Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32021R0703

    Verordening (EU) 2021/703 van de Raad van 26 april 2021 tot wijziging van Verordening (EU) 2021/91 en (EU) 2021/92 wat betreft bepaalde vangstmogelijkheden voor 2021 in wateren van de Unie en wateren buiten de Unie

    ST/7401/2021/INIT

    PB L 146 van 29.4.2021, p. 1–69 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2021/703/oj

    29.4.2021   

    NL

    Publicatieblad van de Europese Unie

    L 146/1


    VERORDENING (EU) 2021/703 VAN DE RAAD

    van 26 april 2021

    tot wijziging van Verordening (EU) 2021/91 en (EU) 2021/92 wat betreft bepaalde vangstmogelijkheden voor 2021 in wateren van de Unie en wateren buiten de Unie

    DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

    Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, lid 3,

    Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

    Overwegende hetgeen volgt:

    (1)

    Bij Verordening (EU) 2021/91 van de Raad (1) zijn voor de jaren 2021 en 2022 de vangstmogelijkheden voor vissersvaartuigen van de Unie voor bepaalde bestanden van diepzeevissen vastgesteld. Bij Verordening (EU) 2021/92 van de Raad (2) zijn voor 2021 voor bepaalde visbestanden en groepen visbestanden de vangstmogelijkheden vastgesteld welke in de wateren van de Unie en, voor vissersvaartuigen van de Unie, in bepaalde wateren buiten de Unie van toepassing zijn.

    (2)

    De handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, enerzijds, en het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, anderzijds (3) (“de handels- en samenwerkingsovereenkomst”) is voorlopig van toepassing vanaf 1 januari 2021.

    (3)

    De vangstmogelijkheden in de Verordeningen (EU) 2021/91 en (EU) 2021/92 voor bestanden die met bepaalde derde landen worden gedeeld, zijn voorlopig en in kwantitatief opzicht beperkt tot een verlenging van drie maanden op basis van Verordeningen (EU) 2020/123 (4) en (EU) 2018/2025 (5) van de Raad. In een zeer beperkt aantal gevallen werd een andere methode gebruikt voor bestanden die voornamelijk aan het begin van het jaar worden bevist of indien de vangstmogelijkheden volgens wetenschappelijk advies sterk moesten worden verlaagd.

    (4)

    Overeenkomstig artikel 499, lid 2, van de handels- en samenwerkingsovereenkomst zijn de voorlopige totaal toegestane vangsten (TAC's) bedoeld om de voortzetting van de duurzame visserijactiviteiten van de Unie te waarborgen totdat het overleg tussen de Unie en het Verenigd Koninkrijk op grond van artikel 498 van die overeenkomst is afgerond en is omgezet in de rechtsorde van de Unie. De voorlopige TAC's zijn vastgesteld conform de niveaus die krachtens artikel 499 van die overeenkomst zijn toegestaan.

    (5)

    Het overleg tussen de Unie en het Verenigd Koninkrijk loopt nog. Daarom moeten de Verordeningen (EU) 2021/91 en (EU) 2021/92 worden gewijzigd teneinde de voorlopige unilaterale TAC's van de Unie te verlengen. Zo hebben de marktdeelnemers van de Unie rechtszekerheid en kunnen de duurzame visserijactiviteiten worden voortgezet totdat dat overleg is afgerond overeenkomstig het juridisch kader van de Unie en de handels- en samenwerkingsovereenkomst.

    (6)

    Deze aanpak is gebaseerd op artikel 499, lid 2, van de handels- en samenwerkingsovereenkomst, waarin is bepaald dat indien voor een in bijlage 35 bij die overeenkomst of in de tabellen A en B van bijlage 36 bij die overeenkomst vermeld bestand nog geen TAC is overeengekomen, elke partij een voorlopige TAC vaststelt die overeenstemt met het door de Internationale Raad voor het onderzoek van de zee (ICES) aanbevolen niveau en die met ingang van 1 januari van toepassing is. Overeenkomstig artikel 499, leden 3 tot en met 5, van de handels- en samenwerkingsovereenkomst, en in afwijking van lid 2 van dat artikel, worden de TAC's voor bijzondere bestanden vastgesteld overeenkomstig de richtsnoeren die uiterlijk op 1 juli 2021 door het Gespecialiseerd Comité voor de visserij worden vastgesteld.

    (7)

    Als algemene oriëntatie moeten de voorlopige vangstmogelijkheden voor de Unie daarom worden gebaseerd op het ICES-advies voor 2021 en, voor diepzeebestanden, ook op dat voor 2022, indien beschikbaar. Zij moeten overeenstemmen met het in het kader van de handels- en samenwerkingsovereenkomst overeengekomen aandeel van de Unie.

    (8)

    Als algemene oriëntatie moeten de voorlopige TAC's worden verlengd tot en met 31 juli 2021 en moeten zij overeenkomen met een verhouding van zeven twaalfden of 58,3 % van het door de ICES aanbevolen jaarlijkse vangstniveau voor 2021 en, voor diepzeebestanden, ook voor 2022. In bepaalde gevallen moeten de voorlopige TAC's met dat percentage overeenstemmen in het lopende overleg met het Verenigd Koninkrijk, zoals omschreven in het besluit van de Raad van 5 maart 2021 tot vaststelling van het standpunt dat namens de Unie in het overleg met het Verenigd Koninkrijk moet worden ingenomen, en zoals nader gespecificeerd overeenkomstig dat besluit.

    (9)

    Dit niveau wordt in beginsel toereikend geacht voor vissersvaartuigen van de Unie tot en met ten minste 31 juli 2021, dat wil zeggen één maand na de datum waarop met het Verenigd Koninkrijk overeenstemming moet zijn bereikt over de richtsnoeren voor bijzondere bestanden.

    (10)

    Voor een beperkt aantal bestanden moeten de voorlopige TAC's overeenkomen met een hoger percentage van het aanbevolen jaarlijkse vangstniveau zodat rekening kan worden gehouden met de seizoensgebondenheid van de visserijactiviteiten voor die bestanden.

    (11)

    Zonder afbreuk te doen aan en bij gebreke van de richtsnoeren voor bijzondere bestanden, zijn de TAC's voor die bestanden in overeenstemming met artikel 499 van de handels- en samenwerkingsovereenkomst.

    (12)

    De Unie, enerzijds, en de regering van Groenland en de regering van Denemarken, anderzijds, zullen naar verwachting een nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij sluiten, aangezien de vorige overeenkomst op 31 december 2020 afliep. De Raad dient derhalve de uit die overeenkomst voortvloeiende vangstmogelijkheden vast te stellen, rekening houdend met het ruilen van vangstmogelijkheden met derde landen. Deze vangstmogelijkheden moeten van kracht zijn vanaf de datum van voorlopige toepassing van die overeenkomst.

    (13)

    De lidstaten moeten zodanig gebruikmaken van alle toepasselijke flexibiliteit tussen zones, tussen soorten en tussen jaren dat het totale niveau van de vangsten van de Unie in 2021 niet hoger uitvalt dan het Unieaandeel van het maximale TAC-niveau waar de Unie uit hoofde van de handels- en samenwerkingsovereenkomst recht op heeft.

    (14)

    Rekening houdend met het toegepaste percentage, de benutting van de quota, de voorwaarden voor het gebruik van flexibiliteit en andere in de bestaande wetgeving van de Unie neergelegde voorwaarden, eerbiedigen de voorlopige TAC's, overeenkomstig artikel 499, lid 7, van de handels- en samenwerkingsovereenkomst, de in het kader van die overeenkomst overeengekomen aandelen van de Unie, zoals vastgesteld in de bijlagen 35 en 36.

    (15)

    De voorlopige TAC's zijn ook in overeenstemming met het toepasselijke rechtskader van de Unie, met name artikel 4, artikel 5, lid 3, en artikel 8 van Verordening (EU) 2019/472 van het Europees Parlement en de Raad (6) en artikel 4, artikel 5, lid 3, en artikel 7 van Verordening (EU) 2018/973 van het Europees Parlement en de Raad (7). Zij zijn gebaseerd op het door de ICES aanbevolen niveau, waarbij rekening wordt gehouden met de bijzondere situatie van bestanden die worden gevangen in een gemengde visserij die kan zijn getroffen door “verstikking”, gelet op het advies van de ICES over gemengde visserijen en over onvermijdelijke bijvangsten.

    (16)

    Voor bepaalde bestanden worden in het wetenschappelijk advies van de ICES nulvangsten aanbevolen. Indien de TAC's voor die bestanden worden vastgesteld op het in het wetenschappelijk advies aanbevolen niveau, zou de verplichting om in gemengde visserijen alle vangsten, met inbegrip van bijvangsten, uit die bestanden aan te landen, het verschijnsel van zogenaamde “choke species” (knelsoorten of verstikkingssoorten) in de hand werken. Om het juiste evenwicht te vinden tussen het voortzetten van visserijen — gelet op de mogelijk ernstige sociaal-economische gevolgen als dat niet gebeurt — en de noodzaak om een goede biologische toestand van die bestanden te bereiken, en rekening houdend met de moeilijkheid om alle bestanden in een gemengde visserij op het niveau van de maximale duurzame opbrengst (MDO) te bevissen, is het wenselijk om voor die bestanden specifieke TAC's voor bijvangsten vast te stellen. Die TAC's moeten worden vastgesteld op een niveau dat de sterfte voor die bestanden doet afnemen en dat stimulansen biedt voor verbeteringen op het vlak van selectiviteit en vermijding van vangsten van die bestanden. Ter vermindering van de vangsten van de bestanden waarvoor bijvangst-TAC's zijn vastgesteld, dienen vangstmogelijkheden voor visserijen waarbij vis uit deze bestanden wordt gevangen, te worden vastgesteld op niveaus die de biomassa van kwetsbare bestanden weer op een duurzaam peil helpen brengen.

    (17)

    Deze vangstmogelijkheden mogen echter in geen geval vooruitlopen op de vaststelling van de vangstmogelijkheden in overeenstemming met de uitkomst van het overleg met het Verenigd Koninkrijk, met de richtsnoeren inzake bijzondere bestanden die op grond van artikel 499, lid 5, van de handels- en samenwerkingsovereenkomst met het Verenigd Koninkrijk moeten worden overeengekomen en met het rechtskader van de Unie.

    (18)

    Uit wetenschappelijke informatie blijkt dat de paaibiomassa van zeebaars (Dicentrarchus labrax) in de Keltische Zee, het Kanaal, de Ierse Zee en het zuidelijke deel van de Noordzee (ICES-sectoren 4b, 4c, 7a en 7d tot en met 7h) sinds 2009 afneemt en momenteel lager is dan de MDO Btrigger en net boven Blim. Als gevolg van de door de Unie genomen maatregelen is de visserijsterfte gedaald en ligt thans onder FMDO. De populatietoename is evenwel laag, en laat sinds 2008 schommelingen zien maar geen trend. Daarom moeten de vangstbeperkingen worden gehandhaafd en moet er tegelijk voor gezorgd worden dat het streefdoel voor visserijsterfte voor dit bestand in overeenstemming is met de MDO.

    (19)

    In Verordening (EU) 2021/92 was de TAC voor zandspieringen in de ICES-sectoren 2a en 3a en in ICES-deelgebied 4 op nul vastgesteld, in afwachting van de publicatie van het desbetreffende wetenschappelijke advies van de ICES, dat sinds 25 februari 2021 beschikbaar is. De visserij op zandspieringen, een kortlevende soort, gaat op 1 april van start, kort na de bekendmaking van het wetenschappelijk advies.

    (20)

    De vangstbeperkingen voor zandspieringen in de ICES-sectoren 2a en 3a en ICES-deelgebied 4 moeten worden gewijzigd overeenkomstig het meest recente wetenschappelijke advies van de ICES.

    (21)

    Bij Verordening (EU) 2021/92 zijn voorlopige vangstmogelijkheden voor het eerste kwartaal van 2021 vastgesteld. Voorts voorziet artikel 14 van die verordening in een verbod van 1 januari tot en met 31 maart 2021 voor vaartuigen die in de ICES-sectoren 2a en 3a en ICES-deelgebied 4 met bepaald vistuig op zandspieringen vissen. Aangezien in deze verordening vangstmogelijkheden voor het hele visseizoen worden vastgesteld, moet dat verbod ook gelden voor de periode van 1 augustus tot en met 31 december 2021, net zoals in 2020.

    (22)

    Overeenkomstig de procedure die is vastgesteld in de visserijovereenkomsten met Noorwegen en in overeenstemming met de handels- en samenwerkingsovereenkomst, heeft de Unie trilateraal overleg met het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen en bilateraal overleg met Noorwegen over visserijrechten voor bestanden gepleegd. Er moeten vangstmogelijkheden voor Noordzeekabeljauw worden vastgesteld om te zorgen voor een gelijk speelveld voor marktdeelnemers van de Unie en bij te dragen aan het herstel van dat bestand. In overeenstemming met de procedure in de Partnerschapovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie, enerzijds, en de regering van Groenland, anderzijds, en het bijbehorende uitvoeringsprotocol, heeft het Gemengd Comité de vangstmogelijkheden vastgesteld waarover de Unie in 2021 in de Groenlandse wateren kan beschikken. Derhalve moeten deze vangstmogelijkheden in deze verordening worden opgenomen.

    (23)

    De Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben overeenstemming bereikt over hun respectieve aandelen in de TAC's voor bepaalde, door de Iccat beheerde bestanden. Die aandelen zijn opgenomen in tabel C van bijlage 36 bij de handels- en samenwerkingsovereenkomst. De desbetreffende vangstmogelijkhedentabellen moeten worden gewijzigd met inachtneming van die aandelen.

    (24)

    De inspanningsbeperkingen voor vissersvaartuigen van de Unie in het Iccat-verdragsgebied zijn gebaseerd op informatie die in de plannen inzake de vangst, de capaciteit en de kweek met betrekking tot blauwvintonijn door de lidstaten aan de Commissie is verstrekt. Over die inspanningsbeperkingen wordt verslag uitgebracht in het kader van het Unie-plan dat door de Iccat is goedgekeurd tijdens de tussentijdse bijeenkomst van panel 2 op 4 en 5 maart 2019. Ze moeten als onderdeel van de vangstmogelijkheden die uit hoofde van deze verordening worden vastgesteld.

    (25)

    Tijdens haar negende jaarvergadering in 2021 heeft de Regionale Organisatie voor het visserijbeheer in het zuidelijke deel van de Stille Oceaan (South Pacific Regional Fisheries Management Organisation — SPRFMO) nieuwe vangstbeperkingen vastgesteld voor Chileense horsmakreel (Trachurus murphyi) en haar goedkeuring gehecht aan experimentele visserij op ijsheken (Dissostichus spp.). Die geldende maatregelen moeten in Unierecht worden omgezet.

    (26)

    De Verordeningen (EU) 2021/91 en (EU) 2021/92 moeten daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd.

    (27)

    De in de Verordeningen (EU) 2021/91 en (EU) 2021/92 bepaalde vangstbeperkingen zijn van toepassing met ingang van 1 januari 2021. De bij deze verordening ingevoerde bepalingen betreffende vangstbeperkingen moeten derhalve eveneens met ingang van die datum van toepassing zijn. Een dergelijke toepassing met terugwerkende kracht doet geen afbreuk aan de beginselen van rechtszekerheid en bescherming van het gewettigd vertrouwen aangezien de betrokken vangstmogelijkheden worden verhoogd of nog niet zijn opgebruikt.

