Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32006R2013

    Regulamentul (CE) nr. 2013/2006 al Consiliului din 19 decembrie 2006 de modificare a Regulamentelor (CEE) nr. 404/93, (CE) nr. 1782/2003 și (CE) nr. 247/2006 privind sectorul bananelor

    JO L 384, 29.12.2006, p. 13–19 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
    JO L 335M, 13.12.2008, p. 775–794 (MT)

    Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (BG, RO, HR)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 20/03/2013; abrogare implicită prin 32013R0228

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2006/2013/oj

    03/Volumul 81

    RO

    Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

    52


    32006R2013


    L 384/13

    JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


    REGULAMENTUL (CE) NR. 2013/2006 AL CONSILIULUI

    din 19 decembrie 2006

    de modificare a Regulamentelor (CEE) nr. 404/93, (CE) nr. 1782/2003 și (CE) nr. 247/2006 privind sectorul bananelor

    CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

    având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene, în special articolul 37 și articolul 299 alineatul (2),

    având în vedere propunerea Comisiei,

    având în vedere avizul Parlamentului European,

    după consultarea Comitetului Economic și Social European,

    întrucât:

    (1)

    Regimul actual pentru sectorul bananelor este definit în Regulamentul (CEE) nr. 404/93 al Consiliului din 13 februarie 1993 privind organizarea comună a pieței în sectorul bananelor (1). În special, schema de ajutoare pentru producătorii de banane se bazează pe principii care au fost modificate în mod substanțial pentru alte organizări comune ale pieței. Pentru a garanta mai bine un nivel de trai echitabil pentru populația agricolă în regiunile producătoare de banane, pentru a orienta mai bine resursele în scopul facilitării adaptării producătorilor la logica pieței, pentru a stabiliza cheltuielile, pentru a asigura respectarea obligațiilor internaționale ale Comunității, pentru a lua în considerare în mod corespunzător particularitățile regiunilor producătoare, pentru a simplifica gestionarea regimului și pentru a-l armoniza cu principiile organizărilor comune ale pieței reformate, este necesar să se modifice acest regim.

    (2)

    Este oportun ca modificările să țină seama de evoluțiile și de perspectivele de evoluție ale regimului privind importurile în Comunitate de banane produse în țări terțe și, în special, de trecerea de la un sistem bazat pe contingente tarifare la un sistem bazat pe un sistem exclusiv tarifar, supus doar unui contingent preferențial pentru bananele produse în țările ACP.

    (3)

    Bananele constituie una dintre principalele culturi în anumite regiuni ultraperiferice ale Uniunii, în special în departamentele franceze de peste mări Guadelupa și Martinica, în Azore, în Madeira și în Insulele Canare. Izolarea, insularitatea, dimensiunea redusă și topografia dificilă a acestor regiuni reprezintă tot atâtea obstacole pentru cultura bananelor. Producția locală a bananelor joacă un rol esențial în echilibrul ecologic, social și economic al zonelor rurale ale acestor regiuni.

    (4)

    Ar trebui să se țină seama de importanța socioeconomică pe care o prezintă sectorul bananelor în regiunile ultraperiferice, precum și de contribuția acestuia din urmă la obiectivul coeziunii economice și sociale, datorită veniturilor și locurilor de muncă pe care le creează, datorită activităților economice pe care le determină în amonte și în aval și datorită menținerii echilibrului peisajelor, ceea ce încurajează dezvoltarea turismului.

    (5)

    Sistemul comunitar actual de ajutor sub forma compensării pentru sectorul bananelor, stabilit la titlul III din Regulamentul (CEE) nr. 404/93, nu este adaptat particularităților locale ale producției din fiecare dintre aceste regiuni ultraperiferice. Prin urmare, este necesar să se prevadă eliminarea plății ajutorului sub forma compensării existent în aceste regiuni, ceea ce va permite includerea producției de banane în programele de sprijin. În consecință, ar trebui să se caute un instrument mai bun pentru sprijinirea producției de banane în aceste regiuni.

