Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32023R1787

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/1787 al Comisiei din 14 septembrie 2023 de modificare a anexelor III, IX și X la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 în ceea ce privește lista zonelor protejate și a organismelor dăunătoare de carantină pentru zone protejate corespunzătoare, interzicerea introducerii plantelor, a produselor vegetale și a altor obiecte în anumite zone protejate și cerințele speciale pentru introducerea sau deplasarea acestora în anumite zone protejate

    C/2023/6097

    JO L 230, 19.9.2023, p. 1–6 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2023/1787/oj

    19.9.2023   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 230/1


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/1787 AL COMISIEI

    din 14 septembrie 2023

    de modificare a anexelor III, IX și X la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 în ceea ce privește lista zonelor protejate și a organismelor dăunătoare de carantină pentru zone protejate corespunzătoare, interzicerea introducerii plantelor, a produselor vegetale și a altor obiecte în anumite zone protejate și cerințele speciale pentru introducerea sau deplasarea acestora în anumite zone protejate

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (UE) 2016/2031 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 octombrie 2016 privind măsurile de protecție împotriva organismelor dăunătoare plantelor, de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 228/2013, (UE) nr. 652/2014 și (UE) nr. 1143/2014 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivelor 69/464/CEE, 74/647/CEE, 93/85/CEE, 98/57/CE, 2000/29/CE, 2006/91/CE și 2007/33/CE ale Consiliului (1), în special articolul 32 alineatele (3) și (6), articolul 35 alineatele (1), (2) și (5), articolul 53 alineatul (2) și articolul 54 alineatul (2),

    întrucât:

    (1)

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 al Comisiei (2) stabilește condiții uniforme în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva organismelor dăunătoare plantelor. Anexele III, IX și X la regulamentul de punere în aplicare respectiv stabilesc lista zonelor protejate și a organismelor dăunătoare de carantină pentru zone protejate corespunzătoare, lista plantelor, a produselor vegetale și a altor obiecte, originare din țări terțe sau de pe teritoriul Uniunii, a căror introducere în anumite zone protejate este interzisă, precum și lista plantelor, a produselor vegetale și a altor obiecte care urmează să fie introduse sau deplasate în zone protejate și cerințele speciale corespunzătoare pentru zonele protejate.

    (2)

    Anumite părți ale teritoriului Sloveniei au fost recunoscute ca zonă protejată în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. Slovenia a solicitat în prezent, în conformitate cu articolul 35 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/2031, retragerea pentru întregul său teritoriu a statutului de zonă protejată în ceea ce privește respectivul organism dăunător de carantină pentru zone protejate. Prin urmare, întregul teritoriu al Sloveniei nu mai trebuie recunoscut ca zonă protejată în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al., iar rubrica relevantă din anexa III la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 trebuie eliminată.

    (3)

    Pentru Italia, anumite părți din teritoriul Lombardiei au fost recunoscute ca zonă protejată în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. În 2023, Italia a transmis informații care indică prezența Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. în comunele Fara Gera d’Adda și Pontirolo Nuovo din provincia Bergamo, în comuna Montevecchia din provincia Lecco și în comunele Ceriano Laghetto și Cogliate din provincia Monza și Brianza. Prin urmare, aceste comune nu mai trebuie să fie recunoscute ca parte din zona protejată în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. din Lombardia și trebuie să fie eliminate din rubrica relevantă din tabelul de la anexa III la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072.

