Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32004D0391

    Decizia Comisiei din 23 aprilie 2004 privind funcționarea grupurilor consultative în domeniul politicii agricole comune

    JO L 120, 24.4.2004, p. 50–60 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO, HR)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 30/06/2014; abrogat prin 32013D0767

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2004/391/oj

    03/Volumul 55

    RO

    Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

    268


    32004D0391


    L 120/50

    JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


    DECIZIA COMISIEI

    din 23 aprilie 2004

    privind funcționarea grupurilor consultative în domeniul politicii agricole comune

    (2004/391/CE)

    COMISIA COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

    având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Economice Europene,

    întrucât:

    (1)

    Comisia trebuie să cunoască părerea categoriilor socio-economice și a consumatorilor privind problemele legate de funcționarea diferitelor organizări comune ale pieței și de alte domenii reglementate de politica agricolă comună și de politica de dezvoltare rurală.

    (2)

    Toate categoriile socio-economice direct interesate de funcționarea organizărilor comune ale pieței și de deciziile luate în cadrul politicii agricole, precum și consumatorii trebuie să aibă posibilitatea de a lua parte la elaborarea avizelor cerute de Comisie.

    (3)

    Asociațiile socio-profesionale interesate și grupurile de consumatori din statele membre au constituit organizații la nivel comunitar, care sunt astfel în măsură să reprezinte categoriile interesate din toate statele membre.

    (4)

    O structură consultativă privind problemele agriculturii există din anul 1962. În urma reformei politicii agricole comune din 1999 și 2003 și ținând cont de extinderea Uniunii Europene în 2004, respectiva structură trebuie reanalizată. Decizia 98/235/CE a Comisiei din 11 martie 1998 privind funcționarea comitetelor consultative în domeniul politicii agricole comune (1) trebuie, prin urmare, să fie abrogată și înlocuită printr-o nouă decizie.

    (5)

    Pentru a se evita orice confuzie a termenilor utilizați cu referire la comitetele consultative în Decizia 1999/468/CE a Consiliului din 28 iunie 1999 de stabilire a modalităților de exercitare a competențelor executive conferite Comisiei (2), nu trebuie utilizat termenul de „comitet” pentru a desemna organele instituite prin prezenta decizie,

    DECIDE:

    Articolul 1

    (1)   Se înființează, sub auspiciile Comisiei, următoarele grupuri:

    (a)

    grupurile consultative menționate la anexa I;

    (b)

    grupurile de lucru prevăzute la articolul 4 alineatul (1).

    (2)   Comisia poate consulta grupurile consultative în legătură cu toate problemele privind politica agricolă comună și politica de dezvoltare rurală și punerea lor în aplicare, în special în legătură cu organizarea comună a pieței și măsurile pe care Comisia urmează să le ia în acest cadru.

    Articolul 2

    (1)   Grupurile prevăzute la articolul 1 reprezintă următoarele categorii socio-economice, în condițiile prevăzute la articolul 3:

    producători agricoli și cooperative agricole,

    industriile agricole și alimentare,

    comerțul cu produse agricole și alimentare,

    lucrătorii din sectoarele agricole și alimentare, consumatorii și activiștii pentru protecția mediului.

    În cazuri speciale, pot fi reprezentate și alte grupuri socio-economice.

    (2)   Componența grupurilor consultative, cu numărul de reprezentanți atribuit fiecărui grup socio-economic, este prevăzută la anexa II.

    Articolul 3

    (1)   Comisia invită organizațiile socio-economice constituite la nivelul Comunității și înscrise în registrul grupurilor de interese al Comisiei (denumite în continuare „organizațiile socio-economice”) să desemneze un număr de experți. Organizațiile socio-economice trebuie să fie cele mai reprezentative pentru interesele descrise la articolul 2 alineatul (1), inclusiv în ceea ce privește partenerii sociali, iar activitățile lor trebuie să aibă o legătură cu politica agricolă comună și cu dezvoltarea rurală.

    (2)   În momentul desemnării experților, organizațiile socio-economice asigură reprezentarea diferitelor interese din cadrul sectorului respectiv.

    (3)   Comisia poate să refuze expertul desemnat de organizația socio-economică, dacă desemnarea acestuia nu pare potrivită, în special în caz de conflict de interese. În această situație, Comisia informează cu promptitudine organizația socio-economică, ce desemnează un alt expert.

    Articolul 4

    (1)   La cererea unui grup consultativ și cu acordul Comisiei, se pot constitui unul sau mai multe grupuri de lucru pentru examinarea unor chestiuni specifice. Aceste grupuri se compun din experți competenți în domeniul stabilit de organizațiile socio-economice. Se aplică dispozițiile articolului 3 alineatul (3).

