This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document 32001R1639
Commission Regulation (EC) No 1639/2001 of 25 July 2001 establishing the minimum and extended Community programmes for the collection of data in the fisheries sector and laying down detailed rules for the application of Council Regulation (EC) No 1543/2000
Kommissionens förordning (EG) nr 1639/2001 av den 25 juli 2001 om upprättande av gemenskapens minimiprogram och utökade program för insamling av uppgifter om fiskerinäringen och om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1543/2000
Kommissionens förordning (EG) nr 1639/2001 av den 25 juli 2001 om upprättande av gemenskapens minimiprogram och utökade program för insamling av uppgifter om fiskerinäringen och om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1543/2000
EGT L 222, 17.8.2001, p. 53–115
(ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV) Det här dokumentet har publicerats i en specialutgåva
(CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO, HR)
In force: This act has been changed. Current consolidated version: 17/09/2004
17.8.2001 |
SV |
Europeiska gemenskapernas officiella tidning |
L 222/53 |
KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 1639/2001
av den 25 juli 2001
om upprättande av gemenskapens minimiprogram och utökade program för insamling av uppgifter om fiskerinäringen och om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1543/2000
EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION
med beaktande av Fördraget om upprättandet av Europeiska gemenskapen,
med beaktande av rådets förordning (EG) nr 1543/2000 av den 29 juni 2000 om upprättande av en gemenskapsram för insamling och förvaltning av uppgifter av grundläggande betydelse för den gemensamma fiskeripolitiken (1), särskilt artiklarna 5.1 och 8.1 i denna, och
av följande skäl:
(1) |
Genom förordning (EG) nr 1543/2000 upprättas en gemenskapsram för insamling och förvaltning av sådana uppgifter som krävs för att utvärdera fiskeresurserna och fiskerinäringen. Enligt förordningen skall medlemsstaterna för det ändamålet utforma nationella program för insamling och förvaltning av uppgifter om fiskerinäringen i enlighet med gemenskapens program. |
(2) |
Det bör därför fastställas ett minimiprogram för gemenskapen med den information som är absolut nödvändig för de vetenskapliga bedömningarna samt ett utökat gemenskapsprogram, som dessutom innehåller information som på ett avgörande sätt sannolikt kan förbättra de vetenskapliga bedömningarna. |
(3) |
Den information som krävs för varje program bör samlas in i form av utvärderingsmoduler som hänför sig till fiskekapacitet, fiskeansträngning, fångster och slutligen fiskerinäringens ekonomiska situation. |
(4) |
Medlemsstaternas program för insamling av uppgifter till vetenskapliga bedömningar bör vara förenliga med den insamling av uppgifter som äger rum för förvaltningen av andra aspekter av den gemensamma fiskeripolitiken och med den insamling av uppgifter som åligger medlemsstaterna inom ramen för gemenskapens statistiska program. |
(5) |
Det bör fastställas bestämmelser för överföring av och tillgång till uppgifterna, och då även för sekretess, samt för tekniska ändringar i och undantag från gemenskapens program. Det bör också fastställas rutiner för övervakning av de nationella programmen. |
(6) |
De åtgärder som föreskrivs i denna förordning är förenliga med yttrandet från Förvaltningskommittén för fiskeri- och vattenbrukssektorn. |
HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.
Artikel 1
Ämne
Gemenskapens minimiprogram och utökade program som avses i artikel 5.1 i förordning (EG) nr 1543/2000 upprättas härmed enligt bilagan.
I denna förordning fastställs också vissa närmare bestämmelser för de uppgifter som skall samlas in inom medlemsstaternas nationella program.
Artikel 2
Definitioner
I denna förordning avses med
1. segment : en grupp fartyg som är så homogena som möjligt med avseende på fysiska egenskaper och använda fiskeredskap enligt segmentindelningen i det fjärde fleråriga utvecklingsprogrammet (FUP IV).
2. yrkesfiskeflotta : fartyg som registrerats och licenserats enligt rådets förordning (EG) nr 3690/93 (2) eller som på annat sätt har tillstånd att fiska för att kommersiellt utnyttja fiskeresurserna, och för vilka medlemsstaterna skall lämna uppgifter till gemenskapens register över fiskefartyg enligt kommissionens förordning (EG) nr 2090/98 (3)
3. sport- och fritidsfiske : allt icke yrkesmässigt fiske.
4. primära uppgifter : uppgifter om enskilda fartyg, fysiska eller juridiska personer eller enskilda stickprov.
5. faktisk fiskekapacitet : en uppskattning av fartygs fiskekapacitet genom en jämförelse av dessa fartygs fångster.
6. nominell fiskekapacitet : fiskekapaciteten uttryckt i fysiska egenskaper (maskinstyrka eller tonnage) eller som en kombination av sådana egenskaper.
7. fiskeansträngning : för ett fartyg, produkten av fiskekapaciteten och fisketiden, och för en grupp av fartyg, summan av alla berörda fartygs fiskeansträngningar.
8. typ av fiskemetod : användningen av ett särskilt fiskeredskap eller användningen av ett eller flera fiskeredskap inom en redskapskategori.
9. indelning i tid och rum : en kombination av en tidsperiod och ett geografiskt område indelat i delområden.
10. fullständig provtagning : en undersökning av en population i statistisk mening med hänsyn till en parameter, om alla individer i den nämnda populationen faktiskt mäts.
11. beredningsindustri : industri som bereder och konserverar fisk, skaldjur eller blötdjur och som framställer produkter som innehåller fisk, skaldjur eller blötdjur.
12. sektor inom beredningsindustrin : en särskild del av beredningsindustrin alltefter beredningstyp (frysning, saltning/torkning, rökning, burkkonservering, färdiga rätter, annan typ) och distributionskanaler för de berörda artgrupperna (demersala och bottenlevande arter, Thunnidae, andra pelagiska arter än Thunnidae, andra fiskarter, skaldjur, bläckfiskar, musslor, andra blötdjur, andra).
13. aggregerade uppgifter : aggregerade uppgifter enligt definitionen i artikel 2 b i förordning (EG) nr 1543/2000.
14. funktionell enhet : en operationell grupp av statistiska rektanglar som motsvarar distributionsområdet för ett geografiskt avgränsat biologiskt bestånd eller en grupp av små biologiska bestånd enligt tillägg II.
15. fångster : den totala levande vikten av fångad fisk, dvs. bruttofångst.
16. landningar : landningarna omräknade till levande vikt, dvs. nominell fångst.
17. fisk som kastats överbord : den totala levande vikten av fisk som är för liten, som inte går att sälja eller som på annat sätt inte är önskvärd och som kastats överbord vid fångsttillfället eller strax därefter.
Artikel 3
Krav för nationella program
De nationella program som medlemsstaterna utformar med hänsyn tagen till de gemenskapsprogram som fastställs i bilagan skall särskilt innehålla följande:
a) |
Kopplingen till gemenskapsprogrammen med en beskrivning av de planerade åtgärderna inom varje sektor och med hänvisning till berört program. |
b) |
Analytiska uppgifter uppdelade efter avsnitt och program samt efter geografiskt område enligt nivå 2 i tillägg I. |
c) |
Vid provtagning, en detaljerad beskrivning av de rutiner som följts och de statistiska skattningar som använts för att bedöma noggrannhetsnivån och förhållandet mellan kostnad och noggrannhet. |
d) |
Uppgifter som gör det möjligt att påvisa samarbete och arbetsfördelning mellan medlemsstaterna. |
Med hjälp av programmen skall det senast den 31 maj 2003 finnas bedömningar av de noggrannhetsnivåer som anges i punkt c.
Artikel 4
Inlämnande av nationella program
Varje medlemsstat skall senast den 31 maj varje år, på elektronisk väg, sända in det nationella programmet till kommissionen som avses i artikel 6 i förordning (EG) nr 1543/2000.
Artikel 5
Överföring av uppgifter till internationella organisationer
1. Medlemsstaterna får överföra de uppgifter som omfattas av denna förordning till behöriga internationella organisationer, i enlighet med deras särskilda föreskrifter och regler.
2. Medlemsstaterna skall underrätta kommissionen om alla överföringar av de uppgifter som avses i punkt 1 och på begäran lämna en kopia av uppgifterna på elektronisk väg.
Artikel 6
Samordning mellan kommissionen och medlemsstaterna
1. Kommissionen skall granska de nationella programmen och kontrollera att kraven i denna förordning är uppfyllda.
Om det vid kommissionens granskning av ett nationellt program visar sig att det inte uppfyller kraven skall kommissionen omedelbart underrätta den berörda medlemsstaten och föreslå ändringar i programmet. Därefter kan den berörda medlemsstaten lämna in ett reviderat nationellt program.
2. Medlemsstaterna skall senast den 31 maj 2003, och därefter senast den 31 maj varje år programmet tillämpas, lämna en teknisk verksamhetsrapport i vilken det redogörs för vilka framsteg som har gjorts när det gäller förverkligandet av de mål som sattes upp vid upprättandet av minimiprogrammet och det utökade programmet.
3. Varje medlemsstat skall utse en behörig myndighet som skall ansvara för genomförandet av denna förordning, nedan kallad nationell myndighet.
4. Varje medlemsstat skall senast den 31 maj 2001 lämna närmare upplysningar om dess nationella myndighet till kommissionen och till de övriga medlemsstaterna.
5. Den nationella myndigheten skall regelbundet underrätta kommissionen om hur genomförandet av de nationella programmen fortskrider.
Artikel 7
Oförenlighet med gemenskapens program
Om kommissionen anser att en medlemsstat inte fullgör skyldigheterna enligt gemenskapsprogrammens moduler, och den berörda medlemsstaten har fått ekonomiskt bidrag från gemenskapen för dessa moduler, skall den underrätta den berörda medlemsstaten som skall göra en administrativ undersökning.
Medlemsstaten skall underrätta kommissionen om undersökningens förlopp och resultatet av den och utan dröjsmål sända ett exemplar av den rapport som upprättats efter undersökningens avslutande samt meddela kommissionen de huvudpunkter som ligger till grund för rapporten.
Kommissionen får besluta att återkräva belopp som betalats ut på felaktiga grunder, jämte dröjsmålsränta.
Artikel 8
Tekniska ändringar och undantag
1. Kommissionen får på grundval av utlåtande från Vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen tillåta ändringar av de undersökningar som anges i avsnitt G punkt 1 iii i bilagan till denna förordning.
2. Kommissionen får, efter rådgivning från Vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen och enligt förfarandet i artikel 9.2 i förordning (EG) nr 1543/2000, fatta beslut om undantag från de skyldigheter som anges i avsnitt H och I i bilagan till denna förordning.
Artikel 9
Förvaltning av primära och aggregerade uppgifter
1. Medlemsstaterna skall vidta alla de åtgärder som krävs för att de primära uppgifter som samlas in enligt denna förordning behandlas konfidentiellt.
2. De primära uppgifterna skall behållas den tid som krävs för att utföra nödvändiga arbetsuppgifter, dock minst under fem år.
3. Varje medlemsstat skall se till att de aggregerade uppgifterna för gemenskapsprogrammen matas in i databaser som på elektronisk väg är tillgängliga för kommissionen och de nationella myndigheterna enligt artiklarna 10 och 11.
4. De aggregerade uppgifter som avses i punkt 3 får inte innehålla uppgifter som skulle kunna göra det möjligt att identifiera enskilda fartyg, juridiska eller fysiska personer.
5. Medlemsstaterna skall garantera säkerheten för de uppgifter som behandlas i deras respektive datasystem, särskilt om behandlingen kräver att uppgifterna överförs via ett nät.
6. Medlemsstaterna skall vidta alla tekniska åtgärder som krävs för att förhindra att uppgifterna förstörs på grund av slarv eller oegentligheter, oavsiktligt går förlorade, ändras, sprids eller läses av utomstående, samt förhindra all felaktig behandling.
Artikel 10
Kommissionens tillgång till uppgifter
1. Om kommissionen vill använda aggregerade uppgifter som samlats in enligt denna förordning skall den för den berörda medlemsstaten specificera vilka uppgifter det rör sig om.
2. Medlemsstaterna skall vidta de åtgärder som krävs för att uppgifterna i fråga skall kunna läsas på distans eller kopieras inom högst tjugo arbetsdagar.
3. Om en medlemsstat inte kan tillfredsställa kommissionens krav på tillgång till uppgifterna, skall den omedelbart underrätta kommissionen och ange skälen till detta.
4. Om kommissionen har skapat en datafil utifrån medlemsstaternas uppgifter får den filen bevaras i högst tjugo arbetsdagar från och med det datum för vilket uppgifterna begärdes och skall alltså förstöras om inte en särskild skriftlig överenskommelse har träffats med den berörda medlemsstaten.
Artikel 11
Medlemsstaternas tillgång till uppgifter
1. Medlemsstaterna skall vidta de åtgärder som krävs för att underlätta andra medlemsstaters nationella myndigheters tillgång till databaserna med de aggregerade uppgifterna.
2. Medlemsstaterna skall meddela kommissionen och övriga medlemsstater skälen till varför tillgången till uppgifter som omfattas av denna förordning eventuellt har upphört.
3. Om en nationell myndighet vill få tillgång till en annan medlemsstats uppgifter skall den skicka en begäran till den nationella myndighet som ansvarar för tillgången till de berörda uppgifterna. Den nationella myndigheten skall besvara begäran inom tio arbetsdagar från det att begäran gjordes och ange skälen till varför den eventuellt avslås.
4. Medlemsstaterna får ingå överenskommelser eller IT-protokoll om elektronisk tillgång för att underlätta tillgången till databaserna. De skall utan dröjsmål underrätta kommissionen om sådana överenskommelser. Utgifter i samband med tillgång till databaser skall betalas av den nationella myndighet som begär tillgången.
Artikel 12
Sekretess
Ledamöter av Vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen och deltagare i kommitténs möten får varken helt eller delvis kopiera uppgifter för användning utanför mötet.
Artikel 13
Ikraftträdande
Denna förordning träder i kraft den sjunde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska gemenskapernas officiella tidning.
Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.
Utfärdad i Bryssel den 25 juli 2001.
På kommissionens vägnar
Franz FISCHLER
Ledamot av kommissionen
(1) EGT L 176, 15.7.2000, s. 1.
(2) EGT L 341, 31.12.1993, s. 93.
(3) EGT L 266, 1.10.1998, s. 27.
