Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32006D0540

    2006/540/EG: Beschikking van de Commissie van 11 april 2006 betreffende de toewijzing van de hoeveelheden gereguleerde stoffen waarvan het gebruik in de Gemeenschap in 2006 voor essentiële toepassingen is toegestaan krachtens Verordening (EG) nr. 2037/2000 van het Europees Parlement en de Raad (Kennisgeving geschied onder nummer C(2006) 1483) (Voor de EER relevante tekst)

    PB L 214 van 4.8.2006, p. 35–49 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
    PB L 118M van 8.5.2007, p. 1030–1044 (MT)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2006

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2006/540/oj

    4.8.2006   

    NL

    Publicatieblad van de Europese Unie

    L 214/35


    BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

    van 11 april 2006

    betreffende de toewijzing van de hoeveelheden gereguleerde stoffen waarvan het gebruik in de Gemeenschap in 2006 voor essentiële toepassingen is toegestaan krachtens Verordening (EG) nr. 2037/2000 van het Europees Parlement en de Raad

    (Kennisgeving geschied onder nummer C(2006) 1483)

    (Slechts de tekst in de Deense, Duitse, Engelse, Estse, Finse, Franse, Italiaanse, Nederlandse, Sloveense, Spaanse en Zweedse taal is authentiek)

    (Voor de EER relevante tekst)

    (2006/540/EG)

    DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

    Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

    Gelet op Verordening (EG) nr. 2037/2000 van het Europees Parlement en de Raad van 29 juni 2000 betreffende de ozonlaag afbrekende stoffen (1), en met name op artikel 3, lid 1,

    Overwegende hetgeen volgt:

    (1)

    De Gemeenschap heeft reeds besloten de productie en het verbruik van chloorfluorkoolstoffen, andere volledig gehalogeneerde chloorfluorkoolstoffen, halonen, tetrachloorkoolstof, 1,1,1-trichloorethaan, broomfluorkoolwaterstoffen en broomchloormethaan uit te bannen.

    (2)

    Ieder jaar dient de Commissie te bepalen wat de essentiële toepassingen van deze gereguleerde stoffen zijn, welke hoeveelheden mogen worden gebruikt en welke bedrijven ze mogen gebruiken.

    (3)

    Besluit IV/25 van de partijen bij het Protocol van Montreal betreffende stoffen die de ozonlaag afbreken, hierna „het Protocol van Montreal” genoemd, bepaalt de criteria die door de Commissie bij de vaststelling van de essentiële toepassingen worden gehanteerd en geeft toestemming voor de productie en het verbruik van de hoeveelheden gereguleerde stoffen die nodig zijn om te voorzien in essentiële toepassingen van die stoffen op het grondgebied van elke partij.

    (4)

    Besluit XV/8 van de partijen bij het Protocol van Montreal staat de productie en het verbruik toe van de hoeveelheden in de bijlagen A, B en C (stoffen van de groepen II en III) van het Protocol van Montreal vermelde gereguleerde stoffen die nodig zijn om te voorzien in essentiële toepassingen van die stoffen in het kader van analytische en laboratoriumtoepassingen zoals opgesomd in bijlage IV van het verslag over de zevende vergadering der partijen, zulks onder de in bijlage II van het verslag over de zesde vergadering der partijen, Besluit VII/11, Besluit XI/15 en Besluit XV/5 van de partijen bij het Protocol van Montreal omschreven voorwaarden. In Besluit XVII/10 van de partijen bij het Protocol van Montreal worden de productie en het gebruik van de in bijlage E van het Protocol van Montreal vermelde gereguleerde stoffen die nodig zijn om te voorzien in analytische en laboratoriumtoepassingen van methylbromide, toegestaan.

