EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2010/271/04

Ehdotuspyyntö – Euroopan unionin yhteinen yhdenmukaistettu yritys- ja kuluttajakyselyohjelma

EUVL C 271, 7.10.2010, p. 14–24 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

7.10.2010   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 271/14


Ehdotuspyyntö – Euroopan unionin yhteinen yhdenmukaistettu yritys- ja kuluttajakyselyohjelma

2010/C 271/04

1.   TAUSTAA

Euroopan komissio julkistaa ehdotuspyynnön (viite ECFIN/A3/2010/020) toteuttaakseen EU:n yhteiseen yhdenmukaistettuun yritys- ja kuluttajakyselyohjelmaan (jonka komissio hyväksyi 12. heinäkuuta 2006, KOM(2006) 379) kuuluvia kyselyjä 27:ssä EU:n jäsenvaltiossa ja ehdokasmaissa (Kroatia, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Turkki ja Islanti). Tätä yhteistyötä tehdään neljän vuoden ajan komission ja alan organisaatioiden välisen kumppanuutta koskevan puitesopimuksen mukaisesti.

Ohjelman tavoitteena on kerätä tietoja EU:n jäsenvaltioiden ja ehdokasmaiden taloudesta, jotta niiden suhdannekehitystä voitaisiin vertailla talous- ja rahaliiton (EMU) hallinnointia varten. Ohjelmasta on tullut välttämätön väline sekä EMU:n edellyttämälle talouskehityksen seurannalle että yleisen talouspolitiikan suunnittelulle.

2.   TOIMEN TARKOITUS JA ERITELMÄT

2.1   Tavoitteet

EU:n yhteistä yhdenmukaistettua ohjelmaa toteutetaan yhteisrahoitetuin suhdannekyselyin, joita alan organisaatiot/laitokset suorittavat. Komissio aikoo tehdä sopimuksia organisaatioiden ja laitosten kanssa, joilla on tarvittavaa osaamista yhden tai useamman seuraavan kyselyn suorittamiseen neljän seuraavan vuoden aikana:

investointialan kysely

rakennusalan kysely

vähittäiskaupan kysely

palvelualan kysely

teollisuuskysely

kuluttajakysely

erilliskyselyt ajankohtaisista talouden aiheista. Erilliskyselyjä tehdään satunnaisemmin, ja ne toteutetaan kuukausikyselyiden ohella käyttäen samoja otoksia kuin kuukausikyselyissä tiettyjä talouspolitiikan kysymyksiä koskevien tietojen saamiseksi.

Kyselyt on tarkoitettu teollisuuden, investointialan, rakennusalan, vähittäiskaupan ja palvelualan johtavassa asemassa toimiville henkilöille sekä kuluttajille.

2.2   Tekninen eritelmä

2.2.1   Kyselyjen aikataulut ja tulosten toimittaminen

Seuraavaan taulukkoon on koottu ne kyselyt, joita tämä ehdotuspyyntö koskee:

Kyselyn nimi

Toimien lukumäärä/kokoluokat

Koosteiden lukumäärä

Kuukausittain esitettävien kysymysten lukumäärä

Neljännesvuosittain esitettävien kysymysten lukumäärä

Teollisuus

68/—

8

7

9

Investoinnit

6/6

2

2 kysymystä maalis-huhtikuussa

4 kysymystä loka-marraskuussa

Rakennusala

3/—

1

5

1

Vähittäiskauppa

5/—

3

6

Palvelut

37/—

1

6

2

Kuluttajat

22 erittelyä

2

14

3

Kuukausikyselyt tehdään kunkin kuukauden kahden ensimmäisen viikon aikana, ja tulokset toimitetaan sähköpostitse komissiolle vähintään 5 työpäivää ennen kuun loppua avustussopimukseen sisällytettävän aikataulun mukaisesti. Tulokset julkaistaan yleensä kuukauden toiseksi viimeisenä työpäivänä. Kuluttajakyselyn tulosten toimittamisen määräaika on seitsemän työpäivää ennen kuun loppua avustussopimukseen sisällytettävän aikataulun mukaisesti.

Neljännesvuosikyselyt tehdään kunkin vuosineljänneksen ensimmäisen kuukauden (tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuu) kahden ensimmäisen viikon aikana, ja tulokset toimitetaan sähköpostitse komissiolle vähintään viisi työpäivää ennen tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun loppua avustussopimukseen sisällytettävän aikataulun mukaisesti.

