Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32012R1247

    Kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 1247/2012 av den 19 december 2012 om fastställande av tekniska genomförandestandarder för form och frekvens för rapportering om handel till transaktionsregister enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 648/2012 om OTC-derivat, centrala motparter och transaktionsregister Text av betydelse för EES

    EUT L 352, 21.12.2012, p. 20–29 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Det här dokumentet har publicerats i en specialutgåva (HR)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 28/04/2024; upphävd genom 32022R1860

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2012/1247/oj

    21.12.2012   

    SV

    Europeiska unionens officiella tidning

    L 352/20


    KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) nr 1247/2012

    av den 19 december 2012

    om fastställande av tekniska genomförandestandarder för form och frekvens för rapportering om handel till transaktionsregister enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 648/2012 om OTC-derivat, centrala motparter och transaktionsregister

    (Text av betydelse för EES)

    EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

    med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

    med beaktande av Europeiska centralbankens yttrande (1),

    med beaktande av parlamentets och rådets förordning (EU) nr 648/2012 av den 4 juli 2012 om OTC-derivat, centrala motparter och transaktionsregister (2), särskilt artikel 9.6, och

    av följande skäl:

    (1)

    För att undvika inkonsekvenser bör alla uppgifter som skickas till transaktionsregister i enlighet med artikel 9 i förordning (EU) nr 648/2012 ha samma regler, standarder och format som för alla transaktionsregister, alla motparter och alla typer av derivat. En unik uppsättning uppgifter bör därför användas för att beskriva en derivattransaktion.

    (2)

    En ny och generell identifieringsmetod måste utarbetas, eftersom OTC-derivat oftast inte kan identifieras med befintliga och ofta använda koder på finansmarknaderna, som internationellt standardnummer för värdepapper (nedan kallat ISIN), inte heller beskrivas med ISO-koden för klassificering av finansiella instrument (CFI-kod). En unik produktbeteckning (nedan kallad UPI) bör användas, om den finns tillgänglig och tillgodoser principerna om att vara unik, neutral, tillförlitlig, öppen, vara skalbar, tillgänglig, ha rimlig kostnad, erbjudas med lämpliga förvaltningsramar och vara godkänd för användning inom unionen. Om det inte finns någon unik produktbeteckning som uppfyller dessa krav, bör en preliminär taxonomi användas.

    (3)

    Den underliggande tillgången bör identifieras med en enda identifierare, men på marknaden finns det för närvarande ingen standardiserad kod för att identifiera de underliggande tillgångarna i en korg. Motparter bör därför åläggas att åtminstone ange att den underliggande tillgången är en korg och i möjligaste mån använda ISIN-koder för standarduppgifter.

    (4)

    För att säkerställa enhetlighet bör ett derivatkontrakts samtliga parter kunna identifieras med en unik kod. För identifiering av alla finansiella och icke-finansiella motparter, mäklare, centrala motparter och förmånstagare så snart de finns tillgängliga, bör en generell identifierare för juridisk person användas – eller en preliminär identifierare som definieras inom förvaltningsramar som är förenliga med FSB:s rekommendationer om uppgiftskrav och godkända för användning inom unionen. Syftet är framför allt en anpassning till den rapport om krav på uppgiftslämning om och aggregering av OTC-derivat som lämnats av CPSS (Committee on Payment and Settlement Systems) och IOSCO (International Organisation of Securities Commissions). I denna rapport beskrivs identifierare för juridisk person som ett verktyg för sammanställning av uppgifter. Vid handel genom ombud bör förmånstagarna definieras som enskilda eller företag för vars räkning kontraktet ingicks.

    (5)

    Beaktas bör tillvägagångssättet i tredje länder och hos transaktionsregister när de inleder sin verksamhet. För att säkerställa en kostnadseffektiv lösning för motparter och begränsa transaktionsregisters operativa risker, bör rapporteringens startdatum även omfatta infasningsdatum för olika derivatklasser. Detta bör börja med de mest standardiserade tillgångsklasserna och därefter utvidgas till andra tillgångsklasser. Av mindre betydelse för tillsynen är de derivatkontrakt som ingicks före, på eller efter dagen då förordning (EU) nr 648/2012 trädde ikraft och som inte är utestående på eller efter rapporteringens startdag. Fortfarande måste de dock rapporteras enligt artikel 9.1 a i förordning (EU) nr 648/2012. En längre tidsfrist bör tillåtas för sådan rapportering, för att säkerställa en effektiv och proportionerlig rapporteringsordning i dessa fall och med hänsyn till svårigheterna att rekonstruera uppgifter om avslutade kontrakt.

