Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32017R2329

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/2329 al Comisiei din 14 decembrie 2017 de modificare și rectificare a Regulamentului (CE) nr. 1235/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului în ceea ce privește regimul de import al produselor ecologice din țări terțe (Text cu relevanță pentru SEE. )

    C/2017/8404

    JO L 333, 15.12.2017, p. 29–40 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2021; abrogare implicită prin 32021R2306

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2017/2329/oj

    15.12.2017   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 333/29


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2017/2329 AL COMISIEI

    din 14 decembrie 2017

    de modificare și rectificare a Regulamentului (CE) nr. 1235/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului în ceea ce privește regimul de import al produselor ecologice din țări terțe

    (Text cu relevanță pentru SEE)

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28 iunie 2007 privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, precum și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 (1), în special articolul 33 alineatele (2) și (3) și articolul 38 litera (d),

    întrucât:

    (1)

    Anexa III la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 al Comisiei (2) conține lista țărilor terțe ale căror sisteme de producție și măsuri de control pentru producția ecologică a produselor agricole sunt recunoscute drept echivalente cu cele prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 834/2007.

    (2)

    Potrivit informațiilor furnizate de Costa Rica, denumirile organismelor de control „Kiwa BCS Öko-Garantie GmbH”, „Control Union Certifications” și „Primus lab” s-au schimbat în „Kiwa BCS Costa Rica Limitada”, „Control Union Perú” și, respectiv, „PrimusLabs.com CR S.A.”. De asemenea, Costa Rica a informat Comisia că „Servicio Fitosanitario del Estado, Ministerio de Agricultura y Ganadería” nu mai este un organism de control și că celelalte organisme de control sunt organismele care eliberează certificate, nu Ministerul Agriculturii.

    (3)

    Japonia a informat Comisia că autoritatea sa competentă a adăugat două organisme de control, și anume „Japan Food Research Laboratories” și „Leafearth Company”, pe lista organismelor de control recunoscute de Japonia și că denumirile „Bureau Veritas Japan, Inc.” și „Hyogo prefectural Organic Agriculture Society (HOAS)” și adresa de internet a „Organic Certification Association” s-au schimbat.

    (4)

    Conform informațiilor furnizate de Noua Zeelandă, adresa de internet a autorității competente s-a schimbat.

    (5)

    Republica Coreea a informat Comisia că autoritatea sa competentă a adăugat organismul de control „Industry-Academic Cooperation Foundation, SCNU” pe lista organismelor de control recunoscute de Republica Coreea.

    (6)

    Perioada de includere a Republicii Coreea în lista prevăzută în anexa III la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 se încheie la 31 ianuarie 2018. Deoarece Republica Coreea îndeplinește în continuare condițiile prevăzute la articolul 33 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007, includerea Republicii Coreea ar trebui prelungită pentru o perioadă nedeterminată.

    (7)

    Anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 conține lista autorităților de control și a organismelor de control care au competența de a efectua controale și de a elibera certificate în țările terțe în scopul echivalenței.

    (8)

    Perioada de recunoaștere, în conformitate cu articolul 33 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007, a organismelor de control enumerate în anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 se încheie la 30 iunie 2018. Pe baza rezultatelor supervizării continue desfășurate de Comisie, recunoașterea respectivelor organisme de control ar trebui prelungită până la 30 iunie 2021.

    (9)

    „Albinspekt” a notificat Comisiei faptul că și-a schimbat adresa.

    (10)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de includere în lista din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 din partea „BAȘAK Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Hizmetleri Tic. Ltd.”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică recunoașterea „BAȘAK Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Hizmetleri Tic. Ltd.” pentru categoriile de produse A și D în ceea ce privește Turcia.

    (11)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de includere în lista din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 din partea „BIOCert Indonesia”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică recunoașterea „BIOCert Indonesia” pentru categoriile de produse A și D în ceea ce privește Indonezia.

    (12)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „bio.inspecta AG”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A și D la Afghanistan, China și Nepal.