Puolivuosittaiset investointikyselyt tehdään maalis-huhtikuussa ja loka-marraskuussa, ja tulokset toimitetaan sähköpostitse komissiolle vähintään viisi työpäivää ennen huhti- ja marraskuun loppua avustussopimukseen sisällytettävän aikataulun mukaisesti.

Erilliskyselyille asetetaan omat aikataulut, joita avustuksen saajan on noudatettava.

Toimen yksityiskohtaisen kuvauksen (erillisen avustussopimuksen liite I) voi tulostaa seuraavasta internetosoitteesta:

http://ec.europa.eu/economy_finance/procurement_grants/grants/proposals/index_en.htm

2.2.2   Tutkimusmenetelmät ja kyselylomakkeet

Tarkempia tietoja tutkimusmenetelmistä, kyselylomakkeet sekä yritys- ja kuluttajakyselyjen suorittamista koskevat kansainväliset suuntaviivat saa EU:n yhteistä yhdenmukaistettua yritys- ja kuluttajakyselyohjelmaa koskevasta käyttöoppaasta seuraavasta internetosoitteesta:

http://ec.europa.eu/economy_finance/db_indicators/surveys/documents/userguide_en.pdf

3.   HALLINNOLLISET MÄÄRÄYKSET JA KESTO

3.1   Hallinnolliset määräykset

Komissio toivoo pitkän aikavälin yhteistyötä hyväksyttyjen hakijoiden kanssa. Tässä tarkoituksessa osapuolten välillä tehdään kolmivuotinen kumppanuutta koskeva puitesopimus. Sopimuksessa eritellään yhteiset tavoitteet ja suunniteltujen toimien luonne, ja osapuolten välillä voidaan sopimuksen nojalla tehdä erillisiä avustuksia koskevia vuosisopimuksia. Vuosittaiset kyselyt tehdään 1. päivän toukokuuta ja 30. päivän huhtikuuta välillä.

3.2   Kesto

Toimeksisaajat valitaan enintään neljän vuoden pituiseksi jaksoksi. Erillisiä avustuksia koskevia vuosisopimuksia voidaan tehdä neljä kappaletta. Ensimmäinen näistä erillisistä avustussopimuksista kattaa 1. toukokuuta 2011 ja 30. huhtikuuta 2012 välisen ajanjakson.

4.   RAHOITUSKEHYS

4.1   Unionin rahoituslähteet

Valitut toimenpiteet rahoitetaan budjettikohdasta 01.02.02 – Talous- ja rahaliiton koordinointi ja valvonta.

4.2   Tätä ehdotuspyyntöä koskeva arvioitu unionin kokonaisbudjetti

Kyselyjen kokonaisvuosibudjetti toukokuun 2011 ja huhtikuun 2012 välillä on 5 620 000,00 euroa (viisi miljoonaa kuusi sataa kaksikymmentä tuhatta euroa).

Kokonaismäärää voidaan lisätä kolmena seuraavana vuotena talousarviomäärärahoista riippuen noin kahdella prosentilla vuosittain.

4.3   Unionin yhteisrahoituksen prosenttiosuus

Komission osuus kyselykohtaisesta yhteisrahoituksesta ei voi ylittää 50:tä prosenttia kyselystä avustuksen saajalle aiheutuvista avustuskelpoisista kustannuksista. Komissio määrittelee yhteisrahoituksen prosenttiosuuden kussakin tapauksessa erikseen.

4.4   Avustuksen saajan rahoitusosuus ja aiheutuneet avustuskelpoiset kustannukset

Avustuksen saajan on toimitettava ensimmäiseltä vuodelta yksityiskohtainen talousarvio, johon sisältyy arvio kustannuksista ja toimen rahoituksesta euroina. Kumppanuutta koskevan puitesopimuksen mukainen yksityiskohtainen talousarvio kultakin seuraavalta vuodelta toimitetaan komission pyynnöstä.

Komissiolta pyydettävän avustuksen määrä on pyöristettävä lähimpään kymmeneen euroon. Jos sitä ei ole pyöristetty, komissio tekee sen. Talousarvio liitetään erilliseen avustussopimukseen. Komissio voi käyttää näitä lukuja myöhemmin tarkastuksia tehdessään.

Kustannukset ovat avustuskelpoisia vasta, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet erillisen avustussopimuksen, lukuun ottamatta poikkeustapauksia, ja ne eivät voi koskea missään tapauksessa avustushakemuksen jättämishetkeä edeltävää aikaa. Luontoissuoritukset eivät ole avustuskelpoisia kustannuksia.