    (5)

    Overeenkomstig punt 3 van Besluit XII/2 van de partijen bij het Protocol van Montreal betreffende maatregelen om de overgang naar dosisinhalatoren (MDI’s) zonder chloorfluorkoolstoffen te vergemakkelijken hebben alle lidstaten het UNEP (Milieuprogramma van de Verenigde Naties) ervan in kennis gesteld (2) dat het gebruik van chloorfluorkoolstoffen (CFK’s) niet langer essentieel is voor de vervaardiging van CFK-MDI’s voor salbutamol die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht.

    België, Denemarken, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Tsjechië hebben het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die werkzame bestanddelen bevatten die behoren tot de therapeutische categorie „kort werkende bronchodilatoire beta-agonisten”, meer in het bijzonder terbutaline (3), fenoterol, orciprenaline, reproterol, carbuterol, hexoprenaline, pirbuterol, clenbuterol, bitolterol en procaterol.

    België, Duitsland, Estland, Hongarije, Letland, Nederland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zweden hebben het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die werkzame bestanddelen bevatten die behoren tot de therapeutische categorie „geïnhaleerde steroïden”, meer in het bijzonder beclomethason, dexamethason, flunisolide, fluticason, budesonide (4) en triamcinolon.

    Denemarken (beclomethason, fluticason), Ierland (beclomethason, fluticason), Finland (beclomethason, fluticason), Frankrijk (beclomethason, fluticason), Italië (beclomethason, fluticason, budesonide), Malta (fluticason, budesonide), Portugal (fluticason, budesonide), Slovenië (beclomethason, fluticason, budesonide), Spanje (beclomethason, fluticason) en het Verenigd Koninkrijk (fluticason) hebben het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die werkzame bestanddelen bevatten die behoren tot de therapeutische categorie „geïnhaleerde steroïden”, meer in het bijzonder degene die achter de naam van elke lidstaat tussen haakjes worden vermeld.

    België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Letland, Nederland, Slovenië, Slowakije en Tsjechië hebben het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die werkzame bestanddelen bevatten die behoren tot de therapeutische categorie „niet-steroïdale anti-inflammatoire stoffen”, meer in het bijzonder cromoglicinezuur en nedocromil.

    Portugal heeft het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die het werkzame bestanddeel cromoglicinezuur bevatten. Spanje heeft het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die het werkzame bestanddeel nedocromil bevatten.

    België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Letland, Malta, Nederland, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden hebben het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die werkzame bestanddelen bevatten die behoren tot de therapeutische categorie „anticholinerge bronchodilatoren”, meer in het bijzonder ipratropiumbromide en oxitropiumbromide.

    Portugal heeft het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die het werkzame bestanddeel ipratropiumbromide bevatten.

    Duitsland heeft het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die werkzame bestanddelen bevatten die behoren tot de therapeutische categorie „lang werkende bronchodilatoire beta-agonisten”, meer in het bijzonder formoterol en salmeterol.

    Italië heeft het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die het werkzame bestanddeel formoterol bevatten.

    Duitsland en Nederland hebben het UNEP ervan in kennis gesteld dat het gebruik van CFK’s niet essentieel wordt geacht voor de vervaardiging van MDI’s die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, die combinaties van werkzame bestanddelen bevatten.

    Krachtens artikel 4, lid 4, onder i), punt b), van Verordening (EG) nr. 2037/2000 mogen CFK’s niet worden gebruikt en niet op de markt worden gebracht, tenzij ze onder de in artikel 3, lid 1, van die verordening beschreven voorwaarden als essentieel worden beschouwd. Doordat deze landen bepaald hebben dat CFK’s in deze gevallen niet essentieel zijn, is de vraag naar CFK’s die worden gebruikt in MDI's die in de Europese Gemeenschap op de markt worden gebracht, afgenomen. Bovendien wordt in artikel 4, lid 6, van Verordening (EG) nr. 2037/2000 bepaald dat CFK-MDI’s niet mogen worden ingevoerd of op de markt mogen worden gebracht, tenzij de CFK’s in deze producten onder de in artikel 3, lid 1, beschreven voorwaarden als essentieel worden beschouwd.

