Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32019R0363

    Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2019/363, annettu 13 päivänä joulukuuta 2018, kauppatietorekistereihin arvopapereilla toteutettavista rahoitustoimista Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2015/2365 mukaisesti annettavien ilmoitusten muotoa ja antamistiheyttä koskevista teknisistä täytäntöönpanostandardeista ja komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1247/2012 muuttamisesta johdannaissopimuksia koskevissa ilmoituksissa käytettävien ilmoituskoodien osalta (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti.)

    C/2018/7658

    EUVL L 81, 22.3.2019, p. 85–124 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 22/03/2019

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2019/363/oj

    22.3.2019   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    L 81/85


    KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2019/363,

    annettu 13 päivänä joulukuuta 2018,

    kauppatietorekistereihin arvopapereilla toteutettavista rahoitustoimista Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2015/2365 mukaisesti annettavien ilmoitusten muotoa ja antamistiheyttä koskevista teknisistä täytäntöönpanostandardeista ja komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1247/2012 muuttamisesta johdannaissopimuksia koskevissa ilmoituksissa käytettävien ilmoituskoodien osalta

    (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

    EUROOPAN KOMISSIO, joka

    ottaa huomioon arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ja uudelleenkäytön raportoinnista ja läpinäkyvyydestä sekä asetuksen (EU) N:o 648/2012 muuttamisesta 25 päivänä marraskuuta 2015 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2015/2365 (1) ja erityisesti sen 4 artiklan 10 kohdan,

    ottaa huomioon OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä 4 päivänä heinäkuuta 2012 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 648/2012 (2) ja erityisesti sen 9 artiklan 6 kohdan,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1)

    Tiedot, jotka arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien vastapuolet ilmoittavat kauppatietorekistereihin tai Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaiselle (EAMV), olisi toimitettava yhdenmukaistetussa muodossa, jotta tietojen kerääminen, yhdistäminen ja vertailu eri kauppatietorekistereiden välillä olisi helpompaa. Jotta ilmoittaville vastapuolille aiheutuisi mahdollisimman vähän kustannuksia, arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoitusmuodon olisi mahdollisuuksien mukaan vastattava Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 648/2012 9 artiklassa säädettyä johdannaissopimusten ilmoittamista. Sen vuoksi tässä asetuksessa säädetään kunkin kentän ilmoitusmuodosta ja standardoidaan ilmoitukset viittaamalla rahoitusalalla laajalti käytettävään ISO-standardiin.

    (2)

    Koska maailmanlaajuisten oikeushenkilötunnusten (LEI) järjestelmä on nyt kokonaisuudessaan pantu täytäntöön, arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien vastapuolien olisi käytettävät ilmoituksessa mainitun oikeushenkilön yksilöimisessä ainoastaan sitä. Jotta vastapuoli voi käyttää LEI-järjestelmää tehokkaasti, sen olisi varmistettava, että sen LEI-tunnukseen liittyvät viitetiedot uusitaan hyväksytyn LEI-tunnuksen antajan (paikallisen toimintayksikön) ehtojen mukaisesti. Maailmanlaajuista LEI-järjestelmää ollaan laajentamassa parhaillaan niin, että sen avulla voitaisiin yksilöidä myös oikeushenkilöiden sivuliikkeet. Siihen saakka kunnes järjestelmän laajentaminen on toteutettu ja katsottu sopivaksi arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoittamiseen ja kunnes tätä asetusta on muutettu sen mukaisesti, olisi vastapuolen sivuliikkeen yksilöimiseen käytettävä sen maan ISO-koodia, jossa sivuliike rahoitustoimen toteuttaa.

    (3)

    Arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien yksilöimiseksi on kehitteillä myös maailmanlaajuisten yksilöllisten kauppatunnusten (UTI) järjestelmä. Siihen saakka, kunnes kyseinen maailmanlaajuinen UTI-järjestelmä on toteutettu ja katsottu sopivaksi arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoittamiseen ja kunnes tätä asetusta on muutettu sen mukaisesti, arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen yksilöimiseen olisi käytettävä vastapuolten sopimaa yksilöllistä kauppatunnusta.

    (4)

    Komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1247/2012 (3) 4 a artiklassa säädetään menettelystä, jolla määritetään yhteisö, joka on johdannaissopimusten ilmoittamisen yhteydessä vastuussa yksilöllisen kauppatunnuksen antamisesta tilanteissa, joissa vastapuolet eivät pääse sopimukseen yhteisöstä, jonka olisi vastattava ilmoitukselle osoitettavan yksilöllisen kauppatunnuksen antamisesta. Jotta arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoittaminen vastaisi johdannaissopimusten ilmoittamista, arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoittamista varten olisi luotava samanlainen menettely.

    (5)

    Arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen vastapuolen määrittämistä varten ei tällä hetkellä ole olemassa yhteistä markkinakäytäntöä. Sen vuoksi olisi vahvistettava säännöt, joilla varmistetaan vakuuden antajan ja vakuuden saajan täsmällinen ja johdonmukainen yksilöiminen arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen yhteydessä.

    (6)

    Yhdestä ja samasta arvopapereilla toteutettavasta rahoitustoimesta voidaan antaa useita ilmoituksia, esimerkiksi jos kyseiseen rahoitustoimeen tehdään useita peräkkäisiä muutoksia. Sen varmistamiseksi, että kaikki rahoitustoimeen liittyvät ilmoitukset ja rahoitustoimi kokonaisuutena ymmärretään oikein, ilmoitukset olisi tehtävä siinä kronologisessa järjestyksessä, jossa ilmoitetut tapahtumat ovat toteutuneet.

    (7)

    Ilmoitustaakan keventämiseksi tiettyjen arvojen muutokset, ja erityisesti vakuuden arvoa, asetettua tai vastaanotettua marginaalia ja vakuuden uudelleenkäyttöä koskevat tiedot, olisi ilmoitettava sellaisina kuin ne ovat kunkin päivän päättyessä ainoastaan, jos ne poikkeavat aiemmin ilmoitetuista tiedoista.

    (8)

    Vakuudellisen lainan tiedot olisi ilmoitettava sellaisina kuin ne ovat kunkin päivän päättyessä, jos nettokäteisvaranto perusvaluutassa on negatiivinen tai jos vastapuolen lyhyen position markkina-arvo on positiivinen.

    (9)

    Lainaksi annettujen tai lainaksi otettujen arvopaperien markkina-arvo on ilmoitettava kunkin päivän päättyessä. Myös kun vastapuolet ilmoittavat vakuuden markkina-arvon, niiden olisi ilmoitettava se kunkin päivän päättyessä.

    (10)

    Tämä asetus perustuu Euroopan valvontaviranomaisen (Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen) perustamisesta 24 päivänä marraskuuta 2010 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1095/2010 (4) 15 artiklassa säädetyn menettelyn mukaisesti teknisten täytäntöönpanostandardien luonnoksiin, jotka arvopaperimarkkinaviranomainen on toimittanut komissiolle.

    (11)

    EAMV on myös järjestänyt avoimia julkisia kuulemisia kyseisistä teknisten täytäntöönpanostandardien luonnoksista, analysoinut mahdollisia asiaan liittyviä kustannuksia ja hyötyjä sekä pyytänyt lausunnon asetuksen (EU) N:o 1095/2010 37 artiklalla perustetulta arvopaperimarkkina-alan osallisryhmältä.

    (12)

    Kuten arvopapereilla toteutettavia rahoitustoimia koskevien ilmoitusten yhteydessä, myös johdannaissopimusten ilmoittamisessa käytettäviä tunnisteita ja koodeja kehitetään edelleen. Siihen saakka, kunnes kyseiset tunnisteet ja koodit ovat käytettävissä ja katsottu ilmoittamiseen sopiviksi ja kunnes täytäntöönpanoasetusta (EU) N:o 1247/2012 on muutettu sen mukaisesti, kyseisessä asetuksessa säädetään standardin ISO 10692 mukaisen CFI-koodin käyttämisestä sellaisten johdannaisten luokittelemisessa, joilla ei ole standardin ISO 6166 mukaista ISIN-koodia tai AII-koodia, sekä sellaisen yksilöllisen kauppatunnuksen käyttämisestä, josta vastapuolet ovat sopineet johdannaisilmoituksen yksilöimiseksi. Jotta voidaan taata oikeusvarmuus siltä osin kuin on kyse asianmukaisesta menettelystä johdannaissopimusten ilmoittamiseen sovellettavien vaatimusten muuttamiseksi, ja vaadittavasta johdonmukaisuudesta johdannaisten ja arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoittamisen välillä, täytäntöönpanoasetuksessa (EU) N:o 1247/2012 olisi viitattava ainoastaan vaatimuksiin, joita kyseiseen ilmoittamiseen tällä hetkellä sovelletaan.

    (13)

    Sen vuoksi täytäntöönpanoasetusta (EU) N:o 1247/2012 olisi muutettava,

    ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

    1 artikla

    Arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoittamisen standardit ja muodot

    Asetuksen (EU) 2015/2365 4 artiklan 1 kohdan mukaisesti toimitettavassa ilmoituksessa arvopapereilla toteutettavasta rahoitustoimesta esitettävät tiedot on toimitettava liitteessä I olevissa taulukoissa 1–5 vahvistettuja standardeja ja muotoja noudattaen. Ilmoitus on toimitettava yhteisessä sähköisessä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja yhteistä XML-mallia noudattaen ISO 20022 -menetelmän mukaisesti.

    2 artikla

    Vastapuolten ja muiden yhteisöjen tunnistetiedot

    1.   Edellä 1 artiklassa tarkoitetussa ilmoituksessa on käytettävä standardin ISO 17442 mukaista oikeushenkilötunnusta (LEI), jolla yksilöidään seuraavat:

    a)

    edunsaaja, joka on oikeushenkilö;

    b)

    välittäjänä toimiva yhteisö;

    c)

    asetuksen (EU) N:o 648/2012 mukaisesti toimiluvan saanut keskusvastapuoli;

    d)

    määritysosapuoli;

    e)

    lainan järjestäjä;

    f)

    arvopaperikeskuksen osallistuja;

    g)

    vastapuoli, joka on oikeushenkilö;

    h)

    kolmikantasopimusagentti;

    i)

    tiedot ilmoittava yhteisö;

    j)

    arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen yhteydessä lainaksi annetun, lainaksi otetun tai vakuudeksi annetun arvopaperin liikkeeseenlaskija.

    2.   Arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen vastapuolen on varmistettava, että sen standardin ISO 17442 mukaista LEI-koodia koskevat viitetiedot uusitaan maailmanlaajuisen LEI-järjestelmän jonkin hyväksytyn paikallisen toimintayksikön ehtojen mukaisesti.

    3.   Kun arvopapereilla toteutettava rahoitustoimi toteutetaan vastapuolen sivuliikkeen kautta, 1 artiklassa tarkoitetussa ilmoituksessa on käytettävä liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 7 ja kentässä 8 määritettyä koodia vastapuolen kyseisen sivuliikkeen yksilöimiseksi.

    3 artikla

    Yksilöllinen kauppatunnus

    1.   Ilmoitus on yksilöitävä vastapuolten sopimalla yksilöllisellä kauppatunnuksella liitteessä I olevan taulukon 2 kentässä 1 määritettyä muotoa noudattaen.