    (6)

    Denna förordning grundas på förslag till tekniska genomförandestandarder som kommissionen mottagit från Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (nedan kallad Esma).

    (7)

    Esma har genomfört ett öppet offentligt samråd om förslagen till tekniska genomförandestandarder och analyserat de möjliga kostnaderna och fördelarna i sammanhanget, i enlighet med artikel 15 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1095/2010 av den 24 november 2010 om inrättande av en europeisk tillsynsmyndighet (Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten) (3). Esma har också begärt ett yttrande från den intressentgrupp för värdepapper och marknader som inrättats i enlighet med artikel 37 i den förordningen.

    HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

    Artikel 1

    Rapportformat för derivatkontrakt

    Informationen i en rapport enligt artikel 9 i förordning (EU) nr 648/2012 ska lämnas i det format som anges i bilagan till denna förordning.

    Artikel 2

    Frekvens för rapporter om derivatkontrakt

    Om så föreskrivs i artikel 11.2 i förordning (EU) nr 648/2012, ska uppdatering dagligen göras av kontrakts marknadsvärde (”mark-to-market”) eller modellberäknade värde (”mark to model”) för kontrakt som inrapporteras till ett transaktionsregister. När de förekommer och med beaktande av den tidsfrist som fastställs i artikel 9 i förordning (EU) nr 648/2012, särskilt när det gäller ingående, ändring eller avslutande av kontrakt ska andra rapporteringsdetaljer rapporteras enligt bilagan till denna förordning och i bilagan till den delegerade akten när det gäller tekniska tillsynsstandarder som närmare reglerar vilka uppgifter som minst ska rapporteras till transaktionsregister enligt artikel 9.5 i förordning (EU) nr 648/2012.

    Artikel 3

    Identifiering av motparter och andra enheter

    1.   I rapporter ska identifierare (ID) för juridisk person användas för identifiering av följande:

    a)

    En förmånstagare som är juridisk person.

    b)

    En mäklare.

    c)

    En central motpart.

    d)

    En clearingmedlem som är juridisk person.

    e)

    En motpart som är juridisk person.

    f)

    En inlämnande enhet.

    2.   Om ID för juridisk person inte finns, ska rapporten innehålla ett preliminärt ID som definieras på unionsnivå och är

    (a)

    unikt,

    (b)

    neutralt,

    (c)

    tillförlitligt,

    (d)

    öppet,

    (e)

    skalbart,

    (f)

    tillgängligt,

    (g)

    tillgängligt till rimlig kostnad, och

    (h)

    omfattas av en lämplig förvaltningsram.

    3.   Om varken ID för juridisk person eller preliminärt ID finns, ska i rapporter en företagsidentifieringskod (BIC) enligt ISO 9362 användas, om sådan finns.

    Artikel 4

    Identifiering av derivat

    1.   I rapporter ska derivatkontrakt identifieras med ett unikt produkt-ID som är

    (i)

    unikt,

    (j)

    neutralt,

    (k)

    tillförlitligt,

    (l)

    öppet,

    (m)

    skalbart,

    (n)

    tillgängligt,

    (o)

    tillgängligt till rimlig kostnad, och

    (p)

    omfattas av en lämplig förvaltningsram.

    2.   Om ett unikt produkt-ID inte finns, ska i rapporter ett derivatkontrakt identifieras med en kombination av den tilldelade ISIN-koden enligt ISO 6166 eller alternativa instrumentidentifieraren och motsvarande CFI-kod enligt ISO 10962.

    3.   Om kombinationen enligt punkt 2 inte finns, ska derivattypen identifieras enligt följande:

    (q)

    Som klasser av derivat ska något av följande anges:

    i)

    Råvaruderivat.

    ii)

    Kreditderivat.

    iii)

    Valutaderivat.

    iv)

    Aktiederivat.

    v)

    Räntederivat.

    vi)

    Övrigt.

    (r)

    Som derivattyper ska något av följande anges:

    i)

    CFD-kontrakt (”contracts for difference”).

    ii)

    Ränteterminskontrakt (”forward rate agreements”, FRA).

    iii)

    Forwardkontrakt (”forwards”).

    iv)

    Terminskontrakt (”futures”).

    v)

    Optioner.

    vi)

    Swappar.

    vii)

    Övrigt.