    (13)

    Includerea „Bolicert Ltd” în lista conținută în anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 a fost suspendată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1473 al Comisiei (3). În vederea anulării suspendării temporare, Comisia a invitat „Bolicert Ltd” să furnizeze un certificat de acreditare valabil din partea IOAS (organizație de acreditare a „Bolicert Ltd”) și să ia măsuri de remediere corespunzătoare și în timp util în conformitate cu cerințele Regulamentului (CE) nr. 834/2007. IOAS a informat Comisia că a decis să anuleze suspendarea, deoarece a primit informații satisfăcătoare privind măsurile de remediere luate de „Bolicert Ltd”. Pe baza acestei informații, Comisia a concluzionat că este justificată includerea din nou a „Bolicert Ltd” în anexa IV în aceleași condiții ca înaintea suspendării.

    (14)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „CCPB Srl”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A, B, D, E și F la Albania, Algeria, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud, pentru categoria de produse A la Uganda, pentru categoriile de produse A și D la Afganistan, Armenia, Etiopia, Ghana, Nigeria, Senegal și Uzbekistan, pentru categoriile de produse A, D și E la Belarus, Kazahstan, Moldova, Rusia, Serbia, Thailanda, Tadjikistan și Turkmenistan, pentru categoriile de produse A, B, D și E la Azerbaidjan, Kârgâzstan și Ucraina, pentru categoriile de produse A, B și D la Qatar și pentru categoria de produse D la Tunisia.

    (15)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „Control Union Certifications”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A, B, C, D, E și F la Brunei, Insulele Cook, Polinezia Franceză, Georgia, Grenada, Guyana, Iordania, Kuweit, Liban, Papua-Noua Guinee, São Tomé și Principe, Seychelles, Tadjikistan, Turkmenistan și Venezuela, pentru categoriile de produse B, C, D (doar vin) și E la Australia, pentru categoriile de produse C și E la Noua Zeelandă, pentru categoria de produse B la Tonga și Tunisia și pentru categoria de produse F la Tuvalu.

    (16)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „Ecocert SA”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse D (vin) și E la Argentina, extinderea recunoașterii pentru Japonia, Kârgâzstan și Zimbabwe la categoria de produse B, a recunoașterii pentru Georgia și Mozambic la categoria de produse E și a recunoașterii pentru Paraguay și Uruguay la categoria de produse F.

    (17)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „Florida Certified Organic Growers and Consumers, Inc. (FOG), DBA as Quality Certification Services (QCS)”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A și D la Bolivia, Columbia și Laos, pentru categoriile de produse A, C, D și E la Chile, pentru categoria de produse D la Costa Rica și pentru categoriile de produse C și D (produse de acvacultură prelucrate) la Statele Unite.

    (18)

    „IMOswiss AG” a informat Comisia că, de la 1 ianuarie 2018, își va înceta activitățile de certificare în toate țările terțe pentru care este recunoscută și, începând cu data respectivă, nu ar mai trebui să figureze în lista din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008.

    (19)

    „Kiwa BCS Öko-Garantie GmbH” a notificat Comisiei faptul că și-a schimbat adresa de internet.

    (20)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „Letis S.A.”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A și D la Afganistan, Etiopia, Iran, Kazahstan, Moldova, Pakistan, Rusia, Tadjikistan, Turcia și Ucraina.

    (21)

    „Organic agriculture certification Thailand” a notificat Comisiei faptul că și-a schimbat denumirea în „Organic Agriculture Certification Thailand (ACT)” și că și-a schimbat adresa.

    (22)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „Organic Control System”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A și D la Bosnia și Herțegovina.

    (23)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „Organic Standard”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea recunoașterii acesteia pentru Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova și Rusia la categoria de produse B și extinderea recunoașterii acesteia la vin.

    (24)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „Organska Kontrola”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare a recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A, B și D la Kosovo (4).

    (25)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de modificare a caietului de sarcini din partea „ORSER”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică extinderea domeniului geografic de aplicare al recunoașterii acesteia pentru categoriile de produse A și D la Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan și Nepal.

    (26)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de includere în lista din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 din partea „Servicio de Certificación CAAE S.L.U.”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică recunoașterea „Servicio de Certificación CAAE S.L.U.” pentru categoriile de produse A și D în ceea ce privește Bolivia, Ecuador, Mexic, Maroc, Peru și Turcia.

