Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R1637

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2022/1637 al Comisiei din 5 iulie 2022 de stabilire a normelor de aplicare a Directivei (UE) 2020/262 a Consiliului în ceea ce privește utilizarea documentelor în contextul deplasării produselor accizabile în regim suspensiv de accize și al deplasării produselor accizabile după eliberarea pentru consum, precum și a formularului care trebuie utilizat pentru certificatul de scutire

    C/2022/4497

    JO L 247, 23.9.2022, p. 57–66 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 13/02/2024

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/1637/oj

    23.9.2022   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 247/57


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2022/1637 AL COMISIEI

    din 5 iulie 2022

    de stabilire a normelor de aplicare a Directivei (UE) 2020/262 a Consiliului în ceea ce privește utilizarea documentelor în contextul deplasării produselor accizabile în regim suspensiv de accize și al deplasării produselor accizabile după eliberarea pentru consum, precum și a formularului care trebuie utilizat pentru certificatul de scutire

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Directiva (UE) 2020/262 a Consiliului din 19 decembrie 2019 de stabilire a regimului general al accizelor (1), în special articolul 12 alineatul (3), articolul 29 alineatul (2) și articolul 43 alineatul (2),

    întrucât:

    (1)

    Articolul 12 alineatul (1) din Directiva (UE) 2020/262 impune ca produsele accizabile care se deplasează între statele membre în regim suspensiv de accize și care fac obiectul scutirii de la plata accizelor să fie însoțite de un certificat de scutire. Este necesar să se stabilească formularul utilizat pentru certificat.

    (2)

    În conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Directiva (UE) 2020/262, statele membre pot utiliza certificatul de scutire pentru a acoperi și alte domenii de impozitare indirectă. Pentru a asigura o comunicare uniformă între autoritățile statelor membre înainte de deplasarea produselor accizabile scutite de la plata accizelor de pe teritoriul unui stat membru către teritoriul altui stat membru, trebuie stabilite norme privind notificarea utilizării certificatului de scutire de accize în alte domenii ale impozitării indirecte.

    (3)

    Deoarece Regulamentul (CE) nr. 31/96 al Comisiei (2) stabilește norme privind certificatul de scutire de accize, acesta trebuie înlocuit.

    (4)

    Directiva (UE) 2020/262 prevede că deplasările de produse accizabile în regim suspensiv de accize trebuie să fie însoțite de un document administrativ electronic, transmis prin intermediul sistemului informatizat menționat în Decizia (UE) 2020/263 a Parlamentului European și a Consiliului (3). Directiva respectivă impune, de asemenea, utilizarea unor documente de rezervă în cazul în care sistemul informatizat nu este disponibil în statul membru de expediție. Este necesar să fie stabilite norme și proceduri pentru schimbul de documente administrative electronice prin intermediul sistemului informatizat în contextul deplasării produselor accizabile în regim suspensiv de accize și pentru schimbul de documente de rezervă.

    (5)

    Directiva (UE) 2020/262 prevede că deplasările de produse accizabile care au fost eliberate pentru consum pe teritoriul unui stat membru și care sunt deplasate către teritoriul unui alt stat membru pentru a fi livrate acolo în scopuri comerciale trebuie să fie acoperite de documentul administrativ simplificat electronic, transmis prin intermediul sistemului informatizat menționat în Decizia (UE) 2020/263. Directiva respectivă impune, de asemenea, utilizarea unor documente de rezervă în cazul în care sistemul informatizat nu este disponibil în statul membru de expediție. Este necesar să fie stabilite norme și proceduri pentru schimbul de documente administrative simplificate electronice prin intermediul sistemului informatizat în contextul deplasării produselor care urmează să fie livrate în scopuri comerciale și pentru schimbul de documente de rezervă.

    (6)

    Statele membre trebuie să aplice măsurile necesare pentru a se conforma articolului 12, articolelor 20-22 și articolelor 36-37 din Directiva (UE) 2020/262 începând cu 13 februarie 2023. Întrucât prezentul regulament pune în aplicare Directiva (UE) 2020/262, acesta trebuie să se aplice, de asemenea, de la aceeași dată.