    2.   Jos vastapuolet eivät pääse sopimukseen yhteisöstä, jonka olisi vastattava ilmoitukselle osoitettavan yksilöllisen kauppatunnuksen antamisesta, vastapuolten on määritettävä yksilöllisen kauppatunnuksen antamisesta vastaava yksikkö seuraavasti:

    a)

    jos on kyse keskitetysti toteutetuista ja määritetyistä arvopapereilla toteutettavista rahoitustoimista, keskusvastapuolen on annettava määritysosapuolelle yksilöllinen kauppatunnus määrityshetkellä. Määritysosapuolen on annettava toinen yksilöllinen kauppatunnus vastapuolelleen;

    b)

    jos on kyse keskitetysti toteutetuista arvopapereilla toteutettavista rahoitustoimista, joita ei ole määritetty keskitetysti, kauppapaikan, jossa toteutus tapahtuu, on annettava yksilöllinen kauppatunnus jäsenelleen;

    c)

    jos on kyse keskitetysti vahvistetuista ja määritetyistä arvopapereilla toteutettavista rahoitustoimista, keskusvastapuolen on annettava määritysosapuolelle yksilöllinen kauppatunnus määrityshetkellä. Määritysosapuolen on annettava toinen yksilöllinen kauppatunnus vastapuolelleen;

    d)

    jos on kyse keskitetysti sähköisesti vahvistetuista arvopapereilla toteutettavista rahoitustoimista, joita ei ole määritetty keskitetysti, kaupanvahvistusjärjestelmän on annettava yksilöllinen kauppatunnus vahvistamishetkellä;

    e)

    kaikkiin muihin kuin a–d alakohdassa tarkoitettuihin arvopapereilla toteutettaviin rahoitustoimiin sovelletaan seuraavaa:

    i)

    jos finanssialalla toimivat vastapuolet tekevät sopimuksen arvopapereilla toteutettavasta rahoitustoimesta finanssialan ulkopuolisten vastapuolten kanssa, finanssialalla toimivien vastapuolten on annettava yksilöllinen kauppatunnus;

    ii)

    jos on kyse muusta kuin i alakohdassa tarkoitetusta arvopapereiden lainaksi antamisesta tai lainaksi ottamisesta, 4 artiklassa tarkoitetun vakuuden antajan on annettava yksilöllinen kauppatunnus;

    iii)

    jos on kyse muista kuin i ja ii alakohdassa tarkoitetuista arvopapereilla toteutettavista rahoitustoimista, 4 artiklassa tarkoitetun vakuuden saajan on annettava yksilöllinen kauppatunnus.

    3.   Yksilöllisen kauppatunnuksen antavan vastapuolen on ilmoitettava kyseinen yksilöllinen kauppatunnus toiselle vastapuolelle ajoissa, jotta jälkimmäinen kykenee täyttämään raportointivelvollisuutensa.

    4 artikla

    Vastapuolen rooli

    1.   Liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 9 tarkoitettu arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen vastapuoli määritetään 2–4 kohdan mukaisesti.

    2.   Kun on kyse takaisinostotransaktioista, osto-myynti-transaktioista tai myynti-osto-transaktioista, vastapuoli, joka kaupan avista- eli spot-päivänä ostaa arvopapereita, hyödykkeitä tai taattuja oikeuksia, jotka liittyvät arvopapereiden tai hyödykkeiden omistusoikeuteen, ja sitoutuu myymään ne tulevaisuudessa kaupan sulkemis- eli termiinipäivänä, on ilmoitettava liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 9 vakuuden saajaksi. Vastapuoli, joka myy kyseiset arvopaperit, hyödykkeet tai taatut oikeudet, on ilmoitettava liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 9 vakuuden antajaksi.

    3.   Kun on kyse arvopapereiden tai hyödykkeiden lainaksi ottamisesta ja arvopapereiden tai hyödykkeiden lainaksi antamisesta, vastapuoli, joka antaa arvopaperit tai hyödykkeet lainaksi sillä ehdolla, että lainaksi ottaja palauttaa vastaavat arvopaperit tai hyödykkeet myöhempänä ajankohtana tai myyjän pyynnöstä, on ilmoitettava liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 9 vakuuden saajaksi. Vastapuoli, joka ottaa kyseiset arvopaperit tai hyödykkeet lainaksi, on ilmoitettava liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 9 vakuuden antajaksi.

    4.   Kun on kyse vakuudellisesta limiittiluotonannosta, luotonottaja eli vastapuoli, jolle luotto on asetettu vakuutta vastaan, on ilmoitettava liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 9 vakuuden antajaksi. Luotonantaja eli vastapuoli, joka antaa luoton vakuutta vastaan, on ilmoitettava liitteessä I olevan taulukon 1 kentässä 9 vakuuden saajaksi.

    5 artikla

    Arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien ilmoittamistiheys

    1.   Ilmoitukset arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien tiedoista, jotka on määritetty komission delegoidun asetuksen (EU) 2019/356 (5) 1 artiklan 2 kohdassa, on ilmoitettava siinä kronologisessa järjestyksessä, jossa ilmoitetut tapahtumat ovat toteutuneet.

    2.   Vakuudellisen limiittiluotonannon vastapuolen on ilmoitettava limiittiluottojen tiedot sellaisina kuin ne ovat kunkin päivän päättyessä, jos nettokäteisvaranto perusvaluutassa on negatiivinen tai jos vastapuolen lyhyen position markkina-arvo on positiivinen.

    3.   Arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen vastapuolen on ilmoitettava vakuustietoja koskevat muutokset liitteessä I olevan taulukon 2 kentissä 75–94 ja merkittävä toimen tyypiksi ”Vakuuden saattaminen ajan tasalle”. Vastapuolen on ilmoitettava nämä muutetut tiedot sellaisina kuin ne ovat kunkin päivän päättyessä, kunnes se ilmoittaa arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen päättymisestä, kunnes se tekee arvopapereilla toteutettavasta rahoitustoimesta ilmoituksen, jossa toimen tyyppinä on ”Virhe”, tai kunnes arvopapereilla toteutettava rahoitustoimi erääntyy, sen mukaan, mikä ajankohdista on aikaisin.

    4.   Arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen vastapuolen on ilmoitettava lainaksi annettujen tai otettujen arvopapereiden markkina-arvoa päivän päättyessä koskevat muutokset liitteessä I olevan taulukon 2 kentässä 57 merkitsemällä toimen tyypiksi ”Arvostuksen saattaminen ajan tasalle”. Vastapuolen on ilmoitettava tämä muuttunut markkina-arvo sellaisena kuin se on kunkin päivän päättyessä, kunnes se ilmoittaa arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen päättymisestä, kunnes se tekee arvopapereilla toteutettavasta rahoitustoimesta ilmoituksen, jossa toimen tyyppinä on ”Virhe”, tai kunnes arvopapereilla toteutettava rahoitustoimi erääntyy.

    5.   Vastapuolen on ilmoitettava kaikkien määritettyjen arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien osalta asetettujen tai saatujen marginaalien kokonaismäärän muutokset sellaisina kuin ne ovat päivän päättyessä liitteessä I olevan taulukon 3 kentissä 8–19 ja merkittävä toimen tyypiksi ”Vakuuden saattaminen ajan tasalle” ilmoitettuaan ensin asetettujen tai saatujen marginaalien kokonaismäärän merkiten toimen tyypiksi ”Uusi”.

    6.   Vastapuolen on ilmoitettava uudelleenkäytetyn vakuuden, uudelleensijoitettujen käteisvarojen ja rahoituslähteiden arvon muutokset sellaisina kuin ne ovat päivän päättyessä liitteessä I olevan taulukon 4 kentissä 8–14 ilmoitettuaan kyseiset arvot merkiten toimen tyypiksi ”Uusi”.

    6 artikla

    Täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1247/2012 muuttaminen

    Muutetaan täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 1247/2012 seuraavasti:

    1)

    Muutetaan 4 artikla seuraavasti:

    a)

    korvataan 7 kohta seuraavasti:

    ”Johdannainen on luokiteltava liitteessä olevan taulukon 2 kentässä 4 käyttäen ISO 10692 -standardin mukaista CFI-koodia (Classification of Financial Instruments).”;

    b)

    kumotaan 8 ja 9 kohta.

    2)

    Korvataan 4 a artiklan 1 kohta seuraavasti:

    ”1.   Ilmoitus on yksilöitävä vastapuolten sopimalla yksilöllisellä kauppatunnuksella.”;

    3)

    Korvataan liite tämän asetuksen liitteen II tekstillä.

    7 artikla

    Voimaantulo

    Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    Tehty Brysselissä 13 päivänä joulukuuta 2018.

    Komission puolesta

    Puheenjohtaja

    Jean-Claude JUNCKER


    (1)  EUVL L 337, 23.12.2015, s. 1.

    (2)  EUVL L 201, 27.7.2012, s. 1.

    (3)  Komission täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 1247/2012, annettu 19 päivänä joulukuuta 2012, kauppatietorekistereihin OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 648/2012 mukaisesti annettavien kauppailmoitusten muotoa ja antamistiheyttä koskevista teknisistä täytäntöönpanostandardeista (EUVL L 352, 21.12.2012, s. 20).

    (4)  EUVL L 331, 15.12.2010, s. 84.

    (5)  Komission delegoitu asetus (EU) 2019/356, annettu 13 päivänä joulukuuta 2018, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2015/2365 täydentämisestä kauppatietorekistereihin ilmoitettavia arvopapereilla toteutettavien rahoitustoimien tietoja koskevilla teknisillä sääntelystandardeilla (katso tämän virallisen lehden sivu 1).


    LIITE I

    Asetuksen (EU) 2015/2365 4 artiklan 1 ja 5 kohdassa tarkoitettuja arvopapereilla toteutettavia rahoitustoimia koskevien ilmoitusten muoto

    Taulukko 1

    Vastapuolen tiedot

    Nro

    Kenttä

    Muoto

    1

    Raportoinnin aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä koordinoituna yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

    2

    Tiedot ilmoittava yhteisö

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    3

    Raportoiva vastapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    4

    Raportoivan vastapuolen luonne

    ”F” – finanssialalla toimiva vastapuoli

    ”N” – finanssialan ulkopuolinen vastapuoli

    5

    Raportoivan vastapuolen toimiala

    Finanssialalla toimivien vastapuolten luokittelu:

    ”CDTI” – Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2013/36/EU (1) tai neuvoston asetuksen (EU) N:o 1024/2013 (2) mukaisesti toimiluvan saanut luottolaitos tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”INVF” – Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2014/65/EU (3) mukaisesti toimiluvan saanut sijoituspalveluyritys tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”INUN” – Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/138/EY (4) (Solvenssi II) mukaisesti toimiluvan saanut vakuutusyritys tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”AIFD” – Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2011/61/EU (5) mukaisesti toimiluvan saanut tai rekisteröity vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajien hoitama vaihtoehtoinen sijoitusrahasto tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”ORPI” – Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2003/41/EY (6) mukaisesti toimiluvan saanut tai rekisteröity ammatillisia lisäeläkkeitä tarjoava laitos tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”CCPS” – Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 648/2012 (7) mukaisesti toimiluvan saanut keskusvastapuoli tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”REIN” – Solvenssi II -direktiivin mukaisesti toimiluvan saanut jälleenvakuutusyritys tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”CSDS” – Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 909/2014 (8) mukaisesti toimiluvan saanut arvopaperikeskus tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    ”UCIT” – Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/65/EY (9) mukaisesti toimiluvan saanut yhteissijoitusyritys ja sen rahastoyhtiö tai kolmannen maan yhteisö, joka tarvitsee kyseisen lainsäädännön mukaisen toimiluvan tai rekisteröinnin

    Finanssialan ulkopuolisten vastapuolten luokittelu. Seuraavat luokat vastaavat Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) N:o 1893/2006 (10) esitetyn NACE-luokituksen pääluokkia

    ”A” – Maatalous, metsätalous ja kalatalous

    ”B” – Kaivostoiminta ja louhinta

    ”C” – Teollisuus

    ”D” – Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto

    ”E” – Vesihuolto, viemäri- ja jätevesihuolto, jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito

    ”F” – Rakentaminen

    ”G” – Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus

    ”H” – Kuljetus ja varastointi

    ”I” – Majoitus- ja ravitsemistoiminta

    ”J” – Informaatio ja viestintä

    ”K” – Rahoitus- ja vakuutustoiminta

    ”L” – Kiinteistöalan toiminta

    ”M” – Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta

    ”N” – Hallinto- ja tukipalvelutoiminta

    ”O” – Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus

    ”P” – Koulutus

    ”Q” – Terveys- ja sosiaalipalvelut

    ”R” – Taiteet, viihde ja virkistys

    ”S” – Muu palvelutoiminta

    ”T” – Kotitalouksien toiminta työnantajina; kotitalouksien eriyttämätön toiminta tavaroiden ja palvelujen tuottamiseksi omaan käyttöön

    ”U” – Kansainvälisten organisaatioiden ja toimielinten toiminta

    6

    Toimialojen täydentävä luokittelu

    ”ETFS” – Pörssilistattu rahasto

    ”MMFT” – Rahamarkkinarahasto

    ”REIT” – Kiinteistösijoitustoimintaa harjoittava osakeyhtiö

    ”OTHR” – Muu

    7

    Raportoivan vastapuolen sivuliike

    Kaksikirjaiminen ISO 3166-1 alpha-2 -maakoodi.

