Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32017R0543

    Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2017/543 της Επιτροπής, της 22ας Μαρτίου 2017, για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις απογραφές πληθυσμού και στέγασης όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των θεμάτων και των κατανομών τους (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ )

    C/2017/1728

    ΕΕ L 78 της 23.3.2017, p. 13–58 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2017/543/oj

    23.3.2017   

    EL

    Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    L 78/13


    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2017/543 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

    της 22ας Μαρτίου 2017

    για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις απογραφές πληθυσμού και στέγασης όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των θεμάτων και των κατανομών τους

    (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

    Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

    Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

    Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Ιουλίου 2008, σχετικά με τις απογραφές πληθυσμού και στέγασης (1), και ιδίως το άρθρο 5 παράγραφος 4,

    Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

    (1)

    Για να εξασφαλίζεται η συγκρισιμότητα των στοιχείων από απογραφές σχετικά με τον πληθυσμό και τη στέγαση που διεξάγονται στα κράτη μέλη και να επιτρέπεται η πραγματοποίηση έγκυρων επισκοπήσεων σε ενωσιακό επίπεδο, τα θέματα απογραφής πρέπει να καθορίζονται και να κατανέμονται κατά τον ίδιο τρόπο σε όλα τα κράτη μέλη. Ως εκ τούτου, πρέπει να υιοθετηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές των εν λόγω θεμάτων, καθώς και των κατανομών τους.

    (2)

    Τα μέτρα που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό είναι σύμφωνα με τη γνώμη της επιτροπής του ευρωπαϊκού στατιστικού συστήματος,

    ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

    Άρθρο 1

    Οι τεχνικές προδιαγραφές των θεμάτων απογραφής και των κατανομών τους, που εφαρμόζονται στα στοιχεία τα οποία πρέπει να διαβιβάζονται στην Επιτροπή για το έτος αναφοράς 2021, παρατίθενται στο παράρτημα.

    Άρθρο 2

    Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

    Βρυξέλλες, 22 Μαρτίου 2017.

    Για την Επιτροπή

    Ο Πρόεδρος

    Jean-Claude JUNCKER


    (1)  ΕΕ L 218 της 13.8.2008, σ. 14.


    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

    Τεχνικές προδιαγραφές των θεμάτων απογραφής και των κατανομών τους

    Οι τεχνικές προδιαγραφές παρουσιάζονται ως εξής:

    Κάθε θέμα προσδιορίζεται από έναν τίτλο.

    Ο τίτλος του θέματος μπορεί να ακολουθείται από τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα γενικά.

    Ακολούθως, προσδιορίζεται (-ονται) η (οι) κατανομή (-μές) για το θέμα. Ορισμένα θέματα αποτελούν αντικείμενο περισσοτέρων της μιας κατανομών, από τις οποίες κάθε μία χαρακτηρίζεται από διαφορετικό επίπεδο λεπτομέρειας. Στις περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, το «H» προσδιορίζει τις κατανομές με το υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας, το «M» προσδιορίζει τις κατανομές με μέσο επίπεδο λεπτομέρειας, το «L» προσδιορίζει τις κατανομές με το χαμηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας και το «N» προσδιορίζει την κατανομή που αναφέρεται στο εθνικό επίπεδο.

    Προσδιορίζονται τα σύνολα για τα οποία ισχύουν οι κατανομές. Κάθε κατανομή μπορεί να ακολουθείται από περαιτέρω τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν ειδικά τη συγκεκριμένη κατανομή.

    Θέμα: Τόπος συνήθους διαμονής

    Κατά την εφαρμογή του ορισμού της «συνήθους διαμονής» που παρέχεται στο άρθρο 2 παράγραφος δ) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008, τα κράτη μέλη χειρίζονται τις ειδικές περιπτώσεις ως εξής:

    α)

    Εφόσον ένα άτομο διαμένει κατά διαστήματα σε περισσότερους του ενός τόπους στη διάρκεια του έτους, ο τόπος όπου περνά το μεγαλύτερο μέρος του έτους πρέπει να λαμβάνεται ως τόπος συνήθους διαμονής του/της, ανεξάρτητα από το εάν ο τόπος αυτός βρίσκεται σε άλλο μέρος της χώρας ή στο εξωτερικό. Εντούτοις, όσον αφορά ένα άτομο το οποίο εργάζεται μακριά από την οικογενειακή εστία του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και επιστρέφει σ' αυτήν τα Σαββατοκύριακα, ο τόπος αυτής της οικογενειακής εστίας θεωρείται ως τόπος συνήθους διαμονής του/της, ανεξάρτητα από το εάν ο τόπος εργασίας του/της βρίσκεται σε άλλο μέρος της χώρας ή στο εξωτερικό.

    β)

    Για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται μακριά από την οικογενειακή εστία τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και ανεξάρτητα από το πόσο συχνά επιστρέφουν στην οικογενειακή εστία, ο τόπος αυτής της οικογενειακής εστίας θεωρείται ως τόπος συνήθους διαμονής τους (ανεξάρτητα από το εάν το σχολείο στο οποίο φοιτούν βρίσκεται σε άλλο μέρος της χώρας ή στο εξωτερικό).

    γ)

    Για τους σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο μακριά από την οικογενειακή εστία τους, ο τόπος διαμονής τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θεωρείται ως τόπος συνήθους διαμονής τους, ανεξάρτητα από το εάν στεγάζονται σε ίδρυμα (όπως οικοτροφείο) ή σε ιδιωτική κατοικία και ανεξάρτητα από το εάν σπουδάζουν σε άλλο μέρος της χώρας ή στο εξωτερικό. Κατ' εξαίρεση, εφόσον ο τόπος των σπουδών βρίσκεται στην ίδια χώρα με τον τόπο της οικογενειακής εστίας, ο τελευταίος μπορεί να θεωρηθεί ως τόπος συνήθους διαμονής.

    δ)

    Ένα ίδρυμα θεωρείται ως τόπος συνήθους διαμονής όλων των ενοίκων του οι οποίοι κατά τον χρόνο της απογραφής έχουν διαμείνει, ή είναι πιθανό να διαμείνουν, επί 12 μήνες τουλάχιστον.

    ε)

    Ο γενικός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο ο τόπος όπου ένα άτομο διάγει το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου καθημερινής ανάπαυσής του θεωρείται ως τόπος συνήθους διαμονής του ισχύει για τα άτομα που εκτελούν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που διαμένουν σε στρατώνες ή στρατόπεδα.

    στ)

    Ο τόπος απογραφής θεωρείται ως τόπος συνήθους διαμονής των αστέγων, των νομάδων, των περιπλανωμένων και των ατόμων που δεν γνωρίζουν την έννοια της συνήθους διαμονής.

    ζ)

    Για ένα παιδί που μετακινείται κατ' εναλλαγή μεταξύ δύο τόπων διαμονής (για παράδειγμα, στην περίπτωση που οι γονείς του/της είναι διαζευγμένοι) ως τόπος συνήθους διαμονής θεωρείται αυτός στον οποίο το παιδί διάγει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του. Εφόσον το παιδί περνάει ίσο χρονικό διάστημα με τον καθένα από τους δύο γονείς του, λαμβάνεται υπόψη ως τόπος συνήθους διαμονής εκείνος στον οποίο το παιδί βρίσκεται κατά τη νύχτα της ημερομηνίας της απογραφής ή, εναλλακτικά, το νοικοκυριό που το παιδί έχει ως τόπο μόνιμης ή δηλωθείσας κατοικίας του ή της.

    η)

    Πρέπει να περιλαμβάνονται οι ναυτικοί του Εμπορικού Ναυτικού και οι αλιείς οι οποίοι διαμένουν συνήθως στη χώρα αλλά κατά τον χρόνο της απογραφής βρίσκονται στη θάλασσα (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν άλλον τόπο διαμονής εκτός από τους χώρους τους επί του πλοίου).

    θ)

    Πρέπει να περιλαμβάνονται άτομα που μπορεί να διαμένουν παράτυπα ή που δεν διαθέτουν ταυτότητα, καθώς και άτομα που αναζητούν άσυλο ή έχουν υποβάλλει αίτηση για ένταξη σε καθεστώς πρόσφυγα ή τους έχει χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα ή παρόμοιο καθεστώς διεθνούς προστασίας, εφόσον πληρούν τα κριτήρια συνήθους κατοικίας στη χώρα. Πρόθεση είναι να μην γίνεται ειδική διάκριση για αυτά τα άτομα αλλά να διασφαλίζεται ότι συμπεριλαμβάνονται στην καταμέτρηση.

    ι)

    Πρέπει να περιλαμβάνονται παιδιά τα οποία γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών πριν από τον χρόνο αναφοράς της απογραφής και οι οικογένειες των οποίων διαμένουν συνήθως στη χώρα κατά τον χρόνο αναφοράς της απογραφής.

    ια)

    Πρέπει να περιλαμβάνονται άτομα των οποίων η παραμονή στη χώρα (πραγματική και/ή προβλεπόμενη) έχει διάρκεια ακριβώς ένα έτος.

    Στρατιωτικό, ναυτικό και διπλωματικό προσωπικό και οι οικογένειές τους

    ιβ)

    Το αλλοδαπό στρατιωτικό, ναυτικό και διπλωματικό προσωπικό και οι οικογένειές τους που βρίσκονται στη χώρα, ανεξάρτητα από τη διάρκεια παραμονής τους, θα αποκλειστούν από τον συνήθως διαμένοντα πληθυσμό της χώρας.

    ιγ)

    Στις περιπτώσεις όπου μπορεί να καθοριστεί η διάρκεια διαμονής εκτός της χώρας του εθνικού στρατιωτικού, ναυτικού, διπλωματικού προσωπικού και των οικογενειών αυτών που διαμένουν εκτός της χώρας, εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

    εάν διαμείνουν στο εξωτερικό για λιγότερο από 12 μήνες και σκοπεύουν να επιστρέψουν στον τόπο αναχώρησης, κατανέμονται εντός της χώρας σύμφωνα με τους κανόνες της συνήθους διαμονής. Συγκεκριμένα, μπορούν να κατανεμηθούν (με φθίνουσα σειρά προτεραιότητας):

    i)

    στη διεύθυνση της οικογενειακής εστίας στη χώρα, εάν υπάρχει, ή

    ii)

    στον τόπο εργασίας στη χώρα από όπου είχαν αποσπαστεί πριν αποχωρήσουν.

    Εάν διαμείνουν στο εξωτερικό για τουλάχιστον 12 μήνες ή εάν δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στον τόπο αναχώρησης (παρόλο που επιστρέφουν στη χώρα εντός περιόδου 12 μηνών), κατανέμονται σε έναν «εικονικό τόπο» (ειδική περιοχή) της χώρας αναχώρησης.

    Βάσει του ορισμού του τόπου συνήθους διαμονής, τα άτομα που συνήθως διαμένουν στον τόπο της απογραφής αλλά απουσιάζουν, ή αναμένεται να απουσιάσουν, κατά τη διάρκεια της απογραφής για λιγότερο από ένα έτος θεωρούνται προσωρινώς απόντα και επομένως περιλαμβάνονται στον συνολικό πληθυσμό. Αντιθέτως, τα άτομα που διαμένουν ή αναμένεται να διαμείνουν εκτός του τόπου της απογραφής για ένα ή περισσότερα έτη δεν θεωρούνται προσωρινώς απόντα και επομένως θα αποκλειστούν από τον συνολικό πληθυσμό. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τη διάρκεια των επισκέψεων που μπορεί να κάνουν στις οικογένειές τους κατά διαστήματα.

    Τα άτομα που απογράφονται αλλά δεν ικανοποιούν τα κριτήρια της συνήθους διαμονής στον τόπο της απογραφής, δηλαδή δεν διαμένουν ή δεν αναμένεται να διαμείνουν στον τόπο της απογραφής για συνεχή περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών, θεωρούνται προσωρινώς παρόντα και επομένως δεν υπολογίζονται στον συνολικό συνήθως διαμένοντα πληθυσμό.

    Γεωγραφική περιοχή  (1)

    GEO.N.

    GEO.L.

    GEO.M.

    GEO.H.

    0.

    Σύνολο (στο έδαφος του κράτους μέλους)

    0.

    0.

    0.

    0.

    x.

    Όλες οι περιφέρειες NUTS 1 στο κράτος μέλος

     

    x.

    x.

    x.

     

    x.x.

    Όλες οι περιφέρειες NUTS 2 στο κράτος μέλος

     

    x.x.

    x.x.

    x.x.

     

     

    x.x.x.

    Όλες οι περιφέρειες NUTS 3 στο κράτος μέλος

     

     

    x.x.x.

    x.x.x.

     

     

     

    x.x.x.x.

    Όλες οι περιφέρειες LAU 2 στο κράτος μέλος

     

     

     

    x.x.x.x.

    Η κατανομή ανά «γεωγραφική περιοχή» αποβλέπει να κατανείμει κάθε σύνολο ή υποσύνολο στοιχείων που αναφέρεται σε άτομα (τόπος συνήθους διαμονής). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κατανείμει περιφερειακά κάθε σύνολο το οποίο δεν μπορεί να υπαχθεί ούτε στο θέμα «τόπος συνήθους διαμονής» ούτε στο θέμα «τόπος εργασίας».

    Για την κατανομή ανά «γεωγραφική περιοχή» θα χρησιμοποιηθούν οι εκδόσεις της ταξινόμησης των εδαφικών στατιστικών μονάδων (NUTS (2)) και της ταξινόμησης των τοπικών διοικητικών μονάδων (LAU) που θα ισχύουν την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Θέμα: Τόπος εργασίας

    Τόπος εργασίας είναι η γεωγραφική περιοχή στην οποία ένας εργαζόμενος ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Ο τόπος εργασίας εκείνων που συνήθως εργάζονται κατ' οίκον είναι ο ίδιος με τον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Η διατύπωση «που εργάζεται/-ονται» αναφέρεται στην εργασία που παρέχει ένας «μισθωτός» σύμφωνα με τον ορισμό που παρέχεται στο θέμα «Καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας». Εργάζεται «συνήθως» κατ' οίκον σημαίνει ότι το άτομο διάγει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας του κατ' οίκον και λιγότερο ή καθόλου χρόνο εργασίας σε τόπο εργασίας άλλο εκτός από το σπίτι.

    Για την κατανομή ανά «τόπο εργασίας» θα χρησιμοποιηθούν οι εκδόσεις της ταξινόμησης των εδαφικών στατιστικών μονάδων (NUTS) που θα ισχύουν την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Πληροφορίες για άτομα που δεν έχουν μόνιμο τόπο εργασίας αλλά αναφέρονται σε μόνιμη διεύθυνση κατά την έναρξη της περιόδου εργασίας τους (για παράδειγμα οδηγοί λεωφορείων, πληρώματα αερομεταφορέων, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πάγκων σε υπαίθριες αγορές που δεν μετακινούνται στο τέλος της εργάσιμης ημέρας), πρέπει να αναφέρονται σε αυτή τη διεύθυνση. Η ομάδα αυτή μπορεί επίσης να περιλαμβάνει άτομα τα οποία ταξιδεύουν τακτικά εκτός συνόρων σε γειτονική χώρα για λόγους εργασίας. Η κατανομή «Χωρίς μόνιμο τόπο εργασίας (εντός ή εκτός του κράτους μέλους)» περιλαμβάνει όλα τα άτομα χωρίς μόνιμο τόπο εργασίας αλλά θα αφορά και άτομα, όπως ναυτικούς, αλιείς και εργαζόμενους ανοικτής θάλασσας για τους οποίους μπορεί να μην είναι δυνατό να καθοριστεί τόπος εργασίας.

    Τόπος εργασίας  (3)

    LPW.N.

    LPW.L.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    1.

    Στο έδαφος του κράτους μέλους

    1.

    1.

     

    1.x.

    Όλες οι περιφέρειες NUTS 1 στο κράτος μέλος

     

    1.x.

     

     

    1.x.x.

    Όλες οι περιφέρειες NUTS 2 στο κράτος μέλος

     

    1.x.x.

     

    1.y.

    Άγνωστος χώρος εργασίας στο κράτος μέλος

     

    1.y.

    2.

    Εκτός εδάφους του κράτους μέλους

    2.

    2.

    3.

    Χωρίς μόνιμο τόπο εργασίας (εντός ή εκτός του κράτους μέλους)

    3.

    3.

    4.

    Άγνωστος τόπος εργασίας (άγνωστο εάν βρίσκεται εντός ή εκτός του κράτους μέλους)

    4.

    4.

    5.

    Δεν έχει εφαρμογή (μη εργαζόμενο άτομο)

    5.

    5.

    Η κατανομή ανά «τόπο εργασίας» αποβλέπει να κατανείμει κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Οικιστική περιοχή

    Ως οικιστική περιοχή ορίζεται μια διακριτή συγκέντρωση πληθυσμού, δηλαδή μια περιοχή που καθορίζεται από άτομα που ζουν σε γειτονικά ή παρακείμενα κτίρια. Τέτοια κτίρια ενδέχεται:

    α)

    είτε να αποτελούν μια συνεχή δομημένη περιοχή με σαφώς αναγνωρίσιμη διάταξη των οδών· ή

    β)

    παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούν τμήμα μιας παρόμοιας δομημένης περιοχής, σχηματίζουν ένα σύμπλεγμα στο οποίο αποδίδεται κατ' αποκλειστικότητα ένα τοπικά αναγνωρίσιμο τοπωνύμιο· ή

    γ)

    παρότι δεν πληρούν καμία από τις ανωτέρω προϋποθέσεις, σχηματίζουν ένα συγκρότημα κτιρίων, εκ των οποίων κανένα δεν βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από το εγγύτερο γειτονικό κτίριο.

    Κατά την εφαρμογή αυτού του ορισμού, ορισμένες κατηγορίες χρήσης του εδάφους δεν θεωρούνται ότι διασπούν τη συνοχή μιας δομημένης περιοχής. Σ' αυτές τις κατηγορίες υπάγονται: βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια και εγκαταστάσεις, δημόσια πάρκα, παιδικές χαρές και κήποι, γήπεδα ποδοσφαίρου και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, γεφυρωμένοι ποταμοί, γραμμές σιδηροδρόμων, κανάλια, χώροι στάθμευσης οχημάτων και άλλες υποδομές μεταφορών, εκκλησίες και νεκροταφεία.

    Οι τοπικές διοικητικές μονάδες LAU 2 με συνολικό πληθυσμό κάτω των 2 000 κατοίκων μπορούν να θεωρηθούν ως μία οικιστική περιοχή.

    Ως πληθυσμός μιας οικιστικής περιοχής ορίζονται τα άτομα που έχουν τη συνήθη στέγη τους στη συγκεκριμένη οικιστική περιοχή.

    Ένα απομονωμένο κτίριο κατατάσσεται στην κατηγορία που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη στέγη τους στο κτίριο.

    Μέγεθος οικιστικής περιοχής

    LOC.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    1 000 000 άτομα και άνω

    1.

    2.

    500 000 - 999 999 άτομα

    2.

    3.

    200 000 - 499 999 άτομα

    3.

    4.

    100 000 - 199 999 άτομα

    4.

    5.

    50 000 - 99 999 άτομα

    5.

    6.

    20 000 - 49 999 άτομα

    6.

    7.

    10 000 - 19 999 άτομα

    7.

    8.

    5 000 - 9 999 άτομα

    8.

    9.

    2 000 - 4 999 άτομα

    9.

    10.

    1 000 - 1 999 άτομα

    10.

    11.