    (27)

    Comisia a primit și a examinat o cerere de includere în lista din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 din partea „Tse-Xin Organic Certification Corporation”. Pe baza informațiilor primite, Comisia a concluzionat că se justifică recunoașterea „Tse-Xin Organic Certification Corporation” pentru categoriile de produse A și D în ceea ce privește Taiwan.

    (28)

    DAkkS, o organizație de acreditare în sectorul agriculturii ecologice, a informat Comisia că a decis să suspende acreditarea acordată „Egyptian Center of Organic Agriculture (ECOA)”. În temeiul articolului 12 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 1235/2008, Comisia poate suspenda, în orice moment, intrarea unui organism de control din lista cuprinsă în anexa IV la regulamentul respectiv, fie în lumina informațiilor primite, fie în cazul în care organismul de control nu a furnizat informațiile solicitate. „Egyptian Center of Organic Agriculture (ECOA)” a fost invitată de Comisie să furnizeze un certificat de acreditare valabil și să ia măsuri de remediere corespunzătoare și în timp util în conformitate cu cerințele Regulamentului (CE) nr. 834/2007, dar nu a răspuns în mod satisfăcător până la termenul-limită stabilit. Așadar, includerea „Egyptian Center of Organic Agriculture (ECOA)” în anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 ar trebui suspendată până la furnizarea unor informații satisfăcătoare.

    (29)

    În anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008, astfel cum a fost modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/872 al Comisiei (*1), „IMOcert Latinoamérica Ltda” figurează ca organism de control recunoscut pentru categoriile de produse A și B în ceea ce privește Argentina și pentru categoria de produse A în ceea ce privește Costa Rica. Deoarece Argentina și Costa Rica sunt enumerate în anexa III la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 pentru categoriile de produse A și B și, respectiv, pentru categoria de produse A, „IMOcert Latinoamérica Ltda” nu ar fi putut fi recunoscută pentru respectivele țări și pentru respectivele categorii de produse în anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 în conformitate cu articolul 10 alineatul (2) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 1235/2008. Așadar, ar trebui eliminată recunoașterea pentru respectivele categorii de produse în ceea ce privește țările menționate. „IMOcert Latinoamérica Ltda” fusese invitată de Comisie să nu certifice produse încadrate în respectivele categorii de produse pe baza referirii eronate la respectivele categorii de produse în ceea ce privește Argentina și Costa Rica.

    (30)

    Anexa V la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008, astfel cum a fost modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/1842 al Comisiei (5), conține noul model de certificat de inspecție pentru importul produselor ecologice în cadrul sistemului de certificare electronică, la care se face trimitere la articolul 13 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 1235/2008. În această anexă, nota privind căsuța 12 a certificatului face referire în mod eronat la căsuța 24 în loc de căsuța 21. Această eroare ar trebui rectificată.

    (31)

    Prin urmare, anexele III, IV și V la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 ar trebui modificate și rectificate în consecință.

    (32)

    Eliminarea „IMOcert Latinoamérica Ltda” ar trebui să se aplice retroactiv de la data intrării în vigoare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/872, iar eliminarea „IMOswiss AG” ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2018.

    (33)

    Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului pentru producția ecologică,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 se modifică după cum urmează:

    1.

    Anexa III se modifică în conformitate cu anexa I la prezentul regulament.

    2.

    Anexa IV se modifică în conformitate cu anexa II la prezentul regulament.

    3.

    Anexa V se rectifică în conformitate cu anexa III la prezentul regulament.

    Articolul 2

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Punctul 12 din anexa II se aplică începând cu 12 iunie 2017.

    Punctul 13 din anexa II se aplică începând cu 1 ianuarie 2018.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 14 decembrie 2017.

    Pentru Comisie

    Președintele

    Jean-Claude JUNCKER


    (1)  JO L 189, 20.7.2007, p. 1.

    (2)  Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 al Comisiei din 8 decembrie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului în ceea ce privește regimul de import al produselor ecologice din țări terțe (JO L 334, 12.12.2008, p. 25).

    (3)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1473 al Comisiei din 14 august 2017 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1235/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului în ceea ce privește regimul de import al produselor ecologice din țări terțe (JO L 210, 15.8.2017, p. 4).

