EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32000L0080

Directiva 2000/80/CE a Comisiei din 4 decembrie 2000 de modificare a anexei I la Directiva 91/414/CEE a Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare în scopul consolidării acestei anexe și al includerii unei substanțe active (lambda-cihalotrin)

JO L 309, 9.12.2000, p. 14–23 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 13/06/2011

ELI: http://data.europa.eu/eli/dir/2000/80/oj

03/Volumul 35

RO

Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

142


32000L0080


L 309/14

JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


DIRECTIVA 2000/80/CE A COMISIEI

din 4 decembrie 2000

de modificare a anexei I la Directiva 91/414/CEE a Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare în scopul consolidării acestei anexe și al includerii unei substanțe active (lambda-cihalotrin)

COMISIA COMUNITĂȚILOR EUROPENE,

având în vedere Tratatul de instituire a Comunității Europene,

având în vedere Directiva 91/414/CEE a Consiliului din 15 iulie 1991 privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare (1), astfel cum a fost modificată ultima dată prin Directiva 2000/68/CE a Comisiei (2), în special articolul 6 alineatul (1),

întrucât:

(1)

Regulamentul (CEE) nr. 3600/92 al Comisiei din 11 decembrie 1992 de stabilire a normelor de punere în aplicare a primei etape a programului de lucru prevăzut la articolul 8 alineatul (2) din Directiva 91/414/CEE a Consiliului privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare (3), astfel cum a fost modificată ultima dată prin Regulamentul (CE) nr. 2266/2000 (4), stabilește normele de punere în aplicare a primei etape din programul de lucru prevăzut la articolul 8 alineatul (2) din Directiva 91/414/CEE (denumită în continuare „directiva”). În conformitate cu acest regulament, Regulamentul (CE) nr. 933/94 al Comisiei din 27 aprilie 1994 de stabilire a listei substanțelor active din produsele fitosanitare și de desemnare a statelor membre raportoare pentru aplicarea Regulamentului (CEE) nr. 3600/92 al Comisiei (5), astfel cum a fost modificat ultima dată prin Regulamentul (CE) nr. 2230/95 (6), stabilește lista cu substanțe active din produsele fitosanitare ce urmează a fi evaluate, în vederea posibilei includeri a acestora în anexa I la directivă.

(2)

În conformitate cu articolul 5 alineatul (1) din directivă, se recomandă ca perioada de includere a unei substanțe active în anexa I să nu depășească zece ani, în cazul în care se preconizează că utilizarea produselor fitosanitare conținând substanța activă și reziduurile rezultate nu vor avea efecte dăunătoare asupra sănătății oamenilor sau animalelor, sau asupra apei freatice, sau influențe inacceptabile asupra mediului înconjurător.

(3)

Efectele substanței lambda-cihalotrin asupra sănătății oamenilor și asupra mediului înconjurător au fost evaluate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (CEE) nr. 3600/92 pentru o serie de utilizări propuse de către solicitanți. Suedia a fost desemnată stat membru raportor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 491/95 al Comisiei (7), de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 3600/92 și a Regulamentului (CE) nr. 933/94, în special cu privire la integrarea autorităților publice desemnate și a producătorilor din Austria, Finlanda și Suedia în procesul de punere în aplicare a primei etape din programul de lucru specificat la articolul 8 alineatul (2) din directivă. Suedia a prezentat Comisiei raportul de evaluare relevant împreună cu recomandările la data de 12 iunie 1996, în conformitate cu articolul 7 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul (CEE) nr. 3600/92.

(4)

Statele membre și Comisia au analizat raportul de evaluare respectiv în cadrul Comitetului permanent fitosanitar. Acest raport a fost definitivat la data de 19 octombrie 2000 sub forma raportului Comisiei de analiză a substanței lambda-cihalotrin. În cazul în care este necesară actualizarea raportului de analiză respectiv pentru a se ține seama de realizările științifice și tehnice, este necesară și modificarea condițiilor pentru includerea substanței lambda-cihalotrin în anexa I la directivă, în conformitate cu dispozițiile directivei.

