Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52008XX0814(01)

    Notificări din partea Italiei, Maltei și Slovaciei în temeiul articolului 37 din Regulamentul (CE) nr. 562/2006 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui Cod comunitar privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen) — Obligația resortisanților țărilor terțe de a își semnala prezența pe teritoriul unui stat membru în temeiul articolului 21 litera (d)

    JO C 207, 14.8.2008, p. 10–11 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    14.8.2008   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    C 207/10


    Notificări din partea Italiei, Maltei și Slovaciei în temeiul articolului 37 din Regulamentul (CE) nr. 562/2006 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui Cod comunitar privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen)

    Obligația resortisanților țărilor terțe de a își semnala prezența pe teritoriul unui stat membru în temeiul articolului 21 litera (d)

    (2008/C 207/08)

    ITALIA

    În conformitate cu Legea nr. 68 din 28 mai 2007, pentru șederea în Italia în scop de vizite, afaceri, turism și studii, nu este necesar un permis de ședere pentru perioade care nu depășesc trei luni.

    Străinii care sosesc dintr-o țară care nu este membră Schengen își declară prezența la poliția de frontieră și obțin o ștampilă pe pașaport în ziua sosirii. Această ștampilă este considerată echivalentul declarației de prezență.

    Străinii care sosesc din țări care aplică Acordul Schengen vor prezenta declarația de prezență la sediul poliției, în termen de opt zile de la sosire.

    Pentru persoanele care stau la hotel, copia declarației date la recepție constituie declarația de prezență.

    MALTA

    Înlocuire a informațiilor prezentate de Malta și publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene C 18 din 24 ianuarie 2008.

    În temeiul articolului 31 din Legea privind imigrația (cap. 217), resortisantul unei țări terțe este obligat să-și semnaleze prezența pe teritoriul Maltei în conformitate cu articolul 21 litera (d) din Regulamentul (CE) nr. 562/2006 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui Cod comunitar privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen). Articolul 31 din Legea privind imigrația (cap. 217) prevede:

    (4)

    Este de datoria

    (a)

    oricărei persoane în vârstă de peste paisprezece ani care stă în orice locație căreia i se aplică prezentul articol să semneze, în cazul în care este necesar, o declarație cu privire la naționalitatea sa și, dacă nu beneficiază de o scutire, să furnizeze și să semneze o declarație care să conțină informațiile prevăzute de prezentul articol;

    (b)

    proprietarului oricărei locații căreia i se aplică prezentul articol să solicite oricărei persoane în vârstă de peste paisprezece ani care stă la locația respectivă să semneze declarația și să furnizeze informațiile care îi sunt solicitate conform prezentului articol, precum și să păstreze aceste declarații (inclusiv orice declarații oferite în temeiul prezentului articol oricărui proprietar anterior al locației) timp de doi ani de la data semnării declarației.

    (5)

    Orice registru păstrat și toate informațiile furnizate în temeiul prezentului articol vor fi prezentate spre inspecție, la ore rezonabile, oricărui ofițer de poliție sau agentului principal pentru imigrație. […]

    (7)

    Orice persoană care nu respectă prevederile prezentului articol se face vinovată de comiterea unei infracțiuni și este pasibilă de condamnare la plata unei amenzi (multa) în valoare de minimum o mie o sută șaizeci și patru de euro și șaizeci și nouă de cenți (1 164,69) dar nu mai mare de patru mii șase sute cincizeci și opt de euro și șaptezeci și cinci de cenți (4 658,75) sau la executarea unei pedepse cu închisoarea de maxim un an sau la plata unei amenzi cât și executarea unei pedepse cu închisoarea.

    (8)

    Prezentul articol se aplică oricărei locații, mobilate sau nu, unde se asigură cazare sau adăpost peste noapte contra cost.

    SLOVACIA

    Obligația de înregistrare a cetățenilor țărilor terțe în conformitate cu articolul 21 litera (d) din Codul Frontierelor Schengen este menținută la secțiunea 49 alineatul (2) din Legea nr. 48/2002 Coll.

    Resortisantul unei țări terțe este obligat să își declare prezența la poliție pe teritoriul Republicii Slovace în termen de trei zile. În acest scop, aceste are obligația de a completa în formularul oficial numele, prenumele, data și locul nașterii, naționalitatea, domiciliul permanent în statul de proveniență, scopul și durata șederii, numărul documentului de călătorie, numărul vizei, numele și adresa locului de cazare și copiii care îl însoțesc.

    În cazul în care cetățeanul țări terțe este cazat într-un spațiu de cazare de pe teritoriul Republicii Slovace, operatorul de cazare este răspunzător de raportarea la poliție a datelor menționate anterior, în termen de cinci zile, și de introducerea în registrul zilnic a tuturor datelor necesare.


    Top