4.5   Maksujärjestelyt

Ennakkomaksu, joka on 40 prosenttia erillisen avustussopimuksen 3 artiklassa määritellyn avustuksen enimmäismäärästä, maksetaan kumppanille 45 päivän kuluessa siitä päivästä, jona toinenkin osapuolista on allekirjoittanut erillisen sopimuksen.

Loppumaksua koskeva pyyntö toimitetaan kahden kuukauden kuluessa toimen päättymisestä (ks. tarkat yksityiskohdat erillisen avustussopimuksen 5 ja 6 artiklassa).

Avustuskelpoisiksi kustannuksiksi katsotaan ainoastaan kustannukset, jotka ovat jäljitettävissä ja tunnistettavissa avustuksen saajan kustannuslaskentajärjestelmässä.

4.6   Alihankinta

Jos alihankkijan suorittamien palvelujen osuus on jossakin ehdotuksessa vähintään 50 prosenttia kaikista tehtävistä, alihankkijan on toimitettava kaikki asiakirjat, jotka tarvitaan, kun hakijan ehdotusta arvioidaan kokonaisuudessaan poissulkemis-, valinta- ja myöntämisperusteiden valossa (katso jäljempänä oleva 5, 6 ja 7 kohta). Tämä tarkoittaa, että alihankkijan on osoitettava, ettei mikään poissulkemisperusteista koske sitä, ja että alihankkijan ja hakijan yhteenlasketut valmiudet otetaan huomioon valinta- ja myöntämisperusteiden täyttymistä arvioitaessa.

Avustuksen hakijan on myönnettävä sopimukset tarjoajille, joiden tarjouksen hinta-laatusuhde on paras, ja vältettävä samalla eturistiriitatilanteita. Kun alihankintasopimusten summa on yli 60 000,00 euroa, hakijan on valituksi tultuaan todistettava, että alihankkija on valittu parhaan hinta-laatusuhteen perusteella.

4.7   Yhteiset ehdotukset

Yhteisten ehdotusten yhteydessä kaikkien ehdotukseen osallistuvien osapuolten tehtävät ja niiltä saatava tuki on eriteltävä selkeästi. Kaikkien osapuolten on toimitettava kaikki omiin tehtäviinsä liittyvät asiakirjat, jotka tarvitaan, kun hakijan ehdotusta arvioidaan kokonaisuudessaan poissulkemis-, valinta- ja myöntämisperusteiden valossa (katso jäljempänä oleva 5, 6 ja 7 kohta).

Yksi osapuolista toimii koordinaattorina ja suorittaa seuraavat tehtävät:

arvioi, mitä velvollisuuksia kumppanuudesta aiheutuu kaiken kaikkiaan komissiota kohtaan,

seuraa muiden osapuolten (toisen osapuolen) toimia,

varmistaa kyselyjen tulosten yleisen johdonmukaisuuden ja oikea-aikaisen toimittamisen,

huolehtii siitä, että kaikki osapuolet yhdessä allekirjoittavat sopimuksen ja toimittaa kaikkien osapuolten asianmukaisesti allekirjoittaman sopimuksen komissiolle (valtakirjojen käyttö sallitaan),

ottaa vastaan komission myöntämän rahoitusosuuden ja suorittaa maksut osapuolille,

kerää kullekin osapuolelle aiheutuneita menoja koskevat asiakirjatodisteet ja toimittaa ne samalla kertaa komissiolle.

5.   AVUSTUSKELPOISUUS- JA POISSULKEMISPERUSTEET

5.1   Hakijan oikeudellinen asema

Ehdotuspyyntö koskee organisaatioita ja laitoksia, jotka ovat oikeushenkilöitä, jossakin EU:n jäsenvaltiossa, Kroatiassa, entisessä Jugoslavian tasavallassa Makedoniassa, Turkissa ja Islannissa. Hakijan on osoitettava olevansa oikeushenkilö ja toimitettava vaaditut tiedot vakiomuotoisella oikeushenkilölomakkeella.

