Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32003L0075

    Kommissionens direktiv 2003/75/EF af 29. juli 2003 om ændring af bilag I til Rådets direktiv 98/18/EF om sikkerhedsregler og -standarder for passagerskibe (EØS-relevant tekst)

    EUT L 190 af 30.7.2003, p. 6–9 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 14/07/2009

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dir/2003/75/oj

    32003L0075

    Kommissionens direktiv 2003/75/EF af 29. juli 2003 om ændring af bilag I til Rådets direktiv 98/18/EF om sikkerhedsregler og -standarder for passagerskibe (EØS-relevant tekst)

    EU-Tidende nr. L 190 af 30/07/2003 s. 0006 - 0009


    Kommissionens direktiv 2003/75/EF

    af 29. juli 2003

    om ændring af bilag I til Rådets direktiv 98/18/EF om sikkerhedsregler og -standarder for passagerskibe

    (EØS-relevant tekst)

    KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR -

    under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab,

    under henvisning til Rådets direktiv 98/18/EF af 17. marts 1998 om sikkerhedsregler og -standarder for passagerskibe(1), særlig artikel 8, litra b), og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1) Rådets direktiv 98/18/EF af 17. marts 1998 om sikkerhedsregler og -standarder for passagerskibe finder ifølge kravene i bilag I anvendelse på nye og eksisterende skibe i indenrigsfart.

    (2) Kapitel III, punkt 5-1, i bilag I til direktiv 98/18/EF indeholdt krav om ændring af redningsflåder, hurtiggående mand over bord-både, redningsmidler og redningsveste på eksisterende ro-ro-passagerskibe senest på datoen for det første periodiske syn efter den 1. juli 2000.

    (3) I Kommissionens direktiv 2002/25/EF af 5. marts 2002 om ændring af Rådets direktiv 98/18/EF om sikkerhedsregler og -standarder for passagerskibe(2) krævedes yderligere ændringer af samme udstyr pr. 1. januar 2003.

    (4) De tilsvarende Solas-forskrifter tillader, at ændringer af eksisterende skibe finder sted samtidig med større reparationer, ombygninger eller udskiftning af redningsudstyr.

    (5) Direktiv 98/18/EF bør følgelig ændres, så der bliver en rimelig frist for anvendelse af disse specifikke nye krav på eksisterende ro-ro-skibe.

    (6) De i dette direktiv fastsatte foranstaltninger er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg for sikkerhed til søs, der er nedsat ved forordning (EF) nr. 2099/2002(3) -

    UDSTEDT FØLGENDE DIREKTIV:

    Artikel 1

    Kapitel III, punkt 5-1, i bilag I til direktiv 98/18/EF affattes som angivet i bilaget til dette direktiv.

    Artikel 2

    1. Medlemsstaterne sætter de nødvendige love og administrative bestemmelser i kraft for at efterkomme dette direktiv senest seks måneder efter datoen for dets ikrafttræden. De underretter straks Kommissionen herom.

    Disse love og bestemmelser skal ved vedtagelsen indeholde en henvisning til dette direktiv eller skal ved offentliggørelsen ledsages af en sådan henvisning. De nærmere regler for denne henvisning fastsættes af medlemsstaterne.

    2. Medlemsstaterne meddeler Kommissionen teksten til de nationale retsforskrifter, som de udsteder på det område, der er omfattet af dette direktiv.

    Artikel 3

    Dette direktiv træder i kraft på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Artikel 4

    Dette direktiv er rettet til medlemsstaterne.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 29. juli 2003.

    På Kommissionens vegne

    Loyola De Palacio

    Næstformand

    (1) EFT L 144 af 15.5.1998, s. 1.

    (2) EFT L 98 af 15.4.2002, s. 1.

    (3) EFT L 324 af 29.11.2002, s. 1.

    BILAG

    5-1 Forskrifter for ro-ro-passagerskibe (26)

    RO-RO-SKIBE I KLASSE B, C OG D, SOM ER BYGGET INDEN DEN 1. JANUAR 2003:.

