EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31991R3880

Verordening (EEG) nr. 3880/91 van de Raad van 17 december 1991 inzake de verstrekking van statistieken van de nominale vangsten van Lid-Staten die in het noordwestelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan vissen

PB L 365 van 31.12.1991, p. 1–18 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

Dit document is verschenen in een speciale editie. (FI, SV, CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 19/04/2009; opgeheven door 32009R0218

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1991/3880/oj

31991R3880

Verordening (EEG) nr. 3880/91 van de Raad van 17 december 1991 inzake de verstrekking van statistieken van de nominale vangsten van Lid-Staten die in het noordwestelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan vissen

Publicatieblad Nr. L 365 van 31/12/1991 blz. 0001 - 0018
Bijzondere uitgave in het Fins: Hoofdstuk 4 Deel 4 blz. 0028
Bijzondere uitgave in het Zweeds: Hoofdstuk 4 Deel 4 blz. 0028


VERORDENING (EEG) Nr. 3880/91 VAN DE RAAD van 17 december 1991 inzake de verstrekking van statistieken van de nominale vangsten van Lid-Staten die in het noordoostelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan vissen

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, inzonderheid op artikel 43,

Gezien het voorstel van de Commissie (1),

Gezien het advies van het Europese Parlement (2),

Gezien het advies van het Comité voor het statistisch programma,

Overwegende dat de verstrekking van nauwkeurige en tijdige statistieken over de vangsten van vaartuigen van de Lid-Staten die in het noordoostelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan vissen, noodzakelijk is voor het beheer van de communautaire visbestanden;

Overwegende dat in het bij Besluit 81/608/EEG (3) goedgekeurde Verdrag inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan en tot oprichting van de visserijcommissie voor het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan, is bepaald dat de Gemeenschap voornoemde commissie op verzoek de beschikbare statistieken dient over te leggen;

Overwegende dat het advies dat krachtens de samenwerkingsovereenkomst tussen die organisatie en de Gemeenschap (4) bij de Internationale Raad voor het Onderzoek van de Zee wordt ingewonnen, meer nut heeft indien statistieken over de activiteiten van de communautaire vissersvloot beschikbaar zijn;

Overwegende dat in het bij Besluit 83/414/EEG (5) goedgekeurde Verdrag inzake de visserij en de instandhouding van de levende rijkdommen in de Oostzee en de Belten en tot oprichting van de Internationale Visserijcommissie voor de Oostzee, is bepaald dat de Gemeenschap voornoemde commissie op verzoek de beschikbare statistieken dient over te leggen;

Overwegende dat in het bij Besluit 82/886/EEG (6) goedgekeurde Verdrag inzake de instandhouding van zalm in de Noordatlantische Oceaan en tot oprichting van de Organisatie voor de instandhouding van zalm in de Noordatlantische Oceaan (Nasco), is bepaald dat de Gemeenschap voornoemde organisatie op verzoek de beschikbare statistieken dient over te leggen;

Overwegende dat er behoefte is aan nadere, bij visserijstatistieken en bij het beheer van de visserij van het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan gebruikte definities en beschrijvingen,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Iedere Lid-Staat dient bij het Bureau voor de Statistiek van de Europese Gemeenschappen (hierna "Eurostat" genoemd) gegevens in over de jaarlijkse nominale vangsten door in die Lid-Staat geregistreerde of de vlag van die Lid-Staat voerende vaartuigen die in het noordoostelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan vissen.

De gegevens over de nominale vangsten omvatten alle aangevoerde of op zee overgeladen visserijprodukten in elke vorm, met uitzondering van de hoeveelheden die na de vangst in zee zijn teruggeworpen, aan boord geconsumeerd of gebruikt als aas aan boord. De gegevens omvatten niet de aquicultuurproduktie. De gegevens worden geregistreerd in de vorm van het levendgewicht-equivalent van deze aanvoer of overslag tot op één ton nauwkeurig.

Artikel 2

1. Er dienen gegevens te worden ingediend over de nominale vangsten van elk van de in bijlage I genoemde vissoorten in elk van de in bijlage II opgenomen en in bijlage III omschreven statistische visserijgebieden.

2. De gegevens betreffende elk kalenderjaar dienen binnen zes maanden na afloop van het jaar te worden ingediend. Indien voor een bepaalde combinatie vissoort/visserijgebied in het betrokken jaar geen vangsten werden genoteerd, is het niet noodzakelijk gegevens te verstrekken. De gegevens over soorten die in een Lid-Staat van ondergeschikt belang zijn, behoeven niet apart te worden ingediend, doch mogen worden opgenomen in een verzamelpost, mits het gewicht van de aldus vermelde produkten niet meer uitmaakt dan 10 % van het gewicht van de totale vangst in die Lid-Staat in die maand.