BILAGA
KAPITEL I
INNEHÅLL OCH METOD
A. Gemenskapsprogrammens innehåll
1. |
Det minimiprogram för gemenskapen som avses i artikel 5.1 i förordning (EG) nr 1543/2000 skall bestå av följande moduler:
|
2. |
Det utökade gemenskapsprogram som avses i artikel 5.1 i förordning (EG) nr 1543/2000 skall utöver de moduler som anges i punkt 1 omfatta ytterligare information som fastställs närmare för varje modul. |
3. |
För minimiprogrammet skall det för varje modul fastställas vilka parametrar som skall övervakas samt de uppdelnings- och noggrannhetsnivåer som skall uppnås. För de utökade programmen, för vilka det inte finns några noggrannhetsnivåer, skall varje medlemsstat i sitt nationella program ange de eftersträvade noggrannhetsnivåerna samt kostnads-noggrannhetsförhållandet för det valda bedömningsförfarandet. |
B. Noggrannhetsnivåer och provtagningsintensitet
1. |
Om det inte är möjligt att kvantifiera målen för stickprovsprogrammen, varken när det gäller noggrannhet eller urvalsstorlek, kommer pilotundersökningar i statistisk mening att utföras. Vid pilotundersökningarna skall problemets omfattning bedömas och nyttan av mer detaljerade undersökningar i framtiden utredas liksom kostnads-effektförhållandet för sådana detaljerade undersökningar. |
2. |
Om det går att kvantifiera målen kan de fastställas antingen direkt genom urvalsstorlek eller provtagningsfrekvens, eller genom en definition av de noggrannhets- och konfidensnivåer som skall uppnås. |
3. |
Om hänvisning görs till en urvalsstorlek eller en provtagningsfrekvens i en statistiskt definierad population skall provtagningsmetoden vara minst lika effektiv som obundet slumpmässigt urval. Sådana provtagningsmetoder skall beskrivas i respektive lands nationella program. |
4. |
Om hänvisning görs till noggrannhetsnivå eller konfidensnivå gäller följande:
|
KAPITEL II
UTVÄRDERING AV INDATA, T.EX. FISKEKAPACITET OCH FISKEANSTRÄNGNING
C. Insamling av uppgifter om fiskekapacitet
1. |
Uppgifter för minimiprogrammet skall samlas in så att det för varje segment, enligt definitionen nedan, går att uppskatta antalet fartyg i segmentet och medelvärdet per fartyg av de parametrar som anges i punkt a. a) Parametrar: De insamlade uppgifterna skall omfatta alla fiskefartyg som omfattas av det fjärde fleråriga utvecklingsprogrammet (FUP IV).
b) Uppdelningsnivåer:
c) Noggrannhetsnivåer: Uppgifter som samlas in enligt förordning (EG) nr 2090/98 skall vara fullständiga. För de andra typer av uppgifter som anges i punkt 1 a kan det upprättas stickprovsprogram så att skattningarna uppnår noggrannhetsnivå 3 enligt definitionen i avsnitt B. |
2. |
Det utökade programmet. a) Tilläggsparametrar:
b) Uppdelningsnivåer:
|
D. Insamling av uppgifter om fiskeansträngning
1. |
Uppgifter för minimiprogrammet skall samlas in på följande sätt: a) Parametrar:
b) Uppdelningsnivåer:
c) Noggrannhetsnivåer: Uppgifter som skall lämnas enligt bestämmelserna i kommissionens förordning (EEG) nr 2807/83 (4) (om närmare bestämmelser för registrering av uppgifter om medlemsstaternas fångster av fiske) skall samlas in så att de är så fullständiga som möjligt. Om andra uppgifter behövs skall de samlas in enligt provtagningsmetoder som gör det möjligt att för de uppskattade medelvärdena för varje segment uppnå noggrannhetsnivå 2 för uppgifter om bränsleförbrukning, noggrannhetsnivå 2 för fiskeansträngning per fiskemetod, noggrannhetsnivå 1 för specifik fiskeansträngning. Pilotundersökningar i fiskeansträngning med passiva redskap kan utföras. |
2. |
Det utökade programmet. a) Tilläggsparametrar: För ansträngningar per fiskemetod och specifika ansträngningar enligt punkterna 1 a ii och 1 a iii gäller följande:
b) Uppdelningsnivåer:
|
KAPITEL III
UTVÄRDERING AV FÅNGSTER OCH LANDNINGAR
E. Insamling av uppgifter om fångster och landningar
1. |
Uppgifter för minimiprogrammet skall samlas in på följande sätt: a) Parametrar:
b) Uppdelningsnivåer:
c) Noggrannhetsnivå:
|
2. |
Det utökade programmet a) Tilläggsparametrar:
b) Uppdelningsnivå:
|
F. Insamling av uppgifter om fångster per ansträngningsenhet eller per specifika yrkesflottors faktiska ansträngning
1. |
Uppgifter för minimiprogrammet skall samlas in på följande sätt: Alla nationella program skall innehålla en granskning av nyttan av de detaljerade fångst- och ansträngningsuppgifter från fiskefartyg som för respektive lands flagg som har använts under åren 1995-2000 inom arbetsgrupper som sysslar med vetenskapliga bedömningar. Granskningen skall innehålla en analys av vilken betydelse som motsvarande index för abundans eller delfiskeansträngning tillskrivs i den slutliga beståndsbedömningen, möjligheten att förlänga tillhörande tidsserier på grundval av fångst- och ansträngningsuppgifter som uppdelats enligt avsnitt D respektive E, samt eventuellt behov av att använda ännu mer detaljerade uppgifter. Varje medlemsstat skall skicka analysresultaten till kommissionen senast den 31 december 2002. Kommissionen skall senast den 31 mars 2003 överlämna analysresultaten till Vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen och fastställa innehållet i minimiprogrammet för det avsnittet. |
2. |
För det utökade programmet gäller följande: Alla undersökningar som inbegriper fastställande av index för abundans eller faktisk ansträngning på grundval av detaljerade fångst- och ansträngningsuppgifter från yrkesflottorna berättigar till bidrag inom ramen för det utökade programmet. I det nationella programmet skall det fastställas varför dessa index eventuellt kan vara till nytta. Undersökningarna överlämnas till Vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen. Om yttrandet från Vetenskapliga, tekniska och ekonomiska kommittén för fiskerinäringen inte bekräftar nyttan av dessa index kommer motsvarande undersökning inte att anses berättiga till bidrag i fortsättningen. |
G. Bidragsberättigande vetenskapliga beståndsundersökningar
1. |
För minimiprogrammet gäller följande:
|
2. |
När det gäller det utökade programmet berättigar alla de undersökningar som anges med prioritet 2 i tillägg XIV till bidrag. |
H. Biologisk provtagning på fångster, längd- och åldersfördelning
1. |
Uppgifter för minimiprogrammet skall samlas in på följande sätt: a) Parametrar:
|
b) Uppdelnings- och noggrannhetsnivåer:
— |
Nödvändiga uppdelningsnivåer fastställs i tillägg XV liksom grundstratifieringen och provtagningsintensiteten. Medlemsstaterna kan emellertid tillämpa en annan provtagningsmetod än den som anges för grundstratifieringen genom att tillämpa obundet slumpmässigt urval inom de strata som anges i tillägg XV, och en annan provtagningsintensitet än den som anges i tillägg XV, förutsatt att det alternativet uppnår samma eller högre noggrannhetsnivå till samma eller lägre kostnad och att detta anges i det nationella programmet. |
c) Genomförande av stickprovsprogram:
— |
De medlemsstater på vars territorium landningar görs ansvarar för att provtagning sker enligt normerna i denna artikel. Om det behövs skall medlemsstaterna samarbeta med myndigheterna i tredje land för att utföra biologisk provtagning på de landningar som görs av fartyg som för dessa tredje länders flagg. |
— |
Enligt förordning (EEG) nr 2847/93 skall varje medlemsstat vidta de åtgärder som krävs för att garantera insamlingen av alla uppgifter om den verksamhet som bedrivs av de fartyg som för dess flagg, oavsett var fångsten landas. |
d) Undantag från provtagningsreglerna:
— |
Längd.
|
— |
Ålder
|
— |
Övriga. Om samarbetet mellan medlemsstaterna garanterar att den totala bedömningen av parametrarna i punkt a uppnår den noggrannhetsnivå som krävs skall varje enskild medlemsstat inte behöva garantera att dess egna uppgifter är tillräckliga för att uppnå denna noggrannhetsnivå. |
e) Fisk som kastats överbord:
Fisk som kastats överbord av de bestånd för vilka uppgifter om fisk som kastats överbord måste samlas in varje år enligt tillägg XII och enligt de regler för kommersiella landningar som anges i samma tillägg skall bedömas med avseende på längdfördelningen om de årligen utgör antingen mer än 10 % av de totala fångsterna i vikt eller mer än 20 % av fångsterna i antal.
Provtagningsintensiteten skall vara den som anges i tillägg XV för kommersiella landningar.
Om fisk som kastats överbord har en längd som inte finns representerad i landningarna skall åldersbestämning göras enligt reglerna i tillägg XV.
Om medlemsstaterna inte kan uppnå denna noggrannhetsnivå, eller endast till orimligt höga kostnader, kan medlemsstaterna emellertid få tillåtelse av kommissionen att använda sig av ett annat tillvägagångssätt, förutsatt att begäran om detta vederbörligen styrks med dokument.
f) Sport- och fritidsfiske:
Medlemsstaterna skall för de bestånd som anges i tillägg XI göra pilotundersökningar som överensstämmer med uppdelningsnivån i det tillägget. Undersökningarna skall göra det möjligt att fastställa vilka noggrannhetsnivåer som krävs i fortsättningen. Undersökningsresultaten skall skickas till kommissionen senast den 31 oktober 2003.
2. |
Det utökade programmet: Tilläggsparametrar:
|
I. Annan biologisk provtagning
1. |
Uppgifter för minimiprogrammet skall samlas in på följande sätt: a) Parametrar:
b) Uppdelningsnivå: För de parametrar som avses i punkt a i gäller följande:
För de parametrar som avses i punkt a ii gäller följande: Uppgifterna skall lämnas kvartalsvis, uppdelade efter typ av fiskemetod enligt tillägg IV. c) Noggrannhetsnivåer:
d) Undantag:
|
2. |
Det utökade programmet: Tilläggsparametrar:
|
KAPITEL IV
UTVÄRDERING AV FISKERINÄRINGENS EKONOMISKA SITUATION
J. Insamling av ekonomiska uppgifter per grupp av fartyg
1. |
Uppgifter för minimiprogrammet skall samlas in på följande sätt: a) Parametrar:
b) Uppdelningsnivåer:
c) Noggrannhetsnivåer: För varje parameter och för varje segment skall noggrannhetsnivå 1 uppnås. |
2. |
Det utökade programmet: a) Tilläggsparametrar: Det utökade programmet omfattar alla de uppgifter som anges i tillägg XVIII. b) Uppdelningsnivåer: Den uppdelning i grupper av fartyg som avses i punkt 1 a första strecksatsen får göras på den nivå som fastställs i tillägg IV och enligt den regionala differentieringen i nivå 2 i tillägg I. |
K. Insamling av uppgifter om beredningsindustrin
1. |
Minimiprogrammet: Medlemsstaterna skall göra pilotundersökningar för att bedöma det årliga värdet per sektor av de parametrar som förtecknas i tillägg XIX. Pilotundersökningarna skall jämföra förhållandet kostnad/effektivitet hos olika strategier för att samla in uppgifter, inbegripet stickprovsprogram. Undersökningsresultaten skall skickas till kommissionen senast den 31 oktober 2003. |
2. |
Det utökade programmet: a) Tilläggsparametrar: Insamlingen och förvaltningen av uppgifterna skall göra det möjligt
b) Uppdelningsnivå: Vid analysen av företag inom sektorn får hänsyn tas till att dessa företag är etablerade i olika regioner, kust- eller icke kust-, på NUTS 3-nivå. |
(1) EGT L 274, 25.9.1986, s. 1.
(2) Uppgifterna betraktas som en del av den ekonomiska bedömningen och samlas in enligt kapitel IV:
(3) Uppgifterna betraktas som en del av den ekonomiska bedömningen och samlas in enligt kapitel IV.
(4) EGT L 276, 10.10.1983, s. 1.
(5) Uppgifterna betraktas som en del av den ekonomska bedömningen och samlas in enligt kapitel IV
(6) EGT L 261, 20.10.1993, s. 1.
(7) EGT L 17, 21.1.2000, s. 22.
(8) EGT L 388, 31.12.1992, s. 1.
(9) EGT L 337, 30.12.1999, s. 10.
