EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 41995D0021

Decizia Comitetului executiv din 20 decembrie 1995 privind schimbul rapid între statele Schengen de date statistice și specifice referitoare la eventuale disfuncționalități la frontierele externe [SCH/Com-ex (95)21]

JO L 239, 22.9.2000, p. 176–179 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO, HR)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/1995/21(2)/oj

19/Volumul 02

RO

Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

26


41995D0021


L 239/176

JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


DECIZIA COMITETULUI EXECUTIV

din 20 decembrie 1995

privind schimbul rapid între statele Schengen de date statistice și specifice referitoare la eventuale disfuncționalități la frontierele externe

[SCH/Com-ex (95)21]

COMITETUL EXECUTIV,

având în vedere articolul 132 din Convenția de punere în aplicare a Acordului Schengen,

având în vedere articolele 7 și 131 din convenția menționată anterior,

DECIDE:

Statele Schengen fac schimb cât mai rapid cu putință de date statistice și specifice care semnalează orice posibile disfuncționalități la frontierele externe.

Statele Schengen comunică Președinției, prin intermediul Secretariatului General, orice date specifice care se află în posesia lor.

Subgrupul pentru frontiere examinează aceste date cu ocazia fiecărei întruniri și propune soluții concrete.

Ostend, 20 decembrie 1995.

Președintele

J. VANDE LANOTTE


SCH/I-Front (95)45 rev. 2 corr.

NOTĂ CĂTRE GRUPUL CENTRAL

Potrivit mandatului pe care comitetul executiv l-a acordat grupului central la 24 octombrie 1995, Subgrupul pentru frontiere a fost însărcinat cu examinarea problemelor întâmpinate în domeniul controalelor la frontierele externe.

În acest sens, în vederea aplicării articolului 7 din Convenția Schengen și pentru a da un conținut concret dispozițiilor de la punctul 4.1 din Manualul comun, a fost elaborat un instrument statistic, bazat pe activitatea din cadrul CIREFI.

Fiecare stat se obligă să transmită Secretariatului Schengen, în termen de 30 de zile de la culegere, informații statistice care să permită o mai bună monitorizare și cunoaștere a fenomenelor de migrație, sub forma tabelelor din anexă.

Secretariatul Schengen este însărcinat să transmită fără întârziere aceste informații tuturor statelor Schengen.

Secretariatul Schengen, în colaborare cu funcționari detașați FMAD, sintetizează informațiile. FMAD poate întreprinde, în numele președinției, analiza inițială a problemelor ce pot surveni în cursul examinării acestor informații. De asemenea, fiecare stat membru își rezervă dreptul de a ridica problemele pe care le consideră de interes.

În paralel cu transmiterea informațiilor statistice, fiecare stat membru trebuie să comunice informații privind dificultățile curente pe care le întâmpină în cursul exercitării controalelor la frontierele externe; aceste informații pot fi analizate, totodată, în conformitate cu prevederile de la alineatul precedent.

În acest sens, autoritățile naționale ale statelor Schengen, acționând prin departamentele responsabile cu exercitarea controalelor la frontierele externe și prin ofițeri de legătură – în măsura în care acordurile bilaterale privind detașarea funcționarilor prevăd această obligație – trebuie să culeagă toate informațiile cu privire la problemele specifice survenite la frontierele externe și care sugerează o disfuncționalitate la nivelul controlului de frontieră. Autoritățile naționale trebuie să strângă și să analizeze aceste informații și să informeze președinția prin intermediul secretariatului.

Fiecare întrunire a subgrupului pentru frontiere trebuie să aloce un punct de pe ordinea sa de zi oricăror observații făcute în legătură cu aceste statistici și aceste probleme.

Image

Image


Top