5.2   Poissulkemisperusteet

Ehdotuspyyntöön ei saa osallistua hakija, joka (1)

a)

on konkurssissa tai selvitystilassa taikka on keskeyttänyt liiketoimintansa tai jolle on vahvistettu akordi tai jota koskeva konkurssi- tai akordihakemus tai hakemus yhtiön purkamiseksi on vireillä tai joka on muun vastaavan kansalliseen lainsäädäntöön ja kansallisiin määräyksiin perustuvan menettelyn alainen,

b)

on tuomittu ammattinsa harjoittamiseen liittyvästä rikkomuksesta lainvoimaisella tuomiolla,

c)

on syyllistynyt ammattiaan harjoittaessaan vakavaan virheeseen, jonka hankintaviranomainen voi näyttää toteen,

d)

on laiminlyönyt verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen maassa, johon se on sijoittautunut, tai hankintaviranomaisen maassa taikka maassa, jossa hankinta toteutetaan,

e)

on tuomittu lainvoimaisella päätöksellä petoksesta, lahjonnasta, rikollisjärjestöön osallistumisesta tai muusta laittomasta toiminnasta, joka vahingoittaa unionin taloudellisia etuja,

f)

on osallistunut johonkin toiseen unionin talousarviosta katettavaan hankintamenettelyyn tai tuen myöntämismenettelyyn ja hakijan on todettu vakavasti rikkoneen velvoitteitaan,

g)

on eturistiriitatilanteessa,

h)

syyllistyy väärien tietojen antamiseen ilmoittaessaan tähän ehdotuspyyntöön osallistumiseksi vaadittuja tietoja tai ei ilmoita kyseisiä tietoja.

Hakijan on todistettava, ettei mikään 5.2 kohdassa luetelluista tilanteista koske sitä, antamalla vakiomuotoinen valaehtoinen vakuutus (poissulkemisperusteiden osalta).

5.3   Poissulkemiseen johtava laiton toiminta

Edellä 5.2 kohdan e alakohdassa tarkoitetut tapaukset ovat seuraavat:

a)

26. heinäkuuta 1995 annetulla neuvoston säädöksellä tehdyn yhteisöjen taloudellisten etujen suojaamista koskevan yleissopimuksen 1 artiklassa tarkoitetut petostapaukset (2),

b)

sellaisen lahjonnan, jossa on osallisina Euroopan yhteisöjen virkamiehiä tai Euroopan unionin jäsenvaltioiden virkamiehiä, torjumista koskevan yleissopimuksen 3 artiklassa tarkoitetut lahjontatapaukset; kyseinen sopimus on tehty 26. toukokuuta 1997 annetulla neuvoston säädöksellä (3),

c)

rikollisjärjestöön osallistuminen, sellaisena kuin se määritellään neuvoston yhteisen toiminnan 98/733/YOS (4) 2 artiklan 1 kohdassa,

d)

rahanpesutapaukset, sellaisina kuin ne määritellään neuvoston direktiivin 91/308/ETY (5) 1 artiklassa.

5.4   Hallinnolliset ja taloudelliset seuraamukset

1.

Rajoittamatta sopimukseen perustuvia seuraamuksia sellainen ehdokas, tarjoaja tai toimeksisaaja, joka on antanut vääriä tietoja, tehnyt vakavan virheen tai syyllistynyt väärinkäytökseen tai petokseen, tai jonka on todettu rikkoneen vakavasti sopimusvelvoitteitaan, voidaan sulkea unionin talousarviosta rahoitettavia hankintoja ja avustuksia koskevan menettelyn ulkopuolelle enintään viiden vuoden ajaksi siitä päivästä, jona rikkominen on todettu, kun se on vahvistettu toisen osapuolen saatua esittää vastineensa.

Jos rikkominen toistuu ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettua päivää seuraavien viiden vuoden aikana, osallistumiskielto voidaan pidentää kymmeneen vuoteen.

2.

Sellaiselle tarjoajalle tai ehdokkaalle, joka on antanut vääriä tietoja, tehnyt vakavan virheen tai syyllistynyt väärinkäytökseen tai petokseen, voidaan lisäksi määrätä taloudellisia seuraamuksia, joiden määrä on 2–10 prosenttia menettelyn alaisen sopimuksen arvioidusta kokonaisarvosta.

Sellaiselle toimeksisaajalle, jonka on todettu vakavasti rikkoneen sopimusvelvoitteitaan, voidaan määrätä taloudellisia seuraamuksia, joiden määrä on 2–10 prosenttia kyseisen sopimuksen kokonaisarvosta.

Jos rikkomus toistuu 1 kohdan ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettua päivää seuraavien viiden vuoden aikana, seuraamuksen määräksi voidaan määrätä 4–20 prosenttia.

