordsjön och sju områden i Östersjön. Åtgärderna omfattar förbud mot fiskeverksamhet med mobila bottenkontaktredskap i områden med rev (livsmiljötyp 1170) och förbud mot all fiskeverksamhet i områden med bubbelrev (livsmiljötyp 1180).

(7)

Vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen (nedan kallad STECF) (5) angav i sitt vetenskapliga yttrande av den 17 april 2015 att bevarandemålen inom de särskilda områden som det hänvisas till i de gemensamma rekommendationerna inte kunde uppnås utan lämpliga åtgärder för att förhindra fiskeverksamhet i områdena.

(8)

STECF framförde vissa farhågor när det gäller kontroll och verkställighet av bevarandeåtgärderna och ansåg att ytterligare kontrollåtgärder kan vara lämpliga. Enligt artikel 5 i rådets förordning (EG) nr 1224/2009 (6) är medlemsstaterna skyldiga att vidta lämpliga åtgärder, tilldela adekvata resurser och fastställa de strukturer som krävs för att sörja för kontroll, inspektion och verkställighet av den verksamhet som bedrivs inom ramen för den gemensamma fiskeripolitiken. Detta kan omfatta sådana åtgärder som att kräva att alla berörda fartyg ska inge VMS-positioner (positioner enligt satellitbaserat kontrollsystem för fartyg) med ökad frekvens eller att identifiera områden med hög risk i det nationella kontrollsystemet på grundval av riskhantering, i syfte att åtgärda STECF:s farhågor.

(9)

Den 25 juni 2015 antog kommissionen delegerad förordning (EU) 2015/1778 (7) i syfte att fastställa bevarandeåtgärder för att skydda de berörda revområdena i Östersjön och Kattegatt.

(10)

Genom delegerad förordning (EU) 2015/1778 förbjöds fiske med mobila bottenkontaktredskap i revområden i Östersjön och Kattegatt, eftersom detta fiske har en negativ inverkan på livsmiljöer på rev och påverkar både revens struktur och den biologiska mångfalden på reven.

(11)

Genom den förordningen infördes vidare ett förbud mot all fiskeverksamhet inom de relevanta bubbelrevområdena i Kattegatt, eftersom bubbelrev är särskilt sköra strukturer och all fysisk påverkan utgör ett hot mot deras bevarandestatus.

(12)

Det var lämpligt att säkerställa bedömningen av de åtgärder som infördes genom den förordningen, särskilt när det gäller kontroll av efterlevnaden av fiskeförbud.

(13)

Sverige anser nu att det i syfte att efterleva artikel 6 i direktiv 92/43/EEG och artikel 13.4 i direktiv 2008/56/EG måste antas bevarandeåtgärder i vissa områden som lyder under landets överhöghet och jurisdiktion i Skagerrak i Nordsjön.

(14)

Danmark, Tyskland och Sverige har direkt förvaltningsintresse i det fiske som kommer att beröras av åtgärderna. I enlighet med artikel 11.3 i förordning (EU) nr 1380/2013 lämnade Sverige relevant information om de begärda åtgärderna till Danmark och Tyskland, inbegripet skälen för åtgärderna, vetenskapliga rön som stöder dem och detaljer om hur de ska genomföras och verkställas i praktiken.

(15)

Den 10 juni 2016 lämnade Danmark, Tyskland och Sverige, efter att ha samrått med rådgivande nämnden för Nordsjön, ytterligare en gemensam rekommendation till kommissionen om bevarandeåtgärder för fisket i syfte att skydda revstrukturer, pockmarks samt sjöpennor och grävande megafauna i Brattenområdet i Skagerrak. Dessa åtgärder skulle innebära att fiskeverksamhet blev förbjuden i flera zoner.

(16)

I Bratten är det nödvändigt att förbjuda all fiskeverksamhet inom de relevanta revområdena, med tanke på de ökade svårigheterna att kontrollera fiskeverksamheten och det minimala pelagiska fisket.