    (4)

    În plus, Italia a solicitat ca comunele Acquanegra Sul Chiese, Asola, Bozzolo, Canneto sull’Oglio, Casalromano, Marcaria, Mariana Mantovana, Redondesco, Rivarolo Mantovano și San Martino dall’Argine din provincia Mantova în Lombardia să fie recunoscute ca zonă protejată în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. Pe baza anchetelor efectuate în 2020, 2021 și 2022, Italia a prezentat dovezi că Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. nu există în aceste teritorii, în pofida existenței unor condiții favorabile pentru intrarea, instalarea și răspândirea sa. Cu toate acestea, trebuie efectuate anchete suplimentare pentru a confirma absența continuă a respectivului organism dăunător de carantină pentru zone protejate în comunele respective. Prin urmare, comunele Acquanegra Sul Chiese, Asola, Bozzolo, Canneto sull’Oglio, Casalromano, Marcaria, Mariana Mantovana, Redondesco, Rivarolo Mantovano și San Martino dall’Argine din provincia Mantova din Lombardia trebuie recunoscute ca zonă protejată temporar în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. până la 30 aprilie 2026.

    (5)

    Anumite părți ale teritoriului Slovaciei au fost recunoscute ca zonă protejată în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. Slovacia a solicitat în prezent, în conformitate cu articolul 35 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/2031, retragerea pentru întregul său teritoriu a statutului de zonă protejată în ceea ce privește respectivul organism dăunător de carantină pentru zone protejate. Prin urmare, întregul teritoriu al Slovaciei nu mai trebuie recunoscut ca zonă protejată în ceea ce privește Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al., iar rubrica relevantă din anexa III la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 trebuie eliminată.

    (6)

    Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord (3) a fost recunoscut ca zonă protejată temporar în ceea ce privește Xanthomonas arboricola pv. pruni (Smith) Vauterin et al., Liriomyza huidobrensis (Blanchard), Liriomyza trifolii (Burgess) și Thaumetopoea processionea L. până la 30 aprilie 2023. Pe baza rezultatelor anchetelor furnizate de Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord în 2020, 2021 și 2022, se pare că Irlanda de Nord continuă să fie indemnă de respectivele organisme dăunătoare de carantină pentru zone protejate. Prin urmare, trebuie să se mențină recunoașterea, fără limită de timp, a Regatului Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord ca zonă protejată în ceea ce privește Xanthomonas arboricola pv. pruni (Smith) Vauterin et al., Liriomyza huidobrensis (Blanchard), Liriomyza trifolii (Burgess) și Thaumetopoea processionea L.

    (7)

    Teritoriul Cehiei a fost recunoscut ca zonă protejată în ceea ce privește Cryphonectria parasitica (Murrill) Barr. Cehia a solicitat în prezent, în conformitate cu articolul 35 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/2031, retragerea statutului de zonă protejată al teritoriului său în ceea ce privește respectivul organism dăunător de carantină pentru zone protejate. Prin urmare, Cehia nu mai trebuie recunoscută ca zonă protejată în ceea ce privește Cryphonectria parasitica (Murrill) Barr., iar rubrica relevantă din anexa III la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 trebuie eliminată.

    (8)

    Irlanda a fost recunoscută ca zonă protejată temporar în ceea ce privește Thaumetopoea pityocampa Denis & Schiffermüller, până la 30 aprilie 2023. Pe baza rezultatelor anchetelor furnizate de statul membru respectiv în 2020, 2021 și 2022, se pare că acesta continuă să fie indemn de respectivul organism dăunător de carantină pentru zone protejate. Prin urmare, trebuie să se mențină fără limită de timp recunoașterea Irlandei ca zonă protejată în ceea ce privește Thaumetopoea pityocampa Denis & Schiffermüller.

    (9)

    Din motive de coerență cu modificările aduse anexei III la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072, care enumeră zonele protejate și organismele dăunătoare de carantină pentru zone protejate corespunzătoare, trebuie aduse modificările corespunzătoare anexelor IX și X la regulamentul de punere în aplicare respectiv, care enumeră plantele, produsele vegetale și alte obiecte a căror introducere în anumite zone protejate este interzisă, respectiv, plantele, produsele vegetale și alte obiecte care urmează să fie introduse sau deplasate în zone protejate în condiții speciale.

