Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32006R0884

    Kommissionens forordning (EF) nr. 884/2006 af 21. juni 2006 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1290/2005 for så vidt angår Den Europæiske Garantifond for Landbrugets (EGFL) finansiering af interventionsforanstaltninger i form af offentlig oplagring og medlemsstaternes betalingsorganers bogføring af operationer vedrørende offentlig oplagring

    EUT L 326M af 10.12.2010, p. 70–124 (MT)
    EUT L 171 af 23.6.2006, p. 35–89 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

    Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (BG, RO, HR)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 03/09/2014; ophævet ved 32014R0907

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2006/884/oj

    23.6.2006   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 171/35


    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 884/2006

    af 21. juni 2006

    om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1290/2005 for så vidt angår Den Europæiske Garantifond for Landbrugets (EGFL) finansiering af interventionsforanstaltninger i form af offentlig oplagring og medlemsstaternes betalingsorganers bogføring af operationer vedrørende offentlig oplagring

    KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR -

    under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab,

    under henvisning til Rådets forordning (EØF) nr. 1883/78 af 2. august 1978 om almindelige regler for finansiering af interventioner gennem Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget, Garantisektionen (1), særlig artikel 9,

    under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 1290/2005 af 21. juni 2005 om finansiering af den fælles landbrugspolitik (2), særlig artikel 42, og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    Finansieringen af interventionsforanstaltninger til regulering af landbrugsmarkederne i henhold til artikel 3, stk. 1, litra b), i forordning (EF) nr. 1290/2005 varetages af EF på de betingelser, der er fastsat i retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer. Hvad angår interventionsforanstaltninger i form af offentlig oplagring, er det i artikel 4 i forordning (EØF) nr. 1883/78 fastsat, at det beløb, der skal finansieres af EF, bestemmes ved de årsregnskaber, der opstilles af betalingsorganerne. I samme forordning fastlægges de regler og betingelser, der skal gælde for disse regnskaber. Efter oprettelsen ved forordning (EF) nr. 1290/2005 af Den Europæiske Garantifond for Landbruget (EGFL) til erstatning for Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget (EUGFL), Garantisektionen, bør der fastsættes dertil svarende gennemførelsesbestemmelser.

    (2)

    Interventionsforanstaltningerne i form af offentlig oplagring kan kun finansieres, hvis de dermed forbundne udgifter er afholdt af de betalingsorganer, der er udpeget af medlemsstaterne, jf. artikel 10 i forordning (EF) nr. 1290/2005. Udførelsen af opgaverne vedrørende bl.a. forvaltning eller kontrol af interventionsforanstaltninger med undtagelse af betalingen af støtten kan imidlertid i henhold til artikel 6, stk. 1, andet afsnit, i nævnte forordning uddelegeres. Disse opgaver bør også kunne udføres via flere betalingsorganer. Desuden bør det fastsættes, at forvaltningen af visse offentlige oplagringsforanstaltninger kan overdrages til offentlige eller private tredjepartsorganer under betalingsorganets ansvar. Omfanget af betalingsorganernes ansvar på dette område bør derfor præciseres, ligesom deres forpligtelser bør præciseres, og det bør fastsættes, på hvilke betingelser og efter hvilke regler det kan overdrages til offentlige eller private tredjepartsorganer at forvalte visse offentlige oplagringsforanstaltninger. I sidstnævnte tilfælde bør det ligeledes slås fast, at de pågældende tredjeparter obligatorisk handler i henhold til kontrakter på grundlag af forpligtelser og generelle principper, der er fastsat i denne forordning.

    (3)

    Udgifterne til interventionsforanstaltningerne i form af offentlig oplagring kan være af forskellig karakter. Det er derfor nødvendigt for hver kategori operationer at præcisere, til hvilke udgifter der kan ydes EF-finansiering, og navnlig på hvilke betingelser disse udgifter kan dækkes, ved fastsættelse af betingelser for støtteberettigelse og bestemmelser om beregningen af udgifterne. I sammenhæng hermed bør det bl.a. præciseres, i hvilke tilfælde disse udgifter skal medregnes på grundlag af de elementer, der rent faktisk er konstateret af betalingsorganerne, eller på grundlag af faste beløb fastsat af Kommissionen.

    (4)

    For at gøre det muligt for de medlemsstater, der ikke tilhører eurozonen, at foretage en konsolidering af deres udgifter og omkostninger i national valuta og i euro på harmoniserede betingelser er det nødvendigt at fastsætte betingelserne for, at operationerne vedrørende offentlig oplagring registreres i deres regnskaber, og hvilken vekselkurs der skal anvendes.

    (5)

    For at fastlægge omfanget af EF-finansieringen af udgifter til offentlig oplagring på baggrund af de pågældende foranstaltningers særdeles uensartede karakter og mangelen på homogene udløsende begivenheder bør der fastsættes én udløsende begivenhed på grundlag af de regnskaber, der opstilles og føres af betalingsorganerne, og i hvilke de forskellige udgifts- og indtægtselementer, der er konstateret af betalingsorganerne, henholdsvis debiteres og krediteres.

    (6)

    I henhold til artikel 6 i Kommissionens forordning (EF) nr. 883/2006 af 21. juni 2006 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1290/2005 for så vidt angår betalingsorganernes regnskabsføring, anmeldelser af udgifter og indtægter og betingelser for godtgørelse af udgifter inden for rammerne af EGFL og ELFUL (3) skal betalingsorganerne for at få refunderet udgifterne til offentlig oplagring i deres udgiftsanmeldelse anføre de værdier og beløb, som de har bogført i måneden efter den måned, som den offentlige oplagring vedrører. For at sikre, at denne procedure forløber tilfredsstillende, bør det fastsættes, på hvilke betingelser de oplysninger, der er nødvendige til beregning af omkostninger og udgifter, meddeles Kommissionen.

    (7)

    Bogføringen af de offentlige interventionslagre skal gøre det muligt at fastlægge EF-finansieringens størrelse og samtidig sikre kendskab til lagersituationen for produkterne under interventionsordningen. Det bør med henblik herpå fastsættes, at betalingsorganerne særskilt fører et lagerregnskab og finansregnskaber, som indeholder de elementer, der er nødvendige til overvågning af lagrene og forvaltning af finansieringen af de udgifter og indtægter, som interventionsforanstaltningerne i form af offentlig oplagring medfører.

    (8)

    Betalingsorganernes bogføring af de elementer, der vedrører mængder, værdier og visse gennemsnit, er obligatorisk. Dog bør visse operationer eller udgifter ikke medregnes som følge af visse omstændigheder eller bør medregnes efter særlige regler. For at undgå en uensartet behandling og beskytte EF's finansielle interesser bør disse tilfælde og omstændigheder præciseres, og det bør fastsættes, hvordan de skal bogføres.

    (9)

    Den dato, hvor de forskellige udgifts- og indtægtselementer, der knytter sig til interventionsforanstaltningerne i form af offentlig oplagring, bogføres, afhænger af operationernes art og kan fastlægges inden for rammerne af retsforskrifterne for den relevante landbrugssektor. Der bør i den sammenhæng fastsættes en generel regel, ifølge hvilken disse elementer bogføres den dato, hvor den materielle operation, som følger af interventionsforanstaltningen, og de særtilfælde, der skal tages i betragtning, finder sted.

    (10)

    Som følge af betalingsorganernes overordnede ansvar skal disse regelmæssigt og periodisk kontrollere lagrene af produkter under interventionsordningen. For at sikre, at alle betalingsorganer opfylder denne forpligtelse på en ensartet måde, bør det fastsættes, hvor hyppigt der skal foretages kontrol og beholdningsopgørelser, og hvilke almindelige principper der gælder for kontrol og beholdningsopgørelser.

    (11)

    Værdiansættelsen af operationerne vedrørende offentlig oplagring afhænger ligeledes af operationernes art og kan foregå inden for rammerne af retsforskrifterne for den relevante landbrugssektor. Der bør derfor fastlægges en generel regel om, at værdien af køb og salg er lig med summen af de betalinger eller inkasseringer, der er foretaget eller skal foretages i forbindelse med de materielle operationer, og det bør fastsættes, hvilke særregler eller -tilfælde der skal tages i betragtning.

    (12)

    Form og indhold af de dokumenter, der skal meddeles som led i interventionsforanstaltningerne i form af offentlig oplagring, og betingelserne for og bestemmelserne om medlemsstaternes fremsendelse eller opbevaring af disse dokumenter bør fastlægges. Af hensyn til sammenhængen med de regler, som fastsættes på andre områder, der er berørt af finansieringen af den fælles landbrugspolitik, skal de meddelelser og informationsudvekslinger, der er fastsat i denne forordning, foregå på de betingelser og efter de bestemmelser, der er fastlagt i artikel 18 i forordning (EF) nr. 883/2006.

    (13)

    Bestemmelserne i denne forordning erstatter bestemmelserne i Kommissionens forordning (EØF) nr. 411/88 af 12. februar 1988 om den metode og den rentesats, der skal anvendes ved beregningen af finansieringsomkostninger i forbindelse med interventioner i form af opkøb, oplagring og afsætning (4), Kommissionens forordning (EØF) nr. 1643 af 12. juni 1989 om fastsættelse af de faste beløb, der anvendes ved finansieringen af materielle operationer ved offentlig oplagring af landbrugsprodukter (5), Kommissionens forordning (EØF) nr. 2734/89 af 8. september 1989 om fastlæggelse af de oplysninger, der skal lægges til grund ved bestemmelsen af udgifter som følge af anvendelsen af artikel 37, stk. 2, i Rådets forordning (EØF) nr. 822/87, som skal finansieres af EUGFL, Garantisektionen (6), Rådets forordning (EØF) nr. 3492/90 af 27. november 1990 om fastlæggelse af de elementer, der skal tages i betragtning i årsregnskaberne for de interventionsforanstaltninger i form af offentlig oplagring, som finansieres gennem Den Europæiske Udviklings- og Garantifond for Landbruget, Garantisektionen (7), Kommissionens forordning (EØF) nr. 3597/90 af 12. december 1990 om reglerne for bogføring af interventionsforanstaltninger, under hvilke interventionsorganerne opkøber, oplagrer og sælger landbrugsprodukter (8), Kommissionens forordning (EØF) nr. 147/91 af 22. januar 1991 om definition og fastsættelse af tolerancer for svind i landbrugsprodukter på offentlige interventionslagre (9) og Kommissionens Forordning (EF) nr. 2148/96 af 8. november 1996 om regler for evaluering af og kontrol med mængderne af landbrugsprodukter på offentlige interventionslagre (10).

    (14)

    Forordning (EØF) nr. 411/88, (EØF) nr. 1643/89, (EØF) nr. 2734/89, (EØF) nr. 3492/90, (EØF) nr. 3597/90, (EØF) nr. 147/91 og (EF) nr. 2148/96 bør derfor ophæves.

    (15)

    Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Komitéen for Landbrugsfondene —

    UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

    KAPITEL 1

    INTERVENTIONSFORANSTALTNINGER I FORM AF OFFENTLIG OPLAGRING

    Artikel 1

    Formål

    I denne forordning fastsættes betingelser og regler for Den Europæiske Garantifond for Landbrugets (EGFL) finansiering af udgifter til interventionsforanstaltninger i form af offentlig oplagring, de i artikel 6 i forordning (EF) nr. 1290/2005 omhandlede betalingsorganers forvaltning og kontrol af de tilsvarende operationer, bogføringen af de dertil svarende udgifter og indtægter for EGFL og meddelelsen til Kommissionen af dermed forbundne oplysninger og dokumenter.

    Artikel 2

    Betalingsorganets ansvar og forpligtelser

    1.   Betalingsorganerne forvalter og kontrollerer operationerne vedrørende interventionsforanstaltninger i form af offentlig oplagring under deres ansvar på de betingelser, der er fastsat i bilag I og i påkommende tilfælde i retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer, navnlig på grundlag af de minimumsprocentsatser for kontrol, der er fastsat i nævnte bilag.

    De kan uddelegere deres beføjelser på dette område til interventionsorganer, som opfylder de betingelser for godkendelse, der er fastsat i bilag I, punkt 1.C), til Kommissionens forordning (EF) nr. 885/2006 (11), eller intervenere via andre betalingsorganer.

    2.   Betalings- og interventionsorganerne kan, uden at det berører deres generelle ansvar for offentlig oplagring,

    a)

    overdrage forvaltningen af visse offentlige oplagringsforanstaltninger til fysiske eller juridiske personer, som oplagrer landbrugsinterventionsprodukter, i det følgende benævnt »oplagringsvirksomheder«. Hvis dette er tilfældet, foregår denne forvaltning obligatorisk i henhold til oplagringskontrakter på grundlag af de forpligtelser og generelle principper, der er fastsat i bilag II

    b)

    bemyndige fysiske eller juridiske personer til at udføre visse særlige opgaver, der er fastsat i retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer.

    3.   Betalingsorganerne har navnlig følgende forpligtelser for offentlig oplagring:

    a)

    de skal føre et lagerregnskab og finansielle regnskaber for hvert produkt, der er omfattet af en interventionsforanstaltning i form af offentlig oplagring, på grundlag af de operationer, de gennemfører fra den 1. oktober et givet år til den 30. september det følgende år; denne periode benævnes i det følgende »bogføringsåret«

    b)

    de skal føre en liste over de oplagringsvirksomheder, som de har indgået en kontrakt med om offentlig oplagring. Denne liste indeholder henvisninger, som gør det muligt præcist at identificere alle oplagringsstederne, deres kapacitet, numre på lagerhaller, kølerum eller siloer samt planer og skemaer

    c)

    de skal holde de standardkontrakter, der anvendes ved offentlig oplagring, reglerne for oplagringsvirksomhedernes overtagelse, oplagring og udlagring af produkter samt bestemmelserne om oplagringsvirksomhedernes ansvar til rådighed for Kommissionen

    d)

    de skal føre et centralt edb-lagerregnskab med henvisning til alle oplagringssteder, alle produkter og alle mængder og kvaliteter af de forskellige produkter, for hvert produkts vedkommende med angivelse af vægt (eventuelt netto- og bruttovægt) eller mængde

    e)

    de skal gennemføre alle operationer vedrørende oplagring, opbevaring, transport eller overførsel af interventionsprodukter i henhold til EF-retsforskrifterne og den nationale lovgivning, uden at det ansvar, der påhviler køberne, de øvrige betalingsorganer, som intervenerer i forbindelse med en operation, eller de personer, der er bemyndiget dertil, herved indskrænkes

    f)

    de skal året igennem foretage kontrol på de steder, hvor interventionsprodukterne er oplagret. Denne kontrol foretages på vilkårlige tidspunkter og uanmeldt. Under forudsætning af, at formålet med kontrollen ikke derved bringes i fare, kan der dog gives et varsel, som begrænses til det absolutte minimum. Et sådant varsel må, undtagen i behørigt begrundede tilfælde, ikke overstige 24 timer.

    g)

    de skal hvert år foretage en beholdningsopgørelse på de betingelser, der er fastsat i artikel 8.

    Når regnskaberne for offentlig oplagring af et eller flere produkter i en medlemsstat forvaltes af flere betalingsorganer, konsolideres det lagerregnskab og de finansielle regnskaber, der er omhandlet i litra a) og d), på medlemsstatens niveau, inden de tilsvarende oplysninger meddeles Kommissionen.

    4.   Betalingsorganerne træffer alle foranstaltninger til at sikre:

    a)

    at de produkter, der er genstand for EF-interventionsforanstaltninger, opbevares forsvarligt. De kontrollerer mindst en gang om året de oplagrede produkters kvalitet

    b)

    interventionslagrenes integritet.

    5.   Betalingsorganerne giver omgående Kommissionen meddelelse om:

    a)

    tilfælde, hvor en forlængelse af et produkts oplagringsperiode kan føre til, at det forringes

    b)

    mængdemæssige tab eller forringelse af produktet efter naturkatastrofer.

    Når Kommissionen får kendskab til en situation som omhandlet i første afsnit, litra a) eller b), træffes der passende beslutninger

    a)

    hvad angår de situationer, der er omhandlet i nævnte litra a), efter proceduren i artikel 25, stk. 2, i Rådets forordning (EF) nr. 1784/2003 (12) eller, hvor det er relevant, i den tilsvarende artikel i de øvrige forordninger om fælles markedsordninger

    b)

    hvad angår de situationer, der er omhandlet i nævnte litra b), efter proceduren i artikel 41, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1290/2005.

