Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31991R1382

    Rådets forordning (EØF) nr. 1382/91 af 21. maj 1991 om fremsendelse af data vedrørende landinger af fiskerivarer i medlemsstaterne

    EFT L 133 af 28.5.1991, p. 1–11 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (FI, SV, CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 19/01/2007; ophævet ved 32006R1921

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1991/1382/oj

    31991R1382

    Rådets forordning (EØF) nr. 1382/91 af 21. maj 1991 om fremsendelse af data vedrørende landinger af fiskerivarer i medlemsstaterne

    EF-Tidende nr. L 133 af 28/05/1991 s. 0001 - 0011
    den finske specialudgave: kapitel 4 bind 3 s. 0164
    den svenske specialudgave: kapitel 4 bind 3 s. 0164


    RAADETS FORORDNING ( EOEF ) Nr . 1382/91 af 21 . maj 1991 om fremsendelse af data vedroerende landinger af fiskerivarer i medlemsstaterne

    RAADET FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER HAR -

    under henvisning til Traktaten om Oprettelse af Det Europaeiske OEkonomiske Faellesskab, saerlig artikel 43,

    under henvisning til forslag fra Kommissionen ( 1 ),

    under henvisning til udtalelse fra Europa-Parlamentet ( 2 ), og

    ud fra foelgende betragtning :

    Der vil navnlig kunne opnaas en bedre forvaltning af markedsordningen for fiskerivarer, som fastlagt i Raadets forordning ( EOEF ) nr . 3796/81 af 29 . december 1981 om den faelles markedsordning for fiskerivarer ( 3 ), senest aendret ved forordning ( EOEF ) nr . 2886/89 ( 4 ), hvis der udarbejdes harmoniserede faellesskabsstatistikker over de samlede landinger af fiskerivarer -

    UDSTEDT FOELGENDE FORORDNING : Artikel 1

    Hver medlemsstat fremsender til Kommissionen data vedroerende maengden af og gennemsnitsprisen for de fiskerivarer, som EF-fartoejer lander i den paagaeldende medlemsstat hver kalendermaaned .

    I denne forordning forstaas ved landinger af fiskerivarer

    - varer, der landes af fiskerfartoejer eller andre dele af fiskerflaaden

    - varer, der i havne uden for Faellesskabet landes af fartoejer fra medlemsstaterne, og som er omfattet af T2M-dokumentet, jf . Kommissionens forordning ( EOEF ) nr. 137/79 ( 5 )

    og

    - varer, der omlades til tredjelandsfartoejer fra EF-fartoejer og andre dele af EF-fiskerflaaden inden for denne medlemsstats omraade .

    Medlemsstaterne paaser bortset fra de tilfaelde, hvor der indroemmes undtagelser i henhold til artikel 5, stk . 4 og 6, at de fremsendte data daekker samtlige landinger af de fiskerivarer, der er anfoert i bilag I, i den paagaeldende kalendermaaned . Der kan imidlertid tages stikproever for at vurdere op til 10 vaegtprocent af de fiskerivarer, der er landet i den paagaeldende maaned . Stikproevemetoderne skal indberettes i henhold til artikel 5, stk . 1 og 2 . Artikel 2

    De data, som er omhandlet i artikel 1, fremsendes til Kommissionen inden seks maaneder efter udgangen af den maaned, som de vedroerer . Artikel 3

    1 . De fiskerivarer, for hvilke der skal fremsendes data i henhold til artikel 1, er anfoert i bilag I . Medlemsstaterne kan dog ogsaa fremsende data om andre saerskilt anfoerte fiskerivarer .

    Dataene vedroerende varer af mindre betydning i en medlemsstat behoever ikke anfoeres saerskilt i opgoerelserne, men kan indgaa under en samlepost, saafremt vaegten af de paa denne maade anfoerte varer ikke overstiger 10 vaegtprocent af de samlede landinger i vedkommende medlemsstat i den paagaeldende maaned .

    2 . De definitioner, der skal anvendes i forbindelse med vaegtenheder og gennemsnitspris, varernes anvendelse og behandlingsgrad, er anfoert i bilag II .

    3 . Varelisten i bilag I og definitionerne i bilag II kan aendres efter fremgangsmaaden i artikel 6 . Artikel 4

    1 . Medlemsstaterne fremsender de i artikel 1 og 2 omhandlede data til Kommissionen i den form, der er vist i bilag III .

