Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31993R2018

    Rådets förordning (EEG) nr 2018/93 av den 30 juni 1993 om rapportering av statistikuppgifter om medlemsstaternas fångster och fiskeriaktiviteter i Nordatlantens västra del

    EGT L 186, 28.7.1993, p. 1–20 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Det här dokumentet har publicerats i en specialutgåva (FI, SV, CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 19/04/2009; upphävd genom 32009R0217

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1993/2018/oj

    31993R2018

    Rådets förordning (EEG) nr 2018/93 av den 30 juni 1993 om rapportering av statistikuppgifter om medlemsstaternas fångster och fiskeriaktiviteter i Nordatlantens västra del

    Europeiska gemenskapernas officiella tidning nr L 186 , 28/07/1993 s. 0001 - 0020
    Finsk specialutgåva Område 4 Volym 5 s. 0044
    Svensk specialutgåva Område 4 Volym 5 s. 0044


    RÅDETS FÖRORDNING (EEG) nr 2018/93 av den 30 juni 1993 om rapportering av statistikuppgifter om medlemsstaternas fångster och fiskeriaktiviteter i Nordatlantens västra del

    EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS RÅD HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

    med beaktande av Fördraget om upprättandet av Europeiska ekonomiska gemenskapen, särskilt artikel 43 i detta,

    med beaktande av kommissionens förslag,

    med beaktande av Europaparlamentets yttrande, och

    med beaktande av följande:

    Konventionen om framtida multilateralt samarbete om fisket i Nordatlantens västra del som antagits genom förordning (EEG) nr 3179/78 (), genom vilken Fiskeriorganisationen för Nordatlantens västra del (NAFO) upprättats, ålägger gemenskapen att på begäran förse NAFO:s vetenskapliga råd med all tillgänglig statistisk och vetenskaplig information för dess verksamhet.

    NAFO:s vetenskapliga råd har bedömt det vara av stor betydelse att i arbetet med utvärdering av tillståndet för fiskebestånden i Nordatlantens västra del ha tillgång till aktuell statistik över fångster och fiskeriaktiviteter.

    Rådets förordning (EEG) nr 3881/91 av den 17 december 1991 om rapportering av statistikuppgifter om nominell fångst för medlemsstater som bedriver fiske i Nordatlantens västra del () är inte tillfyllest för att gemenskapen skall kunna förse NAFO:s vetenskapliga råd med all den statistiska information som anges i artikel 6.3 i NAFO-konventionen. Det är därför nödvändigt att upphäva den nämnda förordningen.

    För att underlätta genomförandet av bestämmelserna i denna förordning, bör ett nära samarbete mellan medlemsstaterna och kommissionen fortsätta, särskilt inom Ständiga kommittén för jordbruksstatistik som inrättades genom beslut 72/279/EEG ().

    HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

    Artikel 1

    Varje medlemsstat skall till kommissionen lämna uppgifter om fångster från fartyg som är registrerade i medlemsstaten eller för dess flagg och som fiskar i Nordatlantens västra del, med beaktande av rådets förordning (Euratom, EEG) nr 1588/90 av den 11 juni 1990 om utlämnande av insynsskyddade statistiska uppgifter till Europeiska gemenskapernas statistikkontor ().

    Den nominella fångststatistiken skall inbegripa alla fiskeriprodukter som landas eller lastas om till sjöss oavsett produktform men skall inte inbegripa kvantiteter som efter fångsten kasseras till sjöss, konsumeras ombord eller används som bete ombord. Produktion från vattenbruk skall inte ingå. Statistiken skall anges i levande vikt motsvarande det som landats eller lastats om, avrundat till närmaste ton.