    6.   Betalingsorganerne bærer de finansielle følger af en uhensigtsmæssig opbevaring af det produkt, der er genstand for EF-intervention, især som følge af brug af uegnede oplagringsmetoder. De er finansielt ansvarlige, hvis de ikke opfylder deres forpligtelser, uden at dette indskrænker deres mulighed for at rejse søgsmål over for oplagringsvirksomheden.

    7.   Betalingsorganet giver Kommissionens ansatte og personer, som den har bemyndiget dertil, permanent adgang til regnskaberne for offentlig oplagring og alle dokumenter, kontrakter og filer, der er udarbejdet eller modtaget som led i interventionen, enten elektronisk eller på betalingsorganets hovedsæde.

    8.   Betalingsorganerne fremsender:

    a)

    efter anmodning fra Kommissionen de dokumenter og oplysninger, der er omhandlet i stk. 7, og de supplerende nationale administrative bestemmelser, der er vedtaget med henblik på anvendelse og forvaltning af interventionsforanstaltningerne

    b)

    med de intervaller, der er fastsat i artikel 4, stk. 1, i forordning (EF) nr. 883/2006, oplysningerne om offentlig oplagring på grundlag af modellerne i bilag III til denne forordning.

    Artikel 3

    Interventionsforanstaltninger i form af offentlig oplagring

    Interventionsforanstaltningerne i form af offentlig oplagring kan omfatte køb, oplagring, transport og overførsel af lagre samt salg og anden afhændelse af landbrugsprodukter på de betingelser, der er fastsat i retsforskrifterne for den relevante landbrugssektor og denne forordning.

    Artikel 4

    Finansiering af interventionsudgifter inden for rammerne af offentlige oplagringsoperationer

    1.   Som led i den offentlige oplagring, der er omhandlet i artikel 3, finansierer EGFL følgende interventionsudgifter, forudsat at der ikke er fastsat tilsvarende udgifter i retsforskrifterne for den relevante landbrugssektor:

    a)

    finansielle omkostninger for de af medlemsstaterne tilvejebragte midler til køb af produkter ifølge de beregningsregler, der er fastsat i bilag IV

    b)

    udgifter til de materielle operationer som følge af køb, salg eller enhver anden afhændelse af produkterne (indlagring, oplagring og udlagring af de offentligt oplagrede produkter), jf. bilag V, på grundlag af faste beløb, der er de samme for hele EF, og som er beregnet ifølge de regler, der er fastsat i bilag VI

    c)

    udgifter til materielle operationer, som ikke nødvendigvis har tilknytning til køb, salg eller enhver anden afhændelse af produkterne, på grundlag af faste eller ikke-faste beløb i henhold til de bestemmelser, som Kommissionen inden for rammerne af retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer har fastsat for disse produkter, og de bestemmelser, som er fastsat i bilag VII

    d)

    nedskrivning af de oplagrede produkter ifølge de beregningsregler, der er fastsat i bilag VIII

    e)

    forskelle (gevinster og tab) mellem produkternes regnskabsmæssige værdi og deres salgspris eller forskelle som følge af andre forhold.

    2.   For medlemsstater, der ikke tilhører eurozonen, omregnes de udgifter, der er omhandlet i stk. 1, litra b) og c), i denne artikel, og som beregnes på grundlag af beløb, der er fastsat i euro, og de udgifter eller indtægter, der afholdes eller oppebæres i national valuta i henhold til denne forordning, alt efter omstændighederne til national valuta eller euro på grundlag af den seneste vekselkurs, der er fastsat af Den Europæiske Centralbank inden det bogføringsår, hvor operationerne registreres i betalingsorganets regnskaber, jf. dog de særlige regler og udløsende begivenheder, der er fastsat i bilagene til denne forordning eller landbrugslovgivningen, særlig artikel 3, stk. 1, og artikel 5, stk. 1, i Kommissionens forordning (EF) nr. 2808/98 (13). Denne vekselkurs anvendes ligeledes på bogføringen i de forskellige særlige tilfælde, der er omhandlet i artikel 7, stk. 1, i denne forordning.

    For bogføringsåret 2007 anvender de medlemsstater, der er omhandlet i artikel 2, stk. 2, andet afsnit, i forordning (EF) nr. 883/2006, dog de vekselkurser, der er omhandlet i artikel 13 i denne forordning.

    KAPITEL 2

    BOGFØRING AF OFFENTLIGE OPLAGRINGSOPERATIONER

    Artikel 5

    Indholdet af det offentlige lagerregnskab, der skal føres af betalingsorganerne

    1.   Det lagerregnskab, der er fastsat i artikel 2, stk. 3, litra a), indeholder særskilt hver af følgende kategorier:

    a)

    konstaterede produktmængder ved indlagring og udlagring med eller uden fysisk flytning

    b)

    mængder, der er anvendt under ordningen for gratis uddeling til de socialt dårligst stillede personer i henhold til Rådets forordning (EØF) nr. 3730/87 (14) og bogført i henhold til artikel 5 i Kommissionens forordning (EØF) nr. 3149/92 (15), med særskilt angivelse af mængder, der overføres til en anden medlemsstat

    c)

    mængder, der er gjort til genstand for prøveudtagning, med særskilt angivelse af prøveudtagninger foretaget af køberne

    d)

    mængder, der efter besigtigelse som led i den årlige beholdningsopgørelse eller i forbindelse med kontrol efter interventionsovertagelsen ikke længere kan ompakkes, og som gøres til genstand for underhåndssalg

    e)

    mængder, der mangler af identificerbare eller ikke-identificerbare årsager, herunder mankoer svarende til lovlige tolerancer

    f)

    forringede mængder

    g)

    overskudsmængder

    h)

    mankoer, der overskrider tolerancerne

    i)

    indlagrede mængder, som viser sig ikke at opfylde betingelserne, og hvis overtagelse derfor afvises

    j)

    oplagrede nettomængder ved udgangen af hver måned eller ved bogføringsårets udgang, som overføres til den følgende måned eller det følgende bogføringsår.

    2.   De finansregnskaber, der er fastsat i artikel 2, stk. 3, litra a), indeholder:

    a)

    værdien af de mængder, der er omhandlet i stk. 1, litra a), i denne artikel, med særskilt angivelse af værdien af de købte mængder og de solgte mængder

    b)

    den regnskabsmæssige værdi af de mængder, der er anvendt eller overtaget under den ordning for gratis uddeling, der er omhandlet i stk. 1, litra b), i denne artikel

    c)

    finansielle omkostninger, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, litra a)

    d)

    udgifter til materielle operationer, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, litra b) og c)

    e)

    beløb som følge af de nedskrivninger, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, litra d)

    f)

    beløb, der er opkrævet eller inddrevet hos sælgere, købere og oplagringsvirksomheder, med undtagelse af de beløb, der er omhandlet i artikel 11, stk. 2

    g)

    beløb hidrørende fra underhåndssalg foretaget efter den årlige beholdningsopgørelse eller efter kontrollen, når produkterne er overtaget på interventionslagrene

    h)

    tab og gevinster i forbindelse med udlagring af produkter under hensyn til de i litra e) i dette stykke omhandlede nedskrivninger

    i)

    andre debet- og kreditelementer, bl.a. svarende til de mængder, der er omhandlet i stk. 1, litra c)-g), i denne artikel

    j)

    den gennemsnitlige regnskabsmæssige værdi, alt efter omstændighederne udtrykt i tons eller hektoliter.

    Artikel 6

    Bogføring

    1.   De elementer, der er omhandlet i artikel 5, bogføres med de mængder, værdier, beløb og gennemsnit, som betalingsorganerne rent faktisk har konstateret, eller med værdier og beløb beregnet på grundlag af de faste beløb, som Kommissionen har fastsat.

    2.   De konstateringer og beregninger, der er omhandlet i stk. 1, foretages med forbehold af, at følgende regler efterleves:

    a)

    udlagringsomkostninger for mængder, hvor der er konstateret mangler eller forringelser i henhold til reglerne i bilag X og XII, medregnes kun med de mængder, der rent faktisk er solgt og udlagret

    b)

    mængder, der er registreret som mankoer ved en overførsel mellem medlemsstater, betragtes ikke som indlagrede i bestemmelsesmedlemsstaten, og der indrømmes ingen faste indlagringsomkostninger

    c)

    ved transport eller overførsel medregnes de ind- og udlagringsomkostninger, der fastsættes som et fast beløb med henblik herpå, medmindre de pågældende omkostninger ifølge EF-reglerne anses for at udgøre en integrerende del af transportomkostningerne

    d)

    medmindre EF-reglerne indeholder særlige bestemmelser, medregnes beløb hidrørende fra salg af forringede produkter og eventuelle andre beløb, som er modtaget i den sammenhæng, ikke i EGFL's regnskab

    e)

    eventuelt fastlagte overskudsmængder bogføres med et negativt beløb under mankoerne i lageropgørelsen og -bevægelserne. Disse mængder medregnes ved fastlæggelsen af de mængder, der overstiger tolerancen

    f)

    andre stikprøver end dem, der udtages af køberne, bogføres i overensstemmelse med bilag XII, punkt 2a).

    3.   Korrektioner, som Kommissionen foretager vedrørende de elementer, der er omhandlet i artikel 5, for det igangværende bogføringsår, meddeles Komitéen for Landbrugsfondene. De kan meddeles medlemsstaterne i forbindelse med en beslutning om månedlig betaling eller, dersom en sådan ikke træffes, beslutningen om regnskabsafslutning. Betalingsorganerne bogfører dem på de betingelser, der er fastsat i nævnte beslutning.

    Artikel 7

    Datoer for bogføring af udgifter og indtægter og flytning af produkter

    1.   De forskellige udgifts- og indtægtselementer bogføres på den dato, hvor den materielle operation som følge af interventionsforanstaltningen finder sted.

    Dog anvendes følgende datoer i nedenstående tilfælde:

    a)

    den dato, hvor den oplagringskontrakt, der er omhandlet i artikel 9, stk.2, i Kommissionens forordning (EF) nr. 1262/2001 (16), træder i kraft, for så vidt angår hvidt sukker og råsukker, for mængder, der er overtaget i medfør af en oplagringskontrakt, som inden lagrenes overførsel er indgået mellem den bydende og betalingsorganet

    b)

    inkasseringsdatoen, for så vidt angår opkrævede eller inddrevne beløb, der er omhandlet i artikel 5, stk. 2, litra f) og g)

    c)

    datoen for den faktiske betaling af omkostningerne ved materielle operationer, når disse omkostninger ikke er dækket af faste beløb.

    2.   De forskellige elementer, der vedrører fysisk flytning af produkterne og forvaltning af lagrene, bogføres på den dato, hvor den materielle operation som følge af interventionsforanstaltningen finder sted.

    Dog anvendes følgende datoer i nedenstående tilfælde:

    a)

    datoen for betalingsorganets overtagelse af produkterne i henhold til den relevante forordning om den fælles markedsordning, for så vidt angår mængder, der indlagres på offentligt lager uden ændring af oplagringssted

    b)

    datoen for konstateringen af de faktiske omstændigheder, for så vidt angår mankoer eller forringede mængder og overskudsmængder

    c)

    datoen for den faktiske udlagring af produkterne, for så vidt angår underhåndssalg af produkter, som det ikke længere er muligt at ompakke efter besigtigelse som led i den årlige beholdningsopgørelse eller i forbindelse med kontrol efter interventionsovertagelsen, og som forbliver på lageret

    d)

    bogføringsårets afslutning, for så vidt angår eventuelle tab, der overstiger tolerancen.

    Artikel 8

    Beholdningsopgørelse

    1.   Betalingsorganerne udarbejder i løbet af hvert bogføringsår en beholdningsopgørelse for hvert produkt, som har været genstand for EF-intervention.

    De sammenholder beholdningsopgørelsens resultater med de regnskabsmæssige data. De mængdemæssige forskelle, der konstateres, og de beløb, som følger af de kvalitative forskelle, der påvises under kontrollen, bogføres i henhold til artikel 9, stk. 1, litra b) og c).

    2.   Mankoer som følge af normale oplagringsoperationer er omfattet af de tolerancer, der er fastsat i bilag XI, og svarer til forskellen mellem på den ene side de teoretiske lagre, der følger af den regnskabsmæssige beholdningsopgørelse, og på den anden side det faktiske lager opgjort på grundlag af den beholdningsopgørelse, der er fastsat i stk. 1, eller det regnskabsmæssige lager, der står tilbage, når det faktiske lager i en lagerbygning er opbrugt.

    KAPITEL 3

    VÆRDIANSÆTTELSE I REGNSKABERNE

    Artikel 9

    Værdiansættelse af offentlige oplagringsoperationer

    1.   Værdien af køb og salg er lig med summen af de betalinger eller inkasseringer, der foretages eller skal foretages i forbindelse med materielle operationer, medmindre der er fastsat særlige bestemmelser, som er omhandlet i denne artikel, og med forbehold af bestemmelserne i:

    a)

    bilag IX, hvad angår destillater (blandet alkohol)

    b)

    bilag X, hvad angår mankoer

    c)

    bilag XII, hvad angår forringede eller ødelagte produkter

    d)

    bilag XIII, hvad angår indlagrede produkter, hvis overtagelse er afvist.

    2.   Købsværdien fastlægges for de indlagrede produktmængder på grundlag af interventionsprisen under hensyn til de forhøjelser, godtgørelser, fradrag, procentsatser og koefficienter, der skal anvendes på interventionsprisen i forbindelse med opkøbet af produktet i henhold til de kriterier, der er fastsat i retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer.

    I de tilfælde og situationer, der er omhandlet i bilag X og bilag XII, punkt 2a) og 2c), tages der dog ikke hensyn til forhøjelser, godtgørelser, fradrag, procentsatser og koefficienter.

    3.   Omkostninger, som i overensstemmelse med EF-bestemmelserne er betalt eller opkrævet ved købet af produkterne, og som vedrører de materielle operationer, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, litra c), medregnes som udgifter eller indtægter vedrørende tekniske omkostninger adskilt fra købsprisen.

    4.   I de finansregnskaber, der er omhandlet i artikel 5, stk. 2, ansættes de produktmængder, der er oplagret ved bogføringsårets udgang, og som skal overføres til det følgende bogføringsår, til deres gennemsnitlige regnskabsmæssige værdi (overførselspris), som fastlægges i månedsregnskabet for den sidste måned i bogføringsåret.

    5.   Oplagrede mængder, som viser sig ikke at opfylde betingelserne for oplagringen, bogføres på udlagringstidspunktet som et salg til den pris, som de blev købt for.

    Hvis betingelserne for at anvende bilag X, litra b), imidlertid er opfyldt på tidspunktet for den fysiske udlagring af et produkt, skal Kommissionen i forvejen høres vedrørende produktets udlagring.

    6.   Når en konto udviser en kreditsaldo, fratrækkes denne udgifterne i det igangværende bogføringsår.

    7.   Hvis de faste beløb, betalingsfristerne, rentesatserne eller andre beregningselementer ændres efter den første dag i en måned, anvendes de nye elementer med virkning fra den følgende måneds materielle operationer.

    KAPITEL 4

    FINANSIEREDE BELØB OG UDGIFTS- OG INDTÆGTSANMELDELSER

    Artikel 10

    Finansieret beløb

    1.   Det beløb, som skal finansieres i forbindelse med de interventionsforanstaltninger, der er omhandlet i artikel 3, fastsættes på grundlag af de regnskaber, der oprettes og føres af betalingsorganerne i henhold til artikel 2, stk. 3, litra a), og i hvilke der henholdsvis foretages debitering og kreditering af de forskellige udgifts- og indtægtselementer, der er omhandlet i artikel 5, i påkommende tilfælde under hensyn til de udgiftsbeløb, der fastsættes inden for rammerne af retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer.

    2.   Betalingsorganet sender inden for de frister, der er fastsat i artikel 4, stk. 1, litra c), i forordning (EF) nr. 883/2006 og i artikel 7, stk. 2, i forordning (EF) nr. 883/2006, hver måned og hvert år elektronisk Kommissionen de oplysninger, der er nødvendige til finansiering af udgifterne til offentlig oplagring, og regnskaberne over udgifterne til og indtægterne fra offentlig oplagring i form af skemaer (e. FAUDIT-skemaer), som der er fastsat modeller til i bilag III til nærværende forordning.

