Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32008R1077

Kommissionens förordning (EG) nr 1077/2008 av den 3 november 2008 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1966/2006 om elektronisk registrering och rapportering av fiskeverksamheter och om metoder för fjärranalys samt om upphävande av förordning (EG) nr 1566/2007

EUT L 295, 04/11/2008, p. 3–23 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 06/05/2011; upphävd genom 32011R0404

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2008/1077/oj

4.11.2008   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 295/3


KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 1077/2008

av den 3 november 2008

om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1966/2006 om elektronisk registrering och rapportering av fiskeverksamheter och om metoder för fjärranalys samt om upphävande av förordning (EG) nr 1566/2007

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

med beaktande av fördraget om upprättandet av Europeiska gemenskapen,

med beaktande av rådets förordning (EG) nr 1966/2006 av den 21 december 2006 om elektronisk registrering och rapportering av fiskeverksamheter och om metoder för fjärranalys (1), särskilt artikel 5, och

av följande skäl:

(1)

Enligt artikel 22.1 c i rådets förordning (EG) nr 2371/2002 (2) får verksamhet som omfattas av den gemensamma fiskeripolitiken inte bedrivas utan att en befälhavare utan dröjsmål registrerar och rapporterar uppgifter om fiskeverksamhet, inbegripet landningar och omlastningar, och kopior av dessa uppgifter ska finnas tillgängliga för myndigheterna.

(2)

Enligt förordning (EG) nr 1966/2006 gäller skyldigheten att på elektronisk väg registrera och överföra loggbok, landningsdeklaration och uppgifter om omlastningar för befälhavare på gemenskapsfartyg med en största längd på över 24 meter inom 24 månader efter det att tillämpningsföreskrifterna har trätt i kraft och för befälhavare på gemenskapsfartyg med en största längd på över 15 meter inom 42 månader efter det att tillämpningsföreskrifterna har trätt i kraft.

(3)

Daglig rapportering av fiskeverksamheter gör det möjligt att väsentligt förbättra ändamålsenligheten och effektiviteten hos kontroll- och övervakningsverksamheterna både till sjöss och på land.

(4)

Enligt artikel 6 i rådets förordning (EEG) nr 2847/93 av den 12 oktober 1993 om införande av ett kontrollsystem för den gemensamma fiskeripolitiken (3) ska befälhavare på gemenskapsfartyg föra loggbok över sina verksamheter.

(5)

Enligt artikel 8 i förordning (EEG) nr 2847/93 ska befälhavare eller deras ställföreträdare på gemenskapsfartyg med en största längd av minst 10 meter efter varje resa inom 48 timmar efter landningen lämna in en deklaration till de behöriga myndigheterna i den medlemsstat där landningen äger rum.

(6)

Enligt artikel 9 i förordning (EEG) nr 2847/93 ska de auktionsinrättningar eller andra av medlemsstaterna bemyndigade organ eller personer som ansvarar för den första saluföringen av fiskeprodukter vid första försäljningstillfället lämna in en avräkningsnota till de behöriga myndigheter inom vilkas territorier den första saluföringen sker.

(7)

I samma artikel fastställs även att den medlemsstat som ansvarar för kontrollen av den första saluföringen av fiskeriprodukter, om den första saluföringen inte äger rum i den medlemsstat där produkterna har landats, ska se till att en kopia av avräkningsnotan snarast möjligt lämnas in till de myndigheter som är ansvariga för kontrollen av landningen av produkterna i fråga.

(8)

Enligt artikel 19 i förordning (EEG) nr 2847/93 ska medlemsstaterna upprätta elektroniska databaser och införa ett system för giltighetskontroll, som bland annat ska omfatta dubbelkontroller och granskning av uppgifter.

(9)

Enligt artiklarna 19b och 19e i förordning (EEG) nr 2847/93 ska befälhavarna på gemenskapsfartyg lämna ansträngningsrapporter och registrera dem i sina loggböcker.

(10)

Enligt artikel 5 i rådets förordning (EG) nr 2347/2002 (4) åligger det befälhavaren på gemenskapsfartyg med djuphavsfisketillstånd att i loggboken eller på ett formulär som utfärdats av flaggmedlemsstaten föra in de uppgifter som rör fiskeredskapens egenskaper och fiskeverksamheten.

(11)

I rådets förordning (EG) nr 768/2005 (5) om inrättande av Gemenskapens kontrollorgan för fiske och om ändring av förordning (EEG) nr 2847/93 om införande av ett kontrollsystem för den gemensamma fiskeripolitiken föreskrivs att planer för gemensamt utnyttjande ska genomföras.

(12)

Genom kommissionens förordning (EG) nr 1566/2007 (6) fastställdes tillämpningsföreskrifter för förordning (EG) nr 1966/2006 i fråga om elektronisk registrering och rapportering av fiskeverksamheter.

(13)

Vissa bestämmelser i förordning (EG) nr 1566/2007 kräver nu ytterligare specificeringar och förtydliganden.

Det är därför lämpligt att upphäva förordning (EG) nr 1566/2007 och ersätta den med en ny förordning.

(14)

De åtgärder som föreskrivs i denna förordning är förenliga med yttrandet från förvaltningskommittén för fiske och vattenbruk.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

KAPITEL I

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Artikel 1

Tillämpningsområde

1.   Denna förordning ska tillämpas på:

a)

Gemenskapsfartyg med en största längd på över 24 meter, från och med den 1 januari 2010.

b)

Gemenskapsfartyg med en största längd på över 15 meter, från och med den 1 juli 2011.

c)

Registrerade köpare, registrerade auktionsinrättningar eller andra av medlemsstaterna bemyndigade enheter eller personer vilka är ansvariga för den första saluföringen av fiskeprodukter, i de fall då denna årligen omsätter över 400 000 euro, från och med den 1 januari 2009.

2.   Trots punkt 1 a ska denna förordning tillämpas tidigare än den 1 januari 2010 på gemenskapsfartyg som för en viss medlemsstats flagg och har en största längd på över 24 meter, om den medlemsstaten så beslutar.

3.   Trots punkt 1 b ska denna förordning tillämpas tidigare än den 1 juli 2011 på gemenskapsfartyg som för en viss medlemsstats flagg och har en största längd på över 15 meter, om den medlemsstaten så beslutar.

4.   Trots de datum som fastställs i punkterna 1 a och 1 b får en medlemsstat besluta att tillämpa denna förordning på fartyg på högst 15 meter som för den medlemsstatens flagg före dessa datum i enlighet med artikel 3.2 i förordning (EG) nr 1966/2006.

5.   Medlemsstaterna får träffa bilaterala avtal om användning av elektroniska rapporteringssystem på fartyg som för deras flagg i farvatten som lyder under deras överhöghet eller jurisdiktion, förutsatt att dessa fartyg följer samtliga bestämmelser i denna förordning.

6.   Denna förordning ska gälla för gemenskapsfartyg oberoende av i vilka vatten de bedriver fiske och i vilken hamn deras fångster landas.

7.   Denna förordning ska inte gälla för gemenskapsfartyg som uteslutande används för drift av vattenbruk.

Artikel 2

Förteckning över aktörer och fartyg

1.   Varje medlemsstat ska upprätta en förteckning över registrerade köpare, registrerade auktionsinrättningar eller andra av medlemsstaten bemyndigade enheter eller personer vilka är ansvariga för den första saluföringen av fiskeprodukter, i de fall då denna årligen omsätter fiskeprodukter till ett värde av över 400 000 euro. Det första referensåret ska vara 2007 och förteckningen ska uppdateras den 1 januari det innevarande året (år n) på grundval av den årliga omsättningen av fiskeprodukter utöver 400 000 euros värde år n-2. Förteckningen ska offentliggöras på en officiell webbplats i medlemsstaten.