    (10)

    Cantonul Valais din Elveția a fost recunoscut ca zonă indemnă de Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. și, ca atare, a fost menționat ca posibilă origine pentru exportul în zonele protejate respective din Uniune al stupilor și al plantelor-gazdă pentru Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. la punctele 3 și 9 din tabelul din anexa X la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072. Elveția a informat în prezent Comisia că a retras statutul de zonă indemnă de Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. acordat cantonului Valais. Prin urmare, cantonul Valais nu mai îndeplinește cerințele pentru zonele din care stupii și plantele-gazdă pentru Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. pot fi exportați în zonele protejate respective din Uniune și, prin urmare, trebuie eliminat de la punctele 3 și 9 din tabelul din anexa X la regulamentul de punere în aplicare respectiv.

    (11)

    Prin urmare, anexele III, IX și X la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 trebuie modificate în consecință.

    (12)

    Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Anexele III, IX și X la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

    Articolul 2

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 14 septembrie 2023.

    Pentru Comisie

    Președinta

    Ursula VON DER LEYEN


    (1)   JO L 317, 23.11.2016, p. 4.

    (2)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 al Comisiei din 28 noiembrie 2019 de stabilire a unor condiții uniforme pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/2031 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva organismelor dăunătoare plantelor, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 690/2008 al Comisiei și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2018/2019 al Comisiei (JO L 319, 10.12.2019, p. 1).

    (3)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice („acordul de retragere”), în special articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, coroborat cu anexa 2 la respectivul protocol, Regulamentul (UE) 2016/2031, precum și actele Comisiei bazate pe acesta, se aplică Regatului Unit și în Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord după încheierea perioadei de tranziție prevăzute în acordul de retragere.


    ANEXĂ

    Anexele III, IX și X la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072 se modifică după cum urmează:

    1.

    În anexa III, tabelul se modifică după cum urmează:

    (a)

    în secțiunea (a) „Bacterii”, a treia coloană „Zone protejate” de la punctul 1 se modifică după cum urmează:

    (i)

    litera (i) se înlocuiește cu următorul text:

    „(i)

    până la 30 aprilie 2026: Italia [Lombardia (comunele Acquanegra Sul Chiese, Asola, Bozzolo, Canneto sull’Oglio, Casalromano, Marcaria, Mariana Mantovana, Redondesco, Rivarolo Mantovano și San Martino dall’Argine din provincia Mantova)].”;

    (ii)

    litera (j) se elimină;

    (b)

    în secțiunea (a) „Bacterii”, în coloana a treia „Zone protejate” de la punctul 2, textul se înlocuiește cu „Regatul Unit (Irlanda de Nord)”;

    (c)

    în secțiunea (b) „Ciuperci și oomicete”, în coloana a treia „Zone protejate” de la punctul 2, litera (a) se elimină;

    (d)

    în secțiunea (c) „Insecte și acarieni”, în coloana a treia „Zone protejate” de la punctul 14, litera (b) se înlocuiește cu „(b) Regatul Unit (Irlanda de Nord)”;

    (e)

    în secțiunea (c) „Insecte și acarieni”, în coloana a treia „Zone protejate” de la punctul 15, litera (b) se înlocuiește cu „(b) Regatul Unit (Irlanda de Nord)”;

    (f)

    în secțiunea (c) „Insecte și acarieni”, în coloana a treia „Zone protejate” de la punctul 19, litera (a) se înlocuiește cu „(a) Irlanda”;

    (g)

    în secțiunea (c) „Insecte și acarieni”, în coloana a treia „Zone protejate” de la punctul 20, litera (b) se înlocuiește cu „(b) Regatul Unit (Irlanda de Nord)”.

    2.