    Artikel 11

    Udgifts- og indtægtsanmeldelser

    1.   EGFL's finansiering er lig med de udgifter, der er beregnet på grundlag af de elementer, som er meddelt af betalingsorganet, med fradrag af eventuelle indtægter fra interventionsforanstaltningerne, valideret via det edb-system, Kommissionen har indført, og anført i betalingsorganets udgiftsanmeldelse, jf. artikel 6 i forordning (EF) nr. 883/2006.

    2.   Beløb, der inddrives som følge af uregelmæssigheder eller forsømmelighed i henhold til artikel 32, stk. 1, i forordning (EF) nr. 1290/2005, og beløb, som opkræves eller inddrives hos sælgere, købere og oplagringsvirksomheder, som opfylder kriterierne i artikel 12 i forordning (EF) nr. 883/2006, anmeldes til EGFL's budget på de betingelser, der er fastsat i artikel 4, stk. 2, litra a), i nævnte forordning.

    KAPITEL 5

    INFORMATIONSUDVEKSLING OG DOKUMENTER

    Artikel 12

    Edb-systemer

    Meddelelser og informationsudvekslinger i henhold til denne forordning og fastlæggelse af de dokumenter, som der er fastsat modeller til i bilag III, finder sted via edb-systemer, der gør en sikret elektronisk udveksling mulig på de betingelser og efter de bestemmelser, der er fastsat i artikel 18 i forordning (EF) nr. 883/2006.

    KAPITEL 6

    OVERGANGSBESTEMMELSER OG AFSLUTTENDE BESTEMMELSER

    Artikel 13

    Overgangsbestemmelser

    1.   For de medlemsstater, som ikke tilhører eurozonen, omregnes værdien af de nettomængder, der overføres fra bogføringsåret 2006 til bogføringsåret 2007, med fradrag af den anden nedskrivning ved udgangen af bogføringsåret 2006 til euro på grundlag af den seneste vekselkurs, der er fastsat af Den Europæiske Centralbank inden bogføringsåret 2007.

    2.   Når en medlemsstat, som ikke tilhører eurozonen, vedbliver med at føre sine regnskaber for bogføringsåret 2007 i national valuta i henhold til artikel 2, stk. 2, andet afsnit, i forordning (EF) nr. 883/2006, anvendes følgende vekselkurser i løbet af og ved afslutningen af dette bogføringsår:

    a)

    den seneste vekselkurs, der er fastsat af Den Europæiske Centralbank inden bogføringsåret 2007, ved omregning til national valuta af

    faste beløb vedrørende de udgifter, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, litra b) og c), i denne forordning

    værdien af mankoer, som overskrider tolerancerne for oplagring og forarbejdning, og som er omhandlet i bilag X, punkt a), til denne forordning

    værdien af forringede eller ødelagte mængder efter skader, der er omhandlet i bilag XII, punkt 2a), til denne forordning

    værdien af andre stikprøver end dem, der udtages af køberne, omhandlet i artikel 6, stk. 2, litra f), i denne forordning

    faste beløb vedrørende de afviste mængder, der er omhandlet i bilag XIII, punkt 1a) og b), til denne forordning

    b)

    den seneste vekselkurs, der er fastsat af Den Europæiske Centralbank inden den første dag i hvert kvartal i bogføringsåret 2007 begyndende med den 1. oktober 2006, ved omregning til national valuta af

    værdien af mankoer som følge af tyveri eller af andre identificerbare årsager, der er omhandlet i bilag X, punkt a), til denne forordning

    værdien af mankoer som følge af overførsel eller transport, der er omhandlet i bilag X, punkt c), til denne forordning

    værdien af forringede eller ødelagte mængder som følge af utilfredsstillende opbevaringsforhold, der er omhandlet i bilag XII, punkt 2c), til denne forordning

    c)

    den seneste vekselkurs, der er fastsat af Den Europæiske Centralbank inden bogføringsåret 2008, ved omregning til euro af værdien af de nettomængder, der overføres fra bogføringsåret 2007 til bogføringsåret 2008, med fradrag af den anden nedskrivning ved udgangen af bogføringsåret 2007.

    Artikel 14

    Ophævelse

    Forordning (EØF) nr. 411/88, (EØF) nr. 1643/89, (EØF) nr. 2734/89, (EØF) nr. 3492/90, (EØF) nr. 3597/90, (EØF) nr. 147/91 og (EF) nr. 2148/96 ophæves med virkning fra den 1. oktober 2006.

    Henvisninger til de ophævede forordninger gælder som henvisninger til nærværende forordning og læses efter sammenligningstabellerne i bilag XVI.

    Artikel 15

    Ikrafttræden

    Denne forordning træder i kraft på syvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Den anvendes fra den 1. oktober 2006.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 21. juni 2006.

    På Kommissionens vegne

    Mariann FISCHER BOEL

    Medlem af Kommissionen


    (1)  EFT L 216 af 5.8.1978, s. 1. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 695/2005 (EUT L 114 af 4.5.2005, s. 1).

    (2)  EUT L 209 af 11.8.2005, s. 1. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 320/2006 (EUT L 58 af 28.2.2006, s. 42).

    (3)  Se side 1 i denne EUT.

    (4)  EFT L 40 af 13.2.1988, s. 25. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 956/2005 (EUT L 164 af 24.6.2005, s. 8).

    (5)  EFT L 162 af 13.6.1989, s. 12. Senest ændret ved forordning (EØF) nr. 269/91 (EFT L 28 af 2.2.1991, s. 22).

    (6)  EFT L 263 af 9.9.1989, s. 16.

    (7)  EFT L 337 af 4.12.1990, s. 3.

    (8)  EFT L 350 af 14.12.1990, s. 43. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 1392/97 (EFT L 190 af 19.7.1997, s. 22).

    (9)  EFT L 17 af 23.1.1991, s. 9. Senest ændret ved forordning (EØF) nr. 652/92 (EFT L 70 af 17.3.1992, s. 5).

    (10)  EFT L 288 af 9.11.1996, s. 6. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 808/1999 (EFT L 102 af 17.4.1999, s. 70).

    (11)  Se side 90 i denne EUT.

    (12)  EUT L 270 af 21.10 2003, s. 78.

    (13)  EFT L 349 af 24.12.1998, s. 36.

    (14)  EFT L 352 af 15.12.1987, s. 1.

    (15)  EFT L 313 af 30.10.1992, s. 50.

    (16)  EFT L 178 af 30.6.2001, s. 48.


    LISTE OVER BILAG

    BILAG I

    FORPLIGTELSER FOR BETALINGSORGANER OG PROCEDURER FOR FYSISK INSPEKTION, jf. artikel 2, stk. 3

    BILAG II

    FORPLIGTELSER OG GENERELLE PRINCIPPER FOR OPLAGRINGSVIRKSOMHEDERS ANSVAR, SOM SKAL MEDTAGES I OPLAGRINGSKONTRAKTEN MELLEM ET BETALINGSORGAN OG EN OPLAGRINGSVIRKSOMHED, jf. artikel 2, stk. 2

    BILAG III

    OPLYSNINGER, DER SKAL SENDES AF MEDLEMSSTATERNE i henhold til artikel 10, stk. 2, via det edb-system, der er omhandlet i artikel 12 (e.faudit-skemaer)

    BILAG IV

    BEREGNING AF FINANSIELLE OMKOSTNINGER, jf. artikel 4, stk. 1, litra a), + TILLÆG vedrørende referencerentesatserne

    BILAG V

    MATERIELLE OPERATIONER PÅ GRUNDLAG AF FASTE BELØB, jf. artikel 4, stk. 1, litra b)

    BILAG VI

    FASTE BELØB FOR EF, jf. artikel 4, stk. 1, litra b)

    BILAG VII

    SÆRLIGE ELEMENTER, DER SKAL TAGES I BETRAGTNING VEDRØRENDE UDGIFTER OG INDTÆGTER I FORBINDELSE MED VISSE PRODUKTER

    BILAG VIII

    NEDSKRIVNING AF PRODUKTER PÅ LAGER, jf. artikel 4, stk. 1, litra d)

    BILAG IX

    VÆRDIANSÆTTELSE AF LAGRE AF DESTILLATER (BLANDET ALKOHOL)

    BILAG X

    VÆRDIANSÆTTELSE AF MANKOER

    BILAG XI

    TOLERANCER

    BILAG XII

    VÆRDIANSÆTTELSE AF LAGRE AF FORRINGEDE ELLER ØDELAGTE MÆNGDER

    BILAG XIII

    REGNSKABSMÆSSIGE REGLER FOR INDLAGREDE PRODUKTER, HVIS OVERTAGELSE ER AFVIST

    BILAG XIV

    MODEL TIL OPLAGRINGSVIRKSOMHEDENS MÅNEDSOPGØRELSE TIL BETALINGSORGANET

    BILAG XV

    MODEL TIL OPLAGRINGSVIRKSOMHEDENS ÅRSOPGØRELSE TIL BETALINGSORGANET

    BILAG XVI

    SAMMENLIGNINGSTABEL

    BILAG I

    FORPLIGTELSER FOR BETALINGSORGANER OG PROCEDURER FOR FYSISK INSPEKTION, jf. artikel 2, stk. 3

    A.   BETALINGSORGANERNES FORPLIGTELSER

    I.   Kontrol

    1.   Hyppighed og repræsentativitet

    Hvert oplagringssted kontrolleres efter bestemmelserne i punkt B mindst én gang pr. år, især med hensyn til:

    proceduren for indsamling af oplysninger om offentlig oplagring

    afstemning af de regnskabsoplysninger, som oplagringsvirksomheden har på stedet, med de oplysninger, der er fremsendt til betalingsorganet

    den fysiske tilstedeværelse på lageret af de mængder, som er opført i oplagringsvirksomhedens regnskabsopgørelser, som tjente som grundlag for den sidste af oplagringsvirksomheden fremsendte månedsopgørelse, og som anslås visuelt eller, hvis mængden drages i tvivl, eller der fremsættes indsigelse, fastslås ved vejning eller måling

    de oplagrede produkters sunde og sædvanlige handelskvalitet.

    Den fysiske tilstedeværelse fastslås ved en tilstrækkeligt repræsentativ fysisk inspektion, der mindst vedrører procentdelene i punkt B, og som gør det muligt at konkludere, at samtlige mængder, der er opført i lagerregnskabet, rent faktisk er til stede på lageret.

    Kvalitetskontrollen foretages visuelt, olfaktivt og/eller organoleptisk og i tvivlstilfælde ved hjælp af tilbundsgående analyser.

    2.   Supplerende kontrol

    Konstateres der en afvigelse under den fysiske inspektion, skal en yderligere procentdel af de interventionsoplagrede mængder inspiceres efter samme metode. Inspektionen omfatter om nødvendigt vejning af samtlige produkter, der er oplagret under det vareparti eller i den lagerbygning, der kontrolleres.

    II.   Kontrolprotokoller

    1.   Betalingsorganets interne kontrolorgan eller det af dette bemyndigede organ udfærdiger en protokol vedrørende hver af de fysisk foretagne kontroller eller inspektioner.

    2.   Protokollen indeholder mindst følgende elementer:

    a)

    angivelse af oplagringsvirksomheden, den besøgte lagerbygnings adresse og de kontrollerede varepartier

    b)

    dato og klokkeslæt for påbegyndelse og afslutning af kontrollen

    c)

    det sted, hvor kontrollen foretages, og en beskrivelse af oplagrings-, emballage- og adgangsbetingelserne

    d)

    fuldstændig angivelse af identiteten af de personer, der foretager kontrollen, og af deres stilling og bemyndigelse

    e)

    foretagne kontrolforanstaltninger og anvendte volumenmålebestemmelser såsom målemetoder, foretagne beregninger og opnåede mellemresultater og endelige resultater samt konklusionerne heraf

    f)

    for hvert parti eller hver kvalitet, der er oplagret i lagerbygningen, angives den i betalingsorganets regnskaber anførte mængde, den i lagerbygningens regnskaber anførte mængde og eventuelle forskelle mellem disse to regnskaber

    g)

    for hvert parti eller hver kvalitet, der er fysisk kontrolleret, angives de oplysninger, der er omhandlet i litra f), samt den på stedet konstaterede mængde og eventuelle uoverensstemmelser, partiets eller kvalitetens nummer, paller, kasser, siloer eller andre beholdere, vægt (eventuelt netto- og bruttovægt) eller volumen

    h)

    oplagringsvirksomhedens erklæringer i tilfælde af forskelle eller uoverensstemmelser

    i)

    sted, dato og underskrift for den person, der har udfærdiget protokollen, samt for oplagringsvirksomheden eller dennes repræsentant

    j)

    eventuel udvidet kontrol i tilfælde af afvigelse med angivelse af procentdelen af de oplagrede mængder, der har været omfattet af den udvidede kontrol, de konstaterede forskelle og de afgivne forklaringer.

    3.   Protokollerne sendes straks til chefen for den tjeneste, der er ansvarlig for betalingsorganets regnskabsføring. Straks efter modtagelsen af protokollen korrigeres betalingsorganets regnskab for de konstaterede forskelle og uoverensstemmelser.

    4.   Protokollerne opbevares i betalingsorganets hovedsæde, og Kommissionens ansatte og de personer, der er bemyndiget af den, skal have adgang dertil.

    5.   Betalingsorganet udarbejder et sammenfattende dokument, som skal indeholde oplysning om:

    de foretagne kontroller med særskilt angivelse af fysiske inspektioner (kontrol af beholdningsopgørelser)

    de kontrollerede mængder

    de konstaterede afvigelser og årsagerne til disse afvigelser fra måneds- og årsopgørelserne.

    De kontrollerede mængder og de konstaterede afvigelser anføres for hvert af de pågældende produkter i masse eller i volumen samt i procent af de samlede oplagrede mængder.

    I dette sammenfattende dokument anføres særskilt den kontrol, der foretages for at efterprøve de oplagrede produkters kvalitet. Det fremsendes til Kommissionen samtidig med de årsregnskaber, der er omhandlet i artikel 8, stk. 1, litra c), nr. iii), i forordning (EF) nr. 1290/2005.

    Det sammenfattende dokument udarbejdes og fremsendes første gang til Kommissionen vedrørende bogføringsåret 2006.

    B.   PROCEDURE FOR FYSISK INSPEKTION I DEN FÆLLES LANDBRUGPOLITIKS ENKELTSEKTORER SOM LED I DEN KONTROL, DER ER FASTSAT I PUNKT A

    I.   Smør

    1.   Der udvælges med henblik på kontrol partier svarende til mindst 5 % af den samlede mængde, der er oplagret som led i offentlig intervention. Udvælgelsen forberedes inden besøget på lageret på grundlag af betalingsorganets regnskabsoplysninger, men meddeles ikke oplagringsvirksomheden.

    2.   Kontrollen på stedet af tilstedeværelsen af de udvalgte partier og partiernes sammensætning finder sted ved:

    identifikation af kontrolnumre for partier og kasser ved hjælp af opkøbs- eller indlagringsbeviser

    vejning af paller (1 ud af 10) og kasser (1 pr. palle)

    besigtigelse af indholdet af en kasse (1 ud af 5 paller)

    emballagens tilstand.

    3.   Beskrivelsen af de fysisk inspicerede partier og de konstaterede mangler optages i kontrolprotokollen.

    II.   Skummetmælkspulver

    1.   Der udvælges med henblik på kontrol partier svarende til mindst 5 % af den mængde, der er oplagret som led i offentlig intervention. Udvælgelsen forberedes inden besøget på lageret på grundlag af betalingsorganets regnskabsoplysninger, men meddeles ikke oplagringsvirksomheden.

    2.   Kontrollen på stedet af tilstedeværelsen af de udvalgte partier og partiernes sammensætning finder sted ved:

    identifikation af kontrolnumre for partier og sække ved hjælp af opkøbs- eller indlagringsbeviser

    vejning af paller (1 ud af 10) og sække (1 ud af 10)

    besigtigelse af indholdet af en sæk (1 ud af 5 paller)

    emballagens tilstand.