3. De lijsten van vissoorten en statistische visserijgebieden, alsmede de omschrijvingen van deze visserijgebieden en de mate waarin gegevens mogen worden samengevoegd, kunnen overeenkomstig de in artikel 5 vastgelegde procedure worden gewijzigd.

Artikel 3

Tenzij anders bepaald in de voorschriften van het gemeenschappelijk visserijbeleid, is het een Lid-Staat toegestaan steekproeftechnieken te gebruiken voor het afleiden van vangstgegevens voor die delen van de visserijvloot waarvoor volledige registratie van de gegevens disproportionele toepassing van administratieve procedures mee zou brengen. De Lid-Staat dient in het overeenkomstig artikel 6, lid 1, in te dienen verslag een nauwkeurige beschrijving van deze steekproefprocedures op te nemen en precies aan te geven welk deel van het totaal der gegevens door deze procedures werd verkregen.

Artikel 4

De Lid-Staten dienen hun verplichtingen jegens de Commissie overeenkomstig de artikelen 1 en 2 na te komen door de gegevens in te dienen op een magnetische drager, waarvan het formaat in bijlage IV is vastgesteld.

De Lid-Staten kunnen met voorafgaande toestemming van Eurostat gegevens in een andere vorm of op een andere gegevensdrager verstrekken.

Artikel 5

In de gevallen waarin wordt verwezen naar de procedure van dit artikel, leidt de voorzitter de procedure, hetzij op eigen initiatief hetzij op verzoek van de vertegenwoordiger van een Lid-Staat, in bij het Permanent Comité voor de landbouwstatistiek, hierna "Comité" genoemd.

De vertegenwoordiger van de Commissie legt het Comité een ontwerp voor van de te nemen maatregelen. Het Comité brengt binnen een termijn die de voorzitter kan vaststellen al naar gelang van de urgentie van de materie, advies uit over dit ontwerp, zo nodig door middel van een stemming.

Het advies wordt in de notulen opgenomen; voorts heeft iedere Lid-Staat het recht te verzoeken dat zijn standpunt in de notulen wordt opgenomen.

De Commissie houdt zoveel mogelijk rekening met het door het Comité uitgebrachte advies. Zij brengt het Comité op de hoogte van de wijze waarop zij rekening heeft gehouden met zijn advies.

Artikel 6

1. De Lid-Staten dienen binnen twaalf maanden na de inwerkingtreding van deze verordening bij Eurostat een gedetailleerd verslag in waarin wordt uiteengezet hoe de gegevens betreffende de vangsten werden verkregen en hoe representatief en betrouwbaar deze zijn. In samenwerking met de Lid-Staten stelt Eurostat een samenvatting van deze verslagen op.

2. De Lid-Staten stellen Eurostat binnen drie maanden na indiening van hun verslag in kennis van elke wijziging van de overeenkomstig lid 1 verstrekte gegevens.

3. Indien uit de overeenkomstig lid 1 ingediende methodologische verslagen blijkt dat een Lid-Staat niet onmiddellijk aan de uit deze verordening voortvloeiende verplichtingen kan voldoen en dat wijzigingen in onderzoektechnieken en -methoden noodzakelijk zijn, kan Eurostat in samenwerking met de Lid-Staat een overgangsperiode van maximaal twee jaar vaststellen gedurende welke de in deze verordening vastgelegde maatregelen dienen te worden verwezenlijkt.

4. Verslagen over methoden, overgangsregelingen, beschikbaarheid van gegevens, betrouwbaarheid van gegevens en andere relevante aspecten in verband met de toepassing van deze verordening worden eens per jaar onderzocht in de bevoegde werkgroep van het Comité.

Artikel 7

Deze verordening treedt in werking op de dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen.

Zij is van toepassing met ingang van 1 januari 1992.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat.

Gedaan te Brussel, 17 december 1991.

Voor de Raad De Voorzitter P. BUKMAN

(1) PB nr. C 230 van 4. 9. 1991, blz. 1.

(2) PB nr. C 280 van 28. 10. 1991, blz. 174.

(3) PB nr. L 227 van 12. 8. 1981, blz. 21.

(4) PB nr. L 149 van 10. 6. 1987, blz. 14.

(5) PB nr. L 237 van 26. 8. 1983, blz. 4.

(6) PB nr. L 378 van 31. 12. 1982, blz. 24.

BIJLAGE I

LIJST VAN VISSOORTEN IN DE COMMERCIËLE VANGSTSTATISTIEKEN VOOR HET NOORDOOSTELIJKE GEDEELTE VAN DE ATLANTISCHE OCEAAN

De Lid-Staten moeten verslag uitbrengen over de nominale vangsten van de met een sterretje (*) aangeduide vissoorten. Ten aanzien van de overige vangsten is nauwkeurige aanduiding van de afzonderlijke vissoorten facultatief, maar voor zover de gegevens niet voor afzonderlijke vissoorten worden ingediend, dienen zij in verzamelcategorieën te worden ondergebracht. De Lid-Staten kunnen gegevens over niet in de lijst opgenomen vissoorten indienen onder nauwkeurige aanduiding van de vissoort.

