EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32010D0639

Neuvoston päätös 2010/639/YUTP, annettu 25 päivänä lokakuuta 2010 , tiettyihin Valko-Venäjän virkamiehiin kohdistettavista rajoittavista toimenpiteistä

EUVL L 280, 26.10.2010, p. 18–28 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/10/2012: This act has been changed. Current consolidated version: 23/04/2012

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2010/639/oj

26.10.2010   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 280/18


NEUVOSTON PÄÄTÖS 2010/639/YUTP,

annettu 25 päivänä lokakuuta 2010,

tiettyihin Valko-Venäjän virkamiehiin kohdistettavista rajoittavista toimenpiteistä

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 29 artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvosto hyväksyi 10 päivänä huhtikuuta 2006 yhteisen kannan 2006/276/YUTP tiettyihin Valko-Venäjän virkamiehiin kohdistuvista rajoittavista toimenpiteistä (1).

(2)

Rajoittavien toimenpiteiden voimassaoloa jatkettiin 15 päivään maaliskuuta 2010 yhteisen kannan 2006/276/YUTP muuttamisesta 6 päivänä huhtikuuta 2009 hyväksytyllä yhteisellä kannalla 2009/314/YUTP (2). Tiettyjä Valko-Venäjän johtohenkilöitä koskevien matkustusrajoitusten soveltaminen keskeytettiin kuitenkin 15 päivään joulukuuta 2009 lukuun ottamatta henkilöitä, jotka olivat osallisina vuosina 1999 ja 2000 sattuneissa katoamistapauksissa, sekä keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaa.

(3)

Neuvosto hyväksyi 15 päivänä joulukuuta 2009 päätöksen 2009/969/YUTP (3) sekä rajoittavien toimenpiteiden että keskeytyksen voimassaolon jatkamisesta 31 päivään lokakuuta 2010.

(4)

Rajoittavat toimenpiteet olisi yhteisen kannan 2006/276/YUTP uudelleentarkastelun perusteella uudistettava 31 päivään lokakuuta 2011, ja matkustusrajoitusten soveltamisen keskeytys olisi myös uudistettava samaan päivään saakka.

(5)

Unionin täytäntöönpanotoimenpiteistä on säädetty presidentti Lukašenkaan ja tiettyihin Valko-Venäjän virkamiehiin kohdistuvista rajoittavista toimenpiteistä 18 päivänä toukokuuta 2006 annetussa asetuksessa (EY) N:o 765/2006, (4)

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

1.   Jäsenvaltioiden on toteutettava tarvittavat toimenpiteet estääkseen niiden henkilöiden pääsyn alueelleen ja kauttakulun alueensa kautta, jotka ovat vastuussa:

a)

väitettyjä rikoksia koskevien riippumattomien tutkinta- ja syytetoimien aloittamisesta mutta jotka eivät ole aloittaneet tällaisia toimia tai joiden katsotaan Pourgouridesin raportin mukaan olleen päätoimijoita Valko-Venäjällä vuosina 1999 ja 2000 tapahtuneissa neljän tunnetun henkilön katoamisissa ja katoamisten peittelyssä myöhemmin – ottaen huomioon näiden henkilöiden osallisuus oikeuskäsittelyn ilmeiseen estämiseen – ja jotka luetellaan liitteessä I;

b)

Valko-Venäjällä 17 päivänä lokakuuta 2004 järjestettyihin vaaleihin ja kansanäänestykseen liittyneestä vilpistä sekä vakavista ihmisoikeusloukkauksista Valko-Venäjän vaalien ja kansanäänestyksen jälkeisten rauhanomaisten mielenosoittajien tukahduttamisen yhteydessä ja jotka luetellaan liitteessä II;

c)

vaaleja koskevien kansainvälisten sääntöjen rikkomisesta presidentinvaaleissa Valko-Venäjällä 19 päivänä maaliskuuta 2006 sekä toimenpiteistä kansalaisyhteiskunnan ja demokraattisen opposition tukahduttamiseksi ja jotka luetellaan liitteessä III.

2.   Edellä oleva 1 kohta ei velvoita jäsenvaltiota kieltämään omien kansalaistensa pääsyä alueelleen.

3.   Edellä oleva 1 kohta ei vaikuta tapauksiin, joissa jokin kansainvälisen oikeuden velvoite sitoo jäsenvaltiota, etenkin:

i)

kansainvälisen hallitustenvälisen järjestön isäntämaana;

ii)

Yhdistyneiden kansakuntien koolle kutsuman tai sen puitteissa järjestettävän kansainvälisen konferenssin isäntämaana;

iii)

erioikeuksia ja vapauksia myöntävän monenvälisen sopimuksen nojalla;

tai

iv)

Pyhän istuimen (Vatikaanivaltion) ja Italian välillä vuonna 1929 tehdyn sopimuksen (lateraanisopimus) perusteella.