    (4)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/872 al Comisiei din 22 mai 2017 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1235/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului în ceea ce privește regimul de import al produselor ecologice din țări terțe (JO L 134, 23.5.2017, p. 6).

    (*1)  Această denumire nu aduce atingere pozițiilor privind statutul și este conformă cu RCSONU 1244/1999 și cu Avizul CIJ privind declarația de independență a Kosovo.

    (5)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/1842 al Comisiei din 14 octombrie 2016 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1235/2008 în ceea ce privește certificatul de inspecție electronic pentru produsele ecologice importate și anumite alte elemente, precum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 889/2008 în ceea ce privește cerințele referitoare la produsele ecologice conservate sau prelucrate și la transmiterea informațiilor (JO L 282, 19.10.2016, p. 19).


    ANEXA I

    Anexa III la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 se modifică după cum urmează:

    1.

    Intrarea referitoare la Costa Rica se modifică după cum urmează:

    (a)

    la punctul 5, rândul referitor la numărul de cod CR-BIO-001 se elimină, iar rândurile referitoare la numerele de cod CR-BIO-002, CR-BIO-004 și CR-BIO-006 se înlocuiesc cu următoarele:

    „CR-BIO-002

    Kiwa BCS Costa Rica Limitada

    www.kiwa.lat

    CR-BIO-004

    Control Union Perú

    www.cuperu.com

    CR-BIO-006

    PrimusLabs.com CR S.A.

    www.primusauditingops.com”

    (b)

    punctul 6 se înlocuiește cu următorul text:

    „6.

    Organisme care eliberează certificate: aceleași organisme ca la punctul 5.”

    2.

    În intrarea referitoare la Japonia, punctul 5 se modifică după cum urmează:

    (a)

    rândurile referitoare la numerele de cod JP-BIO-001, JP-BIO-007 și JP-BIO-018 se înlocuiesc cu următorul text:

    „JP-BIO-001

    Hyogo prefectural Organic Agriculture Society, HOAS

    www.hyoyuken.org

    JP-BIO-007

    Bureau Veritas Japan Co., Ltd

    http://certification.bureauveritas.jp/cer-business/jas/nintei_list.html

    JP-BIO-018

    Organic Certification Association

    http://yuukinin.org/index.html”

    (b)

    se adaugă următoarele rânduri:

    „JP-BIO-036

    Japan Food Research Laboratories

    http://www.jfrl.or.jp/jas.html

    JP-BIO-037

    Leafearth Company

    http://www.leafearth.jp/”

    3.

    În intrarea referitoare la Noua Zeelandă, punctul 4 se înlocuiește cu următorul text:

    „4.

    Autoritatea competentă: Ministry for Primary Industries (MPI)

    http://www.mpi.govt.nz/exporting/food/organics/”

    4.

    Intrarea referitoare la Republica Coreea se modifică după cum urmează:

    (a)

    la punctul 5 se adaugă următorul rând:

    „KR-ORG-024

    Industry-Academic Cooperation Foundation, SCNU

    http://siacf.scnu.ac.kr/web/siacf/home”

    (b)

    punctul 7 se înlocuiește cu următorul text:

    „7.

    Data limită de includere: nespecificată.”


    ANEXA II

    Anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008 se modifică și se rectifică după cum urmează:

    1.

    În întreaga anexă, la punctul 5 al tuturor intrărilor, data de „30 iunie 2018” se înlocuiește cu „30 iunie 2021”.

    2.

    În intrarea referitoare la „Albinspekt”, punctul 1 se înlocuiește cu următorul text:

    „1.

    Adresă: «Rr. Kavajes», Nd.132, Hy.9, Kati 8, Ap.43 (Perballe pallatit me shigjeta), Tirana, Albania”.

    3.

    După intrarea referitoare la „Balkan Biocert Skopje”, se adaugă următoarea intrare nouă:

    „«BAȘAK Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Hizmetleri Tic. Ltd.»

    1.

    Adresă: Atatürk Mahallesi 1014 Sokak No:9/5, 35920 Selçuk- ZMR, Turcia

    2.

    Adresa de internet: http://basakekolojik.com.tr

    3.

