EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62012TN0385

Cauza T-385/12: Acțiune introdusă la 22 august 2012 — France Télécom/Comisia

JO C 311, 13.10.2012, p. 15–15 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

13.10.2012   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 311/15


Acțiune introdusă la 22 august 2012 — France Télécom/Comisia

(Cauza T-385/12)

2012/C 311/20

Limba de procedură: franceza

Părțile

Reclamantă: France Télécom (Paris, Franța) (reprezentanți: S. Hautbourg și S. Cochard-Quesson, avocați)

Pârâtă: Comisia Europeană

Concluziile

Reclamanta solicită Tribunalului:

anularea deciziei;

obligarea Comisiei la plata tuturor cheltuielilor de judecată.

Motivele și principalele argumente

Prin cererea introductivă formulată, reclamanta solicită anularea Deciziei C(2011) 9403 final a Comisiei din 20 decembrie 2011 prin care se declară compatibil cu piața internă, în anumite condiții, ajutorul acordat de Republica Franceză în favoarea France Télécom privind reforma modului de finanțare a pensiilor funcționarilor de stat care lucrează pentru France Télécom [ajutorul de stat nr. C 25/2008 (ex NN 23/2008)].

În susținerea acțiunii, reclamanta invocă patru motive.

1.

Primul motiv, cu titlu principal, întemeiat pe erori de drept și de apreciere, precum și pe o încălcare a obligației de motivare, întrucât Comisia a calificat drept ajutor de stat în sensul articolului 107 alineatul (1) TFUE, reducerea contribuției angajatorului care trebuie plătită statului pentru pensiile alocate funcționarilor France Télécom. Reclamanta susține că Comisia a săvârșit următoarele erori:

a concluzionat în sensul existenței unui avantaj economic;

a considerat că măsura este selectivă;

a considerat că măsura poate denatura concurența și

a concluzionat în sensul existenței unui ajutor de stat, deși Comisia recunoaște că avantajul a fost neutralizat cel puțin până la 31 decembrie 2010 prin plata unei contribuții forfetare excepționale;

2.

Al doilea motiv, cu titlu subsidiar, întemeiat pe erori de drept și de apreciere, întrucât Comisia a subordonat compatibilitatea pretinsului ajutor de respectarea condițiilor stabilite la articolul 2 din decizia în litigiu. Reclamanta susține că Comisia a săvârșit aceste erori întrucât a considerat că reclamanta trebuie să plătească contribuții sociale inferioare față de cele care revin concurenților săi și întrucât a refuzat să transpună precedentul „La Poste” în privința procedurii referitoare la France Télécom.

3.

Al treilea motiv, cu titlu subsidiar, întemeiat pe erori de apreciere și pe încălcarea obligației de motivare în aprecierea perioadei în care ajutorul definit în decizia în litigiu este neutralizat de contribuția forfetară extraordinară. Reclamanta susține că Comisia a săvârșit următoarele erori:

a inclus cheltuielile de compensare și de supracompensare în calculul privind reducerea sarcinilor financiare care rezultă din reducerea contribuției angajatorului și

a concluzionat în sensul că contribuția forfetară excepțională trebuie să fie capitalizată la rata de actualizare de 5,53 % iar nu de 7 %.

4.

Al patrulea motiv, cu titlu subsidiar, întemeiat pe încălcarea drepturilor procedurale ale reclamantei.


Top