4.   Edellä olevan 3 kohdan katsotaan koskevan myös tapauksia, joissa jäsenvaltio toimii Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyjin) isäntämaana.

5.   Neuvostolle on asianmukaisesti ilmoitettava kaikista tapauksista, joissa jäsenvaltio myöntää poikkeuksen 3 tai 4 kohdan nojalla.

6.   Jäsenvaltiot voivat myöntää vapautuksia 1 kohdassa tarkoitetuista toimenpiteistä, jos matkustaminen on perusteltua pakottavista humanitaarisista syistä tai osallistumiseksi sellaisiin hallitustenvälisiin kokouksiin, unionin järjestämät tai Etyjin puheenjohtajavaltiona toimivan jäsenvaltion isännöimät kokoukset mukaan luettuina, joissa käydään demokratiaa, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota Valko-Venäjällä välittömästi edistävää poliittista vuoropuhelua.

7.   Jäsenvaltion, joka haluaa myöntää 6 kohdassa tarkoitettuja poikkeuksia, on ilmoitettava siitä neuvostolle kirjallisesti. Vapautus katsotaan myönnetyksi, jollei yksi tai useampi neuvoston jäsen esitä kirjallista vastalausetta kahden työpäivän kuluessa ehdotettua vapautusta koskevan ilmoituksen vastaanottamisesta. Jos yksi tai useampi neuvoston jäsen esittää vastalauseen, neuvosto voi määräenemmistöllä päättää myöntää ehdotetun vapautuksen.

8.   Jos jäsenvaltio antaa 3, 4, 6 ja 7 kohdan nojalla luvan liitteissä I, II ja III luetellulle henkilölle päästä sen alueelle tai kulkea sen alueen kautta, lupa koskee ainoastaan sitä tarkoitusta, johon se on myönnetty, ja asianomaisia henkilöitä.

2 artikla

1.   Jäädytetään kaikki niille henkilöille, jotka ovat vastuussa vaaleja koskevien kansainvälisten sääntöjen loukkaamisesta Valko-Venäjällä 19 päivänä maaliskuuta 2006 pidetyissä presidentinvaaleissa sekä toimenpiteistä kansalaisyhteiskunnan ja demokraattisen opposition tukahduttamiseksi, sekä liitteessä IV luetelluille heitä lähellä oleville luonnollisille henkilöille tai oikeushenkilöille, yhteisöille tai elimille kuuluvat taikka niiden omistuksessa, hallussa tai määräysvallassa olevat varat ja taloudelliset resurssit.

2.   Mitään varoja tai taloudellisia resursseja ei saa suoraan tai välillisesti asettaa kyseisten liitteessä IV lueteltujen henkilöiden saataville tai hyödynnettäviksi.

3 artikla

1.   Jäsenvaltion toimivaltainen viranomainen voi antaa luvan tiettyjen jäädytettyjen varojen tai taloudellisten resurssien vapauttamiseen tai tiettyjen varojen tai taloudellisten resurssien asettamiseen saataville asianmukaisiksi katsominsa ehdoin ja todettuaan, että kyseiset varat tai taloudelliset resurssit:

a)

ovat tarpeen liitteessä IV lueteltujen henkilöiden ja heidän huollettavinaan olevien perheenjäsenten perustarpeiden tyydyttämiseksi mukaan luettuina menot, jotka aiheutuvat elintarvikkeiden hankinnasta, vuokrasta tai asuntolainasta, lääkkeistä ja sairaanhoidosta, veroista, vakuutusmaksuista ja julkisten palvelujen käytöstä;

b)

on tarkoitettu yksinomaan oikeudellisiin palveluihin liittyvien kohtuullisten palkkioiden maksamiseen ja näistä palveluista aiheutuneiden kulujen korvaamiseen;

c)

on tarkoitettu yksinomaan jäädytettyjen varojen tai jäädytettyjen taloudellisten resurssien tavanomaisesta säilyttämisestä tai hoidosta aiheutuvien palkkioiden tai palvelumaksujen maksamiseen; tai

d)

ovat tarpeen poikkeuksellisia menoja varten edellyttäen, että toimivaltainen viranomainen on ilmoittanut muille toimivaltaisille viranomaisille ja komissiolle vähintään kaksi viikkoa ennen luvan antamista perusteet, joiden nojalla se katsoo, että erityinen lupa olisi annettava.