    Numere de cod, țări terțe și categorii de produse vizate:

    Număr de cod

    Țara terță

    Categoria de produse

    A

    B

    C

    D

    E

    F

    TU-BIO-175

    Turcia

    x

    x

    4.

    Excepții: produse în conversie și vin.

    5.

    Data limită de includere: 30 iunie 2021.”

    4.

    După intrarea referitoare la „Bioagricert S.r.l.”, se adaugă următoarea intrare nouă:

    „«BIOCert Indonesia»

    1.

    Adresă: Jl. Perdana Raya Budi Agung Ruko A1 Cimanggu Residence, 16165 Bogor, Indonezia

    2.

    Adresa de internet: http://www.biocert.co.id

    3.

    Numere de cod, țări terțe și categorii de produse vizate:

    Număr de cod

    Țara terță

    Categoria de produse

    A

    B

    C

    D

    E

    F

    ID-BIO-176

    Indonezia

    x

    x

    4.

    Excepții: produse în conversie și vin.

    5.

    Data limită de includere: 30 iunie 2021.”

    5.

    În intrarea referitoare la „Bio.inspecta AG”, la punctul 3, se introduc următoarele rânduri, în ordinea numerelor de cod:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    „AF-BIO-161

    Afganistan

    x

    x

    CN-BIO-161

    China

    x

    x

    NP-BIO-161

    Nepal

    x

    x

    —”

    6.

    După intrarea referitoare la „Bio Latina Certificadora”, se adaugă următoarea intrare nouă:

    „«Bolicert Ltd»,

    1.

    Adresă: Street Colon 756, floor 2, office 2A, Edif. Valdivia Casilla 13030, La Paz, Bolivia

    2.

    Adresa de internet: http://www.bolicert.org

    3.

    Numere de cod, țări terțe și categorii de produse vizate:

    Număr de cod

    Țara terță

    Categoria de produse

    A

    B

    C

    D

    E

    F

    BO-BIO-126

    Bolivia

    x

    x

    4.

    Excepții: produse în conversie și vin.

    5.

    Data limită de includere: 30 iunie 2021.”

    7.

    În intrarea referitoare la „CCPB Srl”:

    (a)

    la punctul 3, se introduc următoarele rânduri, în ordinea numerelor de cod:

    „AE-BIO-102

    Emiratele Arabe Unite

    x

    x

    x

    x

    x

    AF-BIO-102

    Afganistan

    x

    x

    AL-BIO-102

    Albania

    x

    x

    x

    x

    x

    AM-BIO-102

    Armenia

    x

    x

    AZ-BIO-102

    Azerbaidjan

    x

    x

    x

    x

    BY-BIO-102

    Belarus

    x

    x

    x

    DZ-BIO-102

    Algeria

    x

    x

    x

    x

    x

    ET-BIO-102

    Etiopia

    x

    x

    GH-BIO-102

    Ghana

    x

    x

    KG-BIO-102

    Kârgâzstan

    x

    x

    x

    x

    KZ-BIO-102

    Kazahstan

    x

    x

    x

    MD-BIO-102

    Moldova

    x

    x

    x

    NG-BIO-102

    Nigeria

    x

    x

    QA-BIO-102

    Qatar

    x

    x

    x

    RS-BIO-102

    Serbia

    x

    x

    x

    RU-BIO-102

    Rusia

    x

    x

    x

    SN-BIO-102

    Senegal

    x

    x

    TH-BIO-102

    Thailanda

    x

    x

    x

    TJ-BIO-102

    Tadjikistan

    x

    x

    x

    TM-BIO-102

    Turkmenistan

    x

    x

    x

    UA-BIO-102

    Ucraina

    x

    x

    x

    x

    UG-BIO-102

    Uganda

    x

    UZ-BIO-102

    Uzbekistan

    x

    x

    ZA-BIO-102

    Africa de Sud

    x

    x

    x

    x

    x”

    (b)

    în rândul referitor la Tunisia, se adaugă un „x” în coloana D;

    (c)

    punctul 4 se înlocuiește cu următorul text:

    „4.

    Excepții: produse în conversie și produse vizate de anexa III.”