2.   Varje medlemsstat ska upprätta och regelbundet uppdatera förteckningar över gemenskapsfartyg som för dess flagg och för vilka bestämmelserna i denna förordning gäller i enlighet med artikel 1.2–1.5. Förteckningarna ska offentliggöras på en officiell webbplats i medlemsstaten, i ett format som ska beslutas i samråd mellan medlemsstaterna och kommissionen.

Artikel 3

Definitioner

I denna förordning avses med

1.   fiskeverksamhet: all verksamhet som innebär att söka efter fisk, att skjuta, lägga ut eller dra in ett fiskeredskap och att avlägsna eventuell fångst från redskapet,

2.   plan för gemensamt utnyttjande: en plan där driftsarrangemangen kring utnyttjandet av de gemensamma medlen för kontroll och inspektion fastställs.

KAPITEL II

ELEKTRONISK ÖVERFÖRING

Artikel 4

Uppgifter som ska överföras av fartygens befälhavare eller deras ställföreträdare

1.   Befälhavare på gemenskapsfartyg ska överföra loggboksuppgifter och uppgifter om omlastningar på elektronisk väg till de behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten.

2.   Befälhavare på gemenskapsfartyg eller deras ställföreträdare ska överföra landningsdeklarationer på elektronisk väg de till behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten.

3.   Då ett gemenskapsfartyg landar sin fångst i en annan medlemsstat än flaggmedlemsstaten ska de behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten omedelbart då de tagit emot landningsdeklarationen vidarebefordra denna på elektronisk väg till de behöriga myndigheterna i den medlemsstat där fångsten landades.

4.   Befälhavare på gemenskapsfartyg ska, när detta krävs enligt gemenskapsreglerna, till den behöriga myndigheten i flaggmedlemsstaten vid föreskriven tidpunkt på elektronisk väg överföra en förhandsanmälan av ankomst till hamn.

5.   När ett fartyg har för avsikt att anlöpa en hamn i en annan medlemsstat än flaggmedlemsstaten ska de behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten, omedelbart efter att ha tagit emot den förhandsanmälan som avses i punkt 4, vidarebefordra den på elektronisk väg till de behöriga myndigheterna i kustmedlemsstaten.

Artikel 5

Uppgifter som ska överföras av enheter eller personer som är ansvariga för den första saluföringen eller det första övertagandet

1.   Registrerade köpare, registrerade auktionsinrättningar eller andra av medlemsstaterna bemyndigade enheter eller personer som är ansvariga för den första saluföringen av fiskeprodukter ska på elektronisk väg överföra de uppgifter som ska föras in i en avräkningsnota till de behöriga myndigheterna i den medlemsstat inom vars territorium den första saluföringen sker.

2.   När den första saluföringen sker i en annan medlemsstat än flaggmedlemsstaten ska de behöriga myndigheterna i den medlemsstat där den första saluföringen sker se till att en kopia av avräkningsnotan på elektronisk väg överförs till de behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten omedelbart då relevanta uppgifter tagits emot.

3.   Om den första saluföringen inte äger rum i den medlemsstat där produkterna landades ska den medlemsstat där den första saluföringen sker se till att en kopia av avräkningsnotan överförs på elektronisk väg omedelbart då relevanta uppgifter tagits emot till följande myndigheter:

a)

De behöriga myndigheterna i den medlemsstat där fiskeprodukterna har landats.

b)

De behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten för det fartyg som landade fiskeprodukterna.

4.   Innehavaren av deklarationen om övertagande ska på elektronisk väg överföra de uppgifter som måste föras in i en deklaration om övertagande till de behöriga myndigheterna i den medlemsstat inom vars territorium det fysiska övertagandet sker.

Artikel 6

Överföringsfrekvens

1.   Befälhavarna ska minst en gång per dag före kl. 24.00 överföra uppgifterna i den elektroniska loggboken till de behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten, och detta även om det inte finns någon ny fångst att rapportera. De ska också översända dessa uppgifter

a)

på begäran av den behöriga myndigheten i flaggmedlemsstaten,

b)

omedelbart efter det att det sista fisket har avslutats,

c)

före ankomsten till hamnen,

d)

då inspektion äger rum till sjöss, och

e)

vid händelser som definieras i gemenskapslagstiftningen eller av flaggstaten.

2.   Befälhavarna får överföra korrigeringar av den elektroniska loggboken eller omlastningsdeklarationerna fram till den sista överföring som görs i slutet av fiskeresan och före infarten i hamn. Korrigeringarna ska vara tydligt markerade. De behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten ska lagra alla originaluppgifter från den elektroniska loggboken och korrigeringar av dessa.

3.   Befälhavare eller deras ställföreträdare ska överföra landningsdeklarationen på elektronisk väg omedelbart efter det att den har upprättats.

4.   Befälhavarna på både de levererande och de mottagande fartygen ska överföra uppgifter om omlastningar på elektronisk väg omedelbart efter omlastning.

5.   Befälhavaren ska bevara ett exemplar av den information som avses i punkt 1 ombord på fiskefartyget under varje fiskeresa och fram till dess att landningsdeklarationen har lämnats in.

6.   Om ett fiskefartyg befinner sig i hamn utan någon fisk ombord och befälhavaren har överlämnat landningsdeklarationen, får den överföring som avses i punkt 1 i denna artikel skjutas upp förutsatt att förhandsanmälan gjorts till flaggmedlemsstatens centrum för fiskeriövervakning. Överföringarna ska återupptas när fartyget lämnar hamnen. Förhandsanmälan ska inte krävas för fartyg som är utrustade med ett satellitbaserat fartygsövervakningssystem (VMS) och överför sina uppgifter via detta.

Artikel 7

Format för överföring av uppgifter från ett fartyg till de behöriga myndigheterna i dess flaggstat

Varje medlemsstat ska fastställa formatet för överföring av uppgifter från fartyg som för dess flagg till dess behöriga myndigheter.

Artikel 8

Returmeddelanden

Medlemsstaterna ska se till att returmeddelanden sänds till fartyg som för deras flagg för varje överföring av loggboks-, omlastnings- och landningsuppgifter. Returmeddelandet ska innehålla ett mottagningsbevis.

KAPITEL III

UNDANTAG

Artikel 9

Undantag

1.   En medlemsstat får undanta befälhavare på fartyg som för dess flagg från de skyldigheter som anges i artikel 4.1 och från kravet på att ha utrustning ombord för att på elektronisk väg översända de uppgifter som avses i artikel 1.1–1.2 i förordning (EG) nr 1966/2006 om de under högst 24 timmar lämnar hamnen för att fiska på vatten under medlemsstatens överhöghet eller jurisdiktion, förutsatt att de inte landar sina fångster utanför sin flaggmedlemsstats territorium.

2.   Befälhavare på gemenskapsfartyg som registrerar och rapporterar uppgifter om sin fiskeverksamhet på elektronisk väg ska undantas från skyldigheten att ta fram loggbok, landningsdeklarationer och omlastningsdeklarationer i pappersform.

3.   Befälhavare på gemenskapsfartyg, eller deras ställföreträdare, som landar sin fångst i en annan medlemsstat än flaggmedlemsstaten ska undantas från kravet på att lämna in en landningsdeklaration i pappersform till kustmedlemsstaten.

4.   Medlemsstaterna får ingå bilaterala avtal om användning av elektroniska rapporteringssystem på fartyg som för deras flagg i de farvatten som lyder under deras överhöghet eller jurisdiktion. De fartyg som omfattas av sådana avtal ska undantas från skyldigheten att föra loggbok i pappersform i sådana farvatten.

