EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62015TN0357

Sag T-357/15 P: Appel iværksat den 7. juli 2015 af Maria Luisa Garcia Minguez til prøvelse af Personalerettens kendelse af 28. april 2015 i sag F-72/14, Garcia Minguez mod Kommissionen

EUT C 279 af 24.8.2015, p. 49–50 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

24.8.2015   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 279/49


Appel iværksat den 7. juli 2015 af Maria Luisa Garcia Minguez til prøvelse af Personalerettens kendelse af 28. april 2015 i sag F-72/14, Garcia Minguez mod Kommissionen

(Sag T-357/15 P)

(2015/C 279/62)

Processprog: fransk

Parter

Appellant: Maria Luisa Garcia Minguez (Bruxelles, Belgien) (ved advokaterne L. Ortiz Blanco og Á. Givaja Sanz)

Den anden part i appelsagen: Europa-Kommissionen

Appellantens påstande

Personalerettens kendelse af 28. april 2015 i sag F-72/14 ophæves.

Retten træffer afgørelse i sag F-72/14 og Kommissionens afgørelse om ikke at give appellanten adgang til den interne udvælgelsesprøve KOM/3/AD9/13 annulleres.

Kommissionen tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Anbringender og væsentligste argumenter

Til støtte for appellen har appellanten fremsat tre anbringender.

1.

Første anbringende er, at der er sket en retlig fejl ved fortolkningen af begreberne »Kommissionen« og »institutionen« i meddelelsen om udvælgelsesprøven og i tjenestemandsvedtægtens artikel 27 og 29. Appellanten har gjort gældende, at af Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur (EACEA) skal anses for at være en del af Kommissionen med henblik på afgørelsen af, hvilke personer der har adgang til en intern udvælgelsesprøve.

2.

Andet anbringende er, at der er sket en retlig fejl ved fortolkningen af ligebehandlingsprincippet og af princippet om forbud mod forskelsbehandling samt af tjenestemandsvedtægtens artikel 27 og 29. Appellanten har gjort gældende, at det er ulovligt at give ansatte, der arbejder direkte for en institution, herunder dem, der er udstationerede ved et forvaltningsorgan, adgang til en intern udvælgelsesprøve, og samtidig udelukke de øvrige ansatte, som arbejder for samme forvaltningsorgan.

3.

Tredje anbringende, som appellanten har gjort gældende subsidiært, er, at der er sket tilsidesættelse af forpligtelsen til at besvare et anbringende i stævningen, at der foreligger manglende begrundelse og at der er sket en retlig fejl ved fortolkningen af ligebehandlingsprincippet og af princippet om forbud mod forskelsbehandling samt af institutionens egne retsakter. Appellanten har gjort gældende, at hendes særlige situation — hun havde, med Kommissionens godkendelse, været kontorchef i to kontorer, som fremgår af Kommissionens organigram — begrunder, at hun skal have adgang til den pågældende interne udvælgelsesprøve.


Top