    (7)

    Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului pentru accize,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Certificatul de scutire

    (1)   Formularul care trebuie utilizat pentru certificatul de scutire menționat la articolul 12 alineatul (1) din Directiva (UE) 2020/262 (denumit în continuare „certificatul de scutire”) este prevăzut în anexa la prezentul regulament.

    (2)   Atunci când utilizează certificatul de scutire în sensul articolului 12 alineatul (2) din Directiva (UE) 2020/262, statele membre informează Comisia cu privire la aceasta și îi furnizează informațiile necesare.

    (3)   statele membre înștiințează Comisia cu privire la autoritățile naționale care răspund de ștampilarea certificatului de scutire.

    (4)   statele membre care scutesc destinatarul de obligația de a deține certificatul ștampilat, astfel cum se prevede la punctul (14) din notele explicative din anexă, informează Comisia cu privire la acest lucru.

    (5)   Comisia comunică statelor membre informațiile primite în temeiul alineatelor (2), (3) și (4) în termen de cel mult o lună de la data primirii informațiilor respective.

    Articolul 2

    Formalități necesare înaintea începerii deplasării produselor accizabile în regim suspensiv de accize

    Un expeditor care dorește să expedieze produse accizabile în regim suspensiv de accize completează proiectul de document administrativ electronic, astfel cum se prevede la articolul 3 din Regulamentul delegat (UE) 2022/1636 al Comisiei (4) și îl prezintă autorităților competente din statul membru de expediție, astfel cum se menționează la articolul 20 alineatul (2) din Directiva (UE) 2020/262.

    Respectivul proiect de document administrativ electronic este prezentat cu cel mult 7 zile înainte de data indicată în document ca dată a expediției produselor accizabile vizate.

    Articolul 3

    Anularea documentului administrativ electronic

    (1)   Un expeditor care dorește să anuleze documentul administrativ electronic, în conformitate cu articolul 20 alineatul (6) din Directiva (UE) 2020/262, transmite proiectul de mesaj de anulare menționat la articolul 5 din Regulamentul delegat (UE) 2022/1636 autorităților competente ale statului membru de expediție.

    (2)   Autoritățile competente ale statului membru de expediție efectuează o verificare electronică a datelor din proiectul de mesaj de anulare menționat la alineatul (1).

    În cazul în care datele din proiectul de mesaj de anulare sunt valabile, autoritățile competente ale statului membru de expediție adaugă la mesajul de anulare data și ora validării, comunică expeditorului aceste informații și transmit mesajul de anulare autorităților competente ale statului membru de destinație.

    În cazul în care datele din proiectul de mesaj de anulare menționat la alineatul (1) nu sunt valabile, autoritățile competente din statul membru de expediție informează fără întârziere expeditorul în acest sens.

    În cazul în care destinatarul este un antrepozitar autorizat sau un destinatar înregistrat, la primirea mesajului de anulare, autoritățile competente ale statului membru de destinație transmit mai departe mesajul de anulare destinatarului.

    Articolul 4

    Mesaje privind schimbarea destinației sau schimbarea destinatarului în timpul deplasării produselor accizabile în regim suspensiv de accize

    (1)   În cazul în care un expeditor dorește să schimbe destinația sau destinatarul, astfel cum se menționează la articolul 20 alineatul (7) din Directiva (UE) 2020/262, autoritățile competente ale statului membru de expediție efectuează o verificare electronică a datelor din proiectul de mesaj de schimbare a destinației, menționat la articolul 6 din Regulamentul delegat (UE) 2022/1636.

    În cazul în care datele din proiectul de mesaj de schimbare a destinației sunt valabile, autoritățile competente ale statului membru de expediție:

    (a)

    adaugă data și ora validării și un număr secvențial la mesajul de schimbare a destinației și informează expeditorul în acest sens;

    (b)

    actualizează documentul administrativ electronic inițial în conformitate cu informațiile din proiectul de mesaj de schimbare a destinației.