(5)

Dosarul și informațiile obținute din analiză au fost prezentate spre consultare și Comitetului științific pentru plante. În avizul său din 28 ianuarie 2000 (8), Comitetul a consemnat că ar trebui efectuată o evaluare a riscului acut pentru dieta consumatorilor și că ar trebui să se definească o doză de referință acută. În plus, în vederea protecției mediului înconjurător, Comitetul a subliniat că trebuie luate măsuri corespunzătoare de atenuare a riscului, pentru a se evita efectele inacceptabile asupra organismelor acvatice și a artropodelor nețintă, inclusiv a albinelor. Aceste recomandări au fost luate în considerare la redactarea măsurilor prevăzute în prezenta directivă și în raportul de analiză relevant.

(6)

În urma diferitelor examinări, a rezultat că se poate considera că produsele fitosanitare ce conțin substanța activă în cauză satisfac, în general, condițiile prevăzute la articolul 5 alineatul (1) literele (a) și (b) din directivă, în special cele referitoare la utilizările care au fost examinate și detaliate în raportul de analiză. În consecință, este oportună includerea substanței active în cauză în anexa I, pentru a se asigura acordarea autorizațiilor pentru produsele fitosanitare ce conțin substanța activă în cauză în toate statele membre, în conformitate cu dispozițiile directivei menționate.

(7)

Directiva prevede că după includerea unei substanțe active în anexa I, statele membre trebuie, într-o perioadă determinată, să acorde, să modifice sau să retragă, după caz, autorizațiile pentru produsele fitosanitare ce conțin substanța activă. În mod special, nu ar trebui să fie autorizate decât produsele fitosanitare în cazul cărora s-a ținut seama de condițiile referitoare la includerea substanței active în anexa I și de principiile uniforme prevăzute de directivă, pe baza unui dosar ce satisface condițiile prevăzute cu privire la date.

(8)

Înaintea includerii unei substanțe active în anexa I, trebuie să se prevadă o perioadă acceptabilă de timp, care să permită statelor membre și părților interesate să se pregătească pentru a putea satisface cerințele ce decurg din includere. În plus, după includere, este necesară o perioadă de timp acceptabilă care să permită statelor membre să pună în aplicare dispozițiile directivei cu privire la produsele fitosanitare ce conțin lambda-cihalotrin. În mod special, statele membre trebuie să analizeze, în această perioadă, autorizațiile existente și, dacă este cazul, să acorde autorizații noi în conformitate cu dispozițiile directivei. Ar trebui să se prevadă o perioadă mai lungă pentru prezentarea și evaluarea dosarului complet pentru fiecare produs fitosanitar, în conformitate cu principiile uniforme prevăzute în directivă. Pentru produsele fitosanitare ce conțin mai multe substanțe active, evaluarea completă pe baza principiilor uniforme se poate realiza numai în situația în care toate substanțele active în cauză au fost incluse în anexa I la directivă.

(9)

Este cazul să se prevadă ca statele membre să pună la dispoziția tuturor celor interesați sau, la cerere, să ofere spre consultare raportul de analiză definitiv (cu excepția informațiilor confidențiale).

(10)

Statele membre au nevoie de raportul de analiză pentru punerea corespunzătoare în aplicare a câtorva puncte din principiile uniforme stabilite în directivă, în cazul în care aceste principii se referă la evaluarea datelor prezentate pentru includerea substanței active în anexa I la directivă.

(11)

Directivele 97/73/CE (9), 98/47/CE (10), 1999/1/CE (11), 1999/73/CE (12), 1999/80/CE (13), 2000/10/CE (14), 2000/49/CE (15) și 2000/50/CE (16) ale Comisei au stabilit includerea unor substanțe în anexa I la directivă. Pentru claritate și raționalitate, detaliile cu privire la aceste substanțe ar trebui să se consemneze sub formă de tabele și aceste directive ar trebui abrogate, fără a aduce atingere obligațiilor statelor membre referitoare la termenele pentru transpunere și aplicare stabilite la anexa II.