    500 - 999 άτομα

    11.

    12.

    200 - 499 άτομα

    12.

    13.

    κάτω από 200 άτομα

    13.

    Η κατανομή ανά «Μέγεθος οικιστικής περιοχής» αποβλέπει να κατανείμει κάθε σύνολο ή υποσύνολο των μονάδων που μπορεί να ευρίσκονται στις «οικιστικές περιοχές», συμπεριλαμβανομένου κάθε συνόλου ή υποσυνόλου που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Φύλο

    Φύλο

    SEX.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Άρρενες

    1.

    2.

    Θήλεις

    2.

    Η κατανομή ανά «Φύλο» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Ηλικία

    Πρέπει να αναφέρεται η ηλικία σε πλήρη έτη που συμπληρώνεται κατά την ημερομηνία αναφοράς.

    Ηλικία

    AGE.L.

    AGE.M.

    AGE.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    0.

    1.

    κάτω των 15 ετών

    1.

    1.

    1.

     

    1.1.

    κάτω των 5 ετών

     

    1.1.

    1.1.

     

     

    1.1.1

    κάτω του 1 έτους

     

     

    1.1.1

     

     

    1.1.2.

    1 έτους

     

     

    1.1.2.

     

     

    1.1.3.

    2 ετών

     

     

    1.1.3.

     

     

    1.1.4.

    3 ετών

     

     

    1.1.4.

     

     

    1.1.5.

    4 ετών

     

     

    1.1.5.

     

    1.2.

    5 έως 9 ετών

     

    1.2.

    1.2.

     

     

    1.2.1.

    5 ετών

     

     

    1.2.1.

     

     

    1.2.2.

    6 ετών

     

     

    1.2.2.

     

     

    1.2.3.

    7 ετών

     

     

    1.2.3.

     

     

    1.2.4.

    8 ετών

     

     

    1.2.4.

     

     

    1.2.5.

    9 ετών

     

     

    1.2.5.

     

    1.3.

    10 έως 14 ετών

     

    1.3.

    1.3.

     

     

    1.3.1.

    10 ετών

     

     

    1.3.1.

     

     

    1.3.2.

    11 ετών

     

     

    1.3.2.

     

     

    1.3.3.

    12 ετών

     

     

    1.3.3.

     

     

    1.3.4.

    13 ετών

     

     

    1.3.4.

     

     

    1.3.5.

    14 ετών

     

     

    1.3.5.

    2.

    15 έως 29 ετών

    2.

    2.

    2.

     

    2.1.

    15 έως 19 ετών

     

    2.1.

    2.1.

     

     

    2.1.1.

    15 ετών

     

     

    2.1.1.

     

     

    2.1.2.

    16 ετών

     

     

    2.1.2.

     

     

    2.1.3.

    17 ετών

     

     

    2.1.3.

     

     

    2.1.4.

    18 ετών

     

     

    2.1.4.

     

     

    2.1.5.

    19 ετών

     

     

    2.1.5.

     

    2.2.

    20 έως 24 ετών

     

    2.2.

    2.2.

     

     

    2.2.1.

    20 ετών

     

     

    2.2.1.

     

     

    2.2.2.

    21 ετών

     

     

    2.2.2.

     

     

    2.2.3.

    22 ετών

     

     

    2.2.3.

     

     

    2.2.4.

    23 ετών

     

     

    2.2.4.

     

     

    2.2.5.

    24 ετών

     

     

    2.2.5.

     

    2.3.

    25 έως 29 ετών

     

    2.3.

    2.3.

     

     

    2.3.1.

    25 ετών

     

     

    2.3.1.

     

     

    2.3.2.

    26 ετών

     

     

    2.3.2.

     

     

    2.3.3.

    27 ετών

     

     

    2.3.3.

     

     

    2.3.4.

    28 ετών

     

     

    2.3.4.

     

     

    2.3.5.

    29 ετών

     

     

    2.3.5.

    3.

    30 έως 49 ετών

    3.

    3.

    3.

     

    3.1.

    30 έως 34 ετών

     

    3.1.

    3.1.

     

     

    3.1.1.

    30 ετών

     

     

    3.1.1.

     

     

    3.1.2.

    31 ετών

     

     

    3.1.2.

     

     

    3.1.3.

    32 ετών

     

     

    3.1.3.

     

     

    3.1.4.

    33 ετών

     

     

    3.1.4.

     

     

    3.1.5.

    34 ετών

     

     

    3.1.5.

     

    3.2.

    35 έως 39 ετών

     

    3.2.

    3.2.

     

     

    3.2.1.

    35 ετών

     

     

    3.2.1.

     

     

    3.2.2.

    36 ετών

     

     

    3.2.2.

     

     

    3.2.3.

    37 ετών

     

     

    3.2.3.

     

     

    3.2.4.

    38 ετών

     

     

    3.2.4.

     

     

    3.2.5.

    39 ετών

     

     

    3.2.5.

     

    3.3.

    40 έως 44 ετών

     

    3.3.

    3.3.

     

     

    3.3.1.

    40 ετών

     

     

    3.3.1.

     

     

    3.3.2.

    41 ετών

     

     

    3.3.2.

     

     

    3.3.3.

    42 ετών

     

     

    3.3.3.

     

     

    3.3.4.

    43 ετών

     

     

    3.3.4.

     

     

    3.3.5.

    44 ετών

     

     

    3.3.5.

     

    3.4.

    45 έως 49 ετών

     

    3.4.

    3.4.

     

     

    3.4.1.

    45 ετών

     

     

    3.4.1.

     

     

    3.4.2.

    46 ετών

     

     

    3.4.2.

     

     

    3.4.3.

    47 ετών

     

     

    3.4.3.

     

     

    3.4.4.

    48 ετών

     

     

    3.4.4.

     

     

    3.4.5.

    49 ετών

     

     

    3.4.5.

    4.

    50 έως 64 ετών

    4.

    4.

    4.

     

    4.1.

    50 έως 54 ετών

     

    4.1.

    4.1.

     

     

    4.1.1.

    50 ετών

     

     

    4.1.1.

     

     

    4.1.2.

    51 ετών

     

     

    4.1.2.

     

     

    4.1.3.

    52 ετών

     

     

    4.1.3.

     

     

    4.1.4.

    53 ετών

     

     

    4.1.4.

     

     

    4.1.5.

    54 ετών

     

     

    4.1.5.

     

    4.2.

    55 έως 59 ετών

     

    4.2.

    4.2.

     

     

    4.2.1.

    55 ετών

     

     

    4.2.1.

     

     

    4.2.2.

    56 ετών

     

     

    4.2.2.

     

     

    4.2.3.

    57 ετών

     

     

    4.2.3.

     

     

    4.2.4.

    58 ετών

     

     

    4.2.4.

     

     

    4.2.5.

    59 ετών

     

     

    4.2.5.

     

    4.3.

    60 έως 64 ετών

     

    4.3.

    4.3.

     

     

    4.3.1.

    60 ετών

     

     

    4.3.1.

     

     

    4.3.2.

    61 ετών

     

     

    4.3.2.

     

     

    4.3.3.

    62 ετών

     

     

    4.3.3.

     

     

    4.3.4.

    63 ετών

     

     

    4.3.4.

     

     

    4.3.5.

    64 ετών

     

     

    4.3.5.

    5.

    65 έως 84 ετών

    5.

    5.

    5.

     

    5.1.

    65 έως 69 ετών

     

    5.1.

    5.1.

     

     

    5.1.1.

    65 ετών

     

     

    5.1.1.

     

     

    5.1.2.

    66 ετών

     

     

    5.1.2.

     

     

    5.1.3.

    67 ετών

     

     

    5.1.3.

     

     

    5.1.4.

    68 ετών

     

     

    5.1.4.

     

     

    5.1.5.

    69 ετών

     

     

    5.1.5.

     

    5.2.

    70 έως 74 ετών

     

    5.2.

    5.2.

     

     

    5.2.1.

    70 ετών

     

     

    5.2.1.

     

     

    5.2.2.

    71 ετών

     

     

    5.2.2.

     

     

    5.2.3.

    72 ετών

     

     

    5.2.3.

     

     

    5.2.4.

    73 ετών

     

     

    5.2.4.

     

     

    5.2.5.

    74 ετών

     

     

    5.2.5.

     

    5.3.

    75 έως 79 ετών

     

    5.3.

    5.3.

     

     

    5.3.1.

    75 ετών

     

     

    5.3.1.

     

     

    5.3.2.

    76 ετών

     

     

    5.3.2.

     

     

    5.3.3.

    77 ετών

     

     

    5.3.3.

     

     

    5.3.4.

    78 ετών

     

     

    5.3.4.

     

     

    5.3.5.

    79 ετών

     

     

    5.3.5.

     

    5.4.

    80 έως 84 ετών

     

    5.4.

    5.4.

     

     

    5.4.1.

    80 ετών

     

     

    5.4.1.

     

     

    5.4.2.

    81 ετών

     

     

    5.4.2.

     

     

    5.4.3.

    82 ετών

     

     

    5.4.3.

     

     

    5.4.4.

    83 ετών

     

     

    5.4.4.

     

     

    5.4.5.

    84 ετών

     

     

    5.4.5.

    6.

    85 ετών και άνω

    6.

    6.

    6.

     

    6.1.

    85 έως 89 ετών

     

    6.1.

    6.1.

     

     

    6.1.1.

    85 ετών

     

     

    6.1.1.

     

     

    6.1.2.

    86 ετών

     

     

    6.1.2.

     

     

    6.1.3.

    87 ετών

     

     

    6.1.3.

     

     

    6.1.4.

    88 ετών

     

     

    6.1.4.

     

     

    6.1.5.

    89 ετών

     

     

    6.1.5.

     

    6.2.

    90 έως 94 ετών

     

    6.2.

    6.2.

     

     

    6.2.1.

    90 ετών

     

     

    6.2.1.

     

     

    6.2.2.

    91 ετών

     

     

    6.2.2.

     

     

    6.2.3.

    92 ετών

     

     

    6.2.3.

     

     

    6.2.4.

    93 ετών

     

     

    6.2.4.

     

     

    6.2.5.

    94 ετών

     

     

    6.2.5.

     

    6.3.

    95 έως 99 ετών

     

    6.3.

    6.3.

     

     

    6.3.1.

    95 ετών

     

     

    6.3.1.

     

     

    6.3.2.

    96 ετών

     

     

    6.3.2.

     

     

    6.3.3.

    97 ετών

     

     

    6.3.3.

     

     

    6.3.4.

    98 ετών

     

     

    6.3.4.

     

     

    6.3.5.

    99 ετών

     

     

    6.3.5.

     

    6.4.

    100 ετών και άνω

     

    6.4.

    6.4.

    Η κατανομή ανά «Ηλικία» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Νόμιμο γαμικό καθεστώς

    Ως γαμικό καθεστώς ορίζεται η (νόμιμη) συζυγική κατάσταση ενός ατόμου σε σχέση με τη νομοθεσία σχετικά με το γάμο (ή τις συνήθειες) της χώρας (πρόκειται για την κατάσταση de jure).

    Ένα άτομο πρέπει να κατατάσσεται σύμφωνα με το πλέον πρόσφατο νόμιμο γαμικό καθεστώς του κατά την ημερομηνία αναφοράς.

    Στα κράτη μέλη όπου η νομοθεσία περιλαμβάνει διατάξεις για τους παντρεμένους συντρόφους ή συντρόφους σε καταχωρισμένη συμβίωση «να είναι νόμιμα σε διάσταση», αυτά τα «νομίμως σε διάσταση» άτομα πρέπει να κατατάσσονται υπό τον τίτλο «έγγαμος ή σε καταχωρισμένη συμβίωση» (LMS.L. 2. και LMS.H. 2.).

    Νόμιμο γαμικό καθεστώς

    LMS.L.

    LMS.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    1.

    Άγαμος/η και δεν έχει συνδεθεί ποτέ με σύμφωνο συμβίωσης

    1.

    1.

    2.

    Έγγαμος/η ή με σύμφωνο συμβίωση

    2.

    2.

     

    2.1.

    Με γάμο ή σύμφωνο συμβίωση ετεροφύλων

     

    2.1.

    2.2.

    Με γάμο ή σύμφωνο συμβίωση ομοφύλων

     

    2.2.

    3.

    Χήρος/-α ή συνδεδεμένος/-η με σύμφωνο συμβίωσης που έληξε με το θάνατο του συντρόφου (χωρίς νέο γάμο ούτε καταχωρισμένη συμβίωση)

    3.

    3.

    4.

    Διαζευγμένος/-η ή συνδεδεμένος/-η με σύμφωνο συμβίωση που λύθηκε νόμιμα (χωρίς νέο γάμο ούτε καταχωρισμένη συμβίωση)

    4.

    4.

    5.

    Δεν αναφέρεται

    5.

    5.

    Η κατανομή ανά «Νόμιμο γαμικό καθεστώς» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας

    Το «Καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας» είναι η τρέχουσα σχέση ενός προσώπου με μια οικονομική δραστηριότητα, βασισμένη σε περίοδο αναφοράς μιας εβδομάδας, η οποία μπορεί να είναι είτε μια προσδιορισμένη, πρόσφατη, καθορισμένη ημερολογιακή εβδομάδα, είτε η τελευταία πλήρης ημερολογιακή εβδομάδα, είτε οι τελευταίες επτά ημέρες πριν από την απογραφή.

    Στην κατηγορία «εργατικό δυναμικό» υπάγονται όλα τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για την κατάταξή τους μεταξύ των απασχολουμένων ή των ανέργων.

    Στους «απασχολουμένους» περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς:

    α)

    ασκούσαν τουλάχιστον επί μία ώρα εργασία έναντι αμοιβής ή κέρδους, σε μετρητά ή σε είδος, ή

    β)

    απουσίαζαν προσωρινά από τη θέση εργασίας στην οποία είχαν ήδη εργαστεί και με την οποία διατήρησαν επίσημη σύνδεση, ή από τη δραστηριότητα αυτοαπασχόλησης.

    Οι μισθωτοί που απουσιάζουν προσωρινά από την εργασία τους θεωρούνται ότι έχουν αμειβόμενη απασχόληση εφόσον έχουν επίσημη σύνδεση εργασίας. Οι πιθανοί λόγοι για τέτοιες προσωρινές απουσίες είναι:

    α)

    ασθένεια ή τραυματισμός· ή

    β)

    κανονική άδεια· ή

    γ)

    απεργία ή ανταπεργία· ή

    δ)

    εκπαιδευτική ή άδεια κατάρτισης· ή

    ε)

    άδεια μητρότητας ή γονική άδεια· ή

    στ)

    μείωση της οικονομικής δραστηριότητας· ή

    ζ)

    προσωρινή αποδιοργάνωση ή αναστολή των εργασιών λόγω κακοκαιρίας, μηχανικών ή ηλεκτρικών βλαβών ή έλλειψης πρώτων υλών ή καυσίμων· ή

    η)

    άλλη προσωρινή απουσία με ή χωρίς άδεια.

    Η επίσημη σύνδεση εργασίας πρέπει να καθορίζεται βάσει ενός ή περισσότερων από τα ακόλουθα κριτήρια:

    α)

    συνεχή παραλαβή της αμοιβής ή του μισθού· ή

    β)

    εξασφάλιση της επιστροφής στην εργασία μετά το τέλος των έκτακτων συνθηκών, ή συμφωνία όσον αφορά την ημερομηνία επιστροφής· ή

    γ)

    παρελθούσα διάρκεια απουσίας από την εργασία η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι η διάρκεια κατά την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να εισπράττουν αμοιβές χωρίς υποχρέωση να δεχθούν άλλη απασχόληση.

    Οι αυτοαπασχολούμενοι θεωρούνται ως «απασχολούμενοι», εάν έχουν εργαστεί με αυτή την ιδιότητα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς ή εάν είναι προσωρινά απόντες από την εργασία και η επιχείρησή τους εξακολουθεί εν τω μεταξύ να υπάρχει.

    Τα συμβοηθούντα μέλη οικογενειακής επιχείρησης θεωρούνται ως «απασχολούμενοι» επί της ίδιας βάσης με τους υπόλοιπους απασχολούμενους, ανεξαρτήτως του αριθμού των ωρών που εργάστηκαν κατά την περίοδο αναφοράς. Παρομοίως, άτομα που εκτελούν εργασίες ή καθήκοντα θέσης απασχόλησης μισθωτού και είναι μέλη της οικογένειας που ζουν στο ίδιο ή σε άλλο νοικοκυριό, ταξινομούνται επίσης ως απασχολούμενα.

    Οι «άνεργοι» περιλαμβάνουν όλα τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω που ήταν:

    α)

    «χωρίς εργασία», δηλαδή δεν είχαν αμειβόμενη απασχόληση ούτε αυτοαπασχόληση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς· και

    β)

    «διαθέσιμα για εργασία κατ' αυτή την περίοδο», δηλαδή έτοιμα για έναρξη δραστηριότητας ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι κατά την εβδομάδα αναφοράς και επί δύο εβδομάδες μετά από αυτήν· και

    γ)

    «αιτούντες εργασία», δηλαδή είχαν λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα για την επιδίωξη αμειβόμενης απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης εντός τεσσάρων εβδομάδων από τη λήξη της εβδομάδας αναφοράς.

    Η κατηγορία «Άλλα άτομα» περιλαμβάνει άτομα εκτός εργατικού δυναμικού τα οποία λαμβάνουν δημόσια ή ιδιωτική ενίσχυση και όλα τα άλλα άτομα που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.

    Κατά την απόδοση μιας ενιαίας κατάστασης δραστηριότητας σε κάθε άτομο, πρέπει να δίδεται προτεραιότητα στην κατάσταση «απασχολούμενος» σε σχέση με την κατάσταση «άνεργος», και στην κατάσταση «άνεργος» σε σχέση με την κατάσταση«εκτός εργατικού δυναμικού».

    Κατά την απόδοση ενός ενιαίου καθεστώτος δραστηριότητας σε κάθε άτομο που βρίσκεται επί του παρόντος εκτός εργατικού δυναμικού, πρέπει να δίδεται προτεραιότητα στην κατάσταση «άτομα κάτω από την εθνική ελάχιστη απαιτούμενη ηλικία για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» σε σχέση με την κατάσταση «δικαιούχοι σύνταξης ή εισοδημάτων κεφαλαίου», στην κατάσταση «δικαιούχοι σύνταξης ή εισοδημάτων κεφαλαίου» σε σχέση με την κατάσταση «σπουδαστές» και στους «σπουδαστές» σε σχέση με «άλλα άτομα».

    Η κατηγορία «σπουδαστές» (CAS.H.2.3.) περιλαμβάνει επομένως τους σπουδαστές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι:

    έχουν συμπληρώσει την εθνική ελάχιστη απαιτούμενη ηλικία για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, και

    είναι εκτός εργατικού δυναμικού και

    δεν είναι δικαιούχοι σύνταξης ούτε εισοδημάτων κεφαλαίου.

    Καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας

    CAS.L.

    CAS.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    1.

    Εργατικό δυναμικό

    1.

    1.

     

    1.1.

    Απασχολούμενοι

    1.1.

    1.1.

     

    1.2.

    Άνεργοι

    1.2.

    1.2.

    2.

    Εκτός εργατικού δυναμικού

    2.

    2.

     

    2.1.

    Άτομα κάτω από την εθνική ελάχιστη απαιτούμενη ηλικία για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας

     

    2.1.

     

    2.2.

    Δικαιούχοι σύνταξης ή εισοδημάτων κεφαλαίου

     

    2.2.