Förteckning över tillägg
Tillägg I: |
Geografisk områdesindelning |
Tillägg II: |
Funktionella enheter och statistiska rektanglar |
Tillägg III (avsnitt C) |
Grundindelning av fartyg efter kapacitet (minimiprogram) |
Tillägg IV (avsnitt C): |
Detaljerad indelning av fartyg efter kapacitet (utökat program) |
Tillägg V (avsnitt D): |
Fiskekapacitetsenheter efter typ av fiskemetod |
Tillägg VI (avsnitt D): |
Bestånd som omfattas av specifik ansträngning (minimiprogram) |
Tillägg VIII (avsnitt D): |
Målarter och djup (utökat program) |
Tillägg VIII (avsnitt D): |
Intermediär typologi för ansträngningsuppgifter (minimiprogram) |
Tillägg IX (avsnitt D): |
Definition av fiskeansträngning i förhållande till fiskeinsats (utökat program) |
Tillägg X (avsnitt D): |
Detaljerad typologi för fiskemetoder (utökat program) |
Tillägg XI (avsnitt E): |
Förteckning över bestånd för fritidsfiske (minimiprogram) |
Tillägg XII (avsnitt E): |
Förteckning över bestånd som skall kontrolleras när det gäller landningar och fisk som kastats överbord (minimiprogram) |
Tillägg XIII: |
Förteckning över frivilliga arter för det utökade programmet |
Tillägg XIV (avsnitt G): |
Förteckning över undersökningar (minimiprogram, utökat program) |
Tillägg XV (avsnitt H): |
Stickprovsprogram för ålder och längd (minimiprogram, utökat program) |
Tillägg XVI (avsnitt I): |
Annan biologisk provtagning |
Tillägg XVII (avsnitt J): |
Ekonomiska uppgifter per flottsegment, enligt definitionen i tillägg III (minimiprogram) |
Tillägg XVIII (avsnitt J): |
Uppgifter för grundläggande ekonomisk utvärdering per flottsegment (utökat program) |
Tillägg XIX (avsnitt K): |
Ekonomiska uppgifter för råvaru- och förädlingsindustrin (per näringsgren) (minimiprogram) |
Tillägg I
Geografisk områdesindelning efter regionala fiskeriorganisationer
|
ICES |
NAFO |
ICCAT |
GFCM |
CCAMLR |
IOTC |
Övriga |
Nivå 1 |
Område |
Område |
FAO-område |
Område |
Område |
FAO-område |
FAO-område |
|
|
|
t.ex. 37 Medelhavet och Svarta havet |
t.ex. 48 |
|
|
|
Nivå 2 |
Delområde |
Delområde |
FAO- delområde |
Delområde |
Delområde |
FAO- delområde |
FAO- delområde |
t.ex. IV |
t.ex. 21.2 |
|
t.ex. 37.1 |
t.ex. 48.1 |
|
|
|
Nordsjön |
Labrador |
|
Medelhavet |
Antarktiska halvön |
|
|
|
Nivå 3 |
Avdelning |
Avdelning |
Avdelning |
Avdelning |
Avdelning |
Avdelning |
Avdelning |
t.ex.IV c |
t.ex. 21.2 H |
5° × 5° |
t.ex. 37.1.2 |
5° × 5° |
5° × 5° |
5° × 5° |
|
|
|
|
Lionbukten |
|
|
|
|
Nivå 4 |
Rektangel |
Rektangel |
Rektangel |
Rektangel |
Rektangel |
Rektangel |
Rektangel |
30′ × 1° |
|
1° × 1° |
1° × 1° |
1° × 1° |
1° × 1° |
1° × 1° |
Tillägg II
Funktionella enheter (FE) och statistiska rektanglar (Nephrops norvegicus)
FE nr |
Namn |
ICES-område |
Statistiska rektanglar |
3 |
Skagerrak |
IIIa |
47G0-G1; 46F9-G1; 45F8-G1; 44F7-G0; 43F8-F9 |
4 |
Kattegatt |
IIIa |
44G1-G2; 42-43G0-G2; 41G1-G2 |
5 |
Botney Gut - Silver Pit |
IVb,c |
36-37 F1-F4; 35F2-F3 |
6 |
Farn Deeps |
IVb |
38-40 E8-E9; 37E9 |
7 |
Fladen grund |
IVa |
44-49 E9-F1; 45-46E8 |
8 |
Firth of Forth |
IVb |
40-41E7; 41E6 |
9 |
Moray Firth |
IVa |
44-45 E6-E7; 44E8 |
10 |
Noup |
IVa |
47E6 |
11 |
Minch:s norra del |
VIa |
44-46 E3-E4 |
12 |
Minch:s södra del |
VIa |
41-43 E2-E4 |
13 |
Clyde |
VIa |
39-40 E4-E5 |
14 |
Östra Irländska sjön |
VIIa |
35-38E6; 38E5 |
15 |
Västra Irländska sjön |
VIIa |
36E3; 35-37 E4-E5; 38E4 |
16 |
Porcupine-banken |
VIIc,k |
34D6-D8; 33D5-D8; 32D5-D6 |
17 |
Aran Grounds |
VIIb |
34-35 D9-E0 |
18 |
Irlands NV kust |
VIIb |
37D9-E1; 36D9 |
19 |
Irlands SV och SÖ kust |
VIIg,j |
31-33D9-E0; 31E1; 32E1-E2; 33E2-E3 |
20 |
Nordvästra Labadie, Baltimore och Galley |
VIIg,j |
|
21 |
Jones and Cockburn |
VIIg,h,j |
27-29E1-E2; 31E2-E4; 32E3 |
22 |
Smalls |
VIIg |
|
23 |
Norra Biscayabukten |
VIIIa |
22-24E6-E7; 23-24E5 |
24 |
Södra Biscayabukten |
VIIIb |
20-21E7-E8; 19E8 |
25 |
Norra Galicien |
VIIIc |
15E0-E1; 16E1 |
26 |
Västra Galicien |
IXa |
13-14E0-E1 |
27 |
North Portugal (North of Cape Espichel) |
IXa |
6-12E0; 9-12E1 |
28 |
Sydvästra Portugal (Alentejo) |
IXa |
3-5E0-E1 |
29 |
Södra Portugal (Algarve) |
IXa |
2E0-E2 |
30 |
Cádizbukten |
IXa |
2-3E2-E3 |
31 |
Kantabriska havet |
VIIIc |
16E4-E7 |
32 |
Norra Nordsjön |
lVa |
44-52F2-F6; 43F5-F7 |
33 |
Utanför Horn Reef |
lVb |
39-41E4; 39-41E5 |
Tillägg III (avsnitt C)
Grundindelning av fartyg efter kapacitet (minimiprogram)
Tillägg IV (avsnitt C)
Detaljerad indelning av fartyg efter kapacitet (utökat program)
Tillägg V (avsnitt D)
Fiskekapacitetsenheter efter typ av fiskemetod
Fiskemetod |
Fiskekapacitetsenheter |
Rörliga redskap |
kW och bruttotonnage |
Fasta redskap |
Bruttotonnage |
Kombinationsredskap |
kW |
Tillägg VI (avsnitt D)
Bestånd som omfattas av specifik fiskeansträngning
Art och område |
Tröskel 1 (1) |
Tröskel 2 (2) |
Lax (Östersjön) |
30 % |
5 % |
Torsk (alla områden) |
30 % |
5 % |
Kolja (alla områden) |
30 % |
5 % |
Sej (alla områden) |
30 % |
5 % |
Vitling (alla områden) |
30 % |
5 % |
Rödspätta (alla områden) |
30 % |
5 % |
Tunga (alla områden utom Medelhavet) |
10 % |
5 % |
Tunga (Medelhavet) |
30 % |
5 % |
Havskräfta (alla områden) |
30 % |
5 % |
Kummel (alla områden) |
30 % |
5 % |
Ansjovis (alla områden) |
30 % |
5 % |
Sardin (alla områden) |
50 % |
5 % |
Makrill (alla områden) |
50 % |
10 % |
Taggmakrill (alla områden) |
50 % |
10 % |
Svärdfisk (alla områden) |
30 % |
5 % |
Tonfisk (alla områden) |
30 % |
5 % |
Storögd tonfisk (alla områden) |
30 % |
5 % |
Långfenad tonfisk (alla områden) |
30 % |
5 % |
Gulfenad tonfisk (alla områden) |
30 % |
5 % |
Sill/strömming (alla områden) |
50 % |
10 % |
Skarpsill (alla områden) |
50 % |
10 % |
Ål (alla områden) |
70 % |
|
Vitlinglyra (alla områden) |
70 % |
|
(1) En fiskedag skall anses vara målinriktad på en särskild art om procentandelen av denna art i den dagliga totalfångsten är större än tröskel 1.
(2) En fiskedag skall anses påverka en art i betydande omfattning om procentandelen av den berörda arten är större än tröskel 2.
Tillägg VII (avsnitt D)
Målarter och djup (utökat program)
Bestånd |
Område |
Tröskel |
Torsk |
NAFO |
30 % |
Skolästfiskar |
alla områden |
30 % |
Liten hälleflundra |
alla områden |
30 % |
Rödfisk |
alla områden |
30 % |
Pandalus spp. |
alla områden |
30 % |
Pagelus bogaraveo |
ICES |
30 % |
Aphanopus carbo |
ICES |
30 % |
Argentina silus |
ICES |
30 % |
Beryx spp. |
ICES |
30 % |
Coryphaenoides rupestris |
ICES |
30 % |
Hoplostethus atlanticus |
ICES |
30 % |
Molva dypterigia |
ICES |
30 % |
Molva molva |
ICES |
30 % |
Djupintervall: 0-200 m, 201-500 m, 501-1 000 m, > 1 000 m. |
Tillägg VIII (avsnitt D)
Intermediär typologi för ansträngningsuppgifter (minimiprogram)
Tillägg IX (avsnitt D)
Definition av fiskeansträngning i förhållande till fiskeinsats (utökat program)
Redskapstyp |
Variabel |
Trål |
Dragets varaktighet × kW |
Not/vad |
Antal uppsättningar |
Nät/garn |
Antal nät/garn × längd × tid i vattnet |
Långrev |
Antal krokar × tid i vattnet |
Tinor, fällor och bottengarn |
Antal × tid i vattnet per år |
Tillägg X (avsnitt D)
Detaljerad typologi för fiskemetoder (utökat program)
I. Rörliga redskap
a) Bomtrål
1. |
Maskinstyrka < 221 kW för fartyg som fiskar i Nordsjön
|
2. |
Maskinstyrka ≥ 221 kW för fartyg som fiskar i Nordsjön
|
3. |
Bomtrålsfiske utanför Nordsjön
|
b) Bottentrål och snurrevad
1. Bottentrål
i) |
enkeltrål, partrål, dubbeltrål, andra typer med flera trålar, 4-panelstrål, trål med hög öppning |
ii) |
maskstorlek: < 32 mm, 32-54 mm, 55-69 mm, 70-79 mm, 80-109 mm, ≥ 110 mm |
iii) |
i och ii får kombineras |
2. Dansk snurrevad
i) |
maskstorlek: < 32 mm, 32-54 mm, 55-69 mm, 70-79 mm, 80-109 mm, ≥ 110 mm |
3. Skotsk snurrevad
i) |
maskstorlek: < 32 mm, 32-54 mm, 55-69 mm, 70-79 mm, 80-109 mm, ≥ 110 mm |
c) Flyttrål och ringnot
1. Flyttrål
i) |
enkeltrål, partrål |
ii) |
maskstorlek: Trål: < 32 mm, 32-54 mm, 55-69 mm, 70-79 mm, 80-109 mm, ≥ 110 mm (Atlanten och Nordsjön); < 32 mm, 32-90 mm, 91-105 mm, 106-119 mm, ≥ 120 mm (Östersjön); 14-49 mm, 50-99 mm, 100-119 mm, ≥ 120 mm (Medelhavet). |
2. Ringnot
i) |
med anordningar för att koncentrera fiskbestånd (Fish Aggregating Devises, FAD) |
ii) |
utan FAD |
d) Skrapa
i) |
hydraulisk skrapa |
ii) |
annan skrapa |
II. Passiva redskap
a) Fasta redskap och linor
1. Fasta redskap
i) |
Grimgarn |
ii) |
Torsk-/laxgarn |
iii) |
Nät/garn |
iv) |
Indelning efter maskstorlek, även tillåtet: 10-99 mm, 100-119 mm, ≥ 120 mm (Atlanten och Nordsjön); < 105 mm, 105-119 mm, ≥ 120 mm (Östersjön) |
2. Långrev
i) |
Flytlina |
ii) |
Långrevslina för bottenfiske |
iii) |
Långrevslina för fiske mellan bottnen och ytan |
3. Andra krokredskap
i) |
Dörj- och trollninglinor |
ii) |
Linor för fiske med fasta linor med levande bete |
iii) |
Linor för fiske med fasta linor utan levande bete |
b) Drivgarn
i) |
maskstorlek för Östersjön: ≤ 30 mm, ≥ 150 mm |
ii) |
maskstorlek för Medelhavet: ≤ 150 mm, 151-299 mm, ≥ 300 mm |
c) Tinor och fällor
i) |
Fällor, inbegripet instängningsredskap och bottengarn |
ii) |
Skaldjurstinor med möjlig uppdelning på målarter |
Tillägg XI (avsnitt E)
Förteckning över fiskbestånd för fritidsfiske (minimiprogram)
1. Lax (marina vatten i Östersjön och Nordsjön):
Fångstsiffrorna skall anges i vikt och antal
per geografiskt område enligt nivå 2 i tillägg 1.
2. Tonfisk (alla områden):
Fångstsiffrorna skall anges i vikt och antal
— |
per år, |
— |
per geografiskt område enligt nivå 2 i tillägg 1, |
— |
efter vikt på under respektive över 10 kg. |
Tillägg XII (avsnitt E)
Förteckning över bestånd som skall kontrolleras när det gäller landningar och fisk som kastats överbord (minimiprogram)
BAKGRUND
Fångst- och landningskontroll. Vid provtagning i hamn eller till sjöss skall provtagningsstratifiering i första hand ske på total-/flottnivå, med provtagning varje månad, kvartal eller år och redovisning av uppgifterna per rektangel, avdelning eller område.