(17)

För att säkerställa lämplig kontroll av fiskeverksamheten i det marina skyddade området Bratten bör alla fiskefartyg vara utrustade med och ha i drift ett automatiskt identifieringssystem (AIS) under sin vistelse i Bratten, så att en varningszon skapas kring de stängda områdena.

(18)

STECF (8) anger i sitt vetenskapliga utlåtande av den 8 juli 2016 att de föreslagna bevarandemålen i det marina skyddade området Bratten, där rev, pockmarks och hotade arter förekommer, inte kan uppnås fullständigt utan lämpliga åtgärder för att förhindra fiskeverksamhet i områdena.

(19)

STECT noterar dock att de fiskefria områdenas föreslagna gränser ligger mycket nära reven och inte omfattar en buffertzon som definierats i enlighet med Ices-riktlinjerna. STECF anser att buffertzoner är värdefulla för bevarande- och kontrolländamål, samtidigt som de korridorer som definieras i förslaget framstår som mycket små. Dessutom finns det mycket få känsliga livsmiljöer i område 14, vars stängning, som godkänts av alla berörda parter, i huvudsak motiveras med en förebyggande strategi för att undvika en framtida ökning av fisketrycket på djuphavsbottnarna.

(20)

Till följd av den nya gemensamma rekommendation som lämnades in den 10 juni 2016 är det lämpligt att upphäva delegerad förordning (EU) 2015/1778 och omfördela bevarandeåtgärderna efter havsområde i två olika rättsliga instrument.

(21)

Denna förordning bör endast gälla Nordsjön och bör inbegripa de bevarandeåtgärder som för närvarande tillämpas i Kattegatt och de som föreslås för Brattenområdet i den gemensamma rekommendationen av den 10 juni 2016.

(22)

De bevarandeåtgärder som för närvarande tillämpas i Östersjön bör ingå i en ny separat förordning.

(23)

De bevarandeåtgärder som fastställs genom denna förordning påverkar inte tillämpningen av några andra befintliga eller framtida förvaltningsåtgärder som syftar till bevarande av de berörda områdena, inklusive bevarandeåtgärder för fisket.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

Syfte och tillämpningsområde

1.   I denna förordning fastställs bevarandeåtgärder för fisket som är nödvändiga för fullgörandet av skyldigheter enligt artikel 6 i direktiv 92/43/EEG och artikel 13.4 i direktiv 2008/56/EG.

2.   Denna förordning ska tillämpas på fiskefartyg i Nordsjön.

Artikel 2

Definitioner

Förutom de definitioner som anges i artikel 4 i förordning (EU) nr 1380/2013, artikel 4 i förordning (EG) nr 1224/2009 och artikel 2 i kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 404/2011 (9) gäller följande definitioner i denna förordning:

a)    bottenkontaktredskap : något av följande redskap: bottentrål, bomtrål, trål med trålbord, dubbeltrål, bottentrål till partrålning, trål för havskräftor, räktrål, not/vad, snurrevad, skotsk vad, vad/not för fartyg och skrapredskap.

b)    områden 1 : de geografiska områden som avgränsas genom att de positioner som anges i bilaga I till denna förordning och som ska mätas i enlighet med koordinatsystemet WGS84 sekventiellt förenas med loxodromer.

c)    områden 2 : de geografiska områden som avgränsas genom att de positioner som anges i bilaga II till denna förordning och som ska mätas i enlighet med koordinatsystemet WGS84 sekventiellt förenas med loxodromer.

d)    Bratten : det geografiska område som avgränsas genom att de positioner som anges i bilaga III till denna förordning och som ska mätas i enlighet med koordinatsystemet WGS84 sekventiellt förenas med loxodromer.

e)    de berörda medlemsstaterna : Danmark, Tyskland och Sverige.