    (2)   În cazul în care actualizarea menționată la alineatul (1) litera (b) din prezentul articol include schimbarea statului membru de destinație sau schimbarea destinatarului, documentului administrativ electronic actualizat i se aplică dispozițiile articolului 20 alineatul (4) sau ale articolului 21 alineatul (1) din Directiva (UE) 2020/262.

    (3)   În cazul în care actualizarea menționată la alineatul (1) litera (b) din prezentul articol include schimbarea statului membru de destinație, autoritățile competente ale statului membru de expediție transmit mai departe mesajul de schimbare a destinației autorităților competente ale statului membru de destinație menționat în documentul administrativ electronic inițial.

    Autoritățile competente ale statului membru de destinație transmit apoi mai departe mesajul de schimbare a destinației către destinatarul menționat în documentul administrativ electronic inițial.

    (4)   În cazul în care actualizarea menționată la alineatul (1) litera (b) din prezentul articol include o schimbare a destinatarului în același stat membru de destinație ca în documentul administrativ electronic inițial, autoritățile competente ale statului membru respectiv informează destinatarul menționat în documentul administrativ electronic inițial cu privire la schimbare.

    (5)   În cazul în care actualizarea menționată la alineatul (1) litera (b) din prezentul articol include o schimbare a locului de livrare menționat în documentul administrativ electronic inițial, astfel cum se menționează la articolul 3 din Regulamentul delegat (UE) 2022/1636, fără a presupune schimbarea statului membru de destinație sau schimbarea destinatarului, autoritățile competente ale statului membru de expediție transmit mai departe mesajul de schimbare a destinației autorităților competente ale statului membru de destinație menționat în documentul administrativ electronic inițial. La primirea mesajului de schimbare a destinației, autoritățile statului membru de destinație transmit mai departe destinatarului mesajul de schimbare a destinației.

    (6)   În cazul în care datele din proiectul de mesaj de schimbare a destinației nu sunt valabile, autoritățile competente din statul membru de expediție informează fără întârziere expeditorul în acest sens.

    Articolul 5

    Mesaje privind divizarea deplasării produselor energetice care circulă în regim suspensiv de accize

    (1)   Un expeditor care dorește să divizeze deplasarea unor produse energetice în conformitate cu articolul 23 din Directiva (UE) 2020/262 transmite un proiect de mesaj privind operațiunea de divizare, menționat la articolul 7 din Regulamentul delegat (UE) 2022/1636, pentru fiecare destinație autorităților competente ale statului membru de expediție.

    (2)   Autoritățile competente ale statului membru de expediție efectuează o verificare electronică a datelor din proiectele de mesaj privind operațiunea de divizare.

    În cazul în care datele respective sunt valabile, autoritățile competente ale statului membru de expediție:

    (a)

    generează un nou document administrativ electronic pentru fiecare destinație, care înlocuiește documentul administrativ electronic inițial;

    (b)

    generează pentru documentul administrativ electronic inițial o notificare de divizare;

    (c)

    trimit notificarea de divizare expeditorului și autorităților competente ale statului membru de destinație menționat în documentul administrativ electronic inițial.

    Articolul 20 alineatul (3) al treilea paragraf, articolul 20 alineatele (4) și (5) și articolul 21 alineatul (1) din Directiva (UE) 2020/262 se aplică fiecărui nou document administrativ electronic, în conformitate cu prezentul alineat al doilea paragraf litera (a).

    (3)   Autoritățile competente ale statului membru de destinație menționat în documentul administrativ electronic inițial transmit mai departe notificarea de divizare destinatarului menționat în documentul administrativ electronic inițial.

    (4)   În cazul în care datele din proiectul de mesaj privind operațiunea de divizare nu sunt valabile, autoritățile competente din statul membru de expediție informează fără întârziere expeditorul în acest sens.

    Articolul 6

    Formalități necesare înaintea începerii deplasării produselor accizabile după eliberarea pentru consum

    (1)   Expeditorul prezintă proiectul de document administrativ simplificat electronic menționat la articolul 4 din Regulamentul delegat (UE) 2022/1636 autorităților competente ale statului membru de expediție.

