Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32016R0301

    Regulamentul delegat (UE) 2016/301 al Comisiei din 30 noiembrie 2015 de completare a Directivei 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește standardele tehnice de reglementare pentru aprobarea și publicarea prospectului și diseminarea comunicărilor cu caracter promoțional și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 809/2004 al Comisiei (Text cu relevanță pentru SEE)

    C/2015/8379

    JO L 58, 4.3.2016, p. 13–20 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 20/07/2019; abrogat prin 32019R0979

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_del/2016/301/oj

    4.3.2016   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 58/13


    REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2016/301 AL COMISIEI

    din 30 noiembrie 2015

    de completare a Directivei 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește standardele tehnice de reglementare pentru aprobarea și publicarea prospectului și diseminarea comunicărilor cu caracter promoțional și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 809/2004 al Comisiei

    (Text cu relevanță pentru SEE)

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Directiva 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau pentru admiterea valorilor mobiliare la tranzacționare și de modificare a Directivei 2001/34/CE (1), în special articolul 13 alineatul (7) al treilea paragraf, articolul 14 alineatul (8) al treilea paragraf și articolul 15 alineatul (7) al treilea paragraf,

    întrucât:

    (1)

    Directiva 2003/71/CE a armonizat cerințele privind întocmirea, aprobarea și distribuirea prospectelor. În vederea asigurării unei armonizări consecvente și pentru a se ține seama de evoluțiile tehnice de pe piețele financiare, este necesar să se specifice cerințele respective, în special cele privind procesul de aprobare, publicarea și difuzarea de informații despre ofertă sau despre admiterea la tranzacționare, inclusiv comunicările cu caracter promoțional, existente pe lângă prospect.

    (2)

    Procesul de examinare și de aprobare a unui prospect este un proces iterativ, în care decizia autorității naționale competente de a aproba prospectul implică runde repetate de analiză și dezvoltare a proiectului de prospect de către emitent, ofertant sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată, pentru a se asigura faptul că prospectul este complet, că informațiile pe care le conține sunt coerente și că acesta este inteligibil. Pentru a se oferi o mai mare certitudine cu privire la procesul de aprobare pentru emitenți, ofertanți sau persoane care solicită admiterea la tranzacționare, este necesar să se specifice documentele care trebuie furnizate autorităților naționale competente în diferitele etape ale ciclului de aprobare a prospectului.

    (3)

    Un proiect de prospect ar trebui să fie întotdeauna transmis autorității naționale competente într-un format electronic cu funcționalități de căutare și prin mijloace electronice care să fie acceptabile pentru respectiva autoritate. Dat fiind faptul că formatul electronic cu funcționalități de căutare permite autorităților naționale competente să caute anumiți termeni sau cuvinte în prospect, acesta facilitează o citire mai rapidă și contribuie la un proces de examinare mai eficient și prompt.

    (4)

    Cu excepția primului proiect de prospect, este imperativ ca fiecare proiect de prospect transmis autorității naționale competente să indice în mod clar modificările aduse proiectului prezentat anterior și să explice modul în care aceste modificări abordează eventualele lacune notificate de autoritatea națională competentă. Fiecare dosar al unui proiect de prospect depus la autoritatea națională competentă ar trebui să includă atât o versiune „marcată”, în care să fie evidențiate toate modificările aduse versiunii prezentate anterior, cât și o versiune „nemarcată”, în care aceste modificări să nu fie evidențiate.

    (5)

    În cazul în care elementele de publicat care figurează în anexele relevante la Regulamentul (CE) nr. 809/2004 al Comisiei (2) nu se aplică sau, având în vedere natura emiterii sau a emitentului, nu sunt relevante pentru un anumit prospect, aceste elemente ar trebui să fie aduse la cunoștința autorității naționale competente, pentru a se minimiza eventualele întârzieri în procesul de examinare.

    (6)

    Pentru a asigura o utilizare eficientă a resurselor, în situația în care autoritatea națională competentă determină cu certitudine că emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare nu este în măsură să respecte cerințele regimului prospectului, autoritatea națională competentă ar trebui să aibă dreptul de a înceta procesul de examinare fără să aprobe prospectul.