    (2)   Comisia desemnează și invită experți să asiste la ședințele grupurilor de lucru menționate la alineatul (1), dacă acest lucru se dovedește necesar.

    (3)   Comisia prezidează ședințele grupurilor de lucru prevăzute la alineatul (1).

    Articolul 5

    (1)   După consultarea Comisiei, fiecare grup consultativ alege un președinte dintre membrii săi, cu ocazia primei reuniuni de după intrarea în vigoare a prezentei decizii și a primei reuniuni după mandatul de doi ani prevăzut la alineatul (3); alegerea se desfășoară în modul următor:

    (a)

    la primul tur de scrutin, cu majoritate de două treimi din experții prezenți;

    (b)

    la tururile următoare de scrutin, cu majoritate simplă a experților prezenți; în caz de egalitate de voturi, Comisia asigură în mod temporar președinția.

    (2)   Fiecare grup consultativ alege doi vicepreședinți la prima reuniune, conform procedurii prevăzute la alineatul 1. Vicepreședinții se aleg dintre reprezentații altor categorii socio-economice decât cea reprezentată de președinte, sub rezerva derogărilor acordate de Comisie.

    (3)   Președintele și cei doi vicepreședinți sunt aleși pentru un mandat de doi ani, cu posibilitatea de realegere. Președintele poate fi ales pentru maximum două mandate succesive.

    (4)   Cu ocazia alegerii unui nou președinte, grupul consultativ va urmări ca acesta să nu facă parte din aceeași categorie socio-economică ca predecesorul său.

    (5)   Președintele are obligația de a redacta un raport de sinteză cuprinzând toate problemele discutate în cadrul reuniunilor grupului.

    Comisia poate modifica proiectul de raport al președintelui înainte de difuzare și de aprobarea ulterioară de către grup.

    Articolul 6

    (1)   La reuniunile grupurilor enumerate la anexa I participă numai experții desemnați de către organizațiile socio-economice în conformitate cu dispozițiile articolului 3, în limita locurilor atribuite fiecărei organizații în conformitate cu procedura prevăzută la anexa II. Pot participa, de asemenea, reprezentanții Comisiei, precum și persoanele invitate conform dispozițiilor alineatelor (3), (4) și (5) din prezentul articol. Președintele și cei doi vicepreședinți iau parte de drept la reuniuni.

    (2)   Organizațiile socio-economice comunică Comisiei numele experților desemnați cu cel puțin trei zile lucrătoare înainte de data reuniunii.

    (3)   La cererea unei organizații care dispune de unul sau mai multe locuri într-un grup consultativ, președintele grupului poate, cu acordul Comisiei, să-l invite la reuniuni pe secretarul general al organizației respective.

    În caz că nu poate participa la reuniune, secretarul general al organizației poate delega o altă persoană să ocupe locul de observator.

    (4)   Observatorii nu au dreptul de a lua cuvântul. Totuși, ei pot fi invitați să ia cuvântul de către președinte, cu acordul Comisiei.

    (5)   La cererea unei organizații care dispune de unul sau mai multe locuri, și atunci când subiectele de pe ordinea de zi prezintă un grad ridicat de tehnicitate, președintele unui grup consultativ poate, cu acordul Comisiei, să invite la dezbaterile grupului și alți experți decât cei menționați la alineatul (1).

    Comisia poate, din proprie inițiativă, să invite orice persoană care posedă calificările necesare privind unul dintre subiectele înscrise pe ordinea de zi să participe ca expert la dezbaterile legate de respectivul subiect.

    Experții invitați în temeiul prezentului alineat participă la discuții și la deliberările grupului exclusiv în ceea ce privește chestiunea care a justificat prezența lor.

    (6)   Comisia rambursează cheltuielile de deplasare ale experților ocazionate de participarea la reuniunile grupurilor, în conformitate cu reglementările în vigoare. Comisia își rezervă dreptul de a deroga de la această regulă. Experții și observatorii nu sunt remunerați pentru serviciile prestate.

    Articolul 7

    (1)   Reuniunile grupurilor se convoacă de Comisie și se desfășoară, în general, în localurile Comisiei.

    (2)   Comisia asigură grupurilor serviciile de secretariat.

    Articolul 8

    Președintele, în colaborare cu Comisia și după consultarea celorlalte categorii socio-economice reprezentate în grup, decide asupra chestiunilor înscrise pe ordinea de zi a reuniunilor grupurilor consultative cu cel puțin 25 de zile lucrătoare înainte de data reuniunii. Ca regulă generală, Comisia comunică organizațiilor socio-economice ordinea de zi cu 20 de zile lucrătoare înainte de data reuniunii, de preferință prin mijloace electronice.

    Președintele fiecărui grup poate propune, din proprie inițiativă sau la cererea unei categorii socio-economice reprezentate, ca grupul respectiv să fie consultat de către Comisie în legătură cu chestiunile care țin de competența sa.

