EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32006D0540

2006/540/EG: Kommissionens beslut av den 11 april 2006 om fördelning av de mängder kontrollerade ämnen som tillåts för viktiga användningsområden inom gemenskapen under 2006 enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 2037/2000 [delgivet med nr K(2006) 1483] (Text av betydelse för EES)

EUT L 214, 4.8.2006, p. 35–49 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
EUT L 118M, 8.5.2007, p. 1030–1044 (MT)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2006

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2006/540/oj

4.8.2006   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 214/35


KOMMISSIONENS BESLUT

av den 11 april 2006

om fördelning av de mängder kontrollerade ämnen som tillåts för viktiga användningsområden inom gemenskapen under 2006 enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 2037/2000

[delgivet med nr K(2006) 1483]

(Endast de danska, engelska, estniska, finska, franska, italienska, nederländska, slovenska, spanska, svenska och tyska texterna är giltiga)

(Text av betydelse för EES)

(2006/540/EG)

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION HAR FATTAT DETTA BESLUT

med beaktande av fördraget om upprättandet av Europeiska gemenskapen,

med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 2037/2000 av den 29 juni 2000 om ämnen som bryter ned ozonskiktet (1), särskilt artikel 3.1 och

av följande skäl:

(1)

Gemenskapen har redan avvecklat tillverkningen och användningen av klorfluorkarboner, andra fullständigt halogenerade klorfluorkarboner, haloner, koltetraklorid, 1,1,1-trikloretan, bromfluorkolväten och bromklormetan.

(2)

Kommissionen skall varje år fastställa viktiga användningsområden för dessa kontrollerade ämnen, tillåtna kvantiteter och vilka företag som får använda dem.

(3)

Beslut IV/25 av parterna till Montrealprotokollet om ämnen som bryter ner ozonskiktet, nedan kallat Montrealprotokollet, innehåller de kriterier som kommissionen skall använda för att fastställa viktiga användningsområden, och enligt beslutet får varje part framställa och använda kontrollerade ämnen för dessa viktiga användningsområden.

(4)

Enligt beslut XV/8 av parterna till Montrealprotokollet får de kontrollerade ämnen som anges i bilagorna A, B och C till Montrealprotokollet (grupp II- och grupp III-ämnen) framställas och användas för viktiga användningsområden inom laboratorie- och analysverksamhet enligt bilaga IV till rapporten från parternas sjunde möte under förutsättning att villkoren i bilaga II till rapporten från parternas sjätte möte och i besluten VII/11, XI/15 och XV/5 av parterna till Montrealprotokollet är uppfyllda. Enligt beslut XVII/10 av parterna till Montrealprotokollet får det kontrollerade ämne som anges i bilaga E till Montrealprotokollet framställas och användas för laboratorie- och analysverksamhet med metylbromid.

(5)

I enlighet med punkt 3 i beslut XII/2 av parterna till Montrealprotokollet om åtgärder för att underlätta övergången till klorfluorkarbonfria dosinhalatorer har samtliga medlemsstater underrättat (2) Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre är viktiga för tillverkningen av salbutamol-klorfluorkarbon-dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad.

Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Tyskland, Grekland, Ungern, Lettland, Litauen, Norge, Portugal, Nederländerna, Slovakien och Slovenien har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller verksamma beståndsdelar inom den terapeutiska kategorin ”korttidsverkande bronkdilaterande betaagonister”, närmare bestämt terbutalin (3), fenoterol, orciprenalin, reproterol, karbuterol, hexoprenalin, pirbuterol, clenbuterol, bitolterol och prokaterol.

Belgien, Tjeckien, Estland, Tyskland, Ungern, Lettland, Nederländerna, Slovakien, Slovenien och Sverige har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut gemenskapens marknad och som innehåller verksamma beståndsdelar inom den terapeutiska kategorin ”inhalationssteroider”, närmare bestämt beklometason, dexametason, flunisolid, flutikason, budesonid (4) och triamcinolon.