Artikel 3

Fiskeförbud

1.   Det är förbjudet att bedriva någon som helst fiskeverksamhet med bottenkontaktredskap inom områden 1. Fiskefartyg som ombord medför bottenkontaktredskap av något slag får utföra fiskeverksamhet i områden 1 med andra redskap än dessa redskap, förutsatt att bottenkontaktredskapen är surrade och stuvade i enlighet med villkoren i artikel 47 i förordning (EG) nr 1224/2009.

2.   Det är förbjudet att bedriva någon som helst fiskeverksamhet i områden 2.

Artikel 4

Transitering

1.   Fiskefartyg som ombord medför bottenkontaktredskap av något slag får transitera genom områden 1, förutsatt att bottenkontaktredskapen är surrade och stuvade i enlighet med villkoren i artikel 47 i förordning (EG) nr 1224/2009.

2.   Fiskefartyg får transitera genom områden 2, förutsatt att alla fiskeredskap som medförs ombord är surrade och stuvade i enlighet med villkoren i artikel 47 i förordning (EG) nr 1224/2009.

Artikel 5

Automatiskt identifieringssystem

Alla fiskefartyg som befinner sig i Bratten ska vara utrustade med och ha i drift ett automatiskt identifieringssystem (AIS) som uppfyller de prestandanormer som avses i artikel 10.1 i förordning (EG) nr 1224/2009.

Artikel 6

Översyn

1.   De berörda medlemsstaterna ska bedöma genomförandet av åtgärderna i artiklarna 3 och 4 senast den 30 juni 2017, inklusive kontroll av efterlevnaden av de fiskeförbud som gäller i

a)

områden 1, och

b)

följande områden 2:

i)

Herthas Flak bubbelrevszon.

ii)

Læsø Trindel & Tønneberg Banke bubbelrevszon.

2.   De berörda medlemsstaterna ska lämna en sammanfattande rapport om denna översyn till kommissionen senast den 31 juli 2017.

Artikel 7

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den tjugonde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

Utfärdat i Bryssel den 5 september 2016.

På kommissionens vägnar

Jean-Claude JUNCKER

Ordförande


(1)  EUT L 354, 28.12.2013, s. 22.

(2)  Rådets direktiv 92/43/EEG av den 21 maj 1992 om bevarande av livsmiljöer samt vilda djur och växter (EGT L 206, 22.7.1992, s. 7).

(3)  Europaparlamentets och rådets direktiv 2008/56/EG av den 17 juni 2008 om upprättande av en ram för gemenskapens åtgärder på havsmiljöpolitikens område (Ramdirektiv om en marin strategi) (EUT L 164, 25.6.2008, s. 19).

(4)  Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/147/EG av den 30 november 2009 om bevarande av vilda fåglar (EUT L 20, 26.1.2010, s. 7).

(5)  http://stecf.jrc.ec.europa.eu/documents/43805/991908/STECF-PLEN-15-01_JRCxxx.pdf

(6)  Rådets förordning (EG) nr 1224/2009 av den 20 november 2009 om införande av ett kontrollsystem i gemenskapen för att säkerställa att bestämmelserna i den gemensamma fiskeripolitiken efterlevs, om ändring av förordningarna (EG) nr 847/96, (EG) nr 2371/2002, (EG) nr 811/2004, (EG) nr 768/2005, (EG) nr 2115/2005, (EG) nr 2166/2005, (EG) nr 388/2006, (EG) nr 509/2007, (EG) nr 676/2007, (EG) nr 1098/2007, (EG) nr 1300/2008, (EG) nr 1342/2008 och upphävande av förordningarna (EEG) nr 2847/93, (EG) nr 1627/94 och (EG) nr 1966/2006 (EUT L 343, 22.12.2009, s. 1).

(7)  Kommissionen delegerad förordning (EU) 2015/1778 av den 25 juni 2015 om bevarandeåtgärder i syfte att skydda reven i vatten under Danmarks överhöghet i Östersjön och Kattegatt (EUT L 259, 6.10.2015, s. 5).