    8

    Toisen vastapuolen sivuliike

    Kaksikirjaiminen ISO 3166-1 alpha-2 -maakoodi.

    9

    Vastapuolen rooli

    ”TAKE” – Vakuuden saaja

    ”GIVE” – Vakuuden antaja

    10

    Ilmoituksesta vastaava yhteisö

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    11

    Toinen vastapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    Asiakaskoodi (enintään 50 aakkosnumeerista merkkiä).

    12

    Toisen vastapuolen maa

    Kaksikirjaiminen ISO 3166-1 alpha-2 -maakoodi.

    13

    Edunsaaja

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    Asiakaskoodi (enintään 50 aakkosnumeerista merkkiä).

    14

    Kolmikantasopimusagentti

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    15

    Välittäjä

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    16

    Määritysosapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    17

    Arvopaperikeskuksen osallistuja tai epäsuora osallistuja

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    18

    Lainan järjestäjä

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.


    Taulukko 2

    Lainojen ja vakuuksien tiedot

    Nro

    Kenttä

    Muoto

    1

    Yksilöllinen kauppatunnus (UTI)

    Enintään 52 aakkosnumeerista merkkiä, joista neljä erikoismerkkejä:

    Ainoastaan suuraakkoset A–Z ja numerot 0–9 ovat mahdollisia.

    2

    Ilmoituksen seurantanumero

    Enintään 52 aakkosnumeerista merkkiä, joista neljä erikoismerkkejä:

    Ainoastaan suuraakkoset A–Z ja numerot 0–9 ovat mahdollisia.

    3

    Tapahtuman päivämäärä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    4

    Arvopapereilla toteutettavan rahoitustoimen tyyppi

    ”SLEB” – arvopapereiden tai hyödykkeiden lainaksi antaminen tai arvopapereiden tai hyödykkeiden lainaksi ottaminen

    ”SBSC” – osto-myynti-transaktio tai myynti-osto-transaktio

    ”REPO” – takaisinostotransaktio

    ”MGLD” – vakuudellinen limiittiluotonanto

    5

    Määritetty

    ”kyllä”

    ”ei”

    6

    Määrityksen aikaleima

    Päivämäärä ISO 8601 -muodossa ja koordinoituna yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

    7

    Keskusvastapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    8

    Markkinapaikka

    Standardin ISO 10383 mukainen kaupankäyntipaikan koodi (Market Identifier Code, MIC), jossa on 4 aakkosnumeerista merkkiä.

    Jos markkinapaikalla on ”segmental MIC” -koodi, käytetään sitä.

    9

    Vakiosopimuksen tyyppi

    ”MRAA” – MRA

    ”GMRA” – GMRA

    ”MSLA” – MSLA

    ”GMSL” – GMSLA

    ”ISDA” – ISDA

    ”DERP” – Deutscher Rahmenvertrag für Wertpapierpensionsgeschäfte

    ”CNBR” – China Bond Repurchase Master Agreement

    ”KRRA” – Korea Financial Investment Association (KOFIA) Standard Repurchase Agreement

    ”CARA” – Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) Repurchase/Reverse Repurchase Transaction Agreement

    ”FRFB” – Convention-Cadre Relative aux Operations de Pensions Livrees

    ”CHRA” – Swiss Master Repurchase Agreement

    ”DEMA” – German Master Agreement

    ”JPBR” – Japanese Master Agreement on the Transaction with Repurchase Agreement of the Bonds

    ”ESRA” – Contrato Marco de compraventa y Reporto de valores

    ”OSLA” – Overseas Securities Lending Agreement (OSLA)

    ”MEFI” – Master Equity and Fixed Interest Stock Lending Agreement (MEFISLA)

    ”GESL” – Gilt Edged Stock Lending Agreement (GESLA)

    ”KRSL” – Korean Securities Lending Agreement (KOSLA)

    ”DERD” – Deutscher Rahmenvertrag für Wertpapierdarlehen

    ”AUSL” – Australian Masters Securities Lending Agreement (AMSLA)

    ”JPBL” – Japanese Master Agreement on Lending Transaction of Bonds

    ”JPSL” – Japanese Master Agreement on the Borrowing and Lending Transactions of Share Certificates

    ”BIAG” – Kahdenvälinen sopimus

    ”CSDA” – Arvopaperikeskusten kahdenvälinen sopimus

    tai ”OTHR”, jos vakiosopimustyyppi ei sisälly edellä olevaan luetteloon

    10

    Muun vakiosopimuksen tyyppi

    Enintään 50 aakkosnumeerista merkkiä.

    11

    Vakiosopimuksen versio

    Päivämäärä ISO 8601 -muodossa (VVVV)

    12

    Toteutuksen aikaleima

    Päivämäärä ISO 8601 -muodossa ja koordinoituna yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

    13

    Arvopäivä (alkamispäivä)

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    14

    Erääntymispäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    15

    Päättymispäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    16

    Irtisanomisajan vähimmäiskesto

    Kokonaislukukenttä, jossa enintään 3 numeroa.

    17

    Varojen takaisin vaatiminen mahdollista aikaisintaan (call-back date)

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    18

    Yleisvakuuden indikaattori

    ”SPEC” – erityisvakuus

    ”GENE” – yleisvakuus

    19

    Delivery By Value -indikaattori (DBV)

    ”kyllä”

    ”ei”

    20

    Vakuuden antamisessa käytetty menetelmä

    ”TTCA” – omistusoikeuden siirtävä vakuusjärjestely

    ”SICA” – panttioikeuteen perustuva rahoitusvakuusjärjestely

    ”SIUR” – käyttöoikeudellinen panttioikeuteen perustuva vakuusrahoitusvakuusjärjestely

    21

    Transaktion erääntymispäivää ei ole määritetty (open term)

    ”kyllä”

    ”ei”

    22

    Transaktion päättymisen valinnaisuus

    ”EGRN” – automaattisesti uusiutuva

    ”ETSB” – uusittavissa

    ”NOAP” – ei sovelleta

    Kun kyseessä on vakuudellinen limiittiluotonanto, kenttien 23–34 tiedot toistetaan ja täydennetään kunkin limiittiluotossa käytetyn valuutan osalta.

    23

    Kiinteä korko

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    24

    Koronlaskukäytäntö

    Koronlaskukäytännön koodi:

    ”A001” – IC30360ISDAor30360AmericanBasicRule

    ”A002” – IC30365

    ”A003” – IC30Actual

    ”A004” – Actual360

    ”A005” – Actual365Fixed

    ”A006” – ActualActualICMA

    ”A007” – IC30E360orEuroBondBasismodel1

    ”A008” – ActualActualISDA

    ”A009” – Actual365LorActuActubasisRule

    ”A010” – ActualActualAFB

    ”A011” – IC30360ICMAor30360basicrule

    ”A012” – IC30E2360orEurobondbasismodel2

    ”A013” – IC30E3360orEurobondbasismodel3

    ”A014” – Actual365NL

    tai enintään 35 aakkosnumeerista merkkiä, jos koronlaskukäytäntö ei sisälly edellä olevaan luetteloon.

    25

    Vaihtuva korko

    Vaihtuvan koron indeksin koodi

    ”EONA” – EONIA

    ”EONS” – EONIA SWAP

    ”EURI” – EURIBOR

    ”EUUS” – EURODOLLAR

    ”EUCH” – EuroSwiss

    ”GCFR” – GCF REPO

    ”ISDA” – ISDAFIX

    ”LIBI” – LIBID

    ”LIBO” – LIBOR

    ”MAAA” – Muni AAA

    ”PFAN” – Pfandbriefe

    ”TIBO” – TIBOR

    ”STBO” – STIBOR

    ”BBSW” – BBSW

    ”JIBA” – JIBAR

    ”BUBO” – BUBOR

    ”CDOR” – CDOR

    ”CIBO” – CIBOR

    ”MOSP” – MOSPRIM

    ”NIBO” – NIBOR

    ”PRBO” – PRIBOR

    ”TLBO” – TELBOR

    ”WIBO” – WIBOR

    ”TREA” – Treasury

    ”SWAP” – SWAP

    ”FUSW” – Future SWAP

    tai enintään 25 aakkosnumeerista merkkiä, jos viitekorko ei sisälly edellä olevaan luetteloon.

    26

    Vaihtuvan koron viitejakso – aikaväli

    Viitekautta kuvaava aikajakso käyttäen seuraavia lyhenteitä:

    ”YEAR” – Vuosi

    ”MNTH” – Kuukausi

    ”WEEK” – Viikko

    ”DAYS” – Päivä

    27

    Vaihtuvan koron viitejakso – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa vaihtuvan koron viitejaksoa.

    Enintään 3 numeroa.

    28

    Vaihtuvan koron maksutiheys – aikaväli

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    ”YEAR” – Vuosi

    ”MNTH” – Kuukausi

    ”WEEK” – Viikko

    ”DAYS” – Päivä

    29

    Vaihtuvan koron maksutiheys – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja.

    Enintään 3 numeroa.

    30

    Vaihtuvan koron korkojakson muuttaminen – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa takaisinostokorkoa. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    ”YEAR” – Vuosi

    ”MNTH” – Kuukausi

    ”WEEK” – Viikko

    ”DAYS” – Päivä

    31

    Vaihtuvan koron korkojakson muuttaminen – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa takaisinostokorkoa.

    Enintään 3 numeroa.

    32

    Korkoero

    Enintään 5 numeroa.

    33

    Limiittiluotonannon (margin lending) valuuttamäärä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    34

    Limiittiluotonannon (margin lending) valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    Kentät 35 ja 36 on toistettava ja täydennettävä kunkin vaihtuvan koron mukautuksen osalta.

    35

    Mukautettu korko

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    36

    Koron voimaantulopäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    37

    Pääoma arvopäivänä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    38

    Pääoma erääntymispäivänä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    39

    Pääoman valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    40

    Omaisuuserän laji

    ”SECU” – Arvopaperit

    ”COMM” – Hyödykkeet

    41

    Arvopaperin tunniste

    Standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi, joka muodostuu 12 aakkosnumeerisesta merkistä.

    42

    Arvopaperin luokittelu

    Standardin ISO 10692 mukainen kuusikirjaiminen CFI-koodi

    Jos hyödyke on annettu tai otettu lainaksi, kyseisen hyödykkeen luokittelu on ilmoitettava kentissä 43, 44 ja 45.

    43

    Perustuote

    Ainoastaan hyödykejohdannaisten jaottelutaulukon ”Perustuote”-sarakkeen arvot ovat sallittuja.