    (6)

    Titlul III din Regulamentul (CE) nr. 247/2006 al Consiliului din 30 ianuarie 2006 privind măsurile specifice din domeniul agriculturii în favoarea regiunilor ultraperiferice ale Uniunii (2) instituie programe comunitare de sprijin pentru regiunile ultraperiferice care conțin măsuri specifice în favoarea producțiilor agricole locale. Acest regulament prevede prezentarea unei evaluări până la 31 decembrie 2009. În cazul în care se constată o schimbare semnificativă a condițiilor economice care să afecteze sursele de venit în regiunile ultraperiferice, este necesar ca raportul menționat să fie prezentat de către Comisie înainte de scadența prevăzută. Acest instrument pare să fie cel mai potrivit pentru sprijinirea producției de banane în fiecare dintre regiunile în cauză, întrucât stabilește flexibilitatea și descentralizarea mecanismelor de sprijin. Posibilitatea de a include ajutorul pentru sectorul bananelor în aceste programe de sprijin consolidează coerența strategiilor de ajutor pentru producția agricolă în aceste regiuni.

    (7)

    Prin urmare, este necesar să crească alocarea bugetară menționată la titlul III din Regulamentul (CE) nr. 247/2006. De asemenea, este necesar să se aducă modificări tehnice acestui regulament pentru a facilita tranziția de la regimul stabilit prin Regulamentul (CEE) nr. 404/93 la regimul prevăzut de prezentul regulament. Ar trebui, în special, să se modifice programele de sprijin existente. Pentru a asigura o tranziție armonioasă, aceste modificări ar trebui să se aplice de la data aplicării prezentului regulament.

    (8)

    În ceea ce privește producția de banane în zone ale Comunității diferite de regiunile ultraperiferice, nu pare să mai fie necesară păstrarea regimului de ajutor specific pentru banane, având în vedere proporția scăzută pe care această producție o reprezintă din producția comunitară totală.

    (9)

    Regulamentul (CE) nr. 1782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în cadrul politicii agricole comune și de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori (3) instituie un sistem de sprijin decuplat pe venit pentru fiecare exploatație agricolă (denumit în continuare „schemă de plăți unice”). Obiectivul acestui sistem era de a permite trecerea de la sprijinirea producției la sprijinirea producătorilor.

    (10)

    La trecerea spre sprijinirea producătorilor, măsurile de informare și de infrastructură în cadrul dezvoltării rurale pot juca un rol primordial, prin intermediul cărora un obiectiv ar putea fi orientarea producției și a comercializării bananelor către diferite standarde de calitate și de producție, precum agricultura ecologică sau soiurile locale. În cadrul turismului existent în aceste regiuni, bananele pot fi, de asemenea, comercializate ca produs local specific, ceea ce poate crea o legătură între consumatori și bananele locale, ca produs identificabil.

    (11)

    Din motive de consecvență, este necesar să se elimine schema de ajutor sub forma compensării existente pentru sectorul bananelor și să se integreze bananele în schema de plăți unice. În acest scop, este necesar să se includă ajutorul sub forma compensării pentru banane în lista de plăți directe legate de schema de plăți unice menționată în Regulamentul (CE) nr. 1782/2003. De asemenea, ar trebui să se permită statelor membre să stabilească sumele de referință și hectarele eligibile în beneficiul ajutorului în cadrul schemei de plăți unice, pe baza unei perioade reprezentative corespunzătoare pentru piața bananelor și a unor criterii obiective și nediscriminatorii corespunzătoare. Este oportun să nu se excludă suprafețele plantate cu bananieri considerate culturi permanente. Ar trebui ca plafoanele naționale să fie modificate în consecință. De asemenea, este necesar să se prevadă ca normele de aplicare și toate măsurile tranzitorii necesare să fie adoptate de către Comisie.

    (12)

    Titlul II din Regulamentul (CEE) nr. 404/93 vizează organizațiile de producători și mecanismele de concentrare. În ceea ce privește organizațiile de producători, regimul existent are drept obiectiv constituirea de organizații pentru a reuni cel mai mare număr posibil de producători și pentru a limita plata ajutorului sub forma compensării către producătorii care sunt membri ai unor organizații de producători recunoscute.

    (13)

    Primul obiectiv a fost atins, întrucât marea majoritate a producătorilor din Comunitate sunt în prezent membri ai organizațiilor de producători. Al doilea obiectiv nu mai este de actualitate, dată fiind eliminarea viitoare a ajutorului sub forma compensării. Prin urmare, nu mai este necesar să se păstreze normele comunitare referitoare la organizațiile de producători, ceea ce permite statelor membre să adopte, dacă este cazul, norme similare, care să corespundă situațiilor specifice fiecăruia dintre acestea.