Jäsenvaltioiden on ilmoitettava muille jäsenvaltioille ja komissiolle kaikista tämän artiklan nojalla annetuista luvista.

2.   Edellä olevaa 2 artiklan 2 kohtaa ei sovelleta seuraaviin jäädytetyille tileille lisättäviin määriin:

a)

näistä tileistä kertyvät korkotulot tai muut tuotot; tai

b)

sellaisista sopimuksista tai velvoitteista johtuvat maksut, jotka tehtiin tai jotka syntyivät ennen sitä päivää, josta lähtien yhteisen kannan 2006/276/YUTP säännöksissä tarkoitetut rajoittavat toimenpiteet ovat koskeneet kyseisiä tilejä,

edellyttäen, että kyseisiin korkotuottoihin, muihin tuottoihin ja maksuihin sovelletaan edelleen tämän päätöksen 2 artiklan 1 kohtaa.

4 artikla

1.   Neuvosto hyväksyy Valko-Venäjän poliittisen tilanteen edellyttämiä muutoksia tämän yhteisen kannan liitteissä I, II, III ja IV oleviin luetteloihin jäsenvaltion tai unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan ehdotuksesta.

2.   Neuvosto antaa päätöksensä, myös luetteloon ottamisen perusteet, tiedoksi asianomaiselle henkilölle joko suoraan, jos osoite on tiedossa, tai julkaisemalla ilmoituksen, ja antaa kyseessä olevalle henkilölle mahdollisuuden esittää huomautuksia.

3.   Jos huomautuksia tehdään tai jos esitetään olennaista uutta näyttöä, neuvosto tarkastelee päätöstään uudelleen ja ilmoittaa asiasta kyseiselle henkilölle.

5 artikla

Jotta edellä tarkoitetut toimenpiteet olisivat mahdollisimman tehokkaita, unioni rohkaisee kolmansia valtioita hyväksymään rajoittavia toimenpiteitä, jotka ovat samankaltaisia kuin tässä päätöksessä tarkoitetut toimenpiteet.

6 artikla

Kumotaan yhteinen kanta 2006/276/YUTP.

7 artikla

1.   Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se hyväksytään.

2.   Tämä päätös on voimassa 31 päivään lokakuuta 2011. Sitä tarkastellaan jatkuvasti uudelleen. Se uusitaan tai sitä muutetaan tarpeen mukaan, jos neuvosto katsoo, ettei sen tavoitteita ole saavutettu.

3.   Edellä olevan 1 artiklan 1 kohdan b alakohdassa tarkoitetut toimenpiteet Yuri Nikolaevich PODOBEDIA koskevilta osin sekä 1 artiklan 1 kohdan c alakohdassa tarkoitetut toimenpiteet keskeytetään 31 päivään lokakuuta 2011.

Tehty Luxemburgissa 25 päivänä lokakuuta 2010.

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

C. ASHTON


(1)  EUVL L 101, 11.4.2006, s. 5.

(2)  EUVL L 93, 7.4.2009, s. 21.

(3)  EUVL L 332, 17.12.2009, s. 76.

(4)  EUVL L 134, 20.5.2006, s. 1.


LIITE I

Luettelo 1 artiklan 1 kohdan a alakohdassa tarkoitetuista henkilöistä

1.

SIVAKOV, JURI Leonidovitš, Valko-Venäjän entinen matkailu- ja urheiluministeri, syntynyt 5 päivänä elokuuta 1946, Sahalin, entinen Venäjän sosialistinen federatiivinen neuvostotasavalta.

2.

ŠEIMAN, VIKTOR Vladimirovitš, Valko-Venäjän turvallisuuskomitean kansliapäällikkö, syntynyt 26 päivänä toukokuuta 1958, Grodno.

3.

PAVLITŠENKO, DMITRI Valerjevitš, SOBRin (Valko-Venäjän sisäasiainministeriön erityisjoukot) päällikkö, syntynyt 1966, Vitebsk.

4.

NAUMOV, VLADIMIR Vladimirovitš, sisäasiainministeri, syntynyt 1956.


LIITE II

Luettelo 1 artiklan 1 kohdan b alakohdassa tarkoitetuista henkilöistä

1.

Lidia Mihailovna JERMOŠINA, Valko-Venäjän keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, syntynyt 29.1.1953, Slutsk, Minskin alue.

2.