Stratifiering efter fiskemetod:
M |
Per månad efter fiskemetod (tillägg III) |
N |
Totalt per månad |
Q |
Per kvartal efter fiskemetod (tillägg III) |
R |
Totalt per kvartal |
Y |
Per år efter fiskemetod (tillägg III) |
Z |
Totalt per år |
Geografisk stratifiering:
0 |
Funktionell enhet |
1 |
Statistisk rektangel (ICES) |
2 |
ICES-/NAFO-avdelningar |
3 |
ICES-/NAFO-delområden |
4 |
ICCAT 1o -rektangel |
5 |
ICCAT 5o -rektangel |
6 |
FAO-avdelning |
7 |
FAO- delområde |
8 |
FAO-område |
Art |
Område |
Provtagningsstrata |
Fisk som kastas överbord |
||
Minimiprogram |
Utökat program |
Minimiprogram |
|||
Östersjön (ICES-område III [utom Skagerrak]) |
|||||
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIb-c |
Q2 |
M1 |
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIId |
Q2 |
M1 |
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIa S |
Q2 |
M1 |
|
Torsk |
Gadus morhua |
IIIa S |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIb-d |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
Q0 |
M0 |
Årligen |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIa |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIb-d |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Lax |
Salmo salar |
IIIb-d |
R2 |
Q1 |
|
Öring |
Salmo trutta |
IIIb-d |
R2 |
Q2 |
|
Tunga |
Solea solea |
IIIa |
R2 |
Q1 |
Årligen |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIb-d |
Q2 |
M1 |
|
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIa S |
Q2 |
M1 |
|
Nordsjön (Skagerrak) ICES-område IIIa (norra) |
|||||
Tobisar |
Ammodytidae |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIa N |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
|
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
Q0 |
M0 |
Årligen |
Räkor |
Pandalus spp. |
IIIa N |
R2 |
Q1 |
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Gråsej |
Pollachius virens |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Makrill |
Scomber scombrus |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
|
Tunga |
Solea solea |
IIIa N |
R2 |
Q1 |
Årligen |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
|
Vitlinglyra |
Trisopterus esmarki |
IIIa N |
Q2 |
M1 |
|
ICES-område I, II |
|||||
Atlantoskandisk sill |
Clupea harengus |
IIa, V |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Torsk |
Gadus morhua |
I, II |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
I, II |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Nordhavsräka |
Pandalus borealis |
I, II |
Y2 |
Q2 |
|
Gråsej |
Pollachius virens |
I, II |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Kungsfiskar |
Sebastes spp. |
I, II |
Y3 |
Q2 |
|
Nordsjön och östra delen av Engelska kanalen (ICES-områdena IV, VIId) |
|||||
Tobisar |
Ammodytidae |
IV |
Q1 |
M1 |
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Sandräka |
Crangon crangon |
IV, VIId |
Q1 |
M1 |
|
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
IV, VIId |
Y3 |
Q3 |
|
Torsk |
Gadus morhua |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Fyrfläckig var |
Lepidorhombus boscii |
IV, VIId |
Y2 |
Q2 |
|
Glasvar |
Lepidorhombus whiffiagonis |
IV, VIId |
Y2 |
Q2 |
|
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
IV, VIId |
Y2 |
Q2 |
|
Marulk |
Lophius piscatorius |
IV, VIId |
Y2 |
Q2 |
|
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
IV, VIId |
Q2 |
M2 |
|
Bergtunga |
Microstomus kitt |
IV, VIId |
Z2 |
R2 |
|
Röd mulle |
Mullus barbatus |
IV, VIId |
Z2 |
Q2 |
|
Mulle |
Mullus surmuletus |
IV, VIId |
Z2 |
Q2 |
|
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
Q0 |
M0 |
Årligen |
Nordhavsräka |
Pandalus borealis |
IV |
R2 |
Q1 |
|
Kammusslor |
Pecten spp. |
VIId |
Z2 |
Q2 |
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IV |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Gråsej |
Pollachius virens |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Piggvar |
Psetta maxima |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
|
Knaggrocka |
Raja clavata |
IV, VIId |
Z2 |
R2 |
|
Klorocka |
Raja radiata |
IV, VIId |
Z2 |
R2 |
|
Blomrocka |
Raja naevus |
IV, VIId |
Z2 |
R2 |
|
Fläckrocka |
Raja montagui |
IV, VIId |
Z2 |
R2 |
|
Andra rockor |
Rajidae |
IV, VIId |
Z2 |
R2 |
|
Makrill |
Scomber scombrus |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Slätvar |
Scopthalmus rhombus |
IV, VIId |
Q2 |
M1 |
|
Tunga |
Solea solea |
IV |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Tunga |
Solea solea |
VIId |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IV, VIId |
Q1 |
M1 |
|
Taggmakrill |
Trachurus spp. |
IV, VIId |
Z2 |
R2 |
|
Vitlinglyra |
Trisopterus esmarki |
IV |
Q1 |
M1 |
|
Nordöstra Atlanten och västra delen av Engelska kanalen (ICES-områdena II, V, VI, VII [utom d] VIII IX X XII XIV) |
|||||
Hårstjärtsfiskar |
Aphanopus spp. |
IXa, X |
Q2 |
Q3 |
|
Beryxar |
Beryx spp. |
X |
R2 |
Q2 |
|
Krabba |
Cancer pagurus |
Alla områden |
Z2 |
Y2 |
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
VIa, VIIa, b, c, j |
Q2 |
M1 |
Årligen |
Havsål |
Conger conger |
X |
R2 |
Q2 |
|
Skoläst |
Coryphaenoides rupestris |
Alla områden |
Y2 |
Q2 |
|
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
Alla områden (utom IX) |
Y2 |
Q2 |
|
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
IXa (endast Cadiz) |
Q2 |
M2 |
|
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
VIII |
Q2 |
M1 |
|
Torsk |
Gadus morhua |
VIa, VIb, VIIa, VIIb-k, VIII, XII, XIV |
Q2 |
M2 |
|
Blåkäft |
Helicolenus dactylopterus |
IXa, X |
Q2 |
M2 |
|
Hummer |
Homarus gammarus |
Alla områden |
Z2 |
Y2 |
|
Atlantisk soldatfisk |
Hoplostethus atlanticus |
Alla områden |
Z2 |
Y2 |
|
Fyrfläckig var |
Lepidorhombus boscii |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa-e, IX, X |
Q2 |
M2 |
|
Glasvar |
Lepidorhombus whiffiagonis |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa-e, IX, X |
Q2 |
M2 |
|
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
VIIIc, IXa |
Y2 |
Q2 |
|
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa, b, d, e |
Q2 |
M2 |
|
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
VIIIc, IX |
Q2 |
M2 |
|
Marulk |
Lophius piscatorius |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa, b, d, e |
Q2 |
M2 |
|
Marulk |
Lophius piscatorius |
VIIIc, IX |
Q2 |
M2 |
|
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
Vb, VI, XII, XIV |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
VIa, VIb, VIIa, VII, VIII, XII, XIV |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Vitling |
Merlangius merlangus |
Vb, VI, XII, XIV, VIIa, VIIb-k, VIII |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IX |
Y2 |
Q2 |
|
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa, IV, VI, VII, VIIIa, b, VIIIc, IXa |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
I-IX, XII, XIV |
Q2 |
M1 |
|
Birkelånga |
Molva dypterygia |
X |
R2 |
Q2 |
|
Långa |
Molva molva |
Alla områden |
Y2 |
Q2 |
|
Mulle |
Mullus surmuletus |
Alla områden |
Z2 |
Y2 |
|
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
Q0 |
M0 |
|
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
VIIIc, IXa |
Y2 |
Q2 |
|
Räkor |
Parapenaeus longirostris, Aristeus antennatus |
VIIIc, IXa |
Y2 |
Q2 |
|
Klippbrosme |
Phycis phycis |
X |
Q2 |
M2 |
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIIa, VIIe-g |
Q2 |
M2 |
Årligen |
Gråsej |
Pollachius virens |
Vb, VI, XII, XIV |
Q2 |
M2 |
|
Gråsej |
Pollachius virens |
VII, VIII |
Y2 |
Q2 |
|
Vrakfisk |
Polyprion americanus |
X |
Y2 |
Q2 |
|
Ljusrocka |
Raja brachyura |
Alla områden |
Y2 |
Q2 |
|
Knaggrocka |
Raja clavata |
Alla områden |
Y2 |
Q2 |
|
Fläckrocka |
Raja montagui |
Alla områden |
Y2 |
Q2 |
|
Blomrocka |
Raja naevus |
Alla områden |
Y2 |
Q2 |
|
Andra rockor |
Rajidae |
Alla områden |
Y2 |
Q2 |
|
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
Va, XII, XIV |
Y2 |
Q2 |
|
Sardin |
Sardina pilchardus |
VIII, IX |
Q2 |
M1 |
|
Spansk makrill |
Scomber japonicus |
VIII, IX |
Y2 |
R2 |
|
Makrill |
Scomber scombrus |
II, IIIa, IV, V, VI, VII, VIII, IX |
Q2 |
M1 |
|
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
Va, XII, XIV |
Q2 |
M2 |
|
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
VIIIc, IXa |
Y2 |
Q2 |
|
Tunga |
Solea solea |
VIIa, VIIe, VIIf, g, VIIIa, b |
Q2 |
M2 |
|
Tunga |
Solea solea |
VIIb, c, VIIh, j, k, IXa |
Y2 |
Q2 |
|
Havsrudefiskar |
Sparidae |
VIIIc, IXa, X |
Y2 |
Q2 |
|
Blå taggmakrill |
Trachurus picturatus |
X |
Q2 |
M2 |
|
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
IIa, IVa, V, VI, VII, VIII, IX |
Q2 |
M1 |
|
Skäggtorsk |
Trisopterus luscus |
VIIIc, Ixa |
Y2 |
Q2 |
|
Medelhavet |
|||||
Blåröd räka |
Aristeus antennatus |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Kungsröd räka |
Aristeomorpha foliacea |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Oxögonfisk |
Boops boops |
3, 1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
1, 2 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Åttaarmad bläckfisk |
Eledone cirrosa |
1.1, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Vit bläckfisk |
Eledone moschata |
1.1, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Knorrhane |
Eutrigla gurnardus |
1.3, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Segelfiskar |
Istiophoridae |
Alla områden |
Q5 |
Q4 |
|
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
1.3, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Marulk |
Lophius piscatorius |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Kummel |
Merluccius merluccius |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Röd mulle |
Mullus barbatus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Mulle |
Mullus surmuletus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Q6 |
M, 6 |
|
Rödpagell |
Pagellus erythrinus |
1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Djuphavsräka |
Parapenaeus longirostris |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Gaffelräka |
Penaeus kerathurus |
3, 1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Pikareller |
Spicara maris. |
3, 1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Knaggrocka |
Raja clavata |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Spegelrocka |
Raja miraletus |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
Alla områden |
Q5 |
Q4 |
|
Sardin |
Sardina pilchardus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
Q, 6 |
M, 6 |
|
Makrill |
Scomber scombrus |
1.3, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Hajar |
Selachii |
Alla områden |
Q5 |
Q4 |
|
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
1.3, 2.1, 3.1 |
Q6 |
M, 6 |
|
Tunga |
Solea vulgaris |
1.2, 2.1, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Guldsparid |
Sparus aurata |
1.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Medelhavstaggmakrill |
Trachurus mediterraneus |
1.1, 1.3, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Långfenad tonfisk |
Thunnus alalunga |
Alla områden |
Q5 |
Q4 |
|
Tonfisk |
Thunnus thynnus |
Alla områden |
Q5 |
Q4 |
|
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
1.1, 1.3, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Fenknot |
Trigla lucerna |
1.3, 2.2, 3.1 |
Y, 6 |
Q, 6 |
|
Svärdfisk |
Xiphias gladius |
Alla områden |
Q5 |
Q4 |
|
NAFO-områden |
|||||
Torsk |
Gadus morhua |
2J3KL |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Torsk |
Gadus morhua |
3M |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Torsk |
Gadus morhua |
3NO |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Torsk |
Gadus morhua |
3Ps |
Y2 |
Q2 |
|
Rödtunga |
Glyptocephalus cynoglossus |
3NO |
Y2 |
Q2 |
|
Lerskädda |
Hippoglossoides platessoides |
3LNO |
Y2 |
Q2 |
|
Lerskädda |
Hippoglossoides platessoides |
3M |
Y2 |
Q2 |
|
Gulstjärtsskädda |
Limanda ferruginea |
3LNO |
Y2 |
Q2 |
|
Skolästfiskar |
Macrouridae |
SA 2 + 3 |
Y2 |
Q2 |
|
Räkor |
Pandalus spp. |
3M |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Rockor |
Raja spp. |
SA 3 |
Y2 |
Q2 |
|
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
3KLMNO |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
1D |
Y2 |
Q2 |
|
Kungsfiskar |
Sebastes spp. |
3M |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Kungsfiskar |
Sebastes spp. |
3LN |
Y2 |
Q2 |
Årligen |
Kungsfiskar |
Sebastes spp. |
3O |
Y2 |
Q2 |
|
Ständigt vandrande arter i Atlanten, Indiska oceanen och Stilla havet |
|||||
Fregattauxid |
Auxis spp. |
|
Y |
M4 |
Årligen |
Tunnina |
Euthynnus alleteratus |
|
Y |
M4 |
Årligen |
Segelfiskar |
Istiophoridae |
|
Y |
M4 |
Årligen |
Bonit |
Katsuwonus pelamis |
|
M5 |
M4 |
|
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
|
Y |
M4 |
Årligen |
Haj |
Squalidae |
|
Y |
M4 |
Årligen |
Långfenad tonfisk |
Thunnus alalunga |
|
M5 |
M4 |
|
Gulfenad tonfisk |
Thunnus albacares |
|
M5 |
M4 |
Årligen |
Storögd tonfisk |
Thunnus obesus |
|
M5 |
M4 |
Årligen |
Tonfisk |
Thunnus thynnus |
|
M5 |
M4 |
|
Svärdfisk |
Xiphias gladius |
|
M5 |
M4 |
|
CECAF FAO 34 |
|||||
Dolkfisk |
Aphanopus carbo |
Madeira |
Q2 |
M2 |
|
Kummel |
Merluccius spp. |
Atl. EG |
Q6 |
M6 |
|
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
Atl. EG |
Q4 |
M4 |
|
Djuphavsräka |
Parapeneus longirostris |
Atl. EG |
Q2 |
M2 |
|
Sydlig rosenräka |