(12)

Pentru a asigura consecvența și aplicarea uniformă, este oportun să se prevadă ca la aplicarea principiilor uniforme pentru evaluarea și autorizarea produselor fitosanitare în conformitate cu anexa VI la directivă să se țină seama de raportul de analiză definitiv pentru fiecare substanță. În mod similar, statele membre ar trebui să pună la dispoziția tuturor celor interesați sau, la cerere, să ofere spre consultare toate rapoartele de analiză definitive (cu excepția informațiilor confidențiale).

(13)

Măsurile prevăzute de prezenta directivă sunt conforme avizului Comitetului permanent fitosanitar emis la data de 19 octombrie 2000,

ADOPTĂ PREZENTA DIRECTIVĂ:

Articolul 1

Tabelul din anexa I la Directiva 91/414/CEE se înlocuiește cu textul din anexa la prezenta directivă.

Articolul 2

(1)   Statele membre adoptă actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma prezentei directive până la 1 iulie 2002. Statele membre informează de îndată Comisia cu privire la aceasta.

Înainte de această dată, statele membre modifică sau retrag, în cazul în care este necesar, în special autorizațiile existente pentru produsele fitosanitare ce conțin substanța activă lambda-cihalotrin, în conformitate cu Directiva 91/414/CEE.

Atunci când statele membre adoptă aceste acte, ele conțin o trimitere la prezenta directivă sau sunt însoțite de o asemenea trimitere la data publicării lor oficiale. Statele membre hotărăsc modalitatea de efectuare a acestei trimiteri.

(2)   Referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final pentru modificarea sau retragerea autorizațiilor pentru produsele fitosanitare ce conțin lambda-cihalotrin ca substanță activă unică este 1 ianuarie 2006.

(3)   Pentru produsele fitosanitare ce conțin lambda-cihalotrin împreună cu o altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, perioada de timp pentru modificarea sau retragerea autorizațiilor expiră după patru ani de la intrarea în vigoare a directivei care prevede includerea ultimei dintre aceste substanțe în anexa 1.

Articolul 3

Directivele specificate în a treia coloană din anexa II se abrogă, fără să aducă atingere obligațiilor statelor membre referitoare la termenul final de transpunere și dispozițiilor specifice prevăzute la anexa II.

Articolul 4

Prezenta directivă intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Comunităților Europene.

Dispozițiile de la articolul 2 referitoare la substanța activă lambda-cihalotrin, precum și includerea substanței active respective în anexa I la Directiva 91/414/CEE, se aplică de la 1 ianuarie 2002.

Articolul 5

Prezenta directivă se adresează statelor membre.

Adoptată la Bruxelles, 4 decembrie 2000.

Pentru Comisie

David BYRNE

Membru al Comisiei


(1)  JO L 230, 19.8.1991, p. 1.

(2)  JO L 276, 28.10.2000, p. 41.

(3)  JO L 366, 15.12.1992, p. 10.

(4)  JO L 259, 13.10.2000, p. 27.

(5)  JO L 107, 28.4.1994, p. 8.

(6)  JO L 225, 22.9.1995, p. 1.

(7)  JO L 49, 4.3.1995, p. 50.

(8)  Comitetul științific pentru plante, 28.1.2000.

(9)  JO L 353, 24.12.1997, p. 26.

(10)  JO L 191, 7.7.1998, p. 50.

(11)  JO L 21, 28.1.1999, p. 21.

(12)  JO L 206, 5.8.1999, p. 16.

(13)  JO L 210, 10.8.1999, p. 13.

(14)  JO L 57, 2.3.2000, p. 28.

(15)  JO L 197, 3.8.2000, p. 32.

(16)  JO L 198, 4.8.2000, p. 39.


ANEXA I

„ANEXA I

SUBSTANȚELE ACTIVE AUTORIZATE PENTRU UTILIZARE ÎN PRODUSELE FITOSANITARE

Dispoziții generale valabile pentru toate substanțele prezentate în lista din prezenta anexă:

 

Pentru punerea în aplicare a principiilor uniforme din anexa VI referitoare la fiecare substanță, se ține seama de concluziile raportului de analiză în sine, în special apendicele I și II, definitivat de Comitetul permanent fitosanitar la data specificată sub «dispoziții specifice» pentru substanța respectivă.

