Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32004R2231

    Kommissionens forordning (EF) nr. 2231/2004 af 23. december 2004 om afslutning af undersøgelsen vedrørende den mulige omgåelse af de antidumpingforanstaltninger, der indførtes ved Rådets forordning (EF) nr. 119/97 på importen af visse ringmekanismer med oprindelse i Folkerepublikken Kina, ved import af visse ringmekanismer afsendt fra Thailand, uanset om de er angivet med oprindelse i Thailand eller ej, og om afslutning af den registrering af denne import, der iværksattes ved forordning (EF) nr. 844/2004

    EUT L 379 af 24.12.2004, p. 68–70 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 25/01/2007

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2004/2231/oj

    24.12.2004   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 379/68


    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 2231/2004

    af 23. december 2004

    om afslutning af undersøgelsen vedrørende den mulige omgåelse af de antidumpingforanstaltninger, der indførtes ved Rådets forordning (EF) nr. 119/97 på importen af visse ringmekanismer med oprindelse i Folkerepublikken Kina, ved import af visse ringmekanismer afsendt fra Thailand, uanset om de er angivet med oprindelse i Thailand eller ej, og om afslutning af den registrering af denne import, der iværksattes ved forordning (EF) nr. 844/2004

    KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR —

    under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab,

    under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 384/96 af 22. december 1995 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab (1) (»grundforordningen«), særlig artikel 13,

    efter høring af det rådgivende udvalg, og

    ud fra følgende betragtninger:

    A.   PROCEDURE

    (1)

    Rådet indførte ved forordning (EF) nr. 119/97 (2) (»den oprindelige forordning«) endelig antidumpingtold på mellem 32,5 % og 39,4 % på import af visse ringmekanismer med oprindelse i Folkerepublikken Kina (»Kina«). Disse toldsatser anvendtes på andre ringmekanismer end dem med 17 eller 23 ringe, mens der på ringmekanismer med 17 og 23 ringe anvendtes en told svarende til forskellen mellem mindsteimportprisen på 325 EUR pr. 1 000 stk. og varens pris frit Fællesskabets grænse, ufortoldet, når sidstnævnte pris var lavere end mindsteimportprisen.

    (2)

    På grundlag af en undersøgelse indledt efter artikel 12 i grundforordningen ændrede og forhøjede Rådet ved forordning (EF) nr. 2100/2000 de ovennævnte toldsatser for visse andre ringmekanismer end dem med 17 eller 23 ringe. Den ændrede told var på mellem 51,2 % og 78,8 %.

    (3)

    De eksisterende antidumpingforanstaltninger blev forlænget for fire år ved Rådets forordning (EF) nr. 2074/2004 (3).

    (4)

    Ved forordning (EF) nr. 844/2004 (4) (»indledningsforordningen«) indledte Kommissionen den 29. april 2004 på eget initiativ en undersøgelse efter artikel 13, stk. 3, i grundforordningen vedrørende mulig omgåelse af de antidumpingforanstaltninger, der indførtes ved Rådets forordning (EF) nr. 119/97 på importen af visse ringmekanismer med oprindelse i Folkerepublikken Kina, ved import af visse ringmekanismer afsendt fra Thailand, uanset om de er angivet med oprindelse i Thailand eller ej, og om at gøre denne import til genstand for registrering. Kommissionen rådede over tilstrækkeligt umiddelbart bevis for, at der var sket en betydelig ændring af handelsmønsteret for eksporten af ringmekanismer fra Kina og Thailand til EU efter indførelsen af foranstaltninger på import af ringmekanismer med oprindelse i Kina. Denne ændring af handelsmønsteret skyldtes angiveligt, at visse ringmekanismer med oprindelse i Kina blev omladet via Thailand. Der var endvidere tilstrækkeligt umiddelbart bevis for, at de afhjælpende virkninger af den eksisterende antidumpingtold på visse ringmekanismer med oprindelse i Kina blev undergravet, i henseende til både mængde og pris, og at der forekom dumping i forhold til den tidligere fastsatte normale værdi.

    (5)

    Den pågældende vare er som defineret i den oprindelige forordning visse ringmekanismer, der i øjeblikket tariferes under KN-kode ex 8305 10 00. Disse ringmekanismer består af to rektangulære stålplader eller -bånd, hvortil der er fastgjort mindst fire halvringe af stål, og holdes sammen af en dækplade af stål. De åbnes enten ved, at der trækkes i halvringene, eller med en lille triggermekanisme af stål, som er fastgjort til ringmekanismen.

    B.   UNDERSØGELSE

    (6)

    Kommissionen underrettede officielt myndighederne i Kina og Thailand, producenter/eksportører i disse to lande samt importører i Fællesskabet, som den havde kendskab til, om iværksættelsen af undersøgelsen. Der blev sendt spørgeskemaer til producenter/eksportører i Kina og Thailand og til importører i Fællesskabet. Interesserede parter fik lejlighed til at tilkendegive deres synspunkter skriftligt og til at anmode om at blive hørt inden for den frist, der er fastsat i indledningsforordningen. Kommissionen holdt også et møde med repræsentanter for Thailands regering.

    (7)

    En producerende/eksporterende virksomhed i Thailand og den kinesiske eksporterende producent, som den var forbundet med forretningsmæssigt, indsendte en fuldstændig besvarelse af spørgeskemaet, mens to andre kinesiske eksporterende producenter oplyste, at de ikke solgte eller kun solgte meget små mængder varer til Thailand, og de indsendte derfor ikke nogen besvarelse, eller deres oplysninger var utilstrækkelige. Der blev også indsendt besvarelser af spørgeskemaet fra tre importører i Fællesskabet. Kommissionen foretog kontrol på stedet hos følgende producenter/eksportører:

    Thai Stationery Industry Co. Ltd, Thailand (»TSI«)

    Wah Hing Stationery Manufactory Limited, Hongkong (»WHS«).