    (2)   Proiectul de document administrativ simplificat electronic este prezentat cu cel mult 7 zile înainte de data indicată în document ca dată a expediției produselor accizabile vizate.

    Articolul 7

    Mesaje privind schimbarea destinației deplasării produselor accizabile după eliberarea pentru consum

    (1)   Un expeditor care dorește să schimbe destinația, astfel cum se menționează la articolul 36 alineatul (5) din Directiva (UE) 2020/262, transmite autorităților competente ale statului membru de expediție proiectul de mesaj de schimbare a destinației menționat la articolul 6 din Regulamentul delegat (UE) 2022/1636.

    (2)   Autoritățile competente ale statului membru de expediție efectuează o verificare electronică a datelor din proiectul de mesaj de schimbare a destinației menționat la alineatul (1).

    În cazul în care datele din proiectul de mesaj de schimbare a destinației sunt valabile, autoritățile competente ale statului membru de expediție:

    (a)

    adaugă data și ora validării și un număr secvențial la mesajul de schimbare a destinației și informează expeditorul în acest sens;

    (b)

    actualizează documentul administrativ simplificat electronic inițial în conformitate cu informațiile din proiectul de mesaj de schimbare a destinației;

    (c)

    trimit mesajul de schimbare a destinației autorităților competente ale statului membru de destinație menționat în documentul administrativ simplificat electronic inițial.

    Autoritățile competente ale statului membru de destinație transmit mai departe destinatarului mesajul de schimbare a destinației.

    (3)   În cazul în care datele din proiectul de mesaj de schimbare a destinației nu sunt valabile, autoritățile competente din statul membru de expediție informează fără întârziere expeditorul în acest sens.

    Articolul 8

    Abrogarea

    Regulamentul (CE) nr. 31/96 se abrogă.

    Articolul 9

    Intrarea în vigoare și aplicarea

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Se aplică de la 13 februarie 2023.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 5 iulie 2022

    Pentru Comisie

    Președinta

    Ursula VON DER LEYEN


    (1)  JO L 58, 27.2.2020, p. 4.

    (2)  Regulamentul (CE) nr. 31/96 al Comisiei din 10 ianuarie 1996 privind certificatul de scutire de accize (JO L 8, 11.1.1996, p. 11).

    (3)  Decizia (UE) 2020/263 a Parlamentului European și a Consiliului din 15 ianuarie 2020 privind informatizarea circulației și a controlului produselor accizabile (JO L 58, 27.2.2020, p. 43).

    (4)  Regulamentul delegat (UE) 2022/1636 al Comisiei din 5 iulie 2022 de completare a Directivei (UE) 2020/262 a Consiliului prin stabilirea structurii și conținutului documentelor schimbate în contextul deplasării de produse accizabile și prin stabilirea unui prag pentru pierderile cauzate de natura mărfurilor (a se vedea pagina 2 din prezentul Jurnal Oficial).


    ANEXĂ

    Uniunea Europeană

    Certificat de scutire de accize

    Articolul 12 din Directiva (UE) 2020/262 a Consiliului (1)

    Nr. de serie (opțional, în funcție de cerințele naționale) …

    1.

    INSTITUȚIA/PERSOANA ELIGIBILĂ

    Denumirea/numele …

    Strada și numărul …

    Codul poștal, localitatea …

    Statul membru gazdă …

    Adresa de e-mail …

    Adresa de livrare (a se completa dacă este diferită de cea de mai sus)

    Strada și numărul …

    Codul poștal, localitatea …

    Adresa de e-mail …

    2.

    AUTORITATEA COMPETENTĂ PENTRU APLICAREA ȘTAMPILEI

    Denumirea …

    Adresa …

    Numărul de telefon …

    Adresa de e-mail …

    3.