    (14)

    Prin urmare, este necesar să se elimine schema de ajutoare care urmărește încurajarea creării și funcționării administrative a organizațiilor de producători. Din motive de securitate juridică și de protecție a încrederii legitime, este oportun să se asigure în continuare plata acestui ajutor către organizațiile de producători care au fost recunoscute recent și care beneficiază deja de acest sprijin.

    (15)

    Dispozițiile Regulamentului (CEE) nr. 404/93 cu privire la recunoașterea și funcționarea grupurilor care desfășoară una sau mai multe activități economice legate de producția, comercializarea sau transformarea bananelor nu și-au găsit nici o aplicare practică. Prin urmare, este necesar ca acestea să fie eliminate.

    (16)

    Având în vedere modificările făcute regimului referitor la banane, nu mai este necesar să se dispună de un Comitet de gestionare a bananelor distinct. Este oportun să se facă apel, în locul acestuia, la Comitetul de gestionare a fructelor și legumelor proaspete instituit prin Regulamentul (CE) nr. 2200/96 al Consiliului din 28 octombrie 1996 privind organizarea comună a pieței în sectorul fructelor și al legumelor (4).

    (17)

    Din motive de consecvență, este necesar să se elimine un anumit număr de dispoziții din Regulamentul (CEE) nr. 404/93 care au devenit caduce.

    (18)

    Prin urmare, este necesar ca Regulamentele (CEE) nr. 404/93, (CE) nr. 1782/2003 și (CE) nr. 247/2006 să se modifice în consecință.

    (19)

    De asemenea, este necesar să se permită Comisiei să adopte toate normele necesare pentru aplicarea modificărilor prevăzute în prezentul regulament și măsurile tranzitorii care permit facilitarea trecerii de la dispozițiile existente la dispozițiile stabilite prin prezentul regulament.

    (20)

    Actul de aderare a Bulgariei și a României (denumit în continuare „Actul de aderare din 2005”), prezentul regulament și Regulamentul (CE) nr. 2011/2006 (5) (zahăr și semințe) modifică toate Regulamentul (CE) nr. 1782/2003; modificările introduse prin aceste instrumente ar trebui să intre în vigoare în aceeași zi. Din motive de securitate juridică, este oportun să se specifice ordinea în care trebuie să fie aplicate aceste modificări.

    (21)

    Pentru a se evita prelungirea inutilă a schemei actuale de ajutoare pentru sectorul bananelor și pentru a asigura o gestionare simplă și eficientă, este necesar să se aplice cât mai curând posibil modificările prevăzute în prezentul regulament, și anume începând cu anul de comercializare 2007 pentru banane,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Modificări ale Regulamentului (CEE) nr. 404/93

    Regulamentul (CEE) nr. 404/93 se modifică după cum urmează:

    1.

    Titlurile II și III, articolele 16-20, articolul 21 alineatul (2), articolul 25 și articolele 30-32 se elimină.

    2.

    La articolul 27, alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

    „(1)   Comisia este asistată de Comitetul de gestionare a fructelor și legumelor proaspete menționat la articolul 46 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 2200/96.

    Trimiterile la Comitetul de gestionare a bananelor se interpretează ca trimiteri la comitetul menționat la primul alineat.”

    3.

    Articolul 29 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 29

    Statele membre transmit Comisiei informațiile necesare pentru punerea în aplicare a dispozițiilor prezentului regulament.”

    4.

    Se introduce următorul articol:

    „Articolul 29a

    Normele de aplicare a prezentului regulament sunt adoptate în conformitate cu procedura menționată la articolul 27 alineatul (2).”

    Articolul 2

    Modificări ale Regulamentului (CE) nr. 1782/2003

    Regulamentul (CE) nr. 1782/2003, astfel cum a fost modificat, inclusiv prin Actul de aderare din 2005, și Regulamentul (CE) nr. 2011/2006 (zahăr și semințe) se modifică după cum urmează:

    1.

    La articolul 33 alineatul (1), litera (a) se înlocuiește cu următorul text:

    „(a)

    în cazul în care au primit o plată în temeiul a cel puțin uneia dintre schemele de sprijin menționate la anexa VI pe parcursul perioadei de referință menționate la articolul 38 sau, în cazul uleiului de măsline, pe parcursul anilor de comercializare menționați la articolul 37 alineatul (1) al doilea paragraf sau dacă au beneficiat, în cazul sfeclei de zahăr, al trestiei de zahăr și al cicorii, de măsuri de susținere a pieței pe parcursul perioadei reprezentative menționate în anexa VII litera K sau, în cazul bananelor, de o compensare a pierderii de venit pe parcursul perioadei reprezentative menționate în anexa VII litera L.”