    (28)

    Gezien de dringende noodzaak om duurzame visserijactiviteiten voort te zetten en het visseizoen voor zandspieringen op tijd, namelijk op 1 april 2021, van start te laten gaan, moet deze verordening in werking treden op de dag van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie,

    HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

    Artikel 1

    Wijziging van Verordening (EU) 2021/91

    Verordening (EU) 2021/91 wordt als volgt gewijzigd:

    1)

    In artikel 8 wordt lid 1 vervangen door:

    “1.   Wanneer in een tabel in de bijlage bij onderhavige verordening naar dit lid wordt verwezen, zijn de vangstmogelijkheden in die tabel voorlopig en zijn ze van toepassing van 1 januari tot en met 31 juli 2021. Deze voorlopige vangstmogelijkheden laten de vaststelling van definitieve vangstmogelijkheden voor 2021 en 2022 op basis van het best beschikbare wetenschappelijk advies en in overeenstemming met de resultaten van internationale onderhandelingen en/of raadplegingen, de richtsnoeren inzake bijzondere bestanden die moeten worden overeengekomen met het Verenigd Koninkrijk, de toepasselijke bepalingen van Verordening (EU) nr. 1380/2013 en de desbetreffende meerjarenplannen, onverlet”.

    2)

    Deel 2 van de bijlage wordt gewijzigd overeenkomstig deel A van de bijlage bij deze verordening.

    Artikel 2

    Wijziging van Verordening (EU) 2021/92

    Verordening (EU) 2021/92 wordt als volgt gewijzigd:

    1)

    Artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:

    a)

    lid 1 wordt vervangen door:

    “1.   Wanneer in een tabel met vangstmogelijkheden in bijlage IA of bijlage IB naar dit lid wordt verwezen, zijn de vangstmogelijkheden in die tabel van voorlopige aard en zijn ze van toepassing van 1 januari tot en met 31 juli 2021. Deze voorlopige vangstmogelijkheden laten de vaststelling van definitieve vangstmogelijkheden voor 2021 en 2022 op basis van het best beschikbare wetenschappelijk advies en in overeenstemming met de resultaten van internationale onderhandelingen en/of raadplegingen, de richtsnoeren inzake bijzondere bestanden die moeten worden overeengekomen met het Verenigd Koninkrijk, de toepasselijke bepalingen van Verordening (EU) nr. 1380/2013 en de desbetreffende meerjarenplannen, onverlet.”;

    b)

    het volgende lid wordt ingevoegd:

    “1 bis.   De lidstaten moeten zodanig gebruikmaken van alle toepasselijke flexibiliteit tussen zones, tussen soorten en tussen jaren dat het totale niveau van de vangsten van de Unie in 2021 niet hoger uitvalt dan het Unieaandeel van het maximale voorlopige TAC-niveau waar de Unie uit hoofde van de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, enerzijds, en het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, anderzijds, recht op heeft.”.

    2)

    Het volgende artikel wordt ingevoegd:

    “Artikel 7 bis

    Toepassing van vangstmogelijkheden in de Groenlandse wateren

    Wanneer naar dit artikel wordt verwezen in een vangstmogelijkhedentabel in bijlage IB, zijn de vangstmogelijkheden in die tabel van toepassing vanaf de datum van voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie, enerzijds, en de regering van Groenland en de regering van Denemarken, anderzijds, tot en met 31 december 2021.”.

    3)

    Artikel 9 wordt als volgt gewijzigd:

    a)

    in lid 2 wordt “31 maart 2021” vervangen door “31 juli 2021”;

    b)

    in lid 3 wordt “31 maart 2021” vervangen door “31 juli 2021”.

    4)

    Artikel 11 wordt als volgt gewijzigd:

    a)

    in lid 2 wordt de inleidende zin van de eerste alinea vervangen door:

    “2.   In afwijking van lid 1 mogen Unievissersvaartuigen in januari 2021 en van 1 april tot en met 31 juli in ICES-sectoren 4b, 4c, 7d, 7e, 7f en 7h, vissen op zeebaars, en zeebaars die in die gebieden met het volgende vistuig en binnen de volgende limieten is gevangen, houden, overladen, verplaatsen of aanlanden:”;

    b)

    in lid 2, eerste alinea, punt c), wordt “1,43” vervangen door “3,32”.

    c)

    in lid 2, eerste alinea, punt d), wordt “0,35” vervangen door “0,82”.

    d)

    in lid 5, eerste alinea, punt b), wordt “van 1 tot en met 31 maart” vervangen door “van 1 maart tot en met 31 juli”.

    5)

    Artikel 14 wordt vervangen door:

    “Artikel 14

    Gesloten visseizoenen voor zandspieringen

    De commerciële visserij op zandspieringen met bodemtrawls, zegens of soortgelijk gesleept vistuig met een maaswijdte van minder dan 16 mm is in de ICES-sectoren 2a en 3a en ICES-deelgebied 4 verboden van 1 januari tot en met 31 maart 2021 en van 1 augustus tot en met 31 december 2021.”.

    6)

    In artikel 60 wordt “31 maart 2021” vervangen door “31 juli 2021”.

    7)

    Bijlage IA wordt gewijzigd overeenkomstig deel B van de bijlage bij deze verordening.

    8)

    Bijlage IB wordt gewijzigd overeenkomstig deel C van de bijlage bij deze verordening.

    9)

    Bijlage IC wordt gewijzigd overeenkomstig deel D van de bijlage bij deze verordening.

    10)

    Bijlage ID wordt gewijzigd overeenkomstig deel E van de bijlage bij deze verordening.

    11)

    Bijlage IH wordt gewijzigd overeenkomstig deel F van de bijlage bij deze verordening.

    12)

    Hoofdstuk III van bijlage II wordt gewijzigd overeenkomstig deel G van de bijlage bij deze verordening.

    13)

    Bijlage VI wordt gewijzigd overeenkomstig deel H van de bijlage bij deze verordening.

    Artikel 3

    Deze verordening treedt in werking op de datum van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

    Zij is van toepassing met ingang van 1 januari 2021.

    Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

    Gedaan te Brussel, 26 april 2021.

    Voor de Raad

    De voorzitter

    A.P. ZACARIAS


    (1)  Verordening (EU) 2021/91 van de Raad van 28 januari 2021 tot vaststelling, voor de jaren 2021 en 2022, van de vangstmogelijkheden voor vissersvaartuigen van de Unie voor bepaalde bestanden van diepzeevissen (PB L 31 van 29.1.2021, blz. 20).

    (2)  Verordening (EU) 2021/92 van de Raad van 28 januari 2021 tot vaststelling, voor 2021, van de vangstmogelijkheden voor bepaalde visbestanden en groepen visbestanden welke in de wateren van de Unie en, voor vissersvaartuigen van de Unie, in bepaalde wateren buiten de Unie van toepassing zijn (PB L 31 van 29.1.2021, blz. 31).

    (3)  PB L 444 van 31.12.2020, blz. 14.

    (4)  Verordening (EU) 2020/123 van de Raad van 27 januari 2020 tot vaststelling, voor 2020, van de vangstmogelijkheden voor sommige visbestanden en groepen visbestanden welke in de wateren van de Unie en, voor vissersvaartuigen van de Unie, in bepaalde wateren buiten de Unie van toepassing zijn (PB L 25 van 30.1.2020, blz. 1).

    (5)  Verordening (EU) 2018/2025 van de Raad van 17 december 2018 tot vaststelling, voor 2019 en 2020, van de vangstmogelijkheden voor vissersvaartuigen van de Unie voor bepaalde bestanden van diepzeevissen (PB L 325 van 20.12.2018, blz. 7).

    (6)  Verordening (EU) 2019/472 van het Europees Parlement en de Raad van 19 maart 2019 tot vaststelling van een meerjarenplan voor bestanden die worden gevangen in de westelijke wateren en daaraan grenzende wateren en voor de visserijen die deze bestanden exploiteren, tot wijziging van Verordeningen (EU) 2016/1139 en (EU) 2018/973, en tot intrekking van Verordeningen (EG) nr. 811/2004, (EG) nr. 2166/2005, (EG) nr. 388/2006, (EG) nr. 509/2007 en (EG) nr. 1300/2008 van de Raad (PB L 83 van 25.3.2019, blz. 1).

    (7)  Verordening (EU) 2018/973 van het Europees Parlement en de Raad van 4 juli 2018 tot vaststelling van een meerjarenplan voor demersale bestanden in de Noordzee en de visserijen die deze bestanden exploiteren, tot vastlegging van nadere bepalingen ter uitvoering van de aanlandingsverplichting in de Noordzee en tot intrekking van Verordeningen (EG) nr. 676/2007 en (EG) nr. 1342/2008 van de Raad (PB L 179 van 16.7.2018, blz. 1).


    BIJLAGE

    DEEL A: Wijzigingen van deel 2 van de bijlage bij Verordening (EU) 2021/91

    In deel 2 van de bijlage bij Verordening (EU) 2021/91 worden de desbetreffende vangstmogelijkhedentabellen vervangen door:

    “Soort:

    Zwarte haarstaartvis

    Aphanopus carbo

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5, 6, 7 en 12

    (BSF/56712-)

    Jaar

    2021

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    13

     

    Estland

    6

     

    Ierland

    33

     

    Spanje

    65

     

    Frankrijk

    922

     

    Letland

    43

     

    Litouwen

    1

     

    Polen

    1

     

    Overige

    3

    (1)

    Unie

    1 087

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan. Vangsten die op dit gedeelde quotum in mindering moeten worden gebracht, worden afzonderlijk gerapporteerd (BSF/56712_AMS).


    Soort:

    Alfonsino's

    Beryx spp.

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12 en 14

    (ALF/3X14-)

    Jaar

    2021

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Ierland

    4

    (1)

    Spanje

    30

    (1)

    Frankrijk

    8

    (1)

    Portugal

    85

    (1)

    Unie

    127

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan.


    Soort:

    Rondneusgrenadier

    Coryphaenoides rupestris

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5b, 6 en 7

    (RNG/5B67-)

    Jaar

    2021

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    3

    (1) (2)

    Estland

    22

    (1) (2)

    Ierland

    99

    (1) (2)

    Spanje

    24

    (1) (2)

    Frankrijk

    1 252

    (1) (2)

    Litouwen

    29

    (1) (2)

    Polen

    15

    (1) (2)

    Overige

    3

    (1) (2) (3)

    Unie

    1 447

    (1) (2)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2)

    TAC

    pm

    (1) (2)

    (1)

    Ten hoogste 10 % van elk quotum mag worden gevist in wateren van de Unie en internationale wateren van 8, 9, 10, 12 en 14 (RNG/*8X14- voor rondneusgrenadier; RHG/8X14- voor bijvangsten van noordelijke grenadier).

    (2)

    Gerichte visserij op noordelijke grenadier is niet toegestaan. Bijvangsten van noordelijke grenadier (RHG/5B67-) worden op dit quotum in mindering gebracht. Zij mogen niet meer dan 1 % van het quotum uitmaken.

    (3)

    Uitsluitend voor bijvangsten. Gerichte visserij is niet toegestaan. Vangsten die op dit gedeelde quotum in mindering moeten worden gebracht, worden afzonderlijk gerapporteerd (RNG/5B67_AMS voor rondneusgrenadier; RHG/5B67_AMS voor noordelijke grenadier).


    Soort:

    Rondneusgrenadier

    Coryphaenoides rupestris

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 8, 9, 10, 12 en 14

    (RNG/8X14-)

    Jaar

    2021

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    5

    (1) (2)

    Ierland

    1

    (1) (2)

    Spanje

    526

    (1) (2)

    Frankrijk

    24

    (1) (2)

    Letland

    9

    (1) (2)

    Litouwen

    1

    (1) (2)

    Polen

    165

    (1) (2)

    Unie

    731

    (1) (2)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2)

    TAC

    pm

    (1) (2)

    (1)

    Ten hoogste 10 % van elk quotum mag worden gevangen in wateren van de Unie en internationale wateren van 5b, 6 en 7 (RNG/*5B67- voor rondneusgrenadier; RHG/*5B67- voor bijvangsten van noordelijke grenadier).

    (2)

    Gerichte visserij op noordelijke grenadier is niet toegestaan. Bijvangsten van noordelijke grenadier (RHG/8X14-) worden op dit quotum in mindering gebracht. Zij mogen niet meer dan 1 % van het quotum uitmaken.


    Soort:

    Zeebrasem

    Pagellus bogaraveo

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 6, 7 en 8

    (SBR/678-)

    Jaar

    2021

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Ierland

    2

    (1)

    Spanje

    49

    (1)

    Frankrijk

    2

    (1)

    Overige

    2

    (1) (2)

    Unie

    55

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan.

    (2)

    Vangsten die op dit gedeelde quotum in mindering moeten worden gebracht, worden afzonderlijk gerapporteerd (SBR/678_AMS).


    Soort:

    Zeebrasem

    Pagellus bogaraveo

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 10

    (SBR/10-)

    Jaar

    2021

    2022

    Voorzorgs-TAC”

    Spanje

    5

    5

    Portugal

    600

    600

    Unie

    605

    605

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    pm

    TAC

    pm

    pm

    DEEL B: Wijzigingen van bijlage IA bij Verordening (EU) 2021/92

    In bijlage IA bij Verordening (EU) 2021/92 worden de desbetreffende vangstmogelijkhedentabellen vervangen door:

    “Soort:

    Zandspieringen en bijvangsten

    Ammodytes spp.

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a, 3a en 4

    Denemarken

    95 295

    (2) (3)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Duitsland

    146

    (2) (3)

    Zweden

    3 499

    (2) (3)

    Unie

    98 940

    (2)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (2) (3)

     

     

     

    TAC

    pm

    (2)

    (1)

    Exclusief wateren binnen zes zeemijl van de basislijnen van het Verenigd Koninkrijk bij Shetland, Fair Isle en Foula.

    (2)

    In beheersgebieden 1r en 2r mag de TAC enkel worden gevangen als een monitoring-TAC met een bijbehorend bemonsteringsprotocol voor de visserij.

    (3)

    Maximaal 2 % van het quotum mag bestaan uit bijvangsten van wijting en makreel (OT1/*2A3A4X). Uit hoofde van deze bepaling op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van wijting en makreel en overeenkomstig artikel 15, lid 8, van Verordening (EU) nr. 1380/2013 op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van soorten mogen samen niet hoger zijn dan 9 % van het quotum.

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande beheersgebieden voor zandspieringen, als bepaald in bijlage III, niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Gebied: Wateren van de Unie van de beheersgebieden voor zandspieringen

     

    1r

    2r

    3r

    4

    5r

    6

    7r

     

    (SAN/234_1R)

    (SAN/234_2R)

    (SAN/234_3R)

    (SAN/234_4)

    (SAN/234_5R)

    (SAN/234_6)

    (SAN/234_7R)

    Denemarken

    5 154

    4 717

    12 175

    73 117

    0

    132

    0

    Duitsland

    8

    7

    19

    112

    0

    0

    0

    Zweden

    189

    173

    447

    2 685

    0

    5

    0

    Unie

    5 351

    4 897

    12 641

    75 914

    0

    137

    0

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    pm

    pm

    pm

    0

    pm

    0

     

     

     

     

     

     

     

     

    Totaal

    pm

    pm

    pm

    pm

    0

    pm

    0


    Soort:

    Grote zilvervis

    Argentina silus

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 1 en 2

    (ARU/1/2.)