(8)  https://stecf.jrc.ec.europa.eu/documents/43805/1471816/2016-07_STECF+PLEN+16-02_JRCxxx.pdf

(9)  Kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 404/2011 av den 8 april 2011 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1224/2009 om införande av ett kontrollsystem i gemenskapen för att säkerställa att bestämmelserna i den gemensamma fiskeripolitiken efterlevs (EUT L 112, 30.4.2011, s. 1).


BILAGA I

Koordinater för områden 1

1.   Herthas Flak

Punkt

Latitud N

Longitud E

1S

57°39.422′

10°49.118′

2S

57°39.508′

10°49.602′

3S

57°39.476′

10°49.672′

4S

57°39.680′

10°50.132′

5S

57°39.312′

10°50.813′

6S

57°39.301′

10°51.290′

7S

57°38.793′

10°52.365′

8S

57°38.334′

10°53.201′

9S

57°38.150′

10°52.931′

10S

57°38.253′

10°52.640′

11S

57°37.897′

10°51.936′

12S

57°38.284′

10°51.115′

13S

57°38.253′

10°50.952′

14S

57°38.631′

10°50.129′

15S

57°39.142′

10°49.201′

16S

57°39.301′

10°49.052′

17S

57°39.422′

10°49.118′

2.   Læsø Trindel & Tønneberg Banke

Punkt

Latitud N

Longitud E

1S

57°25.045′

11°6.757′

2S

57°26.362′

11°6.858′

3S

57°27.224′

11°9.239′

4S

57°26.934′

11°10.026′

5S

57°27.611′

11°10.938′

6S

57°28.053′

11°11.000′

7S

57°28.184′

11°11.547′

8S

57°28.064′

11°11.808′

9S

57°28.843′

11°13.844′

10S

57°29.158′

11°15.252′

11S

57°29.164′

11°16.861′

12S

57°29.017′

11°17.266′

13S

57°29.080′

11°17.597′

14S

57°28.729′

11°18.494′

15S

57°28.486′

11°18.037′

16S

57°28.258′

11°18.269′

17S

57°27.950′

11°18.239′

18S

57°27.686′

11°18.665′

19S

57°27.577′

11°18.691′

20S

57°27.525′

11°18.808′

21S

57°27.452′

11°18.837′

22S

57°27.359′

11°18.818′

23S

57°26.793′

11°17.929′

24S

57°27.984′

11°15.500′

25S

57°27.676′

11°14.758′

26S

57°25.998′

11°17.309′

27S

57°25.946′

11°17.488′

28S

57°26.028′

11°17.555′

29S

57°26.060′

11°17.819′

30S

57°26.011′

11°18.360′

31S

57°25.874′

11°18.666′

32S

57°25.683′

11°18.646′

33S

57°25.417′

11°18.524′

34S

57°25.377′

11°18.408′

35S

57°25.330′

11°18.039′

36S

57°25.175′

11°17.481′

37S

57°24.928

11°17.579′

38S

57°24.828′

11°17.366′

39S

57°24.891′

11°17.049′

40S

57°25.128′

11°17.118′

41S

57°25.249′

11°16.721′

42S

57°25.211′

11°16.592′

43S

57°25.265′

11°16.162′

44S

57°25.170′

11°15.843′

45S

57°25.245′

11°15.562′

46S

57°25.208′

11°15.435′

47S

57°25.278′

11°15.083′

48S

57°25.462′

11°15.059′

49S

57°25.517′

11°15.007′

50S

57°25.441′

11°14.613′

51S

57°25.610′

11°14.340′

52S

57°25.630′

11°14.119′

53S

57°25.629′

11°13.827′

54S

57°25.738′

11°13.658′

55S

57°25.610′

11°13.392′

56S

57°25.625′

11°13.176′

57S

57°25.933′

11°12.379′

58S

57°25.846′

11°11.959′

59S

57°25.482′

11°12.956′

60S

57°25.389′

11°13.083′

61S

57°25.221′

11°13.212′

62S

57°25.134′

11°13.221′

63S

57°25.031′

11°13.077′

64S

57°25.075′

11°12.751′

65S

57°24.817′

11°12.907′

66S

57°24.747′

11°12.862′

67S

57°24.616′

11°13.229′

68S