    2 . Dataene kan fremsendes med magnetisk databaerer, hvis der er truffet aftale mellem medlemsstaten og Kommissionen om formatet for saadanne fremsendelser . Artikel 5

    1 . Inden tolv maaneder efter denne forordnings ikrafttraeden sender medlemsstaterne en rapport til Kommissionen med en beskrivelse af, hvorledes dataene om landingerne er tilvejebragt, og angiver, hvor repraesentative og paalidelige disse data er . Kommissionen udarbejder i samarbejde med medlemsstaterne et sammendrag af disse rapporter .

    2 . Medlemsstaterne underretter Kommissionen om aendringer i de oplysninger, der er givet i henhold til stk . 1, inden tre maaneder efter deres indgivelse .

    3 . Saafremt rapporterne om metoden i stk . 1 viser, at en medlemsstat ikke umiddelbart kan opfylde kravene i denne forordning, og at det er noedvendigt at aendre overvaagningsteknikker og -metoder, kan Kommissionen i samarbejde med den paagaeldende medlemsstat fastsaette en overgangsperiode paa hoejst tre aar fra denne forordnings ikrafttraedelsesdato til gennemfoerelse af det heri indeholdte program; i denne overgangsperiode kan der indroemmes midlertidige undtagelser paa hoejst tre aar, der giver en medlemsstat dispensation fra denne forordning . Kommissionen underretter samtlige medlemsstater om disse undtagelser efter fremgangsmaaden i stk . 7 .

    4 . Hvis medtagelsen af en bestemt fiskerisektor i en medlemsstat ville skabe vanskeligheder for de nationale myndigheder, som ikke staar i et rimeligt forhold til denne sektors betydning, kan der efter fremgangsmaaden i artikel 6 indroemmes en undtagelse, hvorefter medlemsstaten kan undlade at medtage data vedroerende denne sektor i de nationale opgoerelser .

    5 . De undtagelser, der indroemmes efter stk . 4, gaelder i hoejst tre aar, men kan dog forlaenges med yderligere treaarsperioder . Naar medlemsstaten indgiver en anmodning om forlaengelse, forelaegger den Kommissionen resultaterne af en stikproeveundersoegelse, der skal vise, hvilke problemer der har vaeret med anvendelsen af denne forordning for den paagaeldende medlemsstats samlede landinger . Anmodningerne skal derefter behandles efter fremgangsmaaden i artikel 6 .

    6 . Efter begrundet anmodning fra en medlemsstat, der skal indgives til Kommissionen inden tolv maaneder efter denne forordnings ikrafttraeden, kan de nationale myndigheder undlade at fremsende data om landinger i smaa havne paa foelgende betingelser .

    Undtagelse indroemmes, hvis fremsendelsen af de oenskede data volder de nationale myndigheder vanskeligheder, der ikke staar i forhold til de samlede landingers omfang, og hvis de landede varer kun markedsfoeres lokalt . En liste over de paagaeldende havne opstilles for hver relevant medlemsstat efter fremgangsmaaden i artikel 6 .

    De paagaeldende medlemsstater aflaegger hvert tredje aar fra denne forordnings ikrafttraeden rapport til Kommissionen med alle relevante oplysninger, saaledes at Den Staaende Landbrugsstatistiske Komité, jf . afgoerelse 72/279/EOEF ( 6 ), efter fremgangsmaaden i artikel 6 kan behandle og om noedvendigt revidere de i andet afsnit naevnte kriterier og lister .

    7 . Rapporter om metoder, overgangsordninger, datatilgaengelighed, datapaalidelighed og andre relevante spoergsmaal i forbindelse med anvendelsen af denne forordning behandles en gang om aaret i Den Staaende Landbrugsstatistiske Komités kompetente arbejdsgruppe . Artikel 6

    1 . Naar der henvises til fremgangsmaaden i denne artikel, indbringer formanden sagen for Den Staaende Landbrugsstatistiske Komité, i det foelgende benaevnt »komitéen«, enten paa eget initiativ eller efter anmodning fra en medlemsstats repraesentant .

    2 . Kommissionens repraesentant forelaegger komitéen et udkast til de foranstaltninger, der skal traeffes . Komitéen afgiver udtalelse om dette udkast inden for en frist, som formanden kan fastsaette under hensyn til, hvor meget det paagaeldende spoergsmaal haster . Udtalelsen vedtages med det flertal, som er fastsat i Traktatens artikel 148, stk . 2, for vedtagelse af de afgoerelser, som Raadet skal traeffe paa forslag af Kommissionen . Under afstemninger i komitéen tillaegges de stemmer, der afgives af repraesentanterne for medlemsstaterne, den vaegt, der er fastlagt i naevnte artikel . Formanden deltager ikke i afstemningen .