    Duitsland

    9

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    3

     

    Nederland

    8

     

    Unie

    20

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Grote zilvervis

    Argentina silus

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 3a en 4

    (ARU/3A4-C)

    Denemarken

    418

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    4

     

    Frankrijk

    3

     

    Ierland

    3

     

    Nederland

    0

     

    Zweden

    16

     

    Unie

    464

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Grote zilvervis

    Argentina silus

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5, 6 en 7

    (ARU/567.)

    Duitsland

    165

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    3

     

    Ierland

    153

     

    Nederland

    1 725

     

    Unie

    2 046

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Lom

    Brosme brosme

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 1, 2 en 14

    (USK/1214EI)

    Duitsland

    pm

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    pm

    (1)

    Overige

    pm

    (1) (2)

    Unie

    pm

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan.

    (2)

    Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (USK/1214EI_AMS).


    Soort:

    Lom

    Brosme brosme

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 4

    (USK/04-C.)

    Denemarken

    40

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    12

     

    Frankrijk

    27

     

    Zweden

    4

     

    Overige

    4

    (1)

    Unie

    87

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (USK/04-C_AMS).


    Soort:

    Lom

    Brosme brosme

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5, 6 en 7

    (USK/567EI.)

    Duitsland

    35

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Spanje

    121

     

    Frankrijk

    1 441

     

    Ierland

    139

     

    Overige

    35

    (1)

    Unie

    1 771

     

    Noorwegen

    0

    (2) (3) (4) (5)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (USK/567EI_AMS).

    (2)

    Te vangen in de wateren van de Unie van 2a, 4, 5b, 6 en 7 (USK/*24X7C).

    (3)

    Bijzondere voorwaarde: waarvan een incidentele vangst van andere soorten tot 25 % per vaartuig in 5b, 6 en 7 te allen tijde is toegestaan. In de eerste 24 uur na het begin van de visserijactiviteiten op een bepaalde visgrond mag dit percentage evenwel worden overschreden. De totale incidentele vangst van andere soorten in 5b, 6 en 7 mag niet meer bedragen dan de hieronder opgegeven hoeveelheid in ton (OTH/*5B67-). De bijvangst van kabeljauw uit hoofde van deze bepaling mag in 6a niet meer bedragen dan 5 %.

    3 000

    (4)

    Met inbegrip van leng. De volgende quota voor Noorwegen mogen in 5b, 6 en 7 alleen met beuglijnen worden gevangen:

     

     

     

    Leng (LIN/*5B67-)

    0

     

    Lom (USK/*5B67-)

    0

     

    (5)

    De lom- en lengquota voor Noorwegen zijn uitwisselbaar tot de volgende maximumhoeveelheid in ton:

    pm


    Soort:

    Lom

    Brosme brosme

    Gebied:

    Noorse wateren van 4

    (USK/04-N.)

    België

    0

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Denemarken

    75

     

    Duitsland

    0

     

    Frankrijk

    0

     

    Nederland

    0

     

    Unie

    75

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Evervissen

    Caproidae

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 6, 7 en 8

    (BOR/678-)

    Denemarken

    2 740

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Ierland

    7 715

     

    Unie

    10 455

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Haring(1)

    Clupea harengus

    Gebied:

    3a

    (HER/03A.)

    Denemarken

    9 080

    (2)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    145

    (2)

    Zweden

    9 498

    (2)

    Unie

    18 723

    (2)

    Noorwegen

    2 881

     

    Faeröer

    pm

    pm

     

    TAC

    21 604

     

    (1)

    Vangsten van haring in visserijen die gebruikmaken van vistuig met een maaswijdte gelijk aan of groter dan 32 mm.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: tot 50 % van deze hoeveelheid mag worden gevangen in wateren van de Unie van 4 (HER/*04-C.).


    Soort:

    Haring(1)

    Clupea harengus

    Gebied:

    Wateren van de Unie en Noorse wateren van 4 ten noorden van 53°30' N.B.

    (HER/4AB.)

    Denemarken

    49 993

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    33 852

     

    Frankrijk

    18 838

     

    Nederland

    46 381

     

    Zweden

    3 449

     

    Unie

    152 513

     

    Faeröer

    pm

     

    Noorwegen

    103 344

    (2)

    Verenigd Koninkrijk

    61 301

     

    TAC

    356 357

     

    (1)

    Vangsten van haring in visserijen die gebruikmaken van vistuig met een maaswijdte gelijk aan of groter dan 32 mm.

    (2)

    Binnen dit quotum gedane vangsten moeten in mindering worden gebracht op het Noorse TAC-aandeel. Binnen de limieten van dit quotum mag niet meer dan de hieronder opgegeven hoeveelheid worden gevangen in de wateren van de Unie van 4a en 4b (HER/*4AB-C).

    3 000

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag de Unie niet meer dan de hieronder opgegeven hoeveelheden vangen in de Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B.

    Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B. (HER/*4N-S62)

    Unie

    3 000


    Soort:

    Haring

    Clupea harengus

    Gebied:

    Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B.

    (HER/4N-S62)

    Zweden

    878

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Unie

    878

     

     

    TAC

    356 357

     

    (1)

    Bijvangsten van kabeljauw, schelvis, witte koolvis, wijting en zwarte koolvis worden in mindering gebracht op de quota voor die soorten.


    Soort:

    Haring (1)

    Clupea harengus

    Gebied:

    3a

    (HER/03A-BC)

    Denemarken

    5 692

    (2)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    51

    (2)

    Zweden

    916

    (2)

    Unie

    6 659

    (2)

     

    TAC

    6 659

    (2)

    (1)

    Uitsluitend voor vangsten van haring gevangen als bijvangst in visserijen die gebruikmaken van vistuig met een maaswijdte kleiner dan 32 mm.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: tot 50 % van dit quotum mag worden gevangen in wateren van de Unie van 4 (HER/*04-BC.).


    Soort

    Haring(1)

    Clupea harengus

    Gebied:

    4, 7d en wateren van de Unie van 2a

    (HER/2A47DX)

    België

    38

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    7 421

     

    Duitsland

    38

     

    Frankrijk

    38

     

    Nederland

    238

     

    Zweden

    36

     

    Unie

    7 609

     

    Verenigd Koninkrijk

    141

     

     

    TAC

    7 750

     

    (1)

    Uitsluitend voor vangsten van haring gevangen als bijvangst in visserijen die gebruikmaken van vistuig met een maaswijdte kleiner dan 32 mm.


    Soort:

    Haring(1)

    Clupea harengus

    Gebied:

    4c, 7d(2)

    (HER/4CXB7D)

    België

    8 257

    (3)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    668

    (3)

    Duitsland

    452

    (3)

    Frankrijk

    9 274

    (3)

    Nederland

    16 142

    (3)

    Unie

    34 793

    (3)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (3)

     

    TAC

    356 357

     

    (1)

    Uitsluitend voor vangsten van haring in visserijen die gebruikmaken van vistuig met een maaswijdte gelijk aan of groter dan 32 mm.

    (2)

    Uitgezonderd het Blackwater-bestand: bedoeld is het haringbestand van het zeegebied van de Theemsmonding in een gebied dat wordt begrensd door een loxodroom die rechtwijzend zuidwaarts gaat vanaf Landguard Point (51° 56' N.B., 1° 19,1' O.L.) tot 51° 33' N.B. en vandaar rechtwijzend westwaarts naar een punt op de kust van het Verenigd Koninkrijk.

    (3)

    Bijzondere voorwaarde: tot 50 % van dit quotum mag worden gevangen in 4b (HER/*04B.).


    Soort:

    Haring

    Clupea harengus

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5b, 6b en 6aN(1)

    (HER/5B6ANB)

    Duitsland

    206

    (2)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    39

    (2)

    Ierland

    278

    (2)

    Nederland

    206

    (2)

    Unie

    729

    (2)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (2)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Bedoeld is het haringbestand in het deel van ICES-gebied 6a ten oosten van 7° W.L. en ten noorden van 55° N.B., of ten westen van 7° W.L. en ten noorden van 56° N.B. met uitzondering van de Clyde.

    (2)

    Het is verboden gericht op haring te vissen in het deel van de onder deze TAC vallende ICES-gebieden dat tussen 56° N.B. en 57°30' N.B. ligt, met uitzondering van een gordel van zes zeemijl gemeten vanaf de basislijn van de territoriale zee van het Verenigd Koninkrijk.


    Soort:

    Haring

    Clupea harengus

    Gebied:

    6aS(1), 7b en 7c

    (HER/6AS7BC)

    Ierland

    721

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Nederland

    72

     

    Unie

    793

     

     

    TAC

    793

     

    (1)

    Bedoeld is het haringbestand in 6a ten zuiden van 56°00' N.B. en ten westen van 07°00' W.L.


    Soort:

    Haring

    Clupea harengus

    Gebied:

    7a(1)

    (HER/07A/MM)

    Ierland

    471

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Unie

    471

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Dit gebied wordt verminderd met de zone die wordt begrensd:

    in het noorden door de breedtegraad 52°30' N.B.,

    in het zuiden door de breedtegraad 52°00' N.B.,

    in het westen door de kust van Ierland,

    in het oosten door de kust van het Verenigd Koninkrijk.


    Soort:

    Haring

    Clupea harengus

    Gebied:

    7e en 7f (HER/7EF.)

    Frankrijk

    271

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Unie

    271

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Haring

    Clupea harengus

    Gebied:

    7g(1), 7h(1), 7j(1) en 7k(1)

    (HER/7G-K.)

    Duitsland

    6

    (2)

    Analytische TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    31

    (2)

    Ierland

    437

    (2)

    Nederland

    31

    (2)

    Unie

    505

    (2)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (2)

     

    TAC

    pm

    (2)

    (1)

    Dit gebied wordt uitgebreid met de zone die wordt begrensd:

    in het noorden door de breedtegraad 52°30' N.B.,

    in het zuiden door de breedtegraad 52°00' N.B.,

    in het westen door de kust van Ierland,

    in het oosten door de kust van het Verenigd Koninkrijk.

    (2)

    Dit quotum mag alleen worden toegewezen aan vaartuigen die overeenkomstig de beoordeling van de ICES deelnemen aan onderzoeksvisserij met het oog op het verzamelen van op de visserij gebaseerde gegevens voor dit bestand. Alvorens vangsten toe te staan, stellen de betrokken lidstaten de Commissie in kennis van de naam (namen) van het vaartuig (de vaartuigen).


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    Skagerrak

    (COD/03AN.)

    België

    5

     

    Analytische TAC

    Denemarken

    1 515

     

    Duitsland

    38

     

    Nederland

    9

     

    Zweden

    265

     

    Unie

    1 832

     

     

    TAC

    1 893

     


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    4; wateren van de Unie van 2a; het gedeelte van 3a dat niet tot het Skagerrak en het Kattegat behoort

    (COD/2A3AX4)

    België

    347

    (1)

    Analytische TAC

    Denemarken

    1 993

     

    Duitsland

    1 263

     

    Frankrijk

    428

    (1)

    Nederland

    1 126

    (1)

    Zweden

    13

     

    Unie

    5 170

     

    Noorwegen

    2 252

    (2)

    Verenigd Koninkrijk

    5 824

    (1)

     

    TAC

    13 246

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % worden gevangen in: 7d (COD/*07D.).

    (2)

    Mag in de wateren van de Unie worden gevangen. Binnen dit quotum gedane vangsten moeten in mindering worden gebracht op het Noorse TAC-aandeel.

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in het onderstaande gebied niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Noorse wateren van 4 (COD/*04N-)

    Unie

    4 494


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B.

    (COD/4N-S62)

    Zweden

    382

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Unie

    382

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijvangsten van schelvis, witte koolvis, wijting en zwarte koolvis worden in mindering gebracht op de quota voor die soorten.


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    6b; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b ten westen van 12°00' W.L. en van 12 en 14

    (COD/5W6-14)

    België

    0

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    0

     

    Frankrijk

    1

     

    Ierland

    2

     

    Unie

    3

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    6a; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b ten oosten van 12°00' W.L.

    (COD/5BE6A)

    België

    1

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 9 van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    7

    (1)

    Frankrijk

    76

    (1)

    Ierland

    142

    (1)

    Unie

    226

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten van kabeljauw in visserijen op andere soorten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij op kabeljauw niet toegestaan.


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    7a

    (COD/07A.)

    België

    1

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    3

    (1)

    Ierland

    49

    (1)

    Nederland

    1

    (1)

    Unie

    54

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan.


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    7b, 7c, 7e-k, 8, 9 en 10; wateren van de Unie

    van Cecaf 34.1.1

    (COD/7XAD34)

    België

    7

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 9 van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    114

    (1)

    Ierland

    166

    (1)

    Nederland

    0

    (1)

    Unie

    287

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten van kabeljauw in visserijen op andere soorten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij op kabeljauw niet toegestaan.


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    7d

    (COD/07D.)

    België

    33

    (1)

    Analytische TAC

    Frankrijk

    648

    (1)

    Nederland

    19

    (1)

    Unie

    700

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % worden gevangen in: 4; wateren van de Unie van 2a; het gedeelte van 3a dat niet tot het Skagerrak en het Kattegat behoort (COD/*2A3X4).


    Soort:

    Scharretongen

    Lepidorhombus spp.

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (LEZ/2AC4-C)

    België

    5

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    4

     

    Duitsland

    4

     

    Frankrijk

    24

     

    Nederland

    19

     

    Unie

    56

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Scharretongen

    Lepidorhombus spp.

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; 6;

    internationale wateren van 12 en 14

    (LEZ/56-14)

    Spanje

    308

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    1 204

    (1)

    Ierland

    352

     

    Unie

    1 864

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % worden gevangen in: wateren van de Unie van 2a en 4 (LEZ/*2AC4C).


    Soort:

    Scharretongen

    Lepidorhombus spp.

    Gebied:

    7

    (LEZ/07.)

    België

    274

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Spanje

    3 045

    (2)

    Frankrijk

    3 696

    (2)

    Ierland

    1 680

    (2)

    Unie

    8 695

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (2)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    10 % van dit quotum mag worden gevangen in 8a, 8b, 8d en 8e (LEZ/*8ABDE) voor bijvangsten in de gerichte visserij op tong.

    (2)

    35 % van dit quotum mag worden gevangen in 8a, 8b, 8d en 8e (LEZ/*8ABDE).


    Soort:

    Scharretongen

    Lepidorhombus spp.

    Gebied:

    8a, 8b, 8d en 8e

    (LEZ/8ABDE.)

    Spanje

    585

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    472

     

    Unie

    1 057

     

     

    TAC

    1 057

     


    Soort:

    Zeeduivels

    Lophiidae

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (ANF/2AC4-C)

    België

    182

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    401

    (1)

    Duitsland

    196

    (1)

    Frankrijk

    37

    (1)

    Nederland

    138

    (1)

    Zweden

    5

    (1)

    Unie

    959

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 10 % worden gevangen in: 6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 12 en 14 (ANF/*56-14).