5.5.   Poissulkemisperusteiden soveltaminen ja poissulkemisen kesto

1.

Edellä 5.2. kohdan c alakohdassa tarkoitetussa tapauksessa ehdokkaita tai tarjoajia kielletään osallistumasta hankintoja ja avustuksia koskevaan menettelyyn enintään viiden vuoden ajan siitä päivästä, jona rikkominen on tehty, tai jos rikkominen jatkuu tai toistuu, viiden vuoden ajan siitä päivästä, jona rikkominen päättyy.

2.

Edellä 5.2. kohdan b ja e alakohdassa tarkoitetuissa tapauksissa ehdokkaita tai tarjoajia kielletään osallistumasta hankintoja ja avustuksia koskevaan menettelyyn enintään viiden vuoden ajan siitä päivästä, jona asiassa on annettu lainvoimainen tuomio.

Jos rikkominen toistuu 1 ja 2 kohdassa tarkoitettuja päivämääriä seuraavien viiden vuoden aikana, osallistumiskielto voidaan pidentää kymmeneen vuoteen.

6.   VALINTAPERUSTEET

Hakijoilla on oltava vakaat ja riittävät rahoituslähteet, jotta toimintaa voidaan ylläpitää koko sen ajan, jona toimea toteutetaan. Hakijoilla on oltava riittävä ammatillinen tutkintotaso ja pätevyys ehdotetun hankkeen tai toimintasuunnitelman toteuttamiseen.

6.1   Hakijoiden taloudelliset valmiudet

Hakijoilla on oltava taloudelliset valmiudet ehdotetun toimen toteuttamiseksi, ja niiden on toimitettava tilintarkastajien vahvistamat taseet ja tuloslaskelmat kahdelta viimeksi päättyneeltä tilivuodelta. Tätä määräystä ei sovelleta julkisiin elimiin eikä kansainvälisiin järjestöihin.

6.2   Hakijoiden toiminnalliset valmiudet

Hakijoilla on oltava toiminnalliset valmiudet toteuttaa ehdotettu toimi, ja niiden on toimitettava asianmukaiset asiakirjatodisteet.

Hakijan valmiuksien arvioinnissa käytetään seuraavia kriteerejä:

Ehdotuksen yhdenmukaisuus EU:n yhteisen yhdenmukaistetun yritys- ja kuluttajakyselyohjelman periaatteiden kanssa.

Todistettavissa oleva vähintään kolmen vuoden kokemus kuukausi- tai neljännesvuosikyselyjen laadinnasta ja toteuttamisesta. Tässä yhteydessä otetaan huomioon hakijan aiemmat saavutukset sekä asiantuntijoiden ja johtohenkilöstön kokemus ja pätevyys.

Hakijan valmiudet saattaa kysely päätökseen ajoissa ja toimittaa kuukausittain (tai tarvittaessa neljännesvuosittain) tietoja (esimerkiksi käytettävissä olevien resurssiensa ja asiaankuuluvasta kokemuksesta antamansa näytön perusteella).

7.   SOPIMUKSEN MYÖNTÄMISPERUSTEET

Sopimukset myönnetään seuraavin perustein:

Ehdotetun kyselymenetelmän laatu teknisten eritelmien (otoksen suunnittelu, kyselymalli, peitto, tulosten edustavuus) perusteella arvioituna. Laatua tarkastellaan myös seuraavien lisätietojen pohjalta:

otantakehikko (lähde, koko, ominaisuudet, puuttuvat yksiköt);

otantamenetelmä (osittaminen, otannan koko, estimaattien tarkkuus jne.);

vastausosuus (seurantatoimet, myös seurantatoimien priorisointi);

puuttuvat tiedot (yksikkö- tai eräkato);

painotusjärjestelmä (yksittäinen ja yhdistetty);

laadunvarmistuskehikko (otoksen laatu, estimaattorien laatu, kadon harhaisuuteen liittyvät seikat, verrokit, viitearvot jne.).

Hakijan asiantuntemus ja kokemus kyselymenetelmien kehittämisestä, kyselytuloksiin perustuvien indikaattorien laatimisesta sekä kyselytulosten käyttämisestä suhdannekierron ja talouden analysointiin ja tutkimiseen, mukaan lukien alakohtainen tarkastelu.

