Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 22017A0519(01)

    Avtal enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2015/1017 av den 25 juni 2015 om Europeiska fonden för strategiska investeringar, Europeiska centrumet för investeringsrådgivning och portalen för investeringsprojekt på europeisk nivå samt om ändring av förordningarna (EU) nr 1291/2013 och (EU) nr 1316/2013 – Europeiska fonden för strategiska investeringar

    EUT L 128, 19.5.2017, p. 1–8 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/agree_interinstit/2017/519/oj

    19.5.2017   

    SV

    Europeiska unionens officiella tidning

    L 128/1


    AVTAL

    enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2015/1017 av den 25 juni 2015 om Europeiska fonden för strategiska investeringar, Europeiska centrumet för investeringsrådgivning och portalen för investeringsprojekt på europeisk nivå samt om ändring av förordningarna (EU) nr 1291/2013 och (EU) nr 1316/2013 – Europeiska fonden för strategiska investeringar

    EUROPAPARLAMENTET OCH EUROPEISKA INVESTERINGSBANKEN (nedan kallade parterna) har ingått detta avtal,

    med beaktande av fördraget om Europeiska unionen, särskilt artikel 14,

    med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, särskilt artiklarna 15, 16, 232, 308, 309 och 339,

    med beaktande av Europeiska investeringsbankens (EIB) stadga, särskilt artiklarna 11.7, 16 och 18,

    med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2015/1017 av den 25 juni 2015 om Europeiska fonden för strategiska investeringar, Europeiska centrumet för investeringsrådgivning och portalen för investeringsprojekt på europeisk nivå samt om ändring av förordningarna (EU) nr 1291/2013 och (EU) nr 1316/2013 – Europeiska fonden för strategiska investeringar (1) (nedan kallad Efsiförordningen), särskilt artikel 17.5,

    med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 45/2001 av den 18 december 2000 om skydd för enskilda då gemenskapsinstitutionerna och gemenskapsorganen behandlar personuppgifter och om den fria rörligheten för sådana uppgifter (2),

    med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1049/2001 av den 30 maj 2001 om allmänhetens tillgång till Europaparlamentets, rådets och kommissionens handlingar (3), och av följande skäl:

    A.

    Med Efsiförordningen etableras Europeiska fonden för strategiska investeringar (Efsi), en EU-garanti, en EU-garantifond, Europeiskt centrum för investeringsrådgivning (EIAH) och portalen för investeringsprojekt på europeisk nivå.

    B.

    Syftet med Efsi är att i unionen stödja följande genom att ge EIB kapacitet att bära risker:

    a)

    Investeringar.

    b)

    Ökad tillgång till finansiering för företag och andra enheter som har upp till 3 000 anställda, med särskilt fokus på små och medelstora företag samt små medelstora börsnoterade företag.

    C.

    I Efsi-förordningen fastställs att Efsi bör inrättas som en tydlig, klart identifierbar och öppen facilitet som förvaltas av EIB och vars verksamhet tydligt kan särskiljas från EIB:s övriga verksamhet.

    D.

    För att säkerställa ansvarighet inför europeiska invånare bör EIB regelbundet rapportera till Europaparlamentet och rådet om utvecklingen av Efsi samt dess effekter och verksamhet, särskilt när det gäller additionaliteten för de transaktioner som genomförs inom Efsi jämfört med EIB:s gängse transaktioner, inbegripet särskilda verksamheter, och lämpliga arrangemang bör antas i detta syfte.

    E.

    I enlighet med artikel 17.5 i Efsiförordningen ska Europaparlamentet och EIB ingå ett avtal om de detaljerade arrangemangen för informationsutbyte mellan Europaparlamentet och EIB enligt Efsiförordningen, inbegripet om urvalsförfarandet för att utse Efsis verkställande direktör och biträdande verkställande direktör.

    F.

    I artikel 7.6 i Efsiförordningen föreskrivs att styrelsen efter ett öppet och transparent urvalsförfarande i enlighet med EIB-förfarandena ska välja en kandidat till respektive befattning som verkställande direktör och biträdande verkställande direktör. Det krävs också att Europaparlamentet och rådet i vederbörlig ordning och vid rätt tidpunkt informeras om alla etapper av urvalsförfarandet, med förbehåll för strikta sekretesskrav. Efter en utfrågning av den kandidat som valts för respektive befattning och efter Europaparlamentets godkännande ska den verkställande direktören och den biträdande verkställande direktören utses av EIB:s ordförande för en period på tre år som kan förnyas en gång.