    2.

    La articolul 37 alineatul (1) se adaugă următorul paragraf:

    „În ceea ce privește bananele, suma de referință se calculează și se ajustează în conformitate cu anexa VII litera L.”

    3.

    La articolul 40, alineatul (2) se înlocuiește cu următorul text:

    „(2)   În cazul în care întreaga perioadă de referință a fost afectată de un caz de forță majoră sau de împrejurări excepționale, statul membru calculează suma de referință pe baza perioadei 1997-1999. În cazul sfeclei de zahăr, al trestiei de zahăr și al cicorii, suma se calculează pe baza anului de comercializare anterior perioadei reprezentative alese în conformitate cu anexa VII litera K sau, în cazul bananelor, pe baza anului de comercializare anterior perioadei reprezentative alese în conformitate cu anexa VII litera L. În acest caz, alineatul (1) se aplică mutatis mutandis.”

    4.

    La articolul 43 alineatul (2), litera (a) se înlocuiește cu următorul text:

    „(a)

    în cazul ajutoarelor pentru fecule de cartofi, furaje uscate, semințe, plantații de măslini și pentru tutun din anexa VII, numărul de hectare a căror producție a beneficiat de ajutor pe parcursul perioadei de referință, astfel cum este calculat în anexa VII literele B, D, F, H, I; în cazul sfeclei de zahăr, al trestiei de zahăr și al cicorii, numărul de hectare astfel cum este calculat în anexa VII litera K alineatul (4); în cazul bananelor, numărul de hectare astfel cum este calculat în anexa VII litera L;”.

    5.

    La articolul 44 alineatul (2) paragraful al doilea, cuvintele „sau plantată cu bananieri” se introduc după cuvintele „sau supusă unei obligații de retragere temporară din circuitul agricol”.

    6.

    La articolul 51 litera (a), cuvintele „sau banane” se introduc după cuvintele „a hameiului”, la sfârșit.

    7.

    La articolul 145, se adaugă următorul punct după litera (d) b:

    „(d) c)

    norme privind includerea unui sprijin pentru banane în schema de plăți unice.”

    8.

    Articolul 155 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 155

    Alte norme tranzitorii

    În conformitate cu procedura prevăzută la articolul 144 alineatul (2) din prezentul regulament, se pot adopta alte măsuri necesare pentru facilitarea trecerii de la dispozițiile prevăzute de regulamentele menționate la articolele 152 și 153, de Regulamentul (CE) nr. 1260/2001 și de Regulamentul (CEE) nr. 404/93 al Consiliului (6) la cele stabilite prin prezentul regulament, în special cele privind aplicarea articolelor 4 și 5 și a anexei la Regulamentul (CE) nr. 1259/1999 și aplicarea articolului 6 din Regulamentul (CE) nr. 1251/1999, precum și trecerea de la dispozițiile privind planurile de îmbunătățire prevăzute de Regulamentul (CEE) nr. 1035/72 la cele menționate la articolele 83-87 din prezentul regulament. Regulamentele și articolele menționate la articolele 152 și 153 continuă să se aplice pentru stabilirea sumelor de referință menționate în anexa VII.

    9.

    Anexele se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

    Articolul 3

    Modificări ale Regulamentului (CE) nr. 247/2006

    Regulamentul (CE) nr. 247/2006 se modifică după cum urmează:

    1.

    Articolul 23 se modifică după cum urmează:

    (a)

    alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

    „(1)   Măsurile prevăzute în prezentul regulament, cu excepția articolului 16, constituie intervenții destinate regularizării piețelor agricole, în sensul articolului 2 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 1258/1999 al Consiliului din 17 mai 1999 privind finanțarea politicii agricole comune (7) pentru perioada de până la 31 decembrie 2006. Începând cu 1 ianuarie 2007, aceleași măsuri constituie intervenții destinate regularizării piețelor agricole în sensul articolului 3 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 1290/2005 al Consiliului din 21 iunie 2005 privind finanțarea politicii agricole comune (8).