    (s)

    För derivat som inte tillhör någon särskild klass av derivat eller derivattyp ska rapporten utgå från den klass av derivat eller derivattyp som motparterna gemensamt anser att derivatkontraktet liknar mest.

    Artikel 5

    Rapporteringens startdatum

    1.   Kreditderivat och räntederivat ska rapporteras enligt följande:

    (t)

    Senast den 1 juli 2013, om ett transaktionsregister för den aktuella klassen av derivat före den 1 april 2013 har registrerats i enlighet med artikel 55 i förordning (EU) nr 648/2012.

    (u)

    90 dagar efter registreringen av ett transaktionsregister för den aktuella klassen av derivat i enlighet med artikel 55 i förordning (EU) nr 648/2012, om senast den 1 april 2013 inget transaktionsregister har registerats för den aktuella klassen av derivat.

    (v)

    Senast den 1 juli 2015, om ett transaktionsregister för den aktuella klassen av derivat denna dag ännu inte har registrerats i enlighet med artikel 55 i förordning (EU) nr 648/2012. Rapporteringsskyldigheten ska då gälla från den dagen och kontrakt rapporteras till Esma i enlighet med artikel 9.3 i den förordningen, tills ett transaktionsregister har registerats för den aktuella klassen av derivat.

    2.   Derivatkontrakt som inte avses i punkt 1 ska rapporteras enligt följande:

    (w)

    Senast den 1 januari 2014, om ett transaktionsregister för den aktuella klassen av derivat före den 1 oktober 2013 har registrerats i enlighet med artikel 55 i förordning (EU) nr 648/2012.

    (x)

    90 dagar efter registreringen av ett transaktionsregister för den aktuella klassen av derivat i enlighet med artikel 55 i förordning (EU) nr 648/2012, om senast den 1 oktober 2013 inget transaktionsregister har registerats för den aktuella klassen av derivat.

    (y)

    Senast den 1 juli 2015, om ett transaktionsregister för den aktuella klassen av derivat denna dag ännu inte har registrerats i enlighet med artikel 55 i förordning (EU) nr 648/2012. Rapporteringsskyldigheten ska då gälla från den dagen och kontrakt rapporteras till Esma i enlighet med artikel 9.3 i den förordningen, tills ett transaktionsregister har registerats för den aktuella klassen av derivat.

    3.   De derivatkontrakt som var utestående den 16 augusti 2012 och fortfarande är utestående vid rapporteringens startdatum ska rapporteras till ett transaktionsregister senast 90 dagar efter rapporteringens startdatum för den aktuella klassen av derivat.

    4.   De derivatkontrakt som

    (z)

    ingicks före den 16 augusti 2012 och fortfarande är utestående denna dag, eller

    (å)

    ingicks den 16 augusti 2012 eller senare

    och som inte är utestående vid rapporteringens startdatum eller senare ska rapporteras till ett transaktionsregister senast 3 år efter rapporteringens startdatum för den aktuella klassen av derivat.

    5.   Rapporteringens startdatum ska förlängas med 180 dagar för rapportering av uppgifter som avses i artikel 3 i den delegerade akten när det gäller tekniska tillsynsstandarder som närmare reglerar vilka uppgifter som minst ska rapporteras till transaktionsregister enligt artikel 9.5 i förordning (EU) nr 648/2012.

    Artikel 6

    Ikraftträdande

    Denna förordning träder i kraft den tjugonde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

    Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

    Utfärdad i Bryssel den 19 december 2012.

    På kommissionens vägnar

    José Manuel BARROSO

    Ordförande


    (1)  Ännu ej offentliggjord i EUT.

    (2)  EUT L 201, 27.7.2012.

    (3)  EUT L 331, 15.12.2010, s. 84.


    BILAGA

    Tabell 1

    Motpartsuppgifter

     

    Fält

    Format

     

    Kontraktets parter

     

    1

    Rapporteringstillfälle

    Datumformat enligt ISO 8601 / UTC-tid.

    2

    Motpartens ID

    Identifierare (ID) för juridisk person (20 alfanumeriska tecken), preliminärt ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken), BIC-kod (11 alfanumeriska tecken) eller kundkod (50 alfanumeriska tecken).