    G.

    I artikel 16.2 i Efsiförordningen föreskrivs att EIB, vid behov i samarbete med Europeiska investeringsfonden (EIF), ska överlämna en årsrapport till Europaparlamentet och rådet om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen. Den årliga rapporten, som ska innehålla operativa och finansiella uppgifter som specificeras i artikel 16.2 i Efsiförordningen, ska offentliggöras.

    H.

    I artikel 17.1 i Efsiförordningen föreskrivs att styrelseordföranden och den verkställande direktören, på begäran av Europaparlamentet eller rådet, ska rapportera om Efsis resultat till den begärande institutionen, bland annat genom att delta i en utfrågning inför Europaparlamentet.

    I.

    I artikel 17.2 i Efsiförordningen föreskrivs också att styrelsens ordförande och den verkställande direktören ska svara muntligt eller skriftligt på frågor som Europaparlamentet eller rådet riktar till Efsi, åtminstone inom fem veckor från mottagandet av en fråga.

    J.

    I artikel 17.4 i Efsiförordningen föreskrivs att EIB:s ordförande, på begäran av Europaparlamentet, ska delta i en utfrågning inför Europaparlamentet om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen. EIB:s ordförande ska svara muntligt eller skriftligt inom fem veckor efter mottagandet på frågor som Europaparlamentet eller rådet riktar till EIB om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen.

    K.

    Enligt artikel 18.1 i Efsiförordningen ska EIB utvärdera Efsis funktion senast den 5 januari 2017. EIB ska överlämna sin utvärdering till Europaparlamentet, rådet och kommissionen.

    L.

    Detta avtal påverkar inte trepartsavtalet mellan Europeiska kommissionen, Europeiska revisionsrätten och Europeiska investeringsbanken av den 27 oktober 2003.

    PARTERNA HAR ENATS OM FÖLJANDE:

    Artikel 1

    Syfte och tillämpningsområde

    I detta avtal anges de detaljerade arrangemangen för informationsutbyte mellan Europaparlamentet och EIB som föreskrivs i Efsiförordningen, inbegripet urvalsförfarandet för att utse den verkställande direktören och den biträdande verkställande direktören.

    AVSNITT I

    TILLGÅNG TILL INFORMATION

    Artikel 2

    Återkommande rapporter

    2.1   I enlighet med artikel 14.9 i Efsiförordningen ska EIB överlämna en årlig rapport till Europaparlamentet, rådet och kommissionen angående de tjänster som EIAH tillhandahåller och om genomförandet av dess budget. Denna rapport ska innehålla uppgifter om mottagna avgifter och hur de använts (nedan kallad EIAH-rapporten).

    EIB ska utarbeta EIAH-rapporten för den period som löper ut den 31 december varje år och ska överlämna den senast den 1 september det påföljande året.

    2.2   I enlighet med artikel 16.2 i Efsiförordningen ska EIB, vid behov i samarbete med EIF, överlämna en årsrapport till Europaparlamentet och rådet om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen (nedan kallad Efsirapporten). Efsi-rapporten ska innehålla följande:

    a)

    En bedömning av EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner på transaktions-, sektors-, lands- och regionnivå samt deras överensstämmelse med Efsiförordningen, särskilt med kriteriet att ge additionalitet, tillsammans med en bedömning av fördelningen av EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner mellan de allmänna målen för Efsi.

    b)

    En bedömning av mervärdet, mobiliseringen av resurser i den privata sektorn, de beräknade och faktiska utfallen och resultaten och effekterna av EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner på en ackumulerad basis, inbegripet de sysselsättningsskapande effekterna.

    c)

    En bedömning av i vilken omfattning de transaktioner som omfattas av Efsiförordningen bidrar till att uppnå de allmänna målen för Efsi, inbegripet en bedömning av nivån på Efsi-investeringar i forskning, utveckling och innovation och transporter (inbegripet transeuropeiska transportnät och stadstransporter), telekommunikationer, energiinfrastruktur och energieffektivitet.

    d)

    En bedömning av överensstämmelsen med kraven för användningen av EU-garantin och de centrala resultatindikatorerna.