     

    2.3.

    Σπουδαστές

     

    2.3.

     

    2.4.

    Άλλα άτομα

     

    2.4.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    3.

    Η κατανομή αναλόγως προς το «Καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Επάγγελμα

    Το «επάγγελμα» αναφέρεται στον τύπο εργασίας που παρέχεται σε μια θέση απασχόλησης. «Ο τύπος εργασίας» περιγράφεται με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις στο πλαίσιο της εργασίας.

    Η κατάταξη ενός προσώπου στις κατανομές των θεμάτων «Επάγγελμα», «Τομέας» και «Καθεστώς απασχόλησης» πρέπει να βασίζεται στην ίδια εργασία. Τα άτομα που ασκούν περισσότερες από μία εργασίες πρέπει να κατατάσσονται σε επάγγελμα βασισμένο στην κύρια εργασία τους, η οποία πρέπει να προσδιορίζεται σύμφωνα με:

    1)

    τον χρόνο που αφιερώνεται στην εργασία ή, εάν το στοιχείο αυτό δεν είναι διαθέσιμο,

    2)

    το λαμβανόμενο εισόδημα.

    Άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω που απασχολήθηκαν [δηλαδή είχαν «καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — CAS “απασχολούμενοι”» (CAS.L. και CAS.H. 1.1)] κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς, κατατάσσονται σε μία μόνο κατηγορία από OCC.1. έως OCC.11.

    Άτομα ηλικίας κάτω των 15 ετών, καθώς και άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία:

    ήταν άνεργα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς [«καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — “άνεργος”» (CAS.L.1.2. και CAS.H. 1.2)] ή βρίσκονταν

    εκτός εργατικού δυναμικού («καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — “εκτός εργατικού δυναμικού”» (CAS.L. και CAS.H.2.)], κατατάσσονται στην κατηγορία «άνευ αντικειμένου» (OCC.12.).

    Εάν η ονομασία των κατηγοριών της ταξινόμησης ISCO που θα ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2021 παρεκκλίνει από εκείνη που αναφέρεται στις κατηγορίες OCC.2. έως OCC.11., πρέπει να χρησιμοποιείται η ονομασία των κατηγοριών της ταξινόμησης ISCO που θα ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Επάγγελμα

    OCC.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Διευθυντικά στελέχη

    1.

    2.

    Επαγγελματίες

    2.

    3.

    Τεχνικοί και λοιποί επαγγελματίες ενδιάμεσης βαθμίδας

    3.

    4.

    Εργαζόμενοι με καθήκοντα γραμματείας

    4.

    5.

    Εργαζόμενοι που παρέχουν γενικής μορφής υπηρεσίες και εργαζόμενοι στις πωλήσεις

    5.

    6.

    Ειδικευμένοι εργαζόμενοι στη γεωργία, τη δασονομία και την αλιεία

    6.

    7.

    Βιοτέχνες και εργαζόμενοι σε βιοτεχνικά επαγγέλματα

    7.

    8.

    Χειριστές βιομηχανικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων και συναρμολογητές

    8.

    9.

    Στοιχειώδη επαγγέλματα

    9.

    10.

    Επαγγέλματα ενόπλων δυνάμεων

    10.

    11.

    Δεν αναφέρεται

    11.

    12.

    Άνευ αντικειμένου

    12.

    Η κατανομή ανά «επάγγελμα» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Τομέας

    Ο τομέας (κλάδος οικονομικής δραστηριότητας) αναφέρεται στο είδος παραγωγής ή δραστηριότητας της εγκατάστασης ή της παρόμοιας μονάδας όπου βρίσκεται η θέση εργασίας ενός μισθωτού. Για τα άτομα που προσλαμβάνονται και απασχολούνται από μια επιχείρηση αλλά που έχουν στην πραγματικότητα τη θέση εργασίας τους σε άλλη επιχείρηση («εργαζόμενοι σε εταιρεία προσωρινής απασχόλησης», «αποσπασμένοι εργαζόμενοι») πρέπει να αναφέρεται ο τομέας (κλάδος της οικονομικής δραστηριότητας) στης οποίας την εγκατάσταση ή παρόμοια μονάδα βρίσκεται στην πραγματικότητα η θέση εργασίας τους.

    Η κατάταξη ενός προσώπου στις κατανομές των θεμάτων «Επάγγελμα», «Τομέας» και «Καθεστώς απασχόλησης» πρέπει να βασίζεται στην ίδια εργασία. Τα άτομα που ασκούν περισσότερες από μία επαγγελματικές δραστηριότητες πρέπει να κατατάσσονται σε τομέα (κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας) που αντιστοιχεί στην κύρια δραστηριότητά τους που πρέπει να προσδιορίζεται σύμφωνα με:

    τον χρόνο που αφιερώνεται στην εργασία ή, εάν το στοιχείο αυτό δεν είναι διαθέσιμο,

    το λαμβανόμενο εισόδημα.

    Άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω που απασχολήθηκαν [δηλαδή είχαν «καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — CAS “απασχολούμενοι”» (CAS.L. και CAS.H. 1.1)] κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς, κατατάσσονται σε μία μόνο κατηγορία από IND.1. έως IND.11.

    Άτομα ηλικίας κάτω των 15 ετών, καθώς και άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία:

    ήταν άνεργα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς [«καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — “άνεργος”» (CAS.L.και CAS.H.1.2)] ή βρίσκονταν

    εκτός εργατικού δυναμικού [«καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — “εκτός εργατικού δυναμικού”» (CAS.L. και CAS.H.2.)], κατατάσσονται στην κατηγορία «άνευ αντικειμένου» (IND.12.).

    Τομέας

    IND.L.

    IND.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    1.

    Γεωργία, δασοκομία και αλιεία

    1.

    1.

    2

    Μεταποιητικές βιομηχανίες, ορυχεία και λατομεία, και άλλοι τομείς

    2.

    2.

     

    2.1.

    Ορυχεία και λατομεία

     

    2.1.

     

    2.2.

    Μεταποιητικές βιομηχανίες

     

    2.2.

     

    2.3.

    Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού

     

    2.3.

     

    2.4

    Παροχή νερού· επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης

     

    2.4.

    3.

    Κατασκευές

    3.

    3.

    4.

    Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, μεταφορά και αποθήκευση, στέγαση και υπηρεσίες εστίασης

    4.

    4.

     

    4.1

    Χονδρικό και λιανικό εμπόριο· επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών

     

    4.1.

     

    4.2

    Μεταφορά και αποθήκευση

     

    4.2.

     

    4.3

    Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης

     

    4.3.

    5.

    Ενημέρωση και επικοινωνία

    5.

    5.

    6.

    Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες

    6.

    6.

    7.

    Διαχείριση ακίνητης περιουσίας

    7.

    7.

    8.

    Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, διοικητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες υποστήριξης

    8.

    8.

     

    8.1.

    Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες

     

    8.1.

     

    8.2.

    Διοικητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες υποστήριξης

     

    8.2.

    9.

    Δημόσια διοίκηση και άμυνα, εκπαίδευση, δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα

    9.

    9.

     

    9.1.

    Δημόσια διοίκηση και άμυνα· υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση

     

    9.1.

     

    9.2.

    Εκπαίδευση

     

    9.2.

     

    9.3.

    Δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα

     

    9.3.

    10.

    Άλλες υπηρεσίες

    10.

    10.

     

    10.1.

    Τέχνες, διασκέδαση και ψυχαγωγία

     

    10.1.

     

    10.2.

    Άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών

     

    10.2.

     

    10.3.

    Δραστηριότητες νοικοκυριών ως εργοδοτών· μη διαφοροποιημένες δραστηριότητες νοικοκυριών, που αφορούν την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για ίδια χρήση

     

    10.3.

     

    10.4.

    Δραστηριότητες οργανισμών και φορέων που απολαύουν ετεροδικίας

     

    10.4.

    11.

    Δεν αναφέρεται

    11.

    11.

    12.

    Άνευ αντικειμένου

    12.

    12.

    Εάν η ονομασία των κατηγοριών της ταξινόμησης NACE που θα ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2021 παρεκκλίνει από εκείνη που αναφέρεται στις κατηγορίες IND.1. έως IND.10., πρέπει να χρησιμοποιείται η ονομασία των κατηγοριών της ταξινόμησης NACE που θα ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Η κατανομή ανά «Τομέα (κλάδο οικονομικής δραστηριότητας)» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Καθεστώς απασχόλησης

    «Απασχολούμενος» είναι ένα άτομο το οποίο εργάζεται σε «απασχόληση έναντι αμοιβής», δηλαδή σε θέση απασχόλησης στην οποία μια ρητή ή σιωπηρή σύμβαση απασχόλησης παρέχει στον κατέχοντα τη θέση δικαίωμα για μια βασική αμοιβή, η οποία είναι ανεξάρτητη από το εισόδημα της μονάδας για την οποία αυτός εργάζεται (η εν λόγω μονάδα μπορεί να είναι μια εταιρεία, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, μια κυβερνητική μονάδα ή ένα νοικοκυριό). Τα άτομα σε θέσεις «αμειβόμενης απασχόλησης» αμείβονται κανονικά με αμοιβές και μισθούς, αλλά μπορεί ακόμη να πληρώνονται με προμήθειες από πωλήσεις, αμοιβή «με το κομμάτι», πριμοδοτήσεις ή με πληρωμή σε είδος όπως τροφή, στέγη ή κατάρτιση. Μερικά ή όλα τα εργαλεία, ο κύριος εξοπλισμός, τα συστήματα πληροφόρησης και/ή οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τον υπεύθυνο μιας επιχείρησης μπορεί να ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, και ο υπεύθυνος μπορεί να εργάζεται υπό την άμεση επίβλεψη ή σύμφωνα με ακριβείς οδηγίες που καθορίζονται από τον ιδιοκτήτη ή από άλλα άτομα που απασχολούνται από αυτόν.

    Ο «εργοδότης» είναι άτομο το οποίο εργάζεται για δικό του/της λογαριασμό ή με μικρό αριθμό εταίρων, ασκεί δραστηριότητα «αυτοαπασχόλησης» και, με αυτή την ιδιότητα, έχει προσλάβει, σε συνεχή βάση (συμπεριλαμβανομένης της εβδομάδας αναφοράς) ένα ή περισσότερα άτομα τα οποία εργάζονται γι' αυτόν/αυτήν ως «μισθωτοί». Ο υπεύθυνος μιας επιχείρησης λαμβάνει τις επιχειρησιακές αποφάσεις που έχουν επιπτώσεις στην επιχείρηση ή αναθέτει τέτοιες αποφάσεις σε άλλα άτομα, εξακολουθεί όμως να φέρει την ευθύνη για την ευημερία της επιχείρησης.

    Εάν ένα άτομο είναι ταυτόχρονα εργοδότης και μισθωτός, πρέπει να κατατάσσεται σε μία μόνον ομάδα σύμφωνα με:

    τον χρόνο που αφιερώνεται στην εργασία ή, εάν το στοιχείο αυτό δεν είναι διαθέσιμο,

    το λαμβανόμενο εισόδημα.

    Ένας «εργαζόμενος για ίδιο λογαριασμό» είναι πρόσωπο το οποίο εργάζεται για δικό του/της λογαριασμό ή με μικρό αριθμό εταίρων, ασκεί δραστηριότητα «αυτοαπασχόλησης» και δεν έχει προσλάβει σε συνεχή βάση (συμπεριλαμβανομένης της εβδομάδας αναφοράς) «μισθωτούς».

    Η κατηγορία «Άλλοι απασχολούμενοι» περιλαμβάνει άτομα τα οποία είναι «συμβοηθούντα μέλη οικογενειακής επιχείρησης» και «μέλη συνεταιρισμού παραγωγών».

    Ένα «συμβοηθούν μέλος οικογενειακής επιχείρησης» είναι άτομο το οποίο

    ασκεί δραστηριότητα «αυτοαπασχόλησης» σε εμπορική επιχείρηση συγγενικού ατόμου με το οποίο ζει στο ίδιο νοικοκυριό, και

    δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εταίρος (ούτε εργοδότης ή αυτοαπασχολούμενος) επειδή ο βαθμός δέσμευσής του για τη λειτουργία της επιχείρησης, από άποψη χρόνου εργασίας ή άλλων παραγόντων που καθορίζονται διαφορετικά σε κάθε χώρα, δεν είναι επιπέδου συγκρίσιμου με τον βαθμό δέσμευσης του επικεφαλής της επιχείρησης.

    «Μέλος συνεταιρισμού παραγωγών» είναι πρόσωπο το οποίο ασκεί δραστηριότητα «αυτοαπασχόλησης» και συμμετέχει σε συνεταιρισμό παραγωγών, στον οποίο κάθε μέλος συμμετέχει σε ίση βάση με τα άλλα μέλη στην οργάνωση της παραγωγής, των πωλήσεων ή/και άλλων εργασιών, στον σχεδιασμό των επενδύσεων και στη διανομή των εσόδων μεταξύ των μελών.

    Η κατάταξη ενός προσώπου στις κατανομές των θεμάτων «Επάγγελμα», «Τομέας» και «Καθεστώς απασχόλησης» πρέπει να βασίζεται στην ίδια εργασία. Τα άτομα που ασκούν περισσότερες από μία εργασίες κατατάσσονται σε καθεστώς απασχόλησης που βασίζεται στην κύρια εργασία τους, η οποία πρέπει να προσδιορίζεται σύμφωνα με:

    τον χρόνο που αφιερώνεται στην εργασία ή, εάν το στοιχείο αυτό δεν είναι διαθέσιμο,

    το λαμβανόμενο εισόδημα.

    Άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω που απασχολήθηκαν [δηλαδή είχαν «καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — CAS “απασχολούμενοι”» (CAS.L. και CAS.H.1.1)] κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς, κατατάσσονται σε μία μόνο κατηγορία από SIE.1. έως SIE.5., ανάλογα με το καθεστώς απασχόλησης.

    Άτομα ηλικίας κάτω των 15 ετών, καθώς και άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία:

    ήταν άνεργα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς [«καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας — “άνεργος”» (CAS.L.1.2. και CAS.H. 1.2)] ή βρίσκονταν

    εκτός εργατικού δυναμικού [«καθεστώς τρέχουσας δραστηριότητας “εκτός εργατικού δυναμικού”» (CAS.L.2 και CAS.H.2.)], κατατάσσονται στην κατηγορία «άνευ αντικειμένου» (SIE.6.).

    Καθεστώς απασχόλησης

    SIE.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Μισθωτοί

    1.

    2.

    Εργοδότες

    2.

    3.

    Αυτοαπασχολούμενοι

    3.

    4.

    Άλλοι απασχολούμενοι

    4.

    5.

    Δεν αναφέρεται

    5.

    6.

    Άνευ αντικειμένου

    6.

    Η κατανομή ανά «Καθεστώς απασχόλησης» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Επίπεδο εκπαίδευσης

    Το επίπεδο εκπαίδευσης αναφέρεται στο πλέον υψηλό επίπεδο σπουδών που ολοκληρώθηκε επιτυχώς στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας όπου παρασχέθηκε η εκπαίδευση. Το σύνολο της εκπαίδευσης που είναι σχετική με την ολοκλήρωση ενός επιπέδου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ακόμα κι αν αυτή παρασχέθηκε εκτός των σχολείων και των πανεπιστημίων.

    Τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω κατατάσσονται σε μία μόνον κατηγορία από EDU.1. έως EDU.10., σύμφωνα με το επίπεδο εκπαίδευσής τους (ύψιστο ολοκληρωμένο επίπεδο). Τα άτομα ηλικίας κάτω των 15 ετών κατατάσσονται υπό τον τίτλο «άνευ αντικειμένου» (EDU.11.).

    Η κατηγορία EDU.1 αφορά άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το ISCED επίπεδο 1. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που: δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, έχουν παρακολουθήσει μέρος της προσχολικής εκπαίδευσης (στην ταξινόμηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης ορίζεται ως ISCED επίπεδο 0) ή έχουν παρακολουθήσει μέρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το ISCED επίπεδο 1.

    Εάν η ονομασία των κατηγοριών της ταξινόμησης ISCED που θα ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2021 παρεκκλίνει από εκείνη που αναφέρεται στις κατηγορίες EDU.2. έως EDU.9., πρέπει να χρησιμοποιείται η ονομασία των κατηγοριών της ταξινόμησης ISCED που θα ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Επίπεδο εκπαίδευσης (ύψιστο ολοκληρωμένο επίπεδο)

    EDU.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    ISCED Επίπεδο 0: Κατώτερη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

    1.

    2.

    ISCED Επίπεδο 1: Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

    2.

    3.

    ISCED Επίπεδο 2: Κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

    3.

    4.

    ISCED Επίπεδο 3: Ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

    4.

    5.

    ISCED Επίπεδο 4: Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση

    5.

    6.

    ISCED Επίπεδο 5: Τριτοβάθμια εκπαίδευση σύντομου κύκλου

    6.

    7.

    ISCED Επίπεδο 6: Πτυχίο πανεπιστημίου ή ισοδύναμο επίπεδο

    7.

    8.

    ISCED Επίπεδο 7: Μεταπτυχιακό ή ισοδύναμο επίπεδο

    8.

    9.

    ISCED Επίπεδο 8: Διδακτορικό ή ισοδύναμο επίπεδο.

    9.

    10.

    Δεν αναφέρεται (για άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω)

    10.

    11.

    Δεν εφαρμόζεται (άτομα κάτω των 15 ετών)

    11.

    Η κατανομή ανά «επίπεδο εκπαίδευσης (ύψιστο ολοκληρωμένο επίπεδο)» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Χώρα/τόπος γέννησης

    Οι πληροφορίες για τον «τόπο γέννησης» πρέπει να συλλέγονται σύμφωνα με τον τόπο συνήθους διαμονής της μητέρας κατά τον χρόνο της γέννησης, ή, εάν δεν είναι διαθέσιμες, σύμφωνα με τον τόπο όπου έλαβε χώρα η γέννηση.

    Οι πληροφορίες για τη χώρα γέννησης πρέπει να συλλέγονται βάσει των διεθνών συνόρων που θα υπάρχουν την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Ως «κράτος μέλος της ΕΕ» νοείται μια χώρα που θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Χώρα/τόπος γέννησης

    POB.L.

    POB.M.

    POB.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    0.

    1.

    Τόπος γέννησης στην υποβάλλουσα έκθεση χώρα

    1.

    1.

    1.

    2.

    Τόπος γέννησης εκτός της υποβάλλουσας έκθεση χώρας

    2.

    2.

    2.

     

    2.1.

    Άλλο κράτος μέλος της ΕΕ

    2.1.

    2.1.

    2.1.

     

     

    2.1.01.

    Βέλγιο

     

     

    2.1.01.

     

     

    2.1.02.

    Βουλγαρία

     

     

    2.1.02.

     

     

    2.1.03.

    Τσεχική Δημοκρατία

     

     

    2.1.03.

     

     

    2.1.04.

    Δανία

     

     

    2.1.04.

     

     

    2.1.05.

    Γερμανία

     

     

    2.1.05.

     

     

    2.1.06.

    Εσθονία

     

     

    2.1.06.

     

     

    2.1.07.

    Ιρλανδία

     

     

    2.1.07.

     

     

    2.1.08.

    Ελλάδα

     

     

    2.1.08.

     

     

    2.1.09.

    Ισπανία

     

     

    2.1.09.

     

     

    2.1.10.