    Artikel 2

    1. Den statistik som skall inlämnas skall vara av två slag:

    a) Statistik över den årliga nominella fångsten angiven i ton levande vikt landade kvantiteter av var och en av de arter som anges i bilaga 1 och i vart och ett av de statistiska fiskeområden i Nordatlantens västra del som anges i bilaga 2 och definieras i bilaga 3.

    b) Statistik över fångsten enligt 1 a och motsvarande fiskeriaktivitet uppdelad på fångstmånad, fiskeredskap, fartygsstorlek och de viktigaste arter som fiskats.

    2. De statistiska uppgifter som avses i 1 a skall inlämnas senast den 31 maj året efter referensåret och får vara preliminära. De uppgifter som avses i 1 b skall inlämnas senast den 31 augusti året efter referensåret och skall vara definitiva.

    De statistiska uppgifter som avses i 1 a och som lämnas in som preliminära skall klart anges som sådana.

    Inga uppgifter behöver lämnas för arter/fiskeområden för vilka inga fångster har noterats under rapporteringsperioden.

    Har en medlemsstat inte fiskat i Nordatlantens västra del under det föregående kalenderåret, skall kommissionen informeras om detta senast den 31 maj påföljande år.

    3. De definitioner och koder som skall användas i rapporteringen om fiskeriaktiviteter, fiskeredskap, fiskemetoder och fartygsstorlek framgår av bilaga 4.

    4. Förteckningen över arter och statistiska fiskeområden samt beskrivningarna av dessa regioner, liksom mått, koder och definitioner av fiskeriaktiviteter, fiskeredskap, fartygsstorlekar och fiskemetoder får ändras i enlighet med det förfarande som anges i artikel 6.

    Artikel 3

    Om inte annat följer av de bestämmelser som antagits på grundval av den gemensamma fiskeripolitiken, har en medlemsstat rätt att använda urvalsmetoder vid insamlingen av fångstuppgifter för de delar av fiskeflottan för vilka det skulle innebära orimligt stor administration att samla in fullständiga uppgifter. Närmare uppgifter om de urvalsförfaranden som använts skall, tillsammans med uppgift om hur stor andel av den totala statistiken som insamlats genom sådana metoder, ingå i den rapport som medlemsstaten i enlighet med artikel 7.1 lämnar in.

    Artikel 4

    Medlemsstaterna skall fullgöra sina skyldigheter gentemot kommissionen enligt artiklarna 1 och 2 genom att inlämna statistiken på magnetiska databärare, vars format anges i bilaga 5.

    Efter godkännande i förväg av kommissionen får medlemsstaterna inlämna statistiken i annan form eller på annan databärare.

    Artikel 5

    Kommissionen skall, så långt det är möjligt, inom 24 timmar efter mottagandet skicka uppgifterna i rapporterna vidare till NAFO:s huvudsekreterare.

    Artikel 6

    1. När förfarandet enligt denna artikel skall följas, skall ordföranden hänvisa frågan till Ständiga kommittén för jordbruksstatistik, nedan kallad "kommittén", antingen på eget initiativ eller på begäran av företrädarna för en medlemsstat.

    2. Kommissionens företrädare skall förelägga kommittén ett förslag till åtgärder. Kommittén skall yttra sig över förslaget inom den tid som ordföranden bestämmer med hänsyn till hur brådskande frågan är. Den skall fatta sitt beslut med den majoritet som enligt artikel 148.2 i Romfördraget skall tillämpas på beslut som rådet skall fatta på förslag av kommissionen, varvid medlemsstaternas röster skall vägas enligt den nämnda artikeln. Ordföranden får inte rösta.

    3. a) Kommissionen skall själv anta förslaget om det är förenligt med kommitténs yttrande.

    b) Om förslaget inte är förenligt med kommitténs yttrande eller om inget yttrande avges, skall kommissionen utan dröjsmål föreslå rådet vilka åtgärder som skall vidtas. Rådet skall fatta sitt beslut med kvalificerad majoritet.

    Om rådet inte har fattat något beslut inom tre månader från det att förslaget mottagits, skall kommissionen själv besluta att de föreslagna åtgärderna skall vidtas.