Danmark (beklometason, flutikason), Irland (beklometason, flutikason), Finland (beklometason, flutikason) Frankrike (beklometason, flutikason), Italien (beklometason, flutikason, budesonid), Malta (flutikason, budesonid), Portugal (flutikason, budesonid), Slovenien (beklometason, flutikason, budesonid), Spanien (beklometason, flutikason) och Förenade kungariket (flutikason) har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller verksamma beståndsdelar inom den terapeutiska kategorin ”inhalationsteroider” som anges inom parentes efter varje medlemsstat.

Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Lettland, Nederländerna, Slovakien och Slovenien har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut gemenskapens marknad och som innehåller verksamma beståndsdelar inom den terapeutiska kategorin ”icke-steroida antiinflammatoriska medel”, närmare bestämt kromoglicinsyra och nedrocromil.

Portugal har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller den verksamma beståndsdelen kromoglicinsyra. Spanien har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller den verksamma beståndsdelen nedrocromil.

Belgien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Lettland, Malta, Nederländerna, Slovakien, Spanien, Sverige och Förenade kungariket har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller verksamma beståndsdelar inom den terapeutiska kategorin ”bronkdilaterande antikolinergika”, närmare bestämt ipatropiumbromid och oxitropiumbromid.

Portugal har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller den verksamma beståndsdelen ipatropiumbromid.

Tyskland har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller verksamma beståndsdelar inom den terapeutiska kategorin ”långtidsverkande bronkdilaterande betaagonister”, närmare bestämt formoterol och sameterol.

Italien har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller den verksamma beståndsdelen formoterol.

Tyskland och Nederländerna har underrättat Förenta nationernas miljöprogram om att klorfluorkarboner inte längre anses viktiga för tillverkningen av dosinhalatorer som skall släppas ut på gemenskapens marknad och som innehåller kombinationer av verksamma beståndsdelar.

Enligt artikel 4.4 i b i förordning (EG) nr 2037/2000 får klorfluorkarboner bara användas eller släppas ut på marknaden om de är avsedda för de viktiga användningsområden som avses i artikel 3.1 i den förordningen. Detta har påverkat antalet användningsområden som anses viktiga och haft till följd att efterfrågan på klorfluorkarboner i dosinhalatorer som släpps ut på marknaden i gemenskapen minskat. Enligt artikel 4.6 i förordning (EG) nr 2037/2000 får dessutom klorfluorkarbondosinhalatorer bara importeras och släppas ut på marknaden om klorfluorkarbonerna i dessa produkter tillhör de viktiga användningsområden som avses i artikel 3.1 i den förordningen.

(6)

Kommissionen offentliggjorde den 8 juli 2005 ett meddelande (5) riktat till de företag inom gemenskapen med 25 medlemsstater som har begärt att kommissionen skall pröva om de kan använda kontrollerade ämnen för viktiga användningsområden i gemenskapen under 2006, och har därigenom fått deklarationer från företagen om hur de vill använda de kontrollerade ämnena för viktiga användningsområden under 2006.

(7)

I syfte att se till att berörda företag och operatörer även fortsättningsvis kan utnyttja tillståndssystemet utan dröjsmål, är det lämpligt att detta beslut gäller från och med den 1 januari 2006.

(8)

De åtgärder som föreskrivs i detta beslut är förenliga med yttrandet från den förvaltningskommitté som inrättas genom artikel 18.1 i förordning (EG) nr 2037/2000.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

1.   Den kvantitet kontrollerade ämnen som tillhör grupp I (klorfluorkarbonerna 11, 12, 113, 114 och 115) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom viktig medicinsk verksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential (ODP) (6) motsvarande 539 000,00 kg.

2.   Den mängd kontrollerade ämnen i grupp I (klorfluorkarbonerna 11, 12, 113, 114 och 115) och grupp II (andra fullständigt halogenerade klorfluorkarboner) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom viktig laboratorieverksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential motsvarande 256 761,86 kg.

