Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32019L1834

Directiva (UE) 2019/1834 a Comisiei din 24 octombrie 2019 de modificare a anexelor II și IV la Directiva 92/29/CEE a Consiliului în ceea ce privește adaptări de natură strict tehnică

C/2019/7534

JO L 279, 31.10.2019, p. 80–97 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dir/2019/1834/oj

31.10.2019   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 279/80


DIRECTIVA (UE) 2019/1834 a Comisiei

din 24 octombrie 2019

de modificare a anexelor II și IV la Directiva 92/29/CEE a Consiliului în ceea ce privește adaptări de natură strict tehnică

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Directiva 92/29/CEE a Consiliului din 31 martie 1992 privind cerințele minime de securitate și sănătate pentru promovarea unei mai bune asistențe medicale la bordul navelor (1), în special articolul 8,

întrucât:

(1)

Principiul 10 al Pilonului european al drepturilor sociale (2), proclamat la Göteborg la 17 noiembrie 2017, prevede că orice lucrător are dreptul la un mediu de lucru sănătos, sigur și adaptat. Dreptul la un nivel ridicat de protecție a sănătății și securității în muncă, precum și la un mediu de lucru adaptat la nevoile profesionale ale lucrătorilor, care le permite să își prelungească participarea pe piața muncii, include, de asemenea, o mai bună asistență medicală la bordul navelor.

(2)

Punerea în aplicare a directivelor privind sănătatea și securitatea lucrătorilor la locul de muncă, inclusiv a Directivei 92/29/CEE, a făcut obiectul unei evaluări ex-post, denumită în continuare evaluarea REFIT. Evaluarea a analizat relevanța directivelor, situația cercetării și noile cunoștințe științifice în diverse domenii vizate. Evaluarea REFIT, menționată în documentul de lucru al serviciilor Comisiei (3), concluzionează, printre altele, că este necesară actualizarea listei materialelor medicale obligatorii din anexa II la Directiva 92/29/CEE și că ar trebui sporită coerența cu instrumentele internaționale.

(3)

În comunicarea sa „Condiții de muncă mai sigure și mai sănătoase pentru toți - Modernizarea legislației și a politicii Uniunii Europene în materie de securitate și sănătate în muncă” (4), Comisia a reiterat că, deși evaluarea REFIT a acquis-ului Uniunii privind securitatea și sănătatea la locul de muncă a confirmat că legislația în acest domeniu este, în general, eficace și adecvată scopului urmărit, ar fi binevenită actualizarea normelor depășite și asigurarea îmbunătățirii și extinderii protecției, conformității și aplicării pe teren. Comisia subliniază în special necesitatea de a actualiza lista materialelor medicale obligatorii prevăzute în anexa II la Directiva 92/29/CEE.

(4)

Directiva 92/29/CEE stabilește cerințe minime de securitate și sănătate pentru promovarea unei mai bune asistențe medicale pentru persoanele care desfășoară o activitate profesională la bordul unei nave. Aceasta enumeră materialele medicale necesare la bord și abordează modul în care responsabilitățile sunt alocate, precum și alte aspecte ca informarea, formarea și inspecția.

(5)

Anexa II la Directiva 92/29/CEE conține o listă neexhaustivă a materialelor medicale necesare la bord, inclusiv medicamente, echipamente medicale și antidoturi. Cerințele în ceea ce privește materialele medicale variază în funcție de categoriile navelor, astfel cum sunt definite în anexa I la directiva menționată.

(6)

Este necesar să se modifice anexa II la Directiva 92/29/CEE, având în vedere evoluțiile științifice și medicale care au avut loc de la adoptarea sa, în special în ceea ce privește noile medicamente și echipamente medicale care au devenit disponibile, precum și medicamentele sau echipamentele medicale care nu mai sunt necesare să fie la bord. În plus, în mai multe cazuri, practica medicală a demonstrat că modul de redactare a rubricilor existente în anexa II la Directiva 92/29/CEE trebuie actualizat sau adaptat pentru a reflecta mai bine practicile actuale.