    Artikel 7

    1. Inom tolv månader efter ikraftträdandet av denna förordning skall medlemsstaterna till kommissionen inlämna en detaljerad rapport som beskriver hur uppgifter om fångster och fiskeriaktiviteter insamlas och som anger uppgifternas representativitet och reliabilitet. Kommissionen skall i samarbete med medlemsstaterna göra en sammanfattning av dessa rapporter.

    2. Medlemsstaterna skall underrätta kommissionen om alla ändringar av informationen enligt punkt 1 inom tre månader efter deras genomförande.

    3. Om metodrapporterna enligt punkt 1 visar att en medlemsstat inte omedelbart kan uppfylla kraven i denna förordning och att förändringar av undersökningstekniken och metodologin är nödvändiga, får kommissionen i samarbete med medlemsstaten fastställa en övergångsperiod på upp till två år under vilken programmet enligt denna förordning skall genomföras.

    4. Metodrapporter, övergångsbestämmelser, uppgifternas tillgänglighet och reliabilitet och andra relevanta frågor som sammanhänger med tillämpningen av denna förordning skall behandlas en gång om året av den behöriga arbetsgruppen inom Kommittén för jordbruksstatistik.

    Artikel 8

    Förordning (EEG) nr 3881/91 skall upphöra att gälla.

    Artikel 9

    Denna förordning träder i kraft dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska gemenskapernas officiella tidning.

    Den skall tillämpas från och med den 1 januari 1994.

    Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

    Utfärdad i Luxemburg den 30 juni 1993.

    På rådets vägnar S. BERGSTEIN Ordförande

    () EGT nr L 378, 30.12.1978, s. 1.

    () EGT nr L 365, 31.12.1991, s. 19.

    () EGT nr L 179, 7.8.1972, s. 1.

    () EGT nr L 151, 15.6.1990, s. 1.

    BILAGA 1

    LISTA ÖVER ARTER SOM FÖREKOMMIT I KOMMERSIELL FÅNGSTSTATISTIK FÖR NORDATLANTENS VÄSTRA DEL

    Medlemsstater skall lämna uppgift om nominell fångst av de arter som anges med en asterisk *. Uppgift om nominell fångst av övriga arter är frivillig i fråga om artuppgiften. Om uppgift inte lämnas om en viss art skall dessa uppgifter ingå i aggregerade kategorier. Medlemsstaterna får lämna uppgifter om arter som inte ingår i listan under förutsättning att arterna klart anges.

    Anmärkning: "övr." är förkortning av "övriga"; "n.e.i." är förkortning av "not elsewhere identified".

    >Plats för tabell>

    >Plats för tabell>

    >Plats för tabell>

    BILAGA 2

    STATISTISKA FISKEOMRÅDEN I NORDATLANTENS VÄSTRA DEL FÖR VILKA UPPGIFTER SKALL LÄMNAS

    Delområde 0

    Sektion 0 A

    Sektion 0 B

    Delområde 1

    Sektion 1 A

    Sektion 1 B

    Sektion 1 C

    Sektion 1 D

    Sektion 1 E

    Sektion 1 F

    Sektion 1 NK (uppgift saknas)

    Delområde 2

    Sektion 2 G

    Sektion 2 H

    Sektion 2 J

    Sektion 2 NK (uppgift saknas)

    Delområde 3

    Sektion 3 K

    Sektion 3 L

    Sektion 3 M

    Sektion 3 N

    Sektion 3 O

    Sektion 3 P

    Delsektion 3 P n

    Delsektion 3 P s

    Sektion 3 NK (uppgift saknas)

    Delområde 4

    Sektion 4 R

    Sektion 4 S

    Sektion 4 T

    Sektion 4 V

    Delsektion 4 V n

    Delsektion 4 V s

    Sektion 4 W

    Sektion 4 X

    Sektion 4 NK (uppgift saknas)