Penaeus notialis |
Atl. EG |
Q3 |
M3 |
|
Sardin |
Sardina pilchardus |
Atl. EG |
Q5 |
M5 |
|
Makrill |
Scomber japonicus |
Madeira |
Q2 |
M2 |
|
Taggmakrill |
Trachurus spp. |
Madeira |
Q2 |
M2 |
|
WECAF |
|||||
Sydlig rödsnapper |
Lutjanus purpureus |
Franska departementet Guyana EEZ |
Y6 |
Q7 |
|
Räkor |
Penaeus subtilis |
Franska departementet Guyana EEZ |
M6 |
M7 |
|
Tillägg XIII
Förteckning över frivilliga arter för det utökade programmet
Art |
Område |
Provtagningsstrata |
|
Östersjön (ICES-område III [utom Skagerrak]) |
|||
Ål |
Anguilla anguilla |
IIIb-d |
Z2 |
Lavaretsik |
Coregonus lavaretus |
IIId |
R2 |
Gädda |
Esox lucius |
IIId |
R2 |
Sandskädda |
Limanda limanda |
IIIb-d |
R2 |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IIIa S |
R2 |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IIIa S |
R2 |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa S |
R2 |
Abborre |
Perca fluviatilis |
IIId |
R2 |
Skrubbskädda |
Platichthys flesus |
IIIb-d |
R2 |
Skrubbskädda |
Platichthys flesus |
IIIb-c |
R2 |
Gråsej |
Pollachius virens |
IIIa S |
R2 |
Piggvar |
Psetta maxima |
IIIb-d |
R2 |
Gös |
Stizostedion lucioperca |
IIId |
R2 |
Nordsjön [Skagerrak] (ICES-område IIIa [norra]) |
|||
Sandskädda |
Limanda limanda |
IIIa N |
R2 |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IIIa N |
R2 |
Hajar |
Squalidae |
IIIa N |
Z3 |
ICES-område I, II |
|||
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
I, II |
Y3 |
Nordsjön och östra delen av Engelska kanalen (ICES-områdena IV, VIId) |
|||
Havskatter |
Anarhichas spp. |
IV |
Z3 |
Guldlaxfiskar |
Argentina spp. |
IV |
Z3 |
Lubb |
Brosme brosme |
IV |
Z3 |
Rödtunga |
Glyptocephalus cynoglossus |
IV |
Z3 |
Blåkäft |
Helicolenus dactylopterus |
IV |
Z3 |
Sandskädda |
Limanda limanda |
IV, VIId |
Z2 |
Långstjärt |
Macrourus berglax |
IV |
Z3 |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IV, VIId |
Z2 |
Birkelånga |
Molva dypterygia |
IV |
Z3 |
Långa |
Molva molva |
IV |
Z3 |
Klippbrosme |
Phycis phycis |
IV |
Z3 |
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
IV |
Z3 |
Lax |
Salmo salar |
VI |
Z0 |
Kungsfiskar |
Sebastes spp. |
IV |
Z3 |
Djuphavshaj |
Selachii |
IV |
Z3 |
Småhaj |
Selachii |
IV, VIId |
Z3 |
Pigghaj |
Squalus acanthias |
IV, VIId |
Z3 |
Nordöstra Atlanten och västra delen av Engelska kanalen (ICES-områdena II, V, VI, VII [utom d] VIII, IX, X, XII, XIV) |
|||
Hårstjärtsfiskar |
Aphanopus spp. |
Alla områden, utom IXa, X |
Z2 |
Guldlaxfiskar |
Argentina spp. |
Alla områden |
Y2 |
Havsgös |
Argyrosoma regius |
Alla områden |
Z2 |
Beryxar |
Beryx spp. |
Alla områden, utom X |
Z2 |
Hjälmsnäckor |
Busycon spp. |
Alla områden |
Y2 |
Havsål |
Conger conger |
Alla områden, utom X |
Y2 |
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
IX |
Y2 |
Rödtunga |
Glyptocephalus cynoglossus |
VI, VII |
Y2 |
Blåkäft |
Helicolenus dactylopterus |
Alla områden, utom IXa, X |
Z2 |
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
Alla områden, utom VIIIc, IXa |
Y2 |
Lodda |
Mallotus villosus |
XIV |
Y2 |
Strimmad tunga |
Microchirus variegatus |
Alla områden |
Y2 |
Bergtunga |
Microstomus kitt |
Alla områden |
Z2 |
Birkelånga |
Molva dypterygia |
Alla områden, utom X |
Y2 |
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
Alla områden, utom VIIIc, IXa |
Z2 |
Räkor |
Pandalus spp. |
Alla områden, utom VIIIc, IXa |
Z2 |
Klippbrosme |
Phycis phycis |
Alla områden, utom X |
Z2 |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIIb, c, VIIh, j, k, VIII, IX, X |
Y2 |
Bleka |
Pollachius pollachius |
Alla områden |
Y2 |
Lax |
Salmo salar |
Alla områden |
Z0 |
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
Alla områden, utom VIIIc, IXa |
Z2 |
Knivmusslor |
Solen spp. |
Alla områden |
Z2 |
Havsrudefiskar |
Sparidae |
Alla områden, utom VIIIc, IXa, X |
Z2 |
Pigghaj |
Squalus acanthias |
Alla områden |
Y2 |
Medelhavstaggmakrill |
Trachurus mediterraneus |
VIII, IX |
Y2 |
Skäggtorsk |
Trisopterus spp. |
Alla områden, utom IXa, VIIIc |
Z2 |
Andra djuphavsarter |
Andra djuphavsarter |
Alla områden |
Z2 |
Medelhavet |
|||
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
1.1, 3.1 |
Y6 |
Venusmusslor |
Veneridae |
2.1, 2.2 |
Q6 |
NAFO-områden |
|||
Räkor |
Pandalus spp. |
3LN |
Y2 |
Kungsfiskar |
Sebastes spp. |
SA 1 |
Y2 |
CECAF FAO 34 |
|||
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
|
Y7 |
Strumpebandsfisk |
Lepidopus caudatus |
Mauretanien |
Y7 |
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
Atl. EG |
Y7 |
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
Mauretanien |
Q7 |
Rund sardinell |
Sardinella aurita |
Mauretanien, Atl. EG |
Y7 |
Afrikansk sardinell |
Sardinella maderensis |
Mauretanien, Atl. EG |
Y7 |
Spansk makrill |
Scomber japonicus |
Mauretanien |
Y7 |
Sepiabläckfisk |
Sepia hierredda |
Atl. EG |
Y7 |
Abborrlika fiskar |
Sparidae, Serranidae, Haemulidae |
Atl. EG |
Y7 |
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
Mauretanien |
Y7 |
Cunenetaggmakrill |
Trachurus trecae |
Mauretanien |
Y7 |
Hårstjärtsfiskar |
Trichiuridae |
|
Y7 |
CCAMLR FAO 58 |
|||
Gunnars isfisk |
Champsoccephalus gunnari |
Kerguelen |
Y6 |
Tandnoting |
Dissostichus eleginoides |
Kerguelen |
Y6 |
Skolästfiskar |
Macrouridae |
Kerguelen, Crozetöarna |
Y6 |
Grånoting |
Notothenia squamifrons |
Kerguelen |
Y6 |
Rockor |
Raja spp. |
Kerguelen, Crozetöarna |
Y6 |
Sydvästatlanten (FAO 41) |
|||
Tandnoting |
Dissostichus eleginoides |
Argentina/UK |
Y7 |
Golden kingklip |
Genypterus blacodes |
Argentina/UK |
Y7 |
Argentinsk bläckfisk |
Illex argentinus |
Argentina/UK |
Q7 |
Bläckfisk |
Loligo gahi |
Argentina/UK |
Q7 |
Skolästfiskar |
Macrourus spp. |
Argentina/UK |
Y7 |
Chilensk hoki |
Macruronus magellanicus |
Argentina/UK |
Y7 |
Sydkummel |
Merluccius australis |
Argentina/UK |
Y7 |
Argentinsk kummel |
Merluccius hubbsi |
Argentina/UK |
Q7 |
Sydlig blåvitling |
Micromesistius australis |
Argentina/UK |
Y7 |
Noting |
Notothenia spp. |
Argentina/UK |
Y7 |
Kortstjärtsnoting |
Salilota australis |
Argentina/UK |
Y7 |
Angola (FAO 47) |
|||
Räka |
Aristeus varidens |
Angola |
Q7 |
Djuphavsräka |
Parapenaeus longirostris |
Angola |
Q7 |
Penaeusräkor |
Penaeus spp. |
Angola |
Q7 |
Tillägg XIV (avsnitt G)
Förteckning över undersökningar (minimiprogram, utökat program)
Undersökningens namn |
Område |
Period |
Huvudmål (arter etc.)) |
Undersökningsintensitet |
Prioritet |
|
Dagar |
Drag |
|||||
Östersjön |
||||||
BITS 1st/4rd Quarter |
IIIaS, IIIb-c |
1:a och 4:e kvartalet |
Torsk och andra demersala arter |
129-157 |
510 |
1 |
IBTS 1st/3rd Quarter |
IIIa |
1:a och 3:e kvartalet |
Kolja, torsk, sej, sill/strömming, skarpsill, vitling, makrill, vitlinglyra |
22-26 |
95 |
1 |
Herring acoustic survey |
IIIa och IIIb-d |
3:e och 4:e kvartalet |
Sill/strömming, skarpsill |
60-74 |
180 |
1 |
Sprat acoustic survey |
IIIc-d |
2:a kvartalet |
Skarpsill |
32-39 |
85 |
1 |
Herring larvae survey |
IIIc |
2:a kvartalet |
Sillarv |
54-66 |
400 |
2 |
German flatfish survey |
IIIc |
3:e kvartalet |
Skrubbskädda |
24-30 |
20 |
2 |
Nordsjön och östra delen av Engelska kanalen samt område II |
||||||
IBTS 1st quarter |
IV, IIIa |
1:a kvartalet |
Kolja, torsk, sej, sill/strömming, skarpsill, vitling, makrill, vitlinglyra |
117-143 |
360 |
1 |
Atlan/Scand. herring survey |
IIa |
maj |
Sill/strömming, blåvitling |
27-33 |
90 + spår |
1 |
IBTS 3rd quarter |
IV, IIIa |
3:e kvartalet |
Kolja, torsk, sej, sill/strömming, skarpsill, vitling, makrill, vitlinglyra |
117-143 |
360 |
1 |
NS herring acoustic survey |
IV, IIIa |
juli |
Sill/strömming, skarpsill |
68-83 |
150 + spår |
1 |
BTS |
IVb, IVc, VIId |
3:e kvartalet |
Rödspätta, tunga |
50-62 |
280 |
1 |
Sole net survey |
IVb, IVc |
3:e kvartalet |
Rödspätta, tunga |
14-17 |
60 |
1 |
Demersal young fish survey |
Nordsjökusten |
3:e och 4:e kvartalet |
Rödspätta, tunga, aztekräka |
117-143 |
1 000 |
1 |
Herring larvae survey |
IV, VIId |
1:a och 4:e kvartalet |
Sill- och skarpsillarv |
37-45 |
390 |
2 |
Greenland halibut survey |
IIb sluttningarna |
oktober sedan 1997 |
Liten hälleflundra |
27-33 |
120 från 300-750 m vattendjup |
2 |
Nephrops TV survey |
IVa, IVb |
2:a kvartalet |
Kräftor |
17-21 |
90 |
2 |
Channel ground fish survey |
VIId |
4:e kvartalet |
Vitling, torsk, skäggtorsk, rödspätta, rödknot, havsruda, mulle |
27-33 |
100 |
2 |
German cod survey |
Tyska bukten |
1:a och 4:e kvartalet |
Torsk, vitling, rödspätta och sandskädda |
14-18 |
70 |
2 |
Nordöstra Atlanten och västra delen av Engelska kanalen |
||||||
Western IBTS 4th quarter |
VIa, VII, VIII, IXa |
oktober-november |
Undersökning av bottenfisk (torskfisk + pelagiska arter) abundansindex |
149-182 |
580 |
1 |
ISBCBTS |
VIIa, f, g |
september |
Rödspätta, tunga |
22-26 |
120 |
1 |
Mackerel/Horse mackerel egg survey |
VIa, VII, VIII, IXa |
januari-juli (vart tredje år) |
Äggproduktion: makrill, taggmakrill |
252-308 |
1 750 plankton-/50 bottentrålar |
1 |
Spawning/Pre spawning herring acoustic survey |
VIa, VIIa, g |
juli, september, november, mars, januari |
Sill/strömming, skarpsill |
126-154 |
Akust. spår |
1 |
Sardine, Anchovy, Horse mackerel acoustic survey |
VIII + IX |
mars, april, maj |
Abundansindex för sardin, ansjovis, makrill, taggmakrill |
77-95 |
140 |
1 |
BIOMAN |
VIII |
maj |
Lekbeståndets biomassa (SSB) för ansjovis (DEP) |
18-22 |
600/20 pelagiska drag |
1 |
RESSGASC |
VIIIa, b |
maj + oktober |
Abundansindex för kummel och tunga som kastats överbord |
22-26 |
70 |
1 |
Nephrops TV survey |
VIa |
februari+augusti/september |
Kräftdjur (räkning av hålor) |
28-34 |
200 |
2 |
WCBTS |
VIIe |
oktober |
Tunga, rödspätta, marulk, bergtunga |
7-9 |
55 |
2 |
Egg production survey |
VIIa |
januari-maj (vart femte år) |
Äggproduktion (demersala arter) |
58-70 |
800 |
2 |
DARD groundfish |
VIIa |
mars |
Undersökning av bottenfisk (torskfisk + pelagiska arter) |
9-11 |
45 |
2 |
DARD herring larvae |
VIIa |
november |
Larvindex: sill/strömming |
5-6 |
60 |
2 |
DARD MIK-net |
VIIa |
maj/juni |
Index på ung fisk av pelagiska arter: torskfisk |
5-6 |
45 |
2 |
DARD nephrops |
VIIa |
april + augusti |
Distribution och biologi: kräftdjur |
14-18 |
80 |
2 |
Juvenile plaice survey |
VIIa |
maj |
Ung rödspätta |
6-8 |
25 |
2 |
Nephrops |
VIIa |
juni |
Ekologi för kräftdjur |
6-8 |
25 |
2 |
Cod tagging |
VIIa, b, VIa-b |
mars |
Torsk |
9-11 |
30 |
2 |
Egg and larval survey |
VI |
april |
Demersala arter (torskfisk) |
25-31 |
70 |
2 |
ARSA |
IXa |
mars |
Abundansindex för demersala bestånd |
15-19 |
50 |
2 |
Sardine-acoustic survey (SAR) |
IXa |
november |
Abundansindex, rekryter av ung fisk |
23-29 |
40 |
2 |
Nephrops |
IXa |
juni |
Abundansindex för kräftdjur/tillskott av unga kräftdjur |
15-19 |
60 |
2 |
Groundfish survey summer |
IXa |
juli/augusti |
Abundans av kummel, taggmakrill, makrill |
23-28 |
65 |
2 |
Deep sea fish survey |
IXa |
augusti/september |
Abundansindex för djuphavsbestånd |
41-50 |
130 |
2 |
ARQDAÇO |
X |
april/maj |
Abundans av blåkäft, fjällbrosmar, beryxar, havsål, havsrudefiskar |
41-50 |
35 |
2 |
DEEP |
X |
4:e kvartalet |
Distribution och abundans |
27-33 |
25 |
2 |
Pelagicos |
X |
3:e kvartalet |
Distribution och abundans av tonfisk och haj |
27-33 |
25 |
2 |
Sardine DEPM |
VIIIc, IXa |
vår (VIII) vinter (IX) vart tredje år |
Lekbeståndets biomassa (SSB) för sardiner och användningen av CUFES för att förbättra skattningarna |
108-132 |
1 200 |
1 |
Greenland groundfish survey |
ICES XIV, NAFO SA1 |
september/oktober |
Distribution, abundans, biomassa, rekryter av ung fisk av målarten torsk och andra arter |
42-52 |
70 bis zu 400 m |
2 |
IBTS (WCGFS) |
VIIe-k, VIIIa |
mars |
Undersökning av bottenfisk (torskfisk + pelagiska arter) |
27-33 |
80 |
2 |
Scottish West Coast, young fish survey |
VIa, VIIa |
mars |
Torskfisk, sill/strömming, makrill |
19-23 |
60 |
2 |
Rockall survey |
VIb |
september (vartannat år) |
Kolja |
12-14 |
40 |
2 |
Redfish survey |
Irmingerhavet |
juni (vartannat år) |
Abundans av kungsfisk, ålder |
24-30 |
20 |
1 |
Medelhavet |
||||||
MEDITS |
37 (1, 2, 3.1) |
2:a kvartalet |
30 arter |
320-391 |
1 100 |
1 |
PELMED |
37(2) |
|
Sardin, ansjovis (abundansindex) |
23-28 |
15 |
2 |
GRUND |
37(1,2) |
|
Biologiska uppgifter om 10 målarter |
81-99 |
1 080 |
2 |
Anchovy |
37(3.1) |
|
Uppskattning av abundans av ansjovis |
11-13 |
110 |
2 |
ECOMED |
37(1) |
november-december |
Sardin, ansjovis (abundansindex) |
27-33 |
55 |
2 |
Sardine |
37(3.1, 2.2) |
|
Uppskattning av abundans av sardin |
27-33 |
110 |
2 |
NAFO-Område |
||||||
Flemish cap groundfish survey |
3M |
juli sedan 1988 |
Torsk, lerskädda, kungsfisk, liten hälleflundra, nordlig skoläst, räka |
30-36 |
120 upp till 750 m vattendjup |
1 |
3NO groundfish survey |
3NO |
april/maj sedan 1995 |
Gulstjärtsskädda, lerskädda, torsk, kungsfisk, liten hälleflundra, nordlig skoläst |
27-33 |
120 till 1 250 m Wassertiefe |
2 |
Indiska oceanen och Atlanten |
||||||
Tuna tagging |
Indiska oceanen och Atlanten |
|
Gulfenad bonit, storögd tonfisk, tonfisk, långfenad tonfisk, svärdfisk |
|
|
1 |
Tillägg XV (avsnitt H)
Stickprovsprogram för ålder och längd (minimiprogram, utökat program)
a) |
Hamnprovtagning: antal stickprov per ton landad fångst per år.