(7)

Ar trebui acordată o atenție specială navelor din categoria C care stau foarte aproape de țărm sau care nu au cazare în cabină, având în vedere că aceste nave tind să fie mai mici și pot să nu dispună de spațiu pentru materiale medicale complete. Anexa II la Directiva 92/29/CEE ar trebui, prin urmare, să permită statelor membre să aibă în vedere, în situații excepționale, utilizarea unor alternative (medicamente sau echipamente medicale), din motive justificate în mod obiectiv. Având în vedere particularitățile navelor din categoria C, nu este necesară prezența anumitor obiecte la bord și, prin urmare, lista cu medicamentele și echipamentele medicale din categoria respectivă ar trebui să fie redusă puțin.

(8)

Anexa IV la Directiva 92/29/CEE ar trebui să fie modificată pentru a lua în considerare modificarea anexei II, deoarece anexa IV prevede un cadru general pentru inspecția materialelor medicale ale navelor și, ca atare, este strâns legată de anexa II și reproduce conținutul acesteia, în scopul efectuării de inspecții.

(9)

Anexele II și IV la Directiva 92/29/CEE ar trebui să fie modificate pentru a ține seama de instrumentele internaționale, cum ar fi Ghidul medical internațional pentru nave (5), pentru a menține nivelurile existente de protecție pentru persoanele care desfășoară o activitate profesională la bordul unei nave, precum și pentru a lua în considerare evoluțiile științifice și medicale în domeniu, care necesită doar ajustări tehnice la locul de muncă.

(10)

Comitetul consultativ pentru securitate și sănătate la locul de muncă a fost consultat cu privire la măsurile care pot fi luate în urma adoptării Comunicării Comisiei „Condiții de muncă mai sigure și mai sănătoase pentru toți – Modernizarea legislației și a politicii Uniunii Europene în materie de securitate și sănătate în muncă”, care sunt necesare pentru a asigura o legislație a Uniunii privind securitatea și sănătatea în muncă eficace și adecvată scopului urmărit.

(11)

În „Avizul privind modernizarea a șase directive privind sănătatea și securitatea în muncă în vederea asigurării unor condiții de muncă mai sănătoase și mai sigure pentru toți” (6), adoptat la 6 decembrie 2017, Comitetul consultativ pentru securitate și sănătate la locul de muncă recomandă actualizarea anexelor II și IV la Directiva 92/29/CEE.

(12)

În cadrul unui alt „Aviz privind actualizarea tehnică a anexelor la Directiva privind asistența medicală la bordul navelor (92/29)” (7), adoptat la 31 mai 2018, Comitetul consultativ pentru securitate și sănătate la locul de muncă recomandă actualizarea anexelor II și IV la Directiva 92/29/CEE, pentru a ține seama de cele mai recente evoluții tehnologice și medicale în domeniu.

(13)

Comisia a fost asistată de experți reprezentând statele membre, care au furnizat sprijin tehnic și științific.

(14)

În conformitate cu Declarația politică comună privind documentele explicative (8), adoptată de statele membre și de Comisie la 28 septembrie 2011, statele membre s-au angajat ca, în cazuri justificate, să transmită împreună cu notificarea măsurilor de transpunere unul sau mai multe documente care să explice relația dintre componentele unei directive și părțile corespunzătoare din instrumentele naționale de transpunere.

(15)

Măsurile prevăzute în prezenta directivă sunt conforme cu avizul comitetului instituit prin articolul 8 din Directiva 92/29/CEE,

ADOPTĂ PREZENTA DIRECTIVĂ:

Articolul 1

Anexele II și IV la Directiva 92/29/CEE se înlocuiesc cu textul anexei la prezenta directivă.

Articolul 2

(1)   Statele membre pun în aplicare actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma prezentei directive cel târziu până la 20 noiembrie 2021. Statele membre comunică de îndată Comisiei textul acestor acte.

Atunci când statele membre adoptă aceste acte, ele cuprind o trimitere la prezenta directivă sau sunt însoțite de o astfel de trimitere la data publicării lor oficiale. Statele membre stabilesc modalitatea de efectuare a acestei trimiteri.

(2)   Statele membre comunică Comisiei textul principalelor dispoziții de drept intern pe care le adoptă în domeniul reglementat de prezenta directivă.

