EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32021D2315

Decizia de punere în aplicare (UE) 2021/2315 a Comisiei din 17 decembrie 2021 de modificare a Deciziei 2011/163/UE privind aprobarea planurilor prezentate de țări terțe în conformitate cu articolul 29 din Directiva 96/23/CE a Consiliului [notificată cu numărul C(2021) 9751] (Text cu relevanță pentru SEE)

C/2021/9751

JO L 464, 28.12.2021, p. 17–28 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 14/12/2022; abrogare implicită prin 32022R2293

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec_impl/2021/2315/oj

28.12.2021   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 464/17


DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/2315 A COMISIEI

din 17 decembrie 2021

de modificare a Deciziei 2011/163/UE privind aprobarea planurilor prezentate de țări terțe în conformitate cu articolul 29 din Directiva 96/23/CE a Consiliului

[notificată cu numărul C(2021) 9751]

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Directiva 96/23/CE a Consiliului din 29 aprilie 1996 privind măsurile de control care se aplică anumitor substanțe și reziduurilor acestora existente în animalele vii și în produsele obținute de la acestea și de abrogare a Directivelor 85/358/CEE și 86/469/CEE și a Deciziilor 89/187/CEE și 91/664/CEE (1), în special articolul 29 alineatul (1) al patrulea paragraf și articolul 29 alineatul (2),

întrucât:

(1)

Articolul 29 alineatul (1) din Directiva 96/23/CE prevede că țările terțe din care statele membre sunt autorizate să importe animale și produse de origine animală reglementate prin directiva respectivă trebuie să transmită planuri de monitorizare a reziduurilor care să confere garanțiile necesare (denumite în continuare „planurile”). Planurile trebuie să cuprindă cel puțin grupurile de reziduuri și de substanțe menționate în anexa I la Directiva 96/23/CE.

(2)

Prin Decizia 2011/163/UE a Comisiei (2) se aprobă planurile transmise de anumite țări terțe cu privire la animalele și produsele de origine animală menționate în anexa la decizia respectivă.

(3)

Țările terțe autorizate pentru introducerea în Uniune a anumitor produse din carne și stomacuri, vezici și intestine tratate destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului (3) sunt menționate în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/404 al Comisiei (4). Țările terțe autorizate pentru introducerea în Uniune a anumitor produse din carne în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului (5) sunt menționate în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/405 al Comisiei (6).

(4)

Albania, Argentina, Australia, Belarus, Brazilia, Chile, China, Columbia, Egipt, Elveția, India, Iran, Japonia, Liban, Maroc, Mongolia, Noua Zeelandă, Pakistan, Paraguay, Regatul Unit (7), Rusia, Serbia, Siria, Tunisia, Turcia, Ucraina, Uruguay și Uzbekistan au transmis câte un plan specific de monitorizare a reziduurilor din membranele naturale, evaluate de Comisie ca fiind satisfăcătoare. Toate planurile transmise conferă garanții suficiente și este necesar să fie aprobate. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la membranele naturale provenite din aceste țări terțe.

(5)

Este necesar ca în anexa la Decizia 2011/163/UE coloana „Acvacultură” să fie împărțită în patru subcoloane și anume „Pești cu înotătoare”, „Produse din pești cu înotătoare”, „Crustacee” și „Moluște”, pentru o mai bună concordanță cu categoriile utilizate în certificatele prevăzute în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/2235 al Comisiei (8) și cu listele țărilor autorizate pentru introducerea în Uniune a anumitor produse prevăzute în anexele VIII și IX la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/405.

(6)

Pentru a reflecta diferitele produse de acvacultură exportate de țări terțe, Comisia a evaluat planul lor de monitorizare a reziduurilor și a completat cele patru subcoloane, și anume „Pești cu înotătoare”, „Produse din pești cu înotătoare”, „Crustacee” și „Moluște”, pe baza informațiilor prevăzute în planul lor de monitorizare a reziduurilor din produsele de acvacultură transmis în mod corespunzător.

(7)

Albania, Argentina, Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Insula Man, Insulele Falkland, Insulele Feroe, Israel, Japonia, Kenya, Macedonia de Nord, Maroc, Mauritius, Moldova, Muntenegru, Noua Zeelandă, Regatul Unit, Serbia, Singapore, Turcia, Ucraina, Uganda și Uruguay au transmis câte un plan specific de monitorizare a reziduurilor limitat la o singură subcategorie de produse de acvacultură, „pești cu înotătoare”, evaluate de Comisie ca fiind satisfăcătoare. Toate aceste planuri conferă garanții suficiente și este necesar să fie aprobate. Prin urmare, este necesar ca în subcoloana referitoare la pești cu înotătoare a listei din anexa la Decizia 2011/163/UE să fie inclusă în mod corespunzător o rubrică referitoare la aceste țări terțe.