    1 Ro-ro-passagerskibe, som er bygget inden den 1. januar 2003, skal opfylde forskrifterne i punkt.6.2,.6.3,.6.4,.7,.8 og.9 senest på datoen for det første periodiske syn efter den 1. januar 2006.

    Indtil da anvendes punkt.2,.3,.4 og.5 for ro-ro-skibe, som er bygget inden 1. januar 2003.

    Uanset førnævnte bestemmelse gælder, at når redningsmidler eller -foranstaltninger om bord på sådanne skibe udskiftes, eller når der på sådanne skibe foretages større reparationer, ombygninger eller forandringer, der indebærer udskiftning af eller udbygning af eksisterende redningsmidler eller -foranstaltninger, skal sådanne redningsmidler eller -foranstaltninger opfylde de relevante krav i punkt.6,.7,.8 og.9..

    2 Redningsflåder.

    1 Redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal betjenes af evakueringsslisker, der opfylder Solas-regel III/48.5 i den pr. 17. marts 1998 gældende ordlyd, eller udsætningsanordninger, der opfylder Solas-regel III/48.6 i den pr. 17. marts 1998 gældende ordlyd, jævnt fordelt på begge sider af skibet.

    Kommunikationen mellem indskibningsstedet og platformen skal sikres..

    2 Alle redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal være anbragt med anordninger, der opfylder Solas-regel III/23 i den pr. 17. marts 1998 gældende ordlyd, så de frit kan flyde op..

    3 Alle redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal være af en type, der er forsynet med ombordstigningsrampe, som opfylder forskrifterne i Solas-regel III/39.4.1 eller III/40.4.1 i den pr. 17. marts 1998 gældende ordlyd..

    4 Alle redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal enten være selvoprettende eller overdækkede reversible redningsflåder, som er stabile i søgang og kan fungere sikkert, uanset om de flyder med den ene eller den anden side opad. Åbne reversible redningsflåder kan tillades, hvis flagstatens administration finder det forsvarligt i betragtning af, at rejserne finder sted i lukkede farvande og under gunstige klimatiske forhold, forudsat at sådanne redningsflåder opfylder kravene i bilag 10 til koden for højhastighedsfartøjer i fuldt omfang.

    Alternativt skal skibet medføre så mange selvoprettende redningsflåder eller overdækkede reversible redningsflåder ud over dets normale antal redningsflåder, at de tilsammen kan rumme mindst 50 % af de personer, der ikke er plads til i redningsbåde. Kapaciteten i de supplerende redningsflåder bestemmes som forskellen mellem det samlede antal personer om bord og det antal personer, der er plads til i redningsbåde. Alle sådanne redningsflåder skal være godkendt af flagstatens administration under hensyntagen til anbefalingerne fra IMO i MSC/Circ. 809..

    3 Hurtiggående mand over bord-både.

    1 På ro-ro-passagerskibe skal mindst én af mand over bord-bådene være en hurtiggående mand over bord-båd, som er godkendt af flagstatens administration under hensyntagen til IMO's anbefalinger i MSC/Circ. 809..

    2 Alle hurtiggående mand over bord-både skal betjenes af en hensigtsmæssig udsætningsanordning, som er godkendt af flagstatens administration. Når flagstatens administration godkender sådanne anordninger, skal den tage i betragtning, at hurtiggående mand over bord-både skal kunne udsættes og tages om bord igen under endog meget ugunstige vejrforhold, og tage hensyn til anbefalingerne fra IMO..

    3 Mindst to af hver hurtiggående mand over bord-båds besætningsmedlemmer skal være uddannet og regelmæssigt have deltaget i øvelser i overensstemmelse med minimumskravene til besætningens kompetence i hurtiggående mand over bord-både i kapitel A-VI/2, tabel A-VI/2-2, i Seafarers Training, Certification and Watchkeeping (STCW) Code og under hensyntagen til IMO's anbefalinger i resolution A.771 (18) med senere ændringer. Uddannelsen og øvelserne skal omfatte alle aspekter af redning samt håndtering, manøvrering og betjening af sådanne fartøjer under forskellige forhold og endelig, hvordan de bringes på ret køl efter kæntring..