Articolul 3

Prezenta directivă intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul 4

Prezenta directivă se adresează statelor membre.

Adoptată la Bruxelles, 24 octombrie 2019.

Pentru Comisie

Președintele

Jean-Claude JUNCKER


(1)  JO L 113, 30.4.1992, p. 19.

(2)  Pilonul european al drepturilor sociale, noiembrie 2017, https://ec.europa.eu/commission/priorities/deeper-and-fairer-economic-and-monetary-union/european-pillar-social-rights_ro

(3)  SWD(2017) 10 final.

(4)  COM(2017) 12 final.

(5)  Ghidul medical internațional pentru nave: inclusiv dulapul de medicamente aflat la bordul navei. A treia ediție, Organizația Mondială a Sănătății, 2007 (ISBN 978 92 4 154720 8).

(6)  Comitetul consultativ pentru securitate și sănătate la locul de muncă, Doc. 1718/2017.

(7)  Comitetul consultativ pentru securitate și sănătate la locul de muncă, Doc. 444/18.

(8)  JO C 369, 17.12.2011, p. 14.


ANEXĂ

1.   

Anexa II la Directiva 92/29/CEE se înlocuiește cu următorul text:

ANEXA II

Materiale medicale (listă simplificată) (*)

[articolul 1 litera (d)]

În lumina articolul 2 alineatul (1) litera (a) statele membre pot, în circumstanțe excepționale, să aibă în vedere utilizarea unor medicamente sau echipamente medicale alternative pentru motive justificate în mod obiectiv.

I.    MEDICAMENTE

 

Categorii de nave

 

A

B

C

1. Cardiovasculare

 

 

 

(a) Simpatomimetice cardio-circulatorii

x

x

 

(b) Preparate contra anginei

x

x

x

(c) Diuretice

x

x

 

(d) Antihemoragice, inclusiv agenți care stimulează contracțiile uterine dacă există femei la bord

x

x

 

(e) Antihipertensive

x

x

 

2. Sistemul gastro-intestinal

 

 

 

(a) Medicamente pentru tulburări gastrice și duodenale

 

 

 

— Medicamente pentru tratarea ulcerului gastric și a gastritei

x

x

 

— Pansamente antiacid pentru mucoasă

x

x

 

(b) Antivomitive

x

x

 

(c) Laxative

x

 

 

(d) Antidiareice

x

x

x

(e) Preparate pentru hemoroizi

x

x

 

3. Analgezice și antispasmodice

 

 

 

(a) Analgezice, preparate antifebrile și antiinflamatorii

x

x

x

(b) Analgezice puternice

x

x

 

(c) Spasmolitice

x

x

 

4. Sistemul nervos

 

 

 

(a) Tranchilizante anxiolitice

x

x

 

(b) Neuroleptice

x

x

 

(c) Remedii pentru răul de mare

x

x

x

(d) Antiepileptice

x

x

 

5. Antialergice și antianafilactice

 

 

 

(a) Antihistaminice

x

x

 

(b) Glucocorticoide

x

x

 

6. Sistemul respirator

 

 

 

(a) Preparate bronhospasmolitice

x

x

 

(b) Antitusive

x

x

 

(c) Medicamente folosite pentru răceli și sinuzite

x

x

 

7. Antiinfecții

 

 

 

(a) Antibiotice (cel puțin două clase)

x

x

 

(b) Antiparazitare

x

x

 

(c) Vaccinuri antitetanus și imunoglobuline

x

x

 

(d) Medicamente antimalarice (transportul depinde de zona operațională)

x

x

 

8. Compuși care stimulează rehidratarea, absorbția calorică și dilatarea plasmei

x

x

 

9. Medicamente pentru uz extern

 

 

 

(a) Medicamente pentru piele

 

 

 

— Soluții antiseptice

x

x

x

— Unguente antibiotice

x

x

 

— Unguente antiinflamatorii și analgezice

x

x

 

— Creme antimicotice

x

 

 

— Preparate pentru arsuri

x

x

x

(b) Medicamente pentru ochi

 

 

 

— Antibiotice și antiinflamatorii

x

x

 

— Picături anestezice

x

x

 

