Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32012R0103

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 103/2012 al Comisiei din 7 februarie 2012 privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    JO L 36, 9.2.2012, p. 17–18 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (HR)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2012/103/oj

    9.2.2012   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 36/17


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 103/2012 AL COMISIEI

    din 7 februarie 2012

    privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful Vamal Comun (1), în special articolul 9 alineatul (1) litera (a),

    întrucât:

    (1)

    Pentru a asigura aplicarea uniformă a Nomenclaturii combinate anexate la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87, este necesar să se adopte măsuri privind clasificarea mărfurilor menționate în anexa la prezentul regulament.

    (2)

    Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 stabilește regulile generale pentru interpretarea Nomenclaturii combinate. Aceste reguli se aplică, de asemenea, oricăror alte nomenclaturi bazate integral sau parțial pe aceasta sau care îi adaugă acesteia subdiviziuni suplimentare și care sunt stabilite prin dispoziții UE specifice, în vederea aplicării de măsuri tarifare sau de altă natură privind comerțul cu mărfuri.

    (3)

    În temeiul acestor reguli generale, mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului din anexă trebuie clasificate la codurile NC indicate în coloana 2, pe baza motivelor care figurează în coloana 3 a aceluiași tabel.

    (4)

    Este necesar să se prevadă posibilitatea invocării în continuare de către titular, în temeiul articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar (2), pentru o perioadă de trei luni, a informațiilor tarifare obligatorii care au fost furnizate de autoritățile vamale ale statelor membre în ceea ce privește clasificarea mărfurilor în Nomenclatura combinată, dar care nu sunt conforme cu dispozițiile prezentului regulament.

    (5)

    Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului Codului Vamal,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului din anexă se clasifică în Nomenclatura combinată la codurile NC indicate în coloana 2 a aceluiași tabel.

    Articolul 2

    Informațiile tarifare obligatorii furnizate de autoritățile vamale ale statelor membre care nu sunt conforme cu dispozițiile prezentului regulament pot fi invocate în continuare pentru o perioadă de trei luni, în temeiul articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92.

    Articolul 3

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 7 februarie 2012.

    Pentru Comisie, pentru președinte

    Algirdas ŠEMETA

    Membru al Comisiei


    (1)  JO L 256, 7.9.1987, p. 1.

    (2)  JO L 302, 19.10.1992, p. 1.


    ANEXĂ

    Descrierea mărfurilor

    Clasificare

    (cod NC)

    Motive

    (1)

    (2)

    (3)

    Ecran modular („perete LED”) compus din mai multe module din plăci, fiecare placă având dimensiunea de aproximativ 38 × 38 × 9 cm.

    Fiecare placă conține diode electroluminiscente de culoare roșie, albastră și verde și are o rezoluție de 16 × 16 pixeli, o distanță între puncte de 24 mm, o luminozitate de 2 000 cd/m2 și o rată de împrospătare de peste 300 Hz. Ele conțin de asemenea elemente electronice de acționare.

    Ecranul este prezentat împreună cu un sistem de procesare care conține:

    un procesor video care acceptă diverse intrări de semnal (de exemplu CVBS, Y/C, YUV/RGB, (HD-)SDI sau DVI) și permite adaptarea imaginii fixe/video la dimensiunea ecranului și

    un procesor de semnale care permite distribuția pixelilor din semnalul de intrare pe ecran (pixel mapping).

    Semnalul procesat este transmis de la procesorul de semnale la un distribuitor de date prin cabluri din fibră optică. Distribuitorul de date le transmite la rândul său către diversele plăci ale ecranului.

    Ecranul nu este destinat vizionării de la distanță mică. El este utilizat pentru evenimente sportive sau spectacole, afișaje publicitare etc.

    8528 59 80

    Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii combinate, a notei 4 la secțiunea XVI, precum și pe baza textului codurilor NC 8528, 8528 59 și 8528 59 80.

    Ecranul modular și sistemul de procesare video sunt considerate drept unitate funcțională în sensul notei 4 la secțiunea XVI, întrucât ele constituie componente individuale, interconectate prin cabluri electrice sau alte dispozitive, destinate să contribuie împreună la o funcție clar definită.

    Unitatea este capabilă să afișeze imagini video din diverse surse, aceasta fiind o funcție individuală specificată la poziția 8528.

    Întrucât unitatea este capabilă să afișeze diferite tipuri de imagini video, ea nu poate fi considerată drept aparat electric de semnalizare care utilizează indicații vizuale. Clasificarea la poziția 8531 ca panou indicator este așadar exclusă [a se vedea și Notele explicative la SA aferente poziției 8531, (D)].

    În consecință, unitatea trebuie clasificată la codul NC 8528 59 80, ca alte monitoare color.


    Top