    4 Hvis et eksisterende ro-ro-passagerskib er således indrettet eller af en sådan størrelse, at den hurtiggående mand over bord-båd, der kræves i punkt.3.1, ikke kan anbringes, kan den hurtiggående mand over bord-båd anbringes i stedet for en eksisterende redningsbåd og accepteres som en mand over bord-båd eller båd til brug i nødsituationer, forudsat at følgende betingelser er opfyldt:.

    1 den installerede hurtiggående mand over bord-båd skal betjenes af en udsætningsanordning, der opfylder forskrifterne i punkt.3.2.

    2 der skal kompenseres for den således manglende overlevelsesfartøjskapacitet ved installering af redningsflåder, der kan medføre mindst lige så mange personer som den redningsbåd, der er erstattet.

    3 sådanne redningsflåder skal betjenes af de eksisterende udsætningsanordninger eller MES-systemer..

    4 Redningsmidler.

    1 Alle ro-ro-passagerskibe skal være udstyret med effektive midler til hurtig bjærgning af overlevende fra vandet og til overførsel af overlevende fra redningsenheder eller overlevelsesfartøjer til skibet..

    2 Midlerne til overførsel af overlevende til skibet kan indgå i et MES-system eller et system, der er konstrueret til redningsformål.

    Alle sådanne midler skal være godkendt af flagstatens administration under hensyntagen til anbefalingerne fra IMO i MSC/Circ. 810..

    3 Hvis en evakueringssliske i et MES-system er beregnet til at tjene som middel til at overføre overlevende til skibets dæk, skal den være forsynet med håndliner eller lejdere til hjælp for opklatring ad slisken..

    5 Redningsveste.

    1 Uanset kravene i Solas-regel III/7.2 og III/22.2 skal der opbevares så mange redningsveste i nærheden af mønstringsstederne, at passagererne ikke behøver at vende tilbage til deres kahytter for at hente deres redningsveste..

    2 På ro-ro-passagerskibe skal alle redningsveste være udstyret med lys i overensstemmelse med kravene i Solas-regel III/32.2 i den pr. 17. marts 1998 gældende ordlyd.

    RO-RO-SKIBE I KLASSE B, C OG D, SOM ER BYGGET DEN 1. JANUAR 2003 ELLER SENERE:.

    6 Redningsflåder.

    1 Redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal betjenes af MES-systemer, der opfylder punkt 6.2 i LSA-koden, eller udsætningsanordninger, der opfylder punkt 6.1.5 i LSA-koden, jævnt fordelt på begge sider af skibet.

    Kommunikationen mellem indskibningsstedet og platformen skal sikres..

    2 Alle redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal være anbragt med anordninger, der opfylder Solas-regel III/13.4, så de frit kan flyde op..

    3 Alle redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal være af en type, der er forsynet med ombordstigningsrampe, som opfylder forskrifterne i punkt 4.2.4.1 eller 4.3.4.1 i LSA-koden..

    4 Alle redningsflåder på ro-ro-passagerskibe skal enten være selvoprettende eller overdækkede reversible redningsflåder, som er stabile i søgang og kan fungere sikkert, uanset om de flyder med den ene eller den anden side opad. Åbne reversible redningsflåder kan tillades, hvis flagstatens administration finder det forsvarligt i betragtning af, at rejserne finder sted i lukkede farvande og under gunstige klimatiske forhold, forudsat at sådanne redningsflåder opfylder kravene i bilag 10 til koden for højhastighedsfartøjer i fuldt omfang.