    (b)

    alineatul (2) se înlocuiește cu următorul text:

    „(2)   Comunitatea finanțează măsurile prevăzute la titlurile II și III din prezentul regulament până la o valoare anuală egală cu:

    (în milioane de EUR)

     

    Exercițiul 2007

    Exercițiul 2008

    Exercițiul 2009

    Exercițiul 2010 și următoarele

    Departamente franceze de peste mări

    126,6

    262,6

    269,4

    273

    Azore și Madeira

    77,9

    86,6

    86,7

    86,8

    Insulele Canare

    127,3

    268,4

    268,4

    268,4”

    (c)

    alineatul (4) se înlocuiește cu următorul text:

    „(4)   Sumele anuale menționate la alineatele (2) și (3) includ orice cheltuială efectuată în conformitate cu regulamentele menționate la articolul 29.”

    2.

    Se introduce următorul articol:

    „Articolul 24a

    (1)   Până la 15 martie 2007, statele membre prezintă Comisiei proiectele de modificare a programului general al acestora pentru a ține seama de modificările introduse prin Regulamentul (CE) nr. 2013/2006 (9).

    (2)   Comisia evaluează modificările propuse și decide dacă le aprobă, în termen de patru luni de la prezentarea acestora, în conformitate cu procedura menționată la articolul 26 alineatul (2).

    (3)   Prin derogare de la articolul 24 alineatul (3), modificările se aplică începând cu 1 ianuarie 2007.

    3.

    La articolul 28, alineatul (3) se înlocuiește cu următorul text:

    „(3)   Până la 31 decembrie 2009, iar apoi o dată la cinci ani, Comisia prezintă Parlamentului European și Consiliului un raport general din care să reiasă impactul acțiunilor realizate în temeiul prezentului regulament, inclusiv în sectorul bananelor, însoțit, după caz, de propuneri corespunzătoare.”

    4.

    La articolul 30, se adaugă următorul paragraf:

    „În conformitate cu aceeași procedură, Comisia poate, de asemenea, să adopte măsuri pentru a facilita trecerea de la dispozițiile prevăzute în Regulamentul (CEE) nr. 404/93 al Consiliului (10) la dispozițiile stabilite prin prezentul regulament.

    Articolul 4

    Măsuri tranzitorii

    (1)   Fără a aduce atingere articolului 1 punctul 1 din prezentul regulament:

    statele membre continuă să aplice articolele 5 și 6 și articolul 25 alineatul (2) din Regulamentul (CEE) nr. 404/93 organizațiilor de producători care au fost recunoscute până la 31 decembrie 2006 și pentru care ajutorul a fost plătit deja în conformitate cu articolul 6 alineatul (2) din acest regulament până la data respectivă și

    articolul 12 din regulamentul menționat anterior continuă să se aplice cu privire la ajutorul sub forma compensării pentru 2006.

    (2)   Normele necesare de aplicare a alineatului (1) se adoptă în conformitate cu procedurile prevăzute la articolul 27 alineatul (2) din Regulamentul (CEE) nr. 404/93.

    Articolul 5

    Intrare în vigoare

    Prezentul regulament intră în vigoare la 1 ianuarie 2007.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 19 decembrie 2006.

    Pentru Consiliu

    Președintele

    J. KORKEAOJA


    (1)  JO L 47, 25.2.1993, p. 1. Regulament, astfel cum a fost modificat ultima dată prin Actul de aderare din 2003.

    (2)  JO L 42, 14.2.2006, p. 1. Regulament, astfel cum a fost modificat prin Regulamentul (CE) nr. 318/2006 (JO L 58, 28.2.2006, p. 1).

    (3)  JO L 270, 21.10.2003, p. 1. Regulament, astfel cum a fost modificat ultima dată prin Regulamentul (CE) nr. 1405/2006 (JO L 265, 26.9.2006, p. 1).

    (4)  JO L 297, 21.11.1996, p. 1. Regulament, astfel cum a fost modificat ultima dată prin Regulamentul (CE) nr. 686/2004 al Comisiei (JO L 106, 15.4.2004, p. 12).

    (5)  JO L 384, 29.12.2006, p. 1.

    (6)  JO L 47, 25.2.1993, p. 1.”

    (7)  JO L 160, 26.6.1999, p. 103. Regulament abrogat prin Regulamentul (CE) nr. 1290/2005 (JO L 209, 11.8.2005, p. 1).

    (8)  JO L 209, 11.8.2005, p. 1. Regulament, astfel cum a fost modificat ultima dată prin Regulamentul (CE) nr. 320/2006.”;

    (9)  JO L 384, 29.12.2006, p. 13.”