Opmerking: "n.e.g." = niet elders genoemd.

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

BIJLAGE II

STATISTISCHE VISSERIJGEBIEDEN IN HET NOORDOOSTELIJKE GEDEELTE VAN DE ATLANTISCHE OCEAAN WAARVOOR GEGEVENS DIENEN TE WORDEN VERSTREKT

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

Opmerkingen 1. De statistische visserijgebieden die beginnen met "ICES" zijn vastgesteld en begrensd door de Internationale Raad voor het Onderzoek van de Zee.

2. De statistische visserijgebieden die beginnen met "BAL" zijn vastgesteld en begrensd door de Internationale Visserijcommissie voor de Oostzee.

3. De gegevens dienen zo gedetailleerd mogelijk te zijn. "Onbekende" sectoren en geaggregeerde gebieden dienen slechts te worden gebruikt als geen gedetailleerde informatie beschikbaar is. Als gedetailleerde informatie wordt verstrekt, blijven de geaggregeerde categorieën ongebruikt.

Statistische visserijgebieden in het noordoostelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan

>REFERENTIE NAAR EEN FILM>

BIJLAGE III

OMSCHRIJVING VAN DE ICES-DEELGEBIEDEN EN -SECTOREN VOOR VISSERIJSTATISTIEKEN EN VOORSCHRIFTEN INZAKE DE VISSERIJ IN DE NOORDOOSTELIJKE ATLANTISCHE OCEAAN

ICES-GEBIED NOORDOOSTELIJKE ATLANTISCHE OCEAAN

Alle wateren van de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee en de daarmee in verbinding staande zeeën, begrensd door een lijn van de geografische noordpool langs de meridiaan van 40°00&(BLK0)prime; westerlengte tot de noordkust van Groenland, vandaar in oostelijke en zuidelijke richting langs de kust van Groenland tot een punt op 44°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 59°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 42°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 36°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot een punt op de kust van Spanje (Punta Marroqui) op 5°36&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar in noordwestelijke en noordelijke richting langs de zuidwestkust van Spanje, de kust van Portugal, de noordwest- en noordkust van Spanje en de kust van Frankrijk, België, Nederland en Duitsland tot het meest westelijke punt van haar grens met Denemarken, vandaar langs de westkust van Jutland tot Thyboroen, vandaar in zuidelijke en oostelijke richting langs de zuidkust van de Limfjord tot Egensekloster, vandaar in zuidelijke richting langs de oostkust van Jutland tot het meest oostelijke punt van de grens van Denemarken met Duitsland, vandaar langs de kust van Duitsland en Polen, de westkust van de Sowjetunie, de kust van Finland, Zweden en Noorwegen, en de noordkust van de Sowjetunie tot Chabarovo, vandaar over de westelijke toegang van Straat Joegor, vandaar in westelijke en noordelijke richting langs de kust van het eiland Wajgatsj, vandaar over de westelijke toegang van de Karische Poort, vandaar west- en noordwaarts langs de kust van het zuidelijke eiland van Nova Zembla, vandaar over de westelijke toegang van Straat Matotsjkin, vandaar langs de westkust van het noordelijke eiland van Nova Zembla tot een punt op 68°30&(BLK0)prime; oosterlengte, en vandaar recht noord tot de geografische noordpool.

Dit gebied valt samen met gebied 27 (noordoostelijke Atlantische Oceaan) van de Internationale Statistische Standaardindeling van Visserijgebieden van de FAO.

ICES-deelgebied I (algemeen bekend als de Barentszee) De wateren begrensd door een lijn vanaf de geografische noordpool langs de meridiaan van 30°00&(BLK0)prime; oosterlengte tot 72°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 26°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Noorwegen, vandaar in oostelijke richting langs de kust van Noorwegen en de Sowjetunie tot Chabarovo, vandaar over de westelijke toegang van Straat Joegor, vandaar in westelijke en noordelijke richting langs de kust van het eiland Wajgatsj, vandaar over de westelijke toegang van de Karische Poort, vandaar west- en noordwaarts langs de kust van het zuidelijke eiland van Nova Zembla, vandaar over de westelijke toegang van Straat Matotsjkin, vandaar langs de westkust van het noordelijke eiland van Nova Zembla tot een punt op 68°30&(BLK0)prime; oosterlengte, en vandaar recht noord tot de geografische noordpool.