    (8)

    Undersøgelsesperioden gik fra 1. januar 2003 til 31. december 2003. Der blev indsamlet oplysninger fra 2000 til udgangen af denne periode med henblik på at undersøge, om handelsmønsteret havde ændret sig.

    C.   RESULTATER AF UNDERSØGELSEN

    (9)

    TSI, den eneste thailandske virksomhed, der eksporterer ringmekanismer, blev startet i 1998, dvs. et år efter indførelsen af antidumpingtold på visse ringmekanismer fra Kina. Virksomheden er et datterselskab af WHS, en Hongkong-virksomhed, der forhandler ringmekanismer, og som ligeledes ejer en fabrik i Kina, der fremstiller ringmekanismer. Det fremgår af oplysninger fra Eurostat, at TSI's eksport til Fællesskabet i undersøgelsesperioden svarede til 100 % af Fællesskabets import fra Thailand. På det grundlag og i mangel af bevis på det modsatte blev det konkluderet, at TSI var den eneste thailandske eksportør af ringmekanismer.

    (10)

    Undersøgelsen viste, at den thailandske virksomhed i de indledende faser, efter at TSI havde igangsat erhvervsaktiviteter i Thailand, kun samlede komponenter til ringmekanismer, der blev importeret fra WHS' kinesiske fabrik, og eksporterede de færdige ringmekanismer til Fællesskabet.

    (11)

    Det lader imidlertid til, at WHS på grund af de eksisterende antidumpingforanstaltninger gradvist foretog en overflytning af hele sin produktion af ringmekanismer til TSI. WHS gennemførte en flytning af både arbejdskraft og alt nødvendigt maskineri, herunder galvaniseringsanlæg, fra deres kinesiske fabrik. Allerede i 2002 rådede TSI over alt nødvendigt maskineri til fremstilling af ringmekanismer.

    (12)

    Der kunne endvidere ikke findes noget bevis for, at TSI importerede yderligere ringmekanismekomponenter fra Kina i undersøgelsesperioden.

    (13)

    Det blev desuden konstateret, at den mængde råmaterialer (til forskel fra komponenter), der var importeret af TSI, var tilstrækkelig til at producere den mængde ringmekanismer, der blev eksporteret til Fællesskabet i undersøgelsesperioden. Parallelt med forøgelsen af TSI’s egen produktion af ringmekanismer blev mængden af råmaterialer, som TSI importerede til Thailand, øget fra 2000 til 2002, men forblev uændret i 2002 og 2003. De oplysninger, der er tilgængelige vedrørende importen af råmaterialer i de første seks måneder af 2004, viser en stabil produktion sammenlignet med samme periode i 2003.

    (14)

    Undersøgelsen viste, at i det mindste fra 1. januar 2003 og derefter, dvs. i begyndelsen af undersøgelsesperioden, var TSI rent faktisk i stand til selv at producere den mængde ringmekanismer, der blev eksporteret til EU. Det blev derfor konkluderet, at TSI var at betragte som en egentlig producent af visse ringmekanismer. Det vurderes derfor, at der ikke fandt omladning sted af ringmekanismer via Thailand i undersøgelsesperioden.

    (15)

    På baggrund af disse resultater vurderes det ligeledes, at de undersøgte virksomheder ikke opfyldte kriterierne i artikel 13, stk. 2, i grundforordningen, eftersom der ikke fandt en samleproces sted i TSI. Denne konklusion er baseret på fortolkningen af artikel 13, stk. 2, som er lex specialis for samleprocesser.

    D.   AFSLUTNING AF UNDERSØGELSEN

    (16)

    På baggrund af de nævnte resultater og betragtninger bør den igangværende omgåelsesundersøgelse afsluttes. Den registrering af import af visse ringmekanismer, der blev indført ved indledningsforordningen, bør derfor indstilles og forordningen ophæves.

    (17)

    De interesserede parter blev hørt om den foreslåede fremgangsmåde og gjorde ingen indsigelser herimod —

    UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

    Artikel 1

    Den undersøgelse, som blev indledt ved forordning (EF) nr. 844/2004 om en mulig omgåelse af de antidumpingforanstaltninger, der indførtes ved forordning (EF) nr. 119/97 på importen af visse ringmekanismer med oprindelse i Folkerepublikken Kina, ved import af visse ringmekanismer afsendt fra Thailand, uanset om varen er angivet med oprindelse i Thailand eller ej, og om at gøre denne import til genstand for registrering, afsluttes hermed.

    Artikel 2

    Det pålægges hermed toldmyndighederne at indstille den registrering af import, som blev indført efter artikel 2 i forordning (EF) nr. 844/2004.

    Artikel 3

    Forordning (EF) nr. 844/2004 ophæves.

    Artikel 4

    Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 23. december 2004.

    På Kommissionens vegne

    Peter MANDELSON

    Medlem af Kommissionen


    (1)  EFT L 56 af 6.3.1996, s. 1. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 461/2004 (EUT L 77 af 13.3.2004, s. 12).

    (2)  EFT L 22 af 24.1.1997, s. 1. Ændret ved forordning (EF) nr. 2100/2000 (EFT L 250 af 5.10.2000, s. 1).

    (3)  EUT L 359 af 4.12.2004, s. 11.

    (4)  EUT L 127 af 29.4.2004, s. 67.


    Top