EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32011R1247

Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 1247/2011 al Comisiei din 29 noiembrie 2011 privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

JO L 319, 2.12.2011, p. 34–36 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (HR)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2011/1247/oj

2.12.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 319/34


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 1247/2011 AL COMISIEI

din 29 noiembrie 2011

privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun (1), în special articolul 9 alineatul (1) litera (a),

întrucât:

(1)

Pentru a asigura aplicarea uniformă a Nomenclaturii combinate anexate la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87, este necesar să se adopte măsuri privind clasificarea mărfurilor menționate în anexa la prezentul regulament.

(2)

Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 stabilește regulile generale pentru interpretarea Nomenclaturii combinate. Aceste reguli se aplică, de asemenea, oricăror alte nomenclaturi bazate integral sau parțial pe aceasta sau care îi adaugă acesteia subdiviziuni suplimentare și care sunt stabilite prin dispoziții UE specifice, în vederea aplicării de măsuri tarifare sau de altă natură privind comerțul cu mărfuri.

(3)

În temeiul acestor reguli generale, mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului din anexă trebuie clasificate la codurile NC indicate în coloana 2, pe baza motivelor care figurează în coloana 3 a aceluiași tabel.

(4)

Este necesar să se prevadă posibilitatea invocării în continuare de către titular, în temeiul articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului vamal comunitar (2), pentru o perioadă de trei luni, a informațiilor tarifare obligatorii care au fost furnizate de autoritățile vamale ale statelor membre în ceea ce privește clasificarea mărfurilor în Nomenclatura combinată, dar care nu sunt conforme cu dispozițiile prezentului regulament.

(5)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului Codului vamal,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Mărfurile descrise în coloana (1) a tabelului din anexă se clasifică în Nomenclatura combinată la codurile NC indicate în coloana (2) a aceluiași tabel.

Articolul 2

Informațiile tarifare obligatorii furnizate de autoritățile vamale ale statelor membre care nu sunt conforme cu dispozițiile prezentului regulament pot fi invocate în continuare pentru o perioadă de trei luni, în temeiul articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92.

Articolul 3

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 29 noiembrie 2011.

Pentru Comisie, pentru președinte

Algirdas ŠEMETA

Membru al Comisiei


(1)  JO L 256, 7.9.1987, p. 1.

(2)  JO L 302, 19.10.1992, p. 1.


ANEXĂ

Descrierea mărfurilor

Clasificare

(cod NC)

Motive

(1)

(2)

(3)

1.

Un articol sub forma unui modul în carcasă, având dimensiunile de aproximativ 11 × 7 × 5 cm (denumit „modul pentru intrări analogice”).

Modulul constă din două plăci cu circuite imprimate care cuprind o interfață de intrare cu patru canale, un convertor analog-digital, un procesor și o interfață bus pentru conectarea la o unitate logică de control programabilă (programmable logic controller – PLC). Modulul are o gamă de tensiuni de intrare de la 0 până la 10 V DC.

Modulul recepționează semnale analogice reprezentând, de exemplu, măsurători de temperatură, viteză, debit sau greutate, de la diverse dispozitive externe.

Modulul convertește și procesează aceste semnale înainte de a le trimite către PLC.

8538 90 99

Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii combinate, a notei 2 litera (b) la secțiunea XVI, precum și pe baza textului codurilor NC 8538, 8538 90 și 8538 90 99.

Deoarece modulul reprezintă o interfață între dispozitive externe și un aparat cu comandă numerică de la poziția 8537, clasificarea la poziția 8471 ca unitate de intrare este exclusă.

Deoarece modulul recepționează, convertește, procesează și transmite semnale electrice către PLC, clasificarea la poziția 8536 ca întrerupător sau releu pentru conectarea cu sau în cadrul circuitelor electrice este exclusă.

Deoarece modulul nu controlează el însuși dispozitivele externe, ci constituie doar o interfață între astfel de dispozitive și PLC, clasificarea la poziția 8537 ca aparat pentru controlul electricității este exclusă.

Deoarece conversia analog-digital nu reprezintă decât un proces intermediar, clasificarea la poziția 8543 ca mașini și aparate electrice cu funcții proprii, nedenumite și necuprinse în altă parte în capitolul 85, este exclusă.

Având în vedere că utilizarea prevăzută a modulului este recepția, conversia și procesarea de semnale reprezentând măsurători recepționate de la dispozitive externe și transmiterea acestora către PLC, modulul este indispensabil pentru funcționarea PLC de la poziția 8537.

Articolul trebuie deci clasificat la poziția 8538, ca părți ale aparatelor de la pozițiile 8535-8537.

2.

Un articol sub forma unui modul în carcasă, având dimensiunile de aproximativ 11 × 7 × 5 cm (denumit „modul de ieșiri discrete”).

Modulul constă dintr-o placă cu circuite imprimate care cuprinde o interfață bus pentru conectarea la o unitate logică de control programabilă (PLC), un procesor, un convertor digital-analog și o interfață de ieșire cu 8 puncte de conectare.

Punctele de conectare la ieșire sunt relee de tip electromagnetic cu o gamă de tensiuni de ieșire de la 0 până la 250 V AC și cu un curent de sarcină per punct de până la 0,17 A.

Modulul procesează și convertește semnale discrete reprezentând un semnal on/off (de exemplu, 1/0 sau adevărat/fals) înainte de a le transmite către diverse dispozitive externe, cum ar fi contactori, relee și lămpi indicatoare.

8538 90 99

Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii combinate, a notei 2 litera (b) la secțiunea XVI, precum și pe baza textului codurilor NC 8538, 8538 90 și 8538 90 99.

Deoarece modulul reprezintă o interfață între dispozitive externe și un aparat cu comandă numerică de la poziția 8537, clasificarea la poziția 8471 ca unitate de ieșire este exclusă.

Deoarece modulul recepționează, convertește, procesează și transmite semnale electrice către dispozitive externe, clasificarea la poziția 8536 ca întrerupător sau releu pentru conectarea cu sau în cadrul circuitelor electrice este exclusă.

Punctele de conectare la ieșire (reprezentate de relee electromagnetice) nu constituie decât o parte a modulului care cuprinde, în afară de punctele de conectare, și interfața bus, procesorul și convertorul digital-analog. Mai mult, modulul nu controlează el însuși dispozitivele externe, ci constituie doar interfața între PLC și aceste dispozitive. Clasificarea la poziția 8537 ca aparat pentru controlul electricității este deci exclusă.

Deoarece conversia digital-analog nu reprezintă decât un proces intermediar, clasificarea la poziția 8543 ca mașini și aparate electrice cu funcții proprii, nedenumite și necuprinse în altă parte în capitolul 85, este exclusă.

Având în vedere că utilizarea prevăzută a modulului este recepția, procesarea și conversia de semnale reprezentând un semnal de tip on/off recepționat de la PLC și transmiterea acestora către dispozitive externe, modulul este indispensabil pentru funcționarea PLC de la poziția 8537.

Articolul trebuie deci clasificat la poziția 8538, ca părți ale aparatelor de la pozițiile 8535-8537.


Top