    (7)

    Publicarea electronică a prospectelor, inclusiv a condițiilor finale, asigură accesul rapid și ușor al investitorilor la informațiile conținute în acestea. Demersul care constă în a impune investitorilor să accepte o clauză privind exonerarea de răspundere, care limitează răspunderea juridică, să plătească o taxă sau să treacă printr-un proces de înregistrare pentru a avea acces la prospect îngreunează accesul și nu ar trebui să fie permis. Filtrele care avertizează cu privire la jurisdicțiile în care se face o ofertă și care cer investitorilor să declare care este țara lor de reședință sau să indice faptul că nu sunt rezidenți într-o anumită țară sau jurisdicție nu ar trebui considerate drept clauze privind exonerarea de răspundere care limitează răspunderea juridică.

    (8)

    Comunicările cu caracter promoțional legate de o ofertă publică sau de o admitere la tranzacționare pot deveni inexacte sau înșelătoare în cazul în care apare sau se identifică un factor nou semnificativ, o eroare sau o inexactitate substanțială în ceea ce privește informațiile cuprinse în prospect. Ar trebui formulate cerințe pentru a se asigura modificarea comunicărilor cu caracter promoțional în cazul în care acestea devin incorecte sau înșelătoare ca urmare a unui astfel de nou factor, eroare sau inexactitate.

    (9)

    Deoarece prospectul este sursa autentică de informații privind o ofertă publică sau o admitere la tranzacționare, toate informațiile difuzate cu privire la astfel de oferte și admiteri la tranzacționare, fie în scopuri publicitare, fie în alte scopuri și fie în formă scrisă, fie în formă orală, ar trebui să fie consecvente cu informațiile conținute în prospect. Această consecvență ar trebui asigurată prin impunerea obligației ca nicio informație transmisă să nu contrazică și nici să nu se refere la informații care contrazic conținutul prospectului. În plus, ar trebui să se interzică posibilitatea ca informațiile difuzate să prezinte o opinie extrem de subiectivă privind informațiile cuprinse în prospect. În plus, dat fiind că măsurile alternative de performanță pot influența în mod disproporționat decizia privind investiția, nu ar trebui să se permită ca informațiile privind o ofertă publică sau o admitere la tranzacționare difuzate în afara prospectului să conțină astfel de măsuri, dacă acestea nu sunt incluse în prospect.

    (10)

    Regulamentul (CE) nr. 809/2004 conține dispoziții privind publicarea prospectului și difuzarea comunicărilor cu caracter promoțional. Pentru a se evita duplicarea cerințelor, anumite dispoziții din Regulamentul (CE) nr. 809/2004 ar trebui eliminate.

    (11)

    Prezentul regulament se bazează pe proiectele de standarde tehnice de reglementare transmise Comisiei de Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA).

    (12)

    În conformitate cu articolul 10 din Regulamentul (UE) nr. 1095/2010 al Parlamentului European și al Consiliului (3), ESMA a efectuat consultări publice deschise cu privire la aceste proiecte de standarde tehnice de reglementare, a analizat costurile și beneficiile potențiale aferente și a solicitat avizul Grupului părților interesate din domeniul valorilor mobiliare și piețelor înființat în conformitate cu articolul 37 din regulamentul menționat,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    CAPITOLUL I

    DISPOZIȚII GENERALE ȘI APROBAREA PROSPECTULUI

    Articolul 1

    Obiect

    Prezentul regulament stabilește standardele tehnice de reglementare care oferă detalii cu privire la:

    1.

    dispozițiile privind aprobarea prospectului menționate la articolul 13 din Directiva 2003/71/CE;

    2.

    dispozițiile privind publicarea prospectului menționate la articolul 14 alineatele (1)-(4) din Directiva 2003/71/CE;

    3.

    difuzarea comunicărilor cu caracter promoțional menționate la articolul 15 din Directiva 2003/71/CE;

    4.

    coerența dintre informațiile difuzate cu privire la o ofertă publică sau la o admitere la tranzacționare pe o piață reglementată, pe de o parte, și informațiile conținute în prospect, pe de altă parte, astfel cum se prevede la articolul 15 alineatul (4) din Directiva 2003/71/CE.