— Soluție salină pentru curățirea ochilor

x

x

x

— Picături miotice hipotonice

x

x

 

(c) Medicamente pentru urechi

 

 

 

— Soluții anestezice și antiinflamatorii

x

x

 

(d) Medicamente pentru infecții orale și ale gâtului

 

 

 

— Soluții antiseptice pentru gargară

x

x

 

(e) Anestezice locale

 

 

 

— Anestezice locale prin înghețare

x

 

 

— Anestezice locale administrate prin injectare subcutanată

x

x

 

II.    ECHIPAMENT MEDICAL

 

Categorii de nave

 

A

B

C

1. Echipament de resuscitare

 

 

 

— Pungă Ambu (sau echivalent); dotată cu măști mari, mijlocii și mici

x

x

 

— Aparat pentru administrarea oxigenului cu valvă de reducere a presiunii astfel încât să poată fi folosit oxigenul industrial de pe vapor, sau butelie de oxigen (1)

x

x

 

— Aspirator mecanic pentru eliberarea căilor respiratorii superioare

x

x

 

2. Echipament de pansare și sutură

 

 

 

— Garouri

x

x

x

— Suturator de unică folosință sau trusă de suturare cu ace

x

x

 

— Bandaj elastic adeziv

x

x

x

— Benzi de pansament

x

x

 

— Pansament tubular pentru bandajul degetelor

x

 

 

— Comprese sterile din tifon

x

x

x

— Cearșafuri sterile pentru victime ale arsurilor

x

x

 

— Bandaje triunghiulare

x

x

 

— Mănuși de unică folosință

x

x

x

— Bandaje adezive

x

x

x

— Bandaje sterile pentru comprese

x

x

x

— Suturatoare adezive sau bandaje din oxid de zinc

x

x

x

— Suturatoare neabsorbabile cu ace

x

 

 

— Bandaje cu vaselină

x

x

 

3. Instrumente

 

 

 

— Bisturie de unică folosință

x

 

 

— Cutie pentru instrumente din material adecvat

x

x

 

— Foarfece

x

x

 

— Forcepsuri disecante

x

x

 

— Pensă hemostatică

x

x

 

— Port-ac

x

 

 

— Lame de unică folosință

x

 

 

4. Echipament de examinare și monitorizare

 

 

 

— Apăsătoare de limbă de unică folosință

x

x

 

— Benzi reactive pentru analiza urinei

x

 

 

—Diagrame de temperatură

x

 

 

— Fișe pentru tranzitul intestinal

x

x

 

— Stetoscop

x

x

 

— Sfigmomanometru

x

x

 

— Termometru medical

x

x

 

— Termometru hipotermic

x

x

 

— Test rapid pentru depistarea malariei (transportul depinde de zona operațională)

x

x

 

5. Echipament pentru injectare, perfuzie, puncție și cateterism

 

 

 

— Echipament pentru drenarea vezicii urinare (adecvat pentru femei și bărbați)

x

 

 

— Set de perfuzie intravenoasă

x

x

 

— Seringi și ace de unică folosință

x

x

 

6. Echipament medical general

 

 

 

— Echipamente individuale de protecție pentru personalul medical și pentru asistenții medicali

x

x

 

— Ploscă

x

 

 

— Sticlă cu apă caldă

x

 

 

— Sticlă pentru urină

x

 

 

— Pungă cu gheață

x

 

 

7. Echipament de imobilizare și instalare

 

 

 

— Set de atele de diferite dimensiuni pentru extremități

x

x

 

— Guler pentru imobilizarea gâtului

x

x

 

8. Dezinfecția, dezinsecția și profilaxia

 

 

 

— Compuși de dezinfectare a apei

x

 

 

— Insecticid lichid

x

 

 

— Insecticid sub formă de pudră

x

 

 

III.    ANTIDOTURI

1. Medicamente

— General

— Cardio-vascular

— Sistemul gastro-intestinal

— Sistemul nervos

— Sistemul respirator

— Antiinflamator

— Pentru uz extern

2. Echipament medical

— Necesar pentru administrarea oxigenului (inclusiv cerințe de întreținere)

Notă:

Pentru aplicarea amănunțită a secțiunii III, statele membre pot face referire la Ghidul de Prim Ajutor Medical IMO pentru folosirea în accidente care implică produse periculoase (GPAM) cuprinse în ediția consolidată din 1990 a Codului Internațional Maritim pentru Produse Periculoase IMO, astfel cum a fost modificat.