ICES-deelgebied II (algemeen bekend als de Noorse Zee, Spitsbergen en Bereneiland) De wateren begrensd door een lijn vanaf de geografische noordpool langs de meridiaan van 30°00&(BLK0)prime; oosterlengte tot 72°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 26°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Noorwegen, vandaar in westelijke en zuidwestelijke richting langs de kust van Noorwegen tot 62°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 63°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot de geografische noordpool.

ICES-sector II a (algemeen bekend als de Noorse Zee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de kust van Noorwegen op 62°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 63°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 73°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 30°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot 72°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 26°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Noorwegen, en vandaar in westelijke en zuidwestelijke richting langs de kust van Noorwegen tot het beginpunt.

ICES-sector II b (algemeen bekend als Spitsbergen en Bereneiland) De wateren begrensd door een lijn vanaf de geografische noordpool langs de meridiaan van 30°00&(BLK0)prime; oosterlengte tot 73°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot de geografische noordpool.

ICES-deelgebied III (algemeen bekend als Skagerrak, Kattegat, Sont, Belten en Oostzee; Sont en Belten samen staan ook bekend als het Verbindingsgebied) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de kust van Noorwegen op 7°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot 57°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 8°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot 57°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Denemarken, vandaar langs de noordwest- en oostkust van Jutland tot Hals, vandaar over de oostelijke toegang van de Limfjord tot Egensekloster, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van Jutland tot het meest oostelijke punt op de grens van Denemarken en Duitsland, en vandaar langs de kust van Duitsland en Polen, de westkust van de Sowjetunie en de kust van Finland, Zweden en Noorwegen tot het beginpunt.

ICES-sector III a (algemeen bekend als Skagerrak en Kattegat) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de kust van Noorwegen op 7°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot 57°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 8°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot 57°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Denemarken, vandaar langs de noordwest- en oostkust van Jutland tot Hals, vandaar over de oostelijke toegang van de Limfjord tot Egensekloster, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van Jutland tot Hassensoer, vandaar over de Grote Belt tot Gniben, vandaar langs de noordkust van Seeland tot Gilbjerg Hoved, vandaar over de noordelijke toegangswegen van de Sont tot Kullen op de kust van Zweden, en vandaar in oostelijke en noordelijke richting langs de westkust van Zweden en de zuidkust van Noorwegen tot het beginpunt.

ICES-sectoren III b en c (algemeen bekend als Sont en Belten, of als het Verbindingsgebied) De wateren begrensd door een lijn vanaf Hassensoer op de oostkust van Jutland tot Gniben op de westkust van Seeland tot Gilbjerg Hoved, vandaar over de noordelijke toegangswegen van de Sont tot Kullen op de kust van Zweden, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van Zweden tot de vuurtoren van Falsterbo, vandaar over de zuidelijke toegang van de Sont tot de vuurtoren van Stevns, vandaar langs de zuidoostkust van Seeland, vandaar over de oostelijke toegang van de Storstroem, vandaar langs de oostkust van het eiland Falster tot Gedser, vandaar naar Darsser Ort op de kust van Duitsland, en vandaar in zuidwestelijke richting langs de kust van Duitsland en de oostkust van Jutland tot het beginpunt.

ICES-deelsector 22 (algemeen bekend als de Belten) De wateren begrensd door een lijn vanaf Hassensoer (56°09&(BLK0)prime; noorderbreedte, 10°44&(BLK0)prime; oosterlengte) op de oostkust van Jutland tot Gniben (56°01&(BLK0)prime; noorderbreedte, 11°18&(BLK0)prime; oosterlengte) op de westkust van Seeland, vandaar langs de west- en zuidkust van Seeland tot een punt op 12°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot het eiland Falster, vandaar langs de oostkust van het eiland Falster tot Gedser Odde (54°34&(BLK0)prime; noorderbreedte, 11°58&(BLK0)prime; oosterlengte), vandaar recht oost tot 12°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Duitsland, vandaar in zuidwestelijke richting langs de kust van Duitsland en de oostkust van Jutland tot het beginpunt.

ICES-deelsector 23 (algemeen bekend als Sont) De wateren begrensd door een lijn van Gilbjerg Hoved (56°08&(BLK0)prime; noorderbreedte, 12°18&(BLK0)prime; oosterlengte) op de noordkust van Seeland tot Kullen (56°18&(BLK0)prime; noorderbreedte, 12°28&(BLK0)prime; oosterlengte) op de kust van Zweden, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van Zweden tot de vuurtoren van Falsterbo (55°23&(BLK0)prime; noorderbreedte, 12°50&(BLK0)prime; oosterlengte), vandaar over de zuidelijke toegang van de Sont tot de vuurtoren van Stevns (55°19&(BLK0)prime; noorderbreedte, 12°29&(BLK0)prime; oosterlengte) op de kust van Seeland, en vandaar in noordelijke richting langs de oostkust van Seeland tot het beginpunt.