    Articolul 2

    Transmiterea unei cereri de aprobare

    (1)   Emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată transmite autorității competente toate proiectele de prospect prin mijloace electronice și într-un format electronic cu funcționalități de căutare. În momentul în care se transmite primul proiect de prospect, se precizează un punct de contact căruia autoritatea competentă să îi poată transmite toate notificările scrise, prin mijloace electronice.

    (2)   Împreună cu primul proiect de prospect transmis autorității competente sau în timpul procesului de examinare a prospectului, emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată transmite, de asemenea, următoarele elemente în format electronic cu funcționalități de căutare:

    (a)

    în cazul în care aceasta este solicitată de autoritatea competentă din statul membru de origine în conformitate cu articolul 25 alineatul (4) din Regulamentul (CE) nr. 809/2004 sau din proprie inițiativă, o listă de referințe încrucișate care identifică, de asemenea, orice elemente din anexele I-XXX la Regulamentul (CE) nr. 809/2004 care nu au fost cuprinse în prospect deoarece nu erau aplicabile din cauza naturii emitentului, ofertantului sau persoanei care solicită admiterea la tranzacționare sau din cauza naturii valorilor mobiliare oferite public sau admise la tranzacționare.

    În cazul în care nu se transmite lista de referințe încrucișate și în cazul în care ordinea elementelor din proiectul de prospect nu coincide cu ordinea informațiilor prevăzute în anexele la Regulamentul (CE) nr. 809/2004, proiectul de prospect se adnotează pe margine în vederea identificării secțiunilor din prospect care corespund cerințelor de publicare relevante. Un prospect care conține adnotări pe margine este însoțit de un document de identificare a tuturor elementelor cuprinse în anexele relevante la Regulamentul (CE) nr. 809/2004 care nu au fost cuprinse în prospect deoarece nu erau aplicabile, având în vedere natura emitentului, ofertantului sau persoanei care solicită admiterea la tranzacționare sau natura valorilor mobiliare oferite public sau admise la tranzacționare;

    (b)

    în cazul în care emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată solicită ca autoritatea competentă din statul membru de origine să autorizeze omiterea de informații din prospect în temeiul articolului 8 alineatul (2) din Directiva 2003/71/CE, o cerere motivată în acest sens;

    (c)

    în cazul în care emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată solicită ca autoritatea competentă din statul membru de origine să adreseze autorității competente din statul membru gazdă o cerere în acest sens, în urma aprobării prospectului, prin intermediul unui certificat de aprobare emis în temeiul articolului 18 alineatul (1) din Directiva 2003/71/CE;

    (d)

    orice informații care sunt incluse prin trimitere în prospect, cu excepția cazului în care informațiile respective au fost deja aprobate sau înregistrate pe lângă aceeași autoritate competentă în conformitate cu articolul 11 din Directiva 2003/71/CE;

    (e)

    orice alte informații considerate necesare, din motive întemeiate, pentru realizarea procesului de examinare de către autoritatea competentă din statul membru de origine și solicitate în mod expres de autoritatea competentă în acest scop.

    Articolul 3

    Modificări aduse proiectului de prospect

    (1)   În urma transmiterii primului proiect de prospect autorității competente din statul membru de origine, în cazul în care emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată transmite proiecte ulterioare ale prospectului, aceste proiecte sunt marcate astfel încât să evidențieze toate modificările aduse proiectului precedent nemarcat transmis autorității competente. În cazul în care se formulează doar un număr limitat de modificări, extrasele marcate din proiectul de prospect care indică toate modificările față de proiectul anterior sunt considerate acceptabile. Împreună cu proiectul care evidențiază toate modificările se transmite întotdeauna și un proiect de prospect nemarcat.

    În cazul în care emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată se află în imposibilitatea de a respecta cerința stabilită la primul paragraf din cauza dificultăților tehnice legate de marcarea prospectului, fiecare modificare adusă proiectului precedent se identifică în scris de către autoritatea competentă din statul membru de origine.

    (2)   În cazul în care, în conformitate cu articolul 5 alineatul (2) din prezentul regulament, autoritatea competentă din statul membru de origine a informat emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată că nu consideră că proiectul de prospect este complet, că informațiile pe care le conține sunt coerente sau că acesta este inteligibil, proiectul de prospect transmis ulterior este însoțit de o explicație a modului în care lacunele notificate de către autoritatea competentă au fost soluționate.

