Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2010/200/05

Invitație pentru exprimarea interesului pentru posturile de membri ai Camerei de recurs a Oficiului Comunitar pentru Soiuri de Plante

JO C 200, 22.7.2010, p. 11–12 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

22.7.2010   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 200/11


Invitație pentru exprimarea interesului pentru posturile de membri ai Camerei de recurs a Oficiului Comunitar pentru Soiuri de Plante

2010/C 200/05

Descrierea oficiului și a Camerei de recurs

Oficiul Comunitar pentru Soiuri de Plante, denumit în continuare „Oficiul”, a fost înființat prin Regulamentul (CE) nr. 2100/94 al Consiliului din 27 iulie 1994 de instituire a unui sistem de protecție comunitară a soiurilor de plante (1).

Scopul Oficiului, organism cu personalitate juridică și autonomie juridică, administrativă și financiară, este administrarea sistemului de protecție comunitară a soiurilor de plante, un tip special de drept de proprietate industrială pentru noile soiuri de plante. În special, Oficiul trebuie să ia decizii privind cererile de acordare a acestor drepturi, care garantează protecția uniformă pe întreg teritoriul Comunității. Oficiul are sediul la Angers, în Franța.

Prin Regulamentul (CE) nr. 1239/95 al Comisiei (2) se instituie o cameră de recurs care hotărăște în privința recursurilor formulate împotriva deciziilor Oficiului, privind, printre altele, acordarea sau neacordarea protecției comunitare a soiurilor de plante, a obiecțiilor, a nulității sau a retragerii protecției comunitare a soiurilor de plante sau a acordării sau neacordării autorizațiilor obligatorii.

Camera de recurs este formată dintr-un președinte și doi membri, dar poate convoca până la încă doi membri.

Descrierea sarcinilor

Membrul (B/F) exercită competențele care revin Camerei de recurs, în special cele de raportor, dacă este numit într-un astfel de post.

Selectare și numire

Președintele OCSP va stabili un juriu pentru procesul de selecție. Juriul va invita la interviu aproximativ douăzeci de candidați cu cele mai bune profiluri, selectați în baza meritelor acestora și a criteriilor prezentate mai jos.

În urma interviului, președintele OCSP va stabili o listă scurtă de candidați care va fi înaintată Consiliului de administrație. Acesta din urmă va numi membrii Camerei de recurs în baza listei menționate anterior, pentru o perioadă de cinci ani, începând cu 23 februarie 2011.

Condiții de angajare

Membrul (B/F) își poate continua activitățile sale profesionale.

Membrul (B/F) va fi ales de pe listă de către președintele Camerei de recurs, dacă și când este necesar, astfel încât Camera să fie formată din trei sau cinci membri, după caz.

Membrul (B/F) ales își îndeplinește sarcinile pentru Camera de recurs cu normă parțială. Acesta trebuie să fie disponibil cel puțin 10 zile pe an calendaristic.

În baza deciziei Consiliului de administrație din 26 martie 2003, remunerația membrului numit raportor este stabilită la 1 600 EUR pentru fiecare cauză, iar pentru celălalt membru sau ceilalți membri, remunerația este de 800 EUR pentru fiecare cauză. Pentru fiecare membru, se adaugă suma de 400 EUR pentru acoperirea timpului de deplasare, după caz. În plus, se vor rambursa cheltuielile de transport până la Angers și retur.

Calificări (se va completa până la termenul de depunere a candidaturilor):

Candidatul (B/F) trebuie să fie cetățean al Uniunii Europene.

Candidatul (B/F) trebuie să aibă titlu sau diplomă universitară:

candidatul trebuie să aibă un nivel de studii corespunzător unor studii universitare complete, atestate printr-o diplomă, în cazul în care perioada normală de studii universitare este de patru ani sau mai mult; sau

candidatul trebuie să aibă un nivel de studii corespunzător unor studii universitare complete, atestate printr-o diplomă, și experiență profesională corespunzătoare de cel puțin un an, în cazul în care perioada normală de studii universitare este de cel puțin trei ani (această experiență profesională de un an nu poate fi inclusă în experiența postuniversitară menționată mai jos).

Candidatul (B/F) trebuie să aibă zece ani de experiență profesională dobândită după obținerea calificărilor solicitate și menționate mai sus. El/ea trebuie:

să aibă calificare juridică și experiență dovedită în domeniul proprietății intelectuale. Experiența în domeniul protecției soiurilor de plante reprezintă un avantaj; sau

să fie botanist sau agronom calificat, cu experiență dovedită în domeniu. Familiarizarea cu liniile directoare UPOV și cu examinările tehnice DUS reprezintă un avantaj.

Candidatul (B/F) trebuie să aibă cunoștințe aprofundate ale uneia dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene și cunoștințe satisfăcătoare ale unei a doua limbi oficiale a Uniunii Europene. Buna cunoaștere a limbii engleze reprezintă un avantaj.

Independență și declarația de interese

Candidatul nu trebuie să aibă legături cu nicio societate privată care desfășoară activități profesionale referitoare la procedurile înaintate OCSP.

Candidatului i se va solicita să dea o declarație prin care se angajează să acționeze în mod independent în interes public, precum și o declarație cu privire la orice interes care ar putea fi considerat că ar aduce atingere independenței sale. În cererea sa de candidatură, candidatul trebuie să confirme voința sa de a acționa astfel.

Membrii Camerei de recurs sunt independenți. Aceștia nu se supun niciunor instrucțiuni în luarea deciziilor. Nu pot efectua alte sarcini în cadrul Oficiului.

Cereri de candidatură

Cererile de candidatură, însoțite de un curriculum vitae detaliat (pentru care se apreciază furnizarea unei traduceri în engleză, dacă este cazul), trebuie trimise cel mai târziu până la 15 septembrie 2010 (data poștei) la următoarea adresă:

Community Plant Variety Office (CPVO)

Secretariat of the Board of Appeal

3 Bvd Foch

BP 10121

49101 Angers Cedex 02

FRANCE

doreau@cpvo.europa.eu

Puteți obține informații suplimentare de la aceeași adresă prin fax +33 0241256410 sau prin e-mail la adresa: doreau@cpvo.europa.eu


(1)  JO L 227, 1.9.1994, p. 1.

(2)  JO L 121, 1.6.1995, p. 37.


Top