    Delområde 5

    Sektion 5 Y

    Sektion 5 Z

    Delsektion 5 Z e

    Underenhet 5 Z c

    Underenhet 5 Z u

    Delsektion 5 Z w

    Sektion 5 NK (uppgift saknas)

    Delområde 6

    Sektion 6 A

    Sektion 6 B

    Sektion 6 C

    Sektion 6 D

    Sektion 6 E

    Sektion 6 F

    Sektion 6 G

    Sektion 6 H

    Sektion 6 NK (uppgift saknas)

    1. Statistiska fiskeområden i Nordatlantens västra del

    (Kartbild)

    BILAGA 3

    BESKRIVNING AV DELOMRÅDEN OCH SEKTIONER ENLIGT NAFO-INDELNINGEN FÖR FISKESTATISTIK OCH REGLERING AV NORDATLANTENS VÄSTRA DEL

    Delområde 0

    Den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som begränsas i söder av en linje från en punkt vid lat. 61°00' N, long. 65°00' V rakt åt öster till en punkt vid lat. 61°00' N, long. 59°00' V; sedan åt sydost längs en diagonal till en punkt vid lat. 60°12' N, long. 57°13' V; sedan begränsad åt öster av en följd av geodetiska linjer som förbinder följande punkter:

    >Plats för tabell>

    >Plats för tabell>

    >Plats för tabell>

    >Plats för tabell>

    och därifrån rakt åt norr till en parallellcirkel med lat. 78°10' N; sedan med begränsning i väster av en linje från en punkt vid lat. 61°00' N, long. 65°00' V i nordvästlig riktning längs en diagonal till Baffin islands kust vid East Bluff (lat. 61°55' N, long. 66°20' V);därifrån åt norr utmed Baffin Islands, Bylot Islands, Devon Islands och Ellesmere Islands kust och utmed meridianen long. 80° V i farvattnen mellan dessa öar till en parallellcirkel vid lat. 78°10' N.

    Delområde 0 består av två sektioner:

    sektion 0 A:

    den del av delområdet som ligger norr om en parallellcirkel med lat. 66°15' N;

    sektion 0 B:

    den del av delområdet som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 66°15' N.

    Delområde 1

    Den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som ligger öster om delområde 0 och norr och öster om en diagonal linje som förbinder en punkt vid lat. 60°12' N, long. 57°13' V med en punkt vid lat. 52°15' N, long. 42°00' V.

    Delområde 1 består av sex sektioner:

    sektion 1 A:

    den del av delområdet som ligger norr om en parallellcirkel med lat. 68°50' N (Christianshaab);

    sektion 1 B:

    den del av delområdet som ligger mellan en parallellcirkel med lat. 66°15' N (fem distansminuter norr om Umanarsugssuak och en parallellcirkel med lat. 68°50' N (Christianshaab);

    sektion 1 C:

    den del av delområdet som ligger mellan en parallellcirkel med lat. 64°15' N (fyra distansminuter norr om Godthaab) och en parallellcirkel med lat. 66°15' N (fem distansminuter norr om Umanarsugssuak);

    sektion 1 D:

    den del av delområdet som ligger mellan en parallellcirkel med lat. 62°30' N (Fredrikshaab-glaciären) och en parallellcirkel med lat. 64°15' N (fyra distansminuter norr om Godthaab);

    sektion 1 E:

    den del av delområdet som ligger mellan en parallellcirkel med lat. 60°45' N (Cape Desolation) och en parallellcirkel med lat. 62°30' N (Fredrikshaab-glaciären);

    sektion 1 F:

    den del av delområdet som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 60°45' N (Cape Desolation).

    Delområde 2

    Den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som ligger öster om meridianen long. 64° 30' V i Hudsonsundets område, söder om delområde 0, söder och väster om delområde 1 och norr om en parallellcirkel med lat. 52° 15' N.