3.   Den mängd kontrollerade ämnen i grupp III (haloner) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom viktig laboratorieverksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential motsvarande 482,70 kg.

4.   Den mängd kontrollerade ämnen i grupp IV (koltetraklorid) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom viktig laboratorieverksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential motsvarande 149 641,536 kg.

5.   Den mängd kontrollerade ämnen i grupp V (1,1,1-trikloretan) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom viktig laboratorieverksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential motsvarande 754,00 kg.

6.   Den mängd kontrollerade ämnen i grupp VI (metylbromid) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom laboratorie- och analysverksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential motsvarande 300,00 kg.

7.   Den mängd kontrollerade ämnen i grupp VII (bromfluorkolväten) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom viktig laboratorieverksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential motsvarande 4,49 kg.

8.   Den mängd kontrollerade ämnen i grupp IX (bromklormetan) som omfattas av förordning (EG) nr 2037/2000 och som får användas inom viktig laboratorieverksamhet i gemenskapen under 2006 fastställs till en ozonnedbrytande potential motsvarande 13,308 kg.

Artikel 2

Klorfluorkarbondosinhalatorerna i bilaga I får inte släppas ut på marknaden när den behöriga myndigheten fastställt att klorfluorkarboner inte längre är viktiga för dosinhalatorer på den marknaden.

Artikel 3

Under perioden 1 januari–31 december 2006 gäller följande:

1.

Kvoter för användning av klorfluorkarbonerna 11, 12, 113, 114 och 115 inom viktig medicinsk verksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga II.

2.

Kvoter för användning av klorfluorkarbonerna 11, 12, 113, 114 och 115 och andra fullständigt halogenerade klorfluorkarboner inom viktig laboratorieverksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga III.

3.

Kvoter för användning av haloner inom viktig laboratorieverksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga IV.

4.

Kvoter för användning av koltetraklorid inom viktig laboratorieverksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga V.

5.

Kvoter för användning av 1,1,1-trikloretan inom viktig laboratorieverksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga VI.

6.

Kvoter för användning av metylbromid inom kritiska användningsområden i laboratorie- och analysverksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga VII.

7.

Kvoter för användning av bromfluorkolväten inom viktig laboratorieverksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga VIII.

8.

Kvoter för användning av bromklormetan inom viktig laboratorieverksamhet skall tilldelas de företag som anges i bilaga IX.

9.

Kvoter för klorfluorkarbonerna 11, 12, 113, 114 och 115, andra fullständigt halogenerade klorfluorkarboner, koltetraklorid, 1,1,1-trikloretan, bromfluorkolväten och bromklormetan inom viktiga användningsområden fastställs i bilaga X.

Artikel 4

Detta beslut skall tillämpas från och med den 1 januari 2006 och upphör att gälla den 31 december 2006.

Artikel 5

Beslutet riktar sig till följande företag:

 

3M Health Care Ltd

3M House Morley Street

Loughborough

Leicestershire LE11 1EP

United Kingdom

 

Bespak PLC

North Lynn Industrial Estate

King's Lynn

PE30 2JJ — Norfolk

United Kingdom

 

Boehringer Ingelheim GmbH

Binger Straße 173

D-55216 Ingelheim am Rhein

på Boehringer Ingelheims (Frankrike) vägnar

 

Chiesi Farmaceutici SpA

Via Palermo, 26/A

I-43100 Parma

 

IVAX Ltd

Unit 301 Industrial Park

Waterford

Ireland

 

Laboratorio Aldo Union SA

Baronesa de Maldá, 73

Espluges de Llobregat

E-08950 Barcelona

 

SICOR SpA

Via Terrazzano, 77

I-20017 Rho (MI)

 

Valeas SpA Pharmaceuticals

Via Vallisneri, 10

I-20133 Milano

 

Valvole Aerosol Research Italiana (VARI)

Spa — LINDAL Group Italia

Via del Pino, 10

I-23854 Olginate (LC)

 

Acros Organics bvba

Janssen Pharmaceuticalaan 3o

B-2440 Geel

 

Airbus France

route de Bayonne 316

F-31300 Toulouse

 

Biosolove B.V.