    (6)

    De Commissie heeft op 8 juli 2005 een kennisgeving (5) gepubliceerd die gericht was tot de in de Gemeenschap van 25 lidstaten gevestigde bedrijven die van de Commissie toestemming wensen te krijgen voor het gebruik in 2006 van in de Gemeenschap gereguleerde stoffen voor essentiële toepassingen en zij heeft verklaringen ontvangen met betrekking tot geplande essentiële toepassingen van gereguleerde stoffen in 2006.

    (7)

    Om ervoor te zorgen dat geïnteresseerde bedrijven en exploitanten tijdig van het vergunningenstelsel gebruik kunnen blijven maken, dient de onderhavige beschikking met ingang van 1 januari 2006 van toepassing te zijn.

    (8)

    De in deze beschikking vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het krachtens artikel 18, lid 1, van Verordening (EG) nr. 2037/2000 ingestelde beheerscomité,

    HEEFT DE VOLGENDE BESCHIKKING GEGEVEN:

    Artikel 1

    1.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep I (chloorfluorkoolstoffen 11, 12, 113, 114 en 115) die in 2006 in de Gemeenschap voor essentiële medische toepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 539 000,00 ODP (6)-kg.

    2.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep I (chloorfluorkoolstoffen 11, 12, 113, 114 en 115) en groep II (andere volledig gehalogeneerde chloorfluorkoolstoffen) die in 2006 in de Gemeenschap voor essentiële laboratoriumtoepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 256 761,86 ODP-kg.

    3.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep III (halonen) die in 2006 in de Gemeenschap voor essentiële laboratoriumtoepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 482,70 ODP-kg.

    4.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep IV (tetrachloorkoolstof) die in 2006 in de Gemeenschap voor essentiële laboratoriumtoepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 149 641,536 ODP-kg.

    5.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep V (1,1,1-trichloorethaan) die in 2006 in de Gemeenschap voor essentiële laboratoriumtoepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 754,00 ODP-kg.

    6.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep VI (methylbromide) die in 2006 in de Gemeenschap voor analytische en laboratoriumtoepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 300,00 ODP-kg.

    7.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep VII (broomfluorkoolwaterstoffen) die in 2006 in de Gemeenschap voor essentiële laboratoriumtoepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 4,49 ODP-kg.

    8.   De hoeveelheid onder Verordening (EG) nr. 2037/2000 vallende gereguleerde stoffen van groep IX (broomchloormethaan) die in 2006 in de Gemeenschap voor essentiële laboratoriumtoepassingen mag worden gebruikt, wordt vastgesteld op 13,308 ODP-kg.

    Artikel 2

    De in bijlage I vermelde chloorfluorkoolstof-houdende dosisinhalatoren mogen niet op de markt worden gebracht, wanneer de bevoegde instantie heeft bepaald dat chloorfluorkoolstoffen voor dosisinhalatoren op deze markt niet essentieel zijn.

    Artikel 3

    Gedurende het tijdvak van 1 januari tot en met 31 december 2006 gelden de volgende bepalingen:

    1)

    De quota voor essentiële medische toepassingen van de chloorfluorkoolstoffen 11, 12, 113, 114 en 115 worden toegewezen aan de in bijlage II vermelde ondernemingen.

    2)

    De quota voor essentiële laboratoriumtoepassingen van de chloorfluorkoolstoffen 11, 12, 113, 114 en 115 en andere volledig gehalogeneerde chloorfluorkoolstoffen worden toegewezen aan de in bijlage III vermelde ondernemingen.

    3)

    De quota voor essentiële laboratoriumtoepassingen van halonen worden toegewezen aan de in bijlage IV vermelde ondernemingen.

    4)

    De quota voor essentiële laboratoriumtoepassingen van tetrachloorkoolstof worden toegewezen aan de in bijlage V vermelde ondernemingen.

    5)

    De quota voor essentiële laboratoriumtoepassingen van 1,1,1-trichloorethaan worden toegewezen aan de in bijlage VI vermelde ondernemingen.