    Γαλλία

     

     

    2.1.10.

     

     

    2.1.11.

    Κροατία

     

     

    2.1.11.

     

     

    2.1.12.

    Ιταλία

     

     

    2.1.12.

     

     

    2.1.13.

    Κύπρος

     

     

    2.1.13.

     

     

    2.1.14.

    Λετονία

     

     

    2.1.14.

     

     

    2.1.15.

    Λιθουανία

     

     

    2.1.15.

     

     

    2.1.16.

    Λουξεμβούργο

     

     

    2.1.16.

     

     

    2.1.17.

    Ουγγαρία

     

     

    2.1.17.

     

     

    2.1.18.

    Μάλτα

     

     

    2.1.18.

     

     

    2.1.19.

    Κάτω Χώρες

     

     

    2.1.19.

     

     

    2.1.20.

    Αυστρία

     

     

    2.1.20.

     

     

    2.1.21.

    Πολωνία

     

     

    2.1.21.

     

     

    2.1.22.

    Πορτογαλία

     

     

    2.1.22.

     

     

    2.1.23.

    Ρουμανία

     

     

    2.1.23.

     

     

    2.1.24.

    Σλοβενία

     

     

    2.1.24.

     

     

    2.1.25.

    Σλοβακία

     

     

    2.1.25.

     

     

    2.1.26.

    Φινλανδία

     

     

    2.1.26.

     

     

    2.1.27.

    Σουηδία

     

     

    2.1.27.

     

     

    2.1.28.

    Ηνωμένο Βασίλειο

     

     

    2.1.28.

     

    2.2.

    Σε άλλο μέρος

    2.2.

    2.2.

    2.2.

     

     

    2.2.1.

    Σε άλλο μέρος της Ευρώπης

     

    2.2.1.

    2.2.1.

     

     

     

    2.2.1.01.

    Αλβανία

     

     

    2.2.1.01.

     

     

     

    2.2.1.02.

    Ανδόρα

     

     

    2.2.1.02.

     

     

     

    2.2.1.03.

    Λευκορωσία

     

     

    2.2.1.03.

     

     

     

    2.2.1.04.

    Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

     

     

    2.2.1.04.

     

     

     

    2.2.1.05.

    Ισλανδία

     

     

    2.2.1.05.

     

     

     

    2.2.1.06.

    Κοσσυφοπέδιο (*1)

     

     

    2.2.1.06.

     

     

     

    2.2.1.07.

    Λιχτενστάιν

     

     

    2.2.1.07.

     

     

     

    2.2.1.08.

    Μολδαβία

     

     

    2.2.1.08.

     

     

     

    2.2.1.09.

    Μονακό

     

     

    2.2.1.09.

     

     

     

    2.2.1.10.

    Μαυροβούνιο

     

     

    2.2.1.10.

     

     

     

    2.2.1.11.

    Νορβηγία

     

     

    2.2.1.11.

     

     

     

    2.2.1.12.

    Βοσνία-Ερζεγοβίνη

     

     

    2.2.1.12.

     

     

     

    2.2.1.13.

    Ρωσική Ομοσπονδία

     

     

    2.2.1.13.

     

     

     

    2.2.1.14.

    Άγιος Μαρίνος

     

     

    2.2.1.14.

     

     

     

    2.2.1.15.

    Σερβία

     

     

    2.2.1.15.

     

     

     

    2.2.1.16.

    Ελβετία

     

     

    2.2.1.16.

     

     

     

    2.2.1.17.

    Τουρκία

     

     

    2.2.1.17.

     

     

     

    2.2.1.18.

    Ουκρανία

     

     

    2.2.1.18.

     

     

     

    2.2.1.19.

    Κράτος της Πόλεως του Βατικανού

     

     

    2.2.1.19.

     

     

     

    2.2.1.20.

    Φερόες Νήσοι

     

     

    2.2.1.20.

     

     

     

    2.2.1.21.

    Γιβραλτάρ

     

     

    2.2.1.21.

     

     

     

    2.2.1.22.

    Γκέρνζι

     

     

    2.2.1.22.

     

     

     

    2.2.1.23.

    Νήσος του Μαν

     

     

    2.2.1.23.

     

     

     

    2.2.1.24.

    Τζέρζι

     

     

    2.2.1.24.

     

     

     

    2.2.1.25.

    Sark

     

     

    2.2.1.25.

     

     

     

    2.2.1.26.

    Άλλη χώρα της Ευρώπης

     

     

    2.2.1.26.

     

     

    2.2.2.

    Αφρική

     

    2.2.2.

    2.2.2.

     

     

     

    2.2.2.01.

    Αλγερία

     

     

    2.2.2.01.

     

     

     

    2.2.2.02.

    Ανγκόλα

     

     

    2.2.2.02.

     

     

     

    2.2.2.03.

    Μπενίν

     

     

    2.2.2.03.

     

     

     

    2.2.2.04.

    Μποτσουάνα

     

     

    2.2.2.04.

     

     

     

    2.2.2.05.

    Μπουρκίνα Φάσο

     

     

    2.2.2.05.

     

     

     

    2.2.2.06.

    Μπουρούντι

     

     

    2.2.2.06.

     

     

     

    2.2.2.07.

    Καμερούν

     

     

    2.2.2.07.

     

     

     

    2.2.2.08.

    Πράσινο Ακρωτήριο

     

     

    2.2.2.08.

     

     

     

    2.2.2.09.

    Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

     

     

    2.2.2.09.

     

     

     

    2.2.2.10.

    Τσαντ

     

     

    2.2.2.10.

     

     

     

    2.2.2.11.

    Κομόρες

     

     

    2.2.2.11.

     

     

     

    2.2.2.12.

    Κονγκό

     

     

    2.2.2.12.

     

     

     

    2.2.2.13.

    Ακτή Ελεφαντοστού

     

     

    2.2.2.13.

     

     

     

    2.2.2.14.

    Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

     

     

    2.2.2.14.

     

     

     

    2.2.2.15.

    Τζιμπουτί

     

     

    2.2.2.15.

     

     

     

    2.2.2.16.

    Αίγυπτος

     

     

    2.2.2.16.

     

     

     

    2.2.2.17.

    Ισημερινή Γουινέα

     

     

    2.2.2.17.

     

     

     

    2.2.2.18.

    Ερυθραία

     

     

    2.2.2.18.

     

     

     

    2.2.2.19.

    Αιθιοπία

     

     

    2.2.2.19.

     

     

     

    2.2.2.20.

    Γκαμπόν

     

     

    2.2.2.20.

     

     

     

    2.2.2.21.

    Γκάμπια

     

     

    2.2.2.21.

     

     

     

    2.2.2.22.

    Γκάνα

     

     

    2.2.2.22.

     

     

     

    2.2.2.23.

    Γουινέα

     

     

    2.2.2.23.

     

     

     

    2.2.2.24.

    Γουινέα Μπισάου

     

     

    2.2.2.24.

     

     

     

    2.2.2.25.

    Κένυα

     

     

    2.2.2.25.

     

     

     

    2.2.2.26.

    Λεσόθο

     

     

    2.2.2.26.

     

     

     

    2.2.2.27.

    Λιβερία

     

     

    2.2.2.27.

     

     

     

    2.2.2.28.

    Λιβύη

     

     

    2.2.2.28.

     

     

     

    2.2.2.29.

    Μαδαγασκάρη

     

     

    2.2.2.29.

     

     

     

    2.2.2.30.

    Μαλάουι

     

     

    2.2.2.30.

     

     

     

    2.2.2.31.

    Μάλι

     

     

    2.2.2.31.

     

     

     

    2.2.2.32.

    Μαυριτανία

     

     

    2.2.2.32.

     

     

     

    2.2.2.33.

    Μαυρίκιος

     

     

    2.2.2.33.

     

     

     

    2.2.2.34.

    Μαρόκο

     

     

    2.2.2.34.

     

     

     

    2.2.2.35.

    Μοζαμβίκη

     

     

    2.2.2.35.

     

     

     

    2.2.2.36.

    Ναμίμπια

     

     

    2.2.2.36.

     

     

     

    2.2.2.37.

    Νίγηρας

     

     

    2.2.2.37.

     

     

     

    2.2.2.38.

    Νιγηρία

     

     

    2.2.2.38.

     

     

     

    2.2.2.39.

    Ρουάντα

     

     

    2.2.2.39.

     

     

     

    2.2.2.40.

    Αγία Ελένη

     

     

    2.2.2.40.

     

     

     

    2.2.2.41.

    Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

     

     

    2.2.2.41.

     

     

     

    2.2.2.42.

    Σενεγάλη

     

     

    2.2.2.42.

     

     

     

    2.2.2.43.

    Σεϋχέλλες

     

     

    2.2.2.43.

     

     

     

    2.2.2.44.

    Σιέρα Λεόνε

     

     

    2.2.2.44.

     

     

     

    2.2.2.45.

    Σομαλία

     

     

    2.2.2.45.

     

     

     

    2.2.2.46.

    Νότια Αφρική

     

     

    2.2.2.46.

     

     

     

    2.2.2.47.

    Σουδάν

     

     

    2.2.2.47.

     

     

     

    2.2.2.48.

    Νότιο Σουδάν

     

     

    2.2.2.48.

     

     

     

    2.2.2.49.

    Σουαζιλάνδη

     

     

    2.2.2.49.

     

     

     

    2.2.2.50.

    Τόγκο

     

     

    2.2.2.50.

     

     

     

    2.2.2.51.

    Τυνησία

     

     

    2.2.2.51.

     

     

     

    2.2.2.52.

    Ουγκάντα

     

     

    2.2.2.52.

     

     

     

    2.2.2.53.

    Τανζανία

     

     

    2.2.2.53.

     

     

     

    2.2.2.54.

    Δυτική Σαχάρα

     

     

    2.2.2.54.

     

     

     

    2.2.2.55.

    Ζάμπια

     

     

    2.2.2.55.

     

     

     

    2.2.2.56.

    Ζιμπάμπουε

     

     

    2.2.2.56.

     

     

     

    2.2.2.57.

    Άλλη χώρα της Αφρικής

     

     

    2.2.2.57.

     

     

    2.2.3.

    Καραϊβική, Νότια ή Κεντρική Αμερική

     

    2.2.3.

    2.2.3.

     

     

     

    2.2.3.01.

    Ανγκουίλα

     

     

    2.2.3.01.

     

     

     

    2.2.3.02.

    Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

     

     

    2.2.3.02.

     

     

     

    2.2.3.03.

    Αργεντινή

     

     

    2.2.3.03.

     

     

     

    2.2.3.04.

    Αρούμπα

     

     

    2.2.3.04.

     

     

     

    2.2.3.05.

    Μπαχάμες

     

     

    2.2.3.05.

     

     

     

    2.2.3.06.

    Μπαρμπάντος

     

     

    2.2.3.06.

     

     

     

    2.2.3.07.

    Μπελίζε

     

     

    2.2.3.07.

     

     

     

    2.2.3.08.

    Βολιβία

     

     

    2.2.3.08.

     

     

     

    2.2.3.09.

    Βραζιλία

     

     

    2.2.3.09.

     

     

     

    2.2.3.10.

    Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

     

     

    2.2.3.10.

     

     

     

    2.2.3.11.

    Νήσοι Κάιμαν

     

     

    2.2.3.11.

     

     

     

    2.2.3.12.

    Χιλή

     

     

    2.2.3.12.

     

     

     

    2.2.3.13.

    Κολομβία

     

     

    2.2.3.13.

     

     

     

    2.2.3.14.

    Κόστα Ρίκα

     

     

    2.2.3.14.

     

     

     

    2.2.3.15.

    Κούβα

     

     

    2.2.3.15.

     

     

     

    2.2.3.16.

    Κουρασάο

     

     

    2.2.3.16.

     

     

     

    2.2.3.17.

    Ντομίνικα

     

     

    2.2.3.17.

     

     

     

    2.2.3.18.

    Δομινικανή Δημοκρατία

     

     

    2.2.3.18.

     

     

     

    2.2.3.19.

    Ισημερινός

     

     

    2.2.3.19.

     

     

     

    2.2.3.20.

    Ελ Σαλβαδόρ

     

     

    2.2.3.20.

     

     

     

    2.2.3.21.

    Νήσοι Φόκλαντ (Μαλβίνες)

     

     

    2.2.3.21.

     

     

     

    2.2.3.22.

    Γρενάδα

     

     

    2.2.3.22.

     

     

     

    2.2.3.23.

    Γουατεμάλα

     

     

    2.2.3.23.

     

     

     

    2.2.3.24.

    Γουιάνα

     

     

    2.2.3.24.

     

     

     

    2.2.3.25.

    Αϊτή

     

     

    2.2.3.25.

     

     

     

    2.2.3.26.

    Ονδούρα

     

     

    2.2.3.26.

     

     

     

    2.2.3.27.

    Τζαμάικα

     

     

    2.2.3.27.

     

     

     

    2.2.3.28.

    Μεξικό

     

     

    2.2.3.28.

     

     

     

    2.2.3.29.

    Μοντσεράτ

     

     

    2.2.3.29.

     

     

     

    2.2.3.30.

    Νικαράγουα

     

     

    2.2.3.30.

     

     

     

    2.2.3.31.

    Παναμάς

     

     

    2.2.3.31.

     

     

     

    2.2.3.32.

    Παραγουάη

     

     

    2.2.3.32.

     

     

     

    2.2.3.33.

    Περού

     

     

    2.2.3.33.

     

     

     

    2.2.3.34.

    Άγιος Βαρθολομαίος

     

     

    2.2.3.34.

     

     

     

    2.2.3.35.

    Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

     

     

    2.2.3.35.

     

     

     

    2.2.3.36.

    Αγία Λουκία

     

     

    2.2.3.36.

     

     

     

    2.2.3.37.

    Άγιος Μαρτίνος (Γαλλικό τμήμα)

     

     

    2.2.3.37.

     

     

     

    2.2.3.38.

    Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδικό τμήμα)

     

     

    2.2.3.38.

     

     

     

    2.2.3.39.

    Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες

     

     

    2.2.3.39.

     

     

     

    2.2.3.40.

    Σουρινάμ

     

     

    2.2.3.40.

     

     

     

    2.2.3.41.

    Τρινιδάδ και Τομπάγκο

     

     

    2.2.3.41.

     

     

     

    2.2.3.42.

    Νήσοι Τερκ και Κάικος

     

     

    2.2.3.42.

     

     

     

    2.2.3.43.

    Ουρουγουάη

     

     

    2.2.3.43.

     

     

     

    2.2.3.44.

    Βενεζουέλα

     

     

    2.2.3.44.

     

     

     

    2.2.3.45.

    Άλλη χώρα της Καραϊβικής, της Νότιας ή της Κεντρικής Αμερικής

     

     

    2.2.3.45.

     

     

    2.2.4.

    Βόρεια Αμερική

     

    2.2.4.

    2.2.4.

     

     

     

    2.2.4.01.

    Καναδάς

     

     

    2.2.4.01.

     

     

     

    2.2.4.02.

    Γροιλανδία

     

     

    2.2.4.02.

     

     

     

    2.2.4.03.

    Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

     

     

    2.2.4.03.

     

     

     

    2.2.4.04.

    Βερμούδες

     

     

    2.2.4.04.

     

     

     

    2.2.4.05.

    Σεν Πιερ και Μικελόν

     

     

    2.2.4.05.

     

     

     

    2.2.4.06.

    Άλλη χώρα της Βόρειας Αμερικής

     

     

    2.2.4.06.

     

     

    2.2.5.

    Ασία

     

    2.2.5.

    2.2.5.

     

     

     

    2.2.5.01.

    Αφγανιστάν

     

     

    2.2.5.01.

     

     

     

    2.2.5.02.

    Αρμενία

     

     

    2.2.5.02.

     

     

     

    2.2.5.03.

    Αζερμπαϊτζάν

     

     

    2.2.5.03.

     

     

     

    2.2.5.04.

    Μπαχρέιν

     

     

    2.2.5.04.

     

     

     

    2.2.5.05.

    Μπανγκλαντές

     

     

    2.2.5.05.

     

     

     

    2.2.5.06.

    Μπουτάν

     

     

    2.2.5.06.

     

     

     

    2.2.5.07.

    Μπρουνέι

     

     

    2.2.5.07.

     

     

     

    2.2.5.08.

    Καμπότζη

     

     

    2.2.5.08.

     

     

     

    2.2.5.09.

    Κίνα

     

     

    2.2.5.09.

     

     

     

    2.2.5.10.

    Γεωργία

     

     

    2.2.5.10.

     

     

     

    2.2.5.11.

    Ινδία

     

     

    2.2.5.11.

     

     

     

    2.2.5.12.

    Ινδονησία

     

     

    2.2.5.12.

     

     

     

    2.2.5.13.

    Ιράκ

     

     

    2.2.5.13.

     

     

     

    2.2.5.14.

    Ιράν

     

     

    2.2.5.14.

     

     

     

    2.2.5.15.

    Ισραήλ

     

     

    2.2.5.15.

     

     

     

    2.2.5.16.

    Ιαπωνία

     

     

    2.2.5.16.

     

     

     

    2.2.5.17.

    Ιορδανία

     

     

    2.2.5.17.

     

     

     

    2.2.5.18.

    Καζαχστάν

     

     

    2.2.5.18.

     

     

     

    2.2.5.19.

    Βόρεια Κορέα

     

     

    2.2.5.19.

     

     

     

    2.2.5.20.

    Νότια Κορέα

     

     

    2.2.5.20.

     

     

     

    2.2.5.21.

    Κουβέιτ

     

     

    2.2.5.21.

     

     

     

    2.2.5.22.

    Κιργιζία

     

     

    2.2.5.22.

     

     

     

    2.2.5.23.

    Λάος

     

     

    2.2.5.23.

     

     

     

    2.2.5.24.

    Λίβανος

     

     

    2.2.5.24.

     

     

     

    2.2.5.25.

    Μαλαισία

     

     

    2.2.5.25.

     

     

     

    2.2.5.26.

    Μαλδίβες

     

     

    2.2.5.26.

     

     

     

    2.2.5.27.

    Μογγολία

     

     

    2.2.5.27.

     

     

     

    2.2.5.28.

    Μιανμάρ

     

     

    2.2.5.28.

     

     

     

    2.2.5.29.

    Νεπάλ

     

     

    2.2.5.29.

     

     

     

    2.2.5.30.

    Ομάν

     

     

    2.2.5.30.

     

     

     

    2.2.5.31.

    Πακιστάν

     

     

    2.2.5.31.

     

     

     

    2.2.5.32.

    Φιλιππίνες

     

     

    2.2.5.32.

     

     

     

    2.2.5.33.

    Κατάρ

     

     

    2.2.5.33.

     

     

     

    2.2.5.34.

    Σαουδική Αραβία

     

     

    2.2.5.34.

     

     

     

    2.2.5.35.

    Σινγκαπούρη

     

     

    2.2.5.35.

     

     

     

    2.2.5.36.

    Σρι Λάνκα

     

     

    2.2.5.36.

     

     

     

    2.2.5.37.

    Συρία

     

     

    2.2.5.37.

     

     

     

    2.2.5.38.

    Ταϊβάν

     

     

    2.2.5.38.

     

     

     

    2.2.5.39.

    Τατζικιστάν

     

     

    2.2.5.39.

     

     

     

    2.2.5.40.

    Ταϊλάνδη

     

     

    2.2.5.40.

     

     

     

    2.2.5.41.

    Ανατολικό Τιμόρ

     

     

    2.2.5.41.

     

     

     

    2.2.5.42.

    Τουρκμενιστάν

     

     

    2.2.5.42.