    44

    Alatuote

    Ainoastaan hyödykejohdannaisten jaottelutaulukon ”Alatuote”-sarakkeen arvot ovat sallittuja.

    45

    Alatuotteen jaottelu

    Ainoastaan hyödykejohdannaisten jaottelutaulukon ”Alatuotteen jaottelu” -sarakkeen arvot ovat sallittuja.

    46

    Lukumäärä tai nimellismäärä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    47

    Mittayksikkö

    ”KILO” – Kilogram (kilogramma), ”PIEC” – Piece (kappale), ”TONS” – Ton (tonni), ”METR” – Metre (metri), ”INCH” – Inch (tuuma), ”YARD” – Yard (jaardi), ”GBGA” – GBGallon (brittiläinen gallona), ”GRAM” – Gram (gramma), ”CMET” – Centimetre (senttimetri), ”SMET” – SquareMetre (neliömetri), ”FOOT” – Foot (jalka), ”MILE” – Mile (maili), ”SQIN” – SquareInch (neliötuuma), ”SQFO” – SquareFoot (neliöjalka), ”SQMI” – SquareMile (neliömaili), ”GBOU” – GBOunce (brittiläinen unssi), ”USOU” – USOunce (amerikkalainen unssi), ”GBPI” – GBPint (brittiläinen pintti), ”USPI” – USPint (amerikkalainen pintti), ”GBQA” – GBQuart (brittiläinen neljännesgallona), ”USQA” – USQuart (amerikkalainen neljännesgallona), ”USGA” – USGallon (amerikkalainen gallona), ”MMET” – Millimetre (millimetri), ”KMET” – Kilometre (kilometri), ”SQYA” – SquareYard (neliöjaardi), ”ACRE” – Acre (eekkeri), ”ARES” – Are (aari), ”SMIL” – SquareMillimetre (neliömillimetri), ”SCMT” – SquareCentimetre (neliösenttimetri), ”HECT” – Hectare (hehtaari), ”SQKI” – SquareKilometre (neliökilometri), ”MILI” – MilliLitre (millilitra), ”CELI” – Centilitre (senttilitra), ”LITR” – Litre (litra), ”PUND” – Pound (pauna), ”ALOW” – Allowances (päästöoikeus), ”ACCY” – AmountOfCurrency (valuuttamäärä), ”BARL” – Barrels (barreli), ”BCUF” – BillionCubicFeet (miljardi kuutiojalkaa), ”BDFT” – BoardFeet (lautajalka), ”BUSL” – Bushels (vakka, busheli), ”CEER” – CertifiedEmissionsReduction (sertifioitu päästövähennys), ”CLRT” – ClimateReserveTonnes (päästökompensaatiotonni), ”CBME” – CubicMeters (kuutiometri), ”DAYS” – Days (päivä), ”DMET” – DryMetricTons (metrinen kuivatonni), ”ENVC” – EnvironmentalCredit (ympäristöhyvitys), ”ENVO” – EnvironmentalOffset (ympäristökompensaatio), ”HUWG” – Hundredweight (sentneri), ”KWDC” – KilowattDayCapacity (päiväkapasiteetti kilowattia), ”KWHO” – KilowattHours (kilowattitunti), ”KWHC” – KilowattHoursCapacity (tuntikapasiteetti kilowattia), ”KMOC” – KilowattMinuteCapacity (minuuttikapasiteetti kilowattia), ”KWMC” – KilowattMonthCapacity (kuukausikapasiteetti kilowattia), ”KWYC” – KilowattYearCapacity (vuosikapasiteetti kilowattia), ”MWDC” – MegawattDayCapacity (päiväkapasiteetti megawattia), ”MWHO” – MegawattHours (megawattitunti), ”MWHC” – MegawattHoursCapacity (tuntikapasiteetti megawattia), ”MWMC” – MegawattMinuteCapacity (minuuttikapasiteetti megawattia), ”MMOC” – MegawattMonthCapacity (kuukausikapasiteetti megawattia), ”MWYC” – MegawattYearCapacity (vuosikapasiteetti megawattia), ”TONE” – MetricTons (metrinen tonni), ”MIBA” – MillionBarrels (miljoona barrelia), ”MBTU” – OneMillionBTU (miljoona Btu:ta), ”OZTR” – TroyOunces (troy-unssi), ”UCWT” – USHundredweight (amerikkalainen sentneri), ”IPNT” – IndexPoint (indeksipiste), ”PWRD” – PrincipalWithRelationToDebtInstrument (pääoma suhteessa velkainstrumenttiin), ”DGEU” – DieselGallonEquivalent (dieselgallonaekvivalentti), ”GGEU” – GasolineGallonEquivalent (bensiinigallonaekvivalentti), ”TOCD” – TonsOfCarbonDioxide (hiilidioksiditonni).

    48

    Nimellismäärän valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    49

    Arvopaperin tai hyödykkeen hinta

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja, jos hinta ilmaistaan yksikköinä.

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, jos hinta ilmaistaan prosentteina tai tuottona.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    50

    Hinnan valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    51

    Arvopaperin laatu

    ”INVG” – Sijoitusluokka

    ”NIVG” – Spekulatiiviluokka

    ”NOTR” – Luokittelematon

    ”NOAP” – Ei sovelleta

    52

    Arvopaperin erääntymispäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    53

    Lainkäyttöalue (maa), johon liikkeeseenlaskija on sijoittautunut

    Kaksikirjaiminen ISO 3166-1 alpha-2 -maakoodi.

    54

    Liikkeeseenlaskijan oikeushenkilötunnus (LEI)

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    55

    Arvopaperin tyyppi

    ”GOVS” – Valtion arvopaperit

    ”SUNS” – Ylikansallisten elinten ja virastojen arvopaperit

    ”FIDE” – Pankkien ja muiden rahoituslaitosten liikkeeseen laskemat vieraan pääoman ehtoiset arvopaperit (katetut joukkovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”NFID” – Finanssialan ulkopuolisten yritysten liikkeeseen laskemat vieraan pääoman ehtoiset arvopaperit (katetut joukkovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”SEPR” – Arvopaperistetut tuotteet (vakuudelliset velkasitoumukset (CDO), liikekiinteistölainavakuudelliset arvopaperit (CMBS) ja omaisuusvakuudelliset yritystodistukset (ABCP) mukaan lukien)

    ”MEQU” – Pääindeksiin sisältyvät osakkeet (vaihtovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”OEQU” – Muut osakkeet (vaihtovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”OTHR” – Muut omaisuuserät (rahasto-osuudet mukaan lukien)

    56

    Lainan arvo

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    57

    Markkina-arvo

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    58

    Kiinteä koronalennus (rebate rate)

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

    59

    Vaihtuva koronalennus (rebate rate)

    Vaihtuvan koron indeksin koodi

    ”EONA” – EONIA

    ”EONS” – EONIA SWAP

    ”EURI” – EURIBOR

    ”EUUS” – EURODOLLAR

    ”EUCH” – EuroSwiss

    ”GCFR” – GCF REPO

    ”ISDA” – ISDAFIX

    ”LIBI” – LIBID

    ”LIBO” – LIBOR

    ”MAAA” – Muni AAA

    ”PFAN” – Pfandbriefe

    ”TIBO” – TIBOR

    ”STBO” – STIBOR

    ”BBSW” – BBSW

    ”JIBA” – JIBAR

    ”BUBO” – BUBOR

    ”CDOR” – CDOR

    ”CIBO” – CIBOR

    ”MOSP” – MOSPRIM

    ”NIBO” – NIBOR

    ”PRBO” – PRIBOR

    ”TLBO” – TELBOR

    ”WIBO” – WIBOR

    ”TREA” – Treasury

    ”SWAP” – SWAP

    ”FUSW” – Future SWAP

    tai enintään 25 aakkosnumeerista merkkiä, jos viitekorko ei sisälly edellä olevaan luetteloon.

    60

    Vaihtuvan koronalennuksen viitejakso – aikajakso

    Viitekautta kuvaava aikajakso käyttäen seuraavia lyhenteitä:

    ”YEAR” – Vuosi

    ”MNTH” – Kuukausi

    ”WEEK” – Viikko

    ”DAYS” – Päivä

    61

    Vaihtuvan koronalennuksen viitejakso – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa vaihtuvan koronalennuksen viitejaksoa.

    Enintään 3 numeroa.

    62

    Vaihtuvan koronalennuksen maksutiheys – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    ”YEAR” – Vuosi

    ”MNTH” – Kuukausi

    ”WEEK” – Viikko

    ”DAYS” – Päivä

    63

    Vaihtuvan koronalennuksen maksutiheys – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja.

    Enintään 3 numeroa.

    64

    Vaihtuvan koronalennuksen tarkistustiheys – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa koronalennusta. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    ”YEAR” – Vuosi

    ”MNTH” – Kuukausi

    ”WEEK” – Viikko

    ”DAYS” – Päivä

    65

    Vaihtuvan koronalennuksen tarkistustiheys – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa koronalennusta.

    Enintään 3 numeroa.

    66

    Koronalennuksen ero

    Enintään 5 numeroa.

    67

    Lainauksesta saatu korvaus

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    68

    Yksinoikeusjärjestelyt

    ”kyllä”

    ”ei”

    69

    Limiittiluottojen kokonaismäärä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    70

    Limiittiluottojen perusvaluutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    71

    Lyhyen position markkina-arvo

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Vakuuksien tiedot

    72

    Vakuudettoman arvopaperien lainaksi antamisen (”SL”) ilmoitus

    ”kyllä”

    ”ei”

    73

    Vastuun nettomäärälle asetettu vakuus

    ”kyllä”

    ”ei”

    74

    Vakuuden arvopäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    Jos on käytetty erityisvakuuksia, kentät 75–94 on tarvittaessa toistettava ja täydennettävä kunkin vakuuden osalta.

    75

    Vakuuden tyyppi

    ”SECU” – Arvopaperit

    ”COMM” – Hyödykkeet (ainoastaan takaisinostosopimusten, arvopapereiden ja hyödykkeiden lainaksi antamisen ja lainaksi ottamisen sekä osto-myynti-sopimusten osalta)

    ”CASH” – Käteinen

    Jos vakuutena on käytetty käteisvaroja, on täytettävä kentät 76 ja 77.

    76

    Käteisvakuuden määrä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    77

    Käteisvakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    78

    Vakuutena käytettävän arvopaperin tunniste

    Standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi, joka muodostuu 12 aakkosnumeerisesta merkistä.

    79

    Vakuutena käytettävän arvopaperin luokittelu

    Standardin ISO 10692 mukainen kuusikirjaiminen CFI-koodi

    Jos vakuutena on käytetty hyödykettä, kyseisen hyödykkeen luokittelu on ilmoitettava kentissä 80, 81 ja 82.

    80

    Perustuote

    Ainoastaan hyödykejohdannaisten jaottelutaulukon ”Perustuote”-sarakkeen arvot ovat sallittuja.

    81

    Alatuote

    Ainoastaan hyödykejohdannaisten jaottelutaulukon ”Alatuote”-sarakkeen arvot ovat sallittuja.

    82

    Alatuotteen jaottelu

    Ainoastaan hyödykejohdannaisten jaottelutaulukon ”Alatuotteen jaottelu” -sarakkeen arvot ovat sallittuja.