    6)

    De quota voor kritische analytische en laboratoriumtoepassingen van methylbromide worden toegewezen aan de in bijlage VII vermelde ondernemingen.

    7)

    De quota voor essentiële laboratoriumtoepassingen van broomfluorkoolwaterstoffen worden toegewezen aan de in bijlage VIII vermelde ondernemingen.

    8)

    De quota voor essentiële laboratoriumtoepassingen van broomchloormethaan worden toegewezen aan de in bijlage IX vermelde ondernemingen.

    9)

    De quota voor essentiële toepassingen van de chloorfluorkoolstoffen 11, 12, 113, 114 en 115, andere volledig gehalogeneerde chloorfluorkoolstoffen, tetrachloorkoolstof, 1,1,1-trichloorethaan, broomfluorkoolwaterstoffen en broomchloormethaan worden vermeld in bijlage X.

    Artikel 4

    Deze beschikking is van toepassing van 1 januari 2006 tot en met 31 december 2006.

    Artikel 5

    Deze beschikking is gericht tot de volgende ondernemingen:

     

    3M Health Care Ltd

    3M House Morley Street

    Loughborough

    Leicestershire LE11 1EP

    United Kingdom

     

    Bespak PLC

    North Lynn Industrial Estate

    King's Lynn

    PE30 2JJ — Norfolk

    United Kingdom

     

    Boehringer Ingelheim GmbH

    Binger Straße 173

    D-55216 Ingelheim am Rhein

    namens Boehringer Ingelheim (Frankrijk)

     

    Chiesi Farmaceutici SpA

    Via Palermo, 26/A

    I-43100 Parma

     

    IVAX Ltd

    Unit 301 Industrial Park

    Waterford

    Ireland

     

    Laboratorio Aldo Union SA

    Baronesa de Maldá, 73

    Espluges de Llobregat

    E-08950 Barcelona

     

    SICOR SpA

    Via Terrazzano, 77

    I-20017 Rho (MI)

     

    Valeas SpA Pharmaceuticals

    Via Vallisneri, 10

    I-20133 Milano

     

    Valvole Aerosol Research Italiana (VARI)

    Spa — LINDAL Group Italia

    Via del Pino, 10

    I-23854 Olginate (LC)

     

    Acros Organics bvba

    Janssen Pharmaceuticalaan 3o

    B-2440 Geel

     

    Airbus France

    route de Bayonne 316

    F-31300 Toulouse

     

    Biosolove B.V.

    Waalreseweg 17

    5554 HA Valkenswaard

    Nederland

     

    Bie & Berntsen

    Sandbækvej 7

    DK-2610 Roedovre

     

    Carlo Erba Reactifs-SDS

    Z.I. de Valdonne, BP 4

    F-13124 Peypin

     

    CNRS — Groupe de Physique des Solides

    Université Paris, 7 Denis Diderot & Paris

    6 Pierre et Marie Curie

    F-75251 Paris Cedex 5

     

    Health Protection Inspectorate-Laboratories

    Paldiski mnt 81

    EE-10617 Tallinn

     

    Honeywell Fluorine Products Europe

    Kempenweg 90

    P.O. Box 264

    6000 AG Weert

    Nederland

     

    Honeywell Specialty Chemicals

    Wunstorfer Straße 40

    Postfach 100262

    D-30918 Seelze

     

    Ineos Fluor Ltd

    PO Box 13, The Heath

    Runcorn Cheshire WA7 4QF

    United Kingdom

     

    Institut Scientifique de Service Public (ISSeP)

    Rue du Chéra, 200

    B-4000 Liège

     

    Katholieke Universiteit Leuven

    Krakenstraat 3

    B-3000 Leuven

     

    LGC Promochem GmbH

    Mercatorstraße 51

    D-46485 Wesel

     

    Mallinckrodt Baker BV

    Teugseweg 20

    7418 AM Deventer

    Nederland

     

    Merck KgaA

    Frankfurter Straße 250

    D-64271 Darmstadt

     

    Mikro+Polo d.o.o.