    8.

    Intrarea referitoare la „Control Union Certifications” se modifică după cum urmează:

    (a)

    la punctul 3, se introduc următoarele rânduri, în ordinea numerelor de cod:

    „AU-BIO-149

    Australia

    x

    x

    x

    x

    BN-BIO-149

    Brunei

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    CK-BIO-149

    Insulele Cook

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    GD-BIO-149

    Grenada

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    GE-BIO-149

    Georgia

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    GY-BIO-149

    Guyana

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    JO-BIO-149

    Iordania

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    KW-BIO-149

    Kuweit

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    LB-BIO-149

    Liban

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    NZ-BIO-149

    Noua Zeelandă

    x

    x

    PF-BIO-149

    Polinezia Franceză

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    PG-BIO-149

    Papua-Noua Guinee

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    SC-BIO-149

    Seychelles

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    ST-BIO-149

    São Tomé și Principe

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    TJ-BIO-149

    Tadjikistan

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    TM-BIO-149

    Turkmenistan

    x

    x

    x

    x

    x

    x

    TN-BIO-149

    Tunisia

    x

    TO-BIO-149

    Tonga

    x

    TV-BIO-149

    Tuvalu

    x

    VE-BIO-149

    Venezuela

    x

    x

    x

    x

    x

    x”

    (b)

    punctul 4 se înlocuiește cu următorul text:

    „4.

    Excepții: produse în conversie și produse vizate de anexa III.”

    9.

    În intrarea referitoare la „Ecocert SA”, punctul 3 se modifică după cum urmează:

    (a)

    se introduce următorul rând, în ordinea numerelor de cod:

    „AR-BIO-154

    Argentina

    x

    x

    —”

    (b)

    în rândurile referitoare la Georgia și Mozambic, se adaugă un „x” în coloana E;

    (c)

    în rândurile referitoare la Japonia, Kârgâzstan și Zimbabwe, se adaugă un „x” în coloana B;

    (d)

    în rândurile referitoare la Paraguay și Uruguay, se adaugă un „x” în coloana F.

    10.

    Intrarea referitoare la „Florida Certified Organic Growers and Consumers, Inc. (FOG), DBA as Quality Certification Services (QCS)” se modifică după cum urmează:

    (a)

    la punctul 3, se introduc următoarele rânduri, în ordinea numerelor de cod:

    „BO-BIO-144

    Bolivia

    x

    x

    CL-BIO-144

    Chile

    x

    x

    x

    x

    CO-BIO-144

    Columbia

    x

    x

    CR-BIO-144

    Costa Rica

    x

    LA-BIO-144

    Laos

    x

    x

    US-BIO-144

    Statele Unite

    x

    x

    —”

    (b)

    punctul 4 se înlocuiește cu următorul text:

    „4.

    Excepții: produse în conversie, vin și produse vizate de anexa III.”

    11.

    Intrarea referitoare la „Egyptian Center of Organic Agriculture (ECOA)” se elimină.

    12.

    În intrarea referitoare la „IMOcert Latinoamérica Ltda.”, la punctul 3, rândurile referitoare la Argentina și Costa Rica se înlocuiesc cu următorul text:

    „AR-BIO-123

    Argentina

    x

    CR-BIO-123

    Costa Rica

    x

    x

    —”

    13.

    Intrarea referitoare la „IMOswiss AG” se elimină.

    14.

    În intrarea referitoare la „Kiwa BCS Öko-Garantie GmbH”, punctul 2 se înlocuiește cu următorul text:

    „2.

    Adresa de internet: www.kiwabcs-oeko.com”

    15.

    În intrarea referitoare la „Letis S.A”, la punctul 3, se introduc următoarele rânduri, în ordinea numerelor de cod:

    „AF-BIO-135

    Afganistan

    x

     

    x

    ET-BIO-135

    Etiopia

    x

     

    x

    IR-BIO-135

    Iran

    x

     

    x

    KZ-BIO-135

    Kazahstan

    x

     

    x

    MD-BIO-135

    Moldova

    x

     

    x

    PK-BIO-135

    Pakistan

    x

     

    x

    RU-BIO-135

    Rusia

    x

     

    x

    TJ-BIO-135

    Tadjikistan

    x

     

    x

    TR-BIO-135

    Turcia

    x

     

    x

    UA-BIO-135

    Ucraina

    x

     

    x

    —”

    16.