    Alternativt skal skibet medføre så mange selvoprettende redningsflåder eller overdækkede reversible redningsflåder ud over dets normale antal redningsflåder, at de tilsammen kan rumme mindst 50 % af de personer, der ikke er plads til i redningsbåde. Kapaciteten i de supplerende redningsflåder bestemmes som forskellen mellem det samlede antal personer om bord og det antal personer, der er plads til i redningsbåde. Alle sådanne redningsflåder skal være godkendt af flagstatens administration under hensyntagen til anbefalingerne fra IMO i MSC/Circ.809..

    7 Hurtiggående mand over bord-både.

    1 På ro-ro-passagerskibe skal mindst én af mand over bord-bådene være en hurtiggående mand over bord-båd, som er godkendt af flagstatens administration under hensyntagen til IMO's anbefalinger i MSC/Circ. 809..

    2 Alle hurtiggående mand over bord-både skal betjenes af en hensigtsmæssig udsætningsanordning, som er godkendt af flagstatens administration. Når flagstatens administration godkender sådanne anordninger, skal den tage i betragtning, at hurtiggående mand over bord-både skal kunne udsættes og tages om bord igen under endog meget ugunstige vejrforhold, og tage hensyn til anbefalingerne fra IMO..

    3 Mindst to af hver hurtiggående mand over bord-båds besætningsmedlemmer skal være uddannet og regelmæssigt have deltaget i øvelser i overensstemmelse med minimumskravene til besætningens kompetence i hurtiggående mand over bord-både i kapitel A-VI/2, tabel A-VI/2-2, i Seafarers Training, Certification and Watchkeeping (STCW) Code og under hensyntagen til IMO's anbefalinger i resolution A.771 (18) med senere ændringer. Uddannelsen og øvelserne skal omfatte alle aspekter af redning samt håndtering, manøvrering og betjening af sådanne fartøjer under forskellige forhold og endelig, hvordan de bringes på ret køl efter kæntring..

    4 Hvis et eksisterende ro-ro-passagerskib er således indrettet eller af en sådan størrelse, at den hurtiggående mand over bord-båd, der kræves i punkt.3.1, ikke kan anbringes, kan den hurtiggående mand over bord-båd anbringes i stedet for en eksisterende redningsbåd og accepteres som en mand over bord-båd eller båd til brug i nødsituationer, forudsat at følgende betingelser er opfyldt:.

    1 den installerede hurtiggående mand over bord-båd skal betjenes af en udsætningsanordning, der opfylder forskrifterne i punkt.3.2.

    2 der skal kompenseres for den således manglende overlevelsesfartøjskapacitet ved installering af redningsflåder, der kan medføre mindst lige så mange personer som den redningsbåd, der er erstattet.

    3 sådanne redningsflåder skal betjenes af de eksisterende udsætningsanordninger eller MES-systemer..

    8 Redningsmidler.

    1 Alle ro-ro-passagerskibe skal være udstyret med effektive midler til hurtig bjærgning af overlevende fra vandet og til overførsel af overlevende fra redningsenheder eller overlevelsesfartøjer til skibet..

    2 Midlerne til overførsel af overlevende til skibet kan indgå i et MES-system eller et system, der er konstrueret til redningsformål.

    Alle sådanne midler skal være godkendt af flagstatens administration under hensyntagen til anbefalingerne fra IMO i MSC/Circ. 810..

    3 Hvis en evakueringssliske i et MES-system er beregnet til at tjene som middel til at overføre overlevende til skibets dæk, skal den være forsynet med håndliner eller lejdere til hjælp for opklatring ad slisken..

    9 Redningsveste.

    1 Uanset kravene i Solas-regel III/7.2 og III/22.2 skal der opbevares så mange redningsveste i nærheden af mønstringsstederne, at passagererne ikke behøver at vende tilbage til deres kahytter for at hente deres redningsveste..

    2 På ro-ro-passagerskibe skal alle redningsveste være udstyret med lys i overensstemmelse med forskrifterne i punkt 2.2.3 i LSA-koden.

    Top