5.   Befälhavare på gemenskapsfartyg som i sina elektroniska loggböcker registrerar de uppgifter om fiskeansträngning som krävs enligt artikel 19b i förordning (EEG) nr 2847/93 ska undantas från skyldigheten att överföra ansträngningsrapporter via telex, VMS, fax, telefon eller radio.

KAPITEL IV

DE ELEKTRONISKA REGISTRERINGS- OCH RAPPORTERINGSSYSTEMENS FUNKTION

Artikel 10

Bestämmelser som ska tillämpas vid tekniska fel och störningar av elektroniska registrerings- och rapporteringssystems funktion

1.   Vid tekniska fel eller störningar av det elektroniska registrerings- och rapporteringssystemets funktion ska befälhavaren, fartygsägaren eller deras företrädare på det sätt som flaggmedlemsstaten föreskrivit meddela loggboks-, omlastnings- och landningsuppgifter till de behöriga myndigheterna i den medlemsstaten senast kl. 24.00 varje dag, och detta även då det inte finns någon fångst att rapportera. Uppgifter ska också sändas

a)

på begäran av den behöriga myndigheten i flaggmedlemsstaten,

b)

omedelbart efter det att det sista fisket har avslutats,

c)

före ankomsten till hamnen,

d)

då inspektion äger rum till sjöss, och

e)

vid händelser som definieras i gemenskapslagstiftningen eller av flaggmedlemsstaten.

2.   De behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten ska uppdatera den elektroniska loggboken omedelbart då de uppgifter som avses i punkt 1 tagits emot.

3.   Efter ett tekniskt fel eller en störning av det elektroniska registrerings- och rapporteringssystemet får ett gemenskapsfartyg inte lämna hamn förrän systemet fungerar på ett sätt som flaggmedlemsstatens behöriga myndigheter finner tillfredsställande eller förrän dessa myndigheter på annat sätt gett sitt tillstånd. När flaggmedlemsstaten har givit ett fartyg som för dess flagg tillstånd att lämna hamn i kustmedlemsstaten ska den omedelbart underrätta kustmedlemsstaten om detta.

Artikel 11

Uteblivna uppgifter

1.   Om de behöriga myndigheterna i en flaggmedlemsstat inte har mottagit några överföringar av uppgifter enligt artikel 4.1–4.2 ska de så snart som möjligt underrätta befälhavaren eller fartygsägaren eller deras företrädare om detta. Om en sådan händelse inträffar mer än tre gånger inom ett år med avseende på ett visst fartyg ska flaggmedlemsstaten se till att det elektroniska rapporteringssystemet på det fartyget kontrolleras. Den berörda medlemsstaten ska undersöka problemet för att fastställa varför uppgifterna inte har tagits emot.

2.   Om de behöriga myndigheterna i en flaggmedlemsstat inte har tagit emot några överföringar av uppgifter i enlighet med artikel 4.1–4.2, och den senaste position som rapporterats via det satellitbaserade övervakningssystemet VMS var från en kustmedlemsstats vatten, ska de så snart som möjligt underrätta den kustmedlemsstatens behöriga myndigheter om detta.

3.   Befälhavaren, fartygsägaren eller deras företrädare ska sända alla uppgifter som anmälts enligt punkt 1 till de behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten omedelbart då de tagit emot anmälan.

Artikel 12

Åtkomstfel

1.   Om de behöriga myndigheterna i en kustmedlemsstat siktar ett fartyg som för en annan medlemsstats flagga på sina vatten och inte kan få åtkomst till loggboks- eller omlastningsuppgifter enligt artikel 15 ska de begära att de behöriga myndigheterna i flaggmedlemsstaten ser till att åtkomst ges.

2.   Om åtkomst enligt punkt 1 inte har säkerställts inom fyra timmar efter denna begäran ska kustmedlemsstaten underrätta flaggmedlemsstaten. Så snart flaggmedlemsstaten tagit emot meddelandet ska den skicka uppgifterna till kustmedlemsstaten på tillgänglig elektronisk väg.

3.   Om kustmedlemsstaten inte får in de uppgifter som avses i punkt 2 ska befälhavaren, fartygsägaren eller deras företrädare sända uppgifterna och en kopia av returmeddelandet enligt artikel 8 till kustmedlemsstatens behöriga myndigheter på begäran och på tillgänglig elektronisk väg.

4.   Om befälhavaren, fartygsägaren eller deras företrädare inte kan sända en kopia av det returmeddelande som avses i artikel 8 till kustmedlemsstatens behöriga myndigheter ska fartyget i fråga förbjudas att bedriva fiskeverksamhet i kustmedlemsstaten fram till dess att befälhavaren eller dennes företrädare har sänt en kopia av returmeddelandet eller av den information som avses i artikel 6.1 till myndigheterna i fråga.

Artikel 13

Uppgifter om det elektroniska rapporteringssystemets funktion

1.   Medlemsstaterna ska upprätthålla databaser om funktionen hos sina elektroniska rapporteringssystem. De ska innehålla minst följande information:

a)

En förteckning över fiskefartyg som för deras flagg och vilkas elektroniska rapporteringssystem har drabbats av tekniska fel eller störningar av funktionen.

b)

Antalet överföringar från elektroniska loggböcker som inkommit per dag och det genomsnittliga antalet överföringar som inkommit per fartyg, fördelat efter flaggmedlemsstat.

c)

Antalet överföringar av landningsdeklarationer, omlastningsdeklarationer, deklarationer om övertagande och avräkningsnotor som inkommit, fördelat på flaggstater.

2.   Sammanfattningar av information om funktionen hos medlemsstaternas elektroniska rapporteringssystem ska på begäran sändas till kommissionen i ett format och med tidsintervall som fastställs i samråd mellan medlemsstaterna och kommissionen.

KAPITEL V

DATAÖVERFÖRING OCH -ÅTKOMST

Artikel 14

Format för utbyte av uppgifter mellan medlemsstaterna

1.   Uppgifter ska utbytas av medlemsstaterna i det format som fastställs i bilagan och som ligger till grund för XML (”extensible mark-up language”).

2.   Korrigeringar av de uppgifter som avses i punkt 1 ska markeras tydligt.

3.   När en medlemsstat tar emot elektroniska uppgifter från en annan medlemsstat ska den se till att ett returmeddelande sänds till de behöriga myndigheterna i den medlemsstaten. Returmeddelandet ska innehålla ett mottagningsbevis.

4.   De uppgifter i bilagan som befälhavarna är skyldiga att registrera i sina loggböcker enligt gemenskapsbestämmelserna ska också vara obligatoriska vid utbyten mellan medlemsstater.

Artikel 15

Dataåtkomst

1.   Flaggmedlemsstaterna ska se till att kustmedlemsstaterna får direkt tillgång i realtid till uppgifter från elektroniska loggböcker och landningsdeklarationer för fartyg som för deras flagg då de bedriver fiskeverksamhet i de vatten som lyder under kustmedlemsstatens överhöghet eller jurisdiktion eller angör en hamn i den staten.

2.   Uppgifterna enligt punkt 1 ska minst omfatta uppgifter från den senaste gång som fartyget lämnade hamnen till den tidpunkt då landningen avslutades. Uppgifter från fiskeverksamheter under de föregående 12 månaderna ska tillhandahållas på begäran.

3.   Befälhavare på gemenskapsfartyg ska dygnet runt alla dagar i veckan ha säker åtkomst till sina egna elektroniska loggboksuppgifter som finns lagrade i flaggmedlemsstatens databas.

4.   Kustmedlemsstaterna ska bevilja andra medlemsstaters patrullfartyg direkt tillgång till sina loggboksdatabaser vid genomförandet av planer för gemensamt utnyttjande.