    3

    Den andra motpartens ID

    ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    preliminärt ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    Bic-kod (11 alfanumeriska tecken) eller

    kundkod (50 alfanumeriska tecken).

    4

    Motpartens namn

    100 alfanumeriska tecken – lämnas tomt om detta täcks av ID för juridisk person.

    5

    Motpartens säte

    500 alfanumeriska tecken – lämnas tomt om detta täcks av ID för juridisk person.

    6

    Motpartens bransch

    Taxonomi:

    A

    =

    försäkringsföretag som auktoriserats i enlighet med direktiv 2002/83/EG.

    C

    =

    kreditinstitut som auktoriserats i enlighet med direktiv 2006/48/EG.

    F

    =

    värdepappersföretag i enlighet med direktiv 2004/39/EG.

    I

    =

    försäkringsföretag som auktoriserats i enlighet med direktiv 73/239/EEG.

    L

    =

    alternativ investeringsfond förvaltad av en AIF-förvaltare som auktoriserats eller registrerats i enlighet med direktiv 2011/61/EU.

    O

    =

    tjänstepensionsinstitut i den mening som avses i artikel 6 a i direktiv 2003/41/EG.

    R

    =

    återförsäkringsföretag som auktoriserats i enlighet med direktiv 2005/68/EG.

    U

    =

    fondföretag och dess förvaltningsbolag som auktoriserats i enlighet med direktiv 2009/65/EG.

    Lämnas tomt om detta täcks av ID för juridisk person eller vid icke-finansiella motparter.

    7

    Motpartens finansiella eller icke-finansiella natur

    F = finansiell motpart, N = icke-finansiell motpart.

    8

    Mäklar-ID

    ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    preliminärt ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    Bic-kod (11 alfanumeriska tecken) eller kundkod (50 alfanumeriska tecken).

    9

    Den rapporterande enhetens ID

    ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    preliminärt ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    Bic-kod (11 alfanumeriska tecken) eller

    kundkod (50 alfanumeriska tecken).

    10

    Clearingmedlems ID

    ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    preliminärt ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    Bic-kod (11 alfanumeriska tecken), eller en

    kundkod (50 alfanumeriska tecken).

    11

    Förmånstagares ID

    ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    preliminärt ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken),

    Bic-kod (11 alfanumeriska tecken) eller

    kundkod (50 alfanumeriska tecken).

    12

    Handelskapacitet

    P = uppdragsgivare, A = ombud.

    13

    Motparts sida

    B = köpare, S = säljare.

    14

    Handel med motpart utanför EES

    Y = ja, N = nej.

    15

    Direkt kopplat till affärsverksamhet eller likviditetsförvaltning

    Y = ja, N = nej.

    16

    Clearingtröskel

    Y = över, N = under.

    17

    Kontraktets uppdaterade marknadsvärde (”mark to market value”)

    Högst 20 siffror med formatet xxxx,yyyyy.

    18

    Kontraktets uppdaterade marknadsvärdes valuta

    Valutakod enligt ISO 4217, 3 alfabetiska tecken.

    19

    Värderingsdag

    Datumformat enligt ISO 8601.

    20

    Värderingstidpunkt

    UTC-tid.

    21

    Värderingstyp

    M = uppdaterat marknadsvärde (”mark to market”) / O = uppdaterat modellberäknat värde (”mark to model”).

    22

    Ställande av säkerhet

    U = utan ställd säkerhet, PC = delsäkerhet ställd, OC = enkel säkerhet ställd, eller FC = hel säkerhet ställd.

    23

    Portföljsäkerhet

    Y = ja, N = nej.

    24

    Kod för portföljsäkerhet

    Högst 10 siffror.

    25

    Säkerhetens värde

    Ange den ställda säkerhetens totalbelopp. Högst 20 siffror med formatet xxxx,yyyyy.

    26

    Säkerhetsvärdets valuta

    Ange valutan i fält 25. Valutakod enligt ISO 4217, 3 alfabetiska tecken.