ICES-sector III d (algemeen bekend als de Oostzee) De wateren van de Oostzee en de daarmee in verbinding staande golven, baaien en zeearmen, ten westen begrensd door een lijn vanaf de vuurtoren van Falsterbo op de zuidwestkust van Zweden, over de zuidelijke toegang van de Sont tot de vuurtoren van Stevns, vandaar langs de zuidoostkust van Seeland, vandaar over de oostelijke toegang van de Storstroem, vandaar langs de oostkust van het eiland Falster tot Gedser, en vandaar tot Darsser Ort op de kust van Duitsland.

ICES-deelsector 24 (algemeen bekend als de Oostzee ten westen van Bornholm) De wateren begrensd door een lijn vanaf de vuurtoren van Stevns (55°19&(BLK0)prime; noorderbreedte, 12°29&(BLK0)prime; oosterlengte) op de oostkust van Seeland, over de zuidelijke toegang van de Sont tot de vuurtoren van Falsterbo (55°23&(BLK0)prime; noorderbreedte, 12°50&(BLK0)prime; oosterlengte) op de kust van Zweden, vandaar langs de zuidkust van Zweden tot de vuurtoren van Sandhammaren (55°24&(BLK0)prime; noorderbreedte, 14°12&(BLK0)prime; oosterlengte), vandaar naar de vuurtoren van Hammerodde (55°18&(BLK0)prime; noorderbreedte, 14°47&(BLK0)prime; oosterlengte) op de noordkust van Bornholm, vandaar langs de west- en zuidkust van Bornholm tot een punt op 15°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Polen, vandaar in westelijke richting langs de kust van Polen en Duitsland tot een punt op 12°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot een punt op 54°34&(BLK0)prime; noorderbreedte en 12°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht west tot Gedser Odde (54°34&(BLK0)prime; noorderbreedte, 11°58&(BLK0)prime; oosterlengte), vandaar langs de oost- en noordkust van het eiland Falster tot een punt op 12°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot de zuidkust van Seeland, en vandaar in westelijke en noordelijke richting langs de westkust van Seeland tot het beginpunt.

ICES-deelsector 25 (algemeen bekend als de centraal-zuidelijke Oostzee - West) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de oostkust van Zweden op 56°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de westkust van het eiland OEland, vandaar via het zuiden van het eiland OEland tot een punt op de oostkust op 56°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, recht oost tot 18°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Polen, vandaar in westelijke richting langs de kust van Polen tot een punt op 15°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot het eiland Bornholm, vandaar langs de zuid- en westkust van Bornholm tot de vuurtoren van Hammerodde (55°18&(BLK0)prime; noorderbreedte, 14°47&(BLK0)prime; oosterlengte), vandaar tot de vuurtoren van Sandhammaren (55°24&(BLK0)prime; noorderbreedte, 14°12&(BLK0)prime; oosterlengte) op de zuidkust van Zweden, en vandaar in noordelijke richting langs de oostkust van Zweden tot het beginpunt.

ICES-deelsector 26 (algemeen bekend als de centraal-zuidelijke Oostzee - Oost) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 56°30&(BLK0)prime; noorderbreedte en 18°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht oost tot de westkust van de Sowjetunie, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van de Sowjetunie en Polen tot een punt op de Poolse kust op 18°00&(BLK0)prime; oosterlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelsector 27 (algemeen bekend als het gebied ten westen van Gotland) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de oostkust van het Zweedse vasteland op 59°41&(BLK0)prime; noorderbreedte en 19°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot de noordkust van het eiland Gotland, vandaar in zuidelijke richting langs de westkust van Gotland tot een punt op 57°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot 56°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de oostkust van het eiland OEland, vandaar via het zuiden van het eiland OEland tot een punt op de westkust daarvan op 56°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de kust van Zweden, en vandaar in noordelijke richting langs de oostkust van Zweden tot het beginpunt.

ICES-deelsector 28 (algemeen bekend als het gebied ten oosten van Gotland of de Golf van Riga) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 58°30&(BLK0)prime; noorderbreedte en 19°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht oost tot de westkust van het eiland Saaremaa, vandaar via het noorden van het eiland Saaremaa tot een punt op de oostkust ervan op 58°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van de Sowjetunie, vandaar in zuidelijke richting langs de westkust van de Sowjetunie tot een punt op 56°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot 57°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de westkust van het eiland Gotland, vandaar in noordelijke richting tot een punt op de noordkust van Gotland op 19°00&(BLK0)prime; oosterlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelsector 29 (algemeen bekend als de Archipelzee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de oostkust van het Zweedse vasteland op 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van het Finse vasteland, vandaar in zuidelijke richting langs de west- en zuidkust van Finland tot een punt op de zuidkust van het Finse vasteland op 23°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht zuid tot 59°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot het vasteland van de Sowjetunie, vandaar in zuidelijke richting langs de westkust van de Sowjetunie tot een punt op 58°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de oostkust van het eiland Saaremaa, vandaar via het noorden van het eiland Saaremaa tot een punt op de westkust daarvan op 58°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 19°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot een punt op de oostkust van het Zweedse vasteland op 59°41&(BLK0)prime; noorderbreedte, en vandaar in noordelijke richting langs de oostkust van Zweden tot het beginpunt.