57°24.549′

11°13.240′

69S

57°24.347′

11°13.093′

70S

57°24.256′

11°13.288′

71S

57°24.145′

11°13.306′

72S

57°24.051′

11°13.138′

73S

57°23.818′

11°13.360′

74S

57°23.649′

11°13.280′

75S

57°23.553′

11°13.260′

76S

57°23.432′

11°13.088′

77S

57°23.416′

11°12.861′

78S

57°23.984′

11°9.081′

79S

57°25.045′

11°6.757′

3.   Lysegrund

Punkt

Latitud N

Longitud E

1S

56°19.367′

11°46.017′

2S

56°18.794′

11°48.153′

3S

56°17.625′

11°48.541′

4S

56°17.424′

11°48.117′

5S

56°17.864′

11°47.554′

6S

56°17.828′

11°47.265′

7S

56°17.552′

11°47.523′

8S

56°17.316′

11°47.305′

9S

56°17.134′

11°47.260′

10S

56°16.787′

11°46.753′

11S

56°16.462′

11°46.085′

12S

56°16.455′

11°43.620′

13S

56°17.354′

11°42.671′

14S

56°18.492′

11°42.689′

15S

56°18.950′

11°41.823′

16S

56°19.263′

11°41.870′

17S

56°19.802′

11°40.939′

18S

56°19.989′

11°41.516′

19S

56°18.967′

11°43.600′

20S

56°19.460′

11°44.951′

21S

56°19.367′

11°46.017′


BILAGA II

Koordinater för områden 2

1.   Herthas Flak bubbelrevszon

Punkt

Latitud N

Longitud E

1B

57°38.334′

10°53.201′

2B

57°38.15′

10°52.931′

3B

57°38.253′

10°52.64′

4B

57°38.237′

10°52.15′

5B

57°38.32′

10°51.974′

6B

57°38.632′

10°51.82′

7B

57°38.839′

10°52.261′

8B

57°38.794′

10°52.36′

9B

57°38.334′

10°53.201′

2.   Læsø Trindel & Tønneberg Banke bubbelrevszon

Punkt

Latitud N

Longitud E

1B

57°27.496′

11°15.033′

2B

57°25.988′

11°17.323′

3B

57°25.946′

11°17.488′

4B

57°25.417′

11°18.524′

5B

57°25.377′

11°18.408′

6B

57°25.346′

11°18.172′

7B

57°25.330′

11°18.039′

8B

57°25.175′

11°17.481′

9B

57°24.928′

11°17.579′

10B

57°24.828′

11°17.366′

11B

57°24.891′

11°17.049′

12B

57°25.128′

11°17.118′

13B

57°25.249′

11°16.721′

14B

57°25.211′

11°16.592′

15B

57°25.263′

11°16.177′

16B

57°25.170′

11°15.843′

17B

57°25.240′

11°15.549′

18B

57°26.861′

11°15.517′

19B

57°26.883′

11°14.998′

20B

57°27.496′

11°15.033′

3.   Bratten 1

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

1.1

58.54797

10.61234

58°32.87790′

10°36.74060′

1.2

58.54242

10.59708

58°32.54500′

10°35.82450′

1.3

58.57086

10.57829

58°34.25170′

10°34.69750′

1.4

58.57113

10.58584

58°34.26810′

10°35.15060′

4.   Bratten 2

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

2.1

58.58333

10.70000

58°35.00000′

10°42.00000′

2.2

58.56370

10.70000

58°33.82200′

10°42.00000′

2.3

58.56834

10.68500

58°34.10000′

10°41.10000′

2.4

58.58333

10.67333

58°35.00000′

10°40.40000′

5.   Bratten 3

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

3.1

58.55448

10.66622

58°33.26910′

10°39.97320′

3.2

58.53817

10.65876

58°32.29020′

10°39.52570′

3.3

58.56064

10.62589

58°33.63840′

10°37.55310′

3.4

58.58333

10.60196

58°35.00000′

10°36.11730′

3.5

58.58333

10.64007

58°35.00000′

10°38.40390′

6.   Bratten 4

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

4.1

58.41829

10.56322