Waalreseweg 17

5554 HA Valkenswaard

Nederland

 

Bie & Berntsen

Sandbækvej 7

DK-2610 Roedovre

 

Carlo Erba Reactifs-SDS

Z.I. de Valdonne, BP 4

F-13124 Peypin

 

CNRS — Groupe de Physique des Solides

Université Paris, 7 Denis Diderot & Paris

6 Pierre et Marie Curie

F-75251 Paris Cedex 5

 

Health Protection Inspectorate-Laboratories

Paldiski mnt 81

EE-10617 Tallinn

 

Honeywell Fluorine Products Europe

Kempenweg 90

P.O. Box 264

6000 AG Weert

Nederland

 

Honeywell Specialty Chemicals

Wunstorfer Straße 40

Postfach 100262

D-30918 Seelze

 

Ineos Fluor Ltd

PO Box 13, The Heath

Runcorn Cheshire WA7 4QF

United Kingdom

 

Institut Scientifique de Service Public (ISSeP)

Rue du Chéra, 200

B-4000 Liège

 

Katholieke Universiteit Leuven

Krakenstraat 3

B-3000 Leuven

 

LGC Promochem GmbH

Mercatorstraße 51

D-46485 Wesel

 

Mallinckrodt Baker BV

Teugseweg 20

7418 AM Deventer

Nederland

 

Merck KgaA

Frankfurter Straße 250

D-64271 Darmstadt

 

Mikro+Polo d.o.o.

Lackova 78

SLO-2000 Maribor

 

Ministry of Defense

Directorate Material RNL Navy

PO Box 2070

2500 ES The Hague

Nederland

 

Panreac Química SA

Riera de Sant Cugat 1

E-08110 Montcada I Reixac (Barcelona)

 

Sanolabor d.d.

Leskovškova 4

SLO-1000 Ljubljana

 

Sigma Aldrich Logistik GmbH

Riedstraße 2

D-89555 Steinheim

 

Sigma Aldrich Chimie SARL

80, rue de Luzais

L'isle-d'abeau Chesnes

F-38297 Saint-Quentin-Fallavier

 

Sigma Aldrich Company Ltd

The Old Brickyard

New Road Gillingham SP8 4XT

United Kingdom

 

Sigma Aldrich Laborchemikalien

Wunstorfer Straße 40

Postfach 100262

D-30918 Seelze

 

Sigma Aldrich Chemie GmbH

Riedstraße 2

D-89555 Steinheim

 

Tazzetti Fluids S.r.l.

Corso Europa, 600/a

I-10088 Volpiano (TO)

 

University of Technology Vienna

Institut of Industrial Electronics&Material Science

Gusshausstraße 27-29

A-1040 Wien

 

VWR I.S.A.S.

201, rue Carnot

F-94126 Fontenay-sous-Bois

 

YA-Kemia Oy — Sigma Aldrich Finland

Teerisuonkuja 4

FI-00700 Helsinki

Utfärdat i Bryssel den 11 april 2006.

På kommissionens vägnar

Stavros DIMAS

Ledamot av kommissionen


(1)  EGT L 244, 29.9.2000, s. 1. Förordningen senast ändrad genom kommissionens förordning (EG) nr 29/2006 (EUT L 6, 11.1.2006, s. 27).

(2)  www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp

(3)  Utom Danmark.

(4)  Utom Sverige.

(5)  EUT C 168, 8.7.2005, s. 20.

(6)  ODP (Ozone-depleting Potential).