Orice adaptare a secțiunii III în aplicarea articolului 8 poate lua în considerare, printre altele, orice actualizare a GPAM.

2.   

Anexa IV la Directiva 92/29/CEE se înlocuiește cu următorul text:

„ANEXA IV

CADRUL GENERAL PENTRU INSPECȚIA MATERIALELOR MEDICALE ALE NAVELOR

[articolul 2 alineatul (1) litera (c) și articolul 3 alineatul (3)]

SECȚIUNEA A

NAVE DIN CATEGORIA A

I.   Detalii despre navă

Denumire: …

Pavilion: …

Portul de origine: …

II.   Materiale medicale

 

Cantitățile cerute

Cantitățile transportate la bord

Observații (în mod special, orice dată de expirare)

1. MEDICAMENTE

1.1.Cardiovasculare

 

(a) Simpatomimetice cardio-circulatorii

0

0

0

(b) Preparate contra anginei

0

0

0

(c) Diuretice

0

0

0

(d) Antihemoragice, inclusiv agenți care stimulează contracțiile uterine dacă există femei la bord

0

0

0

(e) Antihipertensive

0

0

0

1.2. Sistemul gastro-intestinal

 

 

 

(a) Medicamente pentru tulburări gastrice și duodenale

0

0

0

— Medicamente pentru tratarea ulcerului gastric și a gastritei

0

0

0

— Pansamente antiacid pentru mucoasă

0

0

0

(b) Antivomitive

0

0

0

(c) Laxative

0

0

0

(d) Antidiareice

0

0

0

(e) Preparate pentru hemoroizi

0

0

0

1.3. Analgezice și antispasmodice

 

 

 

(a) Analgezice, preparate antifebrile și antiinflamatorii

0

0

0

(b) Analgezice puternice

0

0

0

(c) Spasmolitice

0

0

0

1.4. Sistemul nervos

 

 

 

(a) Tranchilizante anxiolitice

0

0

0

(b) Neuroleptice

0

0

0

(c) Remedii pentru răul de mare

0

0

0

(d) Antiepileptice

0

0

0

1.5. Antialergice și antianafilactice

 

 

 

(a) Antihistaminice

0

0

0

(b) Glucocorticoide

0

0

0

1.6. Sistemul respirator

 

 

 

(a) Preparate bronhospasmolitice

0

0

0

(b) Antitusive

0

0

0

(c) Medicamente folosite pentru răceli și sinuzite

0

0

0

1.7. Antiinfecții

 

 

 

(a) Antibiotice (cel puțin două clase)

0

0

0

(b) Antiparazitare

0

0

0

(c) Vaccinuri antitetanus și imunoglobuline

0

0

0

(d) Medicamente antimalarice (transportul depinde de zona operațională)

0

0

0

1.8. Compuși care stimulează rehidratarea, absorbția calorică și dilatarea plasmei

0

0

0

1.9. Medicamente pentru uz extern

 

 

 

(a) Medicamente pentru piele

0

0

0

— Soluții antiseptice

0

0

0

— Unguente antibiotice

0

0

0

— Unguente antiinflamatorii și analgezice

0

0

0

— Creme antimicotice

0

0

0

— Preparate pentru arsuri

0

0

0

(b) Medicamente pentru ochi

0

0

0

— Antibiotice și antiinflamatorii

0

0

0

— Picături anestezice

0

0

0

— Soluție salină pentru curățirea ochilor

0

0

0

— Picături miotice hipotonice

0

0

0

(c) Medicamente pentru urechi

0

0

0

— Soluții anestezice și antiinflamatorii

0

0

0

(d) Medicamente pentru infecții orale și ale gâtului

0

0

0

— Soluții antiseptice pentru gargară

0

0

0

(e) Anestezice locale

0

0

0

— Anestezice locale prin înghețare

0

0

0

— Anestezice locale administrate prin injectare subcutanată

0

0

0

2. ECHIPAMENT MEDICAL

2.1. Echipament de resuscitare

 