    83

    Vakuuden lukumäärä tai nimellismäärä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    84

    Vakuuden mittayksikkö

    ”KILO” – Kilogram (kilogramma), ”PIEC” – Piece (kappale), ”TONS” – Ton (tonni), ”METR” – Metre (metri), ”INCH” – Inch (tuuma), ”YARD” – Yard (jaardi), ”GBGA” – GBGallon (brittiläinen gallona), ”GRAM” – Gram (gramma), ”CMET” – Centimetre (senttimetri), ”SMET” – SquareMetre (neliömetri), ”FOOT” – Foot (jalka), ”MILE” – Mile (maili), ”SQIN” – SquareInch (neliötuuma), ”SQFO” – SquareFoot (neliöjalka), ”SQMI” – SquareMile (neliömaili), ”GBOU” – GBOunce (brittiläinen unssi), ”USOU” – USOunce (amerikkalainen unssi), ”GBPI” – GBPint (brittiläinen pintti), ”USPI” – USPint (amerikkalainen pintti), ”GBQA” – GBQuart (brittiläinen neljännesgallona), ”USQA” – USQuart (amerikkalainen neljännesgallona), ”USGA” – USGallon (amerikkalainen gallona), ”MMET” – Millimetre (millimetri), ”KMET” – Kilometre (kilometri), ”SQYA” – SquareYard (neliöjaardi), ”ACRE” – Acre (eekkeri), ”ARES” – Are (aari), ”SMIL” – SquareMillimetre (neliömillimetri), ”SCMT” – SquareCentimetre (neliösenttimetri), ”HECT” – Hectare (hehtaari), ”SQKI” – SquareKilometre (neliökilometri), ”MILI” – MilliLitre (millilitra), ”CELI” – Centilitre (senttilitra), ”LITR” – Litre (litra), ”PUND” – Pound (pauna), ”ALOW” – Allowances (päästöoikeus), ”ACCY” – AmountOfCurrency (valuuttamäärä), ”BARL” – Barrels (barreli), ”BCUF” – BillionCubicFeet (miljardi kuutiojalkaa), ”BDFT” – BoardFeet (lautajalka), ”BUSL” – Bushels (vakka, busheli), ”CEER” – CertifiedEmissionsReduction (sertifioitu päästövähennys), ”CLRT” – ClimateReserveTonnes (päästökompensaatiotonni), ”CBME” – CubicMeters (kuutiometri), ”DAYS” – Days (päivä), ”DMET” – DryMetricTons (metrinen kuivatonni), ”ENVC” – EnvironmentalCredit (ympäristöhyvitys), ”ENVO” – EnvironmentalOffset (ympäristökompensaatio), ”HUWG” – Hundredweight (sentneri), ”KWDC” – KilowattDayCapacity (päiväkapasiteetti kilowattia), ”KWHO” – KilowattHours (kilowattitunti), ”KWHC” – KilowattHoursCapacity (tuntikapasiteetti kilowattia), ”KMOC” – KilowattMinuteCapacity (minuuttikapasiteetti kilowattia), ”KWMC” – KilowattMonthCapacity (kuukausikapasiteetti kilowattia), ”KWYC” – KilowattYearCapacity (vuosikapasiteetti kilowattia), ”MWDC” – MegawattDayCapacity (päiväkapasiteetti megawattia), ”MWHO” – MegawattHours (megawattitunti), ”MWHC” – MegawattHoursCapacity (tuntikapasiteetti megawattia), ”MWMC” – MegawattMinuteCapacity (minuuttikapasiteetti megawattia), ”MMOC” – MegawattMonthCapacity (kuukausikapasiteetti megawattia), ”MWYC” – MegawattYearCapacity (vuosikapasiteetti megawattia), ”TONE” – MetricTons (metrinen tonni), ”MIBA” – MillionBarrels (miljoona barrelia), ”MBTU” – OneMillionBTU (miljoona Btu:ta), ”OZTR” – TroyOunces (troy-unssi), ”UCWT” – USHundredweight (amerikkalainen sentneri), ”IPNT” – IndexPoint (indeksipiste), ”PWRD” – PrincipalWithRelationToDebtInstrument (pääoma suhteessa velkainstrumenttiin), ”DGEU” – DieselGallonEquivalent (dieselgallonaekvivalentti), ”GGEU” – GasolineGallonEquivalent (bensiinigallonaekvivalentti), ”TOCD” – TonsOfCarbonDioxide (hiilidioksiditonni).

    85

    Vakuuden nimellismäärän valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    86

    Hinnan valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    87

    Yksikköhinta

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja, jos hinta ilmaistaan yksikköinä.

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, jos hinta ilmaistaan prosentteina tai tuottona.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    88

    Vakuuden markkina-arvo

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    89

    Vakuuden aliarvostus tai marginaali

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    90

    Vakuuden laatu

    ”INVG” – Sijoitusluokka

    ”NIVG” – Spekulatiiviluokka

    ”NOTR” – Luokittelematon

    ”NOAP” – Ei sovelleta

    91

    Arvopaperin erääntymispäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    92

    Lainkäyttöalue (maa), johon liikkeeseenlaskija on sijoittautunut

    Kaksikirjaiminen ISO 3166-1 alpha-2 -maakoodi.

    93

    Liikkeeseenlaskijan oikeushenkilötunnus (LEI)

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    94

    Vakuustyyppi

    ”GOVS” – Valtion arvopaperit

    ”SUNS” – Ylikansallisten elinten ja virastojen arvopaperit

    ”FIDE” – Pankkien ja muiden rahoituslaitosten liikkeeseen laskemat vieraan pääoman ehtoiset arvopaperit (katetut joukkovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”NFID” – Finanssialan ulkopuolisten yritysten liikkeeseen laskemat vieraan pääoman ehtoiset arvopaperit (katetut joukkovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”SEPR” – Arvopaperistetut tuotteet (vakuudelliset velkasitoumukset (CDO), liikekiinteistölainavakuudelliset arvopaperit (CMBS) ja omaisuusvakuudelliset yritystodistukset (ABCP) mukaan lukien)

    ”MEQU” – Pääindeksiin sisältyvät osakkeet (vaihtovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”OEQU” – Muut osakkeet (vaihtovelkakirjalainat mukaan lukien)

    ”OTHR” – Muut omaisuuserät (rahasto-osuudet mukaan lukien)

    95

    Mahdollisuus käyttää vakuus uudelleen

    ”kyllä”

    ”ei”

    Kenttä 96 on täytettävä, jos on käytetty vakuuskoria. Vakuuspoolia vastaan tehtyjä arvopapereilla toteutettavia rahoitustoimia varten annettujen vakuuksien täsmällinen kohdentuminen on ilmoitettava kentissä 75–94, jos se on tiedossa.

    96

    Vakuuskorin tunniste

    Standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi, joka muodostuu 12 aakkosnumeerisesta merkistä, tai

    ”NTAV”.

    97

    Salkun koodi

    52 aakkosnumeerista merkkiä, joista neljä erikoismerkkejä:

    .- _.

    Erikoismerkkejä ei sallita koodin alussa eikä lopussa. Välilyönnit eivät ole sallittuja.

    98

    Toimen tyyppi

    ”NEWT” – Uusi

    ”MODI” – Muutos

    ”VALU” – Arvostus

    ”COLU” – Vakuuden saattaminen ajan tasalle

    ”EROR” – Virhe

    ”CORR” – Oikaisu

    ”ETRM” – Päättyminen / ennenaikainen päättyminen

    ”POSC” – Position komponentti

    99

    Taso

    ”TCTN” – Transaktio

    ”PSTN” – Positio


    Taulukko 3

    Vakuuden tiedot

    Nro

    Kenttä

    Muoto

    1

    Raportoinnin aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä koordinoituna yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

    2

    Tapahtuman päivämäärä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    3

    Tiedot ilmoittava yhteisö

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    4

    Raportoiva vastapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    5

    Ilmoituksesta vastaava yhteisö

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    6

    Muu vastapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    7

    Salkun koodi

    52 aakkosnumeerista merkkiä, joista neljä erikoismerkkejä:

    .- _.

    Erikoismerkkejä ei sallita koodin alussa eikä lopussa. Välilyönnit eivät ole sallittuja.

    8

    Asetettu alkuvakuus

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    9

    Asetetun alkuvakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    10

    Asetettu vaihtuva vakuus

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    11

    Asetetun vaihtuvan vakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    12

    Saatu alkuvakuus

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    13

    Saadun alkuvakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    14

    Saatu vaihtuva vakuus

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    15

    Saadun vaihtuvan vakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    16

    Asetetut ylimääräiset vakuudet

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    17

    Asetettujen ylimääräisten vakuuksien valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    18

    Saadut ylimääräiset vakuudet

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    19

    Saatujen ylimääräisten vakuuksien valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    20

    Toimen tyyppi

    ”NEWT” – Uusi

    ”MARU” – Marginaalin saattaminen ajan tasalle

    ”EROR” – Virhe

    ”CORR” – Oikaisu


    Taulukko 4

    Uudelleenkäyttöä, käteisvarojen uudelleensijoittamista ja rahoituslähteitä koskevat tiedot

    Nro

    Kenttä

    Muoto

    1

    Raportoinnin aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

    2

    Tapahtuman päivämäärä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

    3

    Tiedot ilmoittava yhteisö

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    4

    Raportoiva vastapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    5

    Ilmoituksesta vastaava yhteisö

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    Kenttä 6 on toistettava ja täydennettävä kunkin vakuuden osalta.

    6

    Vakuuden tyyppi

    ”SECU” – Arvopaperit

    ”CASH” – Käteinen

    Kentät 7, 8, 9 ja 10 on toistettava ja täydennettävä kunkin arvopaperin osalta.

    7

    Vakuus

    Standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi, joka muodostuu 12 aakkosnumeerisesta merkistä

    8

    Uudelleenkäytetyn vakuuden arvo

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    9

    Arvio vakuuden uudelleenkäytöstä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    10

    Uudelleenkäytetyn vakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    11

    Uudelleensijoittamisen korko

    Enintään 11 numeroa, joista enintään 10 desimaaleja, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    Kentät 12, 13 ja 14 on toistettava ja täydennettävä kunkin sijoituksen osalta, jos käteisvakuus on uudelleensijoitettu, ja kunkin valuutan osalta.

    12

    Käteisvarojen uudelleensijoittamisen tyyppi

    ”MMFT” – rekisteröity rahamarkkinarahasto

    ”OCMP” – mikä tahansa muu varojen sekoitus

    ”REPM” – takaisinostomarkkinat

    ”SDPU” – arvopapereiden osto suoraan

    ”OTHR” – muu

    13

    Uudelleensijoitettu käteismäärä

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    14

    Uudelleensijoitettu käteisvaluutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    Kun on kyse vakuudellisesta limiittiluotonannosta, vastapuolen on toistettava ja täytettävä kentät 15, 16 ja 17 kunkin rahoituslähteen osalta ja annettava tiedot näissä kentissä yhteisön tasolla.

    15

    Rahoituslähteet

    ”REPO” – takaisinosto- tai osto-myyntisopimukset

    ”SECL” – käteisvakuus arvopapereiden lainaksi antamisesta

    ”FREE” – korottomat luotot

    ”CSHS” – tuotto lyhyeksimyynnistä asiakkaan lukuun

    ”BSHS” – tuotto lyhyeksimyynnistä välittäjän lukuun

    ”UBOR” – vakuudeton lainaksi ottaminen

    ”OTHR” – muu

    16

    Rahoituslähteiden markkina-arvo

    Enintään 18 numeroa, joista enintään 5 desimaaleja.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi.

    Jos ei mahdollista, suhteellinen määrä (pro rata).

    17

    Rahoituslähteiden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi.