    e)

    En bedömning av de hävstångseffekter som skapats av projekt som stöds av Efsi.

    f)

    En beskrivning av de projekt där stödet från de europeiska struktur- och investeringsfonderna kombineras med stödet från Efsi, samt det totala bidragsbeloppet från respektive källa.

    g)

    Det finansiella belopp som överförs till mottagarna och en bedömning av EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner på en ackumulerad basis.

    h)

    En bedömning av mervärdet av EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner samt de totala risker som är förbundna med dessa transaktioner.

    i)

    Närmare uppgifter om anspråken på EU-garantin, förluster, avkastning, belopp som betalats tillbaka och alla andra mottagna betalningar.

    j)

    Efsis finansiella rapportering om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen, granskad av en oberoende extern revisor.

    EIB ska utarbeta Efsirapporten för den period som löper ut den 31 december varje år och ska överlämna den senast den 31 maj det påföljande året. Utan att det påverkar tillämpningen av bestämmelserna i första stycket ska EIB lämna rådata till Europaparlamentet i samma format och inom samma tidsram (senast den 31 mars det år då Efsirapporten ska överlämnas) som de lämnas till kommissionen.

    2.3   Språket för EIAH-rapporten och Efsirapporten ska vara engelska.

    Artikel 3

    Rapporter för utvärdering av Efsi

    3.1   I enlighet med artikel 18.1 i Efsiförordningen ska EIB senast den 5 januari 2017 utvärdera Efsis funktion och överlämna sin utvärdering till Europaparlamentet.

    3.2   I enlighet med artikel 18.3 i Efsiförordningen ska EIB offentliggöra en heltäckande rapport om Efsis funktion som ska innehålla en utvärdering av Efsis effekter på investeringar i unionen, sysselsättningsskapande och tillgång till finansiering för små och medelstora företag och medelstora börsnoterade företag senast den 30 juni 2018 och vart tredje år därefter.

    3.3   I enlighet med artikel 18.5 i Efsiförordningen ska EIB regelbundet förse, och se till att EIF förser, Europaparlamentet med sina respektive oberoende utvärderingsrapporter där det görs en bedömning av de effekter och praktiska resultat som uppnåtts genom EIB:s respektive EIF:s specifika verksamhet enligt Efsiförordningen.

    Bedömningen av behovet av sådana oberoende utvärderingar, utöver dem som anges i artiklarna 3.1 och 3.2, och beslutet om tidpunkten för sådana oberoende utvärderingar, ska göras helt och hållet av EIB eller EIF, beroende på vad som är tillämpligt.

    3.4   De utvärderingsrapporter som anges i denna artikel ska läggas fram till Europaparlamentet utan dröjsmål efter det att de godkänts av EIB eller EIF, beroende på vad som är tillämpligt.

    3.5   De utvärderingsrapporter som anges i denna artikel ska vara avfattade på engelska.

    Artikel 4

    Rapportering om ändringar av Efsiavtalet

    I enlighet med artikel 4.2 i i Efsiförordningen ska det avtal som ingåtts mellan kommissionen och EIB om förvaltningen av Efsi och om beviljandet av EU-garantin (nedan kallat Efsiavtalet) innefatta en skyldighet för dessa att rapportera till Europaparlamentet om ändringar av Efsiavtalet.

    Artikel 5

    Investeringskommitténs beslut

    5.1   I enlighet med artikel 7.12 tredje stycket i Efsiförordningen ska EIB till Europaparlamentet överlämna en förteckning över alla beslut som Efsis investeringskommitté fattat om att inte godkänna en användning av EU-garantin.

    5.2   EIB ska överlämna förteckningen som avses i artikel 5.1 till Europaparlamentet två gånger per år, senast den 31 mars och den 30 september.

    5.3   De uppgifter som EIB tillhandahåller Europaparlamentet i enlighet med artikel 5.1 ska vara föremål för strikta sekretesskrav och ska av Europaparlamentet hanteras i enlighet med artikel 10.