     

     

     

    2.2.5.43.

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

     

     

    2.2.5.43.

     

     

     

    2.2.5.44.

    Ουζμπεκιστάν

     

     

    2.2.5.44.

     

     

     

    2.2.5.45.

    Βιετνάμ

     

     

    2.2.5.45.

     

     

     

    2.2.5.46.

    Παλαιστίνη

     

     

    2.2.5.46.

     

     

     

    2.2.5.47.

    Υεμένη

     

     

    2.2.5.47.

     

     

     

    2.2.5.48.

    Άλλη χώρα της Ασίας

     

     

    2.2.5.48.

     

     

    2.2.6.

    Ωκεανία

     

    2.2.6.

    2.2.6.

     

     

     

    2.2.6.01.

    Αυστραλία

     

     

    2.2.6.01.

     

     

     

    2.2.6.02.

    Ηνωμένες Πολιτείες της Μικρονησίας

     

     

    2.2.6.02.

     

     

     

    2.2.6.03.

    Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία)

     

     

    2.2.6.03.

     

     

     

    2.2.6.04.

    Φίτζι

     

     

    2.2.6.04.

     

     

     

    2.2.6.05.

    Γαλλική Πολυνησία

     

     

    2.2.6.05.

     

     

     

    2.2.6.06.

    Γαλλικά Νότια Εδάφη

     

     

    2.2.6.06.

     

     

     

    2.2.6.07.

    Κιριμπάτι

     

     

    2.2.6.07.

     

     

     

    2.2.6.08.

    Νήσοι Μάρσαλ

     

     

    2.2.6.08.

     

     

     

    2.2.6.09.

    Ναουρού

     

     

    2.2.6.09.

     

     

     

    2.2.6.10.

    Νέα Καληδονία

     

     

    2.2.6.10.

     

     

     

    2.2.6.11.

    Νέα Ζηλανδία

     

     

    2.2.6.11.

     

     

     

    2.2.6.12.

    Παλάου

     

     

    2.2.6.12.

     

     

     

    2.2.6.13.

    Παπουασία-Νέα Γουινέα

     

     

    2.2.6.13.

     

     

     

    2.2.6.14.

    Σαμόα

     

     

    2.2.6.14.

     

     

     

    2.2.6.15.

    Νήσοι Σολομώντος

     

     

    2.2.6.15.

     

     

     

    2.2.6.16.

    Τόνγκα

     

     

    2.2.6.16.

     

     

     

    2.2.6.17.

    Τουβαλού

     

     

    2.2.6.17.

     

     

     

    2.2.6.18.

    Νήσοι Πίτκερν

     

     

    2.2.6.18.

     

     

     

    2.2.6.19.

    Βανουάτου

     

     

    2.2.6.19.

     

     

     

    2.2.6.20.

    Νήσοι Ουάλις και Φουτούνα

     

     

    2.2.6.20.

     

     

     

    2.2.6.21.

    Άλλη χώρα της Ωκεανίας

     

     

    2.2.6.21.

    3.

    Άλλο

    3.

    3.

    3.

    4.

    Δεν αναφέρεται

    4.

    4.

    4.

    Η κατανομή ανά «Χώρα/τόπο γέννησης» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Ο κατάλογος χωρών για την κατανομή ανά «Χώρα/τόπο γέννησης» έχει εφαρμογή μόνο για στατιστικούς λόγους.

    Θέμα: Χώρα ιθαγένειας

    Η ιθαγένεια ορίζεται ως ο ιδιαίτερος νομικός δεσμός μεταξύ ενός ατόμου και ενός κράτους, ο οποίος δημιουργείται με τη γέννηση του ατόμου ή με τη νόμιμη απόκτηση της ιθαγένειας, είτε κατόπιν δήλωσης, είτε επιλογής, είτε γάμου ή με άλλα μέσα σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

    Ένα άτομο με δύο ή περισσότερες ιθαγένειες ταξινομείται σε μία μόνο χώρα ιθαγένειας, η οποία καθορίζεται με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

    1.

    υποβάλλουσα έκθεση χώρα· ή

    2.

    εάν το άτομο δεν έχει την ιθαγένεια της υποβάλλουσας έκθεση χώρας: άλλο κράτος μέλος της ΕΕ· ή

    3.

    εάν το άτομο δεν έχει την ιθαγένεια άλλου κράτους μέλους της ΕΕ: άλλη χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στις περιπτώσεις διπλής ιθαγένειας εφόσον και οι δύο χώρες είναι κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά καμία δεν είναι η υποβάλλουσα έκθεση χώρα, τα κράτη μέλη καθορίζουν σε ποια χώρα πρέπει να καταλογίζεται η ιθαγένεια.

    Ως «κράτος μέλος της ΕΕ» νοείται μια χώρα που θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2021.

    Για τις υποβάλλουσες έκθεση χώρες που είναι κράτη μέλη της ΕΕ, η υποκατηγορία που υπάγεται στην κατηγορία «Ιθαγένεια μη υποβάλλουσας έκθεση χώρας που είναι όμως κράτος μέλος της ΕΕ» (COC.H.2.1.) και αναφέρεται στις ίδιες ως κράτη μέλη δεν έχει εφαρμογή. Για τις υποβάλλουσες έκθεση χώρες που δεν είναι κράτη μέλη της ΕΕ, η κατηγορία «Ιθαγένεια μη υποβάλλουσας έκθεση χώρας που είναι όμως κράτος μέλος της ΕΕ» (COC.L.2.1. COC.M.2.1. COC.H.2.1.) αλλάζει και γίνεται «ιθαγένεια κράτους μέλους της ΕΕ».

    Τα άτομα που δεν είναι πολίτες καμίας χώρας ούτε απάτριδες και που έχουν μερικά αλλά όχι όλα τα δικαιώματα και καθήκοντα που απορρέουν από την ιθαγένεια κατατάσσονται ως «αναγνωρισμένοι μη-πολίτες» (COC.H. 2.2.1.20.).

    Χώρα ιθαγένειας

    COC.L.

    COC.M.

    COC.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    0.

    1.

    Ιθαγένεια της υποβάλλουσας έκθεση χώρας

    1.

    1.

    1.

    2.

    Ιθαγένεια μη υποβάλλουσας έκθεση χώρας

    2.

    2.

    2.

     

    2.1.

    Ιθαγένεια μη υποβάλλουσας έκθεση χώρας που είναι όμως κράτος μέλος της ΕΕ

    2.1.

    2.1.

    2.1.

     

     

    2.1.01.

    Βέλγιο

     

     

    2.1.01.

     

     

    2.1.02.

    Βουλγαρία

     

     

    2.1.02.

     

     

    2.1.03.

    Τσεχική Δημοκρατία

     

     

    2.1.03.

     

     

    2.1.04.

    Δανία

     

     

    2.1.04.

     

     

    2.1.05.

    Γερμανία

     

     

    2.1.05.

     

     

    2.1.06.

    Εσθονία

     

     

    2.1.06.

     

     

    2.1.07.

    Ιρλανδία

     

     

    2.1.07.

     

     

    2.1.08.

    Ελλάδα

     

     

    2.1.08.

     

     

    2.1.09.

    Ισπανία

     

     

    2.1.09.

     

     

    2.1.10.

    Γαλλία

     

     

    2.1.10.

     

     

    2.1.11.

    Κροατία

     

     

    2.1.11.

     

     

    2.1.12.

    Ιταλία

     

     

    2.1.12.

     

     

    2.1.13.

    Κύπρος

     

     

    2.1.13.

     

     

    2.1.14.

    Λετονία

     

     

    2.1.14.

     

     

    2.1.15.

    Λιθουανία

     

     

    2.1.15.

     

     

    2.1.16.

    Λουξεμβούργο

     

     

    2.1.16.

     

     

    2.1.17.

    Ουγγαρία

     

     

    2.1.17.

     

     

    2.1.18.

    Μάλτα

     

     

    2.1.18.

     

     

    2.1.19.

    Κάτω Χώρες

     

     

    2.1.19.

     

     

    2.1.20.

    Αυστρία

     

     

    2.1.20.

     

     

    2.1.21.

    Πολωνία

     

     

    2.1.21.

     

     

    2.1.22.

    Πορτογαλία

     

     

    2.1.22.

     

     

    2.1.23.

    Ρουμανία

     

     

    2.1.23.

     

     

    2.1.24.

    Σλοβενία

     

     

    2.1.24.

     

     

    2.1.25.

    Σλοβακία

     

     

    2.1.25.

     

     

    2.1.26.

    Φινλανδία

     

     

    2.1.26.

     

     

    2.1.27.

    Σουηδία

     

     

    2.1.27.

     

     

    2.1.28.

    Ηνωμένο Βασίλειο

     

     

    2.1.28.

     

    2.2.

    Ιθαγένεια χώρας μη μέλους της ΕΕ

    2.2.

    2.2.

    2.2.

     

     

    2.2.1.

    Άλλη ευρωπαϊκή χώρα

     

    2.2.1.

    2.2.1.

     

     

     

    2.2.1.01.

    Αλβανία

     

     

    2.2.1.01.

     

     

     

    2.2.1.02.

    Ανδόρα

     

     

    2.2.1.02.

     

     

     

    2.2.1.03.

    Λευκορωσία

     

     

    2.2.1.03.

     

     

     

    2.2.1.04.

    Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

     

     

    2.2.1.04.

     

     

     

    2.2.1.05.

    Ισλανδία

     

     

    2.2.1.05.

     

     

     

    2.2.1.06.

    Κοσσυφοπέδιο (*2)

     

     

    2.2.1.06.

     

     

     

    2.2.1.07.

    Λιχτενστάιν

     

     

    2.2.1.07.

     

     

     

    2.2.1.08.

    Μολδαβία

     

     

    2.2.1.08.

     

     

     

    2.2.1.09.

    Μονακό

     

     

    2.2.1.09.

     

     

     

    2.2.1.10.

    Μαυροβούνιο

     

     

    2.2.1.10.

     

     

     

    2.2.1.11.

    Νορβηγία

     

     

    2.2.1.11.

     

     

     

    2.2.1.12.

    Βοσνία-Ερζεγοβίνη

     

     

    2.2.1.12.

     

     

     

    2.2.1.13.

    Ρωσική Ομοσπονδία

     

     

    2.2.1.13.

     

     

     

    2.2.1.14.

    Άγιος Μαρίνος

     

     

    2.2.1.14.

     

     

     

    2.2.1.15.

    Σερβία

     

     

    2.2.1.15.

     

     

     

    2.2.1.16.

    Ελβετία

     

     

    2.2.1.16.

     

     

     

    2.2.1.17.

    Τουρκία

     

     

    2.2.1.17.

     

     

     

    2.2.1.18.

    Ουκρανία

     

     

    2.2.1.18.

     

     

     

    2.2.1.19.

    Κράτος της Πόλεως του Βατικανού

     

     

    2.2.1.19.

     

     

     

    2.2.1.20.

    Αναγνωρισμένοι μη πολίτες

     

     

    2.2.1.20.

     

     

     

    2.2.1.21.

    Άλλη χώρα της Ευρώπης

     

     

    2.2.1.21.

     

     

    2.2.2.

    Χώρα της Αφρικής

     

    2.2.2.

    2.2.2.

     

     

     

    2.2.2.01.

    Αλγερία

     

     

    2.2.2.01.

     

     

     

    2.2.2.02.

    Ανγκόλα

     

     

    2.2.2.02.

     

     

     

    2.2.2.03.

    Μπενίν

     

     

    2.2.2.03.

     

     

     

    2.2.2.04.

    Μποτσουάνα

     

     

    2.2.2.04.

     

     

     

    2.2.2.05.

    Μπουρκίνα Φάσο

     

     

    2.2.2.05.

     

     

     

    2.2.2.06.

    Μπουρούντι

     

     

    2.2.2.06.

     

     

     

    2.2.2.07.

    Καμερούν

     

     

    2.2.2.07.

     

     

     

    2.2.2.08.

    Πράσινο Ακρωτήριο

     

     

    2.2.2.08.

     

     

     

    2.2.2.09.

    Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

     

     

    2.2.2.09.

     

     

     

    2.2.2.10.

    Τσαντ

     

     

    2.2.2.10.

     

     

     

    2.2.2.11.

    Κομόρες

     

     

    2.2.2.11.

     

     

     

    2.2.2.12.

    Κονγκό

     

     

    2.2.2.12.

     

     

     

    2.2.2.13.

    Ακτή Ελεφαντοστού

     

     

    2.2.2.13.

     

     

     

    2.2.2.14.

    Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

     

     

    2.2.2.14.

     

     

     

    2.2.2.15.

    Τζιμπουτί

     

     

    2.2.2.15.

     

     

     

    2.2.2.16.

    Αίγυπτος

     

     

    2.2.2.16.

     

     

     

    2.2.2.17.

    Ισημερινή Γουινέα

     

     

    2.2.2.17.

     

     

     

    2.2.2.18.

    Ερυθραία

     

     

    2.2.2.18.

     

     

     

    2.2.2.19.

    Αιθιοπία

     

     

    2.2.2.19.

     

     

     

    2.2.2.20.

    Γκαμπόν

     

     

    2.2.2.20.

     

     

     

    2.2.2.21.

    Γκάμπια

     

     

    2.2.2.21.

     

     

     

    2.2.2.22.

    Γκάνα

     

     

    2.2.2.22.

     

     

     

    2.2.2.23.

    Γουινέα

     

     

    2.2.2.23.

     

     

     

    2.2.2.24.

    Γουινέα Μπισάου

     

     

    2.2.2.24.

     

     

     

    2.2.2.25.

    Κένυα

     

     

    2.2.2.25.

     

     

     

    2.2.2.26.

    Λεσόθο

     

     

    2.2.2.26.

     

     

     

    2.2.2.27.

    Λιβερία

     

     

    2.2.2.27.

     

     

     

    2.2.2.28.

    Λιβύη

     

     

    2.2.2.28.

     

     

     

    2.2.2.29.

    Μαδαγασκάρη

     

     

    2.2.2.29.

     

     

     

    2.2.2.30.

    Μαλάουι

     

     

    2.2.2.30.

     

     

     

    2.2.2.31.

    Μάλι

     

     

    2.2.2.31.

     

     

     

    2.2.2.32.

    Μαυριτανία

     

     

    2.2.2.32.

     

     

     

    2.2.2.33.

    Μαυρίκιος

     

     

    2.2.2.33.

     

     

     

    2.2.2.34.

    Μαρόκο

     

     

    2.2.2.34.

     

     

     

    2.2.2.35.

    Μοζαμβίκη

     

     

    2.2.2.35.

     

     

     

    2.2.2.36.

    Ναμίμπια

     

     

    2.2.2.36.

     

     

     

    2.2.2.37.

    Νίγηρας

     

     

    2.2.2.37.

     

     

     

    2.2.2.38.

    Νιγηρία

     

     

    2.2.2.38.

     

     

     

    2.2.2.39.

    Ρουάντα

     

     

    2.2.2.39.

     

     

     

    2.2.2.40.

    Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

     

     

    2.2.2.40.

     

     

     

    2.2.2.41.

    Σενεγάλη

     

     

    2.2.2.41.

     

     

     

    2.2.2.42.

    Σεϋχέλλες

     

     

    2.2.2.42.

     

     

     

    2.2.2.43.

    Σιέρα Λεόνε

     

     

    2.2.2.43.

     

     

     

    2.2.2.44.

    Σομαλία

     

     

    2.2.2.44.

     

     

     

    2.2.2.45.

    Νότια Αφρική

     

     

    2.2.2.45.

     

     

     

    2.2.2.46.

    Σουδάν

     

     

    2.2.2.46.

     

     

     

    2.2.2.47.

    Νότιο Σουδάν

     

     

    2.2.2.47.

     

     

     

    2.2.2.48.

    Σουαζιλάνδη

     

     

    2.2.2.48.

     

     

     

    2.2.2.49.

    Τόγκο

     

     

    2.2.2.49.

     

     

     

    2.2.2.50.

    Τυνησία

     

     

    2.2.2.50.

     

     

     

    2.2.2.51.

    Ουγκάντα

     

     

    2.2.2.51.

     

     

     

    2.2.2.52.

    Τανζανία

     

     

    2.2.2.52.

     

     

     

    2.2.2.53.

    Δυτική Σαχάρα

     

     

    2.2.2.53.

     

     

     

    2.2.2.54.

    Ζάμπια

     

     

    2.2.2.54.

     

     

     

    2.2.2.55.

    Ζιμπάμπουε

     

     

    2.2.2.55.

     

     

     

    2.2.2.56.

    Άλλη χώρα της Αφρικής

     

     

    2.2.2.56.

     

     

    2.2.3.

    Χώρα της Καραϊβικής, της Νότιας ή της Κεντρικής Αμερικής

     

    2.2.3.

    2.2.3.

     

     

     

    2.2.3.01.

    Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

     

     

    2.2.3.01.

     

     

     

    2.2.3.02.

    Αργεντινή

     

     

    2.2.3.02.

     

     

     

    2.2.3.03.

    Αρούμπα

     

     

    2.2.3.03.

     

     

     

    2.2.3.04.

    Μπαχάμες

     

     

    2.2.3.04.

     

     

     

    2.2.3.05.

    Μπαρμπάντος

     

     

    2.2.3.05.

     

     

     

    2.2.3.06.

    Μπελίζε

     

     

    2.2.3.06.

     

     

     

    2.2.3.07.

    Βολιβία

     

     

    2.2.3.07.

     

     

     

    2.2.3.08.

    Βραζιλία

     

     

    2.2.3.08.

     

     

     

    2.2.3.09.

    Χιλή

     

     

    2.2.3.09.

     

     

     

    2.2.3.10.

    Κολομβία

     

     

    2.2.3.10.

     

     

     

    2.2.3.11.

    Κόστα Ρίκα

     

     

    2.2.3.11.

     

     

     

    2.2.3.12.

    Κούβα

     

     

    2.2.3.12.

     

     

     

    2.2.3.13.

    Κουρασάο

     

     

    2.2.3.13.

     

     

     

    2.2.3.14.

    Ντομίνικα

     

     

    2.2.3.14.

     

     

     

    2.2.3.15.

    Δομινικανή Δημοκρατία

     

     

    2.2.3.15.

     

     

     

    2.2.3.16.

    Ισημερινός

     

     

    2.2.3.16.

     

     

     

    2.2.3.17.

    Ελ Σαλβαδόρ

     

     

    2.2.3.17.

     

     

     

    2.2.3.18.

    Γρενάδα

     

     

    2.2.3.18.

     

     

     

    2.2.3.19.

    Γουατεμάλα

     

     

    2.2.3.19.

     

     

     

    2.2.3.20.

    Γουιάνα

     

     

    2.2.3.20.

     

     

     

    2.2.3.21.

    Αϊτή

     

     

    2.2.3.21.

     

     

     

    2.2.3.22.

    Ονδούρα

     

     

    2.2.3.22.

     

     

     

    2.2.3.23.

    Τζαμάικα

     

     

    2.2.3.23.

     

     

     

    2.2.3.24.

    Μεξικό

     

     

    2.2.3.24.

     

     

     

    2.2.3.25.

    Νικαράγουα

     

     

    2.2.3.25.

     

     

     

    2.2.3.26.

    Παναμάς

     

     

    2.2.3.26.

     

     

     

    2.2.3.27.

    Παραγουάη

     

     

    2.2.3.27.

     

     

     

    2.2.3.28.

    Περού

     

     

    2.2.3.28.

     

     

     

    2.2.3.29.

    Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

     

     

    2.2.3.29.