    În anexa IX, tabelul se modifică după cum urmează:

    (a)

    a treia coloană „Zone protejate” de la punctul 1 se modifică după cum urmează:

    (i)

    litera (e) se înlocuiește cu următorul text:

    „(e)

    Italia [Abruzzo, Apúlia, Basilicata, Calabria, Campania (cu excepția comunelor Agerola, Gragnano, Lettere, Pimonte și Vico Equense din provincia Napoli, Amalfi, Atrani, Conca dei Marini, Corbara, Furore, Maiori, Minori, Positano, Praiano, Ravello, Scala și Tramonti din provincia Salerno), Lazio, Liguria, Lombardia (cu excepția provinciilor Milano, Sondrio și Varese, a comunelor Fara Gera d’Adda și Pontirolo Nuovo din provincia Bergamo, a comunei Montevecchia din provincia Lecco, a comunelor Bovisio Masciago, Ceriano Laghetto, Cesano Maderno, Cogliate, Desio, Limbiate, Nova Milanese și Varedo din provincia Monza și Brianza și cu excepția comunelor (altele decât Acquanegra Sul Chiese, Asola, Bozzolo, Canneto sull’Oglio, Casalromano, Marcaria, Mariana Mantovana, Redondesco, Rivarolo Mantovano și San Martino dall’Argine) din provincia Mantova), Marche (cu excepția comunelor Colli al Metauro, Fano, Pesaro și San Costanzo din provincia Pesaro și Urbino), Molise, Sardinia, Sicilia (cu excepția comunelor Cesarò din provincia Messina, Adrano, Bronte și Maniace din provincia Catania, și Centuripe, Regalbuto și Troina provincia Enna), Toscana, Umbria, Valle d’Aosta, Veneto (cu excepția provinciilor Rovigo și Veneția, a comunelor Barbona, Boara Pisani, Castelbaldo, Masi, Piacenza d’Adige, S. Urbano și Vescovana din provincia Padova, și a comunelor Albaredo d’Adige, Angiari, Arcole, Belfiore, Bevilacqua, Bonavigo, Boschi S. Anna, Bovolone, Buttapietra, Caldiero, Casaleone, Castagnaro, Castel d’Azzano, Cerea, Cologna Veneta, Concamarise, Erbè, Gazzo Veronese, Isola della Scala, Isola Rizza, Legnago, Minerbe, Mozzecane, Nogara, Nogarole Rocca, Oppeano, Palù, Povegliano Veronese, Pressana, Ronco all’Adige, Roverchiara, Roveredo di Guà, San Bonifacio, Sanguinetto, San Pietro di Morubbio, San Giovanni Lupatoto, Salizzole, San Martino Buon Albergo, Sommacampagna, Sorgà, Terrazzo, Trevenzuolo, Valeggio sul Mincio, Veronella, Villa Bartolomea, Villafranca di Verona, Vigasio, Zevio și Zimella din provincia Verona)]”;

    (ii)

    literele (h) și (i) se elimină;

    (b)

    a treia coloană „Zone protejate” de la punctul 2 se modifică după cum urmează:

    (i)

    litera (e) se înlocuiește cu următorul text:

    „(e)