Juri Nikolajevitš PODOBED, OMONin (miliisin erityisyksikkö) everstiluutnantti, sisäasiainministeriö, syntynyt 5.3.1962, Slutsk, Minskin alue.


LIITE III

Luettelo 1 artiklan 1 kohdan c alakohdassa tarkoitetuista henkilöistä

Nimi (suomenkielinen transkriptio)

Nimi (valkovenäjänkielinen transkriptio)

Nimi (venäjänkielinen transkriptio)

Syntymäaika

Syntymäpaikka

Osoite

Passin numero

Asema

Lukašenko Aleksandr Grigorjevitš

(Lukašenka Aljaksandr Ryhoravitš)

Лукашенка Аляксандр Рыгоравiч

ЛУКАШЕНКО Александр Григорьевич

30.8.1954

Kopis, Vitebskin alue

 

 

Presidentti

Nevyglas Gennadi Nikolajevitš

(Nevyhlas Henadz Mikalajevitš)

Невыглас Генадзь Мiкалаевiч

НЕВЫГЛАС Геннадий Николаевич

11.2.1954

Parahonsk, Pinskin alue

 

 

Presidentin kanslian päällikkö

Petkevitš Natalia Vladimirovna

(Pjatkevitš Natalja Uladzimirauna)

Пяткевiч Наталля Уладзiмiраўна

ПЕТКЕВИЧ Наталья Владимировна

24.10.1972

Minsk

 

 

Presidentin kanslian varapäällikkö

Rubinov Anatoli Nikolaejevitš

(Rubinau Anatol Mikalajevitš)

Рубiнаў Анатоль Мiкалаевiч

РУБИНОВ Анатолий Николаевич

15.4.1939

Mogilev

 

 

Varajohtaja vastuualueena tiedotusvälineet ja ideologia, presidentin kanslia

Proleskovski Oleg Vitoldovitš

(Praljaskouski Aleh Vitoldavitš)

Праляскоўскi Алег Вiтольдавiч

ПРОЛЕСКОВСКИЙ Олег Витольдович

1.10.1963

Zagorsk (Venäjä, nykyinen Sergijev Posad)

 

 

Avustaja ja pääideologiaosaston johtaja, presidentin kanslia

Radkov Aleksandr Mihailovitš

(Radzkou Aljaksandr Mihailavitš)

Радзькоў Аляксандр Мiхайлавiч

РАДЬКОВ Александр Михайлович

1.7.1951

Votnja, Вотня Быховского района Могилевской области

 

 

Opetusministeri

Rusakevitš Vladimir Vasiljevitš

(Rusakevitš Uladzimir Vasiljevitš)

Русакевiч Уладзiмiр Васiльевiч

РУСАКЕВИЧ Владимир Васильевич

13.9.1947

Vygonoštši, Выгонощи, Брестская область

 

 

Tiedotusministeri

Golovanov Viktor Grigorjevitš

(Halavanau Viktar Ryhoravitš)

Галаванаў Вiктар Рыгоравiч

ГОЛОВАНОВ Виктор Григорьевич

1952

Borisov

 

 

Oikeusministeri

Zimovski Aleksandr Leonidovitš

(Zimouski Aljaksandr Leanidavitš )

Зiмоўскi Аляксандр Леанiдавiч

ЗИМОВСКИЙ Александр Леонидович

10.1.1961

Saksa

 

 

Parlamentin ylähuoneen jäsen, kansallisen radio- ja televisioyhtiön johtaja

Konopljev Vladimir Nikolajevitš

(Kanapljou Uladzimir Mikalajevitš)

Канаплёў Уладзiмiр Мiкалаевiч

КОНОПЛЕВ Владимир Николаевич

3.1.1954

Akulintsy, д. Акулинцы Могилевского района

 

 

Parlamentin alahuoneen puhemies

Tšerginets Nikolai Ivanovitš

(Tšarhinets Mikalai Ivanavitš)

Чаргiнец Мiкалай Iванавiч

ЧЕРГИНЕЦ Николай Иванович

17.10.1937

Minsk

 

 

Ylähuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Kostjan Sergei Ivanovitš

(Kastsjan Sjarhei Ivanavitš),

Касцян Сяргей Iванавiч

КОСТЯН Сергей Иванович

15.1.1941

Usohi, Mogilevin alue,

Усохи Кличевского района Могилевской области

 

 

Alahuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Orda Mihail Sergejevitš

(Orda Mihail Sjarhejevitš)

Орда Мiхаiл Сяргеевiч

ОРДА Михаил Сергеевич

28.9.1966

Djatlovo, Grodnon alue,

Дятлово Гродненской области

 