    18

    Toimen tyyppi

    ”NEWT” – Uusi

    ”REUU” – Uudelleenkäytön saattaminen ajan tasalle

    ”EROR” – Virhe

    ”CORR” – Oikaisu


    Taulukko 5

    Hyödykkeiden luokittelu

    Perustuote

    Alatuote

    Alatuotteen jaottelu

    ”AGRI” – maatalous

    ”GROS” – viljat ja öljykasvit

    ”FWHT” – rehuvehnä

    ”SOYB” – soijapavut

    ”CORN” – maissi

    ”RPSD” – rapsinsiemenet

    ”RICE” – riisi

    ”OTHR” – muu

    ”SOFT” – viljellyt tuotteet, muut kuin viljat ja öljykasvit (softs)

    ”CCOA” – kaakao

    ”ROBU” – kahvi (robusta)

    ”WHSG” – valkoinen sokeri

    ”BRWN” – raakasokeri

    ”OTHR” – muu

    ”POTA” – peruna

     

    ”OOLI” – oliiviöljy

    ”LAMP” – oliivilamppuöljy

    ”OTHR” – muu

    ”DIRY”– maitotuotteet

     

    ”FRST” – metsätalous

     

    ”SEAF” – kalat ja äyriäiset

     

    ”LSTK” – kotieläimet

     

    ”GRIN” – vilja

    ”MWHT” – myllyvehnä

    ”OTHR” – muu

    ”OTHR” – muu

     

    ”NRGY”– energia

    ”ELEC” – sähkö

    ”BSLD” – peruskuormitus

    ”FITR” – finanssisiirto-oikeudet

    ”PKLD” – huippukuormitus

    ”OFFP” – huippukuormitusajan ulkopuolinen

    ”OTHR” – muu

    ”NGAS” – maakaasu

    ”GASP” – GASPOOL

    ”LNGG” – LNG

    ”NBPG” – NBP

    ”NCGG” – NCG

    ”TTFG” – TTF

    ”OTHR” – muu

    ”OILP” – öljy

    ”BAKK” – Bakken

    ”BDSL” – biodiesel

    ”BRNT” – Brent

    ”BRNX” – Brent NX

    ”CNDA” – Canadian

    ”COND” – kondensaatti

    ”DSEL” – diesel

    ”DUBA” – Dubai

    ”ESPO” – ESPO

    ”ETHA” – etanoli

    ”FUEL” – polttoaine

    ”FOIL” – polttoöljy

    ”GOIL” – kaasuöljy

    ”GSLN” – bensiini

    ”HEAT” – lämmitysöljy

    ”JTFL” – lentopetroli

    ”KERO” – kerosiini

    ”LLSO” – Light Louisiana Sweet (LLS)

    ”MARS” – Mars

    ”NAPH” – Naphtha

    ”NGLO” – nesteytetty maakaasu (LNG)

    ”TAPI” – Tapis

    ”URAL” – Urals

    ”WTIO” – WTI

    ”OTHR” – muu

    ”COAL” – hiili

    ”INRG” – energialajien välinen

    ”RNNG” – uusiutuva energia

    ”LGHT” – kevyet jalosteet

    ”DIST” – tisleet

    ”OTHR” – muu

     

    ”ENVR” – ympäristö

    ”EMIS” – päästöt

    ”CERE” – CER

    ”ERUE” – ERU

    ”EUAE” – EUA

    ”EUAA” – EUAA

    ”OTHR” – muu

    ”WTHR” – sää

    ”CRBR”– hiileen liittyvä

    ”OTHR” – muu

     

    ”FRGT” – rahti

    ”WETF” – nestemäinen rahti

    ”TNKR” – säiliöalukset

    ”OTHR” – muu

    ”DRYF” – kuivarahti

    ”DBCR” – kuivairtolastialukset

    ”OTHR” – muu

    ”CSHP” – konttialukset

     

    ”OTHR” – muu

     

    ”FRTK” – lannoite

    ”AMMO” – ammoniakki

    ”DAPH” – DAP (diammoniumfosfaatti)

    ”PTSH” – kaliumkarbonaatti

    ”SLPH” – rikki

    ”UREA” – urea

    ”UAAN” – UAN (urea ja ammoniumnitraatti)

    ”OTHR” – muu

     

    ”INDP” – teollisuustuotteet

    ”CSTR” – rakentaminen

    ”MFTG” – valmistusteollisuus

     

    ”METL” – metallit

    ”NPRM” – muut kuin jalometallit

    ”ALUM” – alumiini

    ”ALUA” – alumiiniseokset

    ”CBLT” – koboltti

    ”COPR” – kupari

    ”IRON” – rautamalmi

    ”LEAD” – lyijy

    ”MOLY” – molybdeeni

    ”NASC” – NASAAC

    ”NICK” – nikkeli

    ”STEL” – teräs

    ”TINN” – tina

    ”ZINC” – sinkki

    ”OTHR” – muu

    ”PRME” – jalometallit

    ”GOLD” – kulta

    ”SLVR” – hopea

    ”PTNM” – platina

    ”PLDM” – palladium

    ”OTHR” – muu

    ”MCEX” – monta hyödykettä käsittävä eksoottinen (Multi Commodity Exotic)

     

     

    ”PAPR” – paperi

    ”CBRD” – pakkauskartonki

    ”NSPT” – sanomalehtipaperi

    ”PULP” – sellu

    ”RCVP” – keräyspaperi

    ”OTHR” – muu

     

    ”POLY” – polypropeeni

    ”PLST” – muovi

    ”OTHR” – muu

     

    ”INFL” – inflaatio

     

     

    ”OEST” – viralliset taloustilastot

     

     

    ”OTHC” – muut C10, kuten määritellään komission delegoidun asetuksen (EU) 2017/583 (11) liitteessä III olevan taulukon 10.1 jaksossa 10

     

     

    ”OTHR” – muu

     

     


    (1)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2013/36/EU, annettu 26 päivänä kesäkuuta 2013, oikeudesta harjoittaa luottolaitostoimintaa ja luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten vakavaraisuusvalvonnasta (EUVL L 176, 27.6.2013, s. 338).

    (2)  Neuvoston asetus (EU) N:o 1024/2013, annettu 15 päivänä lokakuuta 2013, luottolaitosten vakavaraisuusvalvontaan liittyvää politiikkaa koskevien erityistehtävien antamisesta Euroopan keskuspankille (EUVL L 287, 29.10.2013, s. 63).

    (3)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2014/65/EU, annettu 15 päivänä toukokuuta 2014, rahoitusvälineiden markkinoista (EUVL L 173, 12.6.2014, s. 349).

    (4)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2009/138/EY, annettu 25 päivänä marraskuuta 2009, vakuutus- ja jälleenvakuutustoiminnan aloittamisesta ja harjoittamisesta (Solvenssi II) (EUVL L 335, 17.12.2009, s. 1).

    (5)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2011/61/EU, annettu 8 päivänä kesäkuuta 2011, vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajista (EUVL L 174, 1.7.2011, s. 1).

    (6)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2003/41/EY, annettu 3 päivänä kesäkuuta 2003, ammatillisia lisäeläkkeitä tarjoavien laitosten toiminnasta ja valvonnasta (EUVL L 235, 23.9.2003, s. 10).

    (7)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 648/2012, annettu 4 päivänä heinäkuuta 2012, OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä (EUVL L 201, 27.7.2012, s. 1).

    (8)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 909/2014, annettu 23 päivänä heinäkuuta 2014, arvopaperitoimituksen parantamisesta Euroopan unionissa sekä arvopaperikeskuksista (EUVL L 257, 28.8.2014, s. 1).

    (9)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2009/65/EY, annettu 13 päivänä heinäkuuta 2009, siirtokelpoisiin arvopapereihin kohdistuvaa yhteistä sijoitustoimintaa harjoittavia yrityksiä (yhteissijoitusyritykset) koskevien lakien, asetusten ja hallinnollisten määräysten yhteensovittamisesta (EUVL L 302, 17.11.2009, s. 32).

    (10)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 1893/2006, annettu 20 päivänä joulukuuta 2006, tilastollisen toimialaluokituksen NACE Rev. 2 vahvistamisesta (EUVL L 393, 30.12.2006, s. 1).

    (11)  Komission delegoitu asetus (EU) 2017/583, annettu 14 päivänä heinäkuuta 2016, rahoitusvälineiden markkinoista annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 600/2014 täydentämisestä kauppapaikoille ja sijoituspalveluyrityksille joukkovelkakirjalainojen, strukturoitujen rahoitustuotteiden, päästöoikeuksien ja johdannaisten osalta asetettavia avoimuusvaatimuksia koskevilla teknisillä sääntelystandardeilla (EUVL L 87, 31.3.2017, s. 229).


    LIITE II

    Korvataan täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1247/2012 liite seuraavasti:

    ”LIITE

    Taulukko 1

    Vastapuolen tiedot

     

    Kenttä

    Muoto

     

    Sopimuspuolet

    1

    Raportoinnin aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä koordinoituna yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

    2

    Raportoivan vastapuolen tunnistetiedot

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    3

    Toisen vastapuolen tunnistetietojen tyyppi

    ”LEI” standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI)

    ”CLC” asiakaskoodi

    4

    Toisen vastapuolen tunnistetiedot

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    Asiakaskoodi (enintään 50 aakkosnumeerista merkkiä).

    5

    Toisen vastapuolen maa

    Standardin ISO 3166 mukainen kaksimerkkinen maakoodi

    6

    Raportoivan vastapuolen yrityssektori

    Finanssialalla toimivien vastapuolten luokittelu:

    A = Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/138/EY (1) mukaisesti toimiluvan saanut henkivakuutusyritys

    C = Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2013/36/EU (2) mukaisesti toimiluvan saanut luottolaitos

    F = Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2004/39/EY (3) mukaisesti toimiluvan saanut sijoituspalveluyritys

    I = Direktiivin 2009/138/EY mukaisesti toimiluvan saanut vakuutusyritys

    L = Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2011/61/EU (4) mukaisesti toimiluvan saaneiden tai rekisteröityjen vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajien hoitama vaihtoehtoinen sijoitusrahasto

    O = Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2003/41/EY (5) 6 artiklan a alakohdassa tarkoitettu ammatillisia lisäeläkkeitä tarjoava laitos

    R = Direktiivin 2009/138/EY mukaisesti toimiluvan saanut jälleenvakuutusyritys

    U = Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/65/EY (6) mukaisesti toimiluvan saanut yhteissijoitusyritys ja sen rahastoyhtiö

    Finanssialan ulkopuolisten vastapuolten luokittelu. Seuraavat luokat vastaavat Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) N:o 1893/2006 (7) esitetyn tilastollisen toimialaluokituksen (NACE) pääluokkia

    1 = Maatalous, metsätalous ja kalatalous

    2 = Kaivostoiminta ja louhinta

    3 = Teollisuus

    4 = Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto

    5 = Vesihuolto, viemäri- ja jätevesihuolto, jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito

    6 = Rakentaminen

    7 = Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjaus

    8 = Kuljetus ja varastointi

    9 = Majoitus- ja ravitsemistoiminta

    10 = Informaatio ja viestintä

    11 = Rahoitus- ja vakuutustoiminta

    12 = Kiinteistöalan toiminta

    13 = Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta

    14 = Hallinto- ja tukipalvelutoiminta

    15 = Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus

    16 = Koulutus

    17 = Terveys- ja sosiaalipalvelut

    18 = Taiteet, viihde ja virkistys

    19 = Muu palvelutoiminta

    20 = Kotitalouksien toiminta työnantajina; kotitalouksien eriyttämätön toiminta tavaroiden ja palvelujen tuottamiseksi omaan käyttöön

    21 = Kansainvälisten organisaatioiden ja toimielinten toiminta

    Jos ilmoitetaan useampi kuin yksi toiminta, koodit luetellaan vastaavan toiminnan suhteellisen merkittävyyden mukaan ja erotetaan toisistaan merkillä ”-”.

    Kohta jätetään tyhjäksi, kun on kyse keskusvastapuolista ja muista asetuksen (EU) N:o 648/2012 1 artiklan 5 kohdassa tarkoitetuista vastapuolista.