|
b) |
Provtagning för längdmätning: antalet fiskar som längdmätts per stickprov.
|
c) |
När det gäller ålder skall följande regler gälla i de fall stickprovsprogrammet enligt detta tillägg är orimligt: För bestånd som kan åldersbestämmas skall 40 individer åldersbestämmas per år inom varje längdintervall. Antalet kan dock minskas om medlemsstaten fastställer att en minskning inte påverkar kvaliteten av skattningen av åldersfördelningen. |
Art |
Område |
Hamnprovtagning |
||||
Längd |
Ålder |
|||||
Minimiprogram |
Utökat program |
Minimiprogram |
Utökat program |
|||
Östersjön (ICES-område III [utom Skagerrak]) |
||||||
Ål |
Anguilla anguilla |
IIIb-d |
|
C3 |
|
C3 |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIa S |
F2 |
E2 |
F2 |
E2 |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIb-c |
F2 |
E2 |
F3 |
E3 |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIId |
F2 |
E2 |
F2 |
E2 |
Lavaretsik |
Coregonus lavaretus |
IIId |
|
C3 |
|
C3 |
Gädda |
Esox lucius |
IIId |
|
C3 |
|
C3 |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIa S |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIb-d |
D3 |
C2 |
D4 |
C3 |
Sandskädda |
Limanda limanda |
IIIb-d |
|
D3 |
|
D3 |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IIIa S |
|
C3 |
|
C3 |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IIIa S |
|
C3 |
|
C3 |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa S |
|
C3 |
|
C3 |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
C1 |
B1 |
|
|
Abborre |
Perca fluviatilis |
IIId |
|
C3 |
|
C3 |
Skrubbskädda |
Platichtys flesus |
IIIb-c |
|
D3 |
|
D3 |
Skrubbskädda |
Platichtys flesus |
IIIb-d |
|
D3 |
|
D3 |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIa |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIb-d |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Sej |
Pollachius virens |
IIIa S |
|
C3 |
|
C3 |
Piggvar |
Psetta maxima |
IIIb-d |
|
C3 |
|
C3 |
Lax |
Salmo salar |
IIIb-d |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Öring |
Salmo trutta |
IIIb-d |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Tunga |
Solea solea |
IIIa S |
B2 |
B3 |
B2 |
B3 |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIa S |
F2 |
E2 |
F3 |
E3 |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIb-d |
G2 |
F2 |
G3 |
F3 |
Gös |
Stizostedion lucioperca |
IIId |
|
C3 |
|
C3 |
Nordsjön [Skagerrak] (ICES-område IIIa [norra]) |
||||||
Tobisfiskar |
Ammodytidae |
IIIa N |
F3 |
E2 |
F3 |
E2 |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIa N |
F2 |
E2 |
F2 |
E2 |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIa N |
C3 |
B2 |
C4 |
B2 |
Sandskädda |
Limanda limanda |
IIIa N |
|
C3 |
|
C3 |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IIIa N |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IIIa N |
|
C3 |
|
C3 |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa N |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
IIIa N |
F3 |
E2 |
F3 |
E2 |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
C1 |
B1 |
|
|
Räkor |
Pandalus spp. |
IIIa N |
C0 |
B0 |
|
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIa N |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Sej |
Pollachius virens |
IIIa N |
C3 |
B2 |
C3 |
B2 |
Makrill |
Scomber scombrus |
IIIa N |
E2 |
E3 |
E2 |
E3 |
Haj |
Squalidae |
IIIa N |
|
C4 |
|
|
Tunga |
Solea solea |
IIIa N |
B3 |
B2 |
B3 |
B2 |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIa N |
F2 |
E2 |
F2 |
E2 |
Vitlinglyra |
Trisopterus esmarki |
IIIa N |
F3 |
E2 |
F3 |
E2 |
ICES-område I, II |
||||||
Atlantoskandisk sill |
Clupea harengus |
IIa, V |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Torsk |
Gadus morhua |
I, II |
D3 |
C2 |
E4 |
D3 |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
I, II |
D3 |
C2 |
E4 |
D3 |
Nordhavsräka |
Pandalus borealis |
I, II |
D2 |
C2 |
|
|
Sej |
Pollachius virens |
I, II |
D2 |
C2 |
E3 |
D3 |
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
I, II |
|
F3 |
|
|
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
I, II |
E2 |
C2 |
|
|
Nordsjön och östra delen av Engelska kanalen (ICES-områdena IV, VIId) |
||||||
Tobisar |
Ammodytidae |
IV |
G3 |
G2 |
G3 |
G2 |
Havskatter |
Anarhichas spp. |
IV |
|
C4 |
|
|
Guldlaxfiskar |
Argentina spp. |
IV |
|
C4 |
|
|
Lubb |
Brosme brosme |
IV |
|
C4 |
|
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IV, VIId |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
IV, VIId |
D3 |
C3 |
|
D4 |
Torsk |
Gadus morhua |
IV, VIId |
D3 |
C3 |
D4 |
C3 |
Rödtunga |
Glyptocephalus cynoglossus |
IV |
|
C4 |
|
|
Blåkäft |
Helicolenus dactylopterus |
IV |
|
C4 |
|
|
Fyrfläckig var |
Lepidorhombus bosci |
IV, VIId |
E3 |
D3 |
E4 |
D4 |
Glasvar |
Lepidorhombus whiffiagonis |
IV, VIId |
E3 |
D3 |
E4 |
D4 |
Sandskädda |
Limanda limanda |
IV, VIId |
|
C4 |
|
|
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
IV, VIId |
D4 |
C4 |
D4 |
C4 |
Marulk |
Lophius piscatorius |
IV, VIId |
D4 |
C4 |
D4 |
C4 |
Långstjärt |
Macrourus berglax |
IV |
|
C4 |
|
|
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IV, VIId |
D3 |
C3 |
D4 |
C3 |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IV, VIId |
D3 |
E4 |
D4 |
C3 |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IV, VIId |
|
C4 |
|
|
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
IV,VIId |
F3 |
F2 |
F3 |
F2 |
Bergtunga |
Microstomus kitt |
IV,VIId |
D4 |
C4 |
D4 |
C4 |
Birkelånga |
Molva dypterygia |
IV |
|
C4 |
|
|
Långa |
Molva molva |
IV |
|
C4 |
|
|
Röd mulle |
Mullus barbatus |
IV, VIId |
D3 |
C3 |
|
E3 |
Mulle |
Mullus surmuletus |
IV, VIId |
D3 |
C3 |
|
E3 |
Havskräfta (Funktionell enhet) |
Nephrops norvegicus |
IV |
B0 |
A0 |
|
|
Nordhavsräka |
Pandalus borealis |
IV |
E2 |
D1 |
|
|
Kammusslor |
Pecten spp. |
VIId |
D3 |
C3 |
|
|
Klippbrosme |
Phycis phycis |
IV |
|
C4 |
|
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IV |
E3 |
D3 |
E4 |
D3 |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIId |
C1 |
C0 |
C3 |
C2 |
Sej |
Pollachius virens |
IV, VIId |
D3 |
C3 |
D4 |
C3 |
Piggvar |
Psetta maxima |
IV, VIId |
D4 |
C4 |
D4 |
C4 |
Knaggrocka |
Raja clavata |
IV, VIId |
E4 |
E3 |
|
|
Klorocka |
Raja radiata |
IV, VIId |
E4 |
E3 |
|
|
Blomrocka |
Raja naevus |
IV, VIId |
E4 |
E3 |
|
|
Fläckrocka |
Raja montagui |
IV, VIId |
E4 |
E3 |
|
|
Andra rockor |
Rajidae |
IV, VIId |
E4 |
E3 |
|
|
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
IV |
|
C4 |
|
|
Lax |
Salmo salar |
VI |
|
C4 |
|
|
Makrill |
Scomber scombrus |
IV, VIId |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Slätvar |
Scophthalmus rhombus |
IV, VIId |
D4 |
C4 |
D4 |
C4 |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
IV |
|
C4 |
|
|
Djuphavshajar |
Selachii |
IV |
|
C4 |
|
|
Småhajar |
Selachii |
IV, VIId |
|
C4 |
|
|
Tunga |
Solea solea |
IV |
D3 |
C3 |
D4 |
C3 |
Tunga |
Solea solea |
VIId |
C1 |
C0 |
C3 |
C2 |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IV, VIId |
G3 |
G2 |
G3 |
G2 |
Pigghaj |
Squalus acanthias |
IV, VIId |
|
C4 |
|
|
Taggmakrill |
Trachurus spp. |
IV, VIId |
F2 |
E2 |
F4 |
E4 |
Vitlinglyra |
Trisopterus esmarki |
IV |
G3 |
G2 |
G3 |
G2 |
Nordöstra Atlanten och västra Engelska kanalen (ICES-områdena II, V, VI, VII [utom d] VIII, IX, X, XI,I XIV) |
||||||
Hårstjärtsfiskar |
Aphanopus spp. |
Alla områden (utom IXa, X) |
|
F3 |
|
|
Hårstjärtsfiskar |
Aphanopus spp. |
IXa, X |
B2 |
B1 |
B4 |
B3 |
Guldlaxfiskar |
Argentina spp. |
Alla områden |
|
F4 |
|
|
Havsgös |
Argyrosoma regius |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Beryxar |
Beryx spp. |
X |
A3 |
A2 |
A4 |
A3 |
Beryxar |
Beryx spp. |
Alla områden (utom X) |
|
F3 |
|
|
Hjälmsnäckor |
Busycon spp. |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Krabbtaska |
Cancer pagurus |
Alla områden |
D3 |
C3 |
|
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
VIa, VIIa,b,c,j |
F3 |
F4 |
F4 |
D3 |
Havsål |
Conger conger |
Alla områden (utom X) |
|
F3 |
|
F4 |
Havsål |
Conger conger |
X |
B4 |
B3 |
B4 |
B3 |
Skoläst |
Coryphaenoides rupestris |
Alla områden |
F3 |
D2 |
C2 |
|
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
Alla områden (utom IXa) |
D3 |
C3 |
E4 |
D4 |
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
IXa |
|
F3 |
|
F4 |
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
IXa, endast Cadiz |
B3 |
E2 |
F3 |
F2 |
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
VIII |
D3 |
C2 |
E4 |
D2 |
Torsk |
Gadus morhua |
VIa, Vib, VIIa, VIIb-k,VIII, XII, XIV |
D3 |
B2 |
E4 |
D2 |
Rödtunga |
Glyptocephalus cynoglossus |
VI,VII |
|
F3 |
F4 |
|
Blåkäft |
Helicolenus dactylopterus |
IXa, X |
B3 |
B2 |
B4 |
A4 |
Blåkäft |
Helicolenus dactylopterus |
Alla områden (utom IXa, X) |
|
F3 |
|
F2 |
Hummer |
Homarus gammarus |
Alla områden |
F3 |
F2 |
|
|
Atlantisk soldatfisk |
Hoplostethus atlanticus |
Alla områden |
F3 |
E3 |
|
|
Fyrfläckig var |
Lepidorhombus boscii |
Vb, VI, IX, XII, XIV, VII, VIIIa,b,c,d,e |
C3 |
B2 |
E3 |
D2 |
Glasvar |
Lepidorhombus whiffiagonis |
Vb, VI, IX, XII, XIV, VII, VIIIa,b,c,d,e |
C3 |
B2 |
E3 |
D2 |
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
Alla områden (utom VIIIc, IXa) |
|
F3 |
|
|
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
VIIIc, IXa |
B1 |
B2 |
|
|
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa,b,d,e |
C3 |
B2 |
D4 |
C3 |
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
VIIIc, IX, X |
B3 |
C2 |
E3 |
D2 |
Marulk |
Lophius piscatorious |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa,b,d,e |
C3 |
B2 |
D4 |
C3 |
Marulk |
Lophius piscatorious |
VIIIc, IX, X |
B3 |
C2 |
E3 |
D2 |
Lodda |
Mallotus villosus |
XIV |
|
|
|
|
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
Vb, VI, XII, XIV |
F4 |
E4 |
F4 |
E4 |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
VIa, VIb, VIIa, VII, VIII, XII, XIV |
D3 |
E4 |
E3 |
D2 |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IX |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Vitling |
Merlangius merlangus |
Vb, VI, XII, XIV, VIIa, VIIb-k, VIII |
C3 |
B2 |
E3 |
D2 |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa, IV, VI, VII, VIIIa,b, VIIIc, IXa |
C3 |
B2 |
E3 |
D2 |
Strimmad tunga |
Microchirus variegatus |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
I-IX, XII, XIV |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Bergtunga |
Microstomus kitt |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Birkelånga |
Molva dypterygia |
Alla områden (utom X) |
|
F3 |
|
F4 |
Birkelånga |
Molva dypterygia |
X |
A4 |
A3 |
A4 |
A3 |
Långa |
Molva molva |
Alla områden |
|
F3 |
|
F4 |
Mulle |
Mullus surmuletus |
Alla områden |
F3 |
E3 |
|
|
Havskräfta (Funktionell enhet) |
Nephrops norvegicus |
VI |
B0 |
A0 |
|
|
Havskräfta (Funktionell enhet) |
Nephrops norvegicus |
VII |
B1 |
A1 |
|
|
Havskräfta (Funktionell enhet) |
Nephrops norvegicus |
VIII, IX |
A1 |
A0 |
|
|
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
Alla områden (utom VIIIc, IXa) |
F3 |
F2 |
|
|
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
VIIIc, IXa |
B3 |
B2 |
|
|
Räkor |
Pandalus spp. |
Alla områden (utom VIIIc, IX) |
|
F3 |
|
|
Räkor |
Parapenaeus longirostris, Aristeus antennatus |
VIIIc, Ixa |
B1 |
A1 |
|
|
Stor kammussla |
Pecten maximus |
VIId |
D3 |
C3 |
|
|
Klippbrosme |
Phycis phycis |
X |
B3 |
B2 |
B4 |
B3 |
Klippbrosme |
Phycis phycis |
Alla områden (utom X) |
|
F3 |
|
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIIa, VIIe-g |
B1 |
B0 |
B3 |
B2 |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIIb,c, VIIh,j,k, VIII, IX, X |
|
F3 |
|
F4 |
Bleka |
Pollachius pollachius |
Alla områden |
|
F3 |
|
F4 |
Sej |
Pollachius virens |
Vb, VI, XII, XIV |
C3 |
B2 |
E3 |
D2 |
Sej |
Pollachius virens |
VII, VIII |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Vrakfisk |
Polyprion americanus |
X |
A4 |
A3 |
|
|
Ljusrocka |
Raja brachyura |
Alla områden |
F3 |
F4 |
|
|
Knaggrocka |
Raja clavata |
Alla områden |
F3 |
F4 |
|
|
Fläckrocka |
Raja montagui |
Alla områden |
F3 |
F4 |
|
|
Blomrocka |
Raja naevus |
Alla områden |
D3 |
E4 |
|
|
Andra rockor |
Rajidae |
Alla områden |
F3 |
F4 |
|
|
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
Va, XII, XIV |
F3 |
|
|
F4 |
Lax |
Salmo salar |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Sardin |
Sardina pilchardus |
VIII, IX |
C2 |
C3 |
E3 |
D4 |
Spansk makrill |
Scomber japonicus |
VIII,IX |
D3 |
C3 |
F4 |
|
Makrill |
Scomber scombrus |
II, IIIa, IV, V, VI, VII, VIII, IX (utom VIIIc, IXa) |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Makrill |
Scomber scombrus |
VIIIc, Ixa |
D4 |
C3 |
D4 |
C3 |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
Va, XII, XIV |
C2 |
B2 |
E3 |
D2 |
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
Alla områden (utom VIIc, IXa) |
|
F3 |
|
|
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
VIIc, IXa |
B3 |
B2 |
|
|
Tunga |
Solea solea |
VIIe |
C3 |
B2 |
D4 |
D2 |
Tunga |
Solea solea |
VIIa / VIIf,g |
B1 |
B0 |
B3 |
B2 |
Tunga |
Solea solea |
VIIIa,b |
B1 |
B0 |
C3 |
C2 |
Tunga |
Solea solea |
VIIb,c, VIIh,j,k,IXa |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Knivmusslor |
Solen spp. |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Havsrudefiskar |
Sparidae |
Alla områden (utom VIIIc, IXa, X) |
|
F3 |
|
|
Havsrudefiskar |
Sparidae |
VIIIc, IXa, X |
B3 |
B2 |
B4 |
B3 |
Pigghaj |
Squalus acanthias |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Medelhavstaggmakrill |
Trachurus mediterraneus |
VIII, IX |
|
F3 |
|
F4 |
Blå taggmakrill |
Trachurus picturatus |
X |
B3 |
B3 |
C4 |
B3 |
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
IIa, IVa, V, VI, VII, VIII, IX (utom VIIIc, IXa) |
F3 |
E3 |
F4 |
E4 |