    Delområde 2 består av tre sektioner:

    sektion 2 G:

    den del av delområdet som ligger norr om en parallellcirkel med lat. 57°40' N (Cape Mugford).

    sektion 2 H:

    den del av delområdet som ligger mellan en parallellcirkel med lat. 55°20' N (Hopedale) och en parallellcirkel med lat. 57°40' N (Cape Mugford).

    sektion 2 J:

    den del av delområdet som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 55°20' N (Hopedale).

    Delområde 3

    Den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 52°15' N, öster om en linje som från Cape Bauld på Newfoundlands norra kust går rakt åt norr till lat. 52°15' N; norr om en parallellcirkel med lat. 39°00' N, öster och norr om en diagonal som börjar vid en punkt vid lat. 39°00' N, long. 50°00' V och går i nordvästlig riktning genom en punkt vid lat. 43°30' N, long. 55°00' V, vidare i riktning mot en punkt vid lat. 47°50' N, long. 60°00' V tills den skär en rät linje som förbinder Cape Ray på Newfoundlands kust med Cape North på Cape Breton Island; därifrån vidare åt nordost utmed denna linje till Cape Ray.

    Delområde 3 består av sex sektioner:

    sektion 3 K:

    den del av delområdet som ligger norr om en parallellcirkel med lat. 49°15' N (Cape Freels på Newfoundland);

    sektion 3 L:

    den del av delområdet som ligger mellan Newfoundlands kust från Cape Freels till Cape St Mary och en linje som börjar vid Cape Freels; därifrån rakt åt öster till meridianen long. 46°30' V; därifrån rakt åt söder till en parallellcirkel med lat. 46°00' N, därifrån rakt åt väster till meridianen long. 54°30' V, därifrån utmed en diagonal till Cape St Mary på Newfoundland;

    sektion 3 M:

    den del av delområdet som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 49°15' N och öster om meridianen long. 46°30' V;

    sektion 3 N:

    den del av delområdet som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 46°00' N och mellan meridianerna long. 46°30' V och long. 51°00' V;

    sektion 3 O:

    den del av delområdet som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 46°00' N och mellan meridianerna long. 51°00' V och long. 54°30' V;

    sektion 3 P:

    den del av delområdet som ligger söder om Newfoundlands kust och väster om en linje från Cape St Mary på Newfoundland till en punkt vid lat. 46°00' N, long. 54°30' V, därifrån rakt åt söder till delområdets gränslinje.

    sektion 3 P består av två delsektioner:

    delsektion 3 P n (nordvästra delsektionen):

    den del av sektion 3 P som ligger nordväst om en linje från Burgeo Island vid Newfoundland, ungefär åt sydväst till en punkt vid lat. 46°50' N, long. 58°50' V.

    delsektion 3 P s (sydöstra delsektionen):

    den del av sektion 3 P som ligger sydost om den linje som fastlagts för delsektion 3 P n.

    Delområde 4

    Den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som ligger norr om en parallellcirkel med lat. 39°00' N, väster om delområde 3 och öster om en linje från ändpunkten på gränsen mellan USA och Canada i Gran Manan-kanalen, vid en punkt vid lat. 44°46'35,346'' N, long. 66°54'11,253'' V, därifrån rakt åt söder till en parallellcirkel med lat. 43°50' N; därifrån rakt åt väster till meridianen long. 67°24'27,24'' V;därifrån utmed en geodetisk linje åt sydväst till en punkt vid lat. 42°53'14'' N, long. 67°44'35'' V; därifrån utmed en geodetisk linje åt sydost till en punkt vid lat. 42°31'08'' N, long. 67°28'05'' V; därifrån utmed en geodetisk linje till en punkt vid lat. 42°20'N och long. 67°18'13,15''V; därifrån rakt åt öster till en punkt med long. 66°00' V, därifrån utmed en diagonal åt sydost till en punkt vid lat. 42°00' N, long. 65°40' V och därifrån rakt åt söder till en parallellcirkel med lat. 39°00' N.

