EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32008R0727

Rådets forordning (EF) nr. 727/2008 af 24. juli 2008 om afslutning af den fornyede ny eksportør -undersøgelse i henhold til forordning (EF) nr. 130/2006 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af vinsyre med oprindelse i Folkerepublikken Kina

EUT L 200 af 29.7.2008, p. 1–3 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (HR)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 27/01/2011

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2008/727/oj

29.7.2008   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 200/1


RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 727/2008

af 24. juli 2008

om afslutning af den fornyede »ny eksportør«-undersøgelse i henhold til forordning (EF) nr. 130/2006 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af vinsyre med oprindelse i Folkerepublikken Kina

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab,

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 384/96 af 22. december 1995 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab (1) (grundforordningen), særlig artikel 11, stk. 4,

under henvisning til forslag forelagt af Kommissionen efter høring af det rådgivende udvalg, og

ud fra følgende betragtninger:

1.   GÆLDENDE FORANSTALTNINGER

(1)

Ved Rådets forordning (EF) nr. 130/2006 (2) indførtes en endelig antidumpingtold på importen af vinsyre med oprindelse i Folkerepublikken Kina (den oprindelige undersøgelse). De gældende foranstaltninger har form af en værditold på 34,9 %, hvorfra er undtaget en række udtrykkeligt nævnte selskaber, for hvilke der er fastsat individuelle toldsatser.

(2)

Efter at have foretaget en fornyet undersøgelse i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 3, ændrede Rådet anvendelsesområdet for foranstaltningerne ved forordning (EF) nr. 150/2008 (3).

2.   NUVÆRENDE UNDERSØGELSE

2.1.   Anmodning om en fornyet undersøgelse

(3)

Efter indførelsen af de endelige antidumpingforanstaltninger modtog Kommissionen en anmodning om at indlede en fornyet undersøgelse vedrørende en ny eksportør i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 4. Anmodningen var baseret på den påstand, at den eksporterende producent Fuyang Genebest Chemical Industry Co Ltd (ansøgeren)

ikke havde eksporteret vinsyre før eller under undersøgelsesperioden i den oprindelige undersøgelse

ikke var forretningsmæssigt forbundet med de eksporterende producenter, som er omfattet af de foranstaltninger, der er indført ved forordning (EF) nr. 130/2006

var begyndt at eksportere vinsyre til Fællesskabet efter udløbet af undersøgelsesperioden i den oprindelige undersøgelse

driver virksomhed på markedsøkonomiske vilkår som defineret i grundforordningens artikel 2, stk. 7, litra c), eller subsidiært påberåber sig ret til individuel behandling i henhold til grundforordningens artikel 9, stk. 5.

2.2.   Indledning af fornyet »ny eksportør«-undersøgelse

(4)

Kommissionen undersøgte den prima facie-dokumentation, der var fremlagt af ansøgeren, og fandt den tilstrækkelig til at berettige indledningen af en fornyet undersøgelse i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 4. Efter høring af det rådgivende udvalg og efter at have givet den pågældende EF-erhvervsgren mulighed for at fremsætte bemærkninger indledte Kommissionen ved forordning (EF) nr. 1406/2007 (4) en fornyet undersøgelse af forordning (EF) nr. 130/2006, for så vidt angår ansøgeren.

(5)

Den antidumpingtold, der indførtes ved forordning (EF) nr. 130/2006 på importen af vinsyre produceret af ansøgeren, blev ophævet i henhold til artikel 2 i forordning (EF) nr. 1406/2007. Samtidig blev toldmyndighederne pålagt at tage de nødvendige skridt til at registrere import af vinsyre produceret af ansøgeren, jf. grundforordningens artikel 14, stk. 5.

2.3.   Den pågældende vare

(6)

Den pågældende vare i den nuværende fornyede undersøgelse er vinsyre ligesom i den oprindelige undersøgelse, dog med forbehold af den begrænsning af anvendelsesområdet, der indførtes ved forordning (EF) nr. 150/2008.

2.4.   De berørte parter

(7)

Kommissionen underrettede officielt EF-erhvervsgrenen, ansøgeren og repræsentanterne for eksportlandet om indledningen af den fornyede undersøgelse. De interesserede parter fik lejlighed til at fremsætte deres synspunkter skriftligt og til at blive hørt.

(8)

Kommissionen sendte et ansøgningsskema om markedsøkonomisk behandling samt et spørgeskema til ansøgeren og modtog rettidigt besvarelse heraf.

(9)

Kommissionen indhentede og kontrollerede alle oplysninger, som den anså for nødvendige med henblik på analysen, og aflagde kontrolbesøg hos ansøgeren.

2.5.   Den fornyede undersøgelsesperiode

(10)

Undersøgelsen af dumpingaspektet omfattede perioden fra den 1. april 2006 til den 30. september 2007 (den fornyede undersøgelsesperiode).

3.   RESULTATER AF UNDERSØGELSEN

3.1.   Konklusioner

(11)

De oplysninger, der fremgik af spørgeskemaet om et antal eksportsalgstransaktioner, svarede til oplysningerne om eksportsalgstransaktioner i ansøgningen om fornyet undersøgelse, og angiveligt var eksporten bestemt for Fællesskabet.