(8)

Australia, Iran și Madagascar au transmis câte un plan specific de monitorizare a reziduurilor referitor la subcategoria de produse de acvacultură „Produse din pești cu înotătoare”, evaluate de Comisie ca fiind satisfăcătoare. Toate aceste planuri conferă garanții suficiente și este necesar să fie aprobate. Prin urmare, este necesar ca în subcoloana referitoare la produse din pești cu înotătoare a listei din anexa la Decizia 2011/163/UE să fie inclusă în mod corespunzător o rubrică referitoare la aceste țări terțe.

(9)

Belize, Brunei, Cuba, Guatemala, Mozambic, Nicaragua, Nigeria, Noua Caledonie, Tanzania și Venezuela au transmis câte un plan specific de monitorizare a reziduurilor limitat la o singură subcategorie de produse de acvacultură, „crustacee”, evaluate de Comisie ca fiind satisfăcătoare. Toate aceste planuri conferă garanții suficiente și este necesar să fie aprobate. Prin urmare, este necesar ca în subcoloana referitoare la crustacee a listei din anexa la Decizia 2011/163/UE să fie inclusă în mod corespunzător o rubrică referitoare la aceste țări terțe.

(10)

Mexicul nu a transmis Comisiei un plan pentru produsele de porc. Cu toate acestea, Mexicul a oferit garanții, în ceea ce privește produsele de porc originare fie din statele membre, fie din țări terțe, care sunt autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în coloana referitoare la porcine din lista anexei la Decizia 2011/163/UE să fie adăugată în mod corespunzător o rubrică pentru Mexic, împreună cu o notă de subsol adecvată.

(11)

Emiratele Arabe Unite nu au transmis Comisiei un plan pentru peștii cu înotătoare. Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite au oferit garanții în ceea ce privește peștii cu înotătoare originari fie din statele membre, fie din țări terțe care sunt autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în subcoloana referitoare la peștii cu înotătoare din lista anexei la Decizia 2011/163/UE să fie adăugată în mod corespunzător o rubrică pentru Emiratele Arabe Unite, împreună cu o notă de subsol adecvată.

(12)

Țările terțe pot procura produse prelucrate de origine animală conținute în produse compuse fie din statele membre, fie din alte țări terțe autorizate pentru importul unor astfel de produse prelucrate în Uniune, cu scopul de a fi utilizate numai la prepararea produselor compuse care urmează să fie exportate în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să fie adăugată în mod corespunzător o rubrică referitoare la țările terțe care solicită utilizarea unor astfel de produse prelucrate de origine animală conținute în produse compuse, însoțită de o notă de subsol corespunzătoare.

(13)

Albania nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Albania a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte originar fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele provenit din Albania.

(14)

Egiptul nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Egiptul a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte originar fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele provenit din Egipt.

(15)

Indonezia nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte și ouă, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Indonezia a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte și ouă originare fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele și ouăle provenite din Indonezia.

(16)

Japonia nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru miere, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Japonia a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv miere originară fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la mierea provenită din Japonia.

(17)

Mexicul nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Mexicul a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte originar fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele provenit din Mexic.

(18)

Marocul nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, crustacee și ouă, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Marocul a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte, crustacee și ouă originare fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele, crustaceele și ouăle provenite din Maroc.

(19)

Omanul nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, ouă și miere, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Omanul a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte, ouă și miere originare fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în UE. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele, ouăle și mierea provenite din Oman.

(20)

Taiwanul nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Taiwanul a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte originar fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele provenit din Taiwan.

(21)

Vietnamul nu este în măsură să transmită un plan de monitorizare a reziduurilor pentru lapte și ouă, care să fie echivalent cu cel necesar în baza articolului 7 din Directiva 96/23/CE. Cu toate acestea, printr-o declarație conformă articolului 2 din Decizia 2011/163/UE, Vietnamul a oferit garanții că în produsele compuse care urmează să fie exportate în Uniune utilizează exclusiv lapte și ouă originare fie din statele membre, fie din țări terțe autorizate să exporte astfel de produse în Uniune. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la laptele și ouăle provenite din Vietnam.

(22)

Australia a prezentat Comisiei un plan pentru ouă. Planul respectiv oferă garanții suficiente și este necesar să fie aprobat. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la ouăle provenite din Australia.

(23)

Ghana este în prezent inclusă în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE care conține țări aprobate pentru miere. Ghana a transmis Comisiei un plan pentru miere care nu oferă garanții suficiente. Prin urmare, este necesar ca rubrica referitoare la mierea provenită din Ghana să fie eliminată din lista anexei la Decizia 2011/163/UE.

(24)

Iranul este în prezent inclus în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE care conține țări aprobate pentru produse de acvacultură, excluzând peștii cu înotătoare. Iranul a transmis Comisiei un plan pentru produse din pești cu înotătoare și pentru crustacee. Acest plan oferă garanții suficiente. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare doar la produsele din pești cu înotătoare și la crustaceele provenite din Iran.

(25)

Omanul este în prezent inclus în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE care conține țări aprobate pentru produse de acvacultură, excluzând crustaceele. Omanul a transmis Comisiei un plan pentru peștii cu înotătoare care nu oferă garanții suficiente. Prin urmare, este necesar ca rubrica referitoare la peștii cu înotătoare proveniți din Oman să fie eliminată în mod corespunzător din lista anexei la Decizia 2011/163/UE.