     

     

     

    2.2.3.30.

    Αγία Λουκία

     

     

    2.2.3.30.

     

     

     

    2.2.3.31.

    Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδικό τμήμα)

     

     

    2.2.3.31.

     

     

     

    2.2.3.32.

    Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες

     

     

    2.2.3.32.

     

     

     

    2.2.3.33.

    Σουρινάμ

     

     

    2.2.3.33.

     

     

     

    2.2.3.34.

    Τρινιδάδ και Τομπάγκο

     

     

    2.2.3.34.

     

     

     

    2.2.3.35.

    Ουρουγουάη

     

     

    2.2.3.35.

     

     

     

    2.2.3.36.

    Βενεζουέλα

     

     

    2.2.3.36.

     

     

     

    2.2.3.37.

    Άλλη χώρα της Καραϊβικής, της Νότιας ή της Κεντρικής Αμερικής

     

     

    2.2.3.37.

     

     

    2.2.4.

    Χώρα της Βόρειας Αμερικής

     

    2.2.4.

    2.2.4.

     

     

     

    2.2.4.01.

    Καναδάς

     

     

    2.2.4.01.

     

     

     

    2.2.4.02.

    Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

     

     

    2.2.4.02.

     

     

     

    2.2.4.03.

    Άλλη χώρα της Βόρειας Αμερικής

     

     

    2.2.4.03.

     

     

    2.2.5.

    Χώρα της Ασίας

     

    2.2.5.

    2.2.5.

     

     

     

    2.2.5.01.

    Αφγανιστάν

     

     

    2.2.5.01.

     

     

     

    2.2.5.02.

    Αρμενία

     

     

    2.2.5.02.

     

     

     

    2.2.5.03.

    Αζερμπαϊτζάν

     

     

    2.2.5.03.

     

     

     

    2.2.5.04.

    Μπαχρέιν

     

     

    2.2.5.04.

     

     

     

    2.2.5.05.

    Μπανγκλαντές

     

     

    2.2.5.05.

     

     

     

    2.2.5.06.

    Μπουτάν

     

     

    2.2.5.06.

     

     

     

    2.2.5.07.

    Μπρουνέι

     

     

    2.2.5.07.

     

     

     

    2.2.5.08.

    Καμπότζη

     

     

    2.2.5.08.

     

     

     

    2.2.5.09.

    Κίνα

     

     

    2.2.5.09.

     

     

     

    2.2.5.10.

    Γεωργία

     

     

    2.2.5.10.

     

     

     

    2.2.5.11.

    Ινδία

     

     

    2.2.5.11.

     

     

     

    2.2.5.12.

    Ινδονησία

     

     

    2.2.5.12.

     

     

     

    2.2.5.13.

    Ιράκ

     

     

    2.2.5.13.

     

     

     

    2.2.5.14.

    Ιράν

     

     

    2.2.5.14.

     

     

     

    2.2.5.15.

    Ισραήλ

     

     

    2.2.5.15.

     

     

     

    2.2.5.16.

    Ιαπωνία

     

     

    2.2.5.16.

     

     

     

    2.2.5.17.

    Ιορδανία

     

     

    2.2.5.17.

     

     

     

    2.2.5.18.

    Καζαχστάν

     

     

    2.2.5.18.

     

     

     

    2.2.5.19.

    Βόρεια Κορέα

     

     

    2.2.5.19.

     

     

     

    2.2.5.20.

    Νότια Κορέα

     

     

    2.2.5.20.

     

     

     

    2.2.5.21.

    Κουβέιτ

     

     

    2.2.5.21.

     

     

     

    2.2.5.22.

    Κιργιζία

     

     

    2.2.5.22.

     

     

     

    2.2.5.23.

    Λάος

     

     

    2.2.5.23.

     

     

     

    2.2.5.24.

    Λίβανος

     

     

    2.2.5.24.

     

     

     

    2.2.5.25.

    Μαλαισία

     

     

    2.2.5.25.

     

     

     

    2.2.5.26.

    Μαλδίβες

     

     

    2.2.5.26.

     

     

     

    2.2.5.27.

    Μογγολία

     

     

    2.2.5.27.

     

     

     

    2.2.5.28.

    Μιανμάρ/Βιρμανία

     

     

    2.2.5.28.

     

     

     

    2.2.5.29.

    Νεπάλ

     

     

    2.2.5.29.

     

     

     

    2.2.5.30.

    Ομάν

     

     

    2.2.5.30.

     

     

     

    2.2.5.31.

    Πακιστάν

     

     

    2.2.5.31.

     

     

     

    2.2.5.32.

    Φιλιππίνες

     

     

    2.2.5.32.

     

     

     

    2.2.5.33.

    Κατάρ

     

     

    2.2.5.33.

     

     

     

    2.2.5.34.

    Σαουδική Αραβία

     

     

    2.2.5.34.

     

     

     

    2.2.5.35.

    Σινγκαπούρη

     

     

    2.2.5.35.

     

     

     

    2.2.5.36.

    Σρι Λάνκα

     

     

    2.2.5.36.

     

     

     

    2.2.5.37.

    Συρία

     

     

    2.2.5.37.

     

     

     

    2.2.5.38.

    Ταϊβάν

     

     

    2.2.5.38.

     

     

     

    2.2.5.39.

    Τατζικιστάν

     

     

    2.2.5.39.

     

     

     

    2.2.5.40.

    Ταϊλάνδη

     

     

    2.2.5.40.

     

     

     

    2.2.5.41.

    Ανατολικό Τιμόρ

     

     

    2.2.5.41.

     

     

     

    2.2.5.42.

    Τουρκμενιστάν

     

     

    2.2.5.42.

     

     

     

    2.2.5.43.

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

     

     

    2.2.5.43.

     

     

     

    2.2.5.44.

    Ουζμπεκιστάν

     

     

    2.2.5.44.

     

     

     

    2.2.5.45.

    Βιετνάμ

     

     

    2.2.5.45.

     

     

     

    2.2.5.46.

    Παλαιστίνη

     

     

    2.2.5.46.

     

     

     

    2.2.5.47.

    Υεμένη

     

     

    2.2.5.47.

     

     

     

    2.2.5.48.

    Άλλη χώρα της Ασίας

     

     

    2.2.5.48.

     

     

    2.2.6.

    Χώρα της Ωκεανίας

     

    2.2.6.

    2.2.6.

     

     

     

    2.2.6.01.

    Αυστραλία

     

     

    2.2.6.01.

     

     

     

    2.2.6.02.

    Ηνωμένες Πολιτείες της Μικρονησίας

     

     

    2.2.6.02.

     

     

     

    2.2.6.03.

    Φίτζι

     

     

    2.2.6.03.

     

     

     

    2.2.6.04.

    Κιριμπάτι

     

     

    2.2.6.04.

     

     

     

    2.2.6.05.

    Νήσοι Μάρσαλ

     

     

    2.2.6.05.

     

     

     

    2.2.6.06.

    Ναουρού

     

     

    2.2.6.06.

     

     

     

    2.2.6.07.

    Νέα Ζηλανδία

     

     

    2.2.6.07.

     

     

     

    2.2.6.08.

    Παλάου

     

     

    2.2.6.08.

     

     

     

    2.2.6.09.

    Παπουασία-Νέα Γουινέα

     

     

    2.2.6.09.

     

     

     

    2.2.6.10.

    Σαμόα

     

     

    2.2.6.10.

     

     

     

    2.2.6.11.

    Νήσοι Σολομώντος

     

     

    2.2.6.11.

     

     

     

    2.2.6.12.

    Τόνγκα

     

     

    2.2.6.12.

     

     

     

    2.2.6.13.

    Τουβαλού

     

     

    2.2.6.13.

     

     

     

    2.2.6.14.

    Βανουάτου

     

     

    2.2.6.14.

     

     

     

    2.2.6.15.

    Άλλη χώρα της Ωκεανίας

     

     

    2.2.6.15.

    3.

    Άπατρις

    3.

    3.

    3.

    4.

    Δεν αναφέρεται

    4.

    4.

    4.

    Η κατανομή ανά «Χώρα ιθαγένειας» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Ο κατάλογος χωρών για την κατανομή ανά «Χώρα ιθαγένειας» θα έχει εφαρμογή μόνο για στατιστικούς λόγους.

    Θέμα: Μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό και έτος άφιξης στη χώρα (από το 1980 και μετά)

    Ως έτος άφιξης θεωρείται το ημερολογιακό έτος κατά το οποίο ένα άτομο απέκτησε την πλέον πρόσφατη συνήθη διαμονή στη χώρα. Αναφέρεται το έτος της πλέον πρόσφατης άφιξης στη χώρα παρά το έτος πρώτης άφιξης (δηλαδή το θέμα «Έτος της άφιξης στη χώρα» δεν παρέχει πληροφορίες για διακεκομμένες παραμονές).

    Η κατανομή ανά «Έτος της άφιξης στη χώρα από το 2010 και μετά» επικεντρώνεται στην πιο πρόσφατη διεθνή μετανάστευση από το 2010 και μετά.

    Έτος άφιξης στη χώρα από το 2010 και μετά

    YAT.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό και άφιξη στη χώρα από το 2010 και μετά

    1.

    2.

    Μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό και άφιξη στη χώρα το 2009 ή πριν, ή καμία κατοικία στο εξωτερικό

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή ανά «Έτος της άφιξης στη χώρα από το 2010 και μετά» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Η κατανομή ανά «Έτος της άφιξης στη χώρα από το 1980 και μετά» επικεντρώνεται στη διεθνή μετανάστευση από το 1980 και μετά.

    Τα στοιχεία για το 2021 θα αναφέρονται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2021 και ημερομηνίας αναφοράς.

    Έτος άφιξης στη χώρα από το 1980 και μετά

    YAE.L.

    YAE.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    1.

    Μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό και άφιξη στη χώρα από το 1980 και μετά

    1.

    1.

     

    1.1.

    2020 έως 2021

    1.1.

    1.1.

     

     

    1.1.1.

    2021

     

    1.1.1.

     

     

    1.1.2.

    2020

     

    1.1.2.

     

    1.2.

    2015 έως 2019

    1.2.

    1.2.

     

     

    1.2.1.

    2019

     

    1.2.1.

     

     

    1.2.2.

    2018

     

    1.2.2.

     

     

    1.2.3.

    2017

     

    1.2.3.

     

     

    1.2.4.

    2016

     

    1.2.4.

     

     

    1.2.5.

    2015

     

    1.2.5.

     

    1.3.

    2010 έως 2014

    1.3.

    1.3.

     

     

    1.3.1.

    2014

     

    1.3.1.

     

     

    1.3.2.

    2013

     

    1.3.2.

     

     

    1.3.3.

    2012

     

    1.3.3.

     

     

    1.3.4.

    2011

     

    1.3.4.

     

     

    1.3.5.

    2010

     

    1.3.5.

     

    1.4.

    2005 έως 2009

    1.4.

    1.4.

     

     

    1.4.1.

    2009

     

    1.4.1.

     

     

    1.4.2.

    2008

     

    1.4.2.

     

     

    1.4.3.

    2007

     

    1.4.3.

     

     

    1.4.4.

    2006

     

    1.4.4.

     

     

    1.4.5.

    2005

     

    1.4.5.

     

    1.5.

    2000 έως 2004

    1.5.

    1.5.

     

    1.6.

    1995 έως 1999

    1.6.

    1.6.

     

    1.7.

    1990 έως 1994

    1.7.

    1.7.

     

    1.8.

    1985 έως 1989

    1.8.

    1.8.

     

    1.9.

    1980 έως 1984

    1.9.

    1.9.

    2.

    Κατοικία στο εξωτερικό και άφιξη στη χώρα το 1979 ή πριν, ή καμία κατοικία στο εξωτερικό

    2.

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    3.

    Η κατανομή ανά «Έτος της άφιξης στη χώρα από το 1980 και μετά» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Προηγούμενος τόπος συνήθους διαμονής και ημερομηνία άφιξης στον σημερινό τόπο ή τόπος συνήθους διαμονής ένα έτος πριν από την απογραφή

    Πρέπει να αναφέρεται η σχέση μεταξύ του σημερινού τόπου συνήθους διαμονής και του τόπου συνήθους διαμονής ένα έτος πριν από την απογραφή.

    Στην κατανομή ανά «τόπο συνήθους διαμονής ένα έτος πριν από την απογραφή» κάθε αλλαγή της διαμονής πρέπει να αναφέρεται στο χρονικό διάστημα μεταξύ ενός έτους πριν από την ημερομηνία αναφοράς και της ημερομηνίας αναφοράς. Μετακίνηση εντός της ίδιας περιοχής LAU2 θεωρείται επίσης ως μετακίνηση εντός της ίδιας περιοχής NUTS 3.

    Τα παιδιά κάτω του ενός έτους κατατάσσονται υπό τον τίτλο «άνευ αντικειμένου» (ROY.4.).

    Οι χώρες που συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα «Προηγούμενος τόπος συνήθους διαμονής και ημερομηνία άφιξης στον σημερινό τόπο» πρέπει να κατατάσσουν όλα τα άτομα που έχουν αλλάξει τη συνήθη διαμονή τους περισσότερο από μία φορά μέσα στο έτος πριν από την ημερομηνία αναφοράς σύμφωνα με τον προηγούμενο τόπο συνήθους διαμονής τους, δηλαδή τον τόπο συνήθους διαμονής τους από τον οποίο μετακινήθηκαν προς το σημερινό τόπο συνήθους διαμονής τους.

    Τόπος συνήθους διαμονής ένα έτος πριν από την απογραφή

    ROY.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Συνήθης διαμονή αμετάβλητη

    1.

    2.

    Αλλαγή συνήθους διαμονής

    2.

     

    2.1.

    Μετακίνηση μέσα στην υποβάλλουσα έκθεση χώρα

    2.1.

     

     

    2.1.1.

    Συνήθης διαμονή ένα έτος πριν από την απογραφή μέσα στην ίδια περιοχή NUTS 3 της σημερινής συνήθους διαμονής

    2.1.1.

     

     

    2.1.2.

    Συνήθης διαμονή ένα έτος πριν από την απογραφή εκτός της περιοχής NUTS 3 της σημερινής συνήθους διαμονής

    2.1.2.

     

    2.2.

    Μετακίνηση εκτός της υποβάλλουσας έκθεση χώρας

    2.2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    4.

    Άνευ αντικειμένου

    4.

    Η κατανομή ανά «τόπο συνήθους διαμονής ένα έτος πριν από την απογραφή» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Οικογενειακό καθεστώς

    Ο οικογενειακός πυρήνας ορίζεται κατά τη στενή έννοια ως δύο ή περισσότερα άτομα που ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό και είναι είτε σύζυγοι, είτε σύντροφοι σε καταχωρισμένη συμβίωση, είτε σύντροφοι σε συναινετική ένωση, είτε γονέας και παιδί. Κατά συνέπεια μια οικογένεια περιλαμβάνει ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, ή ένα ζευγάρι με ένα ή περισσότερα παιδιά, ή έναν μόνο γονέα με ένα ή περισσότερα παιδιά. Αυτή η έννοια της οικογενείας περιορίζει τις σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων στην άμεση συγγενική σχέση (πρώτου βαθμού), δηλαδή μεταξύ γονέων και παιδιών.

    Ο όρος παιδί (γιος/κόρη) αναφέρεται σε γιο ή κόρη εξ αίματος ή σε προγονό/προγονή ή σε γιο ή κόρη εξ υιοθεσίας (ανεξάρτητα από ηλικία ή γαμική κατάσταση) που έχει συνήθη διαμονή στο νοικοκυριό τουλάχιστον ενός από τους γονείς και που δεν έχει σύντροφο ή παιδί στο ίδιο νοικοκυριό. Τα παιδιά των οποίων έχει αναληφθεί η φροντίδα ή η συντήρηση δεν συμπεριλαμβάνονται. Ένας γιος ή μια κόρη που ζει με σύζυγο, με καταχωρισμένο σύντροφο, με σύντροφο σε συναινετική ένωση, ή με ένα ή περισσότερα παιδιά, δεν θεωρείται παιδί. Για ένα παιδί που διαμένει εναλλακτικά σε δύο νοικοκυριά (για παράδειγμα εάν οι γονείς του είναι διαζευγμένοι) πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως νοικοκυριό στο οποίο ζει εκείνο στο οποίο περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του. Εφόσον το παιδί περνάει ίσο χρονικό διάστημα με τον καθένα από τους δύο γονείς του, λαμβάνεται υπόψη ως νοικοκυριό εκείνο στο οποίο το παιδί βρίσκεται κατά τη νύχτα της ημερομηνίας της απογραφής ή εναλλακτικά το νοικοκυριό που το παιδί έχει ως τόπο μόνιμης ή δηλωθείσας κατοικίας του ή της.

    Ο όρος «σύντροφοι» περιλαμβάνει τα παντρεμένα ζευγάρια, τα ζευγάρια σε καταχωρισμένη συμβίωση και τα ζευγάρια που ζουν σε συναινετική ένωση. Το «σύμφωνο συμβίωσης» ορίζεται όπως στις τεχνικές προδιαγραφές για το θέμα «Νόμιμο γαμικό καθεστώς».

    Δύο άτομα θεωρούνται σύντροφοι σε «συναινετική ένωση» όταν αυτοί

    ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό, και

    έχουν οιονεί γαμική σχέση μεταξύ τους, και

    δεν είναι παντρεμένοι ούτε έχουν καταχωρισμένη συμβίωση.

    Τα «νοικοκυριά από τα οποία λείπει η ενδιάμεση γενεά» (νοικοκυριά που αποτελούνται από έναν παππού ή μία γιαγιά ή τον παππού και τη γιαγιά και ένα ή περισσότερα εγγόνια, αλλά κανέναν γονέα των εγγονιών) δεν καλύπτονται από τον ορισμό της οικογένειας.

    Οικογενειακό καθεστώς

    FST.L.

    FST.M.

    FST.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    0.

    1.

    Σύντροφοι

    1.

    1.

    1.

     

    1.1.

    Άτομα ως παντρεμένο ζευγάρι ή σε καταχωρισμένη συμβίωση

     

    1.1.

    1.1.

     

     

    1.1.1.

    Άτομα με γάμο ή καταχωρισμένη συμβίωση ετεροφύλων

     

     

    1.1.1.

     

     

    1.1.2.

    Άτομα με γάμο ή καταχωρισμένη συμβίωση ομοφύλων

     

     

    1.1.2.

     

    1.2.

    Σύντροφοι σε συναινετική ένωση

     

    1.2.

    1.2.

    2.

    Μόνοι γονείς

    2.

    2.

    2.

    3.

    Γιοι/κόρες

    3.

    3.

    3.

     

    3.1.

    Όχι μόνου γονέα

     

    3.1.

    3.1.

     

    3.2.

    Μόνου γονέα

     

    3.2.

    3.2.

    4.

    Δεν αναφέρεται

    4.

    4.

    4.

    5.

    Δεν εφαρμόζεται — δεν αποτελούν οικογενειακό πυρήνα

    5.

    5.

    5.

    Η κατανομή ανά «Οικογενειακό καθεστώς» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Τύπος οικογενειακού πυρήνα

    Οι προδιαγραφές για τις έννοιες τις σχετικές με την οικογένεια και οι ορισμοί των όρων «οικογενειακός πυρήνας», «παιδί», «ζευγάρι» και «συναινετική ένωση» που παρέχονται για το θέμα «Οικογενειακό καθεστώς» έχουν επίσης εφαρμογή στο θέμα «Τύπος οικογενειακού πυρήνα».