    Articolul 9

    Grupurile consultative examinează chestiunile asupra cărora Comisia a solicitat un aviz. Atunci când solicită un aviz, Comisia poate stabili termenul în care să fie transmis avizul.

    Discuțiile din cadrul grupurilor consultative nu se încheie cu un vot. Dacă un grup decide în unanimitate asupra avizului, se redactează concluziile comune, care se anexează la procesul-verbal de sinteză.

    Comisia comunică Consiliului rezultatul discuțiilor dintr-un grup, dacă grupul propune acest lucru.

    Articolul 10

    Fără să aducă atingere articolului 287 din tratat, în cazul în care Comisia arată că avizul solicitat sau chestiunea discutată sunt de natură confidențială, se cere participanților la reuniune să nu divulge informațiile care le-au ajuns la cunoștință în cursul reuniunilor grupului respectiv.

    Articolul 11

    Decizia 98/235/CE se abrogă.

    Articolul 12

    Prezenta decizie intră în vigoare la 1 mai 2004.

    Adoptată la Bruxelles, 23 aprilie 2004.

    Pentru Comisie

    Franz FISCHLER

    Membru al Comisiei


    (1)  JO L 88, 24.3.1998, p. 59.

    (2)  JO L 184, 17.7.1999, p. 23.


    ANEXA I

    1.

    GRUPUL CONSULTATIV „POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ”

    2.

    GRUPUL CONSULTATIV „CEREALE, PLANTE OLEAGINOASE ȘI PROTEAGINOASE”

    3.

    GRUPUL CONSULTATIV „FURAJE USCATE”

    4.

    GRUPUL CONSULTATIV „AMIDON”

    5.

    GRUPUL CONSULTATIV „SEMINȚE”

    6.

    GRUPUL CONSULTATIV „ZAHĂR”

    7.

    GRUPUL CONSULTATIV „OREZ”

    8.

    GRUPUL CONSULTATIV „CULTURI ENERGETICE ȘI NEALIMENTARE”

    9.

    GRUPUL CONSULTATIV „BUMBAC”

    10.

    GRUPUL CONSULTATIV „IN ȘI CÂNEPĂ”

    11.

    GRUPUL CONSULTATIV „LAPTE”

    12.

    GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE BOVINE”

    13.

    GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE OVINE ȘI CAPRINE”

    14.

    GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE PORCINE”

    15.

    GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ”

    16.

    GRUPUL CONSULTATIV „APICULTURĂ”

    17.

    GRUPUL CONSULTATIV „FRUCTE ȘI LEGUME”

    18.

    GRUPUL CONSULTATIV „FLORICULTURĂ ȘI PLANTE ORNAMENTALE”

    19.

    GRUPUL CONSULTATIV VITIVINICOL

    20.

    GRUPUL CONSULTATIV „BĂUTURI SPIRTOASE”

    21.

    GRUPUL CONSULTATIV „MĂSLINE ȘI PRODUSE DERIVATE”

    22.

    GRUPUL CONSULTATIV „TUTUN”

    23.

    GRUPUL CONSULTATIV „HAMEI”

    24.

    GRUPUL CONSULTATIV „PĂDURI, INCLUSIV LEMNUL DE PLUTĂ”

    25.

    GRUPUL CONSULTATIV „CALITATEA PRODUCȚIEI AGRICOLE”

    26.

    GRUPUL CONSULTATIV „AGRICULTURA ECOLOGICĂ”

    27.

    GRUPUL CONSULTATIV „PROMOVAREA PRODUSELOR AGRICOLE”

    28.

    GRUPUL CONSULTATIV „DEZVOLTARE RURALĂ”

    29.

    GRUPUL CONSULTATIV „FEMEIA ÎN MEDIUL RURAL”

    30.

    GRUPUL CONSULTATIV „AGRICULTURA ȘI MEDIUL”


    ANEXA II

    1.   GRUPUL CONSULTATIV „POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    30

    Comerț

    8

    Industrie

    8

    Lucrători

    5

    Consumatori

    5

    Protecția mediului

    3

    Alții

    2

    2.   GRUPUL CONSULTATIV „CEREALE, PLANTE OLEAGINOASE ȘI PROTEAGINOASE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    25

    Comerț

    8

    Industrie

    8

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Protecția mediului

    2

    3.   GRUPUL CONSULTATIV „FURAJE USCATE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    8

    Comerț

    2

    Industrie

    5

    4.   GRUPUL CONSULTATIV „AMIDON”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    6

    Comerț

    3

    Industrie

    6

    5.   GRUPUL CONSULTATIV „SEMINȚE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    11

    Comerț

    4

    Industrie

    4

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    6.   GRUPUL CONSULTATIV „ZAHĂR”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    20