58°25.09750′

10°33.79350′

4.2

58.44104

10.54711

58°26.46240′

10°32.82670′

4.3

58.46111

10.53893

58°27.66680′

10°32.33610′

4.4

58.49248

10.55864

58°29.54890′

10°33.51860′

4.5

58.47846

10.58575

58°28.70790′

10°35.14500′

4.6

58.45570

10.60806

58°27.34200′

10°36.48350′

4.7

58.42942

10.58963

58°25.76550′

10°35.37770′

7.   Bratten 5

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

5.1

58.46216

10.62166

58°27.72940′

10°37.29940′

5.2

58.48256

10.59473

58°28.95350′

10°35.68400′

5.3

58.50248

10.58245

58°30.14850′

10°34.94690′

5.4

58.50213

10.61104

58°30.12770′

10°36.66250′

5.5

58.47972

10.63392

58°28.78320′

10°38.03540′

8.   Bratten 6

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

6.1

58.45450

10.49373

58°27.26970′

10°29.62370′

6.2

58.46727

10.47881

58°28.03640′

10°28.72850′

6.3

58.48976

10.46582

58°29.38550′

10°27.94900′

6.4

58.49126

10.47395

58°29.47550′

10°28.43730′

6.5

58.47369

10.50004

58°28.42150′

10°30.00260′

6.6

58.45435

10.49995

58°27.26080′

10°29.99710′

9.   Bratten 7A

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

7A.1

58.42132

10.53168

58°25.27900′

10°31.90080′

7A.2

58.41075

10.51853

58°24.64520′

10°31.11190′

7A.3

58.4.1982

10.50999

58°25.18910′

10°30.59960′

7A.4

58.44487

10.51291

58°26.69240′

10°30.77450′

7A.5

58.45257

10.52057

58°27.15410′

10°31.23410′

7A.6

58.44918

10.52936

58°26.95050′

10°31.76140′

7A.7

58.42423

10.52271

58°25.45370′

10°31.36260′

10.   Bratten 7B

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

7B.1

58.38556

10.51815

58°23.13340′

10°31.08930′

7B.2

58.39907

10.50486

58°23.94410′

10°30.29150′

7B.3

58.41075

10.51853

58°24.64520′

10°31.11190′

7B.4

58.42132

10.53168

58°25.27900′

10°31.90080′

7B.5

58.41613

10.54764

58°24.96810′

10°32.85830′

7B.6

58.38776

10.53394

58°23.26560′

10°32.03650′

11.   Bratten 7C

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

7C.1

58.32839

10.44780

58°19.70320′

10°26.86790′

7C.2

58.33196

10.43976

58°19.91750′

10°26.38560′

7C.3

58.34390

10.44579

58°20.63390′

10°26.74760′

7C.4

58.36412

10.46309

58°21.84690′

10°27.78530′

7C.5

58.39907

10.50486

58°23.94410′

10°30.29150′

7C.6

58.38556

10.51815

58°23.13340′

10°31.08930′

7C.7

58.38172

10.50243

58°22.90310′

10°30.14580′

7C.8

58.34934

10.46503

58°20.96020′

10°27.90180′

7C.9

58.33436

10.45233

58°20.06130′

10°27.13950′

12.   Bratten 7D

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

7D.1

58.32839

10.44780

58°19.70320′

10°26.86790′

7D.2

58.30802

10.43235

58°18.48120′

10°25.94100′

7D.3

58.31273

10.42636

58°18.76400′

10°25.58170′

7D.4

58.32300

10.43560

58°19.38030′

10°26.13580′

7D.5

58.33196

10.43976

58°19.91750′

10°26.38560′

13.   Bratten 7E

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

7E.1

58.30802

10.43235

58°18.48120′

10°25.94100′

7E.2

58.30260

10.42276

58°18.15610′