 

Statele membre pun la dispoziția tuturor celor interesați sau, la cerere, oferă pentru consultare toate rapoartele de analiză definitive (cu excepția informațiilor confidențiale în sensul articolului 14 din directivă).


Nr.

Denumirea comună, numere de identificare

Denumirea IUPAC

Puritatea (1)

Data intrării în vigoare

Expirarea includerii

Dispoziții specifice

1

Imazalil

Nr. CAS: 73790-28-0, 35554-44-0

Nr. CIPAC: 335

(±)-1-(β-aliloxi-2,4-diclorofeniletil)imidazol

sau

(±)-alil 1-(2,4-diclorofenil)-2-imidazol-1-iletil eter

975 g/kg

1.1.1999

31.12.2008

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de fungicid.

Pentru utilizările următoare sunt valabile următoarele condiții:

pot fi autorizate tratamentele pentru fructe, legume și cartofi după recoltare, doar în cazul în care există un sistem corespunzător de decontaminare sau în care o evaluare a riscului a demonstrat statului membru care acordă autorizația că evacuarea soluției de tratare nu prezintă un risc inacceptabil pentru mediul înconjurător, în special pentru organismele acvatice;

se poate autoriza tratamentul recoltei de cartofi după recoltare, doar în cazul în care o evaluare a riscului a demonstrat statului membru care acordă autorizația că evacuarea deșeurilor de la prelucrarea cartofilor tratați nu prezintă un risc inacceptabil pentru organismele acvatice;

se pot autoriza aplicări foliare exterioare, doar în cazul în care o evaluare a riscului a demonstrat statului membru care acordă autorizația că utilizarea nu are efecte inacceptabile asupra sănătății oamenilor și animalelor și asupra mediului înconjurător.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 11.7.1997.

2

Azoxistrobin

Nr. CAS: 131860-33-8

Nr. CIPAC: 571

(E)-2-{2[6-(2-ciano-fenoxi)pirimidin-4-il-oxi] fenil}-3-metoxiacrilat de metil

930 g/kg (izomer Z max. 25 g/kg)

1.7.1998

1.7.2008

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de fungicid.

La luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, trebuie să se acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice. Condițiile de autorizare ar trebui să includă măsuri specifice de atenuare a riscului.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 22.4.1998.

3

Metil-kresoxim

Nr. CAS: 143390-89-0

Nr. CIPAC: 568

(E)-2-metoxiimino-2-[2-(o-toliloximetil) fenil] acetat de metil

910 g/kg

1.2.1999

31.1.2009

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de fungicid.

În luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre trebuie să acorde o atenție deosebită protecției apei freatice în condiții vulnerabile.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 16.10.1998.

4

Spiroxamin

Nr. CAS: 1181134-30-8

Nr. CIPAC: 572

(8-terț-butil-1,4-dioxa-spiro[4,5] decan-2-ilmetil)-etil-propilamin

940g/kg (diastereomeri A și B combinați)

1.9.1999

1.9.2009

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de fungicid.

În luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre:

trebuie să acorde o atenție deosebită siguranței operatorilor și trebuie să asigure includerea măsurilor de protecție corespunzătoare în condițiile de autorizare;

trebuie să acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice și trebuie să asigure includerea în condițiile de autorizare, dacă este cazul, a măsurilor de atenuare a riscurilor.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 12.5.1999.

5

Azimsulfuron

Nr. CAS: 120162-55-2

Nr. CIPAC: 584

1-(4,6-dimetoxipiri-midin-2-il)-3-[1-metil-4-(2-metil-2H-tetrazol-5-il)-pirazol-5-ilsulfonil]-uree

980g/kg

1.10.1999

1.10.2009

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de erbicid.

Nu se poate autoriza aplicarea aeriană.

La luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre trebuie să acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice și plantelor terestre-nețintă și trebuie să asigure includerea în condițiile de autorizare, dacă este cazul, a măsurilor de atenuare a riscurilor (de exemplu în cultura orezului, perioadele minime de reținere a apei înainte de evacuare).

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 2.7.1999.

6

Fluroxipir

Nr. CAS: 69377-81-7

Nr. CIPAC: 431

acid 4-amino-3,5-dicloro-6-fluoro-2-piridiloxiacetic

950g/kg

1.12.2000

30.11.2010

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de erbicid.

În luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre:

iau în considerare informațiile suplimentare solicitate la punctul 7 din raportul de analiză;

trebuie să acorde o atenție deosebită protecției apei freatice;

trebuie să acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice și trebuie să asigure includerea în condițiile de autorizare, dacă este cazul, a măsurilor de atenuare a riscurilor.

Statele membre informează Comisia în cazul în care testările și informațiile suplimentare specificate la punctul 7 din raportul de analiză nu au fost prezentate înainte de 1.12.2000.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 30.11.1999.

7

Metsulfuron-metil

Nr. CAS: 74223-64-6

Nr. CIPAC: 441

Metil-2-(4-metoxi-6-metil-1,3,5-triazin-2-ilcarbamoilsulfamoil)benzoat

960g/kg

1.7.2001

30.6.2011

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de erbicid.

La luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre:

trebuie să acorde o atenție deosebită protecției apei freatice;

trebuie să acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice și trebuie să asigure includerea în condițiile de autorizare, dacă este cazul, a măsurilor de atenuare a riscurilor.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 16.6.2000.

8

Prohexadion-calciu

Nr. CAS: 127277-53-6

Nr. CIPAC: 567

3,5-dioxo-4-propionilciclohexan-carboxilat de calciu

890g/kg

1.10.2000

1.10.2010

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de regulator de creștere a plantelor.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 16.6.2000.

9

Triasulfuron

Nr. CAS: 82097-50-5

Nr. CIPAC: 480

1-[2-(2-cloroetoxi) fenilsulfonil]-3-(4-metoxi-6-metil-1,3,5-triazin-2-il)uree

940g/kg

1.8.2001

31.7.2011

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de erbicid.

În luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre:

trebuie să acorde o atenție deosebită protecției apei freatice;

trebuie să acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice și trebuie să asigure includerea în condițiile de autorizare, dacă este cazul, a măsurilor de atenuare a riscurilor.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 13.7.2000.

10

Esfenvalerat

Nr. CAS: 66230-04-4

Nr. CIPAC: 481

(S)-α-ciano-3-fenoxi-benzil-(S)-2-(4-cloro-fenil)-3-metilbutirat

830g/kg

1.8.2001

31.7.2011

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de insecticid.

În luarea deciziilor în conformitate cu principiilor uniforme, statele membre:

trebuie să acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice și a artropodelor-nețintă și trebuie să asigure includerea în condițiile de autorizare, dacă este cazul, a măsurilor de atenuare a riscurilor.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 13.7.2000.

11

Bentazon

Nr. CAS: 25057-89-0

Nr. CIPAC: 366

3-izopropil-(1H)-2,1,3-benzotiadiazin-4-(3H)-onă-2,2-dioxid

960g/kg

1.8.2001

31.7.2011

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de erbicid.

În luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre trebuie să acorde o atenție deosebită protecției apei freatice.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent pentru igiena plantelor: 13.7.2000.

12

Lambda-cihalotrin

Nr. CAS: 91465-08-6

Nr. CIPAC: 463

Amestec 1:1 de:

 

(S)-α-ciano-3-fenoxi-benzil(Z)-(1R,3R)-3-(2-cloro-3,3,3-tri-fluoropropenil)-2,2-dimetilciclopropan-carboxilat

și

 

(R)-α-ciano-3-fenoxi-benzil(Z)-(1S,3S)-3-(2-cloro-3,3,3-tri-fluoropropenil)-2,2-dimetilciclopropan-carboxilat

810g/kg

1.1.2002

31.12.2011

Se pot autoriza doar utilizările în calitate de insecticid.

În luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme, statele membre:

trebuie să acorde o atenție deosebită securității operatorilor;

trebuie să acorde o atenție deosebită impactului asupra organismelor acvatice și a artropodelor-nețintă, inclusiv asupra albinelor, și trebuie să asigure includerea în condițiile de autorizare, dacă este cazul, a măsurilor de atenuare a riscurilor;

trebuie să acorde o atenție deosebită reziduurilor din alimente, în special efectelor acute ale acestora.

Data definitivării raportului de analiză de către Comitetul permanent fitosanitar: 19.10.2000.


(1)  Detalii suplimentare cu privire la identitatea și descrierea precisă a substanțelor active sunt prevăzute în rapoartele de analiză ale acestora.”


ANEXA II

TERMENELE FINALE PENTRU PUNEREA ÎN APLICARE A MĂSURILOR PRIVIND SUBSTANȚELE ACTIVE AUTORIZATE A FI UTILIZATE ÎN PRODUSE FITOSANITARE, ÎN ȚĂRILE MEMBRE

Număr

Denumirea comună

Directiva de includere

Termenul final de transpunere

Dispoziții specifice

1

Imazalil

Directiva 97/73/CE

30.6.1999

În conformitate cu dispozițiile Directivei 91/414/CEE, statele membre modifică sau retrag, în cazul în care este necesar, autorizațiile existente pentru produsele fitosanitare ce conțin imazalil, până la termenul final de transpunere.

Cu toate acestea, referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile de la anexa III la aceasta, termenul final de transpunere se extinde:

în cazul produselor fitosanitare ce conțin doar imazalil și nu sunt destinate utilizărilor foliare exterioare, până la 1.1.2003;

în cazul produselor fitosanitare ce conțin imazalil și alte substanțe active care nu au fost încă incluse în anexa I și nici nu sunt destinate utilizărilor foliare exterioare, până la patru ani de la intrarea în vigoare a directivei care prevede includerea ultimei dintre aceste substanțe în anexa I.

2

Azoxistrobin

Directiva 98/47/CE

1.1.1999

În cazul produselor fitosanitare ce conțin azoxistrobin împreună cu altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, termenul final de transpunere se extinde în măsura în care este necesară o perioadă mai lungă pentru punerea în aplicare a dispozițiilor prevăzute în directivă privind includerea acestei substanțe active în anexa I la Directiva 91/414/CEE.

3

Metil-kresoxim

Directiva 1999/1/CE

31.7.1999

În cazul produselor fitosanitare ce conțin metil-kresoxim împreună cu altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, termenul final de transpunere se extinde în măsura în care este necesară o perioadă mai lungă pentru punerea în aplicare a dispozițiilor prevăzute în directivă privind includerea acestei substanțe active în anexa I la Directiva 91/414/CEE.

4

Spiroxamin

Directiva 1999/73/CE

1.1.2000

În cazul produselor fitosanitare ce conțin spiroxamin împreună cu altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, termenul final de transpunere se extinde în măsura în care este necesară o perioadă mai lungă pentru punerea în aplicare a dispozițiilor prevăzute în directivă privind includerea acestei substanțe active în anexa I la Directiva 91/414/CEE.

5

Azimsulfuron

Directiva 1999/80/CE

1.4.2000

Referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final de transpunere al autorizațiilor provizorii existente pentru produse fitosanitare ce conțin azimsulfuron se extinde până la 1.4.2001.

În cazul produselor fitosanitare ce conțin azimsulfuron împreună cu altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, termenul final de transpunere se extinde în măsura în care este necesară o perioadă mai lungă pentru punerea în aplicare a dispozițiilor prevăzute în directivă privind includerea acestei substanțe active în anexa I la Directiva 91/414/CEE.

6

Fluroxipir

Directiva 2000/10/CE

1.6.2000

În conformitate cu dispozițiile Directivei 91/414/CEE, statele membre modifică sau retrag, în cazul în care este necesar, autorizațiile existente pentru produsele fitosanitare ce conțin fluroxipir ca substanță activă, până la termenul final de transpunere.

