Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62015TN0181

    Cauza T-181/15: Acțiune introdusă la 13 aprilie 2015 – Sopra Steria Group/Parlamentul

    JO C 262, 10.8.2015, p. 28–29 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    10.8.2015   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    C 262/28


    Acțiune introdusă la 13 aprilie 2015 – Sopra Steria Group/Parlamentul

    (Cauza T-181/15)

    (2015/C 262/38)

    Limba de procedură: engleza

    Părțile

    Reclamantă: Sopra Steria Group SA (Amnecy-le-Vieux, Franța) (reprezentanți: A. Verlinden, R. Martens și J. Joossen, avocați)

    Pârât: Parlamentul European

    Concluziile

    Reclamanta solicită Tribunalului:

    anularea deciziei Parlamentului European, a cărei dată nu este cunoscută, prin care s-a lansat procedura de negociere fără publicarea unui anunț de participare pentru NPE-15.8;

    anularea oricărei decizii pe care Parlamentul European ar fi luat-o cu privire la etapa ulterioară a acestei proceduri de negociere fără aviz de publicare NPE-15.8;

    constatarea nulității contractului (contractelor) eventual încheiat(e) în temeiul procedurii de negociere fără publicarea unui anunț de participare pentru NPE-15.8;

    obligarea Parlamentului European la plata cheltuielilor de judecată, inclusiv costul consultanței juridice suportat de reclamantă.

    Motivele și principalele argumente

    În susținerea acțiunii, reclamanta invocă un motiv, întemeiat pe încălcarea articolului 102 din Regulamentul financiar, a articolului 103 din Regulamentul financiar, a articolului 104 alineatul (2) din Regulamentul financiar și a articolului 134 alineatul (1) litera (c) din Normele de aplicare, încălcare ce atrage invalidarea deciziei prin care s-a lansat procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, a cărei dată nu este cunoscută.

    Potrivit reclamantei, Parlamentul European a folosit în mod eronat și nelegal procedura de negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, deși ar fi trebuit să se menționeze că această procedură era o procedură excepțională a cărei utilizare trebuia să fie legal justificată [având în vedere și obligația Parlamentului European de a se asigura că toate contractele de achiziții publice fac obiectul unei proceduri de ofertare cu participare cât mai largă, conform articolului 102 alineatul (2) din Regulamentul financiar]. Potrivit susținerilor reclamantei, nu a fost oferită nicio astfel de justificare de către Parlamentul European și nu a existat niciun motiv de extremă urgență determinat de evenimente neprevăzute, care nu pot fi imputate Parlamentului European [motiv necesar pentru aplicarea articolului 134 alineatul (1) litera (c) din Normele de aplicare].


    Top