ICES-deelsector 30 (algemeen bekend als de zuidelijke Botnische Golf) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de oostkust van Zweden op 63°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot het vasteland van Finland, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van Finland tot een punt op 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot het vasteland van Zweden, en vandaar in noordelijke richting langs de oostkust van Zweden tot het beginpunt.

ICES-deelsector 31 (algemeen bekend als de noordelijke Botnische Golf) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de oostkust van Zweden op 63°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar via het noorden van de Botnische Golf tot een punt op de westkust van het Finse vasteland op 63°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, en vandaar recht west tot het beginpunt.

ICES-deelsector 32 (algemeen bekend als de Finse Golf) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de zuidkust van Finland op 23°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar via het oosten van de Finse Golf tot een punt op de westkust van de Sowjetunie op 59°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 23°00&(BLK0)prime; oosterlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelgebied IV (algemeen bekend als de Noordzee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de kust van Noorwegen op 62°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Schotland, vandaar in oostelijke en zuidelijke richting langs de kust van Schotland en Engeland tot een punt op 51°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Frankrijk, vandaar in noordoostelijke richting langs de kust van Frankrijk, België, Nederland en Duitsland tot het meest westelijke punt van haar grens met Denemarken, vandaar langs de westkust van Jutland tot Thyboroen, vandaar in zuidelijke en oostelijke richting langs de zuidkust van de Limfjord tot Egensekloster, vandaar over de oostelijke toegang van de Limfjord tot Hals, vandaar in westelijke richting langs de noordkust van de Limfjord tot het meest zuidelijke punt van Agger Tange, vandaar in noordelijke richting langs de westkust van Jutland tot een punt op 57°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 8°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot 57°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 7°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot de kust van Noorwegen, en vandaar in noordwestelijke richting langs de kust van Noorwegen tot het beginpunt.

ICES-sector IV a (algemeen bekend als de noordelijke Noordzee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de kust van Noorwegen op 62°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot de kust van Schotland, vandaar in oostelijke en zuidelijke richting langs de kust van Schotland tot een punt op 57°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 7°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot de kust van Noorwegen, en vandaar in noordwestelijke richting langs de kust van Noorwegen tot het beginpunt.

ICES-sector IV b (algemeen bekend als de centrale Noordzee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Denemarken op 57°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 8°00&(BLK0)prime; oosterlengte, vandaar recht noord tot 57°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de kust van Schotland, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van Schotland en Engeland tot een punt op 53°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Duitsland, vandaar in noordoostelijke richting langs de kust van Jutland tot Thyboroen, vandaar in zuidelijke en oostelijke richting langs de zuidkust van de Limfjord tot Egensekloster, vandaar over de oostelijke toegang van de Limfjord tot Hals, vandaar in westelijke richting langs de noordkust van de Limfjord tot het meest zuidelijke punt van Agger Tange, en vandaar in noordelijke richting langs de westkust van Jutland tot het beginpunt.

ICES-sector IV c (algemeen bekend als de zuidelijke Noordzee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Duitsland op 53°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de kust van Engeland, vandaar in zuidelijke richting tot een punt op 51°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Frankrijk, en vandaar in noordoostelijke richting langs de kust van Frankrijk, België, Nederland en Duitsland tot het beginpunt.

ICES-deelgebied V (algemeen bekend als de IJslandse en Faeroeerse visgronden) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 68°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 27°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 62°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 15°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 63°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-sector V a (algemeen bekend als de IJslandse visgronden) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 68°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 27°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 62°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 15°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 63°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-sector V b (algemeen bekend als de Faeroeerse visgronden) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 63°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 15°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelsector V b1 (algemeen bekend als het Faeroeers Plat) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 63°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 15°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 10°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 61°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 8°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar volgens een loxodroom tot een punt op 61°15&(BLK0)prime; noorderbreedte en 7°30&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 8°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelsector V b2 (algemeen bekend als de Faeroeer Bank) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 10°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 61°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 8°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar langs een loxodroom tot een punt op 61°15&(BLK0)prime; noorderbreedte en 7°30&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 8°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, en vandaar recht west tot het beginpunt.

ICES-deelgebied VI (algemeen bekend als Rockall, noordwestkust van Schotland en Noord-Ierland; de noordwestkust van Schotland en Noord-Ierland staan ook bekend als het gebied ten westen van Schotland) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de noordkust van Schotland op 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 54°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Ierland, vandaar in noordelijke en oostelijke richting langs de kust van Ierland en Noord-Ierland tot een punt op de oostkust van Noord-Ierland op 55°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Schotland, en vandaar in noordelijke richting langs de westkust van Schotland tot het beginpunt.