Artikel 16

Utbyte av uppgifter mellan medlemsstaterna

1.   Åtkomst till de uppgifter som avses i artikel 15.1 ska ges genom en säker Internetuppkoppling dygnet runt alla dagar i veckan.

2.   Medlemsstaterna ska utbyta relevanta tekniska uppgifter för att säkerställa ömsesidig åtkomst till elektroniska loggböcker.

3.   Medlemsstaterna ska

a)

se till att uppgifter som inkommit i enlighet med den här förordningen lagras på ett säkert sätt i elektroniska databaser samt vidta alla nödvändiga åtgärder för att garantera att de behandlas konfidentiellt,

b)

vidta alla nödvändiga tekniska åtgärder för att förhindra att uppgifterna förstörs på grund av missöden eller oegentligheter, oavsiktligt går förlorade, korrumperas, sprids eller kommer obehöriga till del.

Artikel 17

En enda myndighet

1.   I varje medlemsstat ska en enda myndighet ansvara för att överföra, ta emot, förvalta och behandla alla uppgifter som omfattas av denna förordning.

2.   Medlemsstaterna ska lämna förteckningar och kontaktuppgifter för de myndigheter som avses i punkt 1 till varandra och informera kommissionen om detta.

3.   Eventuella ändringar i de uppgifter som avses i punkterna 1 och 2 ska utan dröjsmål meddelas till kommissionen och till de övriga medlemsstaterna.

KAPITEL VI

SLUTBESTÄMMELSER

Artikel 18

Upphävande

1.   Förordning (EG) nr 1566/2007 ska upphöra att gälla.

2.   Hänvisningar till den upphävda förordningen ska anses som hänvisningar till den här förordningen.

Artikel 19

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2008.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater

Utfärdad i Bryssel den 3 november 2008.

På kommissionens vägnar

Joe BORG

Ledamot av kommissionen


(1)  EUT L 409, 30.12.2006, s. 1. Rättad i EUT L 36, 8.2.2007, s. 3.

(2)  EGT L 358, 31.12.2002, s. 59.

(3)  EGT L 261, 20.10.1993, s. 1.

(4)  EGT L 351, 28.12.2002, s. 6.

(5)  EUT L 128, 21.5.2005, s. 1.

(6)  EGT L 340, 22.12.2007, s. 46.


BILAGA (1)

FORMAT FÖR ELEKTRONISKT INFORMATIONSUTBYTE

Nr

Element eller attribut

Kod

Beskrivning och innehåll

Obligatorisk (C)/Obligatorisk, om (CIF) (2)/Frivillig (O) (3)

1

ERS-meddelande

 

 

 

2

Nytt meddelande

ERS

Tagg som visar att ERS-meddelande börjar

C

3

Adress

AD

Meddelandets destination (ISO-landskod, 3 bokstäver)

C

4

Från

FR

Land som överför uppgifterna (ISO-landskod, 3 bokstäver)

C

5

Meddelandets (registrerings)nummer

RN

Meddelandets löpnummer (format CCC99999999)

C

6

Meddelandets (registrerings)datum

RD

Datum för överföringen av meddelandet (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

7

Meddelandets (registrerings)tid

RT

Tidpunkt för svarsmeddelande till meddelandet (TT:MM i UTC)

C

8

Typ av meddelande

TM

Meddelandetypens bokstavskod: loggbok = LOG, bekräftelse = RET, korrigering = COR eller avräkningsnota = SAL

C

9

Testmeddelande

TS

Elementet anger att meddelandet är ett testmeddelande.

CIF TEST

10

 

 

 

 

11

Meddelandetypen är RET

(TM = RET)

 

RET anger bekräftelsemeddelande

 

12

Följande attribut måste anges

 

Meddelandet bekräftar (gott eller mindre gott) mottagande av det meddelande som identifieras genom registreringsnummer (RN)

 

13

Avsänt meddelande

RN

Löpnummer för det meddelande som bekräftas av mottagande FMC (CCC99999999)

C

14

Svarets status

RS

Anger status för mottaget meddelande/mottagen rapport. Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

C

15

Skäl till eventuellt avvisande

RE

Fritt formulerad förklaring till avvisandet

O

16

 

 

 

 

17

Meddelandetypen är COR

(TM = COR)

 

COR anger korrigeringsmeddelande

 

18

Följande attribut måste anges:

 

Meddelandet korrigerar ett tidigare meddelande, och informationen i det ersätter helt det tidigare meddelandet (identifierat genom RN)

 

19

Ursprungligt meddelandes nummer

RN

Det korrigerade meddelandets löpnummer (format CCC99999999)

C

20

Skäl till korrigering

RE

Förteckning över koder finns på http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/control_enforcement_en.htm

O

21

 

 

 

 

22

Meddelandetypen är LOG

(TM=LOG)

 

LOG anger loggboksdeklaration

 

23

Följande attribut måste anges:

 

LOG innehåller en eller flera av följande deklarationer: DEP, FAR, TRA, COE, COX, ENT, EXI, CRO, TRZ, (INS), DIS, PRN, EOF, RTP, LAN

 

24

Loggrapporten börjar

LOG

Tagg som visar att loggrapporten börjar

C

25

Fartygets nr i gemenskapens flottregister (CFR)

IR

Format: AAAXXXXXXXXX, där A anger stor bokstav i koden för landet för den första EU-registreringen och där X anger en bokstav eller ett nummer

C

26

Fartygets huvudidentifiering

RC

Internationell anropssignal

CIF CFR ej uppdaterad

27

Fartygets externa registreringsnummer

XR

Registreringsnumret på fartygets sida (skrov)

O

28

Fartygets namn

NA

Fartygets namn

O

29

Befälhavarens namn

MA

Befälhavarens namn (ev. ändring under fiskeresan ska sändas i följande LOG-överföring)

C

30

Befälhavarens adress

MD

Befälhavarens adress (ev. ändring under fiskeresan ska sändas i följande LOG-överföring)

C

31

Registreringsland

FS

Flaggstat där fartyget är registrerat. ISO-landskod, 3 bokstäver

C

32

 

 

 

 

33

DEP: deklarationselement

 

Krävs vid varje avfärd från hamn. Ska sändas i påföljande meddelande

 

34

Avfärdsdeklaration börjar

DEP

Tagg som visar att deklaration om avfärd från hamn börjar

C

35

Datum

DA

Datum för avfärd (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

36

Tid

TI

Tidpunkt för avfärd (TT:MM i UTC)

C

37

Hamnens namn

PO

Kod bestående av ISO-landskod (2 bokstäver) + hamnkod (3 bokstäver) Förteckningen över hamnkoder (CCPPP) kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

C

38

Planerade verksamheter

AA

Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

CIF ansträngningsrapport krävs för planerad verksamhet

39

Typ av fiskeredskap

GE

Bokstavskod enligt FAO:s ”International Standard Statistical Classification of the Fishing Gear”

CIF fiskeverksamhet planerad

40

Underdeklaration om fångst ombord (förteckning över arter SPE underdeklarationer)

SPE

(Se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

CIF fångst ombord

41

 

 

 

 

42

Deklaration om fiskeverksamhet

 

Ska sändas senast midnatt varje dag till sjöss eller på begäran från flaggstaten.