    Τύπος οικογενειακού πυρήνα

    TFN.L.

    TFN.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    1.

    Οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών ή ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση

    1.

    1.

     

    1.1.

    Οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών ή ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση χωρίς παιδιά υπό την ίδια στέγη

     

    1.1.

     

     

    1.1.1.

    Οικογένειες ζευγών συζύγων

     

    1.1.1.

     

     

    1.1.2.

    Οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών ή ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση ομοφύλων

     

    1.1.2.

     

    1.2.

    Οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών ή ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 25 ετών υπό την ίδια στέγη

     

    1.2.

     

     

    1.2.1.

    Οικογένειες ζευγών συζύγων

     

    1.2.1.

     

     

    1.2.2.

    Οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών ή ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση ομοφύλων

     

    1.2.2.

     

    1.3.

    Οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών ή ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση, με το νεώτερο γιο/τη νεώτερη κόρη ηλικίας 25 ετών και άνω υπό την ίδια στέγη

     

    1.3.

     

     

    1.3.1.

    Οικογένειες ζευγών συζύγων

     

    1.3.1.

     

     

    1.3.2.

    Οικογένειες παντρεμένων ζευγαριών ή ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση ομοφύλων

     

    1.3.2.

    2.

    Οικογένειες ζευγαριών σε συναινετική ένωση

    2.

    2.

     

    2.1.

    Ζευγάρια σε συναινετική ένωση χωρίς παιδιά υπό την ίδια στέγη

     

    2.1.

     

    2.2.

    Ζευγάρια σε συναινετική ένωση με τουλάχιστον ένα παιδί υπό την ίδια στέγη κάτω των 25 ετών

     

    2.2.

     

    2.3.

    Ζευγάρια σε συναινετική ένωση, με το νεώτερο γιο/τη νεώτερη κόρη ηλικίας 25 ετών και άνω υπό την ίδια στέγη

     

    2.3.

    3.

    Οικογένειες μόνου πατέρα

    3.

    3.

     

    3.1.

    Οικογένειες μόνου πατέρα με τουλάχιστον ένα παιδί υπό την ίδια στέγη κάτω των 25 ετών

     

    3.1.

     

    3.2.

    Οικογένειες μόνου πατέρα, με το νεώτερο γιο/τη νεώτερη κόρη ηλικίας 25 ετών και άνω υπό την ίδια στέγη

     

    3.2.

    4.

    Οικογένειες μόνης μητέρας

    4.

    4.

     

    4.1.

    Οικογένειες μόνης μητέρας με τουλάχιστον ένα παιδί υπό την ίδια στέγη κάτω των 25 ετών

     

    4.1.

     

    4.2.

    Οικογένειες μόνης μητέρας, με το νεώτερο γιο/τη νεώτερη κόρη ηλικίας 25 ετών και άνω υπό την ίδια στέγη

     

    4.2.

    Η κατανομή ανά «τύπο οικογενειακού πυρήνα» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «οικογενειακών πυρήνων» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Μέγεθος οικογενειακού πυρήνα

    Ο ορισμός του όρου «οικογενειακός πυρήνας» που παρέχεται για το θέμα «οικογενειακό καθεστώς» έχει επίσης εφαρμογή στο θέμα «μέγεθος του οικογενειακού πυρήνα».

    Μέγεθος οικογενειακού πυρήνα

    SFN.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    2 άτομα

    1.

    2.

    3 έως 5 άτομα

    2.

     

    2.1.

    3 άτομα

    2.1.

     

    2.2.

    4 άτομα

    2.2.

     

    2.3.

    5 άτομα

    2.3.

    3.

    6 και περισσότερα άτομα

    3.

     

    3.1.

    6 έως 10 άτομα

    3.1.

     

    3.2.

    11 και περισσότερα άτομα

    3.2.

    Η κατανομή ανά «μέγεθος οικογενειακού πυρήνα» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «οικογενειακών πυρήνων» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Καθεστώς νοικοκυριού

    Τα κράτη μέλη πρέπει να εφαρμόζουν την «έννοια της διαχείρισης του νοικοκυριού» για να προσδιορίσουν τα ιδιωτικά νοικοκυριά, ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, την έννοια της «κατοικίας-νοικοκυριού».

    1.   Έννοια της διαχείρισης του νοικοκυριού

    Σύμφωνα με την έννοια της διαχείρισης του νοικοκυριού, ένα ιδιωτικό νοικοκυριό είναι είτε:

    α)

    Μονομελές νοικοκυριό, δηλαδή ένα άτομο που ζει μόνο σε μια χωριστή οικιακή μονάδα ή που καταλαμβάνει, ως κάτοχος, ένα χωριστό δωμάτιο (ή δωμάτια) μιας οικιακής μονάδας αλλά δεν συνδέεται με κανέναν από τους άλλους κατόχους της οικιακής μονάδας για να αποτελέσει μέρος ενός πολυμελούς νοικοκυριού όπως καθορίζεται κατωτέρω· ή

    β)

    Πολυμελές νοικοκυριό, δηλαδή μια ομάδα δύο ή περισσότερων ατόμων που σχεδιάζουν να καταλάβουν το σύνολο ή μέρος μιας οικιακής μονάδας και να προμηθεύονται από κοινού τρόφιμα και ενδεχομένως άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τη διαβίωση. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να συγκεντρώνουν τα εισοδήματά τους σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση.

    2.   Έννοια της «κατοικίας-νοικοκυριού»

    Σύμφωνα με την έννοια της «κατοικίας-νοικοκυριού» όλα τα άτομα που διαμένουν σε μια οικιακή μονάδα θεωρούνται μέλη του ίδιου νοικοκυριού, έτσι ώστε υπάρχει μια οικογένεια ανά κατειλημμένη οικιακή μονάδα. Σύμφωνα με την έννοια της «κατοικίας-νοικοκυριού», ακολούθως, ο αριθμός των κατειλημμένων οικιακών μονάδων και ο αριθμός των νοικοκυριών που τις καταλαμβάνουν είναι ίσοι, και οι τοποθεσίες των οικιακών μονάδων και των νοικοκυριών είναι οι ίδιες.

    Η κατηγορία «Άτομα που ζουν σε ιδιωτικό νοικοκυριό» περιλαμβάνει τα «Άτομα που αποτελούν οικογενειακό πυρήνα» (HST.M. και HST.H.1.1.) και τα «Άτομα που δεν αποτελούν οικογενειακό πυρήνα» (HST.M. και HST.H. 1.2.). Η κατηγορία «Άτομα που αποτελούν οικογενειακό πυρήνα» περιλαμβάνει όλα τα άτομα που ανήκουν σε ένα ιδιωτικό νοικοκυριό που περιέχει έναν οικογενειακό πυρήνα του οποίου είναι μέλη. Η κατηγορία «Άτομα που δεν αποτελούν οικογενειακό πυρήνα» περιλαμβάνει όλα τα άτομα που ανήκουν είτε σε μη οικογενειακό νοικοκυριό είτε σε οικογενειακό νοικοκυριό χωρίς να είναι μέλη κανενός οικογενειακού πυρήνα του συγκεκριμένου νοικοκυριού.

    Μη οικογενειακό νοικοκυριό μπορεί να είναι ένα νοικοκυριό ενός ατόμου [άτομο «που ζει μόνο» (HST.H.1.2.1.)] ή ένα νοικοκυριό περισσοτέρων του ενός ατόμων που δεν αποτελούν οικογενειακό πυρήνα. Η κατηγορία «που δεν ζει μόνο» (HST.H.1.2.2.) περιλαμβάνει τα άτομα που ζουν είτε σε νοικοκυριό περισσοτέρων του ενός ατόμων που δεν αποτελούν οικογενειακό πυρήνα είτε σε οικογενειακό νοικοκυριό χωρίς να είναι μέλη κανενός οικογενειακού πυρήνα του συγκεκριμένου νοικοκυριού.

    Το συλλογικό νοικοκυριό περιλαμβάνει άτομα των οποίων η ανάγκη για στέγη και έξοδα διαβίωσης καλύπτεται από ένα ίδρυμα. Ως ίδρυμα νοείται μια νομική οντότητα με σκοπό την προσφορά μακροχρόνιας κατοικίας και την παροχή υπηρεσιών σε μια ομάδα ανθρώπων. Τα ιδρύματα συνήθως διαθέτουν κοινές εγκαταστάσεις τις οποίες μοιράζονται οι διαμένοντες (λουτρά, σαλόνια, εγκαταστάσεις σίτισης, κοιτώνες και ούτω καθεξής).

    «Άστεγα άτομα» (HST.M. 2.2. και HST.H.2.2.) είναι άτομα που ζουν στο δρόμο χωρίς στέγη που θα μπορούσε να θεωρηθεί στεγαστικό κατάλυμα (καθεαυτό άστεγοι) ή άτομα που μετακινούνται συχνά από ένα προσωρινό κατάλυμα σε άλλο (χωρίς σταθερή διαμονή).

    Καθεστώς νοικοκυριού

    HST.L.

    HST.M.

    HST.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    0.

    1.

    Άτομα που ζουν σε ιδιωτικό νοικοκυριό

    1.

    1.

    1.

     

    1.1.

    Άτομα που αποτελούν οικογενειακό πυρήνα

     

    1.1.

    1.1.

     

    1.2.

    Άτομα που δεν αποτελούν οικογενειακό πυρήνα

     

    1.2.

    1.2.

     

     

    1.2.1.

    Άτομα που ζουν μόνα

     

     

    1.2.1.

     

     

    1.2.2.

    Άτομα που δεν ζουν μόνα

     

     

    1.2.2.

     

    1.3.

    Άτομα που ζουν σε ιδιωτικό νοικοκυριό, χωρίς να αναφέρεται κατηγορία

     

    1.3.

    1.3.

    2.

    Άτομα που δεν ζουν σε ιδιωτικό νοικοκυριό

    2.

    2.

    2.

     

    2.1.

    Άτομα που ζουν σε συλλογικό νοικοκυριό

     

    2.1.

    2.1.

     

    2.2.

    Άτομα που δεν ζουν σε ιδιωτικό νοικοκυριό (συμπεριλαμβανομένων των αστέγων), χωρίς να αναφέρεται κατηγορία

     

    2.2.

    2.2.

    Η κατανομή ανά «Καθεστώς νοικοκυριού» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Τύπος ιδιωτικού νοικοκυριού

    Οι προδιαγραφές για τις έννοιες περί νοικοκυριών που παρέχονται για το θέμα «Καθεστώς νοικοκυριού» έχουν επίσης εφαρμογή στο θέμα «τύπος ιδιωτικού νοικοκυριού».

    Το καθεστώς «νοικοκυριά ζευγαριών» περιλαμβάνει νοικοκυριά παντρεμένων ζευγαριών, νοικοκυριά ζευγαριών σε καταχωρισμένη συμβίωση και νοικοκυριά ζευγαριών σε συναινετική ένωση.

    Τύπος ιδιωτικού νοικοκυριού

    TPH.L.

    TPH.H.

    0.

    Σύνολο

    0.

    0.

    1.

    Μη οικογενειακά νοικοκυριά

    1.

    1.

     

    1.1.

    Μονομελή νοικοκυριά

    1.1.

    1.1.

     

    1.2.

    Πολυμελή νοικοκυριά

    1.2.

    1.2.

    2.

    Νοικοκυριά μιας οικογενείας

    2.

    2.

     

    2.1.

    Νοικοκυριά ζευγαριών

     

    2.1.

     

     

    2.1.1.

    Ζευγάρια χωρίς παιδιά υπό την ίδια στέγη

     

    2.1.1.

     

     

    2.1.2.

    Ζευγάρια με τουλάχιστον ένα παιδί υπό την ίδια στέγη κάτω των 25 ετών

     

    2.1.2.

     

     

    2.1.3.

    Ζευγάρια, με το νεώτερο γιο/τη νεώτερη κόρη ηλικίας 25 ετών και άνω υπό την ίδια στέγη

     

    2.1.3.

     

    2.2.

    Νοικοκυριά μόνου πατέρα

     

    2.2.

     

     

    2.2.1.

    Νοικοκυριά μόνου πατέρα με τουλάχιστον ένα παιδί υπό την ίδια στέγη κάτω των 25 ετών

     

    2.2.1.

     

     

    2.2.2.

    Νοικοκυριά μόνου πατέρα, με το νεώτερο γιο/τη νεώτερη κόρη ηλικίας 25 ετών και άνω υπό την ίδια στέγη

     

    2.2.2.

     

    2.3.

    Νοικοκυριά μόνης μητέρας

     

    2.3.

     

     

    2.3.1.

    Νοικοκυριά μόνης μητέρας με τουλάχιστον ένα παιδί υπό την ίδια στέγη κάτω των 25 ετών

     

    2.3.1.

     

     

    2.3.2.

    Νοικοκυριά μόνης μητέρας, με το νεώτερο γιο/τη νεώτερη κόρη ηλικίας 25 ετών και άνω υπό την ίδια στέγη

     

    2.3.2.

    3.

    Δύο ή περισσότερα οικογενειακά νοικοκυριά

    3.

    3.

    Η κατανομή ανά «τύπο ιδιωτικού νοικοκυριού» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «ιδιωτικών νοικοκυριών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Μέγεθος ιδιωτικού νοικοκυριού

    Οι προδιαγραφές για τις έννοιες περί νοικοκυριών που παρέχονται για το θέμα «Καθεστώς νοικοκυριού» έχουν επίσης εφαρμογή στο θέμα «μέγεθος ιδιωτικού νοικοκυριού».

    Μέγεθος ιδιωτικού νοικοκυριού

    SPH.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    1 άτομο

    1.

    2.

    2 άτομα

    2.

    3.

    3 έως 5 άτομα

    3.

     

    3.1.

    3 άτομα

    3.1.

     

    3.2.

    4 άτομα

    3.2.

     

    3.3.

    5 άτομα

    3.3.

    4.

    6 έως 10 άτομα

    4.

    5.

    11 άτομα και άνω

    5.

    Η κατανομή ανά «Μέγεθος ιδιωτικού νοικοκυριού» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «ιδιωτικών νοικοκυριών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Ρυθμίσεις στέγασης

    Το θέμα «ρυθμίσεις στέγασης» καλύπτει ολόκληρο τον πληθυσμό και αναφέρεται στον τύπο κατοικίας στον οποίο ένα πρόσωπο διαμένει συνήθως κατά τον χρόνο της απογραφής. Αυτό καλύπτει όλα τα άτομα που διαμένουν συνήθως σε στεγαστικά καταλύματα διαφόρων ειδών, ή που δεν έχουν συνήθη διαμονή και διαμένουν προσωρινά σε ένα είδος στεγαστικού καταλύματος, ή που είναι άστεγα και κοιμούνται στο ύπαιθρο ή σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης κατά τον χρόνο της απογραφής.

    Οι ένοικοι είναι άτομα που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στους χώρους που αναφέρονται στην αντίστοιχη κατηγορία.

    Οι «συμβατικές κατοικίες» είναι δομικά χωριστοί και ανεξάρτητοι χώροι σε καθορισμένες τοποθεσίες που σχεδιάζονται για μόνιμη ανθρώπινη στέγαση και χρησιμοποιούνται, κατά την ημερομηνία αναφοράς,

    α)

    ως κατοικία ή

    β)

    είναι κενοί ή

    γ)

    διατηρούνται για εποχιακή ή δευτερεύουσα χρήση.

    «Χωριστός» σημαίνει περιβαλλόμενος από τοίχους και καλυμμένος με στέγη ή οροφή ούτως ώστε να μπορούν ένα ή περισσότερα άτομα να απομονωθούν. «Ανεξάρτητος» σημαίνει ότι είναι άμεσα προσπελάσιμος από δρόμο ή σκάλα, διάδρομο, στοά ή δημόσιο υπαίθριο χώρο.

    «Άλλες οικιακές μονάδες» είναι καλύβια, καμπίνες, καλύβες, τροχόσπιτα, πλωτά σπίτια, αχυρώνες, μύλοι, σπηλιές ή κάθε άλλο καταφύγιο που χρησιμοποιείται για ανθρώπινη στέγαση κατά τον χρόνο της απογραφής, ανεξάρτητα από το εάν σχεδιάστηκε για ανθρώπινη στέγαση.

    Τα «συλλογικά στεγαστικά καταλύματα» είναι χώροι που σχεδιάζονται για στέγαση μεγάλων ομάδων ατόμων ή περισσοτέρων του ενός νοικοκυριών και που χρησιμοποιούνται ως συνήθης στέγη τουλάχιστον ενός ατόμου κατά τον χρόνο της απογραφής.

    Οι «κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες», άλλες οικιακές μονάδες και τα συλλογικά στεγαστικά καταλύματα αποτελούν από κοινού τα «στεγαστικά καταλύματα». Κάθε «στεγαστικό κατάλυμα» πρέπει να είναι η συνήθης στέγη τουλάχιστον ενός ατόμου.

    Το σύνολο των κατειλημμένων συμβατικών κατοικιών και άλλων οικιακών μονάδων αποτελεί τις «οικιακές μονάδες».

    Οι άστεγοι (άτομα που δεν στεγάζονται συνήθως σε καμία κατηγορία στεγαστικού καταλύματος) είναι άτομα που ζουν στο δρόμο χωρίς στέγη που θα μπορούσε να θεωρηθεί στεγαστικό κατάλυμα (καθεαυτό άστεγοι) ή άτομα που μετακινούνται συχνά από ένα προσωρινό κατάλυμα σε άλλο (χωρίς σταθερή διαμονή).

    Ρυθμίσεις στέγασης

    HAR.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Ένοικοι που ζουν σε συμβατική κατοικία ή σε συλλογικό στεγαστικό κατάλυμα

    1.

     

    1.1.

    Ένοικοι που ζουν σε συμβατική κατοικία

    1.1.

     

    1.2.

    Ένοικοι που ζουν σε συλλογικό στεγαστικό κατάλυμα

    1.2.

    2.

    Ένοικοι που ζουν σε άλλη οικιακή μονάδα και άστεγοι

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή ανά «Ρυθμίσεις στέγασης» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες κάθε σύνολο ή υποσύνολο που αναφέρεται σε άτομα.

    Θέμα: Καθεστώς στέγασης των νοικοκυριών

    Το θέμα «Καθεστώς στέγασης των νοικοκυριών» αναφέρεται στις συμφωνίες στο πλαίσιο των οποίων ένα ιδιωτικό νοικοκυριό καταλαμβάνει το σύνολο ή μέρος μιας οικιακής μονάδας.

    Τα νοικοκυριά που πληρώνουν ενυπόθηκο δάνειο για την οικιακή μονάδα στην οποία ζουν ή πληρώνουν για την αγορά της οικιακής μονάδας τους σταδιακά στο πλαίσιο άλλων οικονομικών συμφωνιών κατατάσσονται στην κατηγορία «Νοικοκυριά των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος είναι ιδιοκτήτης του συνόλου ή μέρους της οικιακής μονάδας» (TSH.1.).

    Τα νοικοκυριά των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος είναι ιδιοκτήτης της οικιακής μονάδας και ακόμη ένα τουλάχιστον μέλος είναι μισθωτής του συνόλου ή μέρους της οικιακής μονάδας κατατάσσονται στην κατηγορία «Νοικοκυριά των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος είναι ιδιοκτήτης του συνόλου ή μέρους της οικιακής μονάδας» (TSH.1.).

    Καθεστώς στέγασης των νοικοκυριών

    TSH.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Νοικοκυριά των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος είναι ιδιοκτήτης του συνόλου ή μέρους της οικιακής μονάδας

    1.