    3.   Beskrivelsen af de fysisk inspicerede partier og de konstaterede mangler optages i kontrolprotokollen.

    III.   Korn

    1.   Procedure for fysisk inspektion

    a)

    Udvælgelse af de siloer eller rum, der skal kontrolleres, svarende til mindst 5 % af den samlede mængde korn eller ris, der er oplagret som led i offentlig intervention.

    Udvælgelsen forberedes på grundlag af de disponible oplysninger i betalingsorganets lagerregnskab, men meddeles ikke oplagringsvirksomheden.

    b)

    Fysisk inspektion:

    kontrol af tilstedeværelsen af korn eller ris i de udvalgte siloer eller rum

    identifikation af kornet eller risen

    kontrol af oplagringsvilkårene og af de oplagrede produkters kvalitet på de betingelser, der er fastsat i artikel 10, stk. 2, i Kommissionens forordning (EF) nr. 824/2000 (1), hvad angår korn, og i artikel 11 i Kommissionens forordning (EF) nr. 708/1998 (2), hvad specifikt angår ris

    sammenligning af kornets eller risens oplagringssted og identitet med oplysningerne i lagerregnskabet for lagerbygningen

    evaluering af de oplagrede mængder efter en metode, der på forhånd er godkendt af betalingsorganet, og hvoraf en beskrivelse skal overlades til organets hovedsæde.

    c)

    En lagerbygningsplan og et rummålsdokument for hver silo eller hvert lagerrum skal stå til rådighed på hvert oplagringssted.

    Kornet eller risen skal i hver lagerbygning være oplagret på en sådan måde, at der kan foretages volumenkontrol.

    2.   Behandling af konstaterede forskelle

    Der tolereres en forskel ved volumenkontrollen af produktmængden.

    De regler, der er fastsat i bilag II, punkt II, finder således anvendelse, når vægten af det oplagrede produkt, som konstateres i forbindelse med en fysisk inspektion, afviger fra den bogførte vægt med mindst 5 % for korn og mindst 6 % for ris ved oplagring i højsilo og oplagring i planlager.

    I tilfælde af oplagring af korn eller ris i lagerbygning kan der tages hensyn til de mængder, der blev anslået ved vejningen ved indlagringen, i stedet for de mængder, som en volumenevaluering medfører, når volumenevalueringen ikke giver den ønskede præcisionsgrad, og afvigelsen mellem de to værdier ikke er for stor.

    Betalingsorganet gør på eget ansvar brug af denne mulighed, hvis omstændighederne i de enkelte tilfælde berettiger hertil. Det anfører det i kontrolprotokollen på grundlag af følgende vejledende model:

    (Vejledende model)

    KORN - LAGERKONTROL

    Produkt:

    Oplagringsvirksomhed:

    Lager, højsilo:

    Nr.:

    Dato:

    Parti

    Mængde ifølge lagerregnskab:


    A.   Lagre i silo

    Rum nr.

    Volumen ifølge planm3 (A)

    Ikke udnyttet volumenm3 (B)

    Oplagret kornmængde m3 (A – B)

    Konstateret vægt kg/hl = 100

    Kornets eller risens vægt

     

     

     

     

     

     

     

    (A) i alt …


    B.   Lagre på planlager

     

    Rum nr.

    Rum nr.

    Rum nr.

    Udnyttet areal: …

    … m2

    … m3

    … m2

    … m3

    … m2

    … m3

    Højde: …

    … m

    … m

    … m

    Korrektioner: …

     

    … m3

     

    … m3

     

    … m3

    Volumen: …

    … m3

    … m3

    … m3

    Vægt: …

    … kg/hl

    … kg/hl

    … kg/hl

    Vægt i alt: …

    … tons

    … tons

    … tons

     

    (B) i alt: …

     

    Vægt i alt på lager: …

     

    Forskel i forhold til regnskabsvægt: …

     

    I procent: …

    …, den …

     

     

    Betalingsorganets inspektør:

    (Stempel og underskrift)

    IV.   Alkohol

    1.   Der udvælges med henblik på kontrol beholdere svarende til mindst 5 % af den samlede mængde, der er oplagret som led i offentlig intervention. Udvælgelsen forberedes inden besøget i lagerbygningen på grundlag af betalingsorganets regnskabsoplysninger, men meddeles ikke oplagringsvirksomheden.

    2.   Kontrol af toldplomber, hvis sådanne er foreskrevet i de nationale regler.

    3.   Kontrollen på stedet af beholdernes tilstedeværelse og indhold finder sted ved:

    identifikation af beholderne efter nummer og alkoholtype

    sammenligning af beholdernes identitet og indhold med oplysningerne i lagerregnskabet for lagerbygningen og i betalingsorganets bøger

    organoleptisk kontrol af tilstedeværelsen af alkohol, alkoholtype og alkoholmængde i beholderne

    undersøgelse af oplagringsbetingelserne ved besigtigelse af andre beholdere.

    4.   Beskrivelsen af de fysisk inspicerede beholdere og de konstaterede mangler optages i kontrolprotokollen.

    V.   Oksekød

    1.   Der udvælges med henblik på kontrol partier svarende til mindst 5 % af den samlede mængde, der er oplagret som led i offentlig intervention. Udvælgelsen forberedes inden besøget på lageret på grundlag af betalingsorganets regnskabsoplysninger, men meddeles ikke oplagringsvirksomheden.

    2.   Kontrollen på stedet af de valgte partiers tilstedeværelse og indhold finder for udbenet kød sted ved:

    identifikation af partierne og pallerne og kontrol af antallet af kasser

    kontrol af vægten af 10 % af pallerne eller containerne

    kontrol af vægten af 10 % af kasserne på hver vejet palle

    besigtigelse af disse kassers indhold og den tilstand, som emballagen i kassen befinder sig i.

    Ved udvælgelsen af pallerne skal der tages hensyn til de forskellige oplagrede udskæringstyper.

    3.   Beskrivelsen af de fysisk inspicerede partier og de konstaterede mangler optages i kontrolprotokollen.

    VI.   Sukker i løs afladning (3)

    1.   Procedure for fysisk inspektion af offentlige sukkerlagre fra produktionsåret 2006/2007

    a)

    Udvælgelse af de siloer eller rum, der skal kontrolleres, svarende til mindst 5 % af den samlede mængde sukker i løs afladning, der er oplagret under offentlig intervention.

    Udvælgelsen forberedes på grundlag af oplysningerne i betalingsorganets lagerregnskaber, men meddeles ikke oplagringsvirksomheden.

    b)

    Fysisk inspektion:

    kontrol af tilstedeværelsen af sukker i løs afladning i de udvalgte siloer eller rum

    sammenligning af oplagringsvirksomhedens og betalingsorganets regnskabsoplysninger

    identifikation af sukkeret i løs afladning

    kontrol af oplagringsbetingelserne og sammenligning af oplagringsstedet og identiteten for sukkeret i løs afladning med oplagringsvirksomhedens regnskabsoplysninger

    evaluering af de oplagrede mængder efter en metode, der på forhånd er godkendt af betalingsorganet, og hvoraf en detaljeret beskrivelse skal overlades til organets hovedsæde.

    c)

    Der skal på hvert oplagringssted foreligge en lagerbygningsplan og et rummålsdokument for hver silo eller hvert lagerrum.

    Sukkeret i løs afladning skal være oplagret på en sådan måde, at der kan foretages volumenkontrol.

    2.   Procedure for fysisk inspektion af offentlige sukkerlagre fra produktionsårene 2004/2005 og 2005/2006

    a)

    Hvis det ikke er muligt at følge de lageropgørelsesprocedurer, der er beskrevet ovenfor i punkt 1, plomberer betalingsorganet officielt alle indgange til og udgange fra siloen/oplagringsstedet. Betalingsorganet kontrollerer hver måned, at plomberne er ubrudte, for at sikre, at de forbliver intakte. Der gøres detaljeret rede for disse inspektioner. Ingen adgang til lagrene tillades, medmindre der er en inspektør fra betalingsorganet til stede.

    Medlemsstaten sikrer, at plomberingsproceduren giver en høj sikkerhed for, at de interventionsoplagrede produkter er intakte.

    b)

    Der skal ligeledes mindst én gang om året foretages en inspektion af oplagringsbetingelserne og produkternes hensigtsmæssige opbevaring.

    3.   Behandling af konstaterede forskelle

    Der anvendes en tolerance ved volumenkontrollen.

    Bilag II finder anvendelse, når vægten af det oplagrede produkt, som konstateres i forbindelse med den fysiske inspektion (måling af rumfang), afviger fra den bogførte vægt med mindst 5 % ved oplagring i højsilo og oplagring i planlager.

    Ved oplagring af sukker i løs afladning i silo/på lager kan der tages hensyn til de mængder, der blev vejet ved indlagringen, i stedet for de mængder, som er resultatet af en volumenevaluering, når volumenevalueringen ikke har den ønskede præcision, og afvigelsen mellem de to værdier ikke er for stor.

    Betalingsorganet gør på eget ansvar brug af den mulighed, der er omhandlet i tredje afsnit, hvis omstændighederne i de enkelte tilfælde berettiger hertil. Det anføres i protokollen.

    VII.   Emballeret Sukker (4)

    1.   Procedure for fysisk inspektion af offentlige sukkerlagre fra produktionsåret 2006/2007

    a)

    Udvælgelse af partier svarende til mindst 5 % af den samlede mængde sukker, der er oplagret under offentlig intervention. Udvælgelsen af de partier, der skal kontrolleres, forberedes inden besøget på oplagringsstedet på grundlag af betalingsorganets lagerregnskab, men meddeles ikke oplagringsvirksomheden.

    b)

    Kontrol på stedet af tilstedeværelsen af de udvalgte partier og deres indhold:

    identifikation af partiernes og sækkenes kontrolnumre på grundlag af opkøbs- eller indgangsbeviser

    sammenligning af oplagringsvirksomhedens og betalingsorganets regnskabsoplysninger

    emballagens tilstand.

    For så vidt angår sukker emballeret i sække på 50 kg:

    vejning af paller (1 ud af 20) og sække (1 pr. vejet palle)

    visuel kontrol af indholdet i en sæk (1 pr. ti paller)

    For så vidt angår sukker emballeret i »store sække«:

    vejning af 1 sæk ud af 20

    visuel kontrol af indholdet i en stor vejet sæk ud af 20.

    c)

    Beskrivelse i beholdningsrapporten af de fysisk kontrollerede partier og de konstaterede mangler.

    2.   Procedure for fysisk inspektion af offentlige sukkerlagre fra produktionsårene 2004/2005 og 1005/2006

    a)

    Hvis det ikke er muligt at følge de lageropgørelsesprocedurer, der er beskrevet ovenfor i punkt 1, plomberer betalingsorganet officielt alle indgange til og udgange fra oplagringsstedet. Betalingsorganet kontrollerer hver måned, at plomberne er ubrudte, for at sikre, at de forbliver intakte. Der gøres detaljeret rede for disse inspektioner. Ingen adgang til lagrene tillades, medmindre der er en inspektør fra betalingsorganet til stede.

    Medlemsstaten sikrer, at plomberingsproceduren giver en høj sikkerhed for, at de interventionsoplagrede produkter er intakte.

    b)

    Der skal ligeledes mindst én gang om året foretages en inspektion af oplagringsbetingelserne og produkternes hensigtsmæssige opbevaring.


    (1)  EFT L 100 af 20.4.2000, s. 31. Senest ændret ved Kommissionens forordning (EF) nr. 1068/2005 (EUT L 174 af 7.7.2005, s. 65).

    (2)  EFT L 98 af 31.3.1998, s. 21. Senest ændret ved Kommissionens forordning (EF) nr. 1107/2004 (EFT L 211 af 12.6.2004, s. 14).

    (3)  Beholdningsopgørelsen foretages for lagre, der er omfattet af en oplagringskontrakt.

    (4)  Beholdningsopgørelsen foretages for lagre, der er omfattet af en oplagringskontrakt.

    BILAG II

    FORPLIGTELSER OG GENERELLE PRINCIPPER FOR OPLAGRINGSVIRKSOMHEDERS ANSVAR, SOM SKAL MEDTAGES I OPLAGRINGSKONTRAKTEN MELLEM ET BETALINGSORGAN OG EN OPLAGRINGSVIRKSOMHED, jf. artikel 2, stk. 2

    Oplagringsvirksomheden er ansvarlig for den hensigtsmæssige opbevaring af de produkter, der er omfattet af EF-interventionsforanstaltninger. Den bærer de finansielle følger af en uhensigtsmæssig opbevaring af produkterne.

    I.   Produkternes kvalitet

    Hvis de oplagrede interventionsprodukters kvalitet forringes som følge af utilfredsstillende eller uhensigtsmæssige oplagringsbetingelser, debiteres tabene oplagringsvirksomheden og bogføres i regnskabet over offentlig oplagring som et tab, der skyldes, at produktet er forringet på grund af oplagringsforholdene (linje 900.001 i skema 53).

    II.   Mankoer

    1.   Oplagringsvirksomheden er ansvarlig for samtlige forskelle, der konstateres mellem de oplagrede mængder og angivelserne i de lageropgørelser, der sendes til betalingsorganet.

    2.   Når mankoerne overstiger de mængder, der er fastsat ved den eller de gældende tolerancer i henhold til artikel 8, stk. 2, bilag I punkt B. III, nr. 2, og bilag XI eller retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer, tilskrives de med deres fulde beløb oplagringsvirksomheden som et ikke-identificerbart tab. Bestrider oplagringsvirksomheden mankoerne, kan den kræve vejning eller måling af produktet, idet de hermed forbundne omkostninger påhviler den, medmindre det viser sig, at de meddelte mængder faktisk er til stede, eller at afvigelsen ikke overstiger den eller de gældende tolerancer, i hvilket fald vejnings- eller målingsomkostningerne påhviler betalingsorganet.

    De tolerancer, der er fastsat i bilag I punkt B. III, nr. 2, og punkt B. VI, nr. 3, anvendes, uden at det berører de øvrige tolerancer, der er nævnt i første afsnit.

    III.   Bilag og måneds- og årsopgørelser

    1.   Bilag og månedsopgørelse

    a.

    De dokumenter om indlagring, oplagring og udlagring af produkter, der danner grundlag for opstillingen af årsregnskabet, skal være i oplagringsvirksomhedens besiddelse og mindst indeholde følgende oplysninger:

    oplagringssted (eventuelt med identifikation af silo eller beholder)

    overført mængde fra den foregående måned

    ind- og udlagring pr. parti

    lagre ved periodens afslutning.

    Disse dokumenter skal gøre det muligt med sikkerhed at identificere de oplagrede mængder på ethvert tidspunkt, især under hensyntagen til opkøb og salg, der er aftalt, men hvor de tilsvarende ind- eller udlagringer endnu ikke har fundet sted.

    b.

    Oplagringsvirksomheden sender mindst én gang om måneden betalingsorganet dokumenterne om indlagring, oplagring og udlagring af produkter til støtte for en sammenfattende månedlig lageropgørelse. De skal være betalingsorganet i hænde inden den 10. i måneden efter den måned, som de vedrører.

    c.

    En model til den sammenfattende månedlige lageropgørelse findes i bilag XIV. Betalingsorganerne stiller denne til oplagringsvirksomhedernes rådighed ad elektronisk vej.

    2.   Årsopgørelse

    a.

    Oplagringsvirksomheden udarbejder en årlig lageropgørelse på grundlag af de månedsopgørelser, der er beskrevet i nr. 1. Den sendes til betalingsorganet senest den 15. oktober efter bogføringsårets udgang.

    b.

    Den årlige lageropgørelse indeholder en oversigt over de oplagrede mængder, opdelt på produkt og oplagringssted og med angivelse for hvert produkt af de oplagrede mængder, varepartinummer (undtagen for korn), året for deres indlagring (undtagen for alkohol) og forklaring på eventuelle afvigelser.

    c.

    En model til den årlige lageropgørelse findes i bilag XV. Betalingsorganerne stiller denne til oplagringsvirksomhedernes rådighed ad elektronisk vej.

    IV.   Edb-lagerregnskab og tilrådighedsstillelse af oplysninger

    Den kontrakt om offentlig oplagring, der er indgået mellem betalingsorganet og oplagringsvirksomheden, indeholder bestemmelser, som gør det muligt at sikre overholdelsen af EF-bestemmelserne.

