Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2016/101/05

    Öppen förslagsinfordran – GP/DSI/ReferNet_FPA/001/16 – ReferNet – Cedefops europeiska nätverk för information om yrkesutbildning

    EUT C 101, 17.3.2016, p. 11–12 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    17.3.2016   

    SV

    Europeiska unionens officiella tidning

    C 101/11


    Öppen förslagsinfordran – GP/DSI/ReferNet_FPA/001/16

    ReferNet – Cedefops europeiska nätverk för information om yrkesutbildning

    (2016/C 101/05)

    1.   Mål och beskrivning

    Syftet med denna förslagsinfordran är att välja ut en sökande från Malta för att inrätta ett europeiskt nätverk för information om yrkesutbildning (ReferNet). Cedefop och den sökande som väljs kommer sedan att ingå ett ramavtal om partnerskap som ska löpa mellan juni 2016 och december 2019 (tre år och sju månader). En särskild bidragsöverenskommelse kommer att ingås med utvald sökande i syfte att under sju månader genomföra en arbetsplan, med start den 1 juni 2016.

    Europeiska centrumet för utveckling av yrkesutbildning (Cedefop) inrättades 1975 och finns sedan 1995 i Grekland. Cedefop är ett av Europeiska unionens organ. Centrumet är en tillförlitlig informationskälla och ett expertforum inom yrkesutbildning, kompetens och kvalifikationer. Syftet med centrumet är att stödja utvecklingen av en europeisk politik i fråga om yrkesutbildning och bidra till dess genomförande.

    ReferNet är Cedefops europeiska nätverk för information om yrkesutbildning. Nätverkets uppgift är att stödja Cedefop genom att rapportera om nationella yrkesutbildningssystem och politiska beslut som rör dem samt göra yrkesutbildningen och Cedefops produkter mer synliga. I nätverket ingår 30 medlemmar, ReferNets nationella partner, från varje EU-medlemsland samt från Island och Norge. ReferNets nationella partner är centrala institutioner inom yrkesutbildning eller arbetsmarknadspolitik i respektive land.

    Ramavtalen om partnerskap genomförs genom särskilda årliga bidragsöverenskommelser. De sökande ska därför dels lämna in ett förslag till ramavtal för perioden juni 2016 till december 2019 (som om det godkänns leder till att ett ramavtal om partnerskap undertecknas för åren 2016–2019), och dels lämna in en ansökan om anslag för arbetet 2016 (som kan leda till att en särskild bidragsöverenskommelse undertecknas för sju månader, med start den 1 juni 2016). Den sökande måste bevisa sin förmåga att genomföra alla planerade aktiviteter under fyraårsperioden och se till att det finns tillräcklig medfinansiering för att genomföra de uppgifter som krävs.

    2.   Budget och projektets löptid

    Den beräknade tillgängliga budgeten för det fyraåriga ramavtalet om partnerskap uppgår till 4 000 000 euro beroende på budgetmyndighetens årliga beslut.

    Den sammanlagda tillgängliga budgeten för årsarbetsplanen 2016 (projektets löptid: 12 månader) är 980 000 euro för de 30 partner som omfattas av projektet (de 28 EU-medlemsländerna samt Island och Norge).

    Anslaget varierar beroende på landets befolkningsstorlek och tilldelas för att genomföra en årsarbetsplan. Den sammanlagda tillgängliga budgeten för arbetsplanen 2016 fördelas med utgångspunkt från folkmängden i respektive land enligt följande tre landgrupperingar:

    —   Landgrupp 1: Cypern, Estland, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta (*), Slovenien och Island. Högsta beviljade belopp: 23 615 euro.

    —   Landgrupp 2: Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Grekland, Irland, Nederländerna, Portugal, Rumänien, Slovakien, Sverige, Tjeckien, Ungern, Österrike och Norge. Högsta beviljade belopp: 33 625 euro.

    —   Landgrupp 3: Frankrike, Förenade kungariket, Italien, Polen, Spanien och Tyskland. Högsta beviljade belopp: 43 620 euro.

    EU-stödet är ett ekonomiskt bidrag för att täcka delar av mottagarens (och/eller ”medmottagarnas”) kostnader. Detta stöd måste kompletteras med eget ekonomiskt bidrag och/eller lokala, regionala, statliga och/eller privata bidrag. Det totala EU-bidraget ska inte överstiga 70 procent av de stödberättigande kostnaderna.

    Cedefop förbehåller sig rätten att inte tilldela hela den tillgängliga budgeten.

    3.   Stödkriterier

    För att vara behörig måste den sökande

    a)

    vara en offentlig eller privat organisation med rättslig ställning som juridisk person (fysiska personer, dvs. individer, får således inte söka),

    b)

    ha sitt registrerade säte på Malta, där bidraget ska användas.

    4.   Tidsfrist

    Ansökningar om ramavtal om partnerskap och om arbetsplanen för 2016 måste lämnas in senast den 22 april 2016.

    5.   Mer information

    Utförliga anvisningar till förslagsinfordran och ansökningsblankett med bilagor finns från och med den 18 mars 2016 på Cedefops webbplats:

    http://www.cedefop.europa.eu/en/about-cedefop/public-procurement

    Ansökningarna måste uppfylla de krav som anges i den fullständiga texten till förslagsinfordran och skickas in på de officiella blanketter som finns tillgängliga.

    Bedömningen av förslagen bygger på principerna om insyn och likabehandling.

    Alla insända ansökningar kommer att bedömas av en expertkommitté i enlighet med de kriterier för behörighet, uteslutning, urval och tilldelning som anges i den fullständiga texten till infordran.


    (*)  I fallet Malta ska under 2016 det högsta beviljade beloppet för sju månaders arbete och anpassning av arbetsplanen vara 20 815 euro.


    Top