 

43

Rapport om fiskeverksamhet börjar

FAR

Tagg som anger att rapporten om fiskeverksamhet börjar

C

44

Markör för sista rapport

LR

Markör som anger att detta är den sista FAR-rapport som kommer att sändas (LR=1)

CIF sista meddelande

45

Markör för inspektion

IS

Markör som anger att denna rapport om fiskeverksamhet mottogs efter en inspektion ombord på fartyget (IS=1)

CIF inspektion har skett

46

Datum

DA

Datum för vilket fiskeverksamhet rapporteras från fartyg till sjöss (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

47

Tid

TI

Starttid för fiskeverksamhet (TT:MM i UTC)

O

48

Underdeklaration om relevant område

RAS

Anges om ingen fångst togs (av ansträngningsskäl). Kodförteckning för fiske- och ansträngnings-/bevarandeområden kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS)

CIF

49

Fiskeinsatser

FO

Antal fiskeinsatser

O

50

Fisketid

DU

Tid i minuter för fiskeverksamheten (definierad som antal timmar till havs minus tid för förflyttning till och mellan fiskebankar, återfärd därifrån, biliggning, inaktivitet eller väntan på reparation)

CIF krav (3)

51

Underdeklaration om redskap

GEA

(Se uppgifter om underelement och attribut för GEA)

CIF någon användning

52

Underdeklaration om förlust av redskap

GLS

(Se uppgifter om underelement och attribut för GLS)

CIF krav i bestämmelserna (3)

53

Underdeklaration om fångst (förteckning över arter SPE-underdeklarationer)

SPE

(Se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

CIF fisk fångad

54

 

 

 

 

55

RLC: deklaration om förflyttning

 

Används när fångsten (helt eller delvis) överförs eller förflyttas från delade fiskeredskap till ett fartyg eller från ett fartygs lastrum eller fiskeredskap till ett nät, en container eller en bur för förvaring av levande fisk utanför fartyget fram till landningen

 

56

Förflyttningsdeklaration börjar

RLC

Tagg som anger att en deklaration om förflyttning börjar

C

57

Datum

DA

Datum för förflyttning av fångst när fartyget är till sjöss (ÅÅÅÅ-MM-DD)

CIF

58

Tid

TI

Tidpunkt för förflyttning (TT:MM i UTC)

CIF

59

Mottagande fartygs CFR-nummer

IR

Format: AAAXXXXXXXXX, där A anger stor bokstav i koden för landet för den första EU-registreringen och där X anger en bokstav eller ett nummer

CIF gemensam fiskeinsats och EU-fartyg

60

Mottagande fartygs anropssignal

TT

Det mottagande fartygets internationella anropssignal

CIF gemensam fiskeinsats

61

Mottagande fartygs flaggstat

TC

Flaggstat för det fartyg som tar emot fångsten (ISO-landskod, 3 bokstäver)

CIF gemensam fiskeinsats

62

Annat (andra) partnerfartygs CFR-nummer

RF

Format: AAAXXXXXXXXX, där A anger stor bokstav i koden för landet för den första EU-registreringen och där X anger en bokstav eller ett nummer

CIF gemensam fiskeinsats och partner är EU-fartyg

63

Annat (andra) partnerfartygs anropssignaler

TF

Partnerfartygets (partnerfartygens) internationella anropssignal

CIF gemensam fiskeinsats och icke-EU-partnerfartyg

64

Annat (andra) partnerfartygs flaggstat(er)

FC

Partnerfartygets (partnerfartygens) flaggstat(er) (ISO-landskod, 3 bokstäver)

CIF gemensam fiskeinsats och icke-EU-partnerfartyg

65

Förflyttad till

RT

Trebokstavskod för destinationen för förflyttningen (förvaringsnät: KNE, bur: CGE; etc.) Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

CIF

66

Underdeklaration om POS

POS

Plats för förflyttningen (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

CIF

67

Underdeklaration om fångst (förteckning över arter SPE-underdeklarationer)

SPE

Mängd förflyttad fisk (Se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

CIF

68

 

 

 

 

69

TRA: omlastningsdeklaration

 

För varje omlastning av fångst krävs deklarationer från både levererande och mottagande fartyg

 

70

Omlastningsdeklaration börjar

TRA

Tagg som anger att en deklaration om omlastning börjar

C

71

Datum

DA

Datum för TRA (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

72

Tid

TI

Inledning av TRA (TT:MM i UTC)

C

73

Underdeklaration om relevant område

RAS

Geografiskt område där omlastningen ägde rum. Kodförteckning för fiske- och ansträngnings-/bevarandeområden kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS)

CIF omlastning till sjöss

74

Hamnens namn

PO

Kod bestående av ISO-landskod (2 bokstäver) + hamnkod (3 bokstäver) Förteckningen över hamnkoder (CCPPP) kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

CIF omlastning i hamn

75

Mottagande fartygs CFR-nummer

IR

Format: AAAXXXXXXXXX, där A anger stor bokstav i koden för landet för EU-registreringen och där X anger en bokstav eller ett nummer

CIF fiskefartyg

76

Omlastning: mottagande fartyg

TT

För levererande fartyg: det mottagande fartygets internationella anropssignal

C

77

Omlastning: mottagande fartygs flaggstat

TC

För levererande fartyg: det mottagande fartygets flaggstat (ISO-landskod, 3 bokstäver)

C

78

Levererande fartygs CFR-nummer

RF

Format: AAAXXXXXXXXX, där A anger stor bokstav i koden för landet för den första EU-registreringen och där X anger en bokstav eller ett nummer

CIF gemenskapsfartyg

79

Omlastning: levererande fartyg

TF

För mottagande fartyg: det levererande fartygets internationella anropssignal

C

80

Omlastning: levererande fartygs flaggstat

FC

För mottagande fartyg: det levererande fartygets flaggstat (ISO-landskod, 3 bokstäver)

C

81

Underdeklaration om POS

POS

(Se uppgifter om underelement och attribut för POS)

CIF krav (3) (NEAFC- eller NAFO-vatten)

82

Omlastad fångst (förteckning över arter SPE-underdeklarationer)

SPE

(Se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

C

83

 

 

 

 

84

COE: Deklaration om inträde i zon

 

Om fisket avser ett område för beståndsåterhämtning eller västliga vatten

 

85

Ansträngningsdeklaration börjar: inträde i zon

COE

Tagg som anger att deklaration om inträde i ansträngningszon börjar

C

86

Datum

DA

Datum för inträde (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

87

Tid

TI

Tidpunkt för inträde (TT:MM i UTC)

C

88

Målart(er)

TS

Arter som fisket i zonen är inriktat på (bottenlevande, pelagiska, kammusslor, krabba).

Fullständig förteckning kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

C

89

Underdeklaration om relevant område

RAS

Fartygets geografiska belägenhet

Kodförteckning för fiske- och ansträngnings-/bevarandeområden kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas. (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS.)

C

90

Underdeklaration om fångst ombord (förteckning över arter SPE underdeklarationer)

SPE

(Se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

O

91

COX: deklaration om utträde från zon

 

Om fisket avser ett område för beståndsåterhämtning eller västliga vatten

 

92

Ansträngningsdeklaration börjar: utträde ur zon

COX

Tagg som anger att deklaration om utträde ur ansträngningszon börjar

C

93

Datum

DA

Datum för utträde (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

94

Tid

TI

Tidpunkt för utträde (TT:MM i UTC)

C

95

Målart(er)

TS

Arter som fisket i zonen är inriktat på (bottenlevande, pelagiska, kammusslor, krabba).