    Lackova 78

    SLO-2000 Maribor

     

    Ministry of Defense

    Directorate Material RNL Navy

    PO Box 2070

    2500 ES The Hague

    Nederland

     

    Panreac Química SA

    Riera de Sant Cugat 1

    E-08110 Montcada I Reixac (Barcelona)

     

    Sanolabor d.d.

    Leskovškova 4

    SLO-1000 Ljubljana

     

    Sigma Aldrich Logistik GmbH

    Riedstraße 2

    D-89555 Steinheim

     

    Sigma Aldrich Chimie SARL

    80, rue de Luzais

    L'isle-d'abeau Chesnes

    F-38297 Saint-Quentin-Fallavier

     

    Sigma Aldrich Company Ltd

    The Old Brickyard

    New Road Gillingham SP8 4XT

    United Kingdom

     

    Sigma Aldrich Laborchemikalien

    Wunstorfer Straße 40

    Postfach 100262

    D-30918 Seelze

     

    Sigma Aldrich Chemie GmbH

    Riedstraße 2

    D-89555 Steinheim

     

    Tazzetti Fluids S.r.l.

    Corso Europa, 600/a

    I-10088 Volpiano (TO)

     

    University of Technology Vienna

    Institut of Industrial Electronics&Material Science

    Gusshausstraße 27-29

    A-1040 Wien

     

    VWR I.S.A.S.

    201, rue Carnot

    F-94126 Fontenay-sous-Bois

     

    YA-Kemia Oy — Sigma Aldrich Finland

    Teerisuonkuja 4

    FI-00700 Helsinki

    Gedaan te Brussel, 11 april 2006.

    Voor de Commissie

    Stavros DIMAS

    Lid van de Commissie


    (1)  PB L 244 van 29.9.2000, blz. 1. Verordening laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 29/2006 van de Commissie (PB L 6 van 11.1.2006, blz. 27).

    (2)  www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp

    (3)  Behalve Denemarken.

    (4)  Behalve Zweden.

    (5)  PB C 168 van 8.7.2005, blz. 20.

    (6)  Ozone depleting potential.


    BIJLAGE I

    Overeenkomstig punt 3 van Besluit XII/2 van de twaalfde vergadering der partijen bij het Protocol van Montreal betreffende maatregelen om de overgang naar dosisinhalatoren (MDI’s) zonder chloorfluorkoolstoffen te vergemakkelijken hebben de volgende landen bepaald dat CFK’s, vanwege de beschikbaarheid van geschikte MDI’s zonder CFK’s, in combinatie met de volgende werkzame bestanddelen niet langer als „essentieel” krachtens het Protocol kunnen worden aangemerkt:

    Tabel 1

    Land

    Kort werkende bronchodilatoire beta-agonisten

    Salbutamol

    Terbutaline

    Fenoterol

    Orciprenaline

    Reproterol

    Carbuterol

    Hexoprenaline

    Pirbuterol

    Clenbuterol

    Bitolterol

    Procaterol

    België

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Cyprus

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Denemarken

    X

     

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Duitsland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Estland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Finland

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Frankrijk

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Griekenland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Hongarije

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Ierland

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Italië

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Letland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Litouwen

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Luxemburg

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Malta

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Nederland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Noorwegen

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Oostenrijk

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Polen

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Portugal

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Slovenië

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Slowakije

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Spanje

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Tsjechië

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Verenigd Koninkrijk

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zweden

    X

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Bron: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


    Tabel 2

    Land

    Geïnhaleerde steroïden

    Beclomethason

    Dexamethason

    Flunisolide

    Fluticason

    Budesonide

    Triamcinolon

    België

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Cyprus

     

     

     

     

     

     

    Denemarken

    X

     

     

    X

     

     

    Duitsland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Estland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Finland

    X

     

     

    X

     

     

    Frankrijk

    X

     