    În cazul în care modificările aduse unui proiect de prospect prezentat anterior sunt evidente sau abordează în mod clar lacunele notificate de către autoritatea competentă, se consideră că e suficient să se indice la ce nivel au fost făcute modificările pentru a se soluționa lacunele.

    Articolul 4

    Transmiterea proiectului final

    (1)   Cu excepția listei de referințe încrucișate menționate la articolul 2 alineatul (2) litera (a), proiectul final al prospectului transmis în vederea aprobării este însoțit de toate informațiile menționate la articolul 2 alineatul (2) care s-au modificat față de un proiect anterior. Proiectul final al prospectului nu este adnotat pe margine.

    (2)   În cazul în care nu au fost aduse modificări informațiilor transmise anterior menționate la articolul 2 alineatul (2), emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată confirmă în scris că nu au fost aduse modificări informațiilor transmise anterior.

    Articolul 5

    Primirea și prelucrarea cererii

    (1)   Primirea cererii inițiale de aprobare a unui prospect se confirmă de autoritatea competentă din statul membru de origine în scris, prin mijloace electronice, cât mai curând posibil și cel târziu până la încheierea programului de lucru în cea de a doua zi lucrătoare următoare primirii. Confirmarea informează emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată cu privire la eventualul număr de referință al cererii de aprobare și la punctul de contact din cadrul autorității competente căruia îi pot fi adresate întrebări legate de cerere. Data confirmării nu afectează data prezentării proiectului de prospect, în sensul articolului 13 alineatul (2) din Directiva 2003/71/CE, de la care încep să curgă termenele pentru transmiterea notificărilor.

    (2)   În cazul în care consideră, din motive rezonabile, că documentele prezentate sunt incomplete sau că sunt necesare informații suplimentare, de exemplu din cauza incoerențelor sau ininteligibilității anumitor informații furnizate, autoritatea competentă din statul membru de origine informează emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare că sunt necesare informații suplimentare, oferind motive în acest sens, în scris, prin mijloace electronice.

    (3)   În cazul în care consideră că lacunele sunt minore sau că timpul este extrem de important, autoritatea competentă din statul membru de origine poate informa emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe cale orală cu privire la lacune; în acest caz nu se consideră că se întrerupe termenul pentru aprobarea prospectului, astfel cum este prevăzut la articolul 13 alineatul (4) din Directiva 2003/71/CE.

    (4)   În cazul în care emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată nu este în măsură sau nu este dispus să furnizeze informațiile suplimentare solicitate în conformitate cu alineatul (2), autoritatea competentă din statul membru de origine are dreptul de a refuza aprobarea prospectului și de a încheia procesul de examinare.

    (5)   Autoritatea competentă din statul membru de origine informează emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată cu privire la decizia sa privind aprobarea prospectului, în scris, prin mijloace electronice, în ziua deciziei. În cazul refuzului de a aproba prospectul, decizia autorității competente conține motivele unui astfel de refuz.

    CAPITOLUL II

    PUBLICAREA PROSPECTULUI

    Articolul 6

    Publicarea prospectului în format electronic

    (1)   În cazul în care este publicat în format electronic în temeiul literei (c), (d) sau (e) din articolul 14 alineatul (2) din Directiva 2003/71/CE, prospectul, indiferent că se compune dintr-un document sau din mai multe documente, respectă următoarele cerințe:

    (a)

    este ușor accesibil pe site;

    (b)

    este într-un format electronic cu funcționalități de căutare care nu poate fi modificat;

    (c)

    nu conține hiperlinkuri, cu excepția linkurilor către adresele electronice unde sunt disponibile informațiile incluse prin trimitere;

    (d)

    poate fi descărcat și imprimat.

    (2)   În cazul în care un prospect care cuprinde informații incluse prin trimitere este publicat în format electronic, acesta conține hiperlinkuri către fiecare document care cuprinde informațiile incluse prin trimitere sau către fiecare pagină web pe care respectivul document este publicat.