Fullständig förteckning kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

CIF ingen annan fiskeverksamhet bedrivs

96

Underdeklaration om relevant område

RAS

Fartygets geografiska belägenhet. Kodförteckning för fiske- och ansträngnings-/bevarandeområden kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS)

CIF ingen annan fiskeverksamhet bedrivs

97

Underdeklaration om position

POS

Utträdesposition (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

C

98

Underdeklaration om fångst

SPE

Fångst som gjorts i området (se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

O

99

 

 

 

 

100

CRO: Deklaration om genomsegling av zon

 

Om beståndsåterhämtningszon eller västliga vatten genomseglas

 

101

Ansträngningsdeklaration börjar: genomsegling av zon

CRO

Tagg som visar början av en deklaration om genomsegling av zon för fiskeansträngning (ingen fiskeinsats). Endast DA TI POS behöver anges i COE- och COX-deklarationer

C

102

Deklaration om inträde i zon

COE

(Se uppgifter om underelement och attribut för COE)

C

103

Deklaration om utträde från zon

COX

(Se uppgifter om underelement och attribut för COX)

C

104

 

 

 

 

105

TRZ: Deklaration om fiske i flera områden

 

Om fiske genomförs i flera områden

 

106

Ansträngningsdeklaration börjar: fiske i flera områden

TRZ

Tagg som visar början av deklaration om fiske i flera områden

C

107

Deklaration om inträde

COE

Första inträde (se uppgifter om underelement och attribut för COE)

C

108

Deklaration om utträde

COX

Sista utträde (se uppgifter om underelement och attribut för COX)

C

109

 

 

 

 

110

INS: Deklaration om inspektion

 

Ska tillhandahållas av myndigheterna, men inte befälhavaren

 

111

Inspektionsdeklaration börjar

INS

Tagg som visar början av en underdeklaration om inspektion

O

112

Inspektionsland

IC

ISO-landskod, 3 bokstäver

O

113

Utsedd inspektör

IA

Varje stat ska lämna fyrsiffriga ID-nummer för sina inspektörer

O

114

Datum

DA

Datum för inspektion (ÅÅÅÅ-MM-DD)

O

115

Tid

TI

Tidpunkt för inspektion (TT:MM i UTC)

O

116

Underdeklaration om position

POS

Position vid inspektionen (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

O

117

 

 

 

 

118

DIS: deklaration om utkast

 

 

CIF krav (3) (NEAFC- eller NAFO-vatten)

119

Deklaration om utkast börjar.

DIS

Tagg med information om utkast av fisk

C

120

Datum

DA

Datum för utkast (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

121

Tid

TI

Tidpunkt för utkast (TT:MM i UTC)

C

122

Underdeklaration om position

POS

Position vid utkast (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

C

123

Underdeklaration om utkast av fisk

SPE

Utkast av fisk (se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

C

124

 

 

 

 

125

PRN: Förhandsmeddelande om återkomst till hamn

 

Överförs före återvändande till hamn eller om så krävs enligt gemenskapsreglerna

CIF krav (3)

126

Förhandsanmälan börjar

PRN

Tagg som anger att en förhandsanmälan börjar

C

127

Planerat datum

PD

Planerat datum för ankomst/genomsegling (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

128

Planerad tid

PT

Planerad tidpunkt för ankomst/genomsegling (TT:MM i UTC)

C

129

Hamnens namn

PO

Hamnkod (ISO-landskod, 2 bokstäver + trebokstavshamnkod). Förteckningen över hamnkoder (CCPPP) kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

C

130

Underdeklaration om relevant område

RAS

Fiskeområde för förhandsmeddelande om torsk. Kodförteckning för fiske- och ansträngnings-/bevarandeområden kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas. (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS)

CIF i Östersjön

131

Planerat landningsdatum

DA

Planerat landningsdatum (ÅÅÅÅ-MM-DD) i Östersjön

CIF i Östersjön

132

Planerat klockslag för landning

TI

Planerat landningklockslag (TT:MM-UTC) i Östersjön

CIF i Östersjön

133

Underdeklarationer om fångst ombord (förteckning över arter SPE underdeklarationer)

SPE

Fångst ombord (om pelagisk med ICES-zon) (se uppgifter om underdeklaration SPE)

C

134

Underdeklaration om position

POS

Position för inträde i/utträde ur område/zon. (Se uppgifter om underelement och attribut för POS)

CIF

135

 

 

 

 

136

EOF: fiskedeklaration slutar

 

Ska överföras omedelbart efter den sista fiskeinsatsen och före ankomst till hamn och landning av fisk.

 

137

Avslutning av fångstdeklarationen börjar

EOF

Tagg som anger att fiskeinsatserna avslutats före återkomst till hamnen

C

138

Datum

DA

Datum för avslutandet (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

139

Tid

TI

Tidpunkt för avslutandet (TT:MM i UTC)

C

140

 

 

 

 

141

RTP: deklaration om återkomst till hamn

 

Ska överföras vid återkomst till hamn efter ev. PRN-deklaration och före landning av fisk

 

142

Deklaration om återkomst till hamn börjar.

RTP

Tagg som anger återkomst till hamn vid slutet av fiskeresa

C

143

Datum

DA

Datum för återkomst (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

144

Tid

TI

Tidpunkt för återkomst (TT:MM i UTC)

C

145

Hamnens namn

PO

Förteckningen över hamnkoder (tvåbokstavslandskod [ISO-alpha-2 landskod] + trebokstavshamnskod) (CCPPP) kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

C

146

Skäl till återkomst

RE

Skäl till återkomst till hamn (t.ex. skydd, lastning, landning). Förteckningen över skälkoder kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

CIF

147

 

 

 

 

148

LAN: landningsdeklaration

 

Ska överföras efter landning av fångst

 

149

Landningsdeklaration börjar

LAN

Tagg som anger att en landningsdeklaration börjar

C

150

Datum

DA

(ÅÅÅÅ-MM-DD – landningsdatum

C

151

Tid

TI

TT:MM i UTC – landningstid

C

152

Kategori av avsändare

TS

3-bokstavskod (MAS:befälhavare, REP:befälhavarens företrädare, AGE: ombud)

C

153

Hamnens namn

PO

Hamnkod (ISO-landskod, 2 bokstäver + trebokstavshamnkod). Förteckningen över hamnkoder (CCPPP) kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

C

154

Underdeklaration om landad fångst (förteckning över SPE med PRO-underdeklarationer)

SPE

Arter, fiskeområden, landade vikter, använda redskap och presentationsformer (se uppgifter om underelement och attribut för SPE)

C

155

 

 

 

 

156

POS: underdeklaration om position

 

 

 

157

Underdeklaration om position börjar.

POS

Tagg med koordinater för geografisk position

C

158

Latitud (med decimaler)

LT

Latitud uttryckt i det WGS84-format som används för VMS

C

159

Longitud (med decimaler)

LG

Longitud uttryckt i det WGS84-format som används för VMS

C

160

 

 

 

 

161

GEA: underdeklaration om användning av redskap

 

 

 

162

Underdeklaration om användning av redskap börjar

GEA

Tagg med koordinater för geografisk position

C

163

Typ av fiskeredskap

GE

Redskapskod enligt FAO:s internationella standard Statistisk klassificering av fiskeredskapet

C

164

Maskstorlek

ME

Maskstorlek (i millimeter)

CIF krav på maskstorlek finns för redskapet

165

Redskapets kapacitet

GC

Redskapets storlek och nummer

CIF krav finns för använt redskap

166

Fiskeinsatser

FO

Antal fiskeinsatser (drag) per 24 timmar

CIF fartyget har tillstånd att fiska efter djuphavsbestånd

167

Fisketid

DU

Antal timmar som redskapet var utsatt

CIF fartyget har tillstånd att fiska efter djuphavsbestånd

168

Underdeklaration om sjösatta redskap

GES

Underdeklaration om sjösatta redskap (se uppgifter om underelement och attribut för GES)

CIF krav (3) (fartyget använder statiska eller fasta redskap)

169

Underdeklaration om återtagna redskap

GER

Underdeklaration om återtagna redskap (se uppgifter om underelement och attribut för GER)

CIF krav (3) (fartyget använder statiska eller fasta redskap)

170

Underdeklaration om användning av nät

GIL

Underdeklaration om användning av nät (se uppgifter om underelement och attribut för GIL)

CIF fartyget har tillstånd för ICES-områdena IIIa, IVa, IVb, Vb, VIa, VIb, VIIb, c, j, k och XII