    7

    Raportoivan vastapuolen luonne

    F = finanssialalla toimiva vastapuoli

    N = finanssialan ulkopuolinen vastapuoli

    C = keskusvastapuoli

    O = muu

    8

    Välittäjän tunnistetiedot

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    9

    Raportoivan yhteisön tunnistetiedot

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    10

    Määritysosapuolen tunnistetiedot

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä.

    11

    Edunsaajan tunnistetietojen tyyppi

    ”LEI” standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI)

    ”CLC” asiakaskoodi

    12

    Edunsaajan tunnistetiedot

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä, tai enintään 50 aakkosnumeerisesta merkistä muodostuva asiakaskoodi, jos asiakas ei ole kelpoinen saamaan oikeushenkilötunnusta.

    13

    Asema kaupankäynnissä

    P = päämies

    A = edustaja

    14

    Vastapuolen rooli

    B = ostaja

    S = myyjä

    Täytetään 3 a artiklan mukaisesti.

    15

    Liittyy liiketoimintaan tai rahoitustoimintaan suoraan

    Y = kyllä

    N = ei

    16

    Määrityskynnysarvo

    Y = ylittää kynnysarvon

    N = alittaa kynnysarvon

    17

    Sopimuksen arvo

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

    18

    Valuutta, jossa arvo ilmoitetaan

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

    19

    Arvostuksen aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

    20

    Arvostuksen tyyppi

    M = markkina-arvoon

    O = arvostusmallilla

    C = keskusvastapuolen arvostus.

    21

    Vakuuden asettaminen

    U = ei vakuuksia

    PC = osittaiset vakuudet

    OC = yksisuuntaiset vakuudet

    FC = täydet vakuudet

    Täytetään 3 b artiklan mukaisesti.

    22

    Vakuussalkku

    Y = kyllä

    N = ei

    23

    Vakuussalkun koodi

    Enintään 52 aakkosnumeerista merkkiä, joista neljä erikoismerkkejä:”. – _.”

    Erikoismerkkejä ei sallita koodin alussa eikä lopussa. Välilyönnit eivät ole sallittuja.

    24

    Asetettu alkuvakuus

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    25

    Asetetun alkuvakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

    26

    Asetettu vaihtuva vakuus

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    27

    Asetetun vaihtuvan vakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

    28

    Saatu alkuvakuus

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    29

    Saadun alkuvakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

    30

    Saatu vaihtuva vakuus

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    31

    Saadun vaihtuvan vakuuden valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

    32

    Asetetut ylimääräiset vakuudet

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    33

    Asetettujen ylimääräisten vakuuksien valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

    34

    Saadut ylimääräiset vakuudet

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    35

    Saatujen ylimääräisten vakuuksien valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi


    Taulukko 2

    Yhteiset tiedot

     

    Kenttä

    Muoto

    Sovellettavat johdannaissopimukset

     

    Jakso 2a – Sopimustyyppi

     

    Kaikki sopimukset

    1

    Sopimustyyppi

    CD = hinnanerosopimukset

    FR = korkotermiinit

    FU = futuurit

    FW = termiinit

    OP = optiot

    SB = spread bet -sopimukset

    SW = swapit

    ST = swaptiot

    OT = muu

     

    2

    Omaisuuslaji

    CO = hyödykkeet ja päästöoikeudet

    CR = luotto

    CU = valuutta

    EQ = oma pääoma

    IR = korko

     

     

    Jakso 2b – Sopimuksen tiedot

     

    Kaikki sopimukset

    3

    Tuotteen luokituksen tyyppi

    C = CFI

     

    4

    Tuotteen luokitus

    Standardin ISO 10692 mukainen kuusikirjaiminen CFI-koodi

     

    5

    Tuotteen tunnistetietojen tyyppi

    Täsmennetään käytettävä tunniste:

    I = ISIN

    A = AII

     

    6

    Tuotteen tunnistetiedot

    Tyyppiä I olevat tuotteen tunnisteet: Standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi, joka muodostuu 12 aakkosnumeerisesta merkistä

    Tyyppiä A olevat tuotteen tunnisteet: Täydellinen AII-koodi

     

    7

    Kohde-etuuden tunnistetietojen tyyppi

    I = ISIN

    A = AII

    B = kori

    X = indeksi

     

    8

    Kohde-etuuden tunnistetiedot

    Tyyppiä I olevat kohde-etuuden tunnisteet: Standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi, joka muodostuu 12 aakkosnumeerisesta merkistä

    Tyyppiä A olevat kohde-etuuden tunnisteet: täydellinen AII-koodi

    Tyyppiä B olevat kohde-etuuden tunnisteet: kaikkien yksittäisten osien osalta standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi tai täydellinen AII-koodi. Yksittäisten osien tunnisteet erotetaan toisistaan merkillä ”-”.

    Tyyppiä X olevat kohde-etuuden tunnisteet: Standardin ISO 6166 mukainen ISIN-koodi, jos saatavilla, muussa tapauksessa indeksin tarjoajan osoittama indeksin koko nimi.

     

    9

    Nimellisvaluutta 1

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

     

    10

    Nimellisvaluutta 2

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

     

    11

    Toteutusvaluutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

     

     

    Jakso 2c – Yksityiskohtaiset tiedot transaktiosta

     

    Kaikki sopimukset

    12

    Kaupan tunnistetiedot

    Enintään 52 aakkosnumeerista merkkiä, joista neljä erikoismerkkejä: ”. – _.”

    Erikoismerkkejä ei sallita koodin alussa eikä lopussa. Välilyönnit eivät ole sallittuja.

     

    13

    Ilmoituksen seurantanumero

    Aakkosnumeerinen kenttä, jossa enintään 52 merkkiä

     

    14

    Monimutkaisen kaupan osatekijöiden tunniste

    Aakkosnumeerinen kenttä, jossa enintään 35 merkkiä

     

    15

    Toteuttamispaikka

    Standardin ISO 10383 mukainen kauppapaikan koodi (Market Identifier Code, MIC), jossa on neljä aakkosnumeerista merkkiä, 4 artiklan b kohdan mukaisesti.

     

    16

    Tiivistäminen

    Y = sopimus on tiivistämisen tulosta

    N = sopimus ei ole tiivistämisen tulosta

     

    17

    Hinta/kurssi

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

    Jos hinta ilmoitetaan prosenttiarvoina, se olisi ilmaistava siten, että 100 % on ”100”.

     

    18

    Hinnan merkintätapa

    U = yksikköä

    P = prosenttia

    Y = tuotto

     

    19

    Hinnan valuutta

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

     

    20

    Nimellisarvo

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

    21

    Hintakerroin

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

     

    22

    Määrä

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

     

    23

    Ennakkomaksu

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Miinusmerkkiä käytetään osoittamaan, että maksu on suoritettu, ei saatu.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

    24

    Toimitustapa

    C = käteinen

    P = fyysinen

    O = vastapuolen valittavissa tai kolmannen osapuolen päättämä

     

    25

    Toteutuksen aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

     

    26

    Voimaantulopäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

     

    27

    Erääntymispäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

     

    28

    Päättymispäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

     

    29

    Toimituspäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

     

    30

    Vakiosopimuksen tyyppi

    Vapaa tekstikenttä (enintään 50 merkkiä), jossa mainitaan mahdollisen vakiosopimuksen (Master Agreement) nimi

     

    31

    Vakiosopimuksen versio

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa (VVVV)

     

     

    Jakso 2d – Riskin vähentäminen / raportointi

     

    Kaikki sopimukset

    32

    Vahvistamisen aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

     

    33

    Vahvistamiskeino

    Y = vahvistettu muuten kuin sähköisesti

    N = ei vahvistettu

    E = vahvistettu sähköisesti

     

     

    Jakso 2e – Määritys

     

    Kaikki sopimukset

    34

    Määritysvelvollisuus

    Y = kyllä

    N = ei

     

    35

    Määritetty

    Y = kyllä

    N = ei

     

    36

    Määrityksen aikaleima

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

     

    37

    Keskusvastapuoli

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI),

    jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä

     

    38

    Konsernin sisäinen

    Y = kyllä

    N = ei

     

     

    Jakso 2f – Korot

     

    Korkojohdannaiset

    39

    Ensimmäisen korkovirran kiinteä kurssi

    Enintään 10 numeroa, mukaan lukien desimaalit, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

    40

    Toisen korkovirran kiinteä kurssi

    Enintään 10 numeroa, mukaan lukien desimaalit, ilmaistuna prosenttiosuutena siten, että 100 % on ”100”.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

    41

    Ensimmäisen korkovirran kiinteän kurssin laskukäytäntö

    Osoittaja/nimittäjä: niin osoittajana kuin nimittäjänä on numeroita tai ilmaisu ”todelliset päivät”, esim. 30/360 tai todelliset päivät/365

     

    42

    Toisen korkovirran kiinteän kurssin laskukäytäntö

    Osoittaja/nimittäjä: niin osoittajana kuin nimittäjänä on numeroita tai ilmaisu ”todelliset päivät”, esim. 30/360 tai todelliset päivät/365

     

    43

    Ensimmäisen korkovirran kiinteän koron maksutiheys – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    44

    Ensimmäisen korkovirran kiinteän koron maksutiheys – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja.

    Enintään kolme numeroa.

     

    45

    Toisen korkovirran kiinteän koron maksutiheys – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    46

    Toisen korkovirran kiinteän koron maksutiheys – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja.

    Enintään kolme numeroa.

     

    47

    Ensimmäisen korkovirran vaihtuvan koron maksutiheys – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    48

    Ensimmäisen korkovirran vaihtuvan koron maksutiheys – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja.

    Enintään kolme numeroa.

     

    49

    Toisen korkovirran vaihtuvan koron maksutiheys – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    50

    Toisen korkovirran vaihtuvan koron maksutiheys – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet suorittavat toisilleen maksuja.

    Enintään kolme numeroa.

     

    51

    Ensimmäisen korkovirran vaihtuvan koron korkojakson muuttaminen – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa korkoa. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    52

    Ensimmäisen korkovirran vaihtuvan koron korkojakson muuttaminen – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa korkoa.

    Enintään kolme numeroa.

     

    53

    Toisen korkovirran vaihtuvan koron korkojakson muuttaminen – aikajakso

    Aikajakso kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa korkoa. Käytössä on seuraavat lyhenteet:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    54

    Toisen korkovirran vaihtuvan koron korkojakson muuttaminen – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa, kuinka usein vastapuolet muuttavat vaihtuvaa korkoa.

    Enintään kolme numeroa.

     

    55

    Ensimmäisen korkovirran vaihtuva kurssi

    Vaihtuvan koron indeksin nimi

    ”EONA” – EONIA

    ”EONS” – EONIA SWAP

    ”EURI” – EURIBOR

    ”EUUS” – EURODOLLAR

    ”EUCH” – EuroSwiss

    ”GCFR” – GCF REPO

    ”ISDA” – ISDAFIX

    ”LIBI” – LIBID

    ”LIBO” – LIBOR

    ”MAAA” – Muni AAA

    ”PFAN” – Pfandbriefe

    ”TIBO” – TIBOR

    ”STBO” – STIBOR

    ”BBSW” – BBSW

    ”JIBA” – JIBAR

    ”BUBO” – BUBOR

    ”CDOR” – CDOR

    ”CIBO” – CIBOR

    ”MOSP” – MOSPRIM

    ”NIBO” – NIBOR

    ”PRBO” – PRIBOR

    ”TLBO” – TELBOR

    ”WIBO” – WIBOR

    ”TREA” – Treasury

    ”SWAP” – SWAP

    ”FUSW” – Future SWAP

    tai enintään 25 aakkosnumeerista merkkiä, jos viitekorko ei sisälly edellä olevaan luetteloon

     

    56

    Ensimmäisen korkovirran vaihtuvan koron viitekausi – aikajakso

    Viitekautta kuvaava aikajakso käyttäen seuraavia lyhenteitä:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    57

    Ensimmäisen korkovirran vaihtuvan koron viitekausi – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa viitekautta.