    Tabell 2

    Gemensamma uppgifter

     

    Fält

    Format

    Tillämpliga typer av derivatkontrakt

     

    Avsnitt 2a – kontraktstyp

     

    Alla kontrakt

    1

    Använd taxonomi

    Ange använd taxonomi:

    U= produktbeteckning [i Europa godkänd UPI]

    Formula

    E= preliminär taxonomi

     

    2

    Produkt-ID 1

    För taxonomi = U:

    Produktbeteckning (UPI) som ska fastställas

    För taxonomi = I:

    ISIN eller AII,

    12 siffror, alfanumerisk kod

    För taxonomi = E:

    Klass av derivat:

    CO

    =

    råvara

    CR

    =

    kredit

    CU

    =

    valuta

    EQ

    =

    aktier

    IR

    =

    ränta

    OT

    =

    övrigt

     

    3

    Produkt-ID 2

    För taxonomi = U:

    (lämnas tomt)

    För taxonomi = I:

    CFI-kod, 6 alfabetiska tecken

    För taxonomi = E:

    Derivattyp:

    CD

    =

    CFD-kontrakt (”contracts for difference”)

    FR

    =

    ränteterminskontrakt (”forward rate agreements”)

    FU

    =

    terminskontrakt (”futures”)

    FW

    =

    forwardkontrakt (”forwards”)

    OP

    =

    optioner

    SW

    =

    swappar

    OT

    =

    övrigt

     

    4

    Underliggande tillgång

    ISIN-kod (12 alfanumeriska tecken).

    ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken).

    Preliminär företagskod (20 alfanumeriska tecken).

    UPI (ska fastställas).

    B= korg.

    I= Index.

     

    5

    Nominell valuta 1

    Valutakod enligt ISO 4217, 3 alfabetiska tecken.

     

    6

    Nominell valuta 2

    Valutakod enligt ISO 4217, 3 alfabetiska tecken.

     

    7

    Utdelningsvaluta

    Valutakod enligt ISO 4217, 3 alfabetiska tecken.

     

     

    Avsnitt 2b – uppgifter om transaktionen

     

    Alla kontrakt

    8

    Order-ID

    Högst 52 alfanumeriska tecken.

     

    9

    Transaktionens referensnummer

    Högst 40 alfanumeriska tecken.

     

    10

    Handelsplats

    MIC-kod (”Market Identifier Code”) enligt ISO 10383, 4 alfabetiska tecken.

    I förekommande fall XOFF för börsnoterade derivat som handlas utanför börser eller XXXX för OTC-derivat.

     

    11

    Kompression

    Y = om kontraktet är ett resultat av kompression, N = om kontraktet inte är ett resultat av kompression.

     

    12

    Pris / andel

    Högst 20 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

    13

    Prisnotering

    T.ex. valutakod enligt ISO 4217, 3 alfabetiska tecken, ev. procentsats.

     

    14

    Nominellt belopp

    Högst 20 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

    15

    Prismultiplikator

    Högst 10 numeriska tecken.

     

    16

    Kvantitet

    Högst 10 numeriska tecken.

     

    17

    Förskottsbetalning

    Högst 10 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy för betalningar som gjorts av den rapporterande motparten och med formatet xxxx,yyyyy för betalningar som den rapporterande motparten erhållit.

     

    18

    Typ av leverans

    C = kontant, P = fysisk, O = frivillig för motparten.

     

    19

    Genomförandetillfälle

    Datumformat enligt ISO 8601 / UTC-tid.

     

    20

    Ikraftträdande

    Datumformat enligt ISO 8601.

     

    21

    Förfallodag

    Datumformat enligt ISO 8601.

     

    22

    Slutdatum

    Datumformat enligt ISO 8601.

     

    23

    Avvecklingsdag

    Datumformat enligt ISO 8601.

     

    24

    Ramavtalstyp

    Fritext med namnet på det ramavtal som använts (högst 50 tecken).

     

    25

    Ramavtalsversion

    År XXXX.

     

     

    Avsnitt 2c – riskreducering / riskrapportering

     

    Alla kontrakt

    26

    Bekräftelsetillfälle

    Datumformat enligt ISO 8601 / UTC-tid.

     

    27

    Bekräftelsesätt

    Y = ej elektronisk bekräftelse, N = ej bekräftat, E = elektroniskt.

     

     

    Avsnitt 2d – clearing

     

    Alla kontrakt

    28

    Clearingkrav

    Y = ja, N = nej.

     

    29

    Clearat

    Y = ja, N = nej.

     

    30

    Clearingtillfälle

    Datumformat enligt ISO 8601 / UTC-tid.

