EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2012/015/05

Cerere deschisă de propuneri – Cooperarea europeană în domeniul științei și tehnologiei (COST)

JO C 15, 18.1.2012, p. 6–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

18.1.2012   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 15/6


CERERE DESCHISĂ DE PROPUNERI

Cooperarea europeană în domeniul științei și tehnologiei (COST)

2012/C 15/05

COST reunește cercetători și experți din diferite țări care lucrează pe tematici specifice. COST NU finanțează cercetarea în sine, dar sprijină organizarea de activități în rețea, cum ar fi reuniunile, conferințele, schimburile științifice pe termen scurt și acțiunile de informare a publicului. Programul susține în prezent circa 250 de rețele (acțiuni) științifice.

COST invită la depunerea de propuneri de acțiuni care să contribuie la dezvoltarea științifică, tehnologică, economică, culturală sau societală a Europei. Sunt binevenite în special propunerile care au rol de precursor pentru alte programe europene și/sau sunt inițiate de cercetători care se află la începutul carierei.

Dezvoltarea unor legături mai strânse între cercetătorii europeni este esențială pentru crearea Spațiului european de cercetare (SEC). COST stimulează rețelele de cercetare noi, inovatoare, interdisciplinare și cuprinzătoare din Europa. Activitățile COST sunt desfășurate de echipe de cercetare cu scopul de a consolida bazele pe care se construiește excelența în domeniul științific în Europa.

COST este structurată pe nouă domenii generale (biomedicină și bioștiințe moleculare; chimie și științe și tehnologii moleculare; științele Pământului și gestionarea mediului; alimentație și agricultură; silvicultură, produse și servicii forestiere; persoane, societăți, culturi și sănătate; tehnologiile informației și comunicațiilor; materiale, fizică și nanoștiințe; transporturi și dezvoltare urbană). Sfera vizată de fiecare domeniu este explicată la http://www.cost.eu

Candidații sunt invitați să își încadreze tematica într-un singur domeniu. Cu toate acestea, propunerile interdisciplinare care nu se încadrează strict într-un singur domeniu sunt cât se poate de binevenite și vor fi evaluate separat.

Propunerile trebuie să includă cercetători din cel puțin cinci state membre ale COST. Sprijinul financiar pentru o acțiune la care participă 19 țări se situează în jurul valorii de 130 000 EUR pe an, în mod normal pe o perioadă de 4 ani, în funcție de bugetul disponibil.

Propunerile vor fi evaluate în două etape. Propunerile preliminare (maximum 1 500 de cuvinte/3 pagini), depuse prin completarea formularului disponibil on-line la http://www.cost.eu/opencall, trebuie să conțină o descriere succintă a propunerii și a impactului preconizat al acesteia. Propunerile care nu corespund criteriilor de eligibilitate ale COST (de exemplu, care solicită finanțare pentru cercetare) vor fi respinse. Propunerile eligibile vor fi evaluate de comitetele de domeniu relevante în conformitate cu criteriile publicate la http://www.cost.eu. Candidații cu propuneri preliminare selecționate sunt invitați să depună o propunere completă. Propunerile complete fac obiectul unei evaluări inter pares în conformitate cu criteriile de evaluare disponibile la http://www.cost.eu/opencall. În mod normal, decizia este luată în termen de șase luni de la data depunerii, iar acțiunile sunt preconizate să înceapă în termen de trei luni de la luarea deciziei.

Data pentru depunerea propunerilor preliminare este 30 martie 2012, ora 17.00 (ora Bruxelles-ului). Circa 80 de propuneri complete vor fi invitate pentru selecția finală a circa 35 de acțiuni noi, în funcție de bugetul disponibil. Propunerile complete vor fi solicitate până la 18 mai 2012, urmând ca acestea să fie depuse până la 27 iulie 2012, iar deciziile sunt preconizate pentru luna noiembrie 2012. Se preconizează ca următoarea dată de depunere să fie 28 septembrie 2012.

Candidații pot contacta coordonatorul național COST (CNC) pentru informații și îndrumare – a se vedea http://www.cost.eu/cnc

Propunerile trebuie depuse on-line pe site-ul internet al biroului COST.

COST primește sprijin financiar pentru activitățile sale de coordonare prin Programul-cadru CDT al UE. Biroul COST, înființat de Fundația Europeană pentru Știință (ESF), acționând în calitate de agent de punere în aplicare a COST, asigură și gestionează serviciile administrative, de secretariat științific și tehnic pentru COST, precum și pentru comitetele de domenii și acțiunile acestuia.


Top