    2.

    Νοικοκυριά των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος είναι μισθωτής του συνόλου ή μέρους της οικιακής μονάδας (και κανένα άλλο μέλος δεν είναι ιδιοκτήτης)

    2.

    3.

    Νοικοκυριά που καταλαμβάνουν το σύνολο ή μέρος μιας οικιακής μονάδας με άλλη μορφή κατοχής

    3.

    4.

    Δεν αναφέρεται

    4.

    Η κατανομή ανά «Καθεστώς στέγασης των νοικοκυριών» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «ιδιωτικών νοικοκυριών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Τύπος στεγαστικού καταλύματος

    Ένα στεγαστικό κατάλυμα είναι οικιακή μονάδα που αποτελεί τη συνήθη διαμονή ενός ή περισσότερων ατόμων. Οι όροι «συμβατικές κατοικίες», «άλλες οικιακές μονάδες» και «συλλογικά στεγαστικά καταλύματα» ορίζονται όπως και στο θέμα «Ρυθμίσεις στέγασης».

    Τύπος στεγαστικού καταλύματος

    TLQ.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες

    1.

    2.

    Άλλες οικιακές μονάδες

    2.

    3.

    Συλλογικά στεγαστικά καταλύματα

    3.

    4.

    Δεν αναφέρεται

    4.

    Η κατανομή ανά «Τύπο στεγαστικού καταλύματος» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «στεγαστικών καταλυμάτων» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Καθεστώς οίκησης συμβατικών κατοικιών

    Οι «κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες» είναι συμβατικές κατοικίες που αποτελούν το σύνηθες κατάλυμα ενός ή περισσότερων ατόμων κατά τον χρόνο της απογραφής. Οι «μη κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες» είναι συμβατικές κατοικίες που δεν αποτελούν το σύνηθες κατάλυμα κανενός ατόμου κατά τον χρόνο της απογραφής.

    Οι κατοικίες που διατηρούνται για εποχιακή ή δευτερεύουσα χρήση, οι κενές κατοικίες καθώς και οι συμβατικές κατοικίες στις οποίες οι ένοικοι είναι παρόντες αλλά δεν περιλαμβάνονται στην απογραφή κατατάσσονται στην κατηγορία «μη κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες» (OCS.2.).

    Καθεστώς οίκησης συμβατικών κατοικιών

    OCS.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες

    1.

    2.

    Μη κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή ανά «Καθεστώς οίκησης συμβατικών κατοικιών» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Τύπος κυριότητας (ρυθμίσεις καθεστώτος ιδιοκτησίας υπό τις οποίες κατοικείται η κατοικία)

    Το θέμα «Τύπος κυριότητας» αναφέρεται στην κυριότητα της κατοικίας και όχι στην κυριότητα του εδάφους επάνω στο οποίο βρίσκεται η κατοικία. Αποσκοπεί να καταδείξει τις ρυθμίσεις καθεστώτος ιδιοκτησίας υπό τις οποίες κατοικείται η κατοικία.

    «Ιδιοκατοικούμενη κατοικία» είναι εκείνη της οποίας ένας τουλάχιστον κάτοχος είναι κύριος μερών ή του συνόλου της.

    «Μισθωμένη κατοικία» είναι εκείνη της οποίας ένας τουλάχιστον κάτοχος πληρώνει μίσθωμα για τη χρήση της και της οποίας κανένας κάτοχος δεν είναι κύριος μερών ή του συνόλου της.

    Οι μη κατειλημμένες συμβατικές κατοικίες κατατάσσονται υπό τον τίτλο «Άνευ αντικειμένου» (OWS.5.).

    Τύπος κυριότητας

    OWS.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Ιδιοκατοικούμενες κατοικίες

    1.

    2.

    Μισθωμένες κατοικίες

    2.

    3.

    Κατοικίες άλλων τύπων κυριότητας

    3.

    4.

    Δεν αναφέρεται

    4.

    5.

    Άνευ αντικειμένου

    5.

    Η κατανομή ανά «Τύπο κυριότητας» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Αριθμός ενοίκων

    Ο αριθμός ενοίκων μιας οικιακής μονάδας είναι ο αριθμός των ατόμων για τα οποία η οικιακή μονάδα είναι η συνήθης διαμονή.

    Αριθμός ενοίκων

    NOC.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    1 άτομο

    1.

    2.

    2 άτομα

    2.

    3.

    3 έως 5 άτομα

    3.

     

    3.1.

    3 άτομα

    3.1.

     

    3.2.

    4 άτομα

    3.2.

     

    3.3

    5 άτομα

    3.3.

    4.

    6 και περισσότερα άτομα

    4.

     

    4.1.

    6 έως 10 άτομα

    4.1.

     

     

    4.1.1.

    6 άτομα

    4.1.1.

     

     

    4.1.2.

    7 άτομα

    4.1.2.

     

     

    4.1.3.

    8 άτομα

    4.1.3.

     

     

    4.1.4.

    9 άτομα

    4.1.4.

     

     

    4.1.5.

    10 άτομα

    4.1.5.

     

    4.2.

    11 άτομα και άνω

    4.2.

    Η κατανομή ανά «Αριθμό ενοίκων» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «κατειλημμένων συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Ωφέλιμο εμβαδόν και/ή αριθμός δωματίων των οικιακών μονάδων

    Το ωφέλιμο εμβαδόν των δαπέδων ορίζεται ως:

    το εμβαδόν των δαπέδων που μετράται εντός των εξωτερικών τοίχων, εξαιρουμένων των μη κατοικήσιμων υπογείων και υπερώων και, στα κτίρια πολλαπλής οίκησης, όλων των κοινών χώρων· ή

    το συνολικό εμβαδόν των δαπέδων των χώρων που εμπίπτουν στην έννοια του «δωματίου».

    Ως «δωμάτιο» ορίζεται ένας χώρος σε μια οικιακή μονάδα που περικλείεται από τοίχους που εκτείνονται από το δάπεδο έως την οροφή ή τη στέγη, πλάτους αρκετού για την τοποθέτηση ενός κρεβατιού ενηλίκου (4 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον) και ύψους 2 μέτρων τουλάχιστον μεταξύ οροφής και μεγαλύτερου μέρους του εμβαδού του δαπέδου.

    Τα κράτη μέλη υποβάλλουν έκθεση σχετικά με το «ωφέλιμο εμβαδόν δαπέδων» ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, σχετικά με τον «αριθμό δωματίων».

    Ωφέλιμο εμβαδόν δαπέδων

    UFS.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Κάτω από 30 τετραγωνικά μέτρα

    1.

    2.

    30-κάτω από 40 τετραγωνικά μέτρα

    2.

    3.

    40-κάτω από 50 τετραγωνικά μέτρα

    3.

    4.

    50-κάτω από 60 τετραγωνικά μέτρα

    4.

    5.

    60-κάτω από 80 τετραγωνικά μέτρα

    5.

    6.

    80-κάτω από 100 τετραγωνικά μέτρα

    6.

    7.

    100-κάτω από 120 τετραγωνικά μέτρα

    7.

    8.

    120-κάτω από 150 τετραγωνικά μέτρα

    8.

    9.

    150 τετραγωνικά μέτρα και άνω

    9.

    10.

    Δεν αναφέρεται

    10.

    Η κατανομή ανά «Ωφέλιμο εμβαδόν δαπέδων» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Αριθμός δωματίων

    NOR.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    1 δωμάτιο

    1.

    2.

    2 δωμάτια

    2.

    3.

    3 δωμάτια

    3.

    4.

    4 δωμάτια

    4.

    5.

    5 δωμάτια

    5.

    6.

    6 δωμάτια

    6.

    7.

    7 δωμάτια

    7.

    8.

    8 δωμάτια

    8.

    9.

    9 δωμάτια και άνω

    9.

    10.

    Δεν αναφέρεται

    10.

    Η κατανομή ανά «Αριθμό δωματίων» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Πρότυπο πυκνότητας

    Το θέμα «Πρότυπο πυκνότητας» αφορά το ωφέλιμο εμβαδόν δαπέδων σε τετραγωνικά μέτρα ή τον αριθμό δωματίων σε σχέση με τον αριθμό ενοίκων, όπως διευκρινίζεται στο θέμα «Αριθμός ενοίκων». Τα κράτη μέλη υποβάλλουν έκθεση σχετικά με το πρότυπο πυκνότητας που μετράται με βάση το «ωφέλιμο εμβαδόν δαπέδων» ή, εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν, με βάση τον «αριθμό των δωματίων».

    Πρότυπο πυκνότητας (εμβαδόν δαπέδων)

    DFS.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Κάτω από 10 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο

    1.

    2.

    10-κάτω από 15 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο

    2.

    3.

    15-κάτω από 20 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο

    3.

    4.

    20-κάτω από 30 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο

    4.

    5.

    30-κάτω από 40 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο

    5.

    6.

    40-κάτω από 60 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο

    6.

    7.

    60-κάτω από 80 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο

    7.

    8.

    80 τετραγωνικά μέτρα ανά ένοικο και άνω

    8.

    9.

    Δεν αναφέρεται

    9.

    Η κατανομή ανά «Πρότυπο πυκνότητας (εμβαδόν δαπέδων)» έχει σκοπό να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «κατειλημμένων συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Πρότυπο πυκνότητας (αριθμός δωματίων)

    DRM.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Λιγότερο από 0,5 δωμάτιο ανά ένοικο

    1.

    2.

    0,5 -λιγότερο από 1,0 δωμάτιο ανά ένοικο

    2.

    3.

    1,0 -λιγότερο από 1,25 δωμάτια ανά ένοικο

    3.

    4.

    1,25 -λιγότερο από 1,5 δωμάτια ανά ένοικο

    4.

    5.

    1,5 -λιγότερο από 2,0 δωμάτια ανά ένοικο

    5.

    6.

    2,0 -λιγότερο από 2,5 δωμάτια ανά ένοικο

    6.

    7.

    2,5 -λιγότερο από 3,0 δωμάτια ανά ένοικο

    7.

    8.

    3,0 και άνω δωμάτια ανά ένοικο

    8.

    9.

    Δεν αναφέρεται

    9.

    Η κατανομή ανά «Πρότυπο πυκνότητας (αριθμός δωματίων)» έχει σκοπό να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «κατειλημμένων συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Σύστημα υδροδότησης

    Αναγνωρίζεται, ότι για κάποια κράτη μέλη όπου υπάρχουν στοιχεία από παλαιότερες απογραφές, από διοικητικές πηγές δεδομένων ή δεδομένα από δειγματοληπτικές έρευνες, μπορεί να θεωρηθεί ότι ουσιαστικά όλες οι συμβατικές κατοικίες διαθέτουν «διοχέτευση νερού με σωλήνες σε συμβατικές κατοικίες». Συνεπώς, για αυτά τα κράτη μέλη όλες οι συμβατικές κατοικίες κωδικοποιούνται ως WSS.1 — «διοχέτευση νερού με σωλήνες σε συμβατικές κατοικίες». Όταν τα κράτη μέλη υιοθετούν αυτή την επιλογή, πρέπει να βεβαιώσουν την υπόθεση αυτή και να την αιτιολογήσουν στα μεταδεδομένα.

    Σύστημα υδροδότησης

    WSS.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Διοχέτευση νερού με σωλήνες σε συμβατικές κατοικίες

    1.

    2.

    Μη διοχέτευση νερού με σωλήνες σε συμβατικές κατοικίες

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή ανά «Σύστημα υδροδότησης» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Τουαλέτες

    Αναγνωρίζεται, ότι για κάποια κράτη μέλη όπου υπάρχουν στοιχεία από παλαιότερες απογραφές, από διοικητικές πηγές δεδομένων ή δεδομένα από δειγματοληπτικές έρευνες, μπορεί να θεωρηθεί ότι ουσιαστικά όλες οι συμβατικές κατοικίες διαθέτουν «τουαλέτες». Συνεπώς για αυτά τα κράτη μέλη όλες οι συμβατικές κατοικίες κωδικοποιούνται ως TOI.1 — «Τουαλέτα με καταιονισμό ύδατος (καζανάκι) σε συμβατικές κατοικίες». Όταν τα κράτη μέλη υιοθετούν αυτή την επιλογή, πρέπει να βεβαιώσουν την υπόθεση αυτή και να την αιτιολογήσουν στα μεταδεδομένα.

    Τουαλέτες

    TOI.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Τουαλέτα με καταιονισμό ύδατος (καζανάκι) σε συμβατικές κατοικίες

    1.

    2.

    Τουαλέτα χωρίς καταιονισμό ύδατος (καζανάκι) σε συμβατικές κατοικίες

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή ανά «Τουαλέτες» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Λουτρά

    Μια εγκατάσταση λουτρού είναι κάθε εγκατάσταση που έχει σχεδιαστεί για το πλύσιμο ολοκλήρου του σώματος και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις καταιονισμού ύδατος (ντους).

    Αναγνωρίζεται, ότι για κάποια κράτη μέλη όπου υπάρχουν στοιχεία από παλαιότερες απογραφές, από διοικητικές πηγές δεδομένων ή δεδομένα από δειγματοληπτικές έρευνες, μπορεί να θεωρηθεί ότι ουσιαστικά όλες οι συμβατικές κατοικίες διαθέτουν «λουτρά». Συνεπώς, για αυτά τα κράτη μέλη όλες οι συμβατικές κατοικίες κωδικοποιούνται ως BAT.1. -«Σταθερή μπανιέρα ή ντους σε συμβατική κατοικία». Όταν τα κράτη μέλη υιοθετούν αυτή την επιλογή, πρέπει να βεβαιώσουν την υπόθεση αυτή και να την αιτιολογήσουν στα μεταδεδομένα.

    Λουτρά

    BAT.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Σταθερή μπανιέρα ή ντους σε συμβατική κατοικία

    1.

    2.

    Καμία σταθερή μπανιέρα ή ντους σε συμβατική κατοικία

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή ανά «Λουτρά» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Τύπος θέρμανσης

    Μια συμβατική κατοικία θεωρείται ότι θερμαίνεται κεντρικά εάν η θέρμανση παρέχεται είτε από ένα συλλογικό κέντρο θέρμανσης είτε από μια εγκατάσταση που βρίσκεται στο κτίριο ή στη συμβατική κατοικία, η οποία τοποθετήθηκε εκεί για λόγους θέρμανσης, ανεξάρτητα από την πηγή ενέργειας.

    Αναγνωρίζεται, ότι για κάποια κράτη μέλη όπου υπάρχουν στοιχεία από παλαιότερες απογραφές, από διοικητικές πηγές δεδομένων ή δεδομένα από δειγματοληπτικές έρευνες, μπορεί να θεωρηθεί ότι ουσιαστικά όλες οι συμβατικές κατοικίες διαθέτουν «κεντρική θέρμανση». Συνεπώς, για αυτά τα κράτη μέλη όλες οι συμβατικές κατοικίες κωδικοποιούνται ως TOH.1. — «κεντρική θέρμανση». Όταν τα κράτη μέλη υιοθετούν αυτή την επιλογή, πρέπει να βεβαιώσουν την υπόθεση αυτή και να την αιτιολογήσουν στα μεταδεδομένα.

    Τύπος θέρμανσης

    TOH.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Κεντρική θέρμανση

    1.

    2.

    Καμία κεντρική θέρμανση

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή ανά «Τύπο θέρμανσης» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Κατοικίες ανά τύπο κτιρίου

    Το θέμα «Κατοικίες ανά τύπο κτιρίου» αναφέρεται στον αριθμό κατοικιών στο κτίριο στο οποίο βρίσκεται η κατοικία.

    Ένα κτίριο θεωρείται κτίριο μη οικιστικής χρήσης όταν ο σκοπός χρήσης του είναι κατ'εξοχήν μη οικιστικός (εμπορικό κτίριο, κτίριο γραφείων, εργοστάσιο) αλλά περιέχει λίγες κατοικίες, π.χ. για τον φύλακα του ακινήτου ή κατοικία για υπάλληλο.

    Κατοικίες ανά τύπο κτιρίου

    TOB.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Συμβατικές κατοικίες σε οικιστικά κτίρια

    1.

     

    1.1.

    Συμβατικές κατοικίες σε κτίρια μιας κατοικίας

    1.1.

     

    1.2.

    Συμβατικές κατοικίες σε κτίρια δύο κατοικιών

    1.2.

     

    1.3.

    Συμβατικές κατοικίες σε κτίρια τριών ή περισσότερων κατοικιών

    1.3.

    2.

    Συμβατικές κατοικίες σε μη οικιστικά κτίρια

    2.

    3.

    Δεν αναφέρεται

    3.

    Η κατανομή σε «Κατοικίες ανά τύπο κτιρίου» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.

    Θέμα: Κατοικίες ανά περίοδο οικοδόμησης

    Το θέμα «Κατοικίες ανά περίοδο οικοδόμησης» αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο ολοκληρώθηκε το κτίριο στο οποίο βρίσκεται η κατοικία.

    Κατοικίες ανά περίοδο οικοδόμησης

    POC.

    0.

    Σύνολο

    0.

    1.

    Πριν από το 1919

    1.

    2.

    1919-1945

    2.

    3.

    1946-1960

    3.

    4.

    1961-1980

    4.

    5.

    1981-2000

    5.

    6.

    2001-2010

    6.

    7.

    2011-2015

    7.

    8.

    2016 και μετά

    8.

    9.

    Δεν αναφέρεται

    9.

    Η κατανομή σε «Κατοικίες ανά περίοδο οικοδόμησης» αποβλέπει να κατανείμει σε κατηγορίες το σύνολο των «συμβατικών κατοικιών» και κάθε υποσύνολο.


    (1)  Οι κωδικοί «x.», «x.x.» και «x.x.x.» εξαρτώνται από την ταξινόμηση NUTS, ο κωδικός «x.x.x.x.» από την ταξινόμηση LAU, που ισχύει για το κράτος μέλος την 1η Ιανουαρίου 2021. Η ένδειξη «Ν» προσδιορίζει την κατανομή που αναφέρεται στο εθνικό επίπεδο.

    (2)  Σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1059/2003, όλες οι στατιστικές των κρατών μελών που διαβιβάζονται στην Επιτροπή και οι οποίες ταξινομούνται ανά εδαφικές μονάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ονοματολογία NUTS. Συνεπώς, για την κατάρτιση συγκρίσιμων περιφερειακών στατιστικών, τα στοιχεία των εδαφικών μονάδων θα πρέπει να παρέχονται σύμφωνα με την ταξινόμηση NUTS. κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1059/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Μαΐου 2003, για τη θέσπιση μιας κοινής ονοματολογίας των εδαφικών στατιστικών μονάδων (NUTS) (ΕΕ L 154 της 21.6.2003, σ. 1.)

    (3)  Οι κωδικοί «1.x.» και «1.x.x.» εξαρτώνται από την ταξινόμηση NUTS που θα ισχύει για το κράτος μέλος την 1η Ιανουαρίου 2021. Η ένδειξη «Ν» προσδιορίζει την κατανομή που αναφέρεται στο εθνικό επίπεδο.

    (*1)  Η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται με επιφύλαξη των θέσεων ως προς το καθεστώς και είναι σύμφωνη με την απόφαση 1244/1999 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου σχετικά με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

    (*2)  Η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται με επιφύλαξη των θέσεων ως προς το καθεστώς και είναι σύμφωνη με την απόφαση 1244/1999 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου σχετικά με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.


    Top