     

    31

    Central motparts ID

    ID för juridisk person (20 alfanumeriska tecken). Om sådant saknas: preliminärt företags-ID (20 alfanumeriska tecken). Om sådant saknas: BIC-kod (11 alfanumeriska tecken).

     

    32

    Koncerninternt

    Y = ja, N = nej.

     

     

    Avsnitt 2e – räntor

     

    Räntederivat

    33

    Fast ränta led 1

    Numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

    34

    Fast ränta led 2

    Numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

    35

    Period med fast ränta

    Faktisk/365, 30B/360 eller annat.

     

    36

    Fasta periodens betalningsfrekvens

    En tidsperiod uttryckt i heltal som anger hur ofta motparterna utbyter betalningar, t.ex. 10D, 3M, 5Y.

     

    37

    Betalningsfrekvens med rörlig ränta

    En tidsperiod uttryckt i heltal som anger hur ofta motparterna utbyter betalningar, t.ex. 10D, 3M, 5Y.

     

    38

    Räntejusteringsfrekvens

    D= En tidsperiod uttryckt i heltal som anger hur ofta motparterna utbyter betalningar, t.ex. 10D, 3M, 5Y.

     

    39

    Rörlig ränta led 1

    Namnet på det rörliga ränteindexet, t.ex. 3m Euribor.

     

    40

    Rörlig ränta led 2

    Namnet på det rörliga ränteindexet, t.ex. 3m Euribor.

     

     

    Avsnitt 2f – utländsk valuta

     

    Valutaderivat

    41

    Valuta 2

    Valutakod enligt ISO 4217, 3 alfabetiska tecken.

     

    42

    Växelkurs 1

    Högst 10 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

    43

    Terminsväxelkurs

    Högst 10 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

    44

    Valutakombination

    T.ex. EUR/USD eller USD/EUR.

     

     

    Avsnitt 2g – råvaror

    Om UPI rapporteras och innehåller alla de uppgifter som nämns nedan, krävs endast rapportering om detta föreskrivs i förordning (EU) nr 1227/2011.

    Råvaruderivat

    Allmänt

    45

    Råvarubas

    AG= jordbruk

    EN= energi

    FR= frakter

    ME= metaller

    IN= index

    EV= miljö

    EX= exotiskt

     

    46

    Uppgifter om råvaran

    Jordbruk

    GO= oljeväxtfrön

    DA= mjölkprodukter

    LI= husdjur

    FO= skogsbruk

    SO= jordbruksprodukter

    Energi

    OI= olja

    NG= naturgas

    CO= kol

    EL= el

    IE= kombinerade energislag

    Metaller

    PR= kostbara

    NP= ej kostbara

    Miljö

    WE= väder

    EM= utsläpp

     

    Energi

    47

    Leveransställe eller -zon

    EIC-kod, 16 alfanumeriska tecken.

     

    48

    Förbindelsepunkt

    Fritext, högst 50 tecken.

     

    49

    Lastningstyp

    Avsnitt som kan upprepas för fälten 50–54 för att ange produktleveransens profil med avseende på leveransperioder under dagen.

    BL= baslast

    PL= höglast

    OP= låglast

    BH= timblock

    OT= övrigt

     

    50

    Leveransens startdatum och starttid

    Datumformat enligt ISO 8601 / UTC-tid.

     

    51

    Leveransens slutdatum och sluttid

    Datumformat enligt ISO 8601 / UTC-tid.

     

    52

    Kontraktets kapacitet

    Fritext, högst 50 tecken.

     

    53

    Kvantitetsmått

    10 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

    54

    Pris/tid för kvantitetsintervall

    10 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

     

    Avsnitt 2h – optioner

     

    Kontrakt som innehåller en option

    55

    Optionsslag

    P = säljoption, C = köpoption.

     

    56

    Optionstyp (inlösen)

    A = amerikansk, B = Bermuda, E = europeisk, S = asiatisk.

     

    57

    Lösenpris (övre/lägre gräns)

    Högst 10 numeriska tecken med formatet xxxx,yyyyy.

     

     

    Avsnitt 2i – ändring av kontraktet

     

    Alla kontrakt

    58

    Åtgärdstyp

    N= nytt

    M= ändring

    E= fel

    C= annullering

    Z= kompression

    V= värderingsuppdatering

    O= övrigt.

     

    59

    Närmare uppgifter om åtgärden

    Fritext, högst 50 tecken.

     


    Top