—Pungă Ambu (sau echivalent); dotată cu măști mari, mijlocii și mici

0

0

0

— Aparat pentru administrarea oxigenului cu valvă de reducere a presiunii astfel încât să poată fi folosit oxigenul industrial de pe vapor, sau butelie de oxigen (2)

0

0

0

— Aspirator mecanic pentru eliberarea căilor respiratorii superioare

0

0

0

2.2. Echipament de pansare și sutură

— Garouri

0

0

0

— Suturator de unică folosință sau trusă de suturare cu ace

0

0

0

— Bandaj elastic adeziv

0

0

0

— Benzi de pansament

0

0

0

— Pansament tubular pentru bandajul degetelor

0

0

0

— Comprese sterile din tifon

0

0

0

— Cearșafuri sterile pentru victime ale arsurilor

0

0

0

— Bandaje triunghiulare

0

0

0

— Mănuși de unică folosință

0

0

0

— Bandaje adezive

0

0

0

— Bandaje sterile pentru comprese

0

0

0

— Suturatoare adezive sau bandaje din oxid de zinc

0

0

0

— Suturatoare neabsorbabile cu ace

0

0

0

— Bandaje cu vaselină

0

0

0

2.3. Instrumente

— Bisturie de unică folosință

0

0

0

— Cutie pentru instrumente din material adecvat

0

0

0

— Foarfece

0

0

0

— Forcepsuri disecante

0

0

0

— Pensă hemostatică

0

0

0

— Port-ac

0

0

0

— Lame de unică folosință

0

0

0

2.4. Echipament de examinare și monitorizare

0

0

0

— Apăsătoare de limbă de unică folosință

0

0

0

— Benzi reactive pentru analiza urinei

0

0

0

— Diagrame de temperatură

0

0

0

— Fișe pentru tranzitul intestinal

0

0

0

— Stetoscop

0

0

0

— Sfigmomanometru

0

0

0

— Termometru medical

0

0

0

— Termometru hipotermic

0

0

0

—Test rapid pentru depistarea malariei (transportul depinde de zona operațională)

0

0

0

2.5. Echipament pentru injectare, perfuzie, puncție și cateterism

0

0

0

—Echipament pentru drenarea vezicii urinare (adecvat pentru femei și bărbați)

0

0

0

— Set de perfuzie intravenoasă

0

0

0

— Seringi și ace de unică folosință

0

0

0

2.6. Echipament medical general

0

0

0

—Echipamente individuale de protecție pentru personalul medical și pentru asistenții medicali

0

0

0

— Ploscă

0

0

0

— Sticlă cu apă caldă

0

0

0

— Sticlă pentru urină

0

0

0

— Pungă cu gheață

0

0

0

2.7. Echipament de imobilizare și instalare

0

0

0

— Set de atele de diferite dimensiuni pentru extremități

0

0

0

— Guler pentru imobilizarea gâtului

0

0

0

2.8. Dezinfecția, dezinsecția și profilaxia

0

0

0

— Compuși de dezinfectare a apei

0

0

0

— Insecticid lichid

0

0

0

— Insecticid sub formă de pudră

0

0

0

3. ANTIDOTURI

3.1. General

0

0

0

3.2. Cardio-vascular

0

0

0

3.3. Sistemul gastro-intestinal

0

0

0

3.4. Sistemul nervos

0

0

0

3.5. Sistemul respirator

0

0

0

3.6. Antiinflamator

0

0

0

3.7. Pentru uz extern

0

0

0

3.8. Altele

0

0

0

3.9. Necesar pentru administrarea oxigenului (inclusiv cerințe de întreținere)

0

0

0

Locul și data: …

Semnătura căpitanului: …

Aprobarea persoanei sau autorității competente: …

SECȚIUNEA B

NAVE DIN CATEGORIA B

I.   Detalii despre navă

Denumire: …

Pavilion: …

Portul de origine: …

II.   Materiale medicale

 

Cantitățile cerute

Cantitățile transportate la bord

Observații (în mod special, orice dată de expirare)