    Den har bl.a. følgende elementer:

    føring af et edb-lagerregnskab over interventionslagrene

    direkte og øjeblikkelig tilrådighedsstillelse af en permanent beholdningsopgørelse

    tilrådighedsstillelse på ethvert tidspunkt af samtlige dokumenter om indlagring, oplagring og udlagring af produkter og af regnskabsdokumenter og protokoller, der er udarbejdet i henhold til denne forordning, og som oplagringsvirksomheden er i besiddelse af

    permanent adgang til disse dokumenter for betalingsorganets og Kommissionens ansatte og for enhver person, der er behørigt bemyndiget af disse.

    V.   Form og indhold af de dokumenter, der sendes til betalingsorganet

    Form og indhold af de dokumenter, der er omhandlet i punkt III, nr. 1 og 2, fastlægges på de betingelser og efter de bestemmelser, der er fastsat i artikel 18 i forordning (EF) 883/2006.

    VI.   Opbevaring af dokumenter

    Bilagene vedrørende alle dokumenter om offentlige oplagringsoperationer opbevares af oplagringsvirksomheden i hele den periode, der fastsættes i henhold til artikel 9 i forordning (EF) 885/2006, jf. dog relevante nationale bestemmelser.

    BILAG III

    OPLYSNINGER, DER SKAL SENDES AF MEDLEMSSTATERNE I HENHOLD TIL ARTIKEL 10, STK. 2, VIA DET EDB-SYSTEM, DER ER OMHANDLET I ARTIKEL 12

    TABELLER I DATASYSTEMET E-FAUDIT (1)

    (art. 2§8 b), art. 10§2 og art. 12)

    1

    Månedlig og årlig bestemmelse af beløb for offentlig oplagring, for tab ved salg og nedskrivninger

    2

    Prisafvigelser og andre elementer

    3

    Beregning af tekniske omkostninger

    4

    Beregning af finansieringsomkostninger

    8

    Lageropgørelser og — bevægelser

    9

    Beregning af værdien af tab, der overstiger det tilladte tab ved udbening (oksekød)

    13

    Godtgørelse af omkostninger efter afvisning af varen (tekniske omkostninger) — F. (EF) No …/2006 (bilag XIII 1a og 1b)

    14

    Godtgørelse af omkostninger efter afvisning af varen (finansieringsomkostninger og vareværdi) — F. (EF) No …/2006 (Bilag XIII 1c og art. 9§5)

    28

    Begrundelse for overførsler fra andre medlemsstater

    52

    Sammenfattende skema for bestemmelse af de månedlige beløb, der skal bogføres

    53

    Oversigt over afsatte mængder

    54

    Månedlig bestemmelse af tab som følge af levering af levnedsmidler til de socialt dårligst stillede i Fællesskabet (F. (EØF) No 3730/87) (andre produkter end oksekød)

    55

    Oksekød — Månedlig bestemmelse af tab som følge af levering af levnedsmidler til de socialt dårligst stillede i Fællesskabet (F. (EØF) No 3730/87)

    56

    Månedlig bestemmelse af tab som følge af gratis levering af levnedsmidler til

    99

    Bestemmelse af den værdi, som skal overføres ved bogføringsårets begyndelse

    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 1

    Månedlig og årlig bestemmelse af beløb for offentlig oplagring, tab ved salg og nedskrivninger

    Euro — Tons

    Linje nr.

    Beregningsmetode eller henvisning til andre skemaer (Tab.)

    Beskrivelse

    Mængder (t eller hl)

    Enhedsbeløb

    Værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    001

    T99/010 og 050

    Mængder overført fra det foregående regnskabsår opgjort til den gennemsnitlinge bogføringsværdi

    0,000

    0,00

    002

    Supplerende nedskrivning

    Budgetkonto:

    0,00

    003

    = 001e - 002e

    De oplagrede mængders samlede værdi ved begyndelsen af regnskabsåret

    0,00

    004

    Mængder opkøbt i perioden og deres værdi

    005

    = 004e × koefficient

    Nedskrivning ved opkøb (=> T52/030e) (Bilag VIII § 1)

    0,00

    006

    T28/910

    Mængder modtaget som følge overførsler, indtil udgangen af foregående måned

    0,000

    008

    T28/910

    Værdi, der skal bogføres, som følge overførsler

    0,00

    009

    =001c + 004c +006c

    Mængder der er overført fra tidligere regnskabsår, opkøb og overførsler fra andre medlemsstater

    0,000

    010

    = 003e + 004e -005e + 008e

    Samlet bogføringsværdi

    0,00

    011

    =010e/009c

    Gennemsnitlig bogføringsværdi

    0,00

    020

    T53/997

    Afsætning ved udgangen af … (incl. uidentificerbare tab)

    0,000

    021

    T53/999

    Indtægt fra mængder afsat til udgangen af … (incl. uidentificerbare tab)

    0,00

    025

    = 009c - 020c

    Oplagrede mængder ved udgangen af …

    0,000

    031

    = 011d periode 12

    Gennemsnitlig bogføringsværdi for den sidste periode der skal overføres til det følgende regnskabsår

    0,00

    034

    = 025c × 031d

    Teoretisk værdi af de mængder, der skal overføres

    0,00

    050

    Supplerende nedskrivning (Bilag VIII § 3 og 4 F. (EF) No …/2006)

    Budgetkonto:

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 2

    Prisafvigelser og andre elementer

    Euro — Tons

    Linje nr.

    Beregningsmetode eller henvisning til andre skemaer (Tab.)

    Beskrivelse

    Mængde (t eller hl)

    Enhedsbeløb

    Omregningskurs

    Koefficient eller %

    Værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    g

    DEBET

    001

    Tab. 001 — Linje 9

    Mængder overført fra tidligere regnskabsår, opkøb og overførsler fra andre medlemsstater

    0,000

    002

    Tab. 001 — Linje 10

    Værdi af mængder overført fra tidligere regnskabsår, opkøb og overførsler fra andre medlemsstater

    0,00

    003

    Andre debetposter

    004

    DEBET I ALT

    0,00

    KREDIT

    005

    T53/993

    Solgte mængder og deres værdi, inkl. skader og identificerbare mankoer

    0,000

    0,00

    006

    = 1c – 5c – 9c

    Ikke-identificerbare mankoer

    0,000

    007

    = 1c × % limit

    Tolerancegrænse

    0,000

    0,050

    008

    = 6c – 7c

    Mængder, der overstiger tolerancen, og deres værdi

    0,000

    0,000

    1,000000

    1,050

    0,00

    009

    Tab. 001 — Linje 025 og 034

    Mængder, der skal overføres, og deres værdi

    0,000

    0,00

    010

    Opkrævede beløb og inddragne sikkerhedsstillelser

    011

    Tab. 016, 017

    Tilbagebetaling af omkostnInger og sanktioner

    012

    Tab. 028 — Linje 990

    Værdi af mængder modtaget som følge af overførsler

    0,00

    013

    Tab. 053 or 007 — Linje 998

    Tab ved overførsler til andre medlemsstater

    0,00

    014

    Tab. 009 — Linje 600

    Tab, der overskrider af forarbejdningstolerancen

    0,00

    015

    Andre kreditelementer

    016

    KREDIT I ALT

    0,00

    017

    = 4g – 16g

    DEBET-/KREDITSALDO

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 3

    Beregning af tekniske omkostninger

    Euro — Tons

    Linje nr.

    Beskrivelse

    Fra (dd/mm/åååå)

    Til (dd/mm/åååå)

    Mængde (t eller hl)

    Enhedsbeløb i EURO

    Omregningskurs

    Værdi

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    g

    h = e×f×g

    A.   

    Faste beløb

    010

    Indlagringsomkostninger med fysisk lagerbevægelse(T08/c+h)

    -

    010.001

    0,000

    0,00

    1,000000

    0,00

    030

    Indlagringsomkostninger uden fysisk lagerbevægelse (T08/d)

    030.001

    0,000

    0,00

    1,000000

    0,00

    050

    Udlagringsomkostninger med fysisk lagerbevægelse (T08/e)

    050.001

    0,000

    0,00

    1,000000

    0,00

    070

    Udlagringsomkostninger uden fysisk lagerbevægelse (T08/f)

    070.001

    0,000

    0,00

    1,000000

    0,00

    090

    Lageromkostninger (T08 — gennemsnitslager)

    090.001

    0,000

    0,00

    1,000000

    0,00

    130

    Denaturerings- eller farvningsomkostninger (udelukkende forhøjelse)

    130.001

    1,000000

    0,00

    160

    Etiketterings- of mærkningsomkostninger (udelukkende forhøjelse)

    160.001

    0,00

    1,000000

    0,00

    180

    Udlagrings- og genindlagringsomkostninger

    180.001

    0,00

    1,000000

    0,00

    500

    Transport costs at standard rate

    560

    Refusion af tekniske omkostninger for afviste mængder (T13/100)×(-1)

    0,00

    B.   

    Omkostninger, der ikke er omfattet af faste beløb

    600.1

    Reelle transportomkostninger i forbindelse med opkøb — positive

    600.2

    Reelle transportomkostninger i forbindelse med opkøb — negative

    601.1

    Transportomkostninger ved eksport — positive

    601.2

    Transportomkostninger ved eksport — negative

    602.1

    Transportomkostninger ved overførsel mellem medlemsstaterne — positive

    602.2

    Transportomkostninger – overførsler mellem medlemsstater — negative

    603.1

    Transportomkostninger efter intervention — positive

    603.2

    Transportomkostninger efter intervention — negative

    610.1

    Forarbejdningsomkostninger — positive

    610.2

    Forarbejdningsomkostninger — negative

    620.1

    Andre omkostninger — positive

    620.2

    Anfre omkostninger — negative

    999

    TEKNISKE OMKOSTNINGER I ALT (T52/030b)

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 4

    Beregning af finansieringsomkostninger

    Euro — Tons

    Linje nr.

    Periode

    Lagre i alt ved hver måneds begyndelse

    Lagre i alt ved hver måneds slutning

    Gennemsnintsbeholdning

    Opkøb i perioden

    Nedsættelse p.g.a. betalingsfrister

    Tidligere negativ gennemsnitsbeholdning

    Gennemsnitlig beholdning til beregning

    Gennemsnitlig bogføringsværdi

    Sats %

    Finansieringsomkostninger

    Fra (MM/ÅÅÅÅ)

    Til (MM/ÅÅÅå)

    Kolonne

    a1

    a2

    b

    c

    d

    e

    f

    g

    h

    i

    i1

    j

    001.001

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    0,000

     

    0,000

    0,000

    0,00

    2,300

    0,00

    100

    FINANCIERINGSOMKOSTNINGER SUBTOTAL

    0,00

    105

    Nedsættelse som følge af afvisninger (T14-Linje 50)

    0,00

    110

    Nedsættelse som følge af afhentningsfrister efter betaling af de solgte mængder

    [Bilag IV (III) § 1]

    0,00

    120

    Forhøjelse som følge af betalingsfrister efter afhentning af de solgte mængder

    [Bilag IV (III) § 2]

    0,00

    130

    FINANSIERINGSOMKOSTNINGER I ALT (=> T52/030c)

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 8

    Lageropgørelser og – bevægelser

    Tons

    Linje nummer

    Måned År (mm/åååå)

    Lager ved hver måneds begyndelse

    TILGANG

    AFGANG

    Overførsler pr. periode Mængder modtaget

    Lager ved udgangen af hver måned incl. overførsler

    Lager ved udgangen af hver måned uden overførsler

    Tilgang med fysisk bevægelse

    Tilgang uden fysisk bevægelse

    Afgang med fysisk bevægelse og prøver

    Afgang uden fysisk bevægelse

    Mankoer, identificerede (tyveri, skader m.m.) eller ej + afgang efter fristens udløb for korn og ris.

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    g

    h

    i = b+c+ d-e-f-g+h

    j = b+c+d-e-f-g

    1

     

     

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    2

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    3

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    4

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    5

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    6

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    7

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    8

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    9

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    10

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    11

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    12

     

    0,000

     

     

     

     

     

    0,000

    0,000

    0,000

    99

    I alt

    0,000

    0,000

    0,000

    0,000

    0,000

    0,000

    0,000

    0,000

    0,000


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 9

    Beregning af værdien af tab, der overstiger det tilladte tab ved udbening (oksekød)

    Euro — Tons

    Linje nr.

    Perioder

    Mængde anvendt til forarbejdning (reel vægt) (2)

    Produceret mængde (reel vægt) (2)

    Koefficient eller %

    Interventionspris

    Omregningskurs

    Beløb, der skal krediteres EUGFL

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    g

    100

    Mængder, der er påbegyndt anvendt det foregående regnskabsår og forarbejdet i indeværende regnskabsår

    200

    Mængder, der er anvendt og forarbejdet i indeværende regnskabsår.

    300

    Samlede anvendte of producerede mængder

    = 100 + 200

    0,000

    0,000

    400

    Foreskrevet minimumsudbytte

    = 300 col. (b) × {1 - 400 col. (d)}

    0,000

    1,00

    500

    Tab, der overstiger minimumsudbyttet

    = 300 - 400

    0,000

    600

    Beløb, der skal krediteres EUGFL

    = T009/500/c (hvis negativ) × T009/600/d × T009/600/e × T009/600/f

    1,00

    0,00

    1,000000

    0,00

    700

    Anvendte mængder, hvis forarbejdning ikke er afsluttet ved regnsskabsårets afslutning (for UDBENET OKSEKØD)


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 13

    Godtgørelse af omkostninger efter afvisning af varen (tekniske omkostninger) — (bilag XIII 1a og 1b)

    Euro — Tons

    A.   

    INDLAGRINGS- OF UDLAGRINGSOMKOSTNINGER

    Linje nr.

    Udlagringsmåned/år (MM/ÅÅÅÅ)

    Afvist mængde tons

    Kode 1 eller 2 eller 3 eller 4 (3)

    Samlede faste beløb gældende i udlagringsmåneden EURO/T

    Omregningskurs for faste beløb

    Værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f = b×d×e

    001.001

     

     

     

     

    1,000000

    0,00

    050 Sub-total

    0,000

    0,00

    B.   

    LAGEROMKOSTNINGER

    Linje nr.

    Udlagringsmåned/år (MM/ÅÅÅÅ)

    Antal oplagringsmåneder

    Afvist mængde tons

    Samlede faste beløb gældende i udlagringsmåneden EURO/T

    Omregningskurs for for faste beløb

    Værdi

    051.001

     

     

     

    0,00

    1,000000

    0,00

    099 Sub-total

    0,000

    0,00

    100 I ALT

    (=> T03/560)

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 14

    Godtgørelse af omkostninger efter af afvisning af varen (finansieringsomkostninger og vareværdi) — (bilag XIII 1c og art.9§5)

    Euro — Tons

    1.   

    FINANSIERINGSOMKOSTNINGER

    Linje nr.

    Udlagringsmåned/år (mm/åååå)

    Afvist mængde tons

    Antal oplagringsmåneder

    Antal måneders forsinkelse i betaling ved indlagring

    Antal måneder der indgår i beregningen

    Gennemsnitlig bogføringsværdi ved overførsel

    Omregningskurs for beregning af finansieringsomkostninger i %

    Værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e = c-d

    f

    g

    h = b×e×f×(g/12)

    001.001

     

     

     

    0

    0

     

    0,000

     

    050 Sub-total

    0,000

    (=> T04/105)

    0,00

    2.   

    DE OPKØBTE MÆNGDER VÆRDI (Uden nedskrivning ved opkøb)

    Linje nr.

    Afvist mængde tons

    Opkøbsværdi/ton

    Værdi i alt

    051.001

     

     

    0,00

    200 Sub-total

    0,000

    (=> T53/950)

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 28

    Begrundelse for overførsler fra andre medlemsstater

    Euro — Tons

    Linje nr.