    DECLARAȚIA INSTITUȚIEI SAU A PERSOANEI ELIGIBILE

    Instituția sau persoana eligibilă (a se șterge mențiunea inutilă) declară prin prezenta că:

    (a)

    produsele enumerate în rubrica 5 sunt destinate:

    (vă rugăm să bifați căsuța corespunzătoare)

    uzului oficial al

    uzului personal al

    unei misiuni diplomatice străine

    unui membru al unei misiuni diplomatice străine

    unei reprezentanțe consulare străine

    unui membru al unei reprezentanțe consulare străine

    unei organizații internaționale

    unui membru al personalului unei organizații internaționale

    forțelor armate ale unui stat care este parte la Tratatul Atlanticului de Nord (forțelor NATO)

     

    forțelor armate ale Regatului Unit staționate în Cipru

     

    forțelor armate ale unui stat membru care participă la o activitate a Uniunii în cadrul politicii de securitate și apărare comune

     

    consumului în cadrul unui acord încheiat cu țări terțe sau cu organizații internaționale, cu condiția ca acordul în cauză să fie permis sau autorizat în ceea ce privește scutirea de la plata taxei pe valoarea adăugată

     

    Denumirea instituției eligibile (a se vedea rubrica 4)

    (b)

    produsele descrise în rubrica 5 respectă condițiile și limitele aplicabile scutirii în statul membru gazdă menționat în rubrica 1; și

    (c)

    că informațiile de mai sus sunt furnizate cu bună-credință. Instituția sau persoana eligibilă se obligă prin prezenta să achite statului membru din care au fost expediate produsele accizele care s-ar datora în cazul în care aceste produse nu ar respecta condițiile pentru aplicarea scutirii sau în cazul în care acestea nu ar fi utilizate în maniera prevăzută.

    Locul, data

    Numele și calitatea semnatarului

     

     

    Semnătura

    4.

    Ștampila instituției (în cazul scutirii pentru uz personal)

    Semnătura …

    Denumirea …

    Calitatea/funcția semnatarului …

    Locul, data …

    Ștampila

    5.

    DESCRIEREA PRODUSELOR EXPEDIATE PENTRU CARE SE SOLICITĂ SCUTIREA DE LA PLATA ACCIZELOR

    (a)

    Informații privind expeditorul (antrepozitar autorizat, expeditor înregistrat, furnizor)

    Denumirea …

    Strada și numărul …

    Codul poștal, Localitatea …

    Statul membru …

    Codul unic de acciză (obligatoriu) …

    Adresa de e-mail …

    (b)

    Informații privind produsele (a se adăuga rânduri, după caz)

    Numărul rândului

    Descrierea produselor

    sau trimiterea la formularul de comandă anexat (2)

    Cantitatea

    Unitatea de măsură

    Valoarea unitară fără accize

    Valoarea totală fără accize

    Moneda

     

     

     

     

     

     

     

    Suma totală

     

     

     

    6.

    CERTIFICAREA DE CĂTRE AUTORITATEA COMPETENTĂ A STATULUI MEMBRU GAZDĂ

    Expedierea de produse descrisă în rubrica 5 respectă:

    În totalitate

    Până la cantitatea de … (numărul) (3)

    condițiile de scutire de accize.

    Semnătura …

    Denumirea …

    Calitatea/funcția semnatarului …

    Locul, data …

    Ștampila (dacă este cazul)

    7.

    PERMISIUNEA DE A RENUNȚA LA ȘTAMPILĂ (numai în cazul scutirii pentru uz oficial)

    Prin scrisoarea nr. (trimiterea la dosar): …

    Din data: …

    Denumirea instituției eligibile pentru scutire

    a primit permisiunea din partea: …

    Autoritatea competentă din statul membru gazdă

    să renunțe la ștampila prevăzută la rubrica 6

    Semnătura …

    Denumirea …

    Calitatea/funcția semnatarului …

    Locul, data …

    Ștampila

    Note explicative

    (1)

    Pentru expeditor, certificatul de scutire de accize (denumit în continuare „certificatul”) servește drept document justificativ pentru scutirea de taxe a transporturilor de produse către instituțiile sau persoanele eligibile menționate la articolul 11 alineatul (1) din Directiva (UE) 2020/262. Se întocmește un certificat pentru fiecare expeditor și pentru fiecare deplasare. Antrepozitarii au obligația de a păstra în evidențele lor prezentul certificat, în conformitate cu prevederile legale aplicabile în statul membru în care sunt stabiliți. Destinatarul furnizează expeditorului un certificat de scutire, care a fost ștampilat în mod corespunzător de autoritățile competente ale statului membru gazdă.