 

Ylähuoneen jäsen, BRSM-nuorisojärjestön johtaja

Lozovik Nikolai Ivanovitš

(Lazavik Mikalai Ivanavitš)

Лазавiк Мiкалай Iванавiч

ЛОЗОВИК Николай Иванович

18.1.1951

Nevinjany, Minskin alue,

Невиняны Вилейского района Минской обл

 

 

Valko-Venäjän keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja

Miklaševitš Pjotr Petrovitš

(Miklaševitš Pjotr Pjatrovitš)

Мiклашэвiч Пётр Пятровiч

МИКЛАШЕВИЧ Петр Петрович

1954

Kosuta, Minskin alue,

Косута Минской области

 

 

Ylin syyttäjäviranomainen

Sliževski Oleg Leonidovitš

(Sližeuski Aleh Leanidavitš)

Слiжэўскi Алег Леанiдавiч

СЛИЖЕВСКИЙ Олег Леонидович

 

 

 

 

Oikeusministeriön yhteiskunnallisista järjestöistä, puolueista ja kansalaisjärjestöistä vastaavan osaston johtaja

Hariton Aleksandr

(Haryton Aljaksandr)

Харытон Аляксандр

ХАРИТОН Александр

 

 

 

 

Oikeusministeriön yhteiskunnallisista järjestöistä, puolueista ja kansalaisjärjestöistä vastaavan osaston neuvonantaja

Smirnov Jevgeni Aleksandrovitš

(Smirnou Jaugen Aljaksandravitš)

Смiрноў Яўген Аляксандравiч

CМИРНОВ Евгений Александрович

15.3.1949

Rjazanin alue, Venäjä

 

 

Taloustuomioistuimen ensimmäinen varapuheenjohtaja

Reutskaja Nadežda Zalovna

(Ravutskaja Nadzeja)

Равуцкая Надзея Залаўна

РЕУТСКАЯ Надежда Заловна

 

 

 

 

Minskin Moskovan alueen tuomari

Trubnikov Nikolai Aleksejevitš

(Trubnikau Mikalai Aljaksejevitš)

Трубнiкаў Мiкалай Аляксеевiч

ТРУБНИКОВ Николай Алексеевич

 

 

 

 

Minskin Partizanskijalueen tuomari

Kuprijanov Nikolai Mihailovitš

(Kupryjanau Mikalai Mihailavitš)

Купрыянаў Мiкалай Мiхайлавiч

КУПРИЯНОВ Николай Михайлович

 

 

 

 

Ylimmän syyttäjäviranomaisen sijainen

Suhorenko Stepan Nikolajaevitš

(Suharenka Stsjapan Mikalajevitš)

Сухарэнка Сцяпан Мiкалаевiч

СУХОРЕНКО Степан Николаевич

27.1.1957

Zduditši, Gomelin alue,

Здудичи Светло-горского района Гомельской области

 

 

Valtion turvallisuuspalvelun KGB:n puheenjohtaja

Dementei Vasili Ivanovitš

(Dzemjantsei Vasil Ivanavitš)

Дземянцей Васiль Iванавiч

ДЕМЕНТЕЙ Василий Иванович

 

 

 

 

KGB:n ensimmäinen varapuheenjohtaja

Kozik Leonid Petrovitš,

(Kozik Leanid Pjatrovitš)

Козiк Леанiд Пятровiч

КОЗИК Леонид Петрович

13.7.1948

Borisov

 

 

Ammattiyhdistysten liiton puheenjohtaja

Koleda Aleksandr Mihailovitš

(Kaljada Aljaksandr Mihailavits)

Каляда Аляксандр Мiхайлавiч

КОЛЕДА Александр Михайлович

 

 

 

 

Brestin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Mihasev Vladimir Iljitš

(Mihasjou Uladzimir Iljitš)

Мiхасёў Уладзiмiр Iльiч

МИХАСЕВ Владимир Ильич

 

 

 

 

Gomelin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Lutšina Leonid Aleksandrovitš (Lutšyna Leanid Aljaksandravitš)

Лучына Леанiд Аляксандравiч

ЛУЧИНА Леонид Александрович

18.11.1947

Minskin alue

 

 

Grodnon alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Karpenko Igor Vasiljevitš

(Karpenka Ihar Vasiljevitš)

Карпенка Iгар Васiльевiч

КАРПЕНКО Игорь Васильевич

28.4.1964

Novokuznetsk, Venäjä

Новокузнецк Кемеровской области, Россия

 

 