Hakijan logistisen ja työorganisaation tehokkuus infrastruktuurin, välineistön ja henkilökunnan pätevyyden osalta, jotta se voi suorittaa toimeksiannossa määritellyt tehtävät.

Hakijan kyky noudattaa muodollisia liiketoimintaprosesseja ja kansainvälisiä laadunhallintastandardeja erityisesti kyselyjen toteuttamisen yhteydessä.

8.   KÄYTÄNNÖN MENETTELYT

8.1   Ehdotusten laatiminen ja esittäminen

Ehdotuksissa on oltava asianmukaisesti täytetty ja allekirjoitettu vakiomuotoinen avustushakemuslomake ja lomakkeessa mainitut liiteasiakirjat. Hakijat voivat toimittaa ehdotuksia usean kyselyn ja usean maan osalta. Kunkin maan osalta on kuitenkin toimitettava erillinen ehdotus.

Ehdotusten on koostuttava seuraavista kolmesta osasta:

hallinnollinen osa,

tekninen osa, ja

rahoitusosa.

Komissiosta ovat saatavissa seuraavat vakiomuotoiset lomakkeet:

avustushakemuslomake,

oikeushenkilölomake,

tilitietolomake,

valaehtoinen vakuutus (poissulkemisperusteiden osalta),

vakuutus valmiudesta allekirjoittaa kumppanuutta koskeva puitesopimus ja erillinen avustussopimus,

vakuutus, joka koskee tietojen julkaisemista, luovuttamista ja käyttöä,

lomake tutkimusmenetelmän kuvausta varten,

alihankintalomake,

kyselyn kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma.

ja seuraavat asiakirjat avustuksen taloudellisista näkökohdista:

ohjeet kustannusarvioiden ja tilinpäätösten laatimista varten,

kumppanuutta koskevan puitesopimuksen malli,

erillisen avustuksia koskevan vuosisopimuksen malli.

a)

tulostamalla seuraavasta internet-osoitteesta:

http://ec.europa.eu/economy_finance/procurement_grants/grants/proposals/index_en.htm

b)

tai pyytämällä kirjallisesti komissiosta, jos edellistä vaihtoehtoa ei voida käyttää:

European Commission

Directorate-General for Economic and Financial Affairs

ECFIN A4 Forecasts and economic situation

Call for proposals — ECFIN/A3/2010/020

BU-1 3/17

1140 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË

Faksi +32 22963650

Sähköposti: ecfin-bcs-mail@ec.europa.eu

Kuoreen merkintä ”Call for proposals — ECFIN/A3/2010/020”

Komissio varaa itselleen oikeuden muuttaa näitä asiakirjamalleja EU:n yhteisen yhdenmukaistetun ohjelman tarpeiden ja/tai varainhoidon vaatimusten mukaan.

Ehdotus on jätettävä jollakin Euroopan unionin virallisella kielellä, mieluiten kuitenkin yhdellä sen työkielistä eli englanniksi, ranskaksi tai saksaksi.

Hakijan on toimitettava yksi allekirjoitettu alkuperäinen kappale ja kolme jäljennöstä nitomattomina. Tämä helpottaisi valintakomiteaa (tai valintakomiteoita) varten tarvittavien jäljennösten/asiakirjojen valmisteluun liittyviä hallintotehtäviä.

Ehdotukset on toimitettava kahdessa sisäkkäisessä suljetussa kirjekuoressa.

Uloimmassa kuoressa on oltava jäljempänä 8.3 kohdassa annettu osoite.

Ehdotuksen sisältävään sisempään kuoreen on lisättävä maininta ”Call for proposals — ECFIN/A3/2010/020, not to be opened by the internal mail department”.

Komissio ilmoittaa hakijoille ehdotuksen vastaanottamisesta palauttamalla näille ehdotuksen mukana toimitetun vastaanottoilmoituksen.

8.2   Ehdotusten sisältö

8.2.1   Hallinnollinen osa

Hallinnollisen osan on sisällettävä seuraavat tiedot:

Asianmukaisesti allekirjoitettu vakiomuotoinen avustushakemuslomake.

Asianmukaisesti täytetty ja allekirjoitettu vakiomuotoinen oikeushenkilölomake ja pyydetyt liiteasiakirjat, jotka osoittavat organisaation tai laitoksen oikeudellisen muodon.

Asianmukaisesti täytetty ja allekirjoitettu vakiomuotoinen tilitietolomake.