ICES-sector VI a (algemeen bekend als de noordwestkust van Schotland en Noord-Ierland of als het gebied ten westen van Schotland) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de noordkust van Schotland op 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 60°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 54°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Ierland, vandaar in noordelijke en oostelijke richting langs de kust van Ierland en Noord-Ierland tot een punt op de oostkust van Noord-Ierland op 55°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Schotland, en vandaar in noordelijke richting langs de westkust van Schotland tot het beginpunt.

ICES-sector VI b (algemeen bekend als Rockall) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 54°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelgebied VII (algemeen bekend als de Ierse Zee, het gebied ten westen van Ierland, Porcupine Bank, het oostelijke en westelijke Kanaal, het Kanaal van Bristol, de noordelijke en zuidelijke Keltische Zee en het gebied ten zuidwesten van Ierland - Oost en West) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Ierland op 54°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Frankrijk, vandaar in noordelijke en noordoostelijke richting langs de kust van Frankrijk tot een punt op 51°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de zuidoostkust van Engeland, vandaar in westelijke en noordelijke richting langs de kust van Engeland, Wales en Schotland tot een punt op de westkust van Schotland op 55°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de kust van Noord-Ierland, vandaar in noordelijke en westelijke richting langs de kust van Noord-Ierland en Ierland tot het beginpunt.

ICES-sector VII a (algemeen bekend als de Ierse Zee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Schotland op 55°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de kust van Noord-Ierland, vandaar in zuidelijke richting langs de kust van Noord-Ierland en Ierland tot een punt op de zuidkust van Ierland op 52°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Wales, vandaar in noordoostelijke en noordelijke richting langs de kust van Wales, Engeland en Schotland tot het beginpunt.

ICES-sector VII b (algemeen bekend als het gebied ten westen van Ierland) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Ierland op 54°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 52°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Ierland, en vandaar in noordelijke richting langs de westkust van Ierland tot het beginpunt.

ICES-sector VII c (algemeen bekend als Porcupine Bank) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 54°30&(BLK0)prime; noorderbreedte en 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 52°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-sector VII d (algemeen bekend als het oostelijke Kanaal) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Frankrijk op 51°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de kust van Engeland, vandaar in westelijke richting langs de zuidkust van Engeland tot 2°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar zuidwaarts tot de kust van Frankrijk (Cap de la Hague), en vandaar in noordoostelijke richting langs de kust van Frankrijk tot het beginpunt.

ICES-sector VII e (algemeen bekend als het westelijke Kanaal) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de zuidkust van Engeland op 2°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar in zuidelijke en westelijke richting langs de kust van Engeland tot een punt op de zuidwestkust op 50°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 7°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 49°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Frankrijk, vandaar in noordelijke en noordoostelijke richting langs de kust van Frankrijk tot Cap de la Hague, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-sector VII f (algemeen bekend als het Kanaal van Bristol) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de zuidkust van Wales op 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 51°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 6°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 50°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 7°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 50°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Engeland, en vandaar langs de zuidwestkust van Engeland en de zuidkust van Wales tot het beginpunt.

ICES-sector VII g (algemeen bekend als de noordelijke Keltische Zee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Wales op 52°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot de zuidoostkust van Ierland, vandaar in zuidwestelijke richting langs de kust van Ierland tot een punt op 9°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 50°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 7°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 50°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 6°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 51°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot de zuidkust van Wales, en vandaar in noordwestelijke richting langs de kust van Wales tot het beginpunt.

ICES-sector VII h (algemeen bekend als de zuidelijke Keltische Zee) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 50°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 7°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 9°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 49°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 7°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-sector VII j (algemeen bekend als het gebied ten zuidwesten van Ierland - Oost) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Ierland op 52°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 9°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot de zuidkust van Ierland, en vandaar in noordelijke richting langs de kust van Ierland tot het beginpunt.

ICES-sector VII k (algemeen bekend als het gebied ten zuidwesten van Ierland - West) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 52°30&(BLK0)prime; noorderbreedte en 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 12°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelgebied VIII (algemeen bekend als de Golf van Biskaje) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Frankrijk op 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 43°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de westkust van Spanje, en vandaar in noordelijke richting langs de kust van Spanje en Frankrijk tot het beginpunt.

ICES-sector VIII a (algemeen bekend als de Golf van Biskaje - Noord) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Frankrijk op 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 8°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 47°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 6°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 47°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 46°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de kust van Frankrijk, vandaar in noordwestelijke richting langs de kust van Frankrijk tot het beginpunt.