    5.4   Utan att det påverkar tillämpningen av artikel 5.3 ska EIB till Europaparlamentet översända Efsis investeringskommittés alla beslut om användning av garantin så snart dessa blir tillgängliga. I tillämpliga fall ska EIB i förteckningen över de beslut om godkännande av användningen av EU-garantin inkludera information om transaktionerna, särskilt en beskrivning av dem, identiteten på projektansvarig eller finansiell intermediär och målen för det projekt som stöds av EIB inom ramen för Efsi. När det gäller kommersiellt känsliga beslut ska EIB vidarebefordra sådana beslut och information om projektansvariga eller finansiella intermediärer den dag då finansieringen är klar eller någon tidigare dag då kommersiell känslighet upphör.

    5.5   I enlighet med artikel 7.12 andra stycket i Efsiförordningen ska beslut av Efsis investeringskommitté om godkännande av användningen av EU-garantin offentliggöras och vara tillgängliga.

    Artikel 6

    Ändringar av gränserna för sektorsvis eller geografisk koncentration i Efsiportföljen

    6.1   I enlighet med punkt 8 i bilaga II till Efsiförordningen ska Efsis styrelse, om denna beslutar att ändra de vägledande sektoriella eller geografiska koncentrationsgränser som anges för Efsi-portföljen, redogöra för sina beslut i det avseendet för Europaparlamentet.

    6.2   I enlighet med artikel 7.3 andra stycket i Efsiförordningen ska styrelseprotokollen offentliggöras så snart styrelsen har godkänt dem. Dessa protokoll, tillsammans med styrelsens skriftliga förklaring om eventuella ändringar enligt artikel 6.1, ska översändas till Europaparlamentet så snart de blir tillgängliga och under alla omständigheter senast samtidigt med protokollets offentliggörande.

    AVSNITT II

    AD HOC-RAPPORTERING OCH SVAR PÅ FRÅGOR

    Artikel 7

    Ad hoc-rapportering, utfrågningar och andra möten

    7.1   I enlighet med artikel 17.4 i Efsiförordningen ska EIB:s ordförande på begäran av Europaparlamentets ansvariga utskott delta i åtminstone en utfrågning inför Europaparlamentet om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen. Europaparlamentets ansvariga utskott och EIB ska komma överens om ett datum under det påföljande året för att hålla en sådan utfrågning.

    7.2   Beroende på de frågor som Europaparlamentet riktar till EIB om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen kan Europaparlamentets ansvariga utskott bjuda in EIB:s ordförande till ytterligare ad hoc-möten om sådana frågor.

    Europaparlamentets ansvariga utskott och EIB ska nå en överenskommelse om dag för ad hoc-möten, som ska inträffa så snart det är praktiskt möjligt och senast inom fem veckor från dagen för begäran av Europaparlamentets ansvariga utskott.

    I enlighet med de relevanta bestämmelserna i Europaparlamentets arbetsordning kan sådana utfrågningar och ad hoc-möten vara konfidentiella.

    7.3   På begäran av EIB:s ordförande eller ordföranden för Europaparlamentets ansvariga utskott kan, förutsatt att båda parter är överens om detta, personer i ledande ställning från EIB och EIF delta vid utfrågningar och ad hoc-möten, inbegripet konfidentiella möten som avses i artikel 7.1 och 7.2.

    7.4   På begäran av ordföranden för Europaparlamentets ansvariga utskott kan personer i ledande ställning från EIB, med anledning av frågor från Europaparlamentet om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen, bjudas in till ad hoc-diskussioner om sådana frågor, som ska hållas på en gemensamt överenskommen dag.

    I enlighet med de relevanta bestämmelserna i Europaparlamentets arbetsordning kan sådana ad hoc-diskussioner vara konfidentiella.

    7.5   I enlighet med artikel 17.1 i Efsiförordningen ska Efsis verkställande direktör på begäran av Europaparlamentets ansvariga utskott rapportera om Efsis resultat, bland annat genom att delta i utfrågningar inför Europaparlamentet.

    Europaparlamentets ansvariga utskott och Efsis verkställande direktör ska nå en överenskommelse om dagen för dessa utfrågningar som ska inträffa så snart som möjligt och i vilket fall inom fem veckor från dagen för begäran av Europaparlamentets ansvariga utskott.

    Sådan rapportering till Europaparlamentet från Efsis verkställande direktör om Efsis resultat kan ske i form av ad hoc-möten med de ansvariga utskotten i Europaparlamentet, som ska anordnas på begäran av ett sådant ansvarigt utskott, på en gemensamt överenskommen dag.