    (3)   În cazul în care prospectul pentru o ofertă publică de valori mobiliare este pus la dispoziția publicului pe site-urile web ale emitenților, ale unor intermediari financiari sau ale unor piețe reglementate, aceștia iau toate măsurile necesare pentru a evita să se adreseze rezidenților unor state membre sau țări terțe în care oferta de valori mobiliare nu este valabilă, de exemplu prin inserarea unui avertisment care să precizeze care sunt destinatarii ofertei.

    (4)   Accesul la prospectul publicat în format electronic nu face obiectul:

    (a)

    finalizării procesului de înregistrare;

    (b)

    acceptării unei clauze privind exonerarea de răspundere care limitează răspunderea juridică;

    (c)

    plății vreunei taxe.

    Articolul 7

    Publicarea condițiilor finale

    Condițiile finale ale prospectului de bază nu se publică obligatoriu în același mod ca prospectul de bază propriu-zis, cu condiția ca modalitatea de publicare aleasă să fie una dintre cele prevăzute la articolul 14 din Directiva 2003/71/CE.

    Articolul 8

    Publicarea în presă

    (1)   În sensul aplicării articolului 14 alineatul (2) litera (a) din Directiva 2003/71/CE, prospectul se publică într-un ziar de informare generală sau într-un ziar financiar cu difuzare națională sau supraregională.

    (2)   În cazul în care consideră că ziarul ales pentru publicare nu îndeplinește criteriile menționate la alineatul (1), autoritatea competentă specifică un ziar care, în opinia sa, este adecvat pentru publicare, ținând seama, în special, de acoperirea geografică, numărul de locuitori și obiceiurile privind lectura din fiecare stat membru.

    Articolul 9

    Publicarea anunțului

    (1)   În cazul în care un stat membru decide, în conformitate cu articolul 14 alineatul (3) din Directiva 2003/71/CE, să solicite publicarea unui anunț care să precizeze modul în care prospectul a fost pus la dispoziția publicului sau locul din care poate fi procurat, anunțul se publică într-un ziar care îndeplinește criteriile stabilite pentru publicarea prospectului, prevăzute la articolul 8 din prezentul regulament.

    În cazul în care se referă la un prospect publicat exclusiv în scopul admiterii unor valori mobiliare la tranzacționare pe o piață reglementată pe care au fost deja admise alte valori mobiliare din aceeași categorie, anunțul poate fi publicat alternativ în publicația pieței reglementate în cauză, indiferent dacă aceasta apare pe hârtie sau în format electronic.

    (2)   Anunțul se publică cel târziu în următoarea zi lucrătoare după publicarea prospectului în conformitate cu articolul 14 alineatul (1) din Directiva 2003/71/CE.

    (3)   Anunțul conține următoarele informații:

    (a)

    identitatea emitentului;

    (b)

    categoria, clasa și cuantumul valorilor mobiliare oferite și/sau pentru care se solicită admiterea la tranzacționare, în măsura în care aceste elemente sunt cunoscute în momentul publicării anunțului;

    (c)

    calendarul prevăzut pentru ofertă/admiterea la tranzacționare;

    (d)

    o mențiune a faptului că a fost publicat un prospect și a modalității în care acesta se poate procura;

    (e)

    adresele la care și perioada în care o copie pe suport de hârtie este pusă la dispoziția publicului;

    (f)

    data.

    Articolul 10

    Lista prospectelor aprobate

    Lista prospectelor aprobate publicate pe site-ul web al autorității competente în conformitate cu articolul 14 alineatul (4) din Directiva 2003/71/CE indică modalitățile prin care prospectele respective au fost puse la dispoziția publicului și locul din care acestea pot fi procurate.

    CAPITOLUL III

    COMUNICĂRI CU CARACTER PROMOȚIONAL

    Articolul 11

    Difuzarea comunicărilor cu caracter promoțional

    (1)   În cazul în care a fost difuzată o comunicare cu caracter promoțional privind o ofertă publică sau o admitere la tranzacționare pe o piață reglementată și ulterior a fost publicat un supliment la prospect, pentru că a apărut sau a fost identificat un nou factor semnificativ, o eroare sau o inexactitate substanțială în ceea ce privește informațiile cuprinse în prospect, se difuzează o comunicare cu caracter promoțional modificată, în cazul în care noul factor semnificativ, eroarea sau inexactitatea substanțială în ceea ce privește informațiile cuprinse în prospect invalidează conținutul comunicării cu caracter promoțional difuzate anterior, făcând-o inexactă sau înșelătoare.