    Italia [Abruzzo, Apúlia, Basilicata, Calabria, Campania (cu excepția comunelor Agerola, Gragnano, Lettere, Pimonte și Vico Equense din provincia Napoli, Amalfi, Atrani, Conca dei Marini, Corbara, Furore, Maiori, Minori, Positano, Praiano, Ravello, Scala și Tramonti din provincia Salerno), Lazio, Liguria, Lombardia (cu excepția provinciilor Milano, Sondrio și Varese, a comunelor Fara Gera d’Adda și Pontirolo Nuovo din provincia Bergamo, a comunei Montevecchia din provincia Lecco, a comunelor Bovisio Masciago, Ceriano Laghetto, Cesano Maderno, Cogliate, Desio, Limbiate, Nova Milanese și Varedo din provincia Monza și Brianza și cu excepția comunelor (altele decât Acquanegra Sul Chiese, Asola, Bozzolo, Canneto sull’Oglio, Casalromano, Marcaria, Mariana Mantovana, Redondesco, Rivarolo Mantovano și San Martino dall’Argine) din provincia Mantova), Marche (cu excepția comunelor Colli al Metauro, Fano, Pesaro și San Costanzo din provincia Pesaro e Urbino), Molise, Sardinia, Sicilia (cu excepția comunelor Cesarò din provincia Messina, Adrano, Bronte și Maniace din provincia Catania, și Centuripe, Regalbuto și Troina provincia Enna), Toscana, Umbria, Valle d’Aosta, Veneto (cu excepția provinciilor Rovigo și Veneția, a comunelor Barbona, Boara Pisani, Castelbaldo, Masi, Piacenza d’Adige, S. Urbano și Vescovana din provincia Padova, și a comunelor Albaredo d’Adige, Angiari, Arcole, Belfiore, Bevilacqua, Bonavigo, Boschi S. Anna, Bovolone, Buttapietra, Caldiero, Casaleone, Castagnaro, Castel d’Azzano, Cerea, Cologna Veneta, Concamarise, Erbè, Gazzo Veronese, Isola della Scala, Isola Rizza, Legnago, Minerbe, Mozzecane, Nogara, Nogarole Rocca, Oppeano, Palù, Povegliano Veronese, Pressana, Ronco all’Adige, Roverchiara, Roveredo di Guà, San Bonifacio, Sanguinetto, San Pietro di Morubbio, San Giovanni Lupatoto, Salizzole, San Martino Buon Albergo, Sommacampagna, Sorgà, Terrazzo, Trevenzuolo, Valeggio sul Mincio, Veronella, Villa Bartolomea, Villafranca di Verona, Vigasio, Zevio și Zimella din provincia Verona)]”;

    (ii)

    literele (h) și (i) se elimină.

    3.

    În anexa X, tabelul se modifică după cum urmează:

    (a)

    la punctul 3, în a treia coloană „Cerințe speciale pentru zonele protejate”, litera (b) se elimină;

    (b)

    la punctul 3, a patra coloană „Zone protejate” se modifică după cum urmează:

    (i)

    litera (e) se înlocuiește cu următorul text:

    „(e)

    Italia [Abruzzo, Apúlia, Basilicata, Calabria, Campania (cu excepția comunelor Agerola, Gragnano, Lettere, Pimonte și Vico Equense din provincia Napoli, Amalfi, Atrani, Conca dei Marini, Corbara, Furore, Maiori, Minori, Positano, Praiano, Ravello, Scala și Tramonti din provincia Salerno), Lazio, Liguria, Lombardia (cu excepția provinciilor Milano, Sondrio și Varese, a comunelor Fara Gera d’Adda și Pontirolo Nuovo din provincia Bergamo, a comunei Montevecchia din provincia Lecco, a comunelor Bovisio Masciago, Ceriano Laghetto, Cesano Maderno, Cogliate, Desio, Limbiate, Nova Milanese și Varedo din provincia Monza și Brianza și cu excepția comunelor (altele decât Acquanegra Sul Chiese, Asola, Bozzolo, Canneto sull’Oglio, Casalromano, Marcaria, Mariana Mantovana, Redondesco, Rivarolo Mantovano și San Martino dall’Argine) din provincia Mantova), Marche (cu excepția comunelor Colli al Metauro, Fano, Pesaro și San Costanzo din provincia Pesaro e Urbino), Molise, Sardinia, Sicilia (cu excepția comunelor Cesarò din provincia Messina, Adrano, Bronte și Maniace din provincia Catania, și Centuripe, Regalbuto și Troina provincia Enna), Toscana, Umbria, Valle d’Aosta, Veneto (cu excepția provinciilor Rovigo și Veneția, a comunelor Barbona, Boara Pisani, Castelbaldo, Masi, Piacenza d’Adige, S. Urbano și Vescovana din provincia Padova, și a comunelor Albaredo d’Adige, Angiari, Arcole, Belfiore, Bevilacqua, Bonavigo, Boschi S. Anna, Bovolone, Buttapietra, Caldiero, Casaleone, Castagnaro, Castel d’Azzano, Cerea, Cologna Veneta, Concamarise, Erbè, Gazzo Veronese, Isola della Scala, Isola Rizza, Legnago, Minerbe, Mozzecane, Nogara, Nogarole Rocca, Oppeano, Palù, Povegliano Veronese, Pressana, Ronco all’Adige, Roverchiara, Roveredo di Guà, San Bonifacio, Sanguinetto, San Pietro di Morubbio, San Giovanni Lupatoto, Salizzole, San Martino Buon Albergo, Sommacampagna, Sorgà, Terrazzo, Trevenzuolo, Valeggio sul Mincio, Veronella, Villa Bartolomea, Villafranca di Verona, Vigasio, Zevio și Zimella din provincia Verona)]”;