    Comerț

    5

    Industrie

    8

    Lucrători

    1

    Consumatori

    2

    Protecția mediului

    1

    7.   GRUPUL CONSULTATIV „OREZ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    8

    Comerț

    5

    Industrie

    4

    Protecția mediului

    1

    8.   GRUPUL CONSULTATIV „CULTURI ENERGETICE ȘI NEALIMENTARE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    17

    Comerț

    5

    Industrie

    6

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Protecția mediului

    2

    9.   GRUPUL CONSULTATIV „BUMBAC”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    8

    Comerț

    3

    Industrie

    4

    10.   GRUPUL CONSULTATIV „IN ȘI CÂNEPĂ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    8

    Comerț

    3

    Industrie

    4

    11.   GRUPUL CONSULTATIV „LAPTE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    22

    Comerț

    6

    Industrie

    8

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Protecția mediului

    1

    12.   GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE BOVINE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    23

    Comerț

    6

    Industrie

    6

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Protecția mediului

    1

    13.   GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE OVINE ȘI CAPRINE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    22

    Comerț

    5

    Industrie

    4

    Lucrători

    1

    Protecția mediului

    1

    14.   GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE PORCINE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    23

    Comerț

    6

    Industrie

    8

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Protecția mediului

    1

    15.   GRUPUL CONSULTATIV „CARNE DE PASĂRE ȘI OUĂ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    25

    Comerț

    6

    Industrie

    6

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    16.   GRUPUL CONSULTATIV „APICULTURĂ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    8

    Comerț

    3

    Industrie

    2

    17.   GRUPUL CONSULTATIV „FRUCTE ȘI LEGUME”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    27

    Comerț

    8

    Industrie

    6

    Lucrători

    2

    Consumatori

    2

    Protecția mediului

    2

    Alții

    1

    18.   GRUPUL CONSULTATIV „FLORICULTURĂ ȘI PLANTE ORNAMENTALE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    14

    Comerț

    9

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Alții

    1

    19.   GRUPUL CONSULTATIV VITIVINICOL

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    20

    Comerț

    7

    Industrie

    6

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Alții

    1

    20.   GRUPUL CONSULTATIV „BĂUTURI SPIRTOASE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    6

    Comerț

    3

    Industrie

    8

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    21.   GRUPUL CONSULTATIV „MĂSLINE ȘI PRODUSE DERIVATE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    16

    Comerț

    6

    Industrie

    6

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    Protecția mediului

    1

    22.   GRUPUL CONSULTATIV „TUTUN”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    14

    Comerț

    6

    Industrie

    6

    Lucrători

    1

    Consumatori

    1

    23.   GRUPUL CONSULTATIV „HAMEI”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    12

    Comerț

    7

    Industrie

    5

    Lucrători

    1

    24.   GRUPUL CONSULTATIV „PĂDURI, INCLUSIV LEMNUL DE PLUTĂ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Producători

    28

    Comerț

    2

    Industrie

    11

    Lucrători

    3

    Consumatori

    1

    Protecția mediului

    4

    25.   GRUPUL CONSULTATIV „CALITATEA PRODUCȚIEI AGRICOLE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    14

    Comerț

    4

    Industrie

    4

    Lucrători

    2

    Consumatori

    4

    Protecția mediului

    1

    Alții

    4

    26.   GRUPUL CONSULTATIV „AGRICULTURA ECOLOGICĂ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    9

    Comerț

    3

    Industrie

    3

    Lucrători

    1

    Consumatori

    3

    Protecția mediului

    1

    Alții

    7

    27.   GRUPUL CONSULTATIV „PROMOVAREA PRODUSELOR AGRICOLE”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    15

    Comerț

    7

    Industrie

    5

    Consumatori

    2

    Alții

    1

    28.   GRUPUL CONSULTATIV „DEZVOLTARE RURALĂ”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    27

    Comerț

    5

    Industrie

    5

    Lucrători

    4

    Consumatori

    3

    Protecția mediului

    6

    Alții

    10

    29.   GRUPUL CONSULTATIV „FEMEIA ÎN MEDIUL RURAL”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    7

    Comerț

    1

    Industrie

    1

    Lucrători

    1

    Consumatori

    2

    Alții

    2

    30.   GRUPUL CONSULTATIV „AGRICULTURA ȘI MEDIUL”

    CATEGORII SOCIO-ECONOMICE REPREZENTATE (articolul 2 alineatul (1))

    Număr de reprezentanți (articolul 2 alineatul (2))

    Agricultori și cooperative agricole

    21

    Comerț

    4

    Industrie

    4

    Lucrători

    2

    Consumatori

    2

    Protecția mediului

    8


    Top