    (2)   Comunicarea cu caracter promoțional modificată face trimitere la comunicarea anterioară, precizând că aceasta a fost modificată deoarece conținea informații inexacte sau înșelătoare și specificând diferențele dintre cele două versiuni.

    (3)   Comunicarea modificată se difuzează fără întârzieri nejustificate în urma publicării suplimentului. Cu excepția comunicărilor cu caracter promoțional difuzate pe cale orală, o comunicare modificată se difuzează cel puțin prin aceleași mijloace ca și comunicarea inițială.

    Obligația de a modifica o comunicare cu caracter promoțional nu se aplică după închiderea definitivă a ofertei publice sau, în cazul în care aceasta survine mai târziu, după data la care începe tranzacționarea pe o piață reglementată.

    (4)   Dacă nu este necesar un prospect în conformitate cu Directiva 2003/71/CE, comunicările cu caracter promoțional includ un avertisment în acest sens, exceptând cazul în care emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată alege să publice un prospect în conformitate cu Directiva 2003/71/CE, cu Regulamentul (CE) nr. 809/2004 și cu prezentul regulament.

    Articolul 12

    Consecvența, în sensul articolului 15 alineatul (4) din Directiva 2003/71/CE

    Informațiile difuzate pe cale orală sau în scris în ceea ce privește oferta publică sau admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată, indiferent dacă au caracter promoțional sau sunt de altă natură:

    (a)

    nu contrazic informațiile cuprinse în prospect;

    (b)

    nu se referă la informații care contrazic informațiile cuprinse în prospect;

    (c)

    nu prezintă o opinie extrem de subiectivă privind informațiile cuprinse în prospect, inclusiv prin omisiune sau prin prezentarea unor aspecte negative ale acestor informații care au mai puțină greutate decât aspectele pozitive;

    (d)

    nu conțin măsuri alternative de performanță cu privire la emitent, cu excepția cazului în care acestea sunt cuprinse în prospect.

    În sensul literelor (a)-(d), informațiile cuprinse în prospect constau în informații care au fost incluse în prospect, în cazul în care prospectul a fost deja publicat, sau informații care trebuie incluse în prospect, în cazul în care prospectul se publică la o dată ulterioară.

    În sensul dispozițiilor de la litera (d), măsurile alternative de performanță constau în măsuri de performanță care sunt măsuri financiare privind performanțele financiare istorice sau viitoare, poziția financiară sau fluxurile de trezorerie, altele decât măsurile financiare definite în cadrul de raportare financiară aplicabil.

    CAPITOLUL IV

    DISPOZIȚII FINALE

    Articolul 13

    Modificări ale Regulamentului (CE) nr. 809/2004

    Regulamentul (CE) nr. 809/2004 se modifică după cum urmează:

    1.

    La articolul 1, alineatele (5) și (6) se elimină.

    2.

    Articolele 29-34 se elimină.

    Articolul 14

    Intrarea în vigoare

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 30 noiembrie 2015.

    Pentru Comisie

    Președintele

    Jean-Claude JUNCKER


    (1)  JO L 345, 31.12.2003, p. 64.

    (2)  Regulamentul (CE) nr. 809/2004 al Comisiei din 29 aprilie 2004 de punere în aplicare a Directivei 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește informațiile conținute în prospecte, structura prospectelor, includerea de informații prin trimiteri, publicarea prospectelor și difuzarea comunicatelor cu caracter publicitar (JO L 149, 30.4.2004, p. 1).

    (3)  Regulamentul (UE) nr. 1095/2010 al Parlamentului European și al Consiliului din 24 noiembrie 2010 de instituire a Autorității europene de supraveghere (Autoritatea europeană pentru valori mobiliare și piețe), de modificare a Deciziei nr. 716/2009/CE și de abrogare a Deciziei 2009/77/CE a Comisiei (JO L 331, 15.12.2010, p. 84).


    Top