(12)

Undersøgelsen viste, at ansøgeren ikke eksporterede den pågældende vare (jf. punkt 2.3) direkte i den fornyede undersøgelsesperiode. Eksporttransaktionerne blev i virkeligheden udført af en uafhængig erhvervsdrivende i Folkerepublikken Kina, til hvem ansøgeren udstedte en indenlandsk faktura. Ansøgeren kunne kun forelægge toldangivelsesformularer, der viste, at varerne var eksporteret fra Folkerepublikken Kina, men ikke bestemmelsesstedet. Der blev foretaget en undersøgelse på stedet hos den pågældende erhvervsdrivende for at finde og kontrollere den nødvendige dokumentation for den påståede eksport til Fællesskabet.

(13)

Kontrollen af eksportdokumenterne viste ikke, at varerne var overgået til fri omsætning i Fællesskabet. Varerne blev losset i to fællesskabshavne, men fakturaerne var udstedt til en kunde i et tredjeland uden for Fællesskabet. Den erhvervsdrivende bekræftede, at varernes endelige bestemmelsessted var uden for Fællesskabet, hvor den endelige modtager havde hjemme.

(14)

Desuden blev der foretaget en analyse af Eurostat-importstatistikker om vinsyre. Analysen af importstatistikkerne bekræftede, at de varer, som ansøgeren havde eksporteret, ikke var overgået til fri omsætning i Fællesskabet.

3.2.   Konklusion

(15)

På baggrund af ovenstående konkluderes det, at ansøgeren ikke kunne påvise, at kriterierne for, at han kunne betragtes som ny eksportør efter grundforordningens artikel 11, stk. 4, var opfyldt.

(16)

Formålet med denne fornyede undersøgelse var at fastsætte den individuelle dumpingmargin for ansøgeren, som angiveligt var forskellig fra den nuværende restmargen, som gælder for importen af den pågældende vare fra Folkerepublikken Kina. Anmodningen var hovedsageligt baseret på den påstand, at ansøgeren var begyndt at eksportere vinsyre til Fællesskabet efter udløbet af undersøgelsesperioden i den oprindelige undersøgelse og eksporterede vinsyre til Fællesskabet i den fornyede undersøgelsesperiode.

(17)

Undersøgelsen førte til den konklusion, at Kommissionen i fraværet af eksport til Fællesskabet i den fornyede undersøgelsesperiode ikke kunne fastslå, at den individuelle dumpingmargen for ansøgeren var forskellig fra den restdumpingmargen, der blev fastsat i forbindelse med den oprindelige undersøgelse. Derfor bør ansøgerens anmodning afvises, og den fornyede »ny eksportør«-undersøgelse afsluttes. Følgelig bør den restantidumpingtold, der blev fastsat i den oprindelige undersøgelse, dvs. 34,9 %, opretholdes for ansøgerens vedkommende.

4.   OPKRÆVNING AF ANTIDUMPINGTOLD MED TILBAGEVIRKENDE KRAFT

(18)

I betragtning af ovenstående opkræves antidumpingtolden for ansøgeren med tilbagevirkende kraft på importen af den pågældende vare, som er blevet registreret i henhold til artikel 3 i forordning (EF) nr. 1406/2007.

5.   AFSLUTTENDE BESTEMMELSER

(19)

Ansøgeren, EF-erhvervsgrenen og repræsentanterne for eksportlandet blev underrettet om de væsentligste kendsgerninger og betragtninger, der førte til ovennævnte konklusioner, og fik lejlighed til at fremsætte bemærkninger. Der blev ikke modtaget nogen bemærkninger, der var af en sådan art, at de kunne ændre ovennævnte konklusioner.

(20)

Denne fornyede undersøgelse berører ikke den dato, hvor de foranstaltninger, som indførtes ved forordning (EF) nr. 130/2006, som ændret ved forordning (EF) nr. 150/2008, udløber i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 2 —

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

1.   »Ny eksportør«-undersøgelsen iværksat ved forordning (EF) nr. 1406/2007 afsluttes hermed, og den antidumpingtold, der i henhold til artikel 1 i forordning (EF) nr. 130/2006, som ændret ved forordning (EF) nr. 150/2008, gælder for »alle andre selskaber« i Folkerepublikken Kina, finder hermed anvendelse på den i artikel 1 i forordning (EF) nr. 1406/2007 omhandlede import.

2.   Den antidumpingtold, der i henhold til artikel 1, stk. 2, i forordning (EF) nr. 130/2006, som ændret ved forordning (EF) nr. 150/2008, gælder for »alle andre selskaber« i Folkerepublikken Kina, opkræves hermed med virkning fra den 1. december 2007 på import af vinsyre, som er blevet registreret i henhold til artikel 3 i forordning (EF) nr. 1406/2007.

3.   Toldmyndighederne pålægges hermed at ophøre med registreringen i henhold til artikel 3 i forordning (EF) nr. 1406/2007.

4.   Gældende bestemmelser vedrørende told finder anvendelse, medmindre andet er fastsat.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 24. juli 2008.

På Rådets vegne

B. HORTEFEUX

Formand


(1)  EFT L 56 af 6.3.1996, s. 1. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 2117/2005 (EUT L 340 af 23.12.2005, s. 17).

(2)  EUT L 23 af 27.1.2006, s. 1.

(3)  EUT L 48 af 22.2.2008, s. 1.

(4)  EUT L 312 af 30.11.2007, s. 12.


Top