    3 . a ) Kommissionen vedtager de paataenkte foranstaltninger, naar de er i overensstemmelse med komitéens udtalelse .

    b ) Er de paataenkte foranstaltninger ikke er i overensstemmelse med komitéens udtalelse, eller er der ikke er afgivet nogen udtalelse, forelaegger Kommissionen omgaaende Raadet et forslag til de foranstaltninger, der skal traeffes . Raadet traeffer afgoerelse med kvalificeret flertal .

    Har Raadet efter udloebet af en frist paa tre maaneder regnet fra forslagets forelaeggelse for Raadet, ikke truffet nogen afgoerelse, vedtages de foreslaaede foranstaltninger af Kommissionen . Artikel 7

    Denne forordning traeder i kraft dagen efter dens offentliggoerelse i De Europaeiske Faellesskabers Tidende .

    Den anvendes fra 1 . januar 1992 . Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gaelder umiddelbart i hver medlemsstat .

    Udfaerdiget i Bruxelles, den 21 . maj 1991 . Paa Raadets vegne

    R . STEICHEN

    Formand ( 1 ) EFT nr . C 214 af 21 . 8 . 1989, s . 21 . ( 2 ) EFT nr . C 113 af 7 . 5 . 1990, s . 216 . ( 3 ) EFT nr . L 379 af 31 . 12 . 1981, s . 1 . ( 4 ) EFT nr . L 282 af 2 . 10 . 1989, s . 1 . ( 5 ) EFT nr . L 20 af 27 . 1 . 1979, s . 1 . ( 6 ) EFT nr . L 179 af 7 . 8 . 1972, s . 1 .

    BILAG I

    LISTE OVER DE FISKERIVARER, FOR HVILKE DER SKAL INDSENDES DATA

    Kode Art Behandlingsgrad CDZ Torsk ( Gadus morhua, Boreogadus saida, Gadus ogac ) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter

    Saltet HAD Kuller ( Melanogrammus aeglefinus ) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter POK Sej ( Pollachius virens ) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter HKE Kulmule ( Merluccius spp .) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosset, hovedskaaret og renset for indvolde

    Frosne fiskefileter

    Frosset andet WHG Hvilling ( Merlangius merlangus ) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter LNZ Lange ( Molva spp .) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter POL Lubbe ( Pollachius pollachius ) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter BIB Skaegtorsk ( Trisopterus luscus ) Frisk NOP Sperling ( Trisopterus esmarkii ) Frisk WHB Blaahvilling ( Micromesistius poutassou ) Frisk PLE Roedspaette ( Pleuronectes platessa ) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter SOL Tunge ( Solea vulgaris ) Frisk, hele fisk

    Frisk, renset for indvolde

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter MEG Glashvarre ( Lepidorhombus spp .) Frisk

    Frosset, hele fisk DAB Ising ( Limanda limanda ) Frisk

    Frosset LEM Roedtunge ( Microstomus kitt ) Frisk

    Frosset RED Roedfisk ( Sebastes spp .) Frisk

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter MNZ Havtaske ( Lophius spp .) Frisk, hele fisk

    Friske haler

    Frosne haler BOZ Boga ( Boops spp .) Frisk

    Frosset PIC Pikarel ( Spicara (= Maena ) spp .) Frisk

    Frosset CGZ Havaal ( Conger spp .) Frisk

    Frosset GUX Knurhane ( Triglidae ) Frisk

    Frosset MUL Multe ( Mugilidae ) Frisk

    Frosset HER Sild ( Clupea harengus ) Frisk

    Frosset, hele fisk

    Frosne fiskefileter PIL Sardin ( Sardina pilchardus ) Frisk

    Frosset ANE Ansjoser ( Engraulis spp .) Friske

    Frosne SPR Brisling ( Sprattus sprattus ) Frisk ALB Albacore, hvid tun ( Thunnus alalunga ) Frisk