Asianmukaisesti allekirjoitettu vakiomuotoinen valaehtoinen vakuutus (poissulkemisperusteiden osalta).

Asianmukaisesti allekirjoitettu vakiomuotoinen vakuutus siitä, että hakija on valituksi tultuaan valmis allekirjoittamaan kumppanuutta koskevan puitesopimuksen ja erillisen avustussopimuksen.

Asianmukaisesti täytetty ja allekirjoitettu vakiomuotoinen vakuutus, joka koskee tietojen julkaisemista, luovuttamista ja käyttöä Euroopan komission yritys- ja kuluttajakyselyjen yhteydessä.

Organisaatiokaavio, josta ilmenevät johtohenkilöiden ja kysely(je)n suorittamisesta vastaavan operatiivisen henkilöstön nimet ja asemat.

Osoitus vakaasta taloudellisesta asemasta: tilintarkastajien vahvistamat taseet ja tuloslaskelmat kahdelta viimeksi päättyneeltä tilivuodelta.

Kun kyseessä on yhteisehdotus, jokaisen osallistujan allekirjoittama ilmoitus siitä, kuka jäsenistä toimii koordinaattorina.

8.2.2   Tekninen osa

Teknisen osan on sisällettävä seuraavat tiedot:

Organisaation tai laitoksen toimintaa koskeva kuvaus, jonka perusteella voidaan arvioida sen pätevyys sekä aikaisemman kokemuksen sisältö ja laajuus 6.2 kohdan mukaisilla kyselyn osaamisalueilla. Kuvauksessa olisi mainittava aiemmat tärkeät tutkimukset, palvelusopimukset, konsulttityöt, kyselyt ja julkaisut tai muut aiemmat toimeksiannot ja ilmoitettava asiakkaan nimi sekä eriteltävä Euroopan komissiolle tehdyt työt. Hakemukseen olisi lisäksi liitettävä tärkeimmät tutkimukset ja/tai tutkimustulokset.

Yksityiskohtainen kuvaus kyselyjen toteutusorganisaatiosta. Hakemukseen olisi liitettävä tarvittavat tiedot hakijan käytettävissä olevasta infrastruktuurista, välineistä, resursseista ja ammattitaitoisesta henkilökunnasta (lyhyet ansioluettelot kyselyjen suorittamiseen eniten osallistuvasta henkilökunnasta).

Kyselyn näytekappale englanniksi ja sillä kielellä, jolla kysely on tarkoitus suorittaa.

Asianmukaisesti täytetty vakiomuotoinen lomake (lomakkeet), joka sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen tutkimusmenetelmistä.

Asianmukaisesti täytetty vakiomuotoinen alihankintalomake, jossa mainitaan toimen toteuttamiseen osallistuvat alihankkijat, ja yksityiskohtainen kuvaus alihankintana teetettävistä tehtävistä.

8.2.3   Rahoitusosa

Rahoitusosan on sisällettävä seuraavat tiedot:

Kunkin kyselyn osalta asianmukaisesti täytetty ja yksityiskohtainen vakiomuotoinen rahoitusselvitys (euroina ja ilman alv:tä, paitsi jos hakija voi osoittaa, ettei se voi tehdä alv-vähennystä – ks. seuraava luetelmakohta), joka kattaa 12 kuukauden ajanjakson ja sisältää toimen rahoitussuunnitelman ja yksityiskohtaisen erittelyn kysely(je)n suorittamisesta aiheutuvista avustuskelpoisista arvioiduista kokonais- ja yksikkökustannuksista, alihankintakustannukset mukaan luettuina.

Tarvittaessa todistus alv-vapautuksesta.

Asiakirjatodisteet allekirjoituksineen ulkoisilta organisaatioilta/sponsoreilta saatavasta rahoitustuesta, jos tällaista tukea on myönnetty.

8.3   Osoite ja määräaika avustushakemusten jättämiselle

Näistä avustuksista kiinnostuneita pyydetään toimittamaan hakemuksensa Euroopan komissiolle.