ICES-sector VIII b (algemeen bekend als de Golf van Biskaje - Centraal) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de westkust van Frankrijk op 46°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 45°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 3°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 44°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 2°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot de noordkust van Spanje, en vandaar langs de noordkust van Spanje en de westkust van Frankrijk tot het beginpunt.

ICES-sector VIII c (algemeen bekend als de Golf van Biskaje - Zuid) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de noordkust van Spanje op 2°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 44°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 43°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot de westkust van Spanje, en vandaar in noordelijke en oostelijke richting langs de kust van Spanje tot het beginpunt.

ICES-sector VIII d (algemeen bekend als de Golf van Biskaje - Uit de kust) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 8°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 44°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 3°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 45°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 4°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 46°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 5°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 47°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 6°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 47°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 8°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-sector VIII e (algemeen bekend als de westelijke Golf van Biskaje) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 43°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelgebied IX (algemeen bekend als de Portugese wateren) De wateren begrensd door een lijn vanaf de noordwestkust van Spanje op 43°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 36°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot een punt op de zuidkust van Spanje (Punta Marroqui) op 5°36&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar in noordwestelijke richting langs de zuidwestkust van Spanje, de kust van Portugal en de noordwestkust van Spanje tot het beginpunt.

ICES-sector IX a (algemeen bekend als de Portugese wateren - Oost) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de noordwestkust van Spanje op 43°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 36°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot een punt op de zuidkust van Spanje (Punta Marroqui) op 5°36&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar in noordwestelijke richting langs de zuidwestkust van Spanje, de kust van Portugal en de noordwestkust van Spanje tot het beginpunt.

ICES-sector IX b (algemeen bekend als de Portugese wateren - West) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 43°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 36°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelgebied X (algemeen bekend als de Azorische visgronden) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 42°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 36°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelgebied XII (algemeen bekend als Noord-Azoren) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op 62°00&(BLK0)prime; noorderbreedte en 15°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht west tot 27°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 59°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht west tot 42°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 48°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 18°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 60°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 15°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot het beginpunt.

ICES-deelgebied XIV (algemeen bekend als Oost-Groenland) De wateren begrensd door een lijn vanaf de geografische noordpool langs de meridiaan van 40°00&(BLK0)prime; westerlengte tot de noordkust van Groenland, vandaar in oostelijke en zuidelijke richting langs de kust van Groenland tot een punt op 44°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 59°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 27°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot 68°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot de geografische noordpool.

ICES-sector XIV a (algemeen bekend als Noordoost-Groenland) De wateren begrensd door een lijn vanaf de geografische noordpool langs de meridiaan van 40°00&(BLK0)prime; westerlengte tot de noordkust van Groenland, vandaar in oostelijke en zuidelijke richting langs de kust van Groenland tot een punt op Kap Savary op 68°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht zuid langs de meridiaan van 27°00&(BLK0)prime; westerlengte tot 68°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 11°00&(BLK0)prime; westerlengte, en vandaar recht noord tot de geografische noordpool.

ICES-sector XIV b (algemeen bekend als Zuidoost-Groenland) De wateren begrensd door een lijn vanaf een punt op de zuidkust van Groenland op 44°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht zuid tot 59°00&(BLK0)prime; noorderbreedte, vandaar recht oost tot 27°00&(BLK0)prime; westerlengte, vandaar recht noord tot een punt op Kap Savary op 68°30&(BLK0)prime; noorderbreedte, en vandaar in zuidwestelijke richting langs de kust van Groenland tot het beginpunt.

BIJLAGE IV

FORMAAT VOOR DE INDIENING VAN VANGSTGEGEVENS BETREFFENDE HET NOORDOOSTELIJKE GEDEELTE VAN DE ATLANTISCHE OCEAAN

Magnetische dragers Banden: Negen sporen met een dichtheid van 1 600 of 6 250 BPI en EBCDIC- of ASCII-codering, bij voorkeur zonder label. Indien een label wordt gebruikt, dient een einde-bestand-label te worden ingevoegd.

Floppy disks: MS-DOS-formaat, 3,5&(BLK0)Prime; 720 K of 1,4 MB-schijven of 5,25&(BLK0)Prime; 360 K of 1,2 MB-schijven.

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

Opmerkingen a) Alle velden dienen rechts te worden gejusteerd met behulp van uitvulspaties ervóór. Alle alfanumerieke velden dienen links te worden gejusteerd met behulp van uitvulspaties erna.

b) Als vangst dient het levendgewicht-equivalent van de aanvoer, op een metrieke ton nauwkeurig, te worden geregistreerd.

c) Hoeveelheden (byte 19-26) die minder dan een halve eenheid bedragen, dienen als " 1" te worden geregistreerd.

d) Onbekende hoeveelheden (byte 19-26) dienen als " 2" te worden geregistreerd.

Top