    Frosset YFT Gulfinnet tunfisk ( Thunnus albacares ) Frisk

    Frosset SKJ Bugstribet bonnit ( Katsuwonus pelamis ) Frisk

    Frosset BET Storoejet tun ( Thunnus obesus ) Frisk

    Frosset BFT Almindelig tun ( Thunnus thynnus ) Frisk

    Frosset SWO Svaerdfisk ( Xiphius gladius ) Frisk

    Frosset TUN Andre tunfisk ( Thunnini ) Friske

    Frosne MAC Makrel ( Scomber scombrus ) Frisk

    Frosset MAZ Andre makrelfisk ( Scomber japonicus, Scomber australasicus ) Friske

    Frosne JAX Hestemakrel ( Trachurus spp .) Frisk

    Frosset SRX Rokker og skader ( Rajiformes ) Friske

    Frosne DGZ Pighaj, roedhajer ( Squalus acanthias, Scyliorhinus spp .) Friske

    Frosne NEP Jomfruhummer, dybvandshummer ( Nephrops norvegicus ) Friske, hele hummere

    Friske haler

    Frosne haler CNZ Hesterejer ( Crangon spp .) Friske

    Frosne PDZ Rejer af arten Pandalidae Friske

    Frosne CRE Taskekrabbe ( Cancer pagurus ) Frisk

    Frosset CRS Svoemmekrabbe ( Portunus spp .) Frisk LBE Hummer ( Homarus gammarus ) Frisk

    Frosne haler SCE Kammusling ( Pecten maximus ) Frisk SQC Tiarmede blaeksprutter af arten Loligo spp . Friske

    Frosne, rensede

    Frosne, ikke rensede SQX Tiarmede blaeksprutter af arterne Todarodes saggittatus, Illex spp . Friske

    Frosne, rensede

    Frosne, ikke rensede OMZ Andre tiarmede blaeksprutter ( Omnastrephidae ) Friske

    Frosne, rensede

    Frosne, ikke rensede OCZ Ottearmede blaeksprutter ( Octopus spp .) Friske

    Frosne CTL Tiarmede blaeksprutter af arterne Sepia officinalis, Rossia macrosoma, Sepiola rondeleti Friske

    Frosne FIN Andre fisk Friske

    Frosne CRU Andre krebsdyr Friske

    Frosne MOL Andre bloeddyr Friske

    Frosne

    BILAG II

    DEFINITIONER, DER SKAL ANVENDES VED FREMSENDELSE AF DATA, VEDROERENDE LANDINGER AF FISKERIVARER

    Enheder

    Vaegt : den vaegt, der registreres, er varens vaegt ved landingen .

    Vaegten skal angives i ton med én decimal .

    Gennemsnitspris : gennemsnitsprisen skal angives i national valuta pr . ton . For varer, der ikke saelges straks, anslaas gennemsnitsprisen ved hjaelp af en egnet metode .

    Anvendelse

    Til konsum : omfatter her alle produkter, der ved foerste salg saelges til konsum eller landes til konsum i henhold til kontrakt eller anden aftale . Undtaget er dog maengder, der var bestemt til konsum, men som paa tidspunktet for det foerste salg paa grund af markedsforhold, hygiejnebestemmelser eller lignende traekkes tilbage fra markedet for konsum .

    Industriel anvendelse : omfatter her alle produkter, der landes specielt med henblik paa forarbejdning til fiskemel og fiskeolie eller foder, samt maengder, som, selv om de oprindeligt var bestemt til konsum, ikke saelges til dette formaal ved det foerste salg .

    Behandlingsgrad

    Fileten er det stykke koed, der udskaeres parallelt med fiskens rygrad og bestaar af fiskens hoejre eller venstre side, forudsat at hoved, indvolde, finner ( ryg -, gat -, hale -, bug - og brystfinner ) og ben ( ryghvirvler eller stor rygrad, bud- eller ribben, bronkier eller stigboejler, osv .) er fjernet og de to sider ikke haenger sammen, for eksempel i ryggen eller bugen .

    Hel fisk er fisk, der ikke er renset for indvolde .

    Ordet »renset« i forbindelse med tiarmede blaeksprutter betegner blaeksprutter, hvor fangarme, hoved og indvolde er fjernet .

    Frosset fisk : fisk, der er frosset for at bevare dens egenskaber . Temperaturen saenkes til minus 18° C eller derunder og holdes paa minus 18° C eller derunder .

    Frisk fisk : fisk, som hverken er forarbejdet til konserves, saltet eller frosset, men som kan vaere koelet . Fisken foreligger som regel hel eller renset .

    Saltet fisk : fisk, ofte renset for indvolde og hovedskaaret, som opbevares i salt eller saltlage .