    Delområde 4 består av sex sektioner:

    sektion 4 R:

    den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som ligger mellan Newfoundlands kust, sträckan Cape Bauld - Cape Ray och en linje från Cape Bauld rakt åt norr till en parallellcirkel med lat. 52°15' N; därifrån rakt åt väster till Labradors kust, därifrån utmed Labradors kust till ändpunkten av gränsen mellan Labrador och Quebec; därifrån utmed en diagonal åt sydväst till en punkt vid lat. 49°25'N, long. 60°00'V; därifrån rakt åt söder till en punkt vid lat. 47°50' N, long. 60°00' V, därifrån utmed en diagonal åt sydost till den punkt där gränslinjen till delområde 3 skär en rät linje som förbinder Cape North på Nova Scotia med Cape Ray på Newfoundland och därifrån till Cape Ray på Newfoundland;

    sektion 4 S:

    den del av delområdet som ligger mellan Quebecs södra kust från ändpunkten av gränsen mellan Labrador och Quebec till Pointe des Monts och en linje från Pointe des Monts rakt åt öster till en punkt vid lat. 49°25' N, long. 64°40' V, därifrån utmed en diagonal åt ostsydost till en punkt vid lat. 49 vid lat. 47°50' N, long. 60°00' V; därifrån utmed en diagonal åt nordost till ändpunkten av gränsen mellan Labrador och Quebec;

    sektion 4 T:

    den del av delområdet som ligger mellan Nova Scotias, New Brunswicks och Quebecs kust från Cape North till Pointe des Monts och en linje från Pointe des Monts rakt åt öster till en punkt vid lat. 49°25' N, long. 64°40' V, därifrån utmed en diagonal åt ostsydost till en punkt vid lat. 47°50' N, long. 60°00' V; därifrån utmed en diagonal åt söder till Cape North på Nova Scotia;

    sektion 4 V:

    den del av delområdet som ligger mellan Nova Scotias kust, sträckan Cape North - Fourchu, och en linje från Forchu utmed en diagonal åt öster till en punkt vid lat. 45°40' N, long. 60°00' V, därifrån rakt åt söder utmed meridianen long. 60°00' V till en parallellcirkel med lat. 44°10' N; därifrån rakt åt öster till meridianen long. 59°00' V, därifrån rakt åt söder till en parallellcirkel med lat. 39°00' N, därifrån rakt åt öster till en punkt där gränslinjerna mellan delområde 3 och 4 träffar en parallellcirkel med lat. 39°00' N, därifrån utmed gränslinjen till delområde 3 och 4 och en linje som fortsätter åt nordväst till en punkt vid lat. 47°50' N, long. 60°00' V och därifrån utmed en diagonal åt söder till Cape North på Nova Scotia.

    Sektion 4 V består av två delsektioner:

    delsektion 4 V n (norra delsektionen):

    den del av sektion 4 V som ligger norr om en parallellcirkel med lat. 45°40' N;

    delsektion 4 V s (södra delsektionen):

    den del av sektion 4 V som ligger söder om en parallellcirkel med lat. 45°40' N;

    sektion 4 W:

    den del av delområdet som ligger mellan Nova Scotias kust, sträckan Halifax - Fourchu och en linje från Fourchu utmed en diagonal åt öster till en punkt vid lat. 45°40' N, long. 60°00' V, därifrån rakt åt söder utmed meridianen long. 60°00' V till en parallellcirkel med lat. 44°10' N, därifrån rakt åt öster till meridianen long. 59°00' V, därifrån rakt åt söder till en parallellcirkel med lat. 39°00' N, därifrån rakt åt väster till meridianen long. 63°20' V, därifrån rakt åt norr till en punkt på denna meridian med lat. 44°20' N, därifrån utmed en diagonal åt nordväst till Halifax på Nova Scotia;

    sektion 4 X:

    den del av delområdet som ligger mellan västra gränslinjen till delområde 4 och New Brunswicks och Nova Scotias kust från ändpunkten på gränsen mellan New Brunswick och Maine samt Halifax och en linje från Halifax utmed en diagonal åt sydost till en punkt vid lat. 44°20' N, long. 63°20' V, därifrån rakt åt söder till en parallellcirkel med lat. 39°00' N, därifrån rakt åt väster till meridianen long. 65°40' V.