    I enlighet med de relevanta bestämmelserna i Europaparlamentets arbetsordning kan sådana utfrågningar och ad hoc-möten vara konfidentiella.

    7.6   På motiverad begäran av Efsis verkställande direktör eller ordföranden för Europaparlamentets ansvariga utskott kan utfrågningar och ad hoc-möten, inbegripet konfidentiella möten som avses i artikel 7.5, bevistas av personer i ledande ställning vid EIB eller EIF, förutsatt att båda parter är överens om detta.

    Artikel 8

    Svar på frågor

    8.1   I enlighet med artikel 17.4 i Efsiförordningen ska EIB:s ordförande på begäran av Europaparlamentets ansvariga utskott svara muntligt eller skriftligt på frågor som Europaparlamentet riktar till EIB om EIB:s finansierings- och investeringstransaktioner som omfattas av Efsiförordningen.

    8.2   I enlighet med artikel 17.2 i Efsiförordningen ska Efsis verkställande direktör svara muntligt eller skriftligt på frågor som riktats till Efsi av Europaparlamentet.

    8.3   Europaparlamentet ska rikta eventuella frågor till EIB:s ordförande enligt artikel 8.1 via ordföranden för Europaparlamentets ansvariga utskott. Europaparlamentet ska rikta eventuella frågor till Efsis verkställande direktör enligt artikel 8.2 via Europaparlamentets ansvariga utskott och Efsis sekretariat.

    8.4   Eventuella frågor från Europaparlamentet till EIB:s ordförande enligt artikel 8.1, eller till Efsis verkställande direktör enligt artikel 8.2, ska besvaras så snabbt som möjligt och under alla omständigheter inom fem veckor från mottagandet av en fråga.

    Muntliga svar på frågor från Europaparlamentet till EIB:s ordförande enligt artikel 8.1 eller till Efsis verkställande direktör enligt artikel 8.2, kan ske i form av ad hoc-möten i enlighet med artikel 7.2 respektive artikel 7.5 tredje stycket.

    AVSNITT III

    URVALSFÖRFARANDEN

    Artikel 9

    Urvalsförfaranden för verkställande direktör och biträdande verkställande direktör

    9.1   EIB ska upprätta kriterierna för urval av verkställande och vice verkställande direktör för Efsi, i enlighet med Efsiförordningen, inbegripet erfordrad kombination av kompetens, kunskaper och erfarenheter, i avsikt att främja högsta möjliga standarder och säkerställa mångfald, inbegripet jämställdhet.

    9.2   EIB ska informera Europaparlamentets ansvariga utskott om en ledig tjänst två veckor före offentliggörandet av den lediga tjänsten, med uppgifter om det öppna urvalsförfarande som EIB ska följa.

    9.3   EIB ska informera Europaparlamentets ansvariga utskott om hur gruppen av sökande är sammansatt – antal ansökningar, kombination av yrkesfärdigheter, balans mellan kön och nationalitet – samt den metod som ska användas för att gå igenom ansökningarna. En sådan genomgång ska resultera i en kortlista med minst två kandidater som EIB föreslår till styrelsen.

    9.4   EIB ska översända kortlistan med kandidater till Europaparlamentets ansvariga utskott. EIB ska översända denna kortlista senast tre veckor innan styrelsen väljer den slutliga kandidaten.

    9.5   Europaparlamentets ansvariga utskott får ställa frågor om urvalskriterierna eller kortlistan eller båda inom en vecka från och med mottagandet av kortlistan med kandidater. EIB ska svara skriftligen inom två veckor.

    9.6   Godkännandeförfarandet ska bestå av följande steg:

    a)

    EIB ska översända namnen på dem som föreslagits som verkställande direktör och biträdande verkställande direktör till Europaparlamentet tillsammans med skriftliga förklaringar om skälen till det urvalet.

    b)

    Europaparlamentet ska så snart som möjligt och senast inom fyra veckor anordna en utfrågning av kandidaten för respektive befattning.

    c)

    Europaparlamentet ska besluta om godkännande av förslagen genom omröstning om förslaget till resolution i vart och ett av de berörda utskotten, följt av en omröstning om godkännande eller avslag på den resolutionen inom sex veckor efter det att förslagen lämnats in.