     

    X

     

     

    Griekenland

     

     

     

     

     

     

    Hongarije

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Ierland

    X

     

     

    X

     

     

    Italië

    X

     

     

    X

    X

     

    Letland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Litouwen

     

     

     

     

     

     

    Luxemburg

     

     

     

     

     

     

    Malta

     

     

     

    X

    X

     

    Nederland

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Noorwegen

     

     

     

     

     

     

    Oostenrijk

     

     

     

     

     

     

    Polen

     

     

     

     

     

     

    Portugal

     

     

     

    X

    X

     

    Slovenië

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Slowakije

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Spanje

    X

     

     

    X

     

     

    Tsjechië

    X

    X

    X

    X

    X

    X

    Verenigd Koninkrijk

     

     

     

    X

     

     

    Zweden

    X

    X

    X

    X

     

    X

    Bron: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


    Tabel 3

    Land

    Niet-steroïdale anti-inflammatoire stoffen

    Cromoglicinezuur

    Nedocromil

     

     

     

     

    België

    X

    X

     

     

     

     

    Cyprus

     

     

     

     

     

     

    Denemarken

    X

    X

     

     

     

     

    Duitsland

    X

    X

     

     

     

     

    Estland

    X

    X

     

     

     

     

    Finland

    X

    X

     

     

     

     

    Frankrijk

    X

    X

     

     

     

     

    Griekenland

    X

    X

     

     

     

     

    Hongarije

     

     

     

     

     

     

    Ierland

     

     

     

     

     

     

    Italië

     

     

     

     

     

     

    Letland

    X

    X

     

     

     

     

    Litouwen

     

     

     

     

     

     

    Luxemburg

     

     

     

     

     

     

    Malta

     

     

     

     

     

     

    Nederland

    X

    X

     

     

     

     

    Noorwegen

     

     

     

     

     

     

    Oostenrijk

     

     

     

     

     

     

    Polen

     

     

     

     

     

     

    Portugal

    X

     

     

     

     

     

    Slovenië

    X

    X

     

     

     

     

    Slowakije

    X

    X

     

     

     

     

    Spanje

     

    X

     

     

     

     

    Tsjechië

    X

    X

     

     

     

     

    Verenigd Koninkrijk

     

     

     

     

     

     

    Zweden

     

     

     

     

     

     

    Bron: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


    Tabel 4

    Land

    Anticholinerge bronchodilatoren

    Ipratropiumbromide

    Oxitropiumbromide

     

     

     

     

    België

    X

    X

     

     

     

     

    Cyprus

    X

    X

     

     

     

     

    Denemarken

    X

    X

     

     

     

     

    Duitsland

    X

    X

     

     

     

     

    Estland

    X

    X

     

     

     

     

    Finland

    X

    X

     

     

     

     

    Frankrijk

     

     

     

     

     

     

    Griekenland

    X

    X

     

     

     

     

    Hongarije

    X

    X

     

     

     

     

    Ierland

    X

    X

     

     

     

     

    Italië

     

     

     

     

     

     

    Letland

     

     

     

     

     

     

    Litouwen

     

     

     

     

     

     

    Luxemburg

     

     

     

     

     

     

    Malta

    X

    X

     

     

     

     

    Nederland

    X

    X

     

     

     

     

    Noorwegen

     

     

     

     

     

     

    Oostenrijk

     

     

     

     

     

     

    Polen

     

     

     

     

     

     

    Portugal

    X

     

     

     

     

     

    Slovenië

     

     

     

     

     

     

    Slowakije

    X

    X

     

     

     

     

    Spanje

    X

    X

     

     

     

     

    Tsjechië

    X

    X

     

     

     

     

    Verenigd Koninkrijk

    X

    X

     

     

     

     

    Zweden

    X

    X

     

     

     

     

    Bron: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


    Tabel 5

    Land

    Lang werkende bronchodilatoire beta-agonisten

    Formoterol

    Salmeterol

     

     