    Delområde 5

    Den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som ligger väster om västra gränslinjen till delområde 4, norr om en parallellcirkel med lat. 39°00' N och öster om meridianen long. 71°40' V.

    Delområde 5 består av två sektioner:

    sektion 5 Y:

    den del av delområdet som ligger mellan Maines, New Hampshires och Massachusetts kust från gränsen mellan Maine och New Brunswick till long. 70°00' V vid Cape Cod (ungefär vid lat. 42° N), och en linje från Cape Cod vid long. 70°00' V (ungefär vid lat. 42° N) rakt åt norr till lat. 42°20' N, därifrån rakt åt öster till long. 67°18' 13,15'' V vid gränslinjen mellan delområde 4 och 5, därifrån utmed denna gränslinje till gränsen mellan Canada och USA.

    sektion 5 Z:

    den del av delområdet som ligger söder och öster om sektion 5 Y.

    Sektion 5 Z består av två delsektioner:

    delsektion 5 Z e (östra delsektionen):

    den del av sektion 5 Z som ligger öster om meridianen long. 70°00' V.

    Delsektion 5 Z e är indelad i två statistiska underenheter:

    underenhet 5 Z c:

    den del av delsektion 5 Z e som ligger norr om en geodetisk linje som förbinder de punkter där den geodetiska linje som utgör gränsen mellan USA och Canada från lat. 42°31' 08'' N, long. 67°28' 05'' V till lat. 40°27' 05'' N, long. 65°41' 59'' V träffar en parallellcirkel med lat. 42°00' N och den punkt där dess förlängning träffar meridianen long. 65°40' V;

    underenhet 5 Z u:

    den del av delsektion 5 Z e som ligger söder om en geodetisk linje som förbinder de punkter där den geodetiska linje som utgör gränsen mellan USA och Canada från lat. 42°31' 08'' N, long. 67°28' 05'' V till lat. 40°27' 05'' N, long. 65°41' 59'' V träffar en parallellcirkel med lat. 42°00' N och den punkt där dess förlängning träffar meridianen long. 65°40' V;

    delsektion 5 Z w (västra delsektionen):

    den del av sektion 5 Z som ligger väster om meridianen long. 70°00' V.

    Delområde 6

    Den del av det område som regleras av NAFO-konventionen som begränsas av en linje från en punkt på Rhode Islands kust vid long. 71°40' V; därifrån rakt åt söder till lat. 39°00' N, därifrån rakt åt öster till long. 42°00' V, därifrån rakt åt söder till lat. 35°00' N, därifrån rakt åt väster till Nordamerikas kust, därifrån åt norr utmed Nordamerikas kust till en punkt på Rhode Islands kust vid long. 71°40' V.

    Delområde 6 består av åtta sektioner:

    sektion 6 A:

    den del av delområdet som ligger norr om en parallellcirkel med lat. 39°00' N och väster om delområde 5;

    sektion 6 B:

    den del av delområdet som ligger väster om long. 70°00' V, söder om en parallellcirkel med lat. 39°00' N och norr och väster om en linje västerut utmed en parallellcirkel med lat. 37°00' N till long. 76°00' V; därifrån rakt åt söder till Cape Henry i Virginia;

    sektion 6 C:

    den del av delområdet som ligger väster om long. 70°00' V och söder om delsektion 6 B;

    sektion 6 D:

    den del av delområdet som ligger öster om sektion 6 B och 6 C och väster om long. 65°00' V;

    sektion 6 E:

    den del av delområdet som ligger öster om sektion 6 D och väster om long. 60°00' V;

    sektion 6 F:

    den del av delområdet som ligger öster om sektion 6 E och väster om long. 55°00' V;

    sektion 6 G:

    den del av delområdet som ligger öster om sektion 6 F och väster om long. 50°00' V;

    sektion 6 H:

    den del av delområdet som ligger öster om sektion 6 G och väster om long. 42°00' V.