    9.7   Efter Europaparlamentets godkännande ska EIB:s ordförande utse den verkställande direktören och den biträdande verkställande direktören i enlighet med bestämmelserna i Efsiförordningen.

    9.8   Om Europaparlamentet inte godkänner ett förslag av EIB kan EIB gå vidare med gruppen av befintliga sökande eller återuppta urvalsförfarandet.

    9.9   EIB ska utan onödigt dröjsmål anmäla varje avgång, uppsägning, tillfälligt vikariat eller ledig tjänst i Efsis styrstruktur till Europaparlamentet.

    AVSNITT IV

    ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

    Artikel 10

    Sekretess

    10.1   Med beaktande av att en del av den information som utbyts inom ramen för detta avtal kan vara av konfidentiell karaktär eller kommersiellt känslig åtar sig parterna att avstå från att utan skriftligt medgivande i förväg av den andra parten lämna ut några konfidentiella uppgifter som de mottagit i detta sammanhang.

    Det åtagandet ska dock inte påverka överföring av information som krävs enligt lagar, förordningar och fördrag, eller enligt beslut av en domstol som har behörighet på detta område, och ska inte påverka tillämpningen av de relevanta bestämmelserna i Efsiförordningen om transparens och offentliggörande av information.

    I detta avtal avses med sekretessbelagd information alla uppgifter i skriftlig eller annan varaktig form (inbegripet elektronisk) som klart och tydligt har identifierats som konfidentiella.

    När information klassificeras som konfidentiell information ska EIB följa sin transparenspolitik såsom den offentliggjorts på dess webbplats vid tidpunkten då sådan information lämnas till Europaparlamentet.

    10.2   Europaparlamentet ska hantera och skydda all konfidentiell information som lämnas av EIB enligt detta avtal i enlighet med de relevanta bestämmelserna i Europaparlamentets arbetsordning, särskilt i artikel 201a (Behandling av sekretessbelagda handlingar som förelagts parlamentet) och med beslutet av Europaparlamentets presidium av den 15 april 2013 om bestämmelser för Europaparlamentets hantering av sekretessbelagd information (4), i fråga om ”andra sekretessbelagda uppgifter” (enligt definitionen i denna).

    10.3   I enlighet med de relevanta bestämmelserna i sin arbetsordning ska Europaparlamentet föra en förteckning över personer som hanterar konfidentiella uppgifter.

    10.4   Europaparlamentet och EIB ska hålla varandra informerade om inledande och utslag av eventuella rättsliga och administrativa förfaranden eller andra ärenden där tredje part begär tillgång till konfidentiell information som lämnats av EIB till Europaparlamentet.

    Artikel 11

    Förberedande möten på tjänstemannanivå

    11.1   För att förbereda diskussioner, utfrågningar eller andra former av samverkan som föreskrivs i detta avtal ska möten på tjänstemannanivå anordnas om Europaparlamentet eller EIB begär det.

    11.2   Mötena på tjänstemannanivå ska hållas i god tid och minst en vecka före den diskussion, utfrågning eller annan form av samverkan som de avser.

    Artikel 12

    Språkliga arrangemang

    Varje begäran som görs av Europaparlamentet enligt detta avtal kan överlämnas till EIB på något av unionens officiella språk. EIB:s svar ska vara på engelska.

    Artikel 13

    Slutbestämmelser

    13.1   Parterna ska regelbundet utvärdera det praktiska genomförandet av detta avtal och genomföra en översyn så snart som förordningen om förlängning av Efsi har trätt i kraft och på nytt senast den 30 juni 2019, mot bakgrund av de praktiska erfarenheter av genomförandet som gjorts.

    13.2   Detta avtal ska träda i kraft dagen efter det att det har undertecknats.

    13.3   Detta avtal ska offentliggöras i Europeiska unionens officiella tidning.

    Utfärdat i Bryssel den 2 maj 2017.

    På Europaparlamentets vägnar

    Ordförande

    Image

    A. TAJANI

    Utfärdat i Luxemburg den 3 april 2017.

    På Europeiska investeringsbankens vägnar

    Ordförande

    Image

    W. HOYER


    (1)  EUT L 169, 1.7.2015, s. 1.

    (2)  EGT L 8, 12.1.2001, s. 1.

    (3)  EGT L 145, 31.5.2001, s. 43.

    (4)  EUT C 96, 1.4.2014, s. 1.


    Top