    Soort:

    Zeeduivels

    Lophiidae

    Gebied:

    Noorse wateren van 4

    (ANF/04-N.)

    België

    37

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Denemarken

    935

     

    Duitsland

    15

     

    Nederland

    13

     

    Unie

    1 000

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Zeeduivels

    Lophiidae

    Gebied:

    6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 12 en 14

    (ANF/56-14)

    België

    118

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    134

    (1)

    Spanje

    126

     

    Frankrijk

    1 449

    (1)

    Ierland

    328

     

    Nederland

    113

    (1)

    Unie

    2 268

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % worden gevangen in: wateren van de Unie van 2a en 4 (ANF/*2AC4C).


    Soort:

    Zeeduivels

    Lophiidae

    Gebied:

    7

    (ANF/07.)

    België

    2 046

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    228

    (1)

    Spanje

    813

    (1)

    Frankrijk

    13 129

    (1)

    Ierland

    1 678

    (1)

    Nederland

    265

    (1)

    Unie

    18 159

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 10 % in 8a, 8b, 8d en 8e worden gevangen (ANF/*8ABDE).


    Soort:

    Zeeduivels

    Lophiidae

    Gebied:

    8a, 8b, 8d en 8e

    (ANF/8ABDE.)

    Spanje

    941

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    5 235

     

    Unie

    6 176

     

     

    TAC

    6 176

     


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    3a

    (HAD/03A.)

    België

    12

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    2 120

     

    Duitsland

    135

     

    Nederland

    2

     

    Zweden

    250

     

    Unie

    2 519

     

     

    TAC

    2 630

     


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    4; wateren van de Unie van 2a

    (HAD/2AC4.)

    België

    287

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    1 970

     

    Duitsland

    1 254

     

    Frankrijk

    2 185

     

    Nederland

    215

     

    Zweden

    169

     

    Unie

    6 080

     

    Noorwegen

    9 841

     

    Verenigd Koninkrijk

    26 865

     

     

    TAC

    42 785

     

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Noorse wateren van 4 (HAD/*04N-)

    Unie

    4 523


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B.

    (HAD/4N-S62)

    Zweden

    707

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Unie

    707

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijvangsten van kabeljauw, witte koolvis, wijting en zwarte koolvis worden in mindering gebracht op de quota voor die soorten.


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 6b, 12 en 14

    (HAD/6B1214)

    België

    7

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    9

     

    Frankrijk

    347

     

    Ierland

    247

     

    Unie

    610

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5b en 6a

    (HAD/5BC6A.)

    België

    6

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    6

    (1)

    Frankrijk

    264

    (1)

    Ierland

    650

    (1)

    Unie

    925

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Niet meer dan 10 % van dit quotum mag worden gevangen in 4; wateren van de Unie van 2a (HAD/*2AC4.).


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    7b-k, 8, 9 en 10; wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1

    (HAD/7X7A34)

    België

    91

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    5 441

     

    Ierland

    1 814

     

    Unie

    7 346

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    7a

    (HAD/07A.)

    België

    29

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    129

     

    Ierland

    771

     

    Unie

    929

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Wijting

    Merlangius merlangus

    Gebied:

    3a

    (WHG/03A.)

    Denemarken

    271

     

    Voorzorgs-TAC

    Nederland

    1

     

    Zweden

    29

     

    Unie

    301

     

     

    TAC

    929

     


    Soort:

    Wijting

    Merlangius merlangus

    Gebied:

    4; wateren van de Unie van 2a

    (WHG/2AC4.)

    België

    296

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    1 281

     

    Duitsland

    333

     

    Frankrijk

    1 925

     

    Nederland

    740

     

    Zweden

    2

     

    Unie

    4 575

     

    Noorwegen

    2 131

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    12 506

     

     

    TAC

    21 306

     

    (1)

    Mag in de wateren van de Unie worden gevangen. Binnen dit quotum gedane vangsten moeten in mindering worden gebracht op het Noorse TAC-aandeel.

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Noorse wateren van 4 (WHG/*04N-)

    Unie

    4 518


    Soort:

    Wijting

    Merlangius merlangus

    Gebied:

    6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 12 en 14

    (WHG/56-14)

    Duitsland

    1

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 9 van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    20

    (1)

    Ierland

    122

    (1)

    Unie

    143

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten van wijting in visserijen op andere soorten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij op wijting niet toegestaan.


    Soort:

    Wijting

    Merlangius merlangus

    Gebied:

    7a

    (WHG/07A.)

    België

    1

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 9 van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    9

    (1)

    Ierland

    114

    (1)

    Nederland

    0

    (1)

    Unie

    124

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten van wijting in visserijen op andere soorten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij op wijting niet toegestaan.


    Soort:

    Wijting

    Merlangius merlangus

    Gebied:

    7b, 7c, 7d, 7e, 7f, 7g, 7h, 7j en 7k

    (WHG/7X7A-C)

    België

    46

     

    Analytische TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    2 928

     

    Ierland

    2 324

     

    Nederland

    25

     

    Unie

    5 323

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Wijting en witte koolvis

    Merlangius merlangus en

    Pollachius pollachius

    Gebied:

    Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B.

    (W/P/4N-S62)

    Zweden

    190

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Unie

    190

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijvangsten van kabeljauw, schelvis en zwarte koolvis worden in mindering gebracht op de quota voor die soorten.


    Soort:

    Heek

    Merluccius merluccius

    Gebied:

    3a

    (HKE/03A.)

    Denemarken

    2 058

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Zweden

    175

    (1)

    Unie

    2 233

     

     

    TAC

    2 233

     

    (1)

    Van deze quota mogen overdrachten plaatsvinden naar wateren van de Unie van 2a en 4. Deze overdrachten worden evenwel vooraf aan de Commissie gemeld.


    Soort:

    Heek

    Merluccius merluccius

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (HKE/2AC4-C)

    België

    21

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    865

    (1)

    Duitsland

    99

    (1)

    Frankrijk

    191

    (1)

    Nederland

    50

    (1)

    Unie

    1 226

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Niet meer dan 10 % van dit quotum mag worden gebruikt voor bijvangsten in 3a (HKE/*03A.).


    Soort:

    Heek

    Merluccius merluccius

    Gebied:

    6 en 7; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b;

    internationale wateren van 12 en 14

    (HKE/571214)

    België

    290

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Spanje

    9 311

     

    Frankrijk

    14 379

    (1)

    Ierland

    1 742

     

    Nederland

    187

    (1)

    Unie

    25 909

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Van deze quota mogen overdrachten plaatsvinden naar wateren van de Unie van 2a en 4. Deze overdrachten worden evenwel vooraf aan de Commissie gemeld.

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    8a, 8b, 8d en 8e (HKE/*8ABDE)

    België

    38

    Spanje

    1 533

    Frankrijk

    1 533

    Ierland

    192

    Nederland

    19

    Unie

    3 315

    Verenigd Koninkrijk

    pm


    Soort:

    Heek

    Merluccius merluccius

    Gebied:

    8a, 8b, 8d en 8e

    (HKE/8ABDE.)

    België

    9

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Spanje

    6 622

     

    Frankrijk

    14 870

     

    Nederland

    19

    (1)

    Unie

    21 520

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Van deze quota mogen overdrachten plaatsvinden naar wateren van de Unie van 2a en 4. Deze overdrachten worden evenwel vooraf aan de Commissie gemeld.

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    6 en 7; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 12 en 14 (HKE/*57-14)

    België

    2

    Spanje

    1 918

    Frankrijk

    3 453

    Nederland

    6

    Unie

    5 379


    Soort:

    Blauwe wijting

    Micromesistius poutassou

    Gebied:

    Noorse wateren van 2 en 4

    (WHB/24-N.)

    Denemarken

    0

     

    Analytische TAC

    Unie

    0

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Blauwe wijting

    Micromesistius poutassou

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8a, 8b, 8d, 8e, 12 en 14

    (WHB/1X14)

    Denemarken

    45 680

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    17 761

     

    Spanje

    38 726

    (1)

    Frankrijk

    31 789

     

    Ierland

    35 373

     

    Nederland

    55 700

     

    Portugal

    3 598

    (1)

    Zweden

    11 300

     

    Unie

    239 927

    (2)

    Noorwegen

    37 500

     

    Faeröer

    pm

     

    Verenigd Koninkrijk

    71 670

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Van deze quota mogen overdrachten plaatsvinden naar 8c, 9 en 10; wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1. Deze overdrachten worden evenwel vooraf aan de Commissie gemeld.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: van de EU-quota in de wateren van de Unie en internationale wateren van 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8a, 8b, 8d, 8e, 12 en 14 (WHB/*NZJM1) en in 8c, 9 en 10; wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1 (WHB/*NZJM2), mag de volgende hoeveelheid worden gevangen in de Noorse exclusieve economische zone of in de visserijzone rond Jan Mayen:

    141 648


    Soort:

    Blauwe wijting

    Micromesistius poutassou

    Gebied:

    8c, 9 en 10; wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1

    (WHB/8C3411)

    Spanje

    28 644

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Portugal

    7 161

     

    Unie

    35 805

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: van de EU-quota in de wateren van de Unie en internationale wateren van 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8a, 8b, 8d, 8e, 12 en 14 (WHB/*NZJM1) en in 8c, 9 en 10; wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1 (WHB/*NZJM2), mag de volgende hoeveelheid worden gevangen in de Noorse exclusieve economische zone of in de visserijzone rond Jan Mayen

    141 648


    Soort:

    Blauwe wijting

    Micromesistius poutassou

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2, 4a, 5, 6 ten noorden van 56° 30′ N.B. en 7 ten westen van 12° W.L.

    (WHB/24A567)

    Noorwegen

    141 648

    (1) (2)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Faeröer

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    In mindering te brengen op de door Noorwegen vastgestelde quota.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: de vangst in 4a bedraagt niet meer dan de volgende hoeveelheid (WHB/*04A-C):

    pm


    Soort:

    Tongschar en witje

    Microstomus kitt en

    Glyptocephalus cynoglossus

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (L/W/2AC4-C)

    België

    160

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    440

     

    Duitsland

    57

     

    Frankrijk

    121

     

    Nederland

    366

     

    Zweden

    5

     

    Unie

    1 149

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Blauwe leng

    Molva dypterygia

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5b, 6 en 7

    (BLI/5B67-)

    Duitsland

    68

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Estland

    10

     

    Spanje

    213

     

    Frankrijk

    4 858

     

    Ierland

    19

     

    Litouwen

    4

     

    Polen

    2

     

    Overige

    19

    (1)

    Unie

    5 193

     

    Noorwegen

    0

    (2)

    Faeröer

    pm

    (3)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (BLI/5B67_AMS).

    (2)

    Te vangen in de wateren van de Unie van 2a, 4, 5b, 6 en 7 (BLI/*24X7C).

    (3)

    Bijvangsten van rondneusgrenadier en zwarte haarstaart worden op dit quotum in mindering gebracht. Te vangen in wateren van de Unie van 6a ten noorden van 56°30' N.B. en 6b. Deze bepaling geldt niet voor vangsten die onder de aanlandingsverplichting vallen.


    Soort:

    Blauwe leng

    Molva dypterygia

    Gebied:

    Internationale wateren van 12

    (BLI/12INT-)

    Estland

    0

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Spanje

    54

    (1)

    Frankrijk

    1

    (1)

    Litouwen

    1

    (1)

    Overige

    0

    (1) (2)

    Unie

    56

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan.

    (2)

    Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (BLI/12INT_AMS).


    Soort:

    Blauwe leng

    Molva dypterygia

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 2 en 4

    (BLI/24-)

    Denemarken

    1

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    1

     

    Ierland

    1

     

    Frankrijk

    5

     

    Overige

    1

    (1)

    Unie

    9

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (BLI/24_AMS).


    Soort:

    Blauwe leng

    Molva dypterygia

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 3a

    (BLI/03A-)

    Denemarken

    1

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    1

     

    Zweden

    1

     

    Unie

    3

     

     

    TAC

    3

     


    Soort:

    Leng

    Molva molva

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 1 en 2

    (LIN/1/2.)

    Denemarken

    pm

     

    Voorzorgs-TAC

    Duitsland

    pm

     

    Frankrijk

    pm

     

    Overige

    pm

    (1)

    Unie

    pm

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (LIN/1/2_AMS).


    Soort:

    Leng

    Molva molva

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 3a

    (LIN/03A-C.)

    België

    5

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    42

     

    Duitsland

    5

     

    Zweden

    16

     

    Unie

    68

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Leng

    Molva molva

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 4

    (LIN/04-C.)

    België

    10

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    160

    (1)

    Duitsland

    100

    (1)

    Frankrijk

    90

     

    Nederland

    3

     

    Zweden

    7

    (1)

    Unie

    370

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Hiervan mag tot 25 % maar niet meer dan 75 t worden gevangen in: wateren van de Unie van 3a (LIN/*03A-C).


    Soort:

    Leng

    Molva molva

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 5

    (LIN/05EI.)

    België

    pm

     

    Voorzorgs-TAC

    Denemarken

    pm

     

    Duitsland

    pm

     

    Frankrijk

    pm

     

    Unie

    pm

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Leng

    Molva molva

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 6, 7, 8, 9, 10, 12 en 14

    (LIN/6X14.)

    België

    30

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    5

    (1)

    Duitsland

    110

    (1)

    Ierland

    596

     

    Spanje

    2 231

     

    Frankrijk

    2 380

    (1)

    Portugal

    5

     

    Unie

    5 357

     

    Noorwegen

    0

     

    Faeröer

    pm

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 35 % worden gevangen in: wateren van de Unie van 4 (LIN/*04-C.).


    Soort:

    Leng

    Molva molva

    Gebied:

    Noorse wateren van 4

    (LIN/04-N.)

    België

    7

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Denemarken

    858

     

    Duitsland

    24

     

    Frankrijk

    10

     

    Nederland

    1

     

    Unie

    900

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Langoustine

    Nephrops norvegicus

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (NEP/2AC4-C)

    België

    581

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    581

     

    Duitsland

    9

     

    Frankrijk

    17

     

    Nederland

    300

     

    Unie

    1 488

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Langoustine

    Nephrops norvegicus

    Gebied:

    Noorse wateren van 4

    (NEP/04-N.)

    Denemarken

    200

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Duitsland

    0

     

    Unie

    200

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Langoustine

    Nephrops norvegicus

    Gebied:

    6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5

    (NEP/5BC6.)

    Spanje

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    pm

     

    Ierland

    pm

     

    Unie

    pm

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Langoustine

    Nephrops norvegicus

    Gebied:

    7

    (NEP/07.)

    Spanje

    579

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    2 345

    (1)

    Ierland

    3 557

    (1)

    Unie

    6 481

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in het onderstaande gebied niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Functionele eenheid 16 van ICES-deelgebied 7 (NEP/*07U16):

    Spanje

    578

    Frankrijk

    362

    Ierland

    696

    Unie

    1 636

    Verenigd Koninkrijk

    pm


    Soort:

    Noordse garnaal

    Pandalus borealis

    Gebied:

    3a

    (PRA/03A.)