     

     

    België

     

     

     

     

     

     

    Cyprus

     

     

     

     

     

     

    Denemarken

     

     

     

     

     

     

    Duitsland

    X

    X

     

     

     

     

    Estland

     

     

     

     

     

     

    Finland

     

     

     

     

     

     

    Frankrijk

     

     

     

     

     

     

    Griekenland

     

     

     

     

     

     

    Hongarije

     

     

     

     

     

     

    Ierland

     

     

     

     

     

     

    Italië

    X

     

     

     

     

     

    Letland

     

     

     

     

     

     

    Litouwen

     

     

     

     

     

     

    Luxemburg

     

     

     

     

     

     

    Malta

     

     

     

     

     

     

    Nederland

     

     

     

     

     

     

    Noorwegen

     

     

     

     

     

     

    Oostenrijk

     

     

     

     

     

     

    Polen

     

     

     

     

     

     

    Portugal

     

     

     

     

     

     

    Slovenië

     

     

     

     

     

     

    Slowakije

     

     

     

     

     

     

    Spanje

     

     

     

     

     

     

    Tsjechië

     

     

     

     

     

     

    Verenigd Koninkrijk

     

     

     

     

     

     

    Zweden

     

     

     

     

     

     

    Bron: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


    Tabel 6

    Land

    Combinaties van werkzame bestanddelen in één MDI

    België

     

     

     

     

     

     

    Cyprus

     

     

     

     

     

     

    Denemarken

     

     

     

     

     

     

    Duitsland

    X

     

     

     

     

     

    Estland

     

     

     

     

     

     

    Finland

     

     

     

     

     

     

    Frankrijk

     

     

     

     

     

     

    Griekenland

     

     

     

     

     

     

    Hongarije

     

     

     

     

     

     

    Ierland

     

     

     

     

     

     

    Italië

     

     

     

     

     

     

    Letland

     

     

     

     

     

     

    Litouwen

     

     

     

     

     

     

    Luxemburg

     

     

     

     

     

     

    Malta

     

     

     

     

     

     

    Nederland

     

     

     

     

     

     

    Noorwegen

     

     

     

     

     

     

    Oostenrijk

     

     

     

     

     

     

    Polen

     

     

     

     

     

     

    Portugal

     

     

     

     

     

     

    Slovenië

     

     

     

     

     

     

    Slowakije

     

     

     

     

     

     

    Spanje

     

     

     

     

     

     

    Tsjechië

     

     

     

     

     

     

    Verenigd Koninkrijk

     

     

     

     

     

     

    Zweden

     

     

     

     

     

     

    Bron: www.unep.org/ozone/Information_for_the_Parties/3Bi_dec12-2-3.asp


    BIJLAGE II

    ESSENTIËLE MEDISCHE TOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van groep I die mogen worden gebruikt bij de productie van dosisinhalatoren (MDI’s) voor de behandeling van astma en andere chronische obstructieve longaandoeningen (COPD), worden toegewezen aan:

     

    3M Health Care (UK)

     

    Bespak (UK)

     

    Boehringer Ingelheim (DE) namens Boehringer Ingelheim France

     

    Chiesi (IT)

     

    IVAX (IE)

     

    Lab Aldo-Union (ES)

     

    Sicor (IT)

     

    Valeas (IT)

     

    V.A.R.I. (IT)


    BIJLAGE III

    ESSENTIËLE LABORATORIUMTOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van de groepen I en II die mogen worden gebruikt voor analytische en laboratoriumtoepassingen, worden toegewezen aan:

     

    Acros organics bvba (BE)

     

    Bie & Berntsen (DK)

     

    Biosolve (NL)

     

    Carlo Erba Reactifs-SDS (FR)

     

    CNRS — Groupe de Physique des Solides (FR)

     

    Honeywell Fluorine Products Europe (NL)

     

    Honeywell Specialty Chemicals (DE)

     

    Ineos Fluor (UK)

     