    Måned og år

    Oprindelsesland

    Forordning (EF)

    Mængder modtaget ved periodens udgang (t eller hl)

    Pris

    Omregningskurs

    Værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    g

    OVERFØRSEL FRA SIDSTE MÅNED I DET FOREGÅENDE REGENSKABSÅR

    001.001

     

     

     

    0,00

    1,000000

    0,00

    OVERFØRSLER FRA DET INDEVÆRENDE REGNSKABSÅR

    002.001

     

     

     

    0,00

    1,000000

    0,00

    OVERFØRSLER FRA INDEVÆRENDE PERIODE

    003.001

     

     

     

    0,00

    1,000000

    0,00

    910 Total

    uden indeværende periode

    (=> T01/006)

    0,00

    (=> T01/008)

    0,00

    990 Total

    uden 001

    (=> T02/012)

    0,00

    (=> T52/040)

    0,00

    Mængder of værdier for sidste måned i regnskabsåret skal overføres til skema 28 for det følgende regnskabsår

    N.B. Dette skema skal ikke udfyldes ved Gratis Uddeling


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 52

    Sammenfattende skema for bestemmelse af de månedlige beløb, der skal bogføres

    Euro — Tons

    Linje nr.

    BESKRIVELSE

    Tekniske omkostninger

    Finansieringsomkostninger

    Andre omkostninger

    Nedskrivning ved opkøb

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    020

    - Korrektion artikel 6, stk. 3 — beslutningaf

    0

    0

    0

    0

    030

    Udgifter til fysiske transaktioner fra … til …

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    052

    Værdi af modtagne overførte mængder — gratis uddeling (T54,55/390f)

    053

    Negativ værdi af overførte mængder (T99/065)

    0,00

    400

    Samlede beløb, der skal bogføres indtil …

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00

    410

    Beløb, der er bogført indtil udgangen af den foregående måned

     

     

     

     

    420

    Beløb, der skal bogføres i …

    0,00

    0,00

    0,00

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 53

    Oversigt over afsatte mængder

    Euro — Tons

    Linje nummer

    Beskrivelse

    Dato (mm/åååå)

    Nødvendig supplerende information

    Oprindelsesland

    Bestemmelsesland

    Afsat mængde (t/hl)

    Koefficient

    Interventionspris

    Omregningskurs

    Værdi af afsat mængde

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    g

    h

    i

    j = f×g×h×i

    001.001

    Afsætning på normle vilkår

    201.001

    Særlige foranstaltninger

    400

    Fødevarehjælp

    500

    Prøver udtaget af licitationsdeltagere

    501.001

    Prøver (andre)

    0,00

    0,00

    1,000000

    0,00

    502

    Salg ved underhåndsaftale i forbindelse med lageroptælling (art.5 § 2g og 7 § 2c)

    851

    Gratis uddeling (T54,55/400 Plan 1,2)

    860

    Oversigt over hasteforanstaltninger

    900.001

    Forringelse af produktets kvalitet som følge af oplagringsbetingelserne

    0,00

    0,00

    1,000000

    0,00

    910.001

    Forringelse af produktets kvalitet som følge af en for langvarig oplagring

    920.001

    Naturkatastrofer

    930.001

    Identificerbare tab

    0,00

    0,00

    1,000000

    0,00

    940.001

    Ulykker

    0,00

    0,00

    1,000000

    0,00

    950

    Afvist som følge af kvalitetskontrol (T14/200)

    0,000

    0,00

    991.001

    Overførsler til andre medlemsstater til gratis uddeling

    0

    0

    0,00

    992.001

    Overførsler til andre medlemsstater Andre overførsler

    0

    0

    0,00

    993

    Sub-total 001 to 992 (=>T02/005c, e)

    0,000

    0,00

    996.001

    Ikke-identificerbare mankoer

    0,00

    0,00

    1,000000

    0,00

    997

    Sub-total 993 + 996 (i mængder)

    0,000

    998.001

    Tab ved overførsler (gratis uddeling eller mellem medlemsstater)

    0,00

    0,00

    1,000000

    0,00

    999

    I ALT (=> T01/021e) (kun værdi)

    0,00


    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     

    Skema 54

    Månedlig bestemmelse af tab som følge af levering af levnedsmidler til de socialt dårligst stillede i Fællesskabet (F. (EØF) No 3730/87) andre produkter end oksekød

    Euro — Tons

    Fra eget lager:

    Plan for året:


    Linje nr.

    Beskrivelse

    Dato

    Afsatte mængder (tons)

    Interventionspris

    Kurs

    De afsatte mængders værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f = c×d×e

    002

    - korrektioner i henhold til artikel 6, stk. 3 — beslutning af

    030.001

    0,00

    300

    (030) i alt:

    0,00

    310

    Andre debetposter (positive)

    320

    Andre kreditposter (negative — brug tegnet –)

    330

    Inddragede sikkerhedsstillelser

    390

    (300 + 310 + 320 + 330) i alt:

    0,00

    400

    Afsatte mængder og beløb, der skal bogføres indtil … (001 + 002 + 390), i alt:

    0,00

    410

    Beløb, der er bogført indtil udgangen af den foregående måned (…)

    0,00

    420

    Beløb, der skal bogføres i … (400 - 410)

    0,00

    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     

    Skema 55

    Oksekød

    Månedlig bestemmelse af tab som følge af levering af levnedsmidler til de socialt dårligst stillede i Fællesskabet (F. (EØF) No 3730/87)

    Euro — Tons

    Fra eget lager:

    Plan for året:


    Linje nr.

    Beskrivelse

    Dato

    Afsattte mængder (tons)

    Koefficient

    Interventionspris

    Kurs

    De afsatte mængders værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    g = c×d×e×f

    002

    korrektioner i henhold til artikel 6, stk.3 beslutning af

    030.010

    Forfjerdinger

    0,35

    0,00

    1,000000

    0,00

    030.020

    Bagfjerdinger

    0,50

    0,00

    1,000000

    0,00

    300

    (030) i alt:

    0,000

    0,00


    Linje nr.

    Beskrivelse

    Dato fra/til

    Afsatte mængder (tons)

    Interventionspris

    Kurs

    De afsatte mængders værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    310

    Andre debetposter (positive)

    320

    Andre kreditposter (negative — brug tegnet —)

    330

    Inddragede sikkerhedsstillelser

    390

    (300 + 310 + 320 + 330) i alt:

    0,00

    400

    Afsatte mængder og beløb, der skal bogføres indtil … (001 + 002 + 390), i alt:

    0,000

    0,00

    410

    Beløb, der er bogført indtil udgangen af den foregående måned (…)

    0,00

    420

    Beløb, der skal bogføres i … (400 - 410)

    0,00

    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

     

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     

    Skema 56

    Månedlig bestemmelse af tab som følge af gratis levering af levnedsmidler

    Euro — Tons

    Bestemmelsessted:

    Forordning:

    Fra eget lager:

    Plan for året:


    Linje nr.

    Beskrivelse

    Dato

    Afsatte mængder (tons)

    Interventionspris

    Kurs

    De afsatte mængders værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f = 2 × d × e

    2

    - korrektioner i henhold til artikel 6, stk.3 — beslutning af:

    030.001

     

     

    0,00

    1,000000

    0,00

    300

    30-200 i alt

    0,000

    0,00


    Linje nr.

    Beskrivelse

    Dato fra/til

    Afsatte mængder (tons)

    Interventionspris

    Kurs

    De afsatte mængders værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    e

    f

    310

    Andre debetposter (positive).

    320

    Andre kreditposter (negative: brug tegnet –)

    330

    Inddragede sikkerhedsstillelser

    390

    (300 + 310 + 320 + 330) i alt:

    0,00

    400

    Afsatte mængder og beløb, der skal bogføres indtil … (001 + 002 + 390), i alt

    0,000

    0,00

    410

    Beløb, der er bogført indtil udgangen af den foregående måned (…)

    0,00

    420

    Beløb, der skal bogføres i … (400 - 410)

    0,00

    Medlemsstat

    Regnskabsår

    Med tolerance

    X

    Product

    BEVÆGELSER FRA

    TIL

    Uden tolerance

     


    Skema 99

    Bestemmelse af den værdi, som skal overføres ved bogføringsårets begyndelse

    Euro — Tons

    Linje nummer

    Beregningsmetode eller henvisning til andre skemaer (Tab.)

    Beskrivelse

    Mængde (t eller hl)

    Værdi

    Kolonne

    a

    b

    c

    d

    010

    T01/025c Foregående regnskabsår

    Oplagrede mængder ved udgangen af foregående regnskabsår (=>T01/001)

    0,000

    020

    T01/031d Foregående regnskabsår

    Gennemsnitlig bogføringsværdi (meddelelse af 10. november – foregående regnskabsår i EUR)

    030

    = 010c × 020d

    Teoretisk værdi af mængder overført til indeværende regnskabsår (i EUR)

    0,00

    040

    Supplerende nedskrivning (Bilag VIII § 3 og 4 (i EUR)

    0,00

    050

    Værdi af mængder overført til indeværende regnskabsår (i EUR)

    0,00

    055

    Værdi af mængder overført til indeværende regnskabsår (i EUR) => T01/001

    0,00

    057

    Gennemsnitlig bogføringsværdi fra det foregående regnskabsår (i EUR)

    060

    Negativ værdi af mængder overført til indeværende regnskabsår (i EUR)

    0,00

    065

    Negativ værdi af mængder overført til indeværende regnskabsår (i EUR) => T52/053

    0,00


    (1)  Visse detaljer samt indhold i de grundlæggende tabeller vist i dette bilag kan variere i forhold til datasystemet E-Faudit i overensstemmelse med produkt og den vedrørende periode.

    (2)  Mængderne udtrykkes i t. eller hl med tre decimaler.

    (3)  Kode:

    1 = Tilgang med FLB og Afgang med FLB

    2 = Tilgang uden FLB og Afgang uden FLB

    3 = Tilgang med FLB of Afgang uden FLB

    4 = Tilgang uden FLB of Afgang med FLB

    (FLB: Fysisk lagerbevægelse)

    BILAG IV

    BEREGNING AF FINANSIELLE OMKOSTNINGER,

    jf. artikel 4, stk. 1, litra a)

    I.   Anvendte rentesatser

    1.   Med henblik på beregning af de finansielle omkostninger, som EGFL skal betale i forbindelse med de midler, som medlemsstaterne stiller til rådighed til opkøb af interventionsprodukter, fastsætter Kommissionen i begyndelsen af hvert bogføringsår en ensartet rentesats for EF. Denne ensartede rentesats svarer til gennemsnittet af de EURIBOR-terminsrentesatser for tre- og tolvmånederslån, der registreres i de seneste seks måneder inden meddelelsen fra medlemsstaterne i henhold til nr. 2, idet der tildeles dem et vægtgrundlag på henholdsvis en tredjedel og to tredjedele.

    2.   Med henblik på fastlæggelse af de rentesatser, der skal anvendes for et bogføringsår, giver medlemsstaterne efter anmodning fra Kommissionen denne meddelelse om den gennemsnitlige rente, som de rent faktisk har betalt i en referenceperiode svarende til de seneste seks måneder før tidspunktet for denne anmodning.

    Hvis den rentesats, som en medlemsstat har givet meddelelse om, er højere end den ensartede rentesats, der er fastsat for EF i referenceperioden, finder den ensartede rentesats anvendelse. Hvis den rentesats, som en medlemsstat har givet meddelelse om, er lavere end den ensartede rentesats, der er fastsat for EF i referenceperioden, finder den rentesats, som medlemsstaten har givet oplysning om, anvendelse.

    Hvis en medlemsstat ikke har givet meddelelse om nogen rentesats, finder den ensartede rentesats, der er fastsat af Kommissionen, anvendelse. Hvis Kommissionen konstaterer, at rentesatserne for den pågældende medlemsstat ligger på et niveau, der er lavere end den ensartede rentesats, fastsætter Kommissionen dog rentesatsen for denne medlemsstat til dette lavere niveau. Denne konstatering baseres på gennemsnittet af de referencerentesatser, der fremgår af tillægget til dette bilag, i den referenceperiode, der er omhandlet i første afsnit, forhøjet med 1 procentpoint. Hvis ikke samtlige referencerentesatser står til rådighed vedrørende hele referenceperioden, anvendes de satser, der står til rådighed i denne periode.

    II.   Beregning af finansielle omkostninger

    1.   Beregningen af de finansielle omkostninger følger anvendelsesperioderne for de rentesatser, der fastsættes af Kommissionen i overensstemmelse med reglerne i punkt I.

    2.   De finansielle omkostninger, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, litra a), beregnes ved at anvende rentesatsen for medlemsstaten på den gennemsnitlige værdi pr. ton af det produkt, for hvilket der er foretaget intervention, og derefter multiplicere det således opnåede beløb med det gennemsnitlige lager i bogføringsåret.

    3.   Ved anvendelsen af nr. 2 gælder følgende definitioner:

    Produktets gennemsnitlige værdi pr. ton beregnes ved, at værdien af de produkter, der ligger på lager den første dag i bogføringsåret, plus værdien af de produkter, der er opkøbt i løbet af bogføringsåret, divideres med mængden af de produkter, der ligger på lager den første dag i bogføringssåret, plus mængden af de produkter, der er opkøbt i løbet af bogføringsåret.

    Det gennemsnitlige lager i bogføringsåret beregnes ved, at lagrene ved begyndelsen af hver måned plus lagrene ved slutningen af hver måned divideres med et tal svarende til to gange antallet af måneder i bogføringsåret.

    4.   Er der for et produkt fastsat en nedskrivningskoefficient i henhold til bilag VIII, nr. 1, beregnes værdien af de produkter, der er opkøbt i løbet af bogføringsåret, ved fra opkøbsprisen at trække det nedskrivningsbeløb, der følger af nævnte koefficient.

    5.   Er der for et produkt fastsat en yderligere nedskrivning i henhold til bilag VIII, nr. 3, andet afsnit, foretages beregningen af det gennemsnitlige lager, inden den enkelte nedskrivning, som påvirker den gennemsnitlige værdi, får virkning.

    6.   Såfremt det i bestemmelserne om de fælles markedsordninger er fastsat, at det af betalingsorganet opkøbte produkt først kan betales efter udløbet af en minimumsfrist på én måned efter overtagelsesdatoen, nedsættes det beregnede gennemsnitlige lager i regnskaberne med den mængde, som fremkommer ved følgende beregning:

    Formula

    hvor

    Q

    =

    den i løbet af bogføringsåret opkøbte mængde

    N

    =

    minimumsfristen for betaling målt i antal måneder.

    Ved denne beregning anvendes den i bestemmelserne anførte minimumsfrist som betalingsfrist. En måned anses for at bestå af 30 dage. Enhver del af en måned på mere end 15 dage betragtes som en hel måned. Enhver del på 15 dage eller mindre tages ikke i betragtning ved denne beregning.

    Såfremt der ved beregningen af det gennemsnitlige lager ved bogføringsårets slutning efter den i første afsnit omhandlede nedsættelse fremkommer et negativt resultat, indgår den negative saldo i det gennemsnitlige lager, der beregnes for det følgende bogføringsår.

    III.   Særlige bestemmelser under betalingsorganernes ansvar

    1.   Såfremt der i bestemmelserne om de fælles markedsordninger eller i licitationsbekendtgørelserne vedrørende betalingsorganernes salg af produktet er fastsat en frist for køberens afhentning af produktet efter betalingen, og denne frist er på over 30 dage, nedsætter betalingsorganerne de efter bestemmelserne i punkt II fastsatte finansielle omkostninger i regnskaberne med et beløb, der fremkommer ved følgende beregning:

    Formula

    hvor

    V

    =

    beløb betalt af køberen

    J

    =

    antal dage mellem modtagelse af betaling og afhentning af produktet, fratrukket 30 dage

    i

    =

    den anvendte rentesats for bogføringsåret.

    2.   For betalingsorganernes salg af landbrugsprodukter i henhold til særlige EF-forordninger forhøjer betalingsorganerne de efter bestemmelserne i punkt II fastsatte finansielle omkostninger i regnskaberne med et beløb, der fremkommer ved følgende beregning, såfremt den reelle betalingsfrist efter afhentning af produkterne overstiger 30 dage:

    Formula

    hvor

    M

    =

    beløb, som køber skal betale

    D

    =

    antal dage mellem afhentning af produktet og modtagelse af betaling, fratrukket 30 dage

    i

    =

    den anvendte rentesats for bogføringsåret.