    (ii)

    literele (h) și (i) se elimină;

    (c)

    la punctul 9, în a treia coloană „Cerințe speciale pentru zonele protejate”, litera (c) se elimină;

    (d)

    la punctul 9, a patra coloană „Zone protejate” se modifică după cum urmează:

    (i)

    litera (e) se înlocuiește cu următorul text:

    „(e)

    Italia [Abruzzo, Apúlia, Basilicata, Calabria, Campania (cu excepția comunelor Agerola, Gragnano, Lettere, Pimonte și Vico Equense din provincia Napoli, Amalfi, Atrani, Conca dei Marini, Corbara, Furore, Maiori, Minori, Positano, Praiano, Ravello, Scala și Tramonti din provincia Salerno), Lazio, Liguria, Lombardia (cu excepția provinciilor Milano, Sondrio și Varese, a comunelor Fara Gera d’Adda și Pontirolo Nuovo din provincia Bergamo, a comunei Montevecchia din provincia Lecco, a comunelor Bovisio Masciago, Ceriano Laghetto, Cesano Maderno, Cogliate, Desio, Limbiate, Nova Milanese și Varedo din provincia Monza și Brianza și cu excepția comunelor (altele decât Acquanegra Sul Chiese, Asola, Bozzolo, Canneto sull’Oglio, Casalromano, Marcaria, Mariana Mantovana, Redondesco, Rivarolo Mantovano și San Martino dall’Argine) din provincia Mantova), Marche (cu excepția comunelor Colli al Metauro, Fano, Pesaro și San Costanzo din provincia Pesaro e Urbino), Molise, Sardinia, Sicilia (cu excepția comunelor Cesarò din provincia Messina, Adrano, Bronte și Maniace din provincia Catania, și Centuripe, Regalbuto și Troina provincia Enna), Toscana, Umbria, Valle d’Aosta, Veneto (cu excepția provinciilor Rovigo și Veneția, a comunelor Barbona, Boara Pisani, Castelbaldo, Masi, Piacenza d’Adige, S. Urbano și Vescovana din provincia Padova, și a comunelor Albaredo d’Adige, Angiari, Arcole, Belfiore, Bevilacqua, Bonavigo, Boschi S. Anna, Bovolone, Buttapietra, Caldiero, Casaleone, Castagnaro, Castel d’Azzano, Cerea, Cologna Veneta, Concamarise, Erbè, Gazzo Veronese, Isola della Scala, Isola Rizza, Legnago, Minerbe, Mozzecane, Nogara, Nogarole Rocca, Oppeano, Palù, Povegliano Veronese, Pressana, Ronco all’Adige, Roverchiara, Roveredo di Guà, San Bonifacio, Sanguinetto, San Pietro di Morubbio, San Giovanni Lupatoto, Salizzole, San Martino Buon Albergo, Sommacampagna, Sorgà, Terrazzo, Trevenzuolo, Valeggio sul Mincio, Veronella, Villa Bartolomea, Villafranca di Verona, Vigasio, Zevio și Zimella din provincia Verona)]”;

    (ii)

    literele (h) și (i) se elimină;

    (e)

    în coloana a patra „Zone protejate” de la punctele 20, 21, 45 și 52, litera (a) se elimină.


    Top