    Nationalitet og daekning

    Dataene skal omfatte alle varer, der landes af EF-fartoejer i den indberettende medlemsstats havne . Den indberettende medlemsstat skal i henhold til bestemmelserne i denne forordning ikke indberette de landinger, som dets fiskerfartoejer foretager i andre end medlemsstatens egne havne .

    Dataene skal ogsaa omfatte varer, der landes paa medlemsstatens omraade, og som er omfattet af T2M -dokumentet, jf . forordning ( EOEF ) nr . 137/79 . De skal ogsaa omfatte varer, der fra EF-fartoejer og andre dele af Faellesskabets fiskerflaade omlades til fartoejer fra tredjelande, og som landes paa medlemsstatens omraade .

    EF-fartoejer er fiskerfartoejer, der foerer en EF-medlemsstats flag eller er registreret i en EF-medlemsstat .

    BILAG III

    SKEMA TIL BRUG VED INDSENDELSE AF DATA I HENHOLD TIL ARTIKEL 1

    STATISTIK OVER LANDINGER

    Landinger i maaned 19 . . Land

    Art Maengde Pris Til konsum : Torsk ( CDZ ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Saltet Kuller ( HAD) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Sej ( POK ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Kulmule ( HKE ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset hele fisk Frosne fileter Frosset, renset for indvolde og hovedskaaret Frosset, andet Hvilling ( WHG ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Lange ( LNZ ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Lubbe ( POL ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Roedspaette ( PLE ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Tunge ( SOL ) Frisk, hele fisk Frisk, renset for indvolde Frosset, hele fisk Frosne fileter Glashvarre ( MEG ) Frisk Frosset Ising ( DAB ) Frisk Frosset Roedtunge ( LEM ) Frisk Frosset Roedfisk ( RED ) Frisk Frosset, hele fisk Frosne fileter Havtaske ( MNZ ) Frisk Friske haler Frosne haler Boga ( BOZ ) Frisk Frosset Pikarel ( PIC ) Frisk Frosset Havaal ( CGZ ) Frisk Frosset Knurhane (GUX ) Frisk Frosset Multe ( MUL ) Frisk Frosset Sild ( HER ) Frisk Frosset, hele fisk Frosne fileter Sardin ( PIL ) Frisk Frosset Ansjoser ( ANE ) Friske Frosne Albacore, hvid tun ( ALB ) Frisk Frosset Gulfinnet tunfisk ( YFT ) Frisk Frosset Bugstribet bonnit (SKJ ) Frisk Frosset Storoejet tun ( BET ) Frisk Frosset Almindelig tun ( BFT ) Frisk Frosset Svaerdfisk (SWO ) Frisk Frosset Andre tunfisk ( TUN ) Friske Frosne Makrel ( MAC ) Frisk Frosset Andre makrelfisk ( MAZ ) Friske Frosne Hestemakrel ( JAX ) Frisk Frosset Rokker og skader ( SRX ) Friske Frosne Pighaj, roedhajer ( DGZ ) Friske Frosne Jomfruhummer, dybvandshummer ( NEP ) Friske, hele hummere Friske haler Frosne haler Hesterejer ( CNZ ) Friske Frosne Rejer ( Pandalidae ) ( PDZ ) Friske Frosne Taskekrabbe ( CRE ) Frisk Frosset Svoemmekrabbe ( CRS ) Frisk Hummer ( LBE ) Frisk Frosne haler Kammusling ( SCE ) Frisk Tiarmede blaeksprutter ( Loligo ) ( SQC ) Friske Frosne, rensede Frosne, ikke rensede Tiarmede blaeksprutter ( Todarodes sagittatus, Illex spp .) ( SQX ) Friske Frosne, rensede Frosne, ikke rensede Andre tiarmede blaeksprutter ( Ommastrephidae ) ( OMZ ) Friske Frosne, rensede Frosne, ikke rensede Ottearmede blaeksprutter ( OCZ ) Friske Frosne Tiarmede blaeksprutter ( Sepia officinalis, Rossia macrosoma, Sepiola rondeleti ) ( CTL ) Friske Frosne Andre fisk ( FIN ) Friske Frosne Andre bloeddyr ( MOL ) Friske Frosne Andre krebsdyr (CRU ) Friske Frosne Til industriel anvendelse : Torsk ( CDZ ) Kuller ( HAD ) Sej ( POK ) Hvilling ( WHG ) Skaegtorsk ( BIB ) Sperling ( NOP ) Blaahvilling ( WHB ) Sild ( HER ) Brisling ( SPR ) Andre arter

    Top