Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32014R0457

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 457/2014 al Comisiei din 29 aprilie 2014 privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    JO L 133, 6.5.2014, p. 35–38 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2014/457/oj

    6.5.2014   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 133/35


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 457/2014 AL COMISIEI

    din 29 aprilie 2014

    privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun (1), în special articolul 9 alineatul (1) litera (a),

    întrucât:

    (1)

    Pentru a asigura aplicarea uniformă a Nomenclaturii combinate anexate la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87, este necesar să se adopte măsuri privind clasificarea mărfurilor menționate în anexa la prezentul regulament.

    (2)

    Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 stabilește regulile generale pentru interpretarea Nomenclaturii combinate. Aceste reguli se aplică, de asemenea, oricăror alte nomenclaturi bazate integral sau parțial pe aceasta sau care îi adaugă acesteia subdiviziuni suplimentare și care sunt stabilite prin dispoziții specifice ale Uniunii, în vederea aplicării de măsuri tarifare sau de altă natură privind comerțul cu mărfuri.

    (3)

    În temeiul acestor reguli generale, mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului din anexă ar trebui clasificate la codurile NC indicate în coloana 2, pe baza motivelor care figurează în coloana 3 a tabelului menționat.

    (4)

    Este necesar să se prevadă posibilitatea invocării în continuare de către titular, în temeiul articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului (2), pentru o anumită perioadă, a informațiilor tarifare obligatorii furnizate în ceea ce privește mărfurile vizate de prezentul regulament, dar care nu sunt conforme cu dispozițiile prezentului regulament. Perioada respectivă ar trebui să fie de trei luni.

    (5)

    Măsurile prevăzute de prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului Codului vamal,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului din anexă se clasifică în Nomenclatura combinată la codurile NC indicate în coloana 2 a tabelului menționat.

    Articolul 2

    Informațiile tarifare obligatorii care nu sunt conforme cu prezentul regulament pot fi în continuare invocate, în conformitate cu articolul 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92, timp de trei luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament.

    Articolul 3

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 29 aprilie 2014.

    Pentru Comisie,

    pentru președinte

    Algirdas ŠEMETA

    Membru al Comisiei


    (1)  JO L 256, 7.9.1987, p. 1.

    (2)  Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului vamal comunitar (JO L 302, 19.10.1992, p. 1).


    ANEXĂ

    Descrierea mărfurilor

    Clasificare (Cod NC)

    Motive

    (1)

    (2)

    (3)

    1.

    Un aparat electronic digital cu o intrare HDMI (interfață multimedia de înaltă definiție) și cu opt ieșiri HDMI (așa-numitul „splitter HDMI activ”) într-o carcasă având dimensiunile de aproximativ 12 × 6 × 2 cm.

    Acesta suportă protocolul HDCP (protecția conținutului digital în bandă largă) și funcționează sub o tensiune de alimentare de 5 V c.c.

    Aparatul este utilizat pentru a diviza simultan, fără pierderea calității, un semnal de intrare HDMI în opt semnale de ieșire HDMI cu aceleași caracteristici tehnice ca semnalul de intrare original.

    Aceasta permite ca un semnal HDMI provenind dintr-o singură sursă (de exemplu, un set-top box) să fie distribuit simultan către mai multe aparate (de exemplu, televizoare).

    8543 70 90

    Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii combinate, precum și pe baza textului codurilor NC 8543, 8543 70 și 8543 70 90.

    Splitterul HDMI nu este un aparat pentru efectuarea de conectări la circuite electrice sau în cadrul acestora ori un panou de distribuție a electricității, dat fiind că funcția sa este de a diviza un semnal de intrare în opt semnale de ieșire și de a procesa simultan protocoale HDCP. În consecință, clasificarea la poziția 8536 ca cutii de joncțiune sau la poziția 8537 ca tablouri, panouri, console, pupitre, dulapuri și alte suporturi, echipate cu două sau mai multe aparate de la poziția 8535 sau 8536, pentru distribuirea electricității, este exclusă.