BILAGA I

I enlighet med punkt 3 i beslut XII/2 om åtgärder för att underlätta övergången till klorfluorkarbonfria dosinhalatorer, fattat vid tolfte mötet av parterna till Montrealprotokollet, fastställde följande länder att det finns lämpliga klorfluorkarbonfria dosinhalatorer och att klorfluorkarboner därmed inte längre är viktiga i den mening som avses i protokollet när de kombineras med någon av följande verksamma beståndsdelar:

Tabell 1

Land

Korttidsverkande bronkdilaterande betaagonister

Salbutamol

Terbutalin

Fenoterol

Orciprenalin

Reproterol

Karbuterol

Hexoprenalin

Pirbuterol

Klenbuterol

Bitolterol

Prokaterol

Österrike

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Belgien

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Cypern

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjeckien

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Danmark

X

 

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Estland

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Finland

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frankrike

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyskland

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Grekland

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Ungern

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Irland

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italien

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lettland

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Litauen

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Luxemburg

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malta

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederländerna

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Polen

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portugal

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Norge

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Slovakien

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Slovenien

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Spanien

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sverige

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förenade kungariket

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


Tabell 2

Land

Inhalationssteroider

Beklometason

Dexametason

Flunisolid

Flutikason

Budesonid

Triamcinolon

Österrike

 

 

 

 

 

 

Belgien

X

X

X

X

X

X

Cypern

 

 

 

 

 

 

Tjeckien

X

X

X

X

X

X

Danmark

X

 

 

X

 

 

Estland

X

X

X

X

X

X

Finland

X

 

 

X

 

 

Frankrike

X

 

 

X

 

 

Tyskland

X

X

X

X

X

X

Grekland

 

 

 

 

 

 

Ungern

X

X

X

X

X

X

Irland

X

 

 

X

 

 

Italien

X

 

 

X

X

 

Lettland

X

X

X

X

X

X

Litauen

 

 

 

 

 

 

Luxemburg

 

 

 

 

 

 

Malta

 

 

 

X

X

 

Polen

 

 

 

 

 

 

Portugal

 

 

 

X

X

 

Nederländerna

X

X

X

X

X

X

Norge

 

 

 

 

 

 

Slovakien

X

X

X

X

X

X

Slovenien

X

X

X

X

X

X

Spanien

X

 

 

X

 

 

Sverige

X

X

X

X

 

X

Förenade kungariket

 

 

 

X

 

 

Källa: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


Table 3

Land

Icke-steroida antiinflammatoriska medel

Kromoglicinsyra

Nedrocromil

 

 

 

 

Österrike

 

 

 

 

 

 

Belgien

X

X

 

 

 

 

Cypern

 

 

 

 

 

 

Tjeckien

X

X

 

 

 

 

Danmark

X

X

 

 

 

 

Estland

X

X

 

 

 

 

Finland

X

X

 

 

 

 

Frankrike

X

X

 

 

 

 

Tyskland

X

X

 

 

 

 

Grekland

X

X

 

 

 

 

Ungern

 

 

 

 

 

 

Irland

 

 

 

 

 

 

Italien

 

 

 

 

 

 

Lettland

X

X

 

 

 

 

Litauen

 

 

 

 

 

 

Luxemburg

 

 

 

 

 

 

Malta

 

 

 

 

 

 

Polen

 

 

 

 

 

 

Portugal

X

 

 

 

 

 

Nederländerna

X

X

 

 

 

 

Norge

 

 

 

 

 

 

Slovakien

X

X

 

 

 

 

Slovenien

X

X

 

 

 

 

Spanien

 

X

 

 

 

 

Sverige

 

 

 

 

 

 

Förenade kungariket

 

 

 

 

 

 

Källa: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


Tabell 4

Land

Bronkdilaterande antikolinergika

Ipratropiumbromid

Oxitropiumbromid

 

 

 

 

Österrike

 

 

 

 

 

 

Belgien

X

X

 

 

 

 

Cypern

X

X

 

 

 

 

Tjeckien

X

X

 

 

 

 

Danmark

X

X

 

 

 

 

Estland

X

X

 

 

 

 

Finland

X

X

 

 

 

 

Frankrike

 

 

 

 

 

 

Tyskland

X

X

 