    Denemarken

    1 741

     

    Analytische TAC

    Zweden

    938

     

    Unie

    2 679

     

     

    TAC

    5 016

     


    Soort:

    Noordse garnaal

    Pandalus borealis

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (PRA/2AC4-C)

    Denemarken

    286

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Nederland

    3

     

    Zweden

    12

     

    Unie

    301

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Noordse garnaal

    Pandalus borealis

    Gebied:

    Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B.

    (PRA/4N-S62)

    Denemarken

    200

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Zweden

    123

    (1)

    Unie

    323

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijvangsten van kabeljauw, schelvis, witte koolvis, wijting en zwarte koolvis worden in mindering gebracht op de quota voor die soorten.


    Soort:

    Schol

    Pleuronectes platessa

    Gebied:

    Skagerrak

    (PLE/03AN.)

    België

    82

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    10 596

     

    Duitsland

    54

     

    Nederland

    2 038

     

    Zweden

    568

     

    Unie

    13 338

     

     

    TAC

    19 188

     


    Soort:

    Schol

    Pleuronectes platessa

    Gebied:

    4; wateren van de Unie van 2a; het gedeelte van 3a dat niet tot het Skagerrak en het Kattegat behoort

    (PLE/2A3AX4)

    België

    4 472

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    14 533

     

    Duitsland

    4 192

     

    Frankrijk

    839

     

    Nederland

    27 949

     

    Unie

    51 985

     

    Noorwegen

    10 039

     

    Verenigd Koninkrijk

    37 960

     

     

    TAC

    143 419

     

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in het onderstaande gebied niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Noorse wateren van 4 (PLE/*04N-)

    Unie

    39 153


    Soort:

    Schol

    Pleuronectes platessa

    Gebied:

    6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b;

    internationale wateren van 12 en 14

    (PLE/56-14)

    Frankrijk

    6

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Ierland

    144

     

    Unie

    150

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Schol

    Pleuronectes platessa

    Gebied:

    7a

    (PLE/07A.)

    België

    43

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    19

     

    Ierland

    737

     

    Nederland

    13

     

    Unie

    812

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Schol

    Pleuronectes platessa

    Gebied:

    7d en 7e

    (PLE/7DE.)

    België

    1 126

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    3 755

     

    Unie

    4 881

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Schol

    Pleuronectes platessa

    Gebied:

    7f en 7g

    (PLE/7FG.)

    België

    247

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    443

     

    Ierland

    145

     

    Unie

    835

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Schol

    Pleuronectes platessa

    Gebied:

    7h, 7j en 7k

    (PLE/7HJK.)

    België

    2

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 9 van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    4

    (1)

    Ierland

    15

    (1)

    Nederland

    9

    (1)

    Unie

    30

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten van schol in visserijen op andere soorten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij op schol niet toegestaan.


    Soort:

    Witte koolvis

    Pollachius pollachius

    Gebied:

    6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 12 en 14

    (POL/56-14)

    Spanje

    1

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    30

     

    Ierland

    9

     

    Unie

    40

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Zwarte koolvis

    Pollachius virens

    Gebied:

    3a en 4; wateren van de Unie van 2a

    (POK/2C3A4)

    België

    19

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    2 287

     

    Duitsland

    5 776

     

    Frankrijk

    13 594

     

    Nederland

    58

     

    Zweden

    314

     

    Unie

    22 048

     

    Noorwegen

    31 096

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    6 368

     

     

    TAC

    59 512

     

    (1)

    Mag alleen in de wateren van de Unie van 4 en in 3a worden gevangen (POK/*3A4-C). Binnen dit quotum gedane vangsten moeten in mindering worden gebracht op het Noorse TAC-aandeel.


    Soort:

    Zwarte koolvis

    Pollachius virens

    Gebied:

    6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b, 12 en 14

    (POK/56-14)

    Duitsland

    319

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    3 160

     

    Ierland

    369

     

    Unie

    3 848

     

    Noorwegen

    0

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Zwarte koolvis

    Pollachius virens

    Gebied:

    Noorse wateren ten zuiden van 62° N.B.

    (POK/4N-S62)

    Zweden

    880

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Unie

    880

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijvangsten van kabeljauw, schelvis, witte koolvis en wijting worden in mindering gebracht op de quota voor die soorten.


    Soort:

    Zwarte koolvis

    Pollachius virens

    Gebied:

    7, 8, 9 en 10; wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1

    (POK/7/3411)

    België

    4

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    694

     

    Ierland

    870

     

    Unie

    1 568

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Tarbot en griet

    Scophthalmus maximus en Scophthalmus rhombus

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (T/B/2AC4-C)

    België

    248

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    530

     

    Duitsland

    135

     

    Frankrijk

    64

     

    Nederland

    1 879

     

    Zweden

    3

     

    Unie

    2 859

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Roggen

    Rajiformes

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (SRX/2AC4-C)

    België

    145

    (1) (2) (3)(4)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    6

    (1) (2) (3)

    Duitsland

    7

    (1) (2) (3)

    Frankrijk

    23

    (1) (2) (3)(4)

    Nederland

    123

    (1) (2) (3)(4)

    Unie

    304

    (1) (3)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2) (3)(4)

     

    TAC

    pm

    (3)

    (1)

    Vangsten van blonde rog (Raja brachyura) in de wateren van de Unie van 4 (RJH/04-C.), grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/2AC4-C), stekelrog (Raja clavata) (RJC/2AC4-C) en gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/2AC4-C) worden afzonderlijk gemeld.

    (2)

    Bijvangstquotum. Deze soorten mogen per visreis niet meer dan 25 % levend gewicht van de totale aan boord gehouden vangsten uitmaken. Deze voorwaarde geldt enkel voor vaartuigen met een lengte over alles van meer dan 15 m. Deze bepaling geldt niet voor vangsten die vallen onder de aanlandingsverplichting als vastgesteld in artikel 15, lid 1, van Verordening (EU) nr. 1380/2013.

    (3)

    Niet van toepassing op blonde rog (Raja brachyura) in de wateren van de Unie van 2a en kleinoogrog (Raja microocellata) in de wateren van de Unie van 2a en 4. Als vissen van deze soorten incidenteel worden gevangen, worden zij ongedeerd gelaten. Zij worden onmiddellijk teruggezet. De vissers worden aangemoedigd technieken en apparatuur te ontwikkelen en te gebruiken voor een snelle en behouden terugzetting van deze soorten.

    (4)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 10 % worden gevangen in de wateren van de Unie van 7d (SRX/*07D2.), onverminderd de verbodsbepalingen die in de artikelen 20 en 57 van deze verordening voor de daarin vermelde gebieden zijn vastgesteld. Vangsten van blonde rog (Raja brachyura) (RJH/*07D2.), grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/*07D2.), stekelrog (Raja clavata) (RJC/*07D2.) en gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/*07D2.) worden afzonderlijk gemeld. Deze bijzondere voorwaarde geldt niet voor kleinoogrog (Raja microocellata) en golfrog (Raja undulata).


    Soort:

    Roggen

    Rajiformes

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 3a

    (SRX/03A-C.)

    Denemarken

    22

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Zweden

    6

    (1)

    Unie

    28

    (1)

     

    TAC

    28

     

    (1)

    Vangsten van grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/03A-C.), blonde rog (Raja brachyura) (RJH/03A-C.) en gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/03A-C.) worden afzonderlijk gemeld.


    Soort:

    Roggen

    Rajiformes

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 6a, 6b, 7a-c en 7e-k

    (SRX/67AKXD)

    België

    473

    (1) (2) (3)(4)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Estland

    3

    (1) (2) (3)(4)

    Frankrijk

    2 121

    (1) (2) (3)(4)

    Duitsland

    6

    (1) (2) (3)(4)

    Ierland

    683

    (1) (2) (3)(4)

    Litouwen

    11

    (1) (2) (3)(4)

    Nederland

    2

    (1) (2) (3)(4)

    Portugal

    12

    (1) (2) (3)(4)

    Spanje

    571

    (1) (2) (3)(4)

    Unie

    3 882

    (1) (2) (3)(4)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2) (3)(4)

     

    TAC

    pm

    (3)(4)

    (1)

    Vangsten van grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/67AKXD), stekelrog (Raja clavata) (RJC/67AKXD), blonde rog (Raja brachyura) (RJH/67AKXD), gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/67AKXD), zandrog (Raja circularis) (RJI/67AKXD) en kaardrog (Raja fullonica) (RJF/67AKXD) worden afzonderlijk gemeld.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % worden gevangen in de wateren van de Unie van 7d (SRX/*07D.), onverminderd de verbodsbepalingen die in de artikelen 20 en 57 van deze verordening voor de daarin vermelde gebieden zijn vastgesteld. Vangsten van grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/*07D.), stekelrog (Raja clavata) (RJC/*07D.), blonde rog (Raja brachyura) (RJH/*07D.), gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/*07D.), zandrog (Raja circularis) (RJI/*07D.) en kaardrog (Raja fullonica) (RJF/*07D.) worden afzonderlijk gemeld. Deze bijzondere voorwaarde geldt niet voor kleinoogrog (Raja microocellata) en golfrog (Raja undulata).

    (3)

    Niet van toepassing op kleinoogrog (Raja microocellata), behalve in de wateren van de Unie van 7f en 7g. Als vissen van deze soort incidenteel worden gevangen, worden zij ongedeerd gelaten. Zij worden onmiddellijk teruggezet. De vissers worden aangemoedigd technieken en apparatuur te ontwikkelen en te gebruiken voor een snelle en behouden terugzetting van deze soorten. Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de wateren van de Unie van 7f en 7g (RJE/7FG.) niet meer kleinoogrog worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Soort:

    Kleinoogrog

    Raja microocellata

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 7f en 7g

    (RJE/7FG.)

    België

    5

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Estland

    0

    Frankrijk

    23

    Duitsland

    0

    Ierland

    7

    Litouwen

    0

    Nederland

    0

    Portugal

    0

    Spanje

    6

    Unie

    41

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

    TAC

    pm

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % worden gevangen in de wateren van de Unie van 7d; deze hoeveelheid wordt gemeld onder de volgende code: (RJE/*07D.). Deze bijzondere voorwaarde geldt onverminderd de verbodsbepalingen die in de artikelen 20 en 57 van deze verordening voor de daarin vermelde gebieden zijn vastgesteld.

    (4)

    Niet van toepassing op golfrog (Raja undulata).


    Soort:

    Roggen

    Rajiformes

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 7d

    (SRX/07D.)

    België

    61

    (1) (2) (3) (4)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    514

    (1) (2) (3) (4)

    Nederland

    3

    (1) (2) (3) (4)

    Unie

    578

    (1) (2) (3) (4)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2) (3) (4)

     

    TAC

    pm

    (4)

    (1)

    Vangsten van grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/07D.), stekelrog (Raja clavata) (RJC/07D.), blonde rog (Raja brachyura) (RJH/07D.), gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/07D.) en kleinoogrog (Raja microocellata) (RJE/07D.) worden afzonderlijk gemeld.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % worden gevangen in de wateren van de Unie van 6a, 6b, 7a-c en 7e-k (SRX/*67AKD). Vangsten van grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/*67AKD), stekelrog (Raja clavata) (RJC/*67AKD), blonde rog (Raja brachyura) (RJH/*67AKD) en gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/*67AKD) worden afzonderlijk gemeld. Deze bijzondere voorwaarde geldt niet voor kleinoogrog (Raja microocellata) en golfrog (Raja undulata).

    (3)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 10 % worden gevangen in de wateren van de Unie van 2a en 4 (SRX/*2AC4C). Vangsten van blonde rog (Raja brachyura) in de wateren van de Unie van 4 (RJH/*04-C.), grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/*2AC4C), stekelrog (Raja clavata) (RJC/*2AC4C) en gevlekte rog (Raja montagui) (RJM/*2AC4C) worden afzonderlijk gemeld. Deze bijzondere voorwaarde geldt niet voor kleinoogrog (Raja microocellata).

    (4)

    Niet van toepassing op golfrog (Raja undulata).


    Soort:

    Roggen

    Rajiformes

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 8 en 9

    (SRX/89-C.)

    België

    10

    (1) (2)

    Voorzorgs-TAC

    Frankrijk

    1 949

    (1) (2)

    Portugal

    1 580

    (1) (2)

    Spanje

    1 590

    (1) (2)

    Unie

    5 129

    (1) (2)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2)

     

    TAC

    pm

    (2)

    (1)

    Vangsten van grootoogrog (Leucoraja naevus) (RJN/89-C.), blonde rog (Raja brachyura) (RJH/89-C.) en stekelrog (Raja clavata) (RJC/89-C.) worden afzonderlijk gemeld.

    (2)

    Niet van toepassing op golfrog (Raja undulata). Op deze soort wordt niet gericht gevist in de gebieden waarvoor deze TAC geldt. In gevallen waarin de aanlandingsverplichting niet geldt, mag bijvangst van golfrog in de deelgebieden 8 en 9 alleen worden aangeland in gehele staat of van de ingewanden ontdaan. De vangsten overschrijden de quota in de onderstaande tabel niet. De bovenstaande bepalingen gelden onverminderd de verbodsbepalingen die in de artikelen 20 en 57 van deze verordening voor de daarin vermelde gebieden zijn vastgesteld. De bijvangst van golfrog wordt afzonderlijk gerapporteerd onder de in onderstaande tabellen vermelde codes. Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer golfrog worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Soort:

    Golfrog

    Raja undulata

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 8

    (RJU/8-C.)

    België

    0

    Voorzorgs-TAC

    Frankrijk

    13

    Portugal

    10

    Spanje

    10

    Unie

    33

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

    TAC

    pm

    Soort:

    Golfrog

    Raja undulata

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 9

    (RJU/9-C.)

    België

    0

    Voorzorgs-TAC

    Frankrijk

    20

    Portugal

    15

    Spanje

    15

    Unie

    50

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

    TAC

    pm


    Soort:

    Groenlandse heilbot/zwarte heilbot

    Reinhardtius hippoglossoides

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b en 6

    (GHL/2A-C46)

    Denemarken

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    pm

     

    Estland

    pm

     

    Spanje

     

     

    Frankrijk

    pm

     

    Ierland

    pm

     

    Litouwen

    pm

     

    Polen

    pm

     

    Unie

    pm

     

    Noorwegen

    pm

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Te vangen in de wateren van de Unie van 2a en 6. In 6 mag deze hoeveelheid alleen met beuglijnen worden gevangen (GHL/*2A6-C).


    Soort:

    Makreel

    Scomber scombrus

    Gebied:

    3a and 4; Union waters of 2a, 3b, 3c and Subdivisions 22-32

    (MAC/2A34.)

    België

    544

    (1) (2)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    18 666

    (1) (2)

    Duitsland

    567

    (1) (2)

    Frankrijk

    1 713

    (1) (2)

    Nederland

    1 724

    (1) (2)

    Zweden

    5 108

    (1) (2) (3)

    Unie

    28 322

    (1) (2)

    Noorwegen

    191 845

    (4)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)(2)

     

    TAC

    852 284

     

    (1)

    Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag ook in de twee onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

     

    Noorse wateren van 2a (MAC/*02AN-)

    Wateren van de Faeröer (MAC/*FRO1)

    België

    109

    pm

    Denemarken

    3 732

    pm

    Duitsland

    113

    pm

    Frankrijk

    343

    pm

    Nederland

    345

    pm

    Zweden

    1 022

    pm

    Unie

    5 664

    pm

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    pm

    (2)

    Mag ook in de Noorse wateren van 4a worden gevangen (MAC/*4AN.).