    3.   De finansielle omkostninger, der er fastsat i nr. 1 og 2, skal ved bogføringsårets afslutning bogføres for dette bogføringsår for det antal dage, der forløber indtil dette tidspunkt, og den resterende del skal bogføres for det nye bogføringsår.

    TILLÆG

    REFERENCERENTESATSER omhandlet i bilag IV

    1.

    Tjekkiet

    Prag interbank borrowing offered rate for tremånederslån (PRIBOR)

    2.

    Danmark

    København interbank borrowing offered rate for tremånederslån (CIBOR)

    3.

    Estland

    Tallinn interbank borrowing offered rate for tremånederslån (TALIBOR)

    4.

    Cypern

    Nicosia interbank borrowing offered rate for tremånederslån (NIBOR)

    5.

    Letland

    Riga interbank borrowing offered rate for tremånederslån (RIGIBOR)

    6.

    Litauen

    Vilnius interbank borrowing offered rate for tremånederslån (VILIBOR)

    7.

    Ungarn

    Budapest interbank borrowing offered rate for tremånederslån (BUBOR)

    8.

    Malta

    Malta interbank borrowing offered rate for tremånederslån (MIBOR)

    9.

    Polen

    Warszawa interbank borrowing offered rate for tremånederslån (WIBOR)

    10.

    Slovenien

    Interbank borrowing offered rate for tremånederslån (SITIBOR)

    11.

    Slovakiet

    Bratislava interbank borrowing offered rate for tremånederslån (BRIBOR)

    12.

    Sverige

    Stockholm interbank borrowing offered for tremånederslån (STIBOR)

    13.

    Det Forenede Kongerige

    London interbank borrowing offered rate for tremånederslån (LIBOR)

    14.

    De øvrige medlemsstater

    Euro interbank borrowing offered rate for tremånederslån (EURIBOR)

    BILAG V

    MATERIELLE OPERATIONER PÅ GRUNDLAG AF FASTE BELØB,

    jf. artikel 4, stk. 1, litra b)

    KORN OG RIS

    I.   FAST BELØB FOR INDLAGRING

    a)

    fysisk flytning af kornet fra transportmiddel til oplagringsrum (silo eller lagerlokale) – første aflæsning

    b)

    vejning

    c)

    prøveudtagning/analyser/kvalitetsbestemmelse

    II.   FAST BELØB FOR OPLAGRING

    a)

    leje af lokaler til kontraktpris

    b)

    forsikringsudgifter [hvis ikke medtaget under a)]

    c)

    foranstaltninger til bekæmpelse af parasitter [hvis ikke medtaget under a)]

    d)

    årlig opgørelse [hvis ikke medtaget under a)]

    e)

    eventuel beluftning [hvis ikke medtaget under a)]

    III.   FAST BELØB FOR UDLAGRING

    a)

    vejning af korn

    b)

    prøveudtagning/analyser (hvis dette påhviler interventionscentret)

    c)

    fysisk udlagring og læsning af kornet på første transportmiddel

    SUKKER

    I.   FAST BELØB FOR INDLAGRING

    a)

    fysisk flytning af sukkeret fra transportmiddel til oplagringsrum (silo eller lagerlokale) – første aflæsning

    b)

    vejning

    c)

    prøveudtagning/analyser/kvalitetsbestemmelse

    d)

    emballering af sukkeret i sække (i givet fald)

    II.   SUPPLERENDE FAST BELØB FOR TRANSPORT

    a)

    fragtudgifter efter afstandsklasse

    III.   FAST BELØB FOR OPLAGRING

    a)

    leje af lokaler til kontraktpris

    b)

    forsikringsudgifter [hvis ikke medtaget under a)]

    c)

    foranstaltninger til bekæmpelse af parasitter [hvis ikke medtaget under a)]

    d)

    årlig opgørelse [hvis ikke medtaget under a)]

    IV.   FAST BELØB FOR UDLAGRING

    a)

    vejning

    b)

    prøveudtagning/analyser (hvis dette påhviler interventionscentret)

    c)

    fysisk udlagring og læsning af sukkeret på første transportmiddel

    OKSEKØD

    I.   OVERTAGELSE, UDBENING OG INDLAGRING (UDBENET KØD)

    a)

    kontrol af kvaliteten af ikke-udbenet kød

    b)

    vejning af ikke-udbenet kød

    c)

    håndtering

    d)

    udgifter til udbeningskontrakter, herunder:

    første nedkøling

    transport fra interventionscenter til udskæringsvirksomhed (medmindre sælger leverer produktet til udskæringsvirksomheden)

    udbening, afpudsning, vejning, emballering og hurtig nedfrysning

    foreløbig oplagring af udskæringer; læsning, transport og anbringelse i interventionscentrets kølerum

    udgifter til emballagematerialer: polyethylenposer, kasser, stockinettes

    værdi af ben, fedtstykker og andet afpuds, som efterlades hos udskæringsvirksomhederne (indtægter, som skal fratrækkes udgifterne)

    II.   OPLAGRING

    a)

    leje af lokaler til kontraktpris

    b)

    forsikringsudgifter [hvis ikke medtaget under a)]

    c)

    temperaturkontrol [hvis ikke medtaget under a)]

    d)

    årlig opgørelse [hvis ikke medtaget under a)]

    III.   UDLAGRING

    a)

    vejning

    b)

    kvalitetskontrol (hvis dette påhviler interventionscentret)

    c)

    flytning af oksekødet fra kølerum til læsserampe

    MEJERIPRODUKTER: SMØR

    I.   OVERTAGELSE OG INDLAGRING

    a)

    fysisk flytning af smørret fra transportmiddel til lagerrum

    b)

    vejning og identifikation af kolli

    c)

    prøveudtagning/kvalitetskontrol

    d)

    anbringelse i kølerum og nedfrysning

    e)

    anden prøveudtagning/kvalitetskontrol ved prøvetidens udløb

    II.   OPLAGRING

    a)

    leje af lokaler til kontraktpris

    b)

    forsikringsudgifter [hvis ikke medtaget under a)]

    c)

    temperaturkontrol [hvis ikke medtaget under a)]

    d)

    årlig opgørelse [hvis ikke medtaget under a)]

    III.   UDLAGRING

    a)

    vejning, identifikation af kolli

    b)

    overførsel af smørret fra kølerum til læsserampe, hvis transportmidlet er en container, eller læsset ved læsserampe, hvis transportmidlet er en lastbil eller en jernbanevogn

    IV.   SÆRLIG ETIKETTERING ELLER MÆRKNING

    hvis denne etikettering er påbudt i henhold til forordning (EØF) udstedt med henblik på afsætning af produkterne

    MEJERIPRODUKTER: SKUMMETMÆLKSPULVER

    I.   OVERTAGELSE OG INDLAGRING

    a)

    flytning af skummetmælkspulveret fra transportmiddel til lagerrum

    b)

    vejning

    c)

    prøveudtagning/kvalitetskontrol

    d)

    kontrol af mærkning og emballering

    II.   OPLAGRING

    a)

    leje af lokaler til kontraktpris

    b)

    forsikringsudgifter [hvis ikke medtaget under a)]

    c)

    temperaturkontrol [hvis ikke medtaget under a)]

    d)

    årlig opgørelse [hvis ikke medtaget under a)]

    III.   UDLAGRING

    a)

    vejning

    b)

    prøveudtagning/kontrol af produktet (hvis dette påhviler interventionscentret)

    c)

    flytning af skummetmælkspulveret til læsserampe og læsning, med undtagelse af stuvning, på transportmiddel, hvis der er tale om en lastbil eller en jernbanevogn – flytning af skummetmælkspulveret til læsserampe, hvis der er tale om et andet transportmiddel, herunder en container

    IV.   SÆRLIG MÆRKNING

    særlig mærkning af emballagesække ved salg af skummetmælkspulveret ved licitation til et særligt formål

    ALKOHOL (FORORDNING (EF) NR. 1493/1999)

    I.   OVERTAGELSE OG INDLAGRING

    a)

    efterprøvning/mængdekontrol

    b)

    prøveudtagning/kvalitetskontrol

    c)

    overhældning på beholdere (medmindre alkoholen er købt uden flytning)

    II.   OPLAGRING

    a)

    kontraktpris eller leje af beholdere

    b)

    forsikringsudgifter [hvis ikke medtaget under a)]

    c)

    temperaturkontrol [hvis ikke medtaget under a)]

    d)

    årlig opgørelse [hvis ikke medtaget under a)]

    III.   UDLAGRING

    a)

    mængdekontrol

    b)

    prøveudtagning/kvalitetsanalyse (hvis dette påhviler interventionscentret)

    c)

    aftapning på købers køretøj eller beholder

    BILAG VI

    FASTE BELØB FOR EF,

    jf. artikel 4, stk. 1, litra b)

    I.   Anvendte faste beløb

    1.   De ensartede faste beløb for EF fastlægges for hver vare på grundlag af de laveste faktiske omkostninger, der er konstateret i en referenceperiode, som begynder den 1. oktober år n og slutter den 30. april året efter.

    2.   Ved »konstaterede faktiske omkostninger« forstås de faktiske omkostninger ved de materielle operationer, der er omhandlet i bilag V, og som er gennemført i referenceperioden enten på grundlag af individuel fakturering vedrørende disse operationer eller i henhold til en underskrevet kontrakt derom. Hvis der i referenceperioden findes et lager af et givet produkt, men hverken har fundet indlagring eller udlagring sted, kan henvisninger til omkostninger i oplagringskontrakterne vedrørende dette produkt også benyttes.

    3.   Medlemsstaterne giver senest den 10. maj Kommissionen oplysning om de faktiske omkostninger, der er betalt i referenceperioden vedrørende de operationer, der er omhandlet i bilag V. De faste beløb, der er omhandlet i nr. 1, fastlægges i EUR på grundlag af det vejede gennemsnit af de faktiske omkostninger, der i referenceperioden er konstateret i mindst de fire medlemsstater, som har de laveste faktiske omkostninger ved en given materiel operation, forudsat at disse medlemsstater mindst tegner sig for 33 % af det samlede gennemsnitlige lager af det pågældende produkt i referenceperioden. Er dette ikke tilfældet, medregnes andre medlemsstaters faktiske omkostninger i vejningen, indtil procentsatsen på 33 % af mængderne er nået.

    4.   Hvis antallet af medlemsstater, der foretager offentlig oplagring af et givet produkt, er lavere end fire, fastlægges de faste beløb for dette produkt på grundlag af de faktiske omkostninger, der er konstateret i de pågældende medlemsstater.

    5.   Hvis de med et oplagret produkt forbundne faktiske omkostninger, som er anmeldt af en medlemsstat, der indgår i den beregning, der er omhandlet i nr. 3, udgør mere end det dobbelte af det aritmetiske gennemsnit af de faktiske omkostninger, der er anmeldt af de øvrige medlemsstater, nedsættes disse omkostninger til det pågældende gennemsnit.

    6.   De faktiske omkostninger, som medtages i den beregning, der er omhandlet i nr. 3 og 4, sammenvejes på grundlag af de oplagrede mængder i de valgte medlemsstater.

    7.   For medlemsstater, der ikke tilhører eurozonen, omregnes de af dem anmeldte faktiske omkostninger til EUR på grundlag af den gennemsnitlige vekselkurs for deres valuta i den referenceperiode, der er omhandlet i nr. 1.

    II.   Særlige bestemmelser

    1.   Ved fastsættelsen af de faste beløb kan udgifterne til udlagring forhøjes, forudsat at medlemsstaten for hele bogføringsåret og for det samlede lager af et produkt erklærer at give afkald på anvendelsen af den tilsvarende tolerance, der er omhandlet i artikel 8, stk. 2, og garanterer mængden.

    Denne erklæring rettes til Kommissionen og skal være den i hænde inden modtagelsen af den første månedsopgørelse af udgifterne i det pågældende bogføringsår eller, dersom det pågældende produkt ikke befinder sig på interventionslager ved bogføringsårets begyndelse, senest i måneden efter den første indlagring af dette produkt på interventionslager.

    Den forhøjelse, der er omhandlet i første afsnit, beregnes ved at multiplicere interventionsprisen for det pågældende produkt med den tolerance, der er fastsat for dette produkt i artikel 8, stk. 2.

    2.   For samtlige oplagrede produkter med undtagelse af oksekød nedsættes de faste beløb, der er fastlagt for udgifter til indlagring på og udlagring fra oplagringsstederne, hvis der ikke sker nogen fysiske flytninger af de pågældende mængder. Kommissionen beregner denne nedsættelse proportionalt på grundlag af nedsættelsen af de faste beløb, der er fastsat i den beslutning, som Kommission traf for det foregående bogføringsår.

    3.   Kommissionen kan benytte de faste beløb, som tidligere er fastsat for et produkt, hvis der ikke har fundet nogen offentlig oplagring sted eller ikke vil finde nogen offentlig oplagring sted i det igangværende bogføringsår.

    BILAG VII

    SÆRLIGE ELEMENTER, DER SKAL TAGES I BETRAGTNING VEDRØRENDE UDGIFTER OG INDTÆGTER I FORBINDELSE MED VISSE PRODUKTER

    I.   KORN

    Tørring

    Ekstraudgifter til tørring, der har til formål at bringe vandindholdet ned under det niveau, der er fastsat for standardkvaliteten, medregnes som en materiel operation, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1, litra c), forudsat at nødvendigheden af denne operation er fastslået efter den procedure, der er omhandlet i artikel 25, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1784/2003.

    Ved beregningen af opbevaringstolerancen tages der ikke hensyn til svind som følge af tørring.

    II.   ETHANOL FREMSTILLET AF VIN

    1.

    De opkøbte mængders værdi

    Ved anvendelsen af artikel 9, stk. 2, første afsnit, for så vidt angår opkøb af alkohol, fratrækker interventionsorganerne et beløb svarende til støtten til destillatøren i opkøbsprisen for alkohol og bogfører den på budgetkontoen for destillation. Alkoholens opkøbsværdi med fradrag af støtten bogføres under opkøbsmængde og opkøbsværdi i perioden (linje 004 i skema 1). Den støtte, der skal fradrages, er den, der gælder for den leverede alkohols kvalitet.

    2.

    Ved anvendelsen af bestemmelserne i bilag X og bilag XII, punkt 2a) og 2c), benyttes den pris, der skal betales til destillatøren, med fradrag af den i nr. 1 omhandlede støtte i stedet for interventionsprisen.

    III.   OKSEKØD

    Ved anvendelsen af bestemmelserne i bilag X og bilag XII, punkt 2a) og 2c), er den basispris, der skal anvendes for udbenet oksekød, interventionsprisen multipliceret med en koefficient på 1,47.

    BILAG VIII

    NEDSKRIVNING AF PRODUKTER PÅ LAGER,

    jf. artikel 4, stk. 1, litra d)

    1.

    Hvis den anslåede salgspris for produkter, der er oplagret ved offentlig intervention, er lavere end opkøbsprisen, anvendes der på opkøbstidspunktet en nedskrivningsprocentsats benævnt »k-koefficient«. Den fastsættes for hvert produkt i begyndelsen af hvert bogføringsår.

    2.

    Nedskrivningsprocenten er højst lig med forskellen mellem opkøbsprisen og den forventede pris ved afsætningen af det pågældende produkt.

    3.

    Kommissionen kan begrænse nedskrivningen ved opkøbet til en del af den procentsats, der beregnes efter nr. 2. Denne del kan ikke være mindre end 70 % af den nedskrivning, der er fastsat i henhold til nr. 1.

    I så fald foretager Kommissionen en yderligere nedskrivning ved udgangen af hvert bogføringsår efter metoden i nr. 5.

    4.

    I forbindelse med de i nr. 3, andet afsnit, omhandlede nedskrivninger fastsætter Kommissionen inden den 20. oktober hvert år samlede nedskrivningsbeløb pr. produkt og pr. medlemsstat.

    Med henblik herpå sammenholdes den forventede salgspris for de oplagrede produkter med den anslåede overførselsværdi pr. produkt og pr. medlemsstat. Forskellene mellem de anslåede overførselsværdier og de forventede salgspriser multipliceret med de anslåede oplagrede mængder ved bogføringsårets afslutning er lig med de samlede nedskrivningsbeløb pr. produkt pr. berørt medlemsstat.

    5.