Cu toate acestea, referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final de transpunere se extinde:

în cazul produselor fitosanitare ce conțin doar fluroxipir, până la 1.12.2004;

în cazul produselor fitosanitare ce conțin fluroxipir și altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, până la patru ani de la intrarea în vigoare a directivei care prevede includerea ultimei dintre aceste substanțe în anexa I.

7

Metsulfuron-metil

Directiva 2000/49/CE

31.12.2001

În conformitate cu dispozițiile Directivei 91/414/CEE, statele membre modifică sau retrag, în cazul în care este necesar, autorizațiile existente pentru produsele fitosanitare ce conțin metsulfuron-metil ca substanță activă, până la termenul final de transpunere.

Cu toate acestea, referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final de transpunere se extinde:

în cazul produselor fitosanitare ce conțin metsulfuron-metil ca substanță activă unică, până la 1.7.2005;

în cazul produselor fitosanitare ce conțin metsulfuron-metil și altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, până la patru ani de la intrarea în vigoare a directivei care prevede includerea ultimei dintre aceste substanțe în anexa I.

8

Prohexadion-calciu

Directiva 2000/50/CE

1.1.2001

Referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final de transpunere al autorizațiilor provizorii existente pentru produse fitosanitare ce conțin prohexadion-calciu se extinde până la 1.1.2002.

În cazul produselor fitosanitare ce conțin prohexadion-calciu împreună cu altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, termenul final de transpunere se extinde în măsura în care este necesară o perioadă mai lungă pentru punerea în aplicare a dispozițiilor prevăzute în directivă privind includerea acestei substanțe active în anexa I la Directiva 91/414/CEE.

9

Triasulfuron

Directiva 2000/66/CE

31.1.2002

În conformitate cu dispozițiile Directivei 91/414/CEE, statele membre modifică sau retrag, în cazul în care este necesar, autorizațiile existente pentru produsele fitosanitare ce conțin triasulfuron ca substanță activă, până la termenul final de transpunere.

Cu toate acestea, referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final de transpunere se extinde:

în cazul produselor fitosanitare ce conțin triasulfuron ca substanță activă unică, până la 1.8.2005;

în cazul produselor fitosanitare ce conțin triasulfuron și altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, până la patru ani de la intrarea în vigoare a directivei care prevede includerea ultimei dintre aceste substanțe în anexa I.

10

Esfenvalerat

Directiva 2000/67/CE

31.1.2002

În conformitate cu dispozițiile Directivei 91/414/CEE, statele membre modifică sau retrag, în cazul în care este necesar, autorizațiile existente pentru produsele fitosanitare ce conțin esfenvalerat ca substanță activă, până la termenul final de transpunere.

Cu toate acestea, referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final de transpunere se extinde:

în cazul produselor fitosanitare ce conțin esfenvalerat ca substanță activă unică, până la 1.8.2005;

în cazul produselor fitosanitare ce conțin esfenvalerat și altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, până la patru ani de la intrarea în vigoare a directivei care prevede includerea ultimei dintre aceste substanțe în anexa I.

11

Bentazon

Directiva 2000/68/CE

31.1.2002

În conformitate cu dispozițiile Directivei 91/414/CEE, statele membre modifică sau retrag, în cazul în care este necesar, autorizațiile existente pentru produsele fitosanitare ce conțin bentazon ca substanță activă până la termenul final de transpunere.

Cu toate acestea, referitor la evaluarea și luarea deciziilor în conformitate cu principiile uniforme prevăzute la anexa VI la Directiva 91/414/CEE, pe baza unui dosar ce satisface condițiile din anexa III la aceasta, termenul final de transpunere se extinde:

în cazul produselor fitosanitare ce conțin bentazon ca substanță activă unică, până la 1.8.2005;

în cazul produselor fitosanitare ce conțin bentazon și altă substanță activă inclusă în anexa I la Directiva 91/414/CEE, până la patru ani de la intrarea în vigoare a directivei care prevede includerea ultimei dintre aceste substanțe în anexa I.


Top