1. MEDICAMENTE

1.1. Cardiovasculare

 

(a) Simpatomimetice cardio-circulatorii

0

0

0

(b) Preparate contra anginei

0

0

0

(c) Diuretice

0

0

0

(d) Antihemoragice, inclusiv agenți care stimulează contracțiile uterine dacă există femei la bord

0

0

0

(e) Antihipertensive

0

0

0

1.2. Sistemul gastro-intestinal

 

 

 

(a) Medicamente pentru tulburări gastrice și duodenale

0

0

0

— Medicamente pentru tratarea ulcerului gastric și a gastritei

0

0

0

— Pansamente antiacid pentru mucoasă

0

0

0

(b) Antivomitive

0

0

0

(c) Antidiareice

0

0

0

(d) Preparate pentru hemoroizi

0

0

0

1.3. Analgezice și antispasmodice

 

 

 

(a) Analgezice, preparate antifebrile și antiinflamatorii

0

0

0

(b) Analgezice puternice

0

0

0

(c) Spasmolitice

0

0

0

1.4. Sistemul nervos

 

 

 

(a) Tranchilizante anxiolitice

0

0

0

(b) Neuroleptice

0

0

0

(c) Remedii pentru răul de mare

0

0

0

(d) Antiepileptice

0

0

0

1.5. Antialergice și antianafilactice

 

 

 

(a) Antihistaminice

0

0

0

(b) Glucocorticoide

0

0

0

1.6. Sistemul respirator

 

 

 

(a) Preparate bronhospasmolitice

0

0

0

(b) Antitusive

0

0

0

(c) Medicamente folosite pentru răceli și sinuzite

0

0

0

1.7. Antiinfecții

 

 

 

(a) Antibiotice (cel puțin două clase)

0

0

0

(b) Antiparazitare

0

0

0

(c) Vaccinuri antitetanus și imunoglobuline

0

0

0

(d) Medicamente antimalarice (transportul depinde de zona operațională)

0

0

0

1.8. Compuși care stimulează rehidratarea, absorbția calorică și dilatarea plasmei

0

0

0

1.9. Medicamente pentru uz extern

 

 

 

(a) Medicamente pentru piele

0

0

0

— Soluții antiseptice

0

0

0

— Unguente antibiotice

0

0

0

— Unguente antiinflamatorii și analgezice

0

0

0

— Preparate pentru arsuri

0

0

0

(b) Medicamente pentru ochi

0

0

0

— Antibiotice și antiinflamatorii

0

0

0

— Picături anestezice

0

0

0

— Soluție salină pentru curățirea ochilor

0

0

0

— Picături miotice hipotonice

0

0

0

(c) Medicamente pentru urechi

0

0

0

— Soluții anestezice și antiinflamatorii

0

0

0

(d) Medicamente pentru infecții orale și ale gâtului

0

0

0

— Soluții antiseptice pentru gargară

0

0

0

(e) Anestezice locale

0

0

0

— Anestezice locale administrate prin injectare subcutanată

0

0

0

2. ECHIPAMENT MEDICAL

2.1. Echipament de resuscitare

 

— Pungă Ambu (sau echivalent); dotată cu măști mari, mijlocii și mici

0

0

0

— Aparat pentru administrarea oxigenului cu valvă de reducere a presiunii astfel încât să poată fi folosit oxigenul industrial de pe vapor, sau butelie de oxigen (3)