Minskin kaupungin keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Kurlovitš Vladimir Anatoljevitš

(Kurlovitš Uladzimir Anatoljevitš)

Курловiч Уладзiмiр Анатольевiч

КУРЛОВИЧ Владимир Анатольевич

 

 

 

 

Minskin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Metelitsa Nikolai Timofejevitš

(Mjatselitsa Mikalai Tsimafejevitš)

Мяцелiца Мiкалай Цiмафеевiч

МЕТЕЛИЦА Николай Тимофеевич

 

 

 

 

Mogilevin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Pištšulenok Mihail Vasiljevitš

(Pištšuljonak Mihail Vasiljevitš)

Пiшчулёнак Мiхаiл Васiльевiч

ПИЩУЛЕНОК Михаил Васильевич

 

 

 

 

Vitebskin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Rybakov Aleksei

Рыбакоў Аляксей

РЫБАКОВ Алексей

 

 

Ul. Jesenina 31-1-104, Minsk

 

Minskin Moskovan alueen tuomioistuimen tuomari

Bortnik Sergei

Бортнiк Сяргей Аляксандравiч

БОРТНИК Сергей Александрович

28.5.1953

Minsk

Ul. Surganovo 80–263, Minsk

MP0469554

Yleinen syyttäjä

Jasinovitš Leonid Stanislavovitš

Ясiновiч Леанiд Станiслававiч

ЯСИНОВИЧ Леонид Станиславович

26.11.1961

Butšany, Vitebskin alue

Ul. Gorovtsa 4–104, Minsk

MP0515811

Minskin Tsentralnijalueen tuomioistuimen tuomari

Migun Andrei Arkadevitš

Мiгун Андрэй Аркадзевiч

МИГУН Андрей Аркадевич

5.2.1978

Minsk

Ul. Goretskovo Maksima 53–16, Minsk

MP1313262

Yleinen syyttäjä


LIITE IV

Luettelo 2 artiklassa tarkoitetuista henkilöistä

Nimi (suomenkielinen transkriptio)

Nimi (valkovenäjänkielinen transkriptio)

Nimi (venäjänkielinen transkriptio)

Syntymäaika

Syntymäpaikka

Osoite

Passin numero

Asema

Lukašenko Aleksandr Grigorjevitš

(Lukašenka Aljaksandr Ryhoravitš)

Лукашенка Аляксандр Рыгоравiч

ЛУКАШЕНКО Александр Григорьевич

30.8.1954

Kopis, Vitebskin alue

 

 

Presidentti

Nevyglas Gennadi Nikolajevitš

(Nevyhlas Henadz Mikalajevitš)

Невыглас Генадзь Мiкалаевiч

НЕВЫГЛАС Геннадий Николаевич

11.2.1954

Parahonsk, Pinskin alue

 

 

Presidentin kanslian päällikkö

Petkevitš Natalia Vladimirovna

(Pjatkevitš Natalja Uladzimirauna)

Пяткевiч Наталля Уладзiмiраўна

ПЕТКЕВИЧ Наталья Владимировна

24.10.1972

Minsk

 

 

Presidentin kanslian varapäällikkö

Rubinov Anatoli Nikolaejevitš

(Rubinau Anatol Mikalajevitš)

Рубiнаў Анатоль Мiкалаевiч

РУБИНОВ Анатолий Николаевич

15.4.1939

Mogilev

 

 

Varajohtaja vastuualueena tiedotusvälineet ja ideologia, presidentin kanslia

Proleskovski Oleg Vitoldovitš

(Praljaskouski Aleh Vitoldavitš)

Праляскоўскi Алег Вiтольдавiч

ПРОЛЕСКОВСКИЙ Олег Витольдович

1.10.1963

Zagorsk (Venäjä, nykyinen Sergijev Posad)

 

 

Avustaja ja pääideologiaosaston johtaja, presidentin kanslia

Radkov Aleksandr Mihailovitš

(Radzkou Aljaksandr Mihailavitš)

Радзькоў Аляксандр Мiхайлавiч

РАДЬКОВ Александр Михайлович

1.7.1951

Votnja, Вотня Быховского района Могилевской области

 

 

Opetusministeri

Rusakevitš Vladimir Vasiljevitš

(Rusakevitš Uladzimir Vasiljevitš)

Русакевiч Уладзiмiр Васiльевiч

РУСАКЕВИЧ Владимир Васильевич

13.9.1947

Vygonoštši, Выгонощи, Брестская область

 

 

Tiedotusministeri

Golovanov Viktor Grigorjevitš

(Halavanau Viktar Ryhoravitš)