    Dat fiind că aparatul are o funcție individuală, care nu este acoperită în mod mai specific de o poziție din capitolul 85, acesta trebuie clasificat la codul NC 8543 70 90 ca aparat electric, cu o funcție individuală, nedenumit și necuprins în altă parte în capitolul 85.

    2.

    Un aparat electronic digital cu patru intrări HDMI (interfață multimedia de înaltă definiție), o ieșire HDMI și un buton pentru selectarea intrării (așa-numitul „comutator HDMI activ”).

    Acesta cuprinde un amplificator pentru regenerarea semnalelor slabe, 4 LED-uri pentru indicarea intrării selectate și funcționează sub o tensiune de alimentare de 5 V c.c.

    Aparatul suportă semnale video „full HD” cu o rezoluție de 1 080 pixeli și un debit de transfer de date de până la 2,5 Gbps, precum și protocolul HDCP (protecția conținutului digital în bandă largă).

    Aparatul este utilizat pentru a selecta o intrare HDMI care să fie conectată la ieșirea HDMI. Acesta permite selectarea semnalelor HDMI provenite din diverse surse (de exemplu, un DVD player, un set-top box) pentru a fi conectate la un singur aparat (de exemplu, un televizor).

    8543 70 90

    Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii combinate, precum și pe baza textului codurilor NC 8543, 8543 70 și 8543 70 90.

    Comutatorul HDMI nu este un aparat pentru comutarea circuitelor electrice sau pentru distribuția electricității, deoarece acesta comută (selectează) una dintre intrările HDMI pentru a fi conectată la ieșirea HDMI și amplifică simultan semnalul și procesează protocoale HDCP. În consecință, clasificarea la poziția 8536 ca comutatoare sau la poziția 8537 ca tablouri, panouri, console, pupitre, dulapuri și alte suporturi, echipate cu două sau mai multe aparate de la poziția 8535 sau 8536, pentru distribuirea electricității, este exclusă.

    Dat fiind că aparatul are o funcție individuală, care nu este acoperită în mod mai specific de o poziție din capitolul 85, acesta trebuie clasificat la codul NC 8543 70 90 ca aparat electric, cu o funcție individuală, nedenumit și necuprins în altă parte în capitolul 85.

    3.

    Un aparat cu patru intrări HDMI (interfață multimedia de înaltă definiție) și o ieșire HDMI (așa-numitul „comutator HDMI pasiv”) într-o carcasă având dimensiunile de aproximativ 18 × 12 × 3cm.

    Acesta cuprinde un așa-numit „întrerupător cu buton cu stații multiple” cu patru butoane (unul pentru fiecare intrare), care sunt atașate în mod rigid unul de celălalt. La selectarea uneia dintre intrări, celelalte sunt în mod automat dezactivate.

    Aparatul este utilizat pentru a selecta, prin apăsarea unuia dintre butoane, o intrare HDMI pentru a fi conectată la ieșirea HDMI. Acesta permite selectarea semnalelor HDMI provenite din diverse surse (de exemplu, un DVD player, un set-top box) pentru a fi conectate la un singur aparat (de exemplu, un televizor).

    8536 50 80

    Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii combinate, precum și pe baza textului codurilor NC 8536, 8536 50 și 8536 50 80.

    Dat fiind că aparatul cuprinde doar un comutator prin care (se) conectează la un moment dat o singură intrare la ieșire, acesta nu este un panou pentru distribuția electricității. În consecință, clasificarea la poziția 8537 ca tablouri, panouri, console, pupitre, dulapuri și alte suporturi, echipate cu două sau mai multe aparate de la poziția 8535 sau 8536, pentru controlul electric sau pentru distribuirea electricității, este exclusă.

    Dat fiind că aparatul nu îndeplinește decât funcția de comutare, care este o funcție electrică individuală identificată într-o poziție din capitolul 85, acesta trebuie clasificat la codul NC 8536 50 80 ca alte întrerupătoare, separatoare și comutatoare.


    Top