0

0

0

— Aspirator mecanic pentru eliberarea căilor respiratorii superioare

0

0

0

2.2. Echipament de pansare și sutură

— Garouri

0

0

0

— Suturator de unică folosință sau trusă de suturare cu ace

0

0

0

— Bandaj elastic adeziv

0

0

0

— Benzi de pansament

0

0

0

— Comprese sterile din tifon

0

0

0

— Cearșafuri sterile pentru victime ale arsurilor

0

0

0

— Bandaje triunghiulare

0

0

0

— Mănuși de unică folosință

0

0

0

— Bandaje adezive

0

0

0

— Bandaje sterile pentru comprese

0

0

0

— Suturatoare adezive sau bandaje din oxid de zinc

0

0

0

— Bandaje cu vaselină

0

0

0

2.3. Instrumente

— Cutie pentru instrumente din material adecvat

0

0

0

— Foarfece

0

0

0

— Forcepsuri disecante

0

0

0

— Pensă hemostatică

0

0

0

2.4. Echipament de examinare și monitorizare

0

0

0

— Apăsătoare de limbă de unică folosință

0

0

0

— Fișe pentru tranzitul intestinal

0

0

0

— Stetoscop

0

0

0

— Sfigmomanometru

0

0

0

— Termometru medical

0

0

0

— Termometru hipotermic

0

0

0

—Test rapid pentru depistarea malariei (transportul depinde de zona operațională)

0

0

0

2.5. Echipament pentru injectare, perfuzie, puncție și cateterism

0

0

0

— Set de perfuzie intravenoasă

0

0

0

— Seringi și ace de unică folosință

0

0

0

2.6. Echipament medical general

0

0

0

— Echipamente individuale de protecție pentru personalul medical și pentru asistenții medicali

0

0

0

2.7. Echipament de imobilizare și instalare

0

0

0

— Set de atele de diferite dimensiuni pentru extremități

0

0

0

— Guler pentru imobilizarea gâtului

0

0

0

3. ANTIDOTURI

3.1. General

0

0

0

3.2. Cardio-vascular

0

0

0

3.3. Sistemul gastro-intestinal

0

0

0

3.4. Sistemul nervos

0

0

0

3.5.Sistemul respirator

0

0

0

3.6. Antiinflamator

0

0

0

3.7. Pentru uz extern

0

0

0

3.8. Altele

0

0

0

3.9. Necesar pentru administrarea oxigenului (inclusiv cerințe de întreținere)

0

0

0

Locul și data: …

Semnătura căpitanului: …

Aprobarea persoanei sau autorității competente: …

SECȚIUNEA C

NAVE DIN CATEGORIA C

I.   Detalii despre navă

Denumire: …

Pavilion: …

Portul de origine: …

II.   Materiale medicale

 

Cantitățile cerute

Cantitățile transportate la bord

Observații (în mod special, orice dată de expirare)

1. MEDICAMENTE

1.1. Cardiovasculare

 

(a) Preparate contra anginei

0

0

0

1.2. Sistemul gastro-intestinal

 

 

 

(a) Antidiareice

0

0

0

1.3. Analgezice și antispasmodice

 

 

 

(a) Analgezice, preparate antifebrile și antiinflamatorii

0

0

0

1.4. Sistemul nervos

 

 

 

(c) Remedii pentru răul de mare

0

0

0

1.5. Medicamente pentru uz extern

 

 

 

(a) Medicamente pentru piele

0

0

0

— Soluții antiseptice

0

0

0

— Preparate pentru arsuri

0

0

0

(b) Medicamente pentru ochi

0

0

0

— Soluție salină pentru curățirea ochilor

0

0

0

2. ECHIPAMENT MEDICAL

2.1. Echipament de pansare și sutură

— Garouri

0

0

0

— Bandaj elastic adeziv

0

0

0

— Comprese sterile din tifon

0

0

0

— Mănuși de unică folosință

0

0

0

— Bandaje adezive

0

0

0

— Bandaje sterile pentru comprese

0

0

0

— Suturatoare adezive sau bandaje din oxid de zinc

0

0

0

3. ANTIDOTURI

3.1. General

0

0

0

3.2. Cardio-vascular

0

0

0

3.3. Sistemul gastro-intestinal

0

0

0

3.4. Sistemul nervos

0

0

0

3.5. Sistemul respirator

0

0

0

3.6. Antiinflamator

0

0

0

3.7. Pentru uz extern

0

0

0

3.8. Altele

0

0

0

3.9. Necesar pentru administrarea oxigenului (inclusiv cerințe de întreținere)

0

0

0

Locul și data: …

Semnătura căpitanului: …

Aprobarea persoanei sau autorității competente: …


(1)  În condițiile de utilizare prevăzute de legislația și/sau practica națională.

(2)  În condițiile de utilizare prevăzute de legislația și/sau practica națională.

(3)  În condițiile de utilizare prevăzute de legislația și/sau practica națională.


Top