    Overslagene over mængderne på offentligt lager og overførselsværdierne pr. produkt og pr. medlemsstat i henhold til artikel 6, stk. 1, baseres på en meddelelse fra medlemsstaterne, som senest sendes til Kommissionen den 7. september år n+1, om de oplagrede produkter den 30. september samme år med følgende oplysninger:

    de opkøbte mængder i perioden fra den 1. oktober år n til den 31. august år n+1

    de oplagrede mængder pr. 31. august år n+1

    værdien i EUR af de oplagrede mængder pr. 31. august år n+1

    overslag over de oplagrede mængder pr. 30. september år n+1

    skøn over de opkøbte mængder fra den 1. september til den 30. september år n+1

    den anslåede værdi i EUR af opkøbene fra den 1. september til den 30. september år n+1.

    6.

    Værdierne i national valuta, som meddeles af de medlemsstater, der ikke er medlemmer af eurozonen, med henblik på beregningen af nedskrivningen ved bogføringsårets udgang, omregnes til EUR ved anvendelse af kurserne på det tidspunkt, hvor de samlede nedskrivningsbeløb ved bogføringsårets udgang beregnes.

    7.

    Kommissionen meddeler hver berørt medlemsstat de samlede nedskrivningsbeløb pr. produkt for at gøre det muligt for dem at medregne dem i deres sidste månedsopgørelse over udgifter til EGFL i det pågældende bogføringsår.

    BILAG IX

    VÆRDIANSÆTTELSE AF LAGRE AF DESTILLATER (BLANDET ALKOHOL)

    Omkostningerne ved afsætning af destillater som omhandlet i artikel 35 og 36 i forordning (EØF) nr. 822/87, der tages i betragtning af EGFL, er lig med værdierne af opkøbene af den omhandlede alkohol med fradrag af:

    a)

    indtægter af salg af alkohol

    b)

    værdi af svind, der overstiger tolerancen

    c)

    værdi af mankoer som følge af tyveri eller andre identificerbare tab

    d)

    værdi af mængder, der er forringet på grund af opbevaringsforholdene

    e)

    værdi af skadesramte mængder

    f)

    inddragne sikkerhedsstillelser i henhold til EF's forskrifter

    g)

    eventuelle andre indtægter.

    BILAG X

    VÆRDIANSÆTTELSE AF MANKOER

    Værdien af mankoer beregnes på følgende betingelser, jf. dog de særlige bestemmelser i bilag VII:

    a)

    Hvis tolerancerne vedrørende oplagring eller forarbejdning af produkter overskrides, eller hvis der konstateres mankoer som følge af tyveri eller af andre identificerbare årsager, beregnes mankoernes værdi ved at multiplicere disse mængder med interventionsprisen for hvert produkt til standardkvalitet den første dag i det igangværende bogføringsår forhøjet med 5 %.

    For så vidt angår alkohol, erstattes interventionsprisen med den pris, der betales til destillatøren, med fradrag af et beløb svarende til den støtte, der er udbetalt til denne.

    b)

    Hvis den gennemsnitlige markedspris for standardkvaliteten i oplagringsmedlemsstaten eller på oplagringsstedet den dag, hvor mankoen konstateres, udgør mere end 105 % af basisinterventionsprisen, tilbagebetaler kontrahenterne den markedspris, der er konstateret af medlemsstaten, forhøjet med 5 % til interventionsorganerne.

    Den gennemsnitlige markedspris fastlægges af medlemsstaten på grundlag af oplysninger, som den regelmæssigt sender Kommissionen.

    Forskellene mellem de beløb, der er inkasseret i medfør af anvendelsen af markedsprisen, og de beløb, som EGFL bogfører i medfør af anvendelsen af interventionsprisen, krediteres EGFL ved bogføringsårets afslutning sammen med de øvrige kreditelementer.

    c)

    Hvis mankoen konstateres efter overførsel eller transport af produkter fra et interventionscenter eller et oplagringssted, der er udpeget af betalingsorganet, til et andet sted, og der ikke i EF-retsforskrifterne for de forskellige landbrugssektorer er fastsat en bestemt værdi, fastlægges værdien af denne manko i henhold til punkt a).

    BILAG XI

    TOLERANCER

    1.

    Tolerancerne for svind i forbindelse med normale oplagringsoperationer under overholdelse af gældende regler fastsættes for hvert produkt, der er omfattet af en offentlig oplagring, som følger:

    korn

    0,2 %

    uafskallet ris - majs - sorghum

    0,4 %

    sukker

    0,1 %

    alkohol

    0,6 %

    skummetmælkspulver

    0,0 %

    smør

    0,0 %

    oksekød

    0,6 %

    2.

    Det tilladte procentvise svind i forbindelse med udbening af oksekød fastsættes til 32. Det gælder for samtlige mængder, der anvendes i løbet af bogføringsåret.

    3.

    Tolerancen for tilladte svind i forbindelse med oplagring af destillater som omhandlet i artikel 35 og 36 i forordning (EØF) nr. 822/87 er den, der er fastsat for destillater omhandlet i artikel 39 i nævnte forordning.

    4.

    De i nr. 1 omhandlede tolerancer fastsættes i procent af den faktiske vægt, uemballeret, af de mængder, der indlagres og overtages i løbet af det pågældende bogføringsår, forhøjet med de mængder, der er oplagret ved nævnte bogføringsårs begyndelse.

    Disse tolerancer anvendes ved den fysiske lagerkontrol. Betalingsorganet beregner dem for alle mængder af hvert produkt, der er oplagret.

    Betalingsorganet beregner den faktiske vægt ved indlagring og udlagring ved fra den konstaterede vægt at trække den faste emballagevægt, der er fastsat i købsbetingelserne, eller, hvis der ikke foreligger nogen købsbetingelser, gennemsnitsvægten af den emballage, der er benyttet.

    5.

    Et svind i antallet af emballager eller i det registrerede stykantal er ikke omfattet af tolerancen.

    6.

    Mankoer som følge af tyveri eller af andre identificerbare årsager medtages ikke ved beregningen af de i nr. 1 og 2 omhandlede tolerancer.

    7.

    De tolerancer, der er omhandlet i nr. 1 og 2, fastsættes af Kommissionen.

    BILAG XII

    VÆRDIANSÆTTELSE AF FORRINGEDE ELLER ØDELAGTE MÆNGDER

    1.

    Medmindre EF-lovgivningen indeholder særlige bestemmelser, betragtes et produkt som forringet, hvis det ikke længere opfylder de kvalitetskrav, der blev stillet ved opkøbet.

    2.

    Værdien af de forringede eller ødelagte mængder beregnes på grundlag af årsagens særtræk på følgende betingelser:

    a)

    Hvis der er tale om skader, beregnes produkternes værdi ved at multiplicere de berørte mængder med den gældende basisinterventionspris for standardtypen den første dag i det igangværende bogføringsår nedsat med 5 %, jf. dog de særlige bestemmelser i bilag VII.

    b)

    Hvis der er tale om naturkatastrofer, fastlægges de berørte mængders værdi ved særlig beslutning truffet af Kommissionen efter proceduren i artikel 25, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1784/2003 eller i påkommende tilfælde efter proceduren i den tilsvarende artikel i de øvrige forordninger om fælles markedsordninger.

    c)

    Hvis der er tale om utilfredsstillende opbevaringsforhold, bl.a. uhensigtsmæssige oplagringsmetoder, bogføres produktets værdi i henhold til bilag X, punkt a) og b).

    d)

    Hvis der er tale om en overdrevent lang oplagringsperiode, fastlægges produktets regnskabsmæssige værdi ved afsætningen af produktet efter proceduren i artikel 25, stk. 2, i forordning (EF) nr. 1784/2003 eller i påkommende tilfælde efter proceduren i den tilsvarende artikel i de øvrige forordninger om fælles markedsordninger på grundlag af salgsprisen.

    Beslutningen om salget træffes omgående i henhold til den relevante sektorlovgivning for det pågældende produkt. Salgsprovenuet bogføres under den måned, hvor produktet udlagres.

    BILAG XIII

    REGNSKABSMÆSSIGE REGLER FOR INDLAGREDE PRODUKTER, HVIS OVERTAGELSE ER AFVIST

    1.

    Medmindre EF-lovgivningen indeholder særlige bestemmelser, fratrækkes og bogføres indlagrings-, udlagrings-, oplagrings- og finansieringsomkostninger, som i forvejen er bogført vedrørende hver af de afviste mængder, på følgende betingelser:

    a)

    de indlagrings- og udlagringsomkostninger, der skal fratrækkes, beregnes ved at multiplicere de afviste mængder med de for udlagringsmåneden gældende respektive faste beløb

    b)

    de oplagringsudgifter, der skal fratrækkes, beregnes ved at multiplicere de afviste mængder med det antal måneder, der forløber mellem indlagringen og udlagringen og med det for udlagringsmåneden gældende faste beløb

    c)

    de finansielle omkostninger, der skal fratrækkes, beregnes ved at multiplicere de afviste mængder med det antal måneder, der forløber mellem indlagringen og udlagringen, idet betalingsfristen ved indlagringen opgjort i antal måneder fratrækkes, med den i udlagringsmåneden gældende finansieringsrentesats divideret med tolv og med den gennemsnitlige regnskabsmæssige overførselsværdi, som er gældende ved bogføringsårets begyndelse eller i den første måned, der er omfattet af regnskabet, hvis der ikke findes nogen gennemsnitlig regnskabsmæssig overførselsværdi.

    2.

    De i nr. 1 fastsatte omkostninger bogføres som materielle operationer i udlagringsmåneden.

    BILAG XIV

    MODEL TIL OPLAGRINGSVIRKSOMHEDENS MÅNEDSOPGØRELSE TIL BETALINGSORGANET

    (Vejledende model)

    MÅNEDLIG REGNSKABSOPGØRELSE

    Produkt:

    Oplagringsvirksomhed:

    Måned:

    Lager:

    Nr.:

    Adresse:

    Parti

    Beskrivelse

    Mængde (kg, tons, hl, kasser, stk., osv.)

    Dato

    Bemærk-ninger

    Indlagring

    Udlagring

     

    Overført mængde

     

     

     

     

     

    Mængde, der skal overføres

     

     

     

     

    (stempel og underskrift)

    Sted og dato:

    Navn:

    BILAG XV

    MODEL TIL OPLAGRINGSVIRKSOMHEDENS ÅRSOPGØRELSE TIL BETALINGSORGANET

    (Vejledende model)

    ÅRLIG LAGEROPGØRELSE

    Produkt:

    Oplagringsvirksomhed:

    År:

    Lager:

    Nr.:

    Adresse:

    Parti

    Beskrivelse

    Bogført mængde og/eller vægt

    Bemærk-ninger

     

     

     

     

    (stempel og underskrift)

    Sted og dato:

    Navn:

    BILAG XVI

    SAMMENLIGNINGSTABEL

     

    Denne forordning

    Artikel 1


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Forordning (EØF) nr. 411/88

    Denne forordning

    Artikel 1

    Bilag IV, punkt II, nr. 2 og 3

    Artikel 2, stk. 1

    Bilag IV, punkt II, nr. 4

    Artikel 2, stk. 1

    Bilag IV, punkt II, nr. 5

    Artikel 2, stk. 2

    Bilag IV, punkt II, nr. 6

    Artikel 2, stk. 3

    Bilag IV, punkt III, nr. 1

    Artikel 2, stk. 4

    Bilag IV, punkt III, nr. 2

    Artikel 3

    Bilag IV, punkt I, nr. 1

    Artikel 4

    Bilag IV, punkt I, nr. 2

    Artikel 5

    Artikel 6

    Bilag

    Tillæg til bilag IV


    Forordning (EØF) nr. 1643/89

    Denne forordning

    Artikel 1

    Bilag VI, punkt I, nr. 1

    Artikel 1a

    Artikel 4, stk. 2

    Artikel 2

    Bilag VI, punkt I, nr. 2-6

    Artikel 3

    Artikel 2, stk. 3, litra c)

    Bilag

    Bilag V


    Forordning (EØF) 2734/89

    Denne forordning

    Artikel 1

    Bilag IX

    Artikel 2

    Artikel 9, stk. 1

    Artikel 3

    Bilag XI, nr. 3

    Artikel 4


    Forordning (EØF) nr. 3492/90

    Denne forordning

    Artikel 1

    Artikel 5

    Artikel 2, stk. 1

    Artikel 2, stk. 4

    Artikel 2, stk. 2

    Artikel 2, stk. 8

    Artikel 3

    Artikel 8, stk. 1

    Artikel 4, stk. 1

    Artikel 8, stk. 2

    Artikel 4, stk. 2

    Bilag XI, nr. 2

    Artikel 4, stk. 3

    Bilag XI, nr. 6

    Artikel 4, stk. 4

    Bilag XI, nr. 7

    Artikel 5, stk. 1

    Artikel 7, stk. 2, litra b)

    Artikel 5, stk. 2

    Artikel 5, stk. 3

    Artikel 6, stk. 2, litra d)

    Artikel 5, stk. 4

    Bilag XII, punkt 1

    Artikel 5, stk. 5

    Artikel 2, stk. 5

    Artikel 6

    Artikel 5, stk. 2, litra f)

    Artikel 7

    Artikel 9, stk. 1, litra a)

    Artikel 8

    Artikel 9

    Artikel 10

    Bilag, punkt A

    Artikel 4

    Bilag, punkt B, første led

    Artikel 9, stk. 1

    Bilag, punkt B, andet led

    Artikel 5, stk. 2, litra f)


    Forordning (EØF) nr. 3597/90

    Denne forordning

    Artikel 1, stk. 1-3

    Artikel 7, stk. 1

    Artikel 1, stk. 4

    Bilag IV, punkt III, nr. 3

    Artikel 1, stk. 4, andet afsnit

    Bilag IV, punkt II, nr. 1

    Artikel 2, stk. 1 og 2

    Bilag X

    Artikel 2, stk. 3

    Bilag XII

    Artikel 2, stk. 4

    Artikel 2, stk. 5

    Artikel 2, stk. 5, første led

    Artikel 9, stk. 2, andet afsnit

    Artikel 2, stk. 5, andet og tredje led

    Artikel 4, stk. 2

    Artikel 3, stk. 1

    Artikel 6, stk. 2, litra a)

    Artikel 3, stk. 2

    Artikel 6, stk. 2, litra b)

    Artikel 3, stk. 3

    Artikel 6, stk. 2, litra c)

    Artikel 4

    Bilag VI, punkt II, nr. 1

    Artikel 5

    Artikel 9, stk. 3

    Artikel 6, stk. 1

    Artikel 6, stk. 2, litra f)

    Artikel 6, stk. 2

    Artikel 7, stk. 2, litra c)

    Artikel 7, stk. 1

    Artikel 9, stk. 5

    Artikel 7, stk. 2 og 3

    Bilag XIII

    Artikel 7, stk. 4

    Artikel 4, stk. 2

    Artikel 8

    Artikel 9, stk. 7

    Artikel 9

    Artikel 9, stk. 1

    Artikel 10

    Artikel 6, stk. 2, litra e)

    Artikel 11

    Artikel 2, stk. 3, litra a)

    Artikel 12

    Bilag

    Bilag VII


    Forordning (EØF) nr. 147/91

    Denne forordning

    Artikel 1

    Bilag XI, nr. 4 og 5

    Artikel 2

    Bilag XI, nr. 1 og 2

    Artikel 3

    Artikel 7, stk. 2, litra d)

    Artikel 4

    Artikel 5

    Artikel 6


    Forordning (EØF) nr. 2148/96

    Denne forordning

    Artikel 1

    Artikel 2, stk. 2 og stk. 3, litra a) og b)

    Artikel 2

    Bilag II, punkt III, nr. 1

    Artikel 3

    Bilag II, punkt II, nr. 2

    Artikel 4

    Bilag I, punkt A. I

    Artikel 5

    Bilag I, punkt A. II

    Artikel 6

    Bilag II, punkt II

    Artikel 7, stk. 1

    Artikel 2, stk. 3, litra d)

    Artikel 7, stk. 2

    Artikel 2, stk. 7

    Artikel 8

    Bilag II, punkt IV

    Artikel 9

    Artikel 2, stk. 8

    Artikel 10

    Artikel 11

    Bilag I

    Bilag XIV

    Bilag II

    Bilag XV

    Bilag III

    Bilag I, punkt B


    Top