    Intrarea referitoare la „Organic agriculture certification Thailand” se modifică după cum urmează:

    (a)

    denumirea se înlocuiește cu următoarea:

    „«Organic Agriculture Certification Thailand (ACT)»”;

    (b)

    punctul 1 se înlocuiește cu următorul text:

    „1.

    Adresă: 102 Moo 2, Soi Ngamwongwan 23, Ngamwongwan Road, Muang District, Nonthaburi 11000, Thailanda”.

    17.

    În intrarea referitoare la „Organic Control System”, la punctul 3, se introduce următorul rând, în ordinea numerelor de cod:

    „BA-BIO-162

    Bosnia și Herțegovina

    x

    x

    —”

    18.

    Intrarea referitoare la „Organic Standard” se modifică după cum urmează:

    (a)

    la punctul 3, în rândurile referitoare la Kârgâzstan, Kazahstan, Moldova și Rusia, se adaugă un „x” în coloana B;

    (b)

    punctul 4 se înlocuiește cu următorul text:

    „4.

    Excepții: produse în conversie.”

    19.

    În intrarea referitoare la „Organska Kontrola”, la punctul 3, se introduce următorul rând, în ordinea numerelor de cod:

    „XK-BIO-101

    Kosovo (*1)

    x

    x

    x

    20.

    În intrarea referitoare la „ORSER”, la punctul 3, se introduc următoarele rânduri, în ordinea numerelor de cod:

    „AZ-BIO-166

    Azerbaidjan

    x

    x

    BA-BIO-166

    Bosnia și Herțegovina

    x

    x

    GE-BIO-166

    Georgia

    x

    x

    IR-BIO-166

    Iran

    x

    x

    KG-BIO-166

    Kârgâzstan

    x

    x

    KZ-BIO-166

    Kazahstan

    x

    x

    NP-BIO-166

    Nepal

    x

    x

    —”

    21.

    După intrarea referitoare la „Quality Partner”, se adaugă următoarea intrare nouă:

    „«Servicio de Certificación CAAE S.L.U.»

    1.

    Adresă: Avenida Emilio Lemos, 2 mod. 603, 41020 Seville, Spania

    2.

    Adresa de internet: http://www.caae.es

    3.

    Numere de cod, țări terțe și categorii de produse vizate:

    Număr de cod

    Țara terță

    Categoria de produse

    A

    B

    C

    D

    E

    F

    BO-BIO-178

    Bolivia

    x

    x

    EC-BIO-178

    Ecuador

    x

    x

    MA-BIO-178

    Maroc

    x

    x

    MX-BIO-178

    Mexic

    x

    x

    PE-BIO-178

    Peru

    x

    x

    TR-BIO-178

    Turcia

    x

    x

    4.

    Excepții: produse în conversie.

    5.

    Data limită de includere: 30 iunie 2021.”

    22.

    După intrarea referitoare la „Suolo e Salute srl”, se adaugă următoarea intrare nouă:

    „«Tse-Xin Organic Certification Corporation»

    1.

    Adresă: 7F., No.75, Sec.4, Nanjing E. R., Songshan Dist., Taipei City 105, Taiwan (R.P.R.)

    2.

    Adresa de internet: http://www.tw-toc.com/en

    3.

    Numere de cod, țări terțe și categorii de produse vizate:

    Număr de cod

    Țara terță

    Categoria de produse

    A

    B

    C

    D

    E

    F

    TW-BIO-174

    Taiwan

    x

    x

    4.

    Excepții: produse în conversie și vin.

    5.

    Data limită de includere: 30 iunie 2021.”


    (*1)  Această denumire nu aduce atingere pozițiilor privind statutul și este conformă cu RCSONU 1244/1999 și cu Avizul CIJ privind declarația de independență a Kosovo.”


    ANEXA III

    În anexa V la Regulamentul (CE) nr. 1235/2008, în nota privind căsuța 12, referirea la „căsuța 24” se înlocuiește cu „căsuța 21”.


    Top