 

 

 

Grekland

X

X

 

 

 

 

Ungern

X

X

 

 

 

 

Irland

X

X

 

 

 

 

Italien

 

 

 

 

 

 

Lettland

 

 

 

 

 

 

Litauen

 

 

 

 

 

 

Luxemburg

 

 

 

 

 

 

Malta

X

X

 

 

 

 

Nederländerna

X

X

 

 

 

 

Polen

 

 

 

 

 

 

Portugal

X

 

 

 

 

 

Norge

 

 

 

 

 

 

Slovakien

X

X

 

 

 

 

Slovenien

 

 

 

 

 

 

Spanien

X

X

 

 

 

 

Sverige

X

X

 

 

 

 

Förenade kungariket

X

X

 

 

 

 

Källa: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


Tabell 5

Land

Långtidsverkande bronkdilaterande betaagonister

Formoterol

Salmeterol

 

 

 

 

Österrike

 

 

 

 

 

 

Belgien

 

 

 

 

 

 

Cypern

 

 

 

 

 

 

Tjeckien

 

 

 

 

 

 

Danmark

 

 

 

 

 

 

Estland

 

 

 

 

 

 

Finland

 

 

 

 

 

 

Frankrike

 

 

 

 

 

 

Tyskland

X

X

 

 

 

 

Grekland

 

 

 

 

 

 

Ungern

 

 

 

 

 

 

Irland

 

 

 

 

 

 

Italien

X

 

 

 

 

 

Lettland

 

 

 

 

 

 

Lettland

 

 

 

 

 

 

Luxemburg

 

 

 

 

 

 

Malta

 

 

 

 

 

 

Nederländerna

 

 

 

 

 

 

Polen

 

 

 

 

 

 

Portugal

 

 

 

 

 

 

Norge

 

 

 

 

 

 

Slovakien

 

 

 

 

 

 

Slovenien

 

 

 

 

 

 

Spanien

 

 

 

 

 

 

Sverige

 

 

 

 

 

 

Förenade kungariket

 

 

 

 

 

 

Källa: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


Tabell 6

Land

Kombinationer av verksamma ämnen i en och samma dosinhalator

Österrike

 

 

 

 

 

 

Belgien

 

 

 

 

 

 

Cypern

 

 

 

 

 

 

Tjeckien

 

 

 

 

 

 

Danmark

 

 

 

 

 

 

Estland

 

 

 

 

 

 

Finland

 

 

 

 

 

 

Frankrike

 

 

 

 

 

 

Tyskland

X

 

 

 

 

 

Grekland

 

 

 

 

 

 

Ungern

 

 

 

 

 

 

Irland

 

 

 

 

 

 

Italien

 

 

 

 

 

 

Lettland

 

 

 

 

 

 

Litauen

 

 

 

 

 

 

Luxemburg

 

 

 

 

 

 

Malta

 

 

 

 

 

 

Nederländerna

 

 

 

 

 

 

Polen

 

 

 

 

 

 

Portugal

 

 

 

 

 

 

Norge

 

 

 

 

 

 

Slovakien

 

 

 

 

 

 

Slovenien

 

 

 

 

 

 

Spanien

 

 

 

 

 

 

Sverige

 

 

 

 

 

 

Förenade kungariket

 

 

 

 

 

 

Källa: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


BILAGA II

VIKTIG MEDICINSK VERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupp I som får användas för tillverkning av dosinhalatorer för behandling av astma och andra kroniska sjukdomar som medför andningssvårigheter tilldelas följande företag:

 

3M Health Care (UK)

 

Bespak (UK)

 

Boehringer Ingelheim (DE) på Boehringer Ingelheims Frankrikes vägnar

 

Chiesi (IT)

 

IVAX (IE)

 

Lab Aldo-Union (ES)

 

Sicor (IT)

 

Valeas (IT)

 

V.A.R.I. (IT)


BILAGA III

VIKTIG LABORATORIEVERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupperna I och II som får användas i laboratorie- och analysverksamhet tilldelas följande företag:

 

Acros organics bvba (BE)

 

Bie & Berntsen (DK)

 

Biosolve (NL)

 

Carlo Erba Reactifs-SDS (FR)

 

CNRS — Groupe de Physique des Solides (FR)

 

Honeywell Fluorine Products Europe (NL)

 

Honeywell Specialty Chemicals (DE)

 

Ineos Fluor (UK)

 

Katholieke Universiteit Leuven (BE)

 

LGC Promochem (DE)

 

Mallinckrodt Baker (NL)

 

Merck KGaA (DE)

 

Mikro + Polo (SI)

 

Panreac Química (ES)

 

Sanolabor (SI)

 

Sigma Aldrich Chimie (FR)

 

Sigma Aldrich Company (UK)

 

Sigma Aldrich Logistik (DE)

 

Tazzetti Fluids (IT)

 

University of Technology Vienna (AT)


BILAGA IV

VIKTIG LABORATORIEVERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupp III som får användas i laboratorie- och analysverksamhet tilldelas följande företag:

 

Airbus France (FR)

 

Ineos Fluor (UK)

 

Ministry of Defense (NL)

 

Sigma Aldrich Chimie (FR)


BILAGA V

VIKTIG LABORATORIEVERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupp IV som får användas i laboratorie- och analysverksamhet tilldelas följande företag:

 

Acros Organics (BE)

 

Bie & Berntsen (DK)

 

Biosolve (NL)

 

Carlo Erba Reactifs-SDS (FR)

 

Health Protection Inspectorate-Laboratories (EE)

 

Institut Scientifique de Service Public (ISSeP) (BE)

 

Katholieke Universiteit Leuven (BE)

 

Mallinckrodt Baker (NL)

 

Merck KGaA (DE)

 

Mikro + Polo (SI)

 

Panreac Química (ES)

 

Sanolabor d.d. (SI)

 

Sigma Aldrich Chimie (FR)

 

Sigma Aldrich Company (UK)

 

Sigma Aldrich Laborchemikalien (DE)

 

Sigma Aldrich Logistik (DE)

 

VWR I.S.A.S. (FR)

 

YA-Kemia Oy (FI)


BILAGA VI

VIKTIG LABORATORIEVERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupp V som får användas i laboratorie- och analysverksamhet tilldelas följande företag:

 

Acros Organics (BE)

 

Bie & Berntsen (DK)

 

Katholieke Universiteit Leuven (BE)

 

Mallinckrodt Baker (NL)

 

Merck KGaA (DE)

 

Mikro + Polo (SI)

 

Panreac Química (ES)

 

Sanolabor d.d. (SI)

 

Sigma Aldrich Chimie (FR)

 

Sigma Aldrich Company (UK)

 

Sigma Aldrich Logistik (DE)

 

YA-Kemia Oy (FI)


BILAGA VII

KRITISKA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN INOM LABORATORIE- OCH ANALYSVERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupp VI som får användas för kritiska användningsområden i laboratorie- och analysverksamhet tilldelas följande företag:

Sigma-Aldrich Chemie GmbH (DE)


BILAGA VIII

VIKTIG LABORATORIEVERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupp VII som får användas i laboratorie- och analysverksamhet tilldelas följande företag:

 

Ineos Fluor (UK)

 

Katholieke Universiteit Leuven (BE)

 

Sigma Aldrich Logistik (FR)

 

Sigma Aldrich Company (UK)


BILAGA IX

VIKTIG LABORATORIEVERKSAMHET

Kvoten kontrollerade ämnen i grupp IX som får användas i laboratorie- och analysverksamhet tilldelas följande företag:

 

Ineos Fluor (UK)

 

Katholieke Universiteit Leuven (BE)

 

Sigma Aldrich Logistik (FR)

 

YA-Kemia Oy (FI)


BILAGA X

[Denna bilaga innehåller konfidentiella affärsuppgifter och offentliggörs inte.]


Top