    (3)

    Bijzondere voorwaarde: inclusief de volgende hoeveelheid in ton in de Noorse wateren van 2a en 4a (MAC/*2A4AN):

    251

    Indien overeenkomstig deze bijzondere voorwaarde wordt gevist, worden bijvangsten van kabeljauw, schelvis, witte koolvis, wijting en zwarte koolvis in mindering gebracht op de quota voor die soorten.

    (4)

    In mindering te brengen op het Noorse TAC-aandeel (toegangsquotum). Deze hoeveelheid omvat het volgende Noorse aandeel in de Noordzee-TAC:

    55 397

    Dit quotum mag uitsluitend in 4a worden gevangen (MAC/*04A.), behalve de volgende hoeveelheid (in ton), die mag worden gevangen in 3a (MAC/*03A.):

    pm

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de volgende gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden

     

    3a

    3a en 4bc

    4b

    4c

    6, internationale wateren van 2a, van 1 januari tot en met 15 februari en van 1 september tot en met 31 december

     

    (MAC/*03A.)

    (MAC/*3A4BC)

    (MAC/*04B.)

    (MAC/*04C.)

    (MAC/*2A6.)

    Denemarken

    0

    4 130

    0

    0

    11 200

    Frankrijk

    0

    490

    0

    0

    0

    Nederland

    0

    490

    0

    0

    0

    Zweden

    0

    0

    390

    10

    2 914

    Verenigd Koninkrijk

    0

    490

    0

    0

    0

    Noorwegen

    pm

    0

    0

    0

    0


    Soort:

    Makreel

    Scomber scombrus

    Gebied:

    6, 7, 8a, 8b, 8d en 8e; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 2a, 12 en 14

    (MAC/2CX14-)

    Duitsland

    18 254

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Spanje

    19

    (1)

    Estland

    152

    (1)

    Frankrijk

    12 171

    (1)

    Ierland

    60 847

    (1)

    Letland

    112

    (1)

    Litouwen

    112

    (1)

    Nederland

    26 620

    (1)

    Polen

    1 285

    (1)

    Unie

    119 573

    (1)

    Noorwegen

    14 843

    (2) (3)

    Faeröer

    pm

    (4)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    852 284

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 25 % beschikbaar worden gemaakt voor uitwisselingen die kunnen worden gevangen door Spanje, Frankrijk en Portugal in 8c, 9 en 10 en de wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1 (MAC/*8C910).

    (2)

    Mag worden gevangen in 2a, 6a ten noorden van 56°30' N.B., 4a, 7d, 7e, 7f en 7h (MAC/*AX7H).

    (3)

    Noorwegen mag de volgende hoeveelheid (in ton) aan extra toegangsquotum vangen ten noorden van 56° 30' N.B.; deze hoeveelheid wordt in mindering gebracht op de vangstbeperking van Noorwegen (MAC/*N5630):

    38 369

    (4)

    Deze hoeveelheid wordt in mindering gebracht op de vangstbeperking van de Faeröer (toegangsquotum). Mag alleen worden gevangen in 6a ten noorden van 56°30' N.B. (MAC/*6AN56). Van 1 januari tot en met 15 februari en van 1 oktober tot en met 31 december mag dit quotum echter ook worden gevangen in 2a en in 4a ten noorden van 59° N.B. (EU-zone) (MAC/*24N59).

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden en perioden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

     

    Wateren van de Unie van 2a; wateren van de Unie en Noorse wateren van 4a. Gedurende de perioden van 1 januari tot en met 15 februari en van 1 september tot en met 31 december

    Noorse wateren van 2a

    Wateren van de Faeröer

     

    (MAC/*4A-EN)

    (MAC/*2AN-)

    (MAC/*FRO2)

    Duitsland

    4 591

    1 281

    pm

    Frankrijk

    3 061

    853

    pm

    Ierland

    15 305

    4 269

    pm

    Nederland

    6 696

    1 867

    pm

    Unie

    42 091

    20 013

    pm

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    pm

    pm


    Soort:

    Makreel

    Scomber scombrus

    Gebied:

    8c, 9 en 10; wateren van de Unie van Cecaf 34.1.1

    (MAC/8C3411)

    Spanje

    32 081

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    213

    (1)

    Portugal

    6 631

    (1)

    Unie

    38 925

     

     

    TAC

    852 284

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: de hoeveelheden die met andere lidstaten worden geruild, mogen in 8a, 8b en 8d worden gevangen (MAC/*8ABD.). De door Spanje, Portugal of Frankrijk te ruil aangeboden hoeveelheden die in 8a, 8b en 8d worden gevangen, mogen echter niet meer dan 25 % van de quota van de donorlidstaat bedragen.

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in het onderstaande gebied niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    8b (MAC/*08B.)

    Spanje

    2 694

    Frankrijk

    18

    Portugal

    557


    Soort::

    Makreel

    Scomber scombrus

    Gebied:

    Noorse wateren van 2a en 4a

    (MAC/2A4A-N)

    Denemarken

    13 359

     

    Analytische TAC

    Unie

    13 359

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Tong

    Solea solea

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (SOL/24-C.)

    België

    954

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    437

     

    Duitsland

    764

     

    Frankrijk

    191

     

    Nederland

    8 619

     

    Unie

    10 964

     

    Noorwegen

    10

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Mag alleen worden gevangen in de wateren van de Unie van 4 (SOL/*04-C.).


    Soort:

    Tong

    Solea solea

    Gebied:

    6; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 12 en 14

    (SOL/56-14)

    Ierland

    27

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Unie

    27

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Tong

    Solea solea

    Gebied:

    7a

    (SOL/07A.)

    België

    213

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    3

     

    Ierland

    61

     

    Nederland

    68

     

    Unie

    345

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Tong

    Solea solea

    Gebied:

    7d

    (SOL/07D.)

    België

    507

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    1 014

     

    Unie

    1 521

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Tong

    Solea solea

    Gebied:

    7e

    (SOL/07E.)

    België

    37

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    400

     

    Unie

    437

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Tong

    Solea solea

    Gebied:

    7f en 7g

    (SOL/7FG.)

    België

    497

     

    Analytische TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    50

     

    Ierland

    25

     

    Unie

    572

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Tong

    Solea solea

    Gebied:

    7h, 7j en 7k

    (SOL/7HJK.)

    België

    13

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 8, lid 2, van deze verordening is van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    27

     

    Ierland

    73

     

    Nederland

    22

     

    Unie

    135

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Sprot en geassocieerde bijvangsten

    Sprattus sprattus

    Gebied:

    3a

    (SPR/03A.)

    Denemarken

    pm

    (1) (2)

    Analytische TAC

    Duitsland

    pm

    (1) (2)

    Zweden

    pm

    (1) (2)

    Unie

    pm

    (1) (2)

     

    TAC

    pm

    (2)

    (1)

    Maximaal 5 % van het quotum mag bestaan uit bijvangsten van wijting en schelvis (OTH/*03A.). Uit hoofde van deze bepaling op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van wijting en schelvis en overeenkomstig artikel 15, lid 8, van Verordening (EU) nr. 1380/2013 op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van soorten mogen samen niet hoger zijn dan 9 % van het quotum.

    (2)

    Dit quotum mag alleen worden gevangen van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022.


    Soort:

    Sprot en geassocieerde bijvangsten

    Sprattus sprattus

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a en 4

    (SPR/2AC4-C)

    België

    pm

    (1) (2)

    Analytische TAC

    Denemarken

    pm

    (1) (2)

    Duitsland

    pm

    (1) (2)

    Frankrijk

    pm

    (1) (2)

    Nederland

    pm

    (1) (2)

    Zweden

    pm

    (1) (2) (3)

    Unie

    pm

    (1) (2)

    Noorwegen

    pm

    (1)

    Faeröer

    pm

    (1) (4)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    Dit quotum mag alleen worden gevangen van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022.

    (2)

    Maximaal 2 % van het quotum mag bestaan uit bijvangsten van wijting (OTH/*2AC4C). Uit hoofde van deze bepaling op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van wijting en overeenkomstig artikel 15, lid 8, van Verordening (EU) nr. 1380/2013 op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van soorten mogen samen niet hoger zijn dan 9 % van het quotum.

    (3)

    Inclusief zandspieringen.

    (4)

    Mag tot 4 % bijvangsten van haring bevatten.


    Soort:

    Sprot

    Sprattus sprattus

    Gebied:

    7d en 7e

    (SPR/7DE.)

    België

    2

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    166

     

    Duitsland

    2

     

    Frankrijk

    36

     

    Nederland

    36

     

    Unie

    242

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    pm

     


    Soort:

    Doornhaai

    Squalus acanthias

    Gebied:

    Wateren van de Unie en internationale wateren van 1, 5, 6, 7, 8, 12 en 14

    (DGS/15X14)

    België

    10

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    2

    (1)

    Spanje

    5

    (1)

    Frankrijk

    44

    (1)

    Ierland

    28

    (1)

    Nederland

    0

    (1)

    Portugal

    0

    (1)

    Unie

    89

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1)

     

    TAC

    pm

    (1)

    (1)

    In de gebieden waarvoor deze TAC geldt, mag niet gericht op doornhaai worden gevist. Exemplaren die incidenteel worden gevangen in visserijen waarin doornhaai niet onder de aanlandingsverplichting valt, moeten ongedeerd worden gelaten, en onmiddellijk worden teruggezet, overeenkomstig de artikelen 20 en 57 van deze verordening. In afwijking van artikel 14 mag een vaartuig dat deelneemt aan het door het WTECV positief beoordeelde programma ter vermijding van bijvangsten, per maand niet meer dan 2 ton doornhaai die dood is op het moment dat het vistuig aan boord wordt gehesen, aanlanden. De lidstaten die deelnemen aan het programma ter vermijding van bijvangsten, moeten ervoor zorgen dat de totale hoeveelheden doornhaai die jaarlijks op grond van deze afwijking worden aangeland, niet hoger zijn dan de hierboven vermelde hoeveelheden. Alvorens enige aanlanding toe te staan, stellen zij de Commissie in kennis van de lijst van deelnemende vaartuigen. De lidstaten wisselen informatie uit over de gebieden waar bijvangsten worden vermeden.


    Soort:

    Horsmakrelen en geassocieerde bijvangsten

    Trachurus spp.

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 4b, 4c en 7d

    (JAX/4BC7D)

    België

    7

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    3 118

    (1)

    Duitsland

    275

    (1) (2)

    Spanje

    58

    (1)

    Frankrijk

    258

    (1) (2)

    Ierland

    196

    (1)

    Nederland

    1 876

    (1) (2)

    Portugal

    6

    (1)

    Zweden

    44

    (1)

    Unie

    5 838

     

    Noorwegen

    0

    (3)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (1) (2)

     

    TAC

    pm

     

    (1)

    Maximaal 5 % van het quotum mag bestaan uit bijvangsten van evervissen, schelvis, wijting en makreel (OTH/*4BC7D). Uit hoofde van deze bepaling op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van evervissen, schelvis, wijting en makreel en overeenkomstig artikel 15, lid 8, van Verordening (EU) nr. 1380/2013 op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van soorten mogen samen niet hoger zijn dan 9 % van het quotum.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: tot 5 % van wat voor dit quotum in sector 7d wordt gevangen, mag worden verrekend met de quota voor het volgende gebied: wateren van de Unie van 2a, 4a, 6, 7a-c,7e-k, 8a, 8b, 8d en 8e; wateren van de Unie en internationale wateren van 5b; internationale wateren van 12 en 14 (JAX/*7D-EU).

    (3)

    Mag worden gevangen in de wateren van de Unie van 4a, maar mag niet worden gevangen in de wateren van de Unie van 7d (JAX/*04-C.).


    Soort:

    Horsmakrelen

    Trachurus spp.

    Gebied:

    8c

    (JAX/08C.)

    Spanje

    5 808

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    101

     

    Portugal

    574

    (1)

    Unie

    6 483

     

     

    TAC

    6 483

     

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: tot 10 % van dit quotum mag worden gevangen in 9 (JAX/*09.).


    Soort:

    Kever en geassocieerde bijvangsten

    Trisopterus esmarkii

    Gebied:

    3a; wateren van de Unie van 2a en 4

    (NOP/2A3A4.)

    Jaar

    2021

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Denemarken

    94 372

    (1)(3)

    Duitsland

    19

    (1) (2)(3)

    Nederland

    70

    (1)(2)(3)

    Unie

    94 461

    (1)(3)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

    Noorwegen

    0

    (4)

    Faeröer

    pm

    (5)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Maximaal 5 % van het quotum mag bestaan uit bijvangsten van schelvis en wijting (OT2/*2A3A4). Uit hoofde van deze bepaling op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van schelvis en wijting en overeenkomstig artikel 15, lid 8, van Verordening (EU) nr. 1380/2013 op het quotum in mindering gebrachte bijvangsten van soorten mogen samen niet hoger zijn dan 9 % van het quotum.

    (2)

    Het quotum mag alleen worden gevangen in de wateren van de Unie van de ICES-gebieden 2a, 3a en 4.

    (3)

    Het quotum van de Unie mag alleen worden gevangen van 1 november 2020 tot en met 31 juli 2021.

    (4)

    Er moet een sorteerrooster worden gebruikt.

    (5)

    Er moet een sorteerrooster worden gebruikt. Met inbegrip van maximaal 15 % onvermijdelijke bijvangsten (NOP/*2A3A4) die op dit quotum in mindering moeten worden gebracht.


    Soort:

    Industriële vis

    Gebied:

    Noorse wateren van 4

    (I/F/04-N.)

    Zweden

    800

    (1) (2)

    Voorzorgs-TAC

    Unie

    800

     

     

    TAC

    Niet relevant

    (1)

    Bijvangsten van kabeljauw, schelvis, witte koolvis, wijting en zwarte koolvis worden in mindering gebracht op de quota voor die soorten.

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: waarvan niet meer dan de volgende hoeveelheid horsmakrelen (JAX/*04-N.):

    400


    Soort:

    Andere soorten

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 5b, 6 en 7

    (OTH/5B67-C)

    Unie

    Niet relevant

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 7, lid 1, van deze verordening is van toepassing.

    Noorwegen

    pm

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Uitsluitend vangsten met beuglijnen.


    Soort:

    Andere soorten

    Gebied:

    Noorse wateren van 4

    (OTH/04-N.)

    België

    23

     

    Voorzorgs-TAC

    Denemarken

    2 081

     

    Duitsland

    234

     

    Frankrijk

    96

     

    Nederland

    166

     

    Zweden

    Niet relevant

    (1)

    Unie

    2 600

    (2)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Door Noorwegen aan Zweden toegekend quotum op traditioneel niveau voor “andere soorten”.

    (2)

    Soorten waarvoor geen andere TAC's gelden.