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
VIIIc,IXa |
D3 |
D2 |
E2 |
E4 |
Skäggtorsk |
Trisopterus spp. |
Alla områden (utom VIIIc, IXa) |
|
F3 |
|
|
Skäggtorsk |
Trisopterus luscus |
VIIIc, IXa |
B4 |
B3 |
B4 |
B3 |
Andra djuphavsarter |
Other Deepwater species |
Alla områden |
|
F3 |
|
|
Medelhavet |
||||||
Blåröd räka |
Aristeus antennatus |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
B3 |
A2 |
|
|
Kungsröd räka |
Aristeomorpha foliacea |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
B3 |
A2 |
|
|
Oxögonfisk |
Boops boops |
3,1 |
E3 |
D3 |
E4 |
E3 |
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
1,2 |
E3 |
D3 |
|
|
Åttaarmad bläckfisk |
Eledone cirrosa |
1.1, 1.3, 2.1,2.2, 3.1 |
E4 |
D4 |
|
|
Vit bläckfisk |
Eledone moschata |
1.1, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
E4 |
D4 |
|
|
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
D3 |
C2 |
E4 |
D3 |
Knorrhane |
Eutrigla gurnardus |
1.3, 2.2, 3.1 |
D3 |
C3 |
|
|
Segelfiskar |
Istiophoridae |
Alla områden |
D2 |
B2 |
|
|
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
1.3, 2.2, 3.1 |
D3 |
C3 |
|
|
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
1.1, 1.3, 2.2,3.1 |
C2 |
B2 |
D4 |
C3 |
Marulk |
Lophius piscatorius |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
C2 |
B2 |
D4 |
C3 |
Kummel |
Merluccius merluccius |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
C3 |
B2 |
D4 |
C3 |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
1.1, 3.1 |
|
D3 |
|
|
Röd mulle |
Mullus barbatus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
C3 |
B2 |
D4 |
C3 |
Mulle |
Mullus surmuletus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
C3 |
B2 |
D4 |
C3 |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
B3 |
A2 |
|
|
Rödpagell |
Pagellus erythrinus |
1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1 |
D3 |
C3 |
E4 |
E3 |
Djuphavsräka |
Parapenaeus longirostris |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
C3 |
B2 |
|
|
Gaffelräka |
Penaeus kerathurus |
1.3, 2, 3.1 |
E3 |
D3 |
|
|
Pikareller |
Spicara maris |
1.3, 2.2, 3.1 |
E3 |
D3 |
|
|
Knaggrocka |
Raja clavata |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
D3 |
C3 |
|
|
Spegelrocka |
Raja miraletus |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
D3 |
C3 |
|
|
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
Alla områden |
E4 |
B2 |
|
|
Sardin |
Sardina pilchardus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
D3 |
C2 |
E4 |
D3 |
Makrill |
Scomber scombrus |
1.3, 2.2, 3.1 |
E4 |
D4 |
E4 |
E3 |
Hajar |
Selachii |
Alla områden |
D2 |
C2 |
|
|
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
1.3, 2.1, 3.1 |
E3 |
D2 |
|
|
Tunga |
Solea vulgaris |
1.2, 2.1, 3.1 |
E3 |
D3 |
|
|
Guldsparid |
Sparus aurata |
1.2, 3.1 |
E3 |
D3 |
|
|
Medelhavstaggmakrill |
Trachurus mediterraneus |
1.1, 1.3, 3.1 |
E3 |
D3 |
E4 |
E3 |
Långfenad tonfisk |
Thunnus alalunga |
Alla områden |
C2 |
B2 |
|
|
Tonfisk |
Thunnus thynnus |
Alla områden |
C2 |
B2 |
|
|
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
1.1, 1.3, 3.1 |
E3 |
D3 |
E4 |
E3 |
Fenknot |
Trigla lucerna |
1.3, 2.2, 3.1 |
D3 |
C3 |
|
|
Venusmusslor |
Veneridae |
2.1, 2.2 |
|
F3 |
|
|
Svärdfisk |
Xiphias gladius |
Alla områden |
C2 |
B2 |
|
|
NAFO-områdena |
||||||
Torsk |
Gadus morhua |
2J3KL |
A2 |
A1 |
E3 |
D3 |
Torsk |
Gadus morhua |
3M |
A2 |
A1 |
E3 |
D3 |
Torsk |
Gadus morhua |
3NO |
A2 |
A1 |
E3 |
D3 |
Torsk |
Gadus morhua |
3Ps |
F4 |
E4 |
F4 |
E4 |
Rödtunga |
Glyptocephalus cynoglossus |
3NO |
A2 |
A1 |
|
|
Lerskädda |
Hippoglossoides platessoides |
3LNO |
A2 |
A1 |
E3 |
D3 |
Lerskädda |
Hippoglossoides platessoides |
3M |
A2 |
A1 |
E3 |
D3 |
Gulstjärtsskädda |
Limanda ferruginea |
3LNO |
A2 |
A1 |
|
|
Skolästfiskar |
Macrouridae |
SA 2 + 3 |
A2 |
A1 |
E3 |
D3 |
Räkor |
Pandalus spp. |
3M |
D2 |
C2 |
|
|
Räkor |
Pandalus spp. |
3LN |
|
F3 |
|
|
Rockor |
Raja spp. |
SA 3 |
D2 |
C2 |
|
|
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
3KLMNO |
A2 |
A1 |
E3 |
D3 |
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
1D |
|
F3 |
|
F3 |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
3M |
A2 |
A1 |
F3 |
E4 |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
3LN |
A2 |
A1 |
|
E4 |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
3O |
B2 |
C2 |
|
|
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
SA 1 |
|
F3 |
|
F3 |
Ständigt vandrande arter i Atlanten, Indiska oceanen och Stilla havet |
||||||
Fregattauxid |
Auxis spp. |
|
E4 |
D2 |
|
|
Tunnina |
Euthynnus alleteratus |
|
E4 |
D2 |
|
|
Bonit |
Katsuwonus pelamis |
|
C2 |
B2 |
|
|
Segelfiskar |
Istiophoridae |
|
D2 |
B2 |
|
|
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
|
E4 |
D2 |
|
|
Hajar |
Squalidae |
|
D2 |
C2 |
|
|
Långfenad tonfisk |
Thunnus alalunga |
|
C2 |
B2 |
|
|
Gulfenad tonfisk |
Thunnus albacares |
|
C2 |
B2 |
|
|
Storögd tonfisk |
Thunnus obesus |
|
C2 |
B2 |
|
|
Tonfisk |
Thunnus thynnus |
|
C2 |
B2 |
|
|
Svärdfisk |
Xiphias gladius |
|
C2 |
B2 |
|
|
CECAF FAO 34 |
||||||
Dolkfisk |
Aphanopus carbo |
Madeira |
D3 |
B3 |
|
|
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
|
E3 |
D2 |
|
|
Strumpebandsfisk |
Lepidopus caudatus |
Mauretanien |
|
D2 |
|
|
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
EG-Atlantik |
D2 |
C2 |
|
|
Kummel |
Merluccius spp. |
Atl. EG |
C2 |
B2 |
|
D3 |
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
Atl. EG |
C2 |
B2 |
|
|
Djuphavsräka |
Parapenaeus longirostris |
Atl. EG |
C2 |
B2 |
|
|
Sydlig rosenräka |
Penaeus notialis |
Atl. EG |
C2 |
B2 |
|
|
Sardin |
Sardina pilchardus |
Atl. EG |
E3 |
D2 |
|
D3 |
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
Mauretanien |
F2 |
D2 |
|
|
Rund sardinell |
Sardinella aurita |
Mauretanien, Atl. EG |
F3 |
D2 |
|
|
Afrikansk sardinell |
Sardinella maderensis |
Mauretanien, Atl. EG |
F3 |
D2 |
|
|
Spansk makrill |
Scomber japonicus |
Madeira |
D2 |
C2 |
|
|
Spansk makrill |
Scomber japonicus |
Mauretanien |
D2 |
C2 |
|
|
Sepiabläckfisk |
Sepia hierredda |
Atl. EG |
D2 |
B2 |
|
|
Abborrlika fiskar |
Sparidae, Serranidae, Haemulidae |
Atl. EG |
|
D2 |
|
|
Taggmakrill |
Trachurus spp. |
Madeira |
D3 |
B3 |
|
|
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
Mauretanien |
|
D2 |
|
|
Cunenetaggmakrill |
Trachurus trecae |
Mauretanien |
|
D2 |
|
|
Hårstjärtsfiskar |
Trichiuridae |
|
|
D2 |
|
|
WECAF |
||||||
Sydlig rödsnapper |
Lutjanus purpureus |
Franska departement Guyana EEZ |
C2 |
B2 |
|
|
Räkor |
Penaeus subtilis |
Franska departement Guyana EEZ |
C2 |
B2 |
|
|
CCAMLR FAO 58 |
||||||
Gunnars isfisk |
Champsocephalus gunnari |
Kerguelen FAO 58 |
|
C2 |
|
|
Tandnoting |
Dissostichus eleginoides |
Kerguelen FAO 58 |
|
C2 |
|
D3 |
Skolästfiskar |
Macrouridae |
Kerguelen, Crozetöarna, FAO 58 |
|
C2 |
|
|
Grånoting |
Notothenia squamifrons |
Kerguelen FAO 58 |
|
C2 |
|
|
Rockor |
Raja spp. |
Kerguelen, Crozetöarna, FAO 58 |
|
C2 |
|
|
Sydvästatlanten (FAO 41) |
||||||
Tandnoting |
Dissostichus eleginoides |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Golden kingklip |
Genypterus blacodes |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Argentinsk bläckfisk |
Illex argentinus |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
C2 |
Patagonsk bläckfisk |
Loligo gahi |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
C2 |
Skolästfiskar |
Macrourus spp. |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Chilensk hoki |
Macruronus magellanicus |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Sydkummel |
Merluccius australis |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Argentinsk kummel |
Merluccius hubbsi |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
C2 |
Sydlig blåvitling |
Micromesistius australis |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Noting |
Notothenia |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Torsk |
Salilota australis |
Argentina/UK |
|
D2 |
|
D2 |
Angola FAO 47 |
||||||
Räkor |
Aristeus varidens |
Angola |
|
B2 |
|
|
Djuphavsräka |
Parapenaeus longirostris |
Angola |
|
B2 |
|
|
Räkor |
Penaeus spp. |
Angola |
|
B2 |
|
|
Tillägg XVI (avsnitt I)
Annan biologiska provtagning
Y=årligen, T=vart tredje år, S=vart sjätte år,
Art |
Område |
Tillväxt |
Mognad |
Fruktsamhet |
Kön |
|||||
Uppgifter |
Uppgifter |
|||||||||
Längd |
Vikt |
Längd |
Ålder |
Längd |
Ålder |
Längd |
Ålder |
|||
Östersjön (ICES-område III [utom Skagerrak]) |
||||||||||
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIb-c |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIa S |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIa S |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIb-d |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
S |
S |
S |
|
|
|
T |
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIa |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIb-d |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Lax |
Salmo salar |
IIIb-d |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Öring |
Salmo trutta |
IIIb-d |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tunga |
Solea solea |
IIIa |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIb-d |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIa S |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Nordsjön [Skagerrak] (ICES-område IIIa [norra]) |
||||||||||
Tobisfiskar |
Ammodytidae |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Torsk |
Gadus morhua |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
S |
S |
S |
|
|
|
T |
|
Nordhavsräka |
Pandalus spp. |
IIIa N |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sej |
Pollachius virens |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Makrill |
Scomber scombrus |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tunga |
Solea solea |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Vitlinglyra |
Trisopterus esmarki |
IIIa N |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
ICES-område I, II |
||||||||||
Atlantoskandisk sill |
Clupea harengus |
IIa, V |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Torsk |
Gadus morhua |
I, II |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
I, II |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Nordhavsräka |
Pandalus borealis |
I, II |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Sej |
Pollachius virens |
I, II |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
I, II |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Nordsjön och östra delen av Engelska kanalen (ICES-områdena IV, VIId) |
||||||||||
Tobisfiskar |
Ammodytidae |
IV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sill/strömming |
Clupea harengus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Torsk |
Gadus morhua |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Fyrfläckig var |
Lepidorhombus boscii |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Glasvar |
Lepidorhombus whiffiagonis |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Marulk |
Lophius piscatorius |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Bergtunga |
Microstomus kitt |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Röd mulle |
Mullus barbatus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Mulle |
Mullus surmuletus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
S |
S |
S |
|
|
|
T |
|
Nordhavsräka |
Pandalus borealis |
IV |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Kammusslor |
Pecten spp. |
VIId |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
IV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sej |
Pollachius virens |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Piggvar |
Psetta maxima |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Knaggrocka |
Raja clavata |
IV, VIId |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Klorocka |
Raja radiata |
IV, VIId |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Blomrocka |
Raja naevus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Fläckrocka |
Raja montagui |
IV, VIId |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Andra rockor |
Rajidae |
IV, VIId |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Makrill |
Scomber scombrus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
Slätvar |
Scopthalmus rhombus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tunga |
Solea solea |
IV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tunga |
Solea solea |
VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Skarpsill |
Sprattus sprattus |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Taggmakrill |
Trachurus spp. |
IV, VIId |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
Vitlinglyra |
Trisopterus esmarki |
IV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Nordöstra Atlanten & västra delen av Engelska kanalen (ICES-områdena II, V, VI, VII [utom d] VIII, IX, X, XII, XIV) |
||||||||||
Hårstjärtsfiskar |
Aphanopus spp. |
IXa, X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Beryxar |
Beryx spp. |
X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Krabbtaska |
Cancer pagurus |
Alla områden |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Sill/strömming |
Clupea harengus |
VIa, VIIa, b, c, j |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havsål |
Conger conger |
X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Skoläst |
Coryphaenoides rupestris |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
Alla områden utom IX |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
IXa, endast Cadiz |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
VIII |
T |
T |
T |
T |
Y |
Y |
Y |
Y |
Torsk |
Gadus morhua |