Галаванаў Вiктар Рыгоравiч

ГОЛОВАНОВ Виктор Григорьевич

1952

Borisov

 

 

Oikeusministeri

Zimouski Aljaksandr Leanidavitš

(Zimovski Aleksandr Leonidovitš)

Зiмоўскi Аляксандр Леанiдавiч

ЗИМОВСКИЙ Александр Леонидович

10.1.1961

Saksa

 

 

Parlamentin ylähuoneen jäsen, kansallisen radio- ja televisioyhtiön johtaja

Konopljev Vladimir Nikolajevitš

(Kanapljou Uladzimir Mikalajevitš)

Канаплёў Уладзiмiр Мiкалаевiч

КОНОПЛЕВ Владимир Николаевич

3.1.1954

Akulintsy, д. Акулинцы Могилевского района

 

 

Parlamentin alahuoneen puhemies

Tšerginets Nikolai Ivanovitš

(Tšarhinets Mikalai Ivanavitš)

Чаргiнец Мiкалай Iванавiч

ЧЕРГИНЕЦ Николай Иванович

17.10.1937

Minsk

 

 

Ylähuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Kostjan Sergei Ivanovitš

(Kastsjan Sjarhei Ivanavitš)

Касцян Сяргей Iванавiч

КОСТЯН Сергей Иванович

15.1.1941

Usohi, Mogilevin alue,

Усохи Кличевского района Могилевской области

 

 

Alahuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Orda Mihail Sergejevitš

(Orda Mihail Sjarhejevitš)

Орда Мiхаiл Сяргеевiч

ОРДА Михаил Сергеевич

28.9.1966

Djatlovo, Grodnon alue,

Дятлово Гродненской области

 

 

Ylähuoneen jäsen, BRSM-nuorisojärjestön johtaja

Lozovik Nikolai Ivanovitš

(Lazavik Mikalai Ivanavitš)

Лазавiк Мiкалай Iванавiч

ЛОЗОВИК Николай Иванович

18.1.1951

Nevinjany, Minskin alue,

Невиняны Вилейского р-на Минской обл

 

 

Valko-Venäjän keskusvaalilauta-kunnan varapuheenjohtaja

Miklaševitš Pjotr Petrovitš

(Miklaševitš Pjotr Pjatrovitš)

Мiклашэвiч Пётр Пятровiч

МИКЛАШЕВИЧ Петр Петрович

1954

Kosuta, Minskin alue,

Косута Минской области

 

 

Ylin syyttäjäviranomainen

Sliževski Oleg Leonidovitš

(Sližeuski Aleh Leanidavitš)

Слiжэўскi Алег Леанiдавiч

СЛИЖЕВСКИЙ Олег Леонидович

 

 

 

 

Oikeusministeriön yhteiskunnallisista järjestöistä, puolueista ja kansalaisjärjestöistä vastaavan osaston johtaja

Hariton Aleksandr

(Haryton Aljaksandr)

Харытон Аляксандр

ХАРИТОН Александр

 

 

 

 

Oikeusministeriön yhteiskunnallisista järjestöistä, puolueista ja kansalaisjärjestöistä vastaavan osaston neuvonantaja

Smirnov Jevgeni Aleksandrovitš

(Smirnou Jaugen Aljaksandravitš)

Смiрноў Яўген Аляксандравiч

CМИРНОВ Евгений Александрович

15.3.1949

Rjazanin alue, Venäjä

 

 

Taloustuomioistuimen ensimmäinen varapuheenjohtaja

Reutskaja Nadežda Zalovna

(Ravutskaja Nadzeja)

Равуцкая Надзея Залаўна

РЕУТСКАЯ Надежда Заловна

 

 

 

 

Minskin Moskovan alueen tuomari

Trubnikov Nikolai Aleksejevitš

(Trubnikau Mikalai Aljaksejevitš)

Трубнiкаў Мiкалай Аляксеевiч

ТРУБНИКОВ Николай Алексеевич

 

 

 

 

Minskin Partizanskijalueen tuomari

Kuprijanov Nikolai Mihailovitš

(Kupryjanau Mikalai Mihailavitš)

Купрыянаў Мiкалай Мiхайлавiч

КУПРИЯНОВ Николай Михайлович

 

 

 

 

Ylimmän syyttäjäviranomaisen sijainen

Suhorenko Stepan Nikolajaevitš

(Suharenka Stsjapan Mikalajevitš)

