Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62009CN0371

    Sag C-371/09: Anmodning om præjudiciel afgørelse indgivet af High Court of Justice (England and Wales), Chancery Division (Det Forenede Kongerige) den 14. september 2009 — Commissioners for Her Majesty's Revenue and Customs mod Isaac International Limited

    EUT C 267 af 7.11.2009, p. 50–51 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    7.11.2009   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    C 267/50


    Anmodning om præjudiciel afgørelse indgivet af High Court of Justice (England and Wales), Chancery Division (Det Forenede Kongerige) den 14. september 2009 — Commissioners for Her Majesty's Revenue and Customs mod Isaac International Limited

    (Sag C-371/09)

    2009/C 267/84

    Processprog: engelsk

    Den forelæggende ret

    High Court of Justice (England and Wales), Chancery Division

    Parter i hovedsagen

    Sagsøger: Commissioners for Her Majesty's Revenue and Customs

    Sagsøgt: Isaac International Limited

    Præjudicielle spørgsmål

    1)

    Involverer den bevilling til særligt anvendelsesformål, som kræves, for at der kan opnås fritagelse for antidumpingtold i henhold til artikel 14, litra c), i Kommissionens forordning nr. 88/97, mere end én toldmyndighed i henhold til artikel 292, stk. 3, i Kommissionens forordning nr. 2454/93 under omstændigheder som de i denne sag foreliggende, hvor en importør har hjemsted og driver forretning i to medlemsstater og importerer varer til én medlemsstat for umiddelbart derefter at transportere dem til en anden medlemsstat?

    2)

    Under omstændigheder som de i denne sag foreliggende, hvor en importør undlod at indhente den nødvendige bevilling til brug efter fremgangsmåden for særligt anvendelsesformål, som fastsat i artikel 14, litra c), i Kommissionens forordning nr. 88/97, kan der da stadig gælde en fritagelse for antidumpingtold i henhold til artikel 212a i Rådets forordning nr. 2913/92?

    3)

    Hvis det andet spørgsmål besvares bekræftende, anmodes Domstolen om at besvare følgende spørgsmål i forbindelse med vurderingen af, om en handlende i en situation som Isaacs har udvist åbenbar forsømmelighed:

    a)

    Fremgår det tilstrækkeligt klart af bestemmelserne i artikel 14, litra c), i Kommissionens forordning nr. 88/97 og artikel 292, stk. 3, i Kommissionens forordning nr. 2454/93, at en handlende, som har undladt at konsultere EU-Tidende og derfor ikke har konstateret, at denne ikke havde mulighed for at opnå en forenklet bevilling, fordi mere end én toldmyndighed var involveret, skal anses for at have udvist åbenbar forsømmelighed?

    b)

    Hvis de relevante bestemmelser derimod skal anses for at være indviklede, påhviler det da en handlende at indhente nærmere oplysninger fra skattemyndighederne, inden han gennemfører importen? Afhænger svaret på dette spørgsmål af, hvorvidt den handlende subjektivt, men fejlagtigt, konkluderede, at der ikke var tvivl om de relevante bestemmelsers anvendelse?

    c)

    Hvordan skal en handlendes erfaring betegnes, når der er tale om en handlende i en situation som Isaacs, hvis hovedvirksomhed består i import af dele til cykler fra Kina, som har fem ansatte til at varetage import og har gennemført 33 lignende importtransaktioner i et tidsrum på 16 måneder? Det ønskes navnlig oplyst, om en sådan handlende skal anses for erfaren?

    d)

    Når en medlemsstats skattemyndigheder skal vurdere, hvorvidt en handlende i en situation som Isaacs har udvist åbenbar forsømmelighed, kan de da påberåbe sig en offentliggjort lovgivning såsom Det Forenede Kongeriges toldtarif, som der ganske vist er gratis adgang til i visse af skattemyndighedernes kontorer og andre offentlige biblioteker, men som kun er til rådighed på internettet ved betaling af et årsabonnement?


    Top