VIa, VIb, VIIa, VIIb-k, VIII, XII, XIV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Blåkäft |
Helicolenus dactylopterus |
IXa, X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Hummer |
Homarus gammarus |
Alla områden |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Atlantisk soldatfisk |
Hoplostethus atlanticus |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Fyrfläckig var |
Lepidorhombus boscii |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa-e, IX, X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Glasvar |
Lepidorhombus whiffiagonis |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa-e, IX, X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
VIIIc, IXa |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Marulk |
Lophius budegassa |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa, b, d, e |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
VIIIc, IX |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Mindre marulk |
Lophius piscatorius |
Vb, VI, XII, XIV, VII, VIIIa, b, d, e |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Marulk |
Lophius piscatorius |
VIIIc, IX |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
Vb, VI, XII, XIV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kolja |
Melanogrammus aeglefinus |
VIa, VIb, VIIa, VII, VIII, XII, XIV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Vitling |
Merlangius merlangus |
IX |
T |
T |
|
|
|
|
T |
|
Vitling |
Merlangius merlangus |
Vb, VI, XII, XIV, VIIa, VIIb-k, VIII |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kummel |
Merluccius merluccius |
IIIa, IV, VI, VII, VIIIa,b, VIIIc, IXa |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Blåvitling |
Micromesistius poutassou |
I-IX, XII, XIV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Birkelånga |
Molva dypterygia |
X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Långa |
Molva molva |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Mulle |
Mullus surmuletus |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
Funktionell enhet |
S |
S |
S |
|
|
|
T |
|
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
VIIIc, IXa |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Räkor |
Parapenaeus longirostris, Aristeus antennatus |
VIIIc, IXa |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Stor kammussla |
Pecten maximus |
VIId |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Klippbrosme |
Phycis phycis |
X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Rödspätta |
Pleuronectes platessa |
VIIa, VIIe-g |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sej |
Pollachius virens |
Vb, VI, XII, XIV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sej |
Pollachius virens |
VII, VIII |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Vrakfisk |
Polyprion americanus |
X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Ljusrocka |
Raja brachyura |
Alla områden |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Knaggrocka |
Raja clavata |
Alla områden |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Fläckrocka |
Raja montagui |
Alla områden |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Blomrocka |
Raja naevus |
Alla områden |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Andra rockor |
Rajidae |
Alla områden |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
Va, XII, XIV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sardin |
Sardina pilchardus |
VIII, IX |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
Spansk makrill |
Scomber japonicus |
VIII, IX |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Makrill |
Scomber scombrus |
II, IIIa, IV, V, VI, VII, VIII, IX |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
Va, XII, XIV |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
VIIIc, IXa |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Tunga |
Solea solea |
VIIa/VIIe VIIf,g/VIIIa,b |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tunga |
Solea solea |
VIIb,c, VIIh,j,k, IXa |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havsrudefiskar |
Sparidae |
VIIIc, IXa, X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Blå taggmakrill |
Trachurus picturatus |
X |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
IIa, IVa, V, VI, VII, VIII, IX |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
T |
Skäggtorsk |
Trisopterus luscus |
IXa, VIIIc |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Medelhavet |
||||||||||
Blåröd räka |
Aristeus antennatus |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Kungsröd räka |
Aristeomorpha foliacea |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Oxögonfisk |
Boops boops |
3,1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havsabborre |
Dicentrarchus labrax |
1,2 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Åttaarmad bläckfisk |
Eledone cirrosa |
1.1, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Vit bläckfisk |
Eledone moschata |
1.1, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Ansjovis |
Engraulis encrasicolus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Knorrhane |
Eutrigla gurnardus |
1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Segelfiskar |
Istiophoridae |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Vanlig bläckfisk |
Loligo vulgaris |
1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Mindre marulk |
Lophius budegassa |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Marulk |
Lophius piscatorius |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kummel |
Merluccius merluccius |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Röd mulle |
Mullus barbatus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Mulle |
Mullus surmuletus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Havskräfta |
Nephrops norvegicus |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
S |
S |
S |
|
|
|
T |
|
Rödpagell |
Pagellus erythrinus |
1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Djuphavsräka |
Parapenaeus longirostris |
1.1, 1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Gaffelräka |
Penaeus kerathurus |
3,1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Pikareller |
Spicara maris |
3,1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Knaggrocka |
Raja clavata |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Spegelrocka |
Raja miraletus |
1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sardin |
Sardina pilchardus |
1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Makrill |
Scomber scombrus |
1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Hajar |
Selachii |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Sepiabläckfisk |
Sepia officinalis |
1.3, 2.1, 3.1 |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Tunga |
Solea vulgaris. |
1.2, 2.1, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Guldsparid |
Sparus aurata |
1.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Medelhavstaggmakrill |
Trachurus mediterraneus |
1.1, 1.3, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Långfenad tonfisk |
Thunnus alalunga |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tonfisk |
Thunnus thynnus |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Taggmakrill |
Trachurus trachurus |
1.1, 1.3, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Knorrhane |
Trigla lucerna |
1.3, 2.2, 3.1 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Svärdfisk |
Xiphias gladius |
Alla områden |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
NAFO-områdena |
||||||||||
Torsk |
Gadus morhua |
2J3KL |
T |
T |
|
|
|
|
T |
|
Torsk |
Gadus morhua |
3M |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Torsk |
Gadus morhua |
3NO |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Torsk |
Gadus morhua |
3Ps |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Rödtunga |
Glyptocephalus cynoglossus |
3NO |
T |
T |
|
|
|
|
T |
|
Lerskädda |
Hippoglossoides platessoides |
3LNO |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Lerskädda |
Hippoglossoides platessoides |
3M |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Gulstjärts-skädda |
Limanda ferruginea |
3LNO |
T |
T |
|
|
|
|
T |
|
Skolästfiskar |
Macrouridae |
SA 2 + 3 |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Räkor |
Pandalus spp. |
3M |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Rockor |
Raja spp. |
SA 3 |
T |
T |
|
|
|
|
T |
|
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
3KLMNO |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Liten hälleflundra |
Reinhardtius hippoglossoides |
1D |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
3M |
T |
T |
|
|
|
|
T |
|
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
3LN |
T |
T |
|
|
|
|
|
|
Kungsfisk |
Sebastes spp. |
3O |
T |
T |
|
|
|
|
|
|
Ständigt vandrande arter i Atlanten, Indiska oceanen och Stilla havet |
||||||||||
Fregattauxid |
Auxis spp. |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tunnina |
Euthynnus alleteratus |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Segelfiskar |
Istiophoridae |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Bonit |
Katsuwonus pelamis |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Ryggstrimmig pelamid |
Sarda sarda |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Hajar |
Squalidae |
|
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Långfenad tonfisk |
Thunnus alalunga |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Gulfenad tonfisk |
Thunnus albacares |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Storögd tonfisk |
Thunnus obesus |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Tonfisk |
Thunnus thynnus |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Svärdfisk |
Xiphias gladius |
|
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
CECAF FAO 34 |
||||||||||
Dolkfisk |
Aphanopus carbo |
Madeira |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Kummel |
Merluccius spp. |
Atl. EG |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Vanlig åttaarmad bläckfisk |
Octopus vulgaris |
Atl. EG |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Djuphavsräka |
Parapeneus longirostris |
Atl. EG |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Sydlig rosenräka |
Penaeus notialis |
Atl. EG |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Sardin |
Sardina pilchardus |
Atl. EG |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Spansk makrill |
Scomber japonicus |
Madeira |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Taggmakrill |
Trachurus spp. |
Madeira |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
WECAF |
||||||||||
Sydlig rödsnapper |
Lutjanus purpureus |
Franska departement Guyana EEZ |
T |
T |
T |
T |
|
|
T |
T |
Räkor |
Penaeus subtilis |
Franska departement Guyana EEZ |
T |
T |
T |
|
|
|
T |
|
Tillägg XVII (avsnitt J)
Ekonomiska uppgifter per flottsegment som definieras i tillägg III (minimiprogram)
Allmän beskrivning |
Minimiprogrammet Prioritet 1 (årligen) |
||||||||||
Intäkter (omsättning) |
Totalt och per art |
||||||||||
Produktionskostnader:
|
Totalt och per kostnadskategori |
||||||||||
Fasta kostnader |
Genomsnittskostnad, beräknad på investeringar |
||||||||||
Finansiell ställning |
Andel eget/lånat kapital |
||||||||||
Investeringar (tillgångar) |
|
||||||||||
Priser, arter (1) |
Värde, ton |
||||||||||
Sysselsättning |
Heltid, deltid, heltidsekvivalent |
||||||||||
Flotta |
|
||||||||||
Ansträngning |
Tillämplig enhet som redovisar teknik och tid |
(1) Insamlade kvartalsvis överallt. Aggregerade på regional nivå 3 i Medelhavet i tillägg I.
Tillägg XVIII (avsnitt J)
Uppgifter för grundläggande ekonomisk utvärdering per flottsegment (utökat program)
Allmän beskrivning |
Det utökade programmet Prioritet 2 |
||||||||
Landningar per art |
Per säsong (månatligen) Bestånd (per ICES-område) Marknadskategori Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) |
||||||||
Intäkter (omsättning) |
Bidrag (årligen) Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) |
||||||||
Produktionskostnader:
|
Ytterligare uppdelning av driftskostnaderna Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) Personalkostnader (löner) uppdelade efter anställningsgrad |
||||||||
Fasta kostnader |
Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) |
||||||||
Finansiell ställning |
Hyra till externa institutioner Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) |
||||||||
Investeringar (tillgångar) |
Per typ av investering: Fartygsskrov, olika motorer och kylnings-/frysningsanläggningar, lagring och lyftanordningar. |
||||||||
Priser, arter |
Per månad Per marknadskategori Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) |
||||||||
Sysselsättning |
Yrkeskvalifikationer/utbildning Uppdelning efter fartygsstorlek Regional differentiering |
||||||||
Flotta |
Flottsegmentens storlekskategorier Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) |
||||||||
Ansträngning |
Regional differentiering (nivå 3 i tillägg I) |
Tillägg XIX (avsnitt K)
Ekonomiska uppgifter för råvaru- och förädlingsindustrin (per näringsgren) (minimiprogram)
Allmän beskrivning |
Minimiprogrammet Prioritet 1 (årligen) |
||||||||||
Råvaror |
Totalt och per art (i ton) |
||||||||||
Intäkt (omsättning) |
Totalt och per produkt |
||||||||||
Produktionskostnader:
|
Totalt och per kostnadskategori |
||||||||||
Fasta kostnader |
Genomsnittskostnader, beräknade på investeringar |
||||||||||
Finansiell ställning |
Andel eget/lånat kapital |
||||||||||
Investeringar (tillgångar) |
Historiska
|
||||||||||
Priser, produkt |
Värde, ton |
||||||||||
Sysselsättning |
Antal (heltidsekvivalenter) |
||||||||||
Kapacitetsutnyttjande |
Årligt genomsnitt |