    Enintään kolme numeroa.

     

    58

    Toisen korkovirran vaihtuva kurssi

    Vaihtuvan koron indeksin nimi

    ”EONA” – EONIA

    ”EONS” – EONIA SWAP

    ”EURI” – EURIBOR

    ”EUUS” – EURODOLLAR

    ”EUCH” – EuroSwiss

    ”GCFR” – GCF REPO

    ”ISDA” – ISDAFIX

    ”LIBI” – LIBID

    ”LIBO” – LIBOR

    ”MAAA” – Muni AAA

    ”PFAN” – Pfandbriefe

    ”TIBO” – TIBOR

    ”STBO” – STIBOR

    ”BBSW” – BBSW

    ”JIBA” – JIBAR

    ”BUBO” – BUBOR

    ”CDOR” – CDOR

    ”CIBO” – CIBOR

    ”MOSP” – MOSPRIM

    ”NIBO” – NIBOR

    ”PRBO” – PRIBOR

    ”TLBO” – TELBOR

    ”WIBO” – WIBOR

    ”TREA” – Treasury

    ”SWAP” – SWAP

    ”FUSW” – Future SWAP

    tai enintään 25 aakkosnumeerista merkkiä, jos viitekorko ei sisälly edellä olevaan luetteloon

     

    59

    Toisen korkovirran vaihtuvan koron viitekausi – aikajakso

    Viitekautta kuvaava aikajakso käyttäen seuraavia lyhenteitä:

    Y = vuosi

    M = kuukausi

    W = viikko

    D = päivä

     

    60

    Toisen korkovirran vaihtuvan koron viitekausi – kerroin

    Aikajakson kokonaislukukerroin, joka kuvaa viitekautta.

    Enintään kolme numeroa.

     

     

    Jakso 2 g – Valuutat

     

    Valuuttajohdannaiset

    61

    Toimitusvaluutta 2

    Standardin ISO 4217 mukainen kolmikirjaiminen valuuttakoodi

     

    62

    Valuuttakurssi 1

    Enintään 10 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

    63

    Valuutan termiinikurssi

    Enintään 10 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

    64

    Valuuttapari

    Kaksi standardin ISO 4217 mukaista valuuttakoodia erotettuina toisistaan merkillä ”/”. Ensimmäisellä valuuttakodilla ilmoitetaan perusvaluutta ja toisella valuuttakoodilla hintavaluutta.

     

     

    Jakso 2h – Hyödykkeet ja päästöoikeudet

     

    Hyödyke- ja päästöoikeusjohdannaiset

     

    Yleistä

    65

    Hyödykeperusta

    AG = maatalous

    EN = energia

    FR = rahti

    ME = metallit

    IN = indeksi

    EV = ympäristö

    EX = eksoottinen

    OT = muu

     

    66

    Hyödykkeen yksityiskohtaiset tiedot

    Maatalous

    GO = viljat ja öljykasvit

    DA = maitotuotteet

    LI = kotieläimet

    FO = metsätalous

    SO = viljellyt tuotteet, muut kuin viljat ja öljykasvit (softs)

    SF = kalat ja äyriäiset

    OT = muu

    Energia

    OI = öljy

    NG = maakaasu

    CO = hiili

    EL = sähkö

    IE = energialajien välinen

    OT = muu

    Rahti

    DR = kuiva

    WT = nestemäinen

    OT = muu

    Metallit

    PR = jalometallit

    NP = muut kuin jalometallit

    Ympäristö

    WE = sää

    EM = päästöt

    OT = muu

     

     

    Energia

    67

    Jakelupaikka tai -alue

    EIC-koodi, 16 aakkosnumeerista merkkiä

    Toistuva kenttä.

     

    68

    Yhteenliitäntäpiste

    EIC-koodi, 16 aakkosnumeerista merkkiä

     

    69

    Kuormitustyyppi

    BL = peruskuormitus

    PL = huippukuormitus

    OP = huippukuormitusajan ulkopuolinen

    BH = tuntiperiodi

    SH = shaped (mukautettu)

    GD = kaasutoimituspäivä

    OT = muu

     

     

    Kenttien 70–77 toistuva jakso

     

     

    70

    Kuormituksen aikavälit

    hh:mmZ

     

    71

    Toimituksen alkamispäivä ja -aika

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

     

    72

    Toimituksen päättymispäivä ja -aika

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä yleisaikana (UTC) muodossa VVVV-KK-PPThh:mm:ssZ

     

    73

    Kesto

    N = minuutti

    H = tunti

    D = päivä

    W = viikko

    M = kuukausi

    Q = neljännesvuosi

    S = kausi

    Y = vuotuinen

    O = muu

     

    74

    Viikonpäivät

    WD = arkipäivät

    WN = viikonloppu

    MO = maanantai

    TU = tiistai

    WE = keskiviikko

    TH = torstai

    FR = perjantai

    SA = lauantai

    SU = sunnuntai

    Useat toisistaan merkillä ”/” erotetut arvot ovat sallittuja

     

    75

    Toimituskapasiteetti

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

    76

    Määräyksikkö

    KW

    KWh/h

    KWh/d

    MW

    MWh/h

    MWh/d

    GW

    GWh/h

    GWh/d

    Therm/d

    Ktherm/d

    Mtherm/d

    cm/d

    mcm/d

     

    77

    Hinta määräyksikköä kohden per aikaväli

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

     

     

    Jakso 2i – Optiot

     

    Sopimukset, jotka sisältävät option

    78

    Option tyyppi

    P = myyntioptio

    C = osto-optio

    O = jollei voida määrittää, onko kyseessä osto- vai myyntioptio

     

    79

    Option toteutustapa

    A = amerikkalainen

    B = bermudalainen

    E = eurooppalainen

    S = aasialainen

    Useampi kuin yksi arvo on sallittu.

     

    80

    Toteutushinta (korkokatto/korkopohja)

    Enintään 20 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

    Jos on käytettävä miinusmerkkiä, sitä ei lasketa numeroksi.

    Jos toteutushinta ilmoitetaan prosenttiarvoina, se olisi ilmaistava siten, että 100 % on ”100”.

     

    81

    Toteutushinnan merkintätapa

    U = yksikköä

    P = prosenttia

    Y = tuotto

     

    82

    Kohde-etuuden erääntymispäivä

    Standardin ISO 8601 mukainen päivämäärä muodossa VVVV-KK-PP

     

     

    Jakso 2j – Luottojohdannaiset

     

     

    83

    Etuoikeusasema

    SNDB = Parhaassa etuoikeusasemassa olevat velat, kuten etuoikeutettuihin saamisiin kuuluva vakuudeton velka (yritykset/rahoituslaitokset), ulkomaanvaluutassa oleva valtion velka (julkishallinto)

    SBOD = Etuoikeudeltaan huonompi velka, kuten huonommassa etuoikeusasemassa oleva velka tai Lower Tier 2 -velka (pankit) tai huonoimmassa etuoikeusasemassa oleva velka tai Upper Tier 2 -velka (pankit)

    OTHR = muu, kuten etuosakkeet tai ensisijainen pääoma (pankit) tai muut luottojohdannaiset

     

    84

    Riskikohde

    Standardin ISO 3166 mukainen kaksimerkkinen maakoodi

    tai

    Standardin ISO 3166 mukainen kaksimerkkinen maakoodi ja sen jälkeen viiva (”-”) ja enintään kolmesta aakkosnumeerisesta merkistä muodostuva maaryhmittelykoodi

    tai

    Standardin ISO 17442 mukainen oikeushenkilötunnus (LEI), jossa on 20 aakkosnumeerista merkkiä

     

    85

    Maksutiheys

    MNTH = kuukausittain

    QURT = neljännesvuosittain

    MIAN = puolivuosittain

    YEAR = vuosittain

     

    86

    Laskentaperuste

    Osoittaja/nimittäjä: niin osoittajana kuin nimittäjänä on numeroita tai ilmaisu ”todelliset päivät”, esim. 30/360 tai todelliset päivät/365.

     

    87

    Sarja

    Kokonaislukukenttä, jossa enintään 5 merkkiä.

     

    88

    Versio

    Kokonaislukukenttä, jossa enintään 5 merkkiä.

     

    89

    Indeksikerroin

    Enintään 10 numeroa, desimaalit mukaan lukien.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

     

    90

    Etuoikeusluokka

    T = etuoikeusluokkiin jaettu

    U = etuoikeusluokkiin jakamaton

     

    91

    Kiinnitystaso

    Enintään 10 numeroa, mukaan lukien desimaalit, ilmaistuna desimaalilukuna välillä 0–1.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

     

    92

    Irrottautumistaso

    Enintään 10 numeroa, mukaan lukien desimaalit, ilmaistuna desimaalilukuna välillä 0–1.

    Desimaalimerkkiä ei lasketa numeroksi. Jos sitä käytetään, käytetään pistettä.

     

     

    Jakso 2k – Sopimukseen tehdyt muutokset

     

     

    93

    Toimen tyyppi

    N = uusi

    M = muutos

    E = virhe

    C = ennenaikainen päättyminen

    R = korjaus

    Z = tiivistäminen

    V = arvostuksen saattaminen ajan tasalle

    P = position komponentti

     

    94

    Taso

    T = kauppa

    P = positio

     


    (1)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2009/138/EY, annettu 25 päivänä marraskuuta 2009, vakuutus- ja jälleenvakuutustoiminnan aloittamisesta ja harjoittamisesta (Solvenssi II) (EUVL L 335, 17.12.2009, s. 1).

    (2)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2013/36/EU, annettu 26 päivänä kesäkuuta 2013, oikeudesta harjoittaa luottolaitostoimintaa ja luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten vakavaraisuusvalvonnasta, direktiivin 2002/87/EY muuttamisesta sekä direktiivien 2006/48/EY ja 2006/49/EY kumoamisesta (EUVL L 176, 27.6.2013, s. 338).

    (3)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2004/39/EY, annettu 21 päivänä huhtikuuta 2004, rahoitusvälineiden markkinoista sekä neuvoston direktiivien 85/611/ETY ja 93/6/ETY ja Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2000/12/EY muuttamisesta ja neuvoston direktiivin 93/22/ETY kumoamisesta (EUVL L 145, 30.4.2004, s. 1).

    (4)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2011/61/EU, annettu 8 päivänä kesäkuuta 2011, vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajista ja direktiivin 2003/41/EY ja 2009/65/EY sekä asetuksen (EY) N:o 1060/2009 ja (EU) N:o 1095/2010 muuttamisesta (EUVL L 174, 1.7.2011, s. 1).

    (5)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2003/41/EY, annettu 3 päivänä kesäkuuta 2003, ammatillisia lisäeläkkeitä tarjoavien laitosten toiminnasta ja valvonnasta (EUVL L 235, 23.9.2003, s. 10).

    (6)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2009/65/EY, annettu 13 päivänä heinäkuuta 2009, siirtokelpoisiin arvopapereihin kohdistuvaa yhteistä sijoitustoimintaa harjoittavia yrityksiä (yhteissijoitusyritykset) koskevien lakien, asetusten ja hallinnollisten määräysten yhteensovittamisesta (EUVL L 302, 17.11.2009, s. 32).

    (7)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 1893/2006, annettu, 20 päivänä joulukuuta 2006, tilastollisen toimialaluokituksen NACE Rev. 2 vahvistamisesta sekä neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3037/90 ja tiettyjen eri tilastoaloja koskevien yhteisön asetusten muuttamisesta (EUVL L 393, 30.12.2006, s. 1).


    Top