    (10)  JO L 47, 25.2.1993, p. 1, Regulament, astfel cum a fost modificat ultima dată prin Actul de aderare din 2003.”


    ANEXĂ

    Anexele la Regulamentul (CE) nr. 1782/2003 se modifică după cum urmează:

    1.

    Ultimul rând din anexa I privind bananele se elimină.

    2.

    La anexa VI se adaugă următorul rând:

    „Banane

    Articolul 12 din Regulamentul (CEE) nr. 404/93

    Compensarea pierderii de venit”

    3.

    La anexa VII se adaugă următoarea literă:

    „L.   Banane

    Statele membre stabilesc suma care trebuie inclusă în suma de referință pentru fiecare agricultor pe baza unor criterii obiective și nediscriminatorii precum:

    (a)

    cantitatea de banane comercializate de către agricultor pentru care s-a plătit o compensare a pierderii de venit în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CEE) nr. 404/93 pe parcursul unei perioade reprezentative cuprinse între anii de comercializare 2000 și 2005;

    (b)

    suprafețele pe care au fost cultivate bananele menționate la litera (a);

    (c)

    valoarea compensării pierderii de venit plătite agricultorului pe parcursul perioadei menționate la litera (a).

    Statele membre calculează hectarele în cauză menționate la articolul 43 alineatul (2) din prezentul regulament, pe baza unor criterii obiective și nediscriminatorii precum în cazul suprafețelor menționate la litera (b).”

    4.

    Anexa VIII se înlocuiește cu următorul text:

    „ANEXA VIII

    Plafoanele naționale menționate la articolul 41

    (în mii de EUR)

    Stat membru

    2005

    2006

    2007

    2008

    2009

    2010 și anii următori

    Belgia

    411 053

    580 376

    593 395

    606 935

    614 179

    611 805

    Danemarca

    943 369

    1 015 479

    1 021 296

    1 027 278

    1 030 478

    1 030 478

    Germania

    5 148 003

    5 647 175

    5 695 607

    5 744 240

    5 770 254

    5 774 254

    Grecia

    838 289

    2 143 603

    2 171 217

    2 175 731

    2 178 146

    1 988 815

    Spania

    3 266 092

    4 635 365

    4 649 913

    4 664 087

    4 671 669

    4 673 546

    Franța

    7 199 000

    8 236 045

    8 282 938

    8 330 205

    8 355 488

    8 363 488

    Irlanda

    1 260 142

    1 335 311

    1 337 919

    1 340 752

    1 342 268

    1 340 521

    Italia

    2 539 000

    3 791 893

    3 813 520

    3 835 663

    3 847 508

    3 869 053

    Luxemburg

    33 414

    36 602

    37 051

    37 051

    37 051

    37 051

    Țările de Jos

    386 586

    428 329

    833 858

    846 389

    853 090

    853 090

    Austria

    613 000

    633 577

    737 093

    742 610

    745 561

    744 955

    Portugalia

    452 000

    504 287

    571 377

    572 368

    572 898

    572 594

    Finlanda

    467 000

    561 956

    563 613

    565 690

    566 801

    565 520

    Suedia

    637 388

    670 917

    755 045

    760 281

    763 082

    763 082

    Regatul Unit

    3 697 528

    3 944 745

    3 960 986

    3 977 175

    3 985 834

    3 975 849”

    5.

    La anexa VIIIa, coloana privind Ciprul se înlocuiește cu următorul text:

    „An calendaristic

     

     

    Cipru

     

     

     

     

     

     

     

    2005

     

     

    8 900

     

     

     

     

     

     

     

    2006

     

     

    12 500

     

     

     

     

     

     

     

    2007

     

     

    17 660

     

     

     

     

     

     

     

    2008

     

     

    22 100

     

     

     

     

     

     

     

    2009

     

     

    26 540

     

     

     

     

     

     

     

    2010

     

     

    30 980

     

     

     

     

     

     

     

    2011

     

     

    35 420

     

     

     

     

     

     

     

    2012

     

     

    39 860

     

     

     

     

     

     

     

    2013

     

     

    44 300

     

     

     

     

     

     

     

    2014

     

     

    44 300

     

     

     

     

     

     

     

    2015

     

     

    44 300

     

     

     

     

     

     

     

    2016 și anii următori

     

     

    44 300”

     

     

     

     

     

     

     


    Top