    Soort:

    Andere soorten

    Gebied:

    Wateren van de Unie van 2a, 4 en 6a ten noorden van 56°30' N.B.

    (OTH/2A46AN)

    Unie

    Niet relevant

     

    Voorzorgs-TAC

    Noorwegen

    1 000

    (1) (2)

    Faeröer

    pm

    (3)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Beperkt tot 2a en 4 (OTH/*2A4-C).

    (2)

    Soorten waarvoor geen andere TAC's gelden.

    (3)

    Te vangen in 4 en 6a ten noorden van 56°30' N.B. (OTH/*46AN).


    Soort:

    Heek

    Merluccius merluccius

    Gebied:

    Noorse wateren van 4

    (HKE/04-N.)

    België

    17

     

    Voorzorgs-TAC”

    Denemarken

    1 601

     

    Duitsland

    180

     

    Frankrijk

    74

     

    Nederland

    128

     

    Zweden

    Niet relevant

     

    Unie

    2 000

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    DEEL C: Wijzigingen van bijlage IB bij Verordening (EU) 2021/92

    In bijlage IB bij Verordening (EU) 2021/92 worden de desbetreffende vangstmogelijkhedentabellen vervangen door:

    “Soort:

    Haring

    Clupea harengus

    Gebied:

    Wateren van de Unie, wateren van de Faeröer, Noorse wateren en internationale wateren van 1 en 2

    (HER/1/2-)

    België

    13

    (1)

    Analytische TAC

    Denemarken

    13 015

    (1)

    Duitsland

    2 279

    (1)

    Spanje

    43

    (1)

    Frankrijk

    562

    (1)

    Ierland

    3 370

    (1)

    Nederland

    4 658

    (1)

    Polen

    659

    (1)

    Portugal

    43

    (1)

    Finland

    202

    (1)

    Zweden

    4 823

    (1)

    Unie

    29 667

    (1)

    Verenigd Koninkrijk

    12 715

    (1)

    Faeröer

    pm

    (2)(3)

    Noorwegen

    0

    (2)(4)

     

    TAC

    651 033

     

    (1)

    Bij het rapporteren van vangsten aan de Commissie worden tevens de in elk van de volgende gebieden gevangen hoeveelheden gerapporteerd: het gereglementeerde gebied van de NEAFC en de wateren van de Unie.

    (2)

    Mag worden gevangen in de wateren van de Unie ten noorden van 62° N.B.

    (3)

    Te verrekenen met de vangstbeperkingen van de Faeröer.

    (4)

    Te verrekenen met de vangstbeperkingen van Noorwegen.

    Bijzondere voorwaarde: binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

    Noorse wateren ten noorden van 62° N.B. en de visserijzone rond Jan Mayen (HER/*2AJMN)

    29 667

    2, 5b ten noorden van 62° N.B. (wateren van de Faeröer) (HER/*25B-F)

    België

    pm

    Denemarken

    pm

    Duitsland

    pm

    Spanje

    pm

    Frankrijk

    pm

    Ierland

    pm

    Nederland

    pm

    Polen

    pm

    Portugal

    pm

    Finland

    pm

    Zweden

    pm

    Verenigd Koninkrijk

    pm


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    Noorse wateren van 1 en 2

    (COD/1N2AB.)

    Duitsland

    2 336

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Griekenland

    290

     

    Spanje

    2 607

     

    Ierland

    290

     

    Frankrijk

    2 144

     

    Portugal

    2 607

     

    Unie

    10 274

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    1 en 2b

    (COD/1/2B.)

    Duitsland

    5 626

    (3)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Spanje

    11 331

    (3)

    Frankrijk

    2 658

    (3)

    Polen

    2 335

    (3)

    Portugal

    2 274

    (3)

    Andere lidstaten

    421

    (1) (3)

    Unie

    24 645

    (2) (3)

    Verenigd Koninkrijk

    pm

    (3)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Met uitzondering van Duitsland, Spanje, Frankrijk, Polen, Portugal. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (COD/1/2B_AMS).

    (2)

    De toewijzing van het aandeel van het voor de Unie beschikbare kabeljauwbestand in de zone Spitsbergen en Bereneiland en de bijvangsten van schelvis laten de uit het Verdrag van Parijs van 1920 voortvloeiende rechten en verplichtingen geheel onverlet.

    (3)

    Bijvangsten van schelvis mogen per trek tot 14 % uitmaken. De bijvangsten van schelvis komen boven op het quotum voor kabeljauw.


    Soort:

    Kabeljauw en schelvis

    Gadus morhua en Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    Wateren van de Faeröer van 5b

    (C/H/05B-F.)

    Duitsland

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Frankrijk

    pm

     

    Unie

    pm

     

    Verenigd Koninkrijk

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant


    Soort:

    Schelvis

    Melanogrammus aeglefinus

    Gebied:

    Noorse wateren van 1 en 2

    (HAD/1N2AB.)

    Germany

    312

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    France

    188

     

    Union

    500

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Blauwe wijting

    Micromesistius poutassou

    Gebied:

    Wateren van de Faeröer

    (WHB/2A4AXF)

    Denemarken

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Duitsland

    pm

     

    Frankrijk

    pm

     

    Nederland

    pm

     

    Unie

    pm

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Vangsten van blauwe wijting mogen onvermijdelijke bijvangsten van grote zilvervis bevatten.


    Soort:

    Leng en blauwe leng

    Molva molva en molva dypterygia

    Gebied:

    Wateren van de Faeröer van 5b

    (B/L/05B-F.)

    Duitsland

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Frankrijk

    pm

     

    Unie

    pm

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijvangsten van rondneusgrenadier en zwarte haarstaart mogen tot maximaal de volgende hoeveelheid op dit quotum in mindering worden gebracht (OTH/*05B-F):

    pm


    Soort:

    Zwarte koolvis

    Pollachius virens

    Gebied:

    Noorse wateren van 1 en 2

    (POK/1N2AB.)

    Duitsland

    663

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Frankrijk

    107

     

    Unie

    770

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Zwarte koolvis

    Pollachius virens

    Gebied:

    Wateren van de Faeröer van 5b

    (POK/05B-F.)

    België

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Duitsland

    pm

     

    Frankrijk

    pm

     

    Nederland

    pm

     

    Unie

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Groenlandse heilbot/zwarte heilbot

    Reinhardtius hippoglossoides

    Gebied:

    Noorse wateren van 1 en 2

    (GHL/1N2AB.)

    Duitsland

    50

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Unie

    50

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan..


    Soort:

    Roodbaarzen

    Sebastes mentella

    Gebied:

    Noorse wateren van 1 en 2

    (REB/1N2AB.)

    Duitsland

    851

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Spanje

    106

     

    Frankrijk

    93

     

    Portugal

    450

     

    Unie

    1 500

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Roodbaarzen

    Sebastes spp.

    Gebied:

    Wateren van de Faeröer van 5b

    (RED/05B-F.)

    België

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Duitsland

    pm

     

    Frankrijk

    pm

     

    Unie

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Andere soorten

    Gebied:

    Noorse wateren van 1 en 2

    (OTH/1N2AB.)

    Duitsland

    71

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Frankrijk

    29

    (1)

    Unie

    100

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Uitsluitend voor bijvangsten. In het kader van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan.


    Soort:

    Andere soorten(1)

    Gebied:

    Wateren van de Faeröer van 5b

    (OTH/05B-F.)

    Duitsland

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Frankrijk

    pm

     

    Unie

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Exclusief soorten zonder handelswaarde.


    Soort:

    Platvis

    Pleuronectiformes

    Gebied:

    Wateren van de Faeröer van 5b

    (FLX/05B-F.)

    Duitsland

    pm

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Frankrijk

    pm

     

    Unie

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Kabeljauw

    Gadus morhua

    Gebied:

    Groenlandse wateren van NAFO 1F en Groenlandse wateren van 5, 12 en 14

    (COD/N1GL14)

    Duitsland

    1 950

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Unie

    1 950

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Mag niet worden gevangen van 1 maart tot en met 31 mei in het beheersgebied Kleine Bank binnen de lijnen die de punten met de volgende coördinaten met elkaar verbinden:

    Punt

    Breedtegraad

    Lengtegraad

    1

    65° 00' N

    38° 00' W

    2

    65° 00' N

    35° 15' W

    3

    64° 00' N

    35° 15' W

    4

    64° 00' N

    38° 00' W


    Soort:

    Grenadiervissen

    Macrourus spp.

    Gebied:

    Groenlandse wateren van 5 en 14

    (GRV/514GRN)

    Unie

    75

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

     

    TAC

    Niet relevant

    (2)

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: rondneusgrenadier (Coryphaenoides rupestris) (RNG/514GRN) en noordelijke grenadier (Macrourus berglax) (RHG/514GRN) mogen niet gericht worden bevist. Zij mogen alleen als bijvangst worden gevangen en moeten afzonderlijk worden gerapporteerd.

    (2)

    De hoeveelheid hieronder, uitgedrukt in ton, wordt toegewezen aan Noorwegen. Bijzondere voorwaarde voor deze hoeveelheid: rondneusgrenadier (Coryphaenoides rupestris) (RNG/514GRN) en noordelijke grenadier (Macrourus berglax) (RHG/514GRN) mogen niet gericht worden bevist. Zij mogen alleen als bijvangst worden gevangen en moeten afzonderlijk worden gerapporteerd.

    25


    Soort:

    Grenadiervissen

    Macrourus spp.

    Gebied:

    Groenlandse wateren van NAFO 1

    (GRV/N1GRN.)

    Unie

    60

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

     

    TAC

    Niet relevant

    (2)

    (1)

    Bijzondere voorwaarde: rondneusgrenadier (Coryphaenoides rupestris) (RNG/N1GRN) en noordelijke grenadier (Macrourus berglax) (RHG/N1GRN) mogen niet gericht worden bevist. Zij mogen alleen als bijvangst worden gevangen en moeten afzonderlijk worden gerapporteerd.

    (2)

    De hoeveelheid hieronder, uitgedrukt in ton, wordt toegewezen aan Noorwegen. Bijzondere voorwaarde voor deze hoeveelheid: rondneusgrenadier (Coryphaenoides rupestris) (RNG/N1GRN) en noordelijke grenadier (Macrourus berglax) (RHG/N1GRN) mogen niet gericht worden bevist. Zij mogen alleen als bijvangst worden gevangen en moeten afzonderlijk worden gerapporteerd.

    40


    Soort:

    Lodde

    Mallotus villosus

    Gebied:

    Groenlandse wateren van 5 en 14

    (CAP/514GRN)

    Denemarken

    nog vast te stellen

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Duitsland

    nog vast te stellen

     

    Zweden

    nog vast te stellen

     

    Alle lidstaten

    nog vast te stellen

    (1)

    Unie

    nog vast te stellen

    (2)

    Noorwegen

    nog vast te stellen

    (2)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Denemarken, Duitsland en Zweden mogen pas gebruikmaken van het quotum voor “alle lidstaten” wanneer zij hun eigen quotum hebben opgebruikt. Lidstaten waaraan meer dan 10 % van het quotum van de Unie is toegewezen, mogen het quotum voor “alle lidstaten” evenwel niet gebruiken. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (CAP/514GRN_AMS).

    (2)

    Voor een vangstperiode van 20 juni 2021 tot en met 15 april 2022.


    Soort:

    Noordse garnaal

    Pandalus borealis

    Gebied:

    Groenlandse wateren van 5 en 14

    (PRA/514GRN)

    Denemarken

    1 325

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    1 325

     

    Unie

    2 650

     

    Noorwegen

    1 000

     

    Faeröer

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Noordse garnaal

    Pandalus borealis

    Gebied:

    Groenlandse wateren van NAFO 1

    (PRA/N1GRN.)

    Denemarken

    1 300

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    1 300

     

    Unie

    2 600

     

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    Groenlandse heilbot/zwarte heilbot

    Reinhardtius hippoglossoides

    Gebied:

    Groenlandse wateren van NAFO 1

    (GHL/N1G-S68)

    Duitsland

    1 700

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Unie

    1 700

    (1)

    Noorwegen

    550

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Moet worden gevangen ten zuiden van 68° N.B.


    Soort:

    Groenlandse heilbot/zwarte heilbot

    Reinhardtius hippoglossoides

    Gebied:

    Groenlandse wateren van 5, 12 en 14

    (GHL/5-14GL)

    Duitsland

    4 190

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Unie

    4 190

    (1)

    Noorwegen

    650

     

    Faeröer

    pm

     

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Mag met niet meer dan 6 vaartuigen tegelijkertijd worden gevangen.


    Soort:

    Roodbaarzen (pelagisch)

    Sebastes spp.

    Gebied:

    Groenlandse wateren van NAFO 1F en Groenlandse wateren van 5, 12 en 14

    (RED/N1G14P)

    Duitsland

    0

    (1) (2) (3)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    0

    (1) (2) (3)

    Unie

    0

    (1) (2) (3)

    Noorwegen

    0

    (1) (2)

    Faeröer

    0

    (1) (2) (4)

     

    TAC

    Niet relevant

    (1)

    Mag alleen worden gevangen van 10 mei tot en met 31 december.

    (2)

    Mag alleen worden gevangen in Groenlandse wateren binnen het beschermingsgebied voor roodbaarzen dat wordt begrensd door de lijnen die de punten met de volgende coördinaten met elkaar verbinden:

    Punt

    Breedtegraad

    Lengtegraad

    1

    64°45'N

    28°30'W

    2

    62°50'N

    25°45'W

    3

    61°55'N

    26°45'W

    4

    61°00'N

    26°30'W

    5

    59°00'N

    30°00'W

    6

    59°00'N

    34°00'W

    7

    61°30'N

    34°00'W

    8

    62°50'N

    36°00'W

    9

    64°45'N

    28°30'W

    (3)

    Bijzondere voorwaarde: dit quotum mag ook worden gevangen in de internationale wateren van bovengenoemd beschermingsgebied voor roodbaarzen (RED/*5-14P).

    (4)

    Mag alleen worden gevangen in Groenlandse wateren van 5 en 14 (RED/*514GN).


    Soort:

    Roodbaarzen (demersaal)

    Sebastes spp.

    Gebied:

    Groenlandse wateren van NAFO 1F en Groenlandse wateren van 5 en 14

    (RED/N1G14D)

    Duitsland

    1 831

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

    Frankrijk

    9

    (1)

    Unie

    1 840

    (1)

     

    TAC

    Niet relevant

    (1)

    Mag alleen met trawls worden gevangen, en alleen ten noorden en ten westen van de lijn die door de volgende coördinaten wordt bepaald:

    Punt

    Breedtegraad

    Lengtegraad

    1

    59°15'N

    54°26'W

    2

    59°15'N

    44°00'W

    3

    59°30'N

    42°45'W

    4

    60°00'N

    42°00'W

    5

    62°00'N

    40°30'W

    6

    62°00'N

    40°00'W

    7

    62°40'N

    40°15'W

    8

    63°09'N

    39°40'W

    9

    63°30'N

    37°15'W

    10

    64°20'N

    35°00'W

    11

    65°15'N

    32°30'W

    12

    65°15'N

    29°50'W


    Soort:

    Bijvangsten(1)

    Gebied:

    Groenlandse wateren

    (B-C/GRL)

    Unie

    600

     

    Voorzorgs-TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 7 bis van deze verordening is van toepassing.