171

Fiskedjup

FD

Avstånd från vattenytan till den lägsta delen av fiskeredskapet (i meter). Tillämpligt på fartyg som använder släpredskap, långrevar och fasta nätredskap

CIF djuphavsfiske och norska vatten

172

Genomsnittligt antal krokar på långrevar

NH

Det genomsnittliga antalet krokar som används på långrevarna

CIF djuphavsfiske och norska vatten

173

Nätredskapens genomsnittliga längd

GL

Nätens genomsnittliga längd vid användning av fasta nätredskap (i meter)

CIF djuphavsfiske och norska vatten

174

Nätredskapens genomsnittliga höjd

GD

Nätens genomsnittliga höjd vid användning av fasta nätredskap (i meter)

CIF djuphavsfiske och norska vatten

175

 

 

 

 

176

GES: underdeklaration om sjösatta redskap

 

 

CIF krav i bestämmelserna (3)

177

Underdeklaration om position börjar

GES

Tagg med information om sjösatta redskap

C

178

Datum

DA

Datum för sjösatta redskap (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

179

Tid

TI

Tidpunkt för sjösättning av redskap (TT:MM i UTC)

C

180

Underdeklaration om POS

POS

Position för sjösättning (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

C

181

 

 

 

 

182

GER: underdeklaration om återtagna redskap

 

 

CIF krav i bestämmelserna (3)

183

Underdeklaration om position börjar

GER

Tagg med information om återtagna redskap

C

184

Datum

DA

Datum för återtag av redskap (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

185

Tid

TI

Tidpunkt för återtag av redskap (TT:MM i UTC)

C

186

Underdeklaration om POS

POS

Position där redskapen återtogs (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

C

187

GIL: Underdeklaration om användning av nät

 

 

CIF fartyget har tillstånd för ICES-områdena IIIa, IVa, IVb, Vb, VIa, VIb, VIIb, c, j, k och XII

188

Underdeklaration om nät börjar

GIL

Tagg som inleder nätanvändning

 

189

Den nominella längden på ett nätredskap

NL

Information ska registreras under varje fiskeresa (i meter)

C

190

Antal nätredskap

NN

Antal nätredskap i en garnlänk

C

191

Antal garnlänkar

FL

Antal utsatta garnlänkar

C

192

Underdeklaration om POS

POS

Positionen för varje utsatt garnlänk (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

C

193

Djup för varje utsatt garnlänk

FD

Djup för varje utsatt garnlänk (avståndet från vattenytan till den lägsta delen av fiskeredskapet)

C

194

Tid i vatten för varje utsatt garnlänk

ST

Tid i vatten för varje utsatt garnlänk

C

195

 

 

 

 

196

GLS: Underdeklaration om förlust av redskap

 

Förlust av fasta redskap

CIF krav i bestämmelserna (3)

197

Underdeklaration om GLS börjar

GLS

Uppgifter om förlorade fasta redskap

 

198

Datum för förlust av redskap

DA

Datum för förlust av redskap (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

199

Antal enheter

NN

Antal förlorade redskap

CIF

200

Underdeklaration om POS

POS

Redskapens sista kända position (se uppgifter om underelement och attribut för POS)

CIF

201

 

 

 

 

202

RAS: Underdeklaration om relevant område

RAS

Relevant område beror på relevant rapporteringskrav – minst ett fält bör fyllas i. Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas

CIF

203

FAO-område

FA

FAO-område (ex. 27)

CIF

204

FAO (ICES)-delområde

SA

FAO (ICES)-delområde (ex. 3)

CIF

205

FAO (ICES)-sektion

ID

FAO (ICES)-sektion (ex. d)

CIF

206

FAO (ICES)-delsektion

SD

FAO (ICES)-delsektion (ex. 24) (Tillsammans med ovanstående: 27.3.d.24)

CIF

207

Ekonomiskt område

EZ

Ekonomiskt område

CIF

208

Statistisk rektangel enligt ICES

SR

Statistisk rektangel enligt ICES (ex. 49E6)

CIF

209

Fiskeansträningszon

FE

Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas.

CIF

210

Underdeklaration om position

POS

(Se uppgifter om underelement och attribut för POS)

CIF

211

 

 

 

 

212

SPE: underdeklaration av arter

 

Sammanlagda kvantiteter per art

 

213

Underdeklaration om SPE börjar

SPE

Fångstuppgifter per art

C

214

Artnamn

SN

Artens namn (FAO:s trebokstavskod)

C

215

Fiskens vikt

WT

Beroende på omständigheterna, antingen

1.

total vikt fisk (i kg) under fångstperioden,

2.

total vikt fisk (i kg) ombord (samtliga arter), eller

3.

total vikt (i kg) av landad fisk

CIF art inte räknas

216

Antal fiskar

NF

Antal fiskar (när fångsten måste registreras i antal fiskar, dvs. lax och tonfisk)

CIF

217

Kvantitet i nätredskap

NQ

Uppskattning av kvantitet i nätredskap, dvs. ej i lastrum

O

218

Antal fiskar i nätredskap

NB

Uppskattning av antal fiskar i nätredskap, dvs. ej i lastrum

O

219

Underdeklaration om relevant område

RAS

Det geografiska område i vilket huvuddelen av fångsten togs.

Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att fastställas. (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS)

C

220

Typ av fiskeredskap

GE

Bokstavskod enligt FAO:s ”International Standard Statistical Classification of the Fishing Gear”

CIF landningsdeklaration endast för vissa arter och fångstområden

221

Underdeklaration om beredning

PRO

(Se uppgifter om underelement och attribut för PRO)

CIF landnings- (omlastnings-) deklaration

222

 

 

 

 

223

PRO: underdeklaration om beredning

 

Beredning/presentation av varje landad art

 

224

Underdeklaration om beredning börjar

PRO

Tagg med uppgifter om beredning av fisken

C

225

Fiskens färskhetskategori

FF

Fiskens färskhetskategori (A, B, E)

C

226

Tillstånd

PS

Bokstavskod för fiskens tillstånd, t.ex. levande, djupfryst, saltad. Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges

C

227

Fiskens presentationsform

PR

Bokstavskod för produktpresentationen (beroende på beredningsform): använd koder från EG:s webbplats (adressen kommer att anges)

C

228

Beredningens typ av förpackning

TY

Trebokstavskod (CRT=kartonger, BOX=lådor, BGS=påsar, BLC=block)

CIF (LAN eller TRA)

229

Antal förpackningar

NN

Antal förpackningar: kartonger, lådor, containrar, block osv.

CIF (LAN eller TRA)

230

Genomsnittlig vikt per förpackning

AW

Produktvikt (kg)

CIF (LAN eller TRA)

231

Omräkningsfaktor

CF

En numerisk faktor som används för att räkna om fisk i beredd vikt till fisk i levande vikt

O

232

 

 

 

 

233

Om meddelandetypen är SAL

(TM = SAL)

 

SAL anger försäljningsmeddelande

 

234

Följande attribut måste anges:

 

Ett försäljningsmeddelande kan vara antingen en avräkningsnota eller en övertagandenota.