    Katholieke Universiteit Leuven (BE)

     

    LGC Promochem (DE)

     

    Mallinckrodt Baker (NL)

     

    Merck KGaA (DE)

     

    Mikro + Polo (SI)

     

    Panreac Química (ES)

     

    Sanolabor (SI)

     

    Sigma Aldrich Chimie (FR)

     

    Sigma Aldrich Company (UK)

     

    Sigma Aldrich Logistik (DE)

     

    Tazzetti Fluids (IT)

     

    University of Technology Vienna (AT)


    BIJLAGE IV

    ESSENTIËLE LABORATORIUMTOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van groep III die mogen worden gebruikt voor analytische en laboratoriumtoepassingen, worden toegewezen aan:

     

    Airbus France (FR)

     

    Ineos Fluor (UK)

     

    Ministry of Defense (NL)

     

    Sigma Aldrich Chimie (FR)


    BIJLAGE V

    ESSENTIËLE LABORATORIUMTOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van groep IV die mogen worden gebruikt voor analytische en laboratoriumtoepassingen, worden toegewezen aan:

     

    Acros Organics (BE)

     

    Bie & Berntsen (DK)

     

    Biosolve (NL)

     

    Carlo Erba Reactifs-SDS (FR)

     

    Health Protection Inspectorate-Laboratories (EE)

     

    Institut Scientifique de Service Public (ISSeP) (BE)

     

    Katholieke Universiteit Leuven (BE)

     

    Mallinckrodt Baker (NL)

     

    Merck KGaA (DE)

     

    Mikro + Polo (SI)

     

    Panreac Química (ES)

     

    Sanolabor d.d. (SI)

     

    Sigma Aldrich Chimie (FR)

     

    Sigma Aldrich Company (UK)

     

    Sigma Aldrich Laborchemikalien (DE)

     

    Sigma Aldrich Logistik (DE)

     

    VWR I.S.A.S. (FR)

     

    YA-Kemia Oy (FI)


    BIJLAGE VI

    ESSENTIËLE LABORATORIUMTOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van groep V die mogen worden gebruikt voor analytische en laboratoriumtoepassingen, worden toegewezen aan:

     

    Acros Organics (BE)

     

    Bie & Berntsen (DK)

     

    Katholieke Universiteit Leuven (BE)

     

    Mallinckrodt Baker (NL)

     

    Merck KGaA (DE)

     

    Mikro + Polo (SI)

     

    Panreac Química (ES)

     

    Sanolabor d.d. (SI)

     

    Sigma Aldrich Chimie (FR)

     

    Sigma Aldrich Company (UK)

     

    Sigma Aldrich Logistik (DE)

     

    YA-Kemia Oy (FI)


    BIJLAGE VII

    KRITISCHE ANALYTISCHE EN LABORATORIUMTOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van groep VI die mogen worden gebruikt voor kritische analytische en laboratoriumtoepassingen, worden toegewezen aan:

    Sigma-Aldrich Chemie GmbH (DE)


    BIJLAGE VIII

    ESSENTIËLE LABORATORIUMTOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van groep VII die mogen worden gebruikt voor analytische en laboratoriumtoepassingen, worden toegewezen aan:

     

    Ineos Fluor (UK)

     

    Katholieke Universiteit Leuven (BE)

     

    Sigma Aldrich Logistik (FR)

     

    Sigma Aldrich Company (UK)


    BIJLAGE IX

    ESSENTIËLE LABORATORIUMTOEPASSINGEN

    Quota gereguleerde stoffen van groep IX die mogen worden gebruikt voor analytische en laboratoriumtoepassingen, worden toegewezen aan:

     

    Ineos Fluor (UK)

     

    Katholieke Universiteit Leuven (BE)

     

    Sigma Aldrich Logistik (FR)

     

    YA-Kemia Oy (FI)


    BIJLAGE X

    [Deze bijlage wordt niet gepubliceerd omdat zij vertrouwelijke commerciële informatie bevat.]


    Top