     

    TAC

    Niet relevant

     

    (1)

    Bijvangsten van grenadiervissen (Macrourus spp.) worden gerapporteerd overeenkomstig de volgende vangstmogelijkhedentabellen: grenadiervissen in de Groenlandse wateren van 5 en 14 (GRV/514GRN) en grenadiervissen in de Groenlandse wateren van NAFO 1 (GRV/N1GRN.)”.

    DEEL D: Wijzigingen van bijlage IC bij Verordening (EU) 2021/92

    In bijlage IC bij Verordening (EU) 2021/92 wordt de tabel met de vangstmogelijkheden voor roodbaarzen in NAFO 3M vervangen door:

    “Soort:

    Roodbaarzen

    Sebastes spp.

    Gebied:

    NAFO 3M

    (RED/N3M.)

    Estland

    1 571

    (1)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Duitsland

    513

    (1)

    Letland

    1 571

    (1)

    Litouwen

    1 571

    (1)

    Spanje

    233

    (1)

    Portugal

    2 354

    (1)

    Unie

    7 813

    (1)

     

    TAC

    8 448

    (1)

    (1)

    Op voorwaarde dat de voor dit bestand voor alle NAFO-partijen vastgestelde TAC, zoals aangegeven, wordt nageleefd. Binnen die TAC mag vóór 1 juli 2021 niet meer dan de volgende tussentijdse hoeveelheid worden gevangen: 4 224 .”.

    DEEL E: Wijzigingen van bijlage ID bij Verordening (EU) 2021/92

    In bijlage ID bij Verordening (EU) 2021/92 worden de desbetreffende vangstmogelijkhedentabellen vervangen door:

    “Soort:

    Blauwvintonijn

    Thunnus thynnus

    Gebied:

    Atlantische Oceaan, ten oosten van 45° W.L., en Middellandse Zee

    (BFT/AE45WM)

    Cyprus

    168,95

    (4)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Griekenland

    314,03

    (7)

    Spanje

    6 093,28

    (2)(4)(7)

    Frankrijk

    6 012,47

    (2)(3)(4)

    Kroatië

    950,30

    (6)

    Italië

    4 745,34

    (4)(5)

    Malta

    389,32

    (4)

    Portugal

    572,97

    (7)

    Andere lidstaten

    64,95

    (1)

    Unie

    19 311,6

    (2)(3)(4)(5)

    Bijzondere extra toewijzing

    100

    (7)

    TAC

    36 000

     

    (1)

    Met uitzondering van Cyprus, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Kroatië, Italië, Malta en Portugal, en uitsluitend als bijvangst. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (BFT/AE45WM_AMS).

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: in het kader van deze TAC worden de vangstbeperkingen en de verdeling daarvan over de lidstaten voor vangsten van blauwvintonijn tussen 8 kg/75 cm en 30 kg/115 cm van de in bijlage VI, punt 1, bedoelde vaartuigen als volgt vastgesteld (BFT/*8301):

    Spanje

    925,33

    Frankrijk

    429,87

    Unie

    1 355,20

    (3)

    Bijzondere voorwaarde: in het kader van deze TAC worden de vangstbeperkingen en de verdeling daarvan over de lidstaten voor vangsten van blauwvintonijn met een gewicht van ten minste 6,4 kg en een lengte van ten minste 70 cm van de in bijlage VI, punt 1, bedoelde vaartuigen als volgt vastgesteld (BFT/*641):

    Frankrijk

    100,00

    Unie

    100,00

    (4)

    Bijzondere voorwaarde: in het kader van deze TAC worden de vangstbeperkingen en de verdeling daarvan over de lidstaten voor vangsten van blauwvintonijn tussen 8 kg/75 cm en 30 kg/115 cm van de in bijlage VI, punt 2, bedoelde vaartuigen als volgt vastgesteld (BFT/*8302):

    Spanje

    122,15

    Frankrijk

    120,53

    Italië

    95,13

    Cyprus

    3,39

    Malta

    7,80

    Unie

    349,01

    (5)

    Bijzondere voorwaarde: in het kader van deze TAC worden de vangstbeperkingen en de verdeling daarvan over de lidstaten voor vangsten van blauwvintonijn tussen 8 kg/75 cm en 30 kg/115 cm van de in bijlage VI, punt 3, bedoelde vaartuigen als volgt vastgesteld (BFT/*643):

    Italië

    95,13

    Unie

    95,13

    (6)

    Bijzondere voorwaarden: in het kader van deze TAC worden de vangstbeperkingen en de verdeling daarvan over de lidstaten voor vangsten van blauwvintonijn tussen 8 kg/75 cm en 30 kg/115 cm voor kweekdoeleinden van de in bijlage VI, punt 3, bedoelde vaartuigen als volgt vastgesteld (BFT/*8303F):

    Kroatië

    857,28

    Unie

    857,28

    (7)

    In 2021 krijgt de Europese Unie bij de toegewezen quota van 19 360 ton, een extra toewijzing van 100 ton, uitsluitend voor vaartuigen voor ambachtelijke visserij van specifieke archipels in Griekenland (Ionische Eilanden), Spanje (Canarische Eilanden) en Portugal (Azoren en Madeira). De specifieke toewijzing van deze extra hoeveelheid aan de betrokken lidstaten is als volgt (BFT/AVARCH):

    Griekenland

    4,5

    Spanje

    87,3

    Portugal

    8,2

    Unie

    100


    Soort

    Zwaardvis

    Xiphias gladius

    Gebied:

    Atlantische Oceaan, ten noorden van 5° N.B.

    (SWO/AN05N)

    Spanje

    6 535,04

    (2)

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Portugal

    1 010,29

    (2)

    Andere lidstaten

    139,70

    (1)(2)

    Unie

    7 685,03

    (3)

    TAC

    13 200

     

    (1)

    Met uitzondering van Spanje en Portugal, en uitsluitend als bijvangst. Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (SWO/AN05N_AMS).

    (2)

    Bijzondere voorwaarde: tot 2,39 % van deze hoeveelheid mag in de Atlantische Oceaan, ten zuiden van 5° N.B. worden gevangen (SWO/*AS05N). Vangsten in het kader van deze bijzondere voorwaarde die op het gedeelde quotum in mindering moeten worden gebracht, worden afzonderlijk gerapporteerd (SWO/* AS05N_AMS).

    (3)

    Na overdracht van 40 ton aan Saint-Pierre en Miquelon (ICCAT Rec. 17-02).


    Soort:

    Noord-Atlantische witte tonijn

    Thunnus alalunga

    Gebied:

    Atlantische Oceaan, ten noorden van 5° N.B.

    (ALB/AN05N)

    Ierland

    3 115,11

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Spanje

    17 557,88

     

    Frankrijk

    5 522,24

     

    Portugal

    1 925,70

     

    Unie

    28 120,92

    (1)

    TAC

    37 801

     

    (1)

    Het aantal vissersvaartuigen van de Unie dat op Noord-Atlantische witte tonijn als doelsoort vist, wordt overeenkomstig artikel 12 van Verordening (EG) nr. 520/2007 vastgesteld op:

    1 253 .


    Soort:

    Blauwe haai

    Prionace glauca

    Gebied:

    Atlantische Oceaan, ten noorden van 5° N.B.

    (BSH/AN05N)

    Ierland

    0,96

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Spanje

    27 035,09

     

    Frankrijk

    151,70

     

    Portugal

    5 357,67

    (1)

    Unie

    32 545,42

     

    TAC

    39 102

     

    (1)

    De duur en de berekeningsmethode van de Iccat voor de vangstbeperking voor blauwe haai in de Noord-Atlantische Oceaan loopt niet vooruit op de duur en de berekeningsmethode voor het bepalen van een toekomstige verdeelsleutel op het niveau van de Unie.


    Soort:

    Witte marlijn

    Tetrapturus albidus

    Gebied:

    Atlantische Oceaan

    (WHM/ATLANT)

    Spanje

    32,94

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Portugal

    21,06

     

    Andere

    1,00

    (1)

    Unie

    55,00

     

    TAC

    355,00

     

    (1)

    Vangsten die in mindering moeten worden gebracht op dit gedeelde quotum, worden afzonderlijk gerapporteerd (WHM/ATLANT_AMS).”.

    DEEL F: Wijzigingen van bijlage IH bij Verordening (EU) 2021/92

    Bijlage IH bij Verordening (EU) 2021/92 wordt vervangen door:

    “BIJLAGE IH

    SPRFMO-VERDRAGSGEBIED

    Soort:

    Chileense horsmakreel

    Trachurus murphyi

    Gebied:

    SPRFMO-verdragsgebied

    (CJM/SPRFMO)

    Duitsland

    12 013,90

     

    Analytische TAC

    Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

    Nederland

    13 021,83

     

    Litouwen

    8 359,58

     

    Polen

    14 373,69

     

    Unie

    47 769,00

     

    TAC

    Niet relevant

     


    Soort:

    IJsheken

    Dissostichus spp.

    Gebied:

    SPRFMO-verdragsgebied

    (TOT/SPR-AE)

    TAC

    75

    (1)

    Voorzorgs-TAC

    (1)

    Deze jaarlijkse TAC geldt alleen voor experimentele visserij. De visserijactiviteiten vinden uitsluitend plaats binnen het volgende onderzoeksonderdeel:

    – NW

    50° 30' Z.B., 136° O.L.

    – NO

    50° 30' Z.B., 140° 30' O.L.

    – oostelijke inkeping

    52° 45' Z.B., 140° 30' O.L.

    – oostelijke hoek

    52° 45' Z.B., 145° 30' O.L.

    – ZO

    54° 50' Z.B., 145° O.L.

    – ZW

    54° 50' Z.B., 136° O.L.

    ”.

    DEEL G: Wijzigingen van hoofdstuk III van bijlage II bij Verordening (EU) 2021/92

    In hoofdstuk III van bijlage II bij Verordening (EU) 2021/92 wordt punt 5 vervangen door:

    “5   MAXIMAAL AANTAL DAGEN

    Het maximale aantal zeedagen waarvoor een lidstaat van 1 januari tot en met 31 juli 2021 een onder zijn vlag varend vaartuig kan toestaan om in het gebied aanwezig te zijn met gereglementeerd vistuig aan boord, wordt weergegeven in tabel I.

    Tabel I

    Maximaal aantal dagen waarop een vaartuig in het gebied aanwezig mag zijn per categorie gereglementeerd vistuig van 1 januari tot en met 31 juli 2021

    Gereglementeerd vistuig

    Maximaal aantal dagen

    Boomkorren met een maaswijdte ≥ 80 mm

    België

    103

    Frankrijk

    110

    Staande netten met een maaswijdte ≤ 220 mm

    België

    103

    Frankrijk

    111”

    DEEL H: Wijzigingen van bijlage VI bij Verordening (EU) 2021/92

    Bijlage VI bij Verordening (EU) 2021/92 wordt als volgt gewijzigd:

    1)

    Punt 4 wordt vervangen door:

    “4.

    Maximaal aantal vissersvaartuigen van elke lidstaat dat blauwvintonijn mag bevissen, aan boord houden, overladen, vervoeren of aanlanden in het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee

    Tabel A

     

    Aantal vissersvaartuigen (1)

     

    Cyprus (2)

    Griekenland (3)

    Kroatië

    Italië

    Frankrijk

    Spanje

    Malta (4)

    Portugal

    Ringzegenvaartuigen (5)

    1

    0

    18

    21

    22

    6

    2

    0

    Beugvisserijvaartuigen

    27 (6)

    0

    0

    40

    23

    44

    63

    0

    Met de hengel vissende vaartuigen

    0

    0

    0

    0

    8

    68

    0

    76 (7)

    Met de handlijn vissende vaartuigen

    0

    0

    12

    0

    47 (8)

    1

    0

    0

    Trawlers

    0

    0

    0

    0

    57

    0

    0

    0

    Kleine vaartuigen

    0

    39

    0

    0

    140

    650

    117

    0

    Vaartuigen voor andere ambachtelijke visserij (9)

    0

    74

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    2)

    Punt 6 wordt vervangen door:

    “6.

    Maximale capaciteit voor het kweken en mesten van blauwvintonijn voor elke lidstaat, en maximale hoeveelheid in het wild gevangen blauwvintonijn die elke lidstaat over zijn kweek- en mestbedrijven in het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee kan verdelen

    Tabel A

    Maximale capaciteit voor het kweken en mesten van blauwvintonijn  (10)

     

    Aantal kweek- en mestbedrijven

    Capaciteit (in ton)

    Spanje

    10

    11 852

    Italië

    13

    12 600

    Griekenland

    2

    2 100

    Cyprus

    3

    3 000

    Kroatië

    7

    7 880

    Malta

    6

    12 300

    Tabel B  (11)

    Maximale hoeveelheid in het wild gevangen blauwvintonijn (in ton)  (12)

    Spanje

    6 850

    Italië

    3 214

    Griekenland

    785

    Cyprus

    2 195

    Kroatië

    2 947

    Malta

    8 786

    Portugal

    350  (13)


    (1)  De in tabel A van punt 4 vermelde aantallen kunnen verder naar boven worden bijgesteld mits aan de internationale verplichtingen van de Unie wordt voldaan.

    (2)  Eén middelgroot ringzegenvaartuig kan worden vervangen door maximaal tien beugvisserijvaartuigen, of door één klein ringzegenvaartuig en maximaal drie beugvisserijvaartuigen.

    (3)  Eén middelgroot ringzegenvaartuig kan worden vervangen door maximaal tien beugvisserijvaartuigen, of door één klein ringzegenvaartuig en drie andere vaartuigen voor ambachtelijke visserij.

    (4)  Eén middelgroot vaartuig voor de visserij met de ringzegen kan worden vervangen door maximaal tien vaartuigen voor de visserij met de beug.

    (5)  Het individuele aantal ringzegenvaartuigen in tabel A in punt 4 is het resultaat van overdrachten tussen lidstaten en is niet te beschouwen als historische rechten voor de toekomst.

    (6)  Polyvalente vaartuigen, die gebruikmaken van verschillende soorten vistuig.

    (7)  Met de hengel vissende vaartuigen van de ultraperifere gebieden van de Azoren en Madeira.

    (8)  Met de handlijn vissende vaartuigen die actief zijn in de Atlantische Oceaan.

    (9)  Polyvalente vaartuigen, die gebruikmaken van verschillende soorten vistuig (beug, handlijn, sleeplijn).”.

    (10)  De cijfers van tabel B in punt 6 moeten worden aangepast in het licht van de herziene kweekplannen die de lidstaten uiterlijk op 31 mei 2021 indienen.

    (11)  Enkele maximuminputs in tabel B in punt 6 vloeien voort uit overdrachten tussen lidstaten en zijn niet te beschouwen als historische rechten voor de toekomst.

    (12)  De cijfers van tabel B in punt 6 moeten worden aangepast in het licht van de herziene kweekplannen die de lidstaten uiterlijk op 31 mei 2021 indienen.

    (13)  De totale kweekcapaciteit van Portugal van 500 ton (die overeenkomt met een inputcapaciteit voor het kweken van 350 ton) wordt gedekt door de onbenutte capaciteit van de Unie die is opgenomen in tabel A.”.


    Top