Сухарэнка Сцяпан Мiкалаевiч

СУХОРЕНКО Степан Николаевич

27.1.1957

Zduditši, Gomelin alue,

Здудичи Светлогорского района Гомельской области

 

 

Valtion turvallisuuspalvelun KGB:n puheenjohtaja

Dementei Vasili Ivanovitš

(Dzemjantsei Vasil Ivanavitš)

Дземянцей Васiль Iванавiч

ДЕМЕНТЕЙ Василий Иванович

 

 

 

 

KGB:n ensimmäinen varapuheenjohtaja

Kozik Leonid Petrovitš,

(Kozik Leanid Pjatrovitš)

Козiк Леанiд Пятровiч

КОЗИК Леонид Петрович

13.7.1948

Borisov

 

 

Ammattiyhdistysten liiton puheenjohtaja

Koleda Aleksandr Mihailovitš

(Kaljada Aljaksandr Mihailavits)

Каляда Аляксандр Мiхайлавiч

КОЛЕДА Александр Михайлович

 

 

 

 

Brestin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Mihasev Vladimir Iljitš

(Mihasjou Uladzimir Iljitš)

Мiхасёў Уладзiмiр Iльiч

МИХАСЕВ Владимир Ильич

 

 

 

 

Gomelin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Lutšina Leonid Aleksandrovitš (Lutšyna Leanid Aljaksandravitš)

Лучына Леанiд Аляксандравiч

ЛУЧИНА Леонид Александрович

18.11.1947

Minskin alue

 

 

Grodnon alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Karpenko Igor Vasiljevitš

(Karpenka Ihar Vasiljevitš)

Карпенка Iгар Васiльевiч

КАРПЕНКО Игорь Васильевич

28.4.1964

Novokuznetsk, Venäjä

Новокузнецк Кемеровской области, Россия

 

 

Minskin kaupungin keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Kurlovitš Vladimir Anatoljevitš

(Kurlovitš Uladzimir Anatoljevitš)

Курловiч Уладзiмiр Анатольевiч

КУРЛОВИЧ Владимир Анатольевич

 

 

 

 

Minskin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Metelitsa Nikolai Timofejevitš

(Mjatselitsa Mikalai Tsimafejevitš)

Мяцелiца Мiкалай Цiмафеевiч

МЕТЕЛИЦА Николай Тимофеевич

 

 

 

 

Mogilevin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Pištšulenok Mihail Vasiljevitš

(Pištšuljonak Mihail Vasiljevitš)

Пiшчулёнак Мiхаiл Васiльевiч

ПИЩУЛЕНОК Михаил Васильевич

 

 

 

 

Vitebskin alueen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Šeiman

Viktor Vladimirovitš

 

 

26.5.1958

Grodnon alue

 

 

Turvallisuusneuvoston kansliapäällikkö

Pavlitšenko Dmitri

Valerjevitš

 

 

1966

Vitebsk

 

 

Valko-Venäjän sisäasiainministeriön erityisjoukkojen (SOBR) päällikkö

Naumov

Vladimir Vladimirovitš

 

 

7.2.1956

 

 

 

Sisäasiainministeri

Jermošina Lidia Mihailovna

 

 

29.1.1953

Slutsk (Minskin alue)

 

 

Valko-Venäjän keskusvaalilauta-kunnan puheenjohtaja

Podobed Juri Nikolajevitš

 

 

5.3.1962

Slutsk (Minskin alue)

 

 

OMONin (miliisin erityisyksikkö) everstiluutnantti, sisäasiainministeriö

Rybakov Aleksei

Рыбакоў Аляксей

РЫБАКОВ Алексей

 

 

Ul. Jesenina 31-1-104, Minsk

 

Minskin Moskovan alueen tuomioistuimen tuomari

Bortnik Sergei Aleksandrovitš

Бортнiк Сяргей Аляксандравiч

БОРТНИК Сергей Александрович

28.5.1953

Minsk

Ul. Surganovo 80–263, Minsk

MP0469554

Yleinen syyttäjä

Jasinovitš Leonid Stanislavovitš

Ясiновiч Леанiд Станiслававiч

ЯСИНОВИЧ Леонид Станиславович

26.11.1961

Butšany, Vitebskin alue

Ul. Gorovtsa 4-104, Minsk

MP0515811

Minskin Tsentralnijalueen tuomioistuimen tuomari

Migun Andrei Arkadevitš

Мiгун Андрэй Аркадзевiч

МИГУН Андрей Аркадевич

5.2.1978

Minsk

UI. Goretskovo Maksima 53–16, Minsk

MP1313262

Yleinen syyttäjä


Top