    BILAGA 4

    DEFINITIONER OCH KODER SOM SKALL ANVÄNDAS VID RAPPORTERING AV FÅNGSTDATA

    a) FÖRTECKNING ÖVER KATEGORIER AV FISKEREDSKAP/FISKEFARTYG

    (ur The International Standard Statistical Classification of Fishing Gears [ISSCFG])

    >Plats för tabell>

    >Plats för tabell>

    b) DEFINITIONER AV MÅTT PÅ FISKEINSATS EFTER FISKEREDSKAP Om möjligt bör fiskeinsatsen anges i tre kategorier. Kategori A

    >Plats för tabell>

    >Plats för tabell>

    Kategori B

    Antal fiskedagar: det antal dagar då fiske ägt rum. För det fiske, där sökandet efter fisken utgör en väsentlig del av verksamheten, skall de dagar då sökande pågått men inget fiske ägt rum räknas in i antalet "fiskedagar".

    Kategori C

    I antal dagar på fångstplatsen skall utöver fiskedagar och dagar då sökande pågått alla andra dagar då fartyget varit på fångstplatsen inräknas.

    Procent av skattad insats (proportionell insats)

    Eftersom mått på insatsen i vissa fall inte är tillgänglig för hela fångsten, skall procentsatsen för den beräknade insatsen anges. Denna räknas fram enligt nedan:

    [(Totalfångst) - (Fångster för vilka insatsen registrerats)] x 100 (Totalfångst)

    c) STORLEKSKATEGORIER FÖR FARTYG

    (ur The International Standard Statistical Classification of Fishing Vessels [ISSCFV])

    Tonnageklasser

    >Plats för tabell>

    d) ARTER SOM FRÄMST FISKAS

    I denna kategori anges den art som fisket huvudsakligen varit inriktat på. Den behöver dock inte överensstämma med den art som utgjort huvudparten av fångsten. Arten skall anges med en 3-bokstavskod (se bilaga 1).

    BILAGA 5

    FORMAT FÖR FÅNGSTUPPGIFTER PÅ MAGNETISKA DATABÄRARE

    a) MAGNETISKA DATABÄRARE

    Magnetband: Nio spår med densitet 1 600 eller 6 250 BPI och EBCDIC- eller ASCII-kodning, helst med label. Om de är försedda med label skall filslutsmarkering göras.

    Disketter: Disketter formaterade för MS DOS 3,5'' 720 KB eller 1,4 MB eller 5,25'' 360 KB eller 1,2 MB.

    b) POSTERNAS FORMAT

    För rapporteringen enligt artikel 2.1 a

    >Plats för tabell>

    För rapporteringen enligt artikel 2.1 b

    >Plats för tabell>

    Anmärkningar:

    a) Alla numeriska fält skall vara högerjusterade med inledande blanksteg. Alla alfanumeriska fält bör vara vänsterjusterade med avslutande blanksteg.

    b) Fångsten skall anges motsvarande levande vikt av det som landas avrundat till närmaste ton.

    c) Fångst (byte 49 56) som är mindre än en halv enhet skall anges som "-1".

    d) Saknas uppgift om fångstens storlek (byte 49 56) skall "-2" anges.

    e) Landskoder (ISO-koder):

    Belgien BEL

    Danmark DNK

    Frankrike FRA

    Grekland GRC

    Irland IRL

    Italien ITA

    Luxemburg LUX

    Nederländerna NLD

    Portugal PRT

    Spanien ESP

    Storbritannien GRB

    England och Wales GBRA

    Skottland GBRB

    Nordirland GBRC

    Tyskland DEU

    Top