Hakemukset voidaan toimittaa:

a)

joko kirjeenä tai lähettipalvelua käyttäen viimeistään 8. marraskuuta 2010. Postileiman tai lähettipalvelun vastaanottotodistuksen päivämäärä katsotaan todisteeksi päivästä, jolloin hakemus on lähetetty seuraavaan osoitteeseen:

 

Kirjeenä:

European Commission

Directorate-General for Economic and Financial Affairs

For the attention of Mr Johan VERHAEVEN

Call for proposals Ref. ECFIN/A3/2010/020

Unit R2, Office BU24 — 4/11

Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1-3

1140 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË

 

Lähettipalvelua käyttäen:

European Commission

Directorate-General for Economic and Financial Affairs

For the attention of Mr Johan VERHAEVEN

Call for proposals Ref. ECFIN/A3/2010/020

Unit R2, Office BU24 — 4/11

Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1-3

1140 Bruxelles/Brussel (Evere)

BELGIQUE/BELGIË

b)

tai Euroopan komission postinkäsittelyyn (henkilökohtaisesti tai valtuutettua edustajaa, myös yksityistä lähettipalvelua käyttäen) seuraavaan osoitteeseen:

European Commission

Directorate-General for Economic and Financial Affairs

For the attention of Mr Johan VERHAEVEN

Call for proposals Ref. ECFIN/A3/2010/020

Unit R2, Office BU24 — 4/11

Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1-3

1140 Bruxelles/Brussel (Evere)

BELGIQUE/BELGIË

viimeistään 8. marraskuuta 2010 klo 16.00 (Brysselin aikaa). Tässä tapauksessa kyseisen yksikön virkailijan, jolle asiakirjat on luovutettu, päiväämä ja allekirjoittama vastaanottotodistus on osoituksena hakemuksen jättämisestä.

9.   HAKEMUSTEN KÄSITTELY

Kaikki hakemukset tarkastetaan sen arvioimiseksi, täyttävätkö ne muodolliset kelpoisuusvaatimukset.

Avustuskelpoisiksi katsotut ehdotukset arvioidaan ja pisteytetään edellä esitettyjen myöntämisperusteiden mukaisesti.

Toimeksisaajat valitaan marraskuun 2010–tammikuun 2011 välillä Tarkoitusta varten perustetaan valintakomitea talouden ja rahoituksen pääosaston pääjohtajan alaisuuteen.

Valitut hakijat ja ne hakijat, joita komissio ei ole valinnut, saavat asiasta tiedon vuoden 2011 alussa.

Valittujen hakijoiden kanssa allekirjoitetaan kumppanuutta koskevat puitesopimukset; tämän jälkeen allekirjoitetaan erilliset avustussopimukset ensimmäistä vuotta varten.

10.   TÄRKEÄ HUOMAUTUS

Ehdotuspyyntö ei muodosta komissiolle minkäänlaista sopimusvelvoitetta tämän pyynnön perusteella ehdotuksen jättävää organisaatiota tai laitosta kohtaan. Kaiken ehdotuspyyntöön liittyvän tiedonvaihdon on oltava kirjallista.

Hakijoiden on syytä ottaa huomioon sopimusmääräykset, joita on noudatettava, jos sopimus tehdään niiden kanssa.

Yhteisöjen taloudellisten etujen suojaamiseksi hakijan henkilötiedot voidaan siirtää sisäisen tarkastuksen yksikköön, Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen, taloudellisten väärinkäytösten tutkintaelimeen ja/tai Euroopan petostentorjuntavirastoon (OLAF).

Tiedot taloudellisista toimijoista, jotka ovat jossakin varainhoitoasetuksen 93 tai 94 artiklassa, 96 artiklan 1 kohdan b alakohdassa ja 96 artiklan 2 kohdan a alakohdassa tarkoitetuista tilanteista, voidaan sisällyttää keskustietokantaan ja antaa nimetyille henkilöille komissiossa sekä varainhoitoasetuksen 95 artiklan 1 ja 2 kohdassa mainituille muille toimielimille, virastoille, viranomaisille ja elimille. Tämä koskee myös henkilöitä, joilla on valtuudet edustaa mainittuja taloudellisia toimijoita, tehdä niitä koskevia päätöksiä tai valvoa niitä. Kaikilla tietokantaan viedyillä osapuolilla on oikeus saada tietoja itseään koskevista tietokannassa olevista tiedoista pyytämällä niitä komission tilinpitäjältä.


(1)  Euroopan yhteisöjen yleiseen talousarvioon sovellettavan varainhoitoasetuksen 93 artiklan 1 kohdan ja 94 artiklan mukaisesti.

(2)  EYVL C 316, 27.11.1995, s. 48.

(3)  EYVL C 195, 25.6.1997, s. 1.

(4)  EYVL L 351, 29.12.1998, s. 1.

(5)  EYVL L 166, 28.6.1991, s. 77.


Top