    (2)

    Formatul modelului de certificat este de 210 × 297 mm. În cazul în care modelul de certificat este imprimat, imprimarea se face pe hârtie albă care nu conține pastă mecanică.

    (3)

    Expeditorul păstrează un exemplar al certificatului și un exemplar este utilizat pentru a însoți deplasarea produselor supuse accizelor și documentul administrativ menționat la articolul 20 din Directiva (UE) 2020/262. Statele membre pot solicita un exemplar suplimentar în scopuri administrative.

    (4)

    Orice spațiu neutilizat din rubrica 5 litera (b) a certificatului se barează sau se elimină, astfel încât să nu fie posibile adăugiri.

    (5)

    Certificatul trebuie completat în mod lizibil și astfel încât datele înscrise să nu poată fi șterse. Nu sunt permise ștersături sau corecturi. Documentul se completează într-o limbă recunoscută de statul membru gazdă.

    (6)

    Dacă descrierea produselor din rubrica 5 litera (b) a certificatului se referă la un formular de comandă întocmit în altă limbă decât limba recunoscută de statul membru gazdă, trebuie atașată o traducere de către instituția sau persoana eligibilă.

    (7)

    Dacă certificatul este întocmit într-o altă limbă decât limba recunoscută de statul membru al expeditorului, trebuie atașată o traducere a informațiilor privind produsele din rubrica 5 litera (b) de către instituția/persoana eligibilă. Statul membru gazdă poate, la discreția sa, să renunțe la obligația de a anexa traducerea.

    (8)

    Limbă recunoscută înseamnă una dintre limbile utilizate oficial în statul membru sau orice altă limbă oficială din Uniune pe care statul membru o declară ca fiind utilizabilă în acest scop.

    (9)

    Prin declarația din rubrica 3 a certificatului, instituția sau persoana eligibilă furnizează informațiile necesare pentru evaluarea cererii de scutire în statul membru gazdă.

    (10)

    Prin declarația din rubrica 4 a certificatului, instituția confirmă informațiile din rubrica 1 și rubrica 3 litera (a) ale certificatului și certifică faptul că persoana eligibilă face parte din personalul instituției.

    (11)

    Trimiterea la formularul de comandă din rubrica 5 litera (b) din certificat trebuie să conțină data și numărul comenzii. Formularul de comandă trebuie să conțină toate elementele care figurează în rubrica 5 din certificat. Dacă certificatul trebuie ștampilat de autoritățile competente ale statului membru gazdă, se ștampilează și formularul de comandă.

    (12)

    În rubrica 5 litera (a) trebuie să se indice codul de acciză menționat la articolul 19 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul (UE) nr. 389/2012 al Consiliului (4).

    (13)

    Moneda se indică cu ajutorul unui cod din trei litere, în conformitate cu standardul internațional ISO 4217, stabilit de Organizația Internațională de Standardizare.

    (14)

    În cazul în care scutirea este pentru uz oficial, autoritățile competente pot scuti instituția eligibilă de obligația de a solicita ștampila pentru rubrica 6 a certificatului. Instituția eligibilă menționează această scutire în rubrica 7 din certificat.

    (15)

    În cazul în care scutirea este pentru uz individual, certificatul se autentifică în rubrica 6 prin aplicarea ștampilei autorităților competente din statul membru gazdă.

    (1)  Directiva (UE) 2020/262 a Consiliului din 19 decembrie 2019 de stabilire a regimului general al accizelor (JO L 58, 27.2.2020, p. 4).

    (2)  A se bara spațiul neutilizat. Această obligație se aplică inclusiv dacă se anexează formulare de comandă.

    (3)  Produsele neeligibile trebuie eliminate din rubrica 5.

    (4)  Regulamentul (UE) nr. 389/2012 al Consiliului din 2 mai 2012 privind cooperarea administrativă în domeniul accizelor și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2073/2004 (JO L 121, 8.5.2012, p. 1).


    Top