10°25.36540′

7E.3

58.30642

10.41908

58°18.38510′

10°25.14470′

7E.4

58.31273

10.42636

58°18.76400′

10°25.58170′

14.   Bratten 8

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

8.1

58.35013

10.56697

58°21.00780′

10°34.01820′

8.2

58.35000

10.54678

58°21.00000′

10°32.80660′

8.3

58.36596

10.54941

58°21.95780′

10°32.96480′

8.4

58.36329

10.56736

58°21.79740′

10°34.04160′

15.   Bratten 9A

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

9A.1

58.28254

10.48633

58°16.95260′

10°29.17970′

9A.2

58.28185

10.46037

58°16.91100′

10°27.62230′

9A.3

58.32814

10.47828

58°19.68840′

10°28.69670′

9A.4

58.32314

10.49764

58°19.38860′

10°29.85840′

16.   Bratten 9B

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

9B.1

58.28254

10.49986

58°16.95260′

10°29.99170′

9B.2

58.30184

10.50257

58°18.11030′

10°30.15410′

9B.3

58.30128

10.51117

58°18.07690′

10°30.67040′

9B.4

58.28560

10.51374

58°17.13590′

10°30.82450′

17.   Bratten 10

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

10.1

58.40548

10.47122

58°24.32870′

10°28.27330′

10.2

58.39710

10.45111

58°23.82620′

10°27.06670′

10.3

58.4.1923

10.45140

58°25.15390′

10°27.08390′

10.4

58.43279

10.45575

58°25.96770′

10°27.34510′

10.5

58.41816

10.46972

58°25.08960′

10°28.18310′

18.   Bratten 11

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

11.1

58.44546

10.48585

58°26.72760′

10°29.15080′

11.2

58.43201

10.48224

58°25.92060′

10°28.93410′

11.3

58.44293

10.46981

58°26.57590′

10°28.18890′

11.4

58.46009

10.46709

58°27.60540′

10°28.02550′

19.   Bratten 12

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

12.1

58.3.1923

10.39146

58°19.15400′

10°23.48740′

12.2

58.33421

10.41007

58°20.05280′

10°24.60400′

12.3

58.32229

10.41228

58°19.33750′

10°24.73680′

12.4

58.30894

10.39258

58°18.53660′

10°23.55460′

20.   Bratten 13

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

13.1

58.53667

10.41500

58°32.20000′

10°24.90020′

13.2

58.55302

10.40684

58°33.18120′

10°24.41050′

13.3

58.55827

10.41840

58°33.49610′

10°25.10420′

13.4

58.54551

10.42903

58°32.73030′

10°25.74190′

21.   Bratten 14

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

14.1

58.26667

10.02858

58°16.00000′

10°1.71510′

14.2

58.51269

10.14490

58°30.76120′

10°8.69400′

14.3

58.53608

10.18669

58°32.16510′

10°11.20140′

14.4

58.46886

10.23659

58°28.13140′

10°14.19520′

14.5

58.31137

10.26041

58°18.68210′

10°15.62490′

14.6

58.26667

10.16996

58°16.00000′

10°10.19740′


BILAGA III

Koordinater för det marina skyddade området Bratten

Punkt

Latitud N

Longitud E

Latitud N

Longitud E

1 NV

58.58333

10.27120

58°35.00000′

10°16.27200′

2 NO

58.58333

10.70000

58°35.00000′

10°42.00000′

3 SO

58.26667

10.70000

58°16.00000′

10°42.00000′

4 SV

58.26667

10.02860

58°16.00000′

10° 1.71600′

5 V

58.5127

10.14490

58°30.76200′

10° 8.69400′


Top