 

235

Försäljningsrapport börjar

SAL

Tagg som visar att försäljningsrapporten börjar

C

236

Fartygets nr i gemenskapens flottregister (CFR)

IR

Format: AAAXXXXXXXXX, där A anger stor bokstav i koden för landet för den första EU-registreringen och där X anger en bokstav eller ett nummer

C

237

Fartygets anropssignal

RC

Internationell anropssignal

CIF CFR ej uppdaterad

238

Fartygets externa registreringsnummer

XR

Registreringsnumret på sidan (skrovet) av det fartyg som landade fisken

O

239

Registreringsland

FS

ISO-landskod, 3 bokstäver

C

240

Fartygets namn

NA

Namnet på det fartyg som landade fisken

O

241

SLI-deklaration

SLI

(Se uppgifter om underelement och attribut för SLI)

CIF försäljning

242

TLI-deklaration

TLI

(Se uppgifter om underelement och attribut för TLI)

CIF övertagande

243

 

 

 

 

244

SLI: försäljningsdeklaration

 

 

 

245

Försäljningsdeklaration börjar

SLI

Tagg med uppgifter om försäljning av parti

C

246

Datum

DA

Datum för försäljning (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

247

Försäljningsland

SC

Land där försäljningen ägde rum (ISO-landskod, 3 bokstäver)

C

248

Försäljningsplats

SL

Förteckningen över hamnkoder (CCPPP) kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges

C

249

Säljarens namn

NS

Namnet på auktionsinrättning, annat organ eller annan person som sålde fisken

C

250

Köparens namn

NB

Namn på det organ eller den person som köpte fisken

C

251

Försäljningsavtalets referensnummer

CN

Försäljningsavtalets referensnummer

C

252

Underdeklaration om källdokument

SRC

(Se uppgifter om underelement och attribut för SRC)

C

253

Underdeklaration om sålt parti

CSS

(Se uppgifter om underelement och attribut för CSS)

C

254

 

 

 

 

255

Underdeklaration om SRC

 

Flaggstatens myndigheter ska spåra källdokumentet med stöd av fartygsloggboken och landningsuppgifter

 

256

Underdeklaration om källdokument börjar

SRC

Tagg med information om källdokumentet för det sålda partiet

C

257

Landningsdatum

DL

Datum för landning (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

258

Land och hamn

PO

Land och hamn för landningen. Förteckningen över hamnkoder (CCPPP) kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges

C

259

 

 

 

 

260

Underdeklaration om CSS

 

 

 

261

Underdeklaration om sålt parti börjar

CSS

Tagg med information om såld artikel

C

262

Artnamn

SN

Namn på den sålda arten (FAO:s trebokstavskod)

C

263

Vikt av såld fisk

WT

Vikt av såld fisk (i kg)

C

264

Antal sålda fiskar

NF

Antal fiskar (när fångsten måste registreras i antal fiskar, dvs. lax och tonfisk)

CIF

265

Fiskens pris

FP

Pris per kg

C

266

Försäljningsvaluta

CR

Försäljningsvaluta. Förteckningen över valutakoder kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges

C

267

Fiskens storlekskategori

SF

Fiskstorlek (1-8; enhetlig storlek eller kg, g, cm, mm eller antal fiskar per kg)

CIF

268

Produkternas destination (syfte)

PP

Livsmedelskoder, överföring, industriändamål

CIF

269

Underdeklaration om relevant område

RAS

Kodförteckning för fiske- och ansträngnings-/bevarandeområden kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS)

C

270

PRO-underdeklaration om beredning

PRO

(Se uppgifter om underelement och attribut för PRO)

C

271

Återtagna

WD

Återtagna genom en producentorganisation (Y-ja, N-nej, T – tillfälligt)

C

272

Producentorganisation Använd kod

OP

Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges

O

273

Tillstånd

PS

Bokstavskod för fiskens tillstånd, t.ex. levande, djupfryst, saltad. Kodförteckningen kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges

CIF tillfälligt återtagen

274

 

 

 

 

275

TLI: deklaration om övertagande

 

 

 

276

TLI-deklaration börjar

TLI

Tagg med uppgifter om övertagandet

C

277

Datum

DA

Datum för övertagandet (ÅÅÅÅ-MM-DD)

C

278

Land för övertagandet

SC

Land där övertagandet ägde rum (ISO-landskod, 3 siffror)

C

279

Plats för övertagandet

SL

Hamnkod eller ortnamn (om ej hamn) för den plats där övertagandet skedde. Förteckning finns på EG:s webbplats; adressen kommer att anges. http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/control_enforcement_sv.htm

C

280

Namn på övertagande organisation

NT

Namnet på den organisation som övertog fisken

C

281

Löpnummer för avtalet om övertagande

CN

Löpnummer för avtalet om övertagande

O

282

Underdeklaration om SRC

SRC

(Se uppgifter om underelement och attribut för SRC)

C

283

Underdeklaration om övertaget parti

CST

(Se uppgifter om underelement och attribut för CST)

C

284

 

 

 

 

285

Underdeklaration om CST

 

 

 

286

Rad för varje övertaget parti börjar

CST

Tagg med uppgifter om varje övertagen art

C

287

Artnamn

SN

Namn på den sålda arten (FAO:s trebokstavskod)

C

288

Vikt övertagen fisk

WT

Vikt övertagen fisk (i kg)

C

289

Antal övertagna fiskar

NF

Antal fiskar (när fångsten måste registreras i antal fiskar, dvs. lax och tonfisk)

CIF

290

Fiskens storlekskategori

SF

Fiskstorlek (1-8; enhetlig storlek eller kg, g, cm, mm eller antal fiskar per kg)

C

291

Underdeklaration om relevant område

RAS

Kodförteckning för fiske- och ansträngnings-/bevarandeområden kommer att läggas på EG:s webbplats på en adress som kommer att anges (Se uppgifter om underelement och attribut för RAS)

O

292

PRO-underdeklaration om beredning

PRO

(Se uppgifter om underelement och attribut för PRO)

C

1.

Typsnittsdefinitioner finns på http://europa.eu.int/idabc/en/chapter/556; för ERS bör dessa vara Western character set (UTF-8)

2.

Alla koder (eller tillämpliga referenser) kommer att förtecknas på EG:s webbplats för fiske, på en adress som kommer att anges: http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/control_enforcement_en.htm (inklusive koder för korrigering, hamnar, fiskeområden, avsikter vid avfärd från hamn, skäl för att återvända till hamn, slag av fiske/fiskad art, koder för bevarande/ansträngningszoner och andra koder eller referenser).

3.

Alla trebokstavskoder är XML-element, alla tvåbokstavskoder är XML-attribut.

4.

XML-exempelfilerna och XSD-referensdefinitionen för bilagan ovan kommer att läggas på en EG:s webbplats på en adress som kommer att anges.

5.

Alla vikter i tabellen är uttryckta i kg, vid behov med upp till två decimaler.


(1)  Denna bilaga ersätter helt bilagan till förordning (EG) nr 1566/2007 om tillämpningsföreskrifter för förordning (EG) nr 1966/2006 om elektronisk registrering och rapportering av fiskeverksamheter och om metoder för fjärranalys.

(2)  Obligatoriskt när så krävs genom gemenskapsbestämmelser eller internationella eller bilaterala avtal.

(3)  När CIF inte är tillämpligt är attributet frivilligt.

1.

Typsnittsdefinitioner finns på http://europa.eu.int/idabc/en/chapter/556; för ERS bör dessa vara Western character set (UTF-8)

2.

Alla koder (eller tillämpliga referenser) kommer att förtecknas på EG:s webbplats för fiske, på en adress som kommer att anges: http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/control_enforcement_en.htm (inklusive koder för korrigering, hamnar, fiskeområden, avsikter vid avfärd från hamn, skäl för att återvända till hamn, slag av fiske/fiskad art, koder för bevarande/ansträngningszoner och andra koder eller referenser).

3.

Alla trebokstavskoder är XML-element, alla tvåbokstavskoder är XML-attribut.

4.

XML-exempelfilerna och XSD-referensdefinitionen för bilagan ovan kommer att läggas på en EG:s webbplats på en adress som kommer att anges.

5.

Alla vikter i tabellen är uttryckta i kg, vid behov med upp till två decimaler.


Top