(26)

Tunisia este în prezent inclusă în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE care conține țări aprobate pentru vânat sălbatic. Tunisia nu a transmis Comisiei un plan pentru vânatul sălbatic și a indicat că, de mulți ani, nu există producție de vânat sălbatic. Prin urmare, este necesar ca rubrica referitoare la vânatul sălbatic provenit din Tunisia să fie eliminată în mod corespunzător din lista anexei la Decizia 2011/163/UE.

(27)

Wallis-et-Futuna a transmis Comisiei un plan pentru miere. Planul respectiv oferă garanții suficiente și este necesar să fie aprobat. Prin urmare, este necesar ca în lista din anexa la Decizia 2011/163/UE să se includă în mod corespunzător o rubrică referitoare la mierea provenită din Wallis-et-Futuna.

(28)

Prin urmare, este necesar ca Decizia 2011/163/UE să fie modificată în consecință.

(29)

Măsurile prevăzute în prezenta decizie sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale,

ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

Articolul 1

În scopul prezentei decizii se aplică definițiile prevăzute la articolul 2 din Regulamentul delegat (UE) 2020/692 al Comisiei (9).

Articolul 2

Anexa la Decizia 2011/163/UE se înlocuiește cu textul din anexa la prezenta decizie.

Articolul 3

Prezenta decizie se adresează statelor membre.

Adoptată la Bruxelles, 17 decembrie 2021.

Pentru Comisie

Stella KYRIAKIDES

Membru al Comisiei


(1)  JO L 125, 23.5.1996, p. 10.

(2)  Decizia 2011/163/UE a Comisiei din 16 martie 2011 privind aprobarea planurilor prezentate de țări terțe în conformitate cu articolul 29 din Directiva 96/23/CE a Consiliului (JO L 70, 17.3.2011, p. 40).

(3)  Regulamentul (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2016 privind bolile transmisibile ale animalelor și de modificare și de abrogare a anumitor acte din domeniul sănătății animalelor („Legea privind sănătatea animală”) (JO L 84, 31.3.2016, p. 1).

(4)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/404 al Comisiei din 24 martie 2021 de stabilire a listelor cu țările terțe, teritoriile sau zonele din acestea din care introducerea în Uniune de animale, material germinativ și produse de origine animală este autorizată în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 114, 31.3.2021, p. 1).

(5)  Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1069/2009, (CE) nr. 1107/2009, (UE) nr. 1151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429 și (UE) 2016/2031 ale Parlamentului European și ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 și (CE) nr. 1099/2009 ale Consiliului și a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE și 2008/120/CE ale Consiliului și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 și (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE și 97/78/CE ale Consiliului și a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului (JO L 95, 7.4.2017, p. 1).

(6)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/405 al Comisiei din 24 martie 2021 de stabilire a listelor cu țările terțe sau regiunile din acestea autorizate pentru introducerea în Uniune a anumitor animale și mărfuri destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 114, 31.3.2021, p. 118).

(7)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, coroborat cu anexa 2 la protocolul respectiv, în sensul prezentei anexe, trimiterile la Regatul Unit nu includ Irlanda de Nord.

(8)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/2235 al Comisiei din 16 decembrie 2020 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentelor (UE) 2016/429 și (UE) 2017/625 ale Parlamentului European și ale Consiliului în ceea ce privește modelele de certificate de sănătate animală, modelele de certificate oficiale și modelele de certificate de sănătate animală/oficiale pentru intrarea în Uniune și circulația în interiorul Uniunii a transporturilor de anumite categorii de animale și mărfuri, certificarea oficială privind astfel de certificate și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 599/2004, a Regulamentelor de punere în aplicare (UE) nr. 636/2014 și (UE) 2019/628, a Directivei 98/68/CE și a Deciziilor 2000/572/CE, 2003/779/CE și 2007/240/CE (JO L 442, 30.12.2020, p. 1).

(9)  Regulamentul delegat (UE) 2020/692 al Comisiei din 30 ianuarie 2020 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele privind intrarea în Uniune, precum și circulația și manipularea după intrare, a transporturilor de anumite animale, de materiale germinative și de produse de origine animală (JO L 174, 3.6.2020, p. 379).


ANEXĂ

„ANEXĂ

Cod ISO2

Țară (1)

Bovine

Ovine/Caprine

Porcine

Ecvine

Păsări de curte

Produse de acvacultură

Lapte

Ouă

Iepuri

Vânat sălbatic

Vânat de crescătorie

Miere

Membrane naturale

Produse pescărești

Moluște (moluște bivalve, echinoderme, tunicate și gasteropode marine)

Pești cu înotătoare

Produse din pești cu înotătoare (de exemplu, caviar)

Crustacee

AD

Andorra

X

X

X (2)

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

AE

Emiratele Arabe Unite

 

 

 

 

 

X (2)

 

 

 

X (3)

 

 

 

 

 

 

AL

Albania

 

X

 

 

 

X

 

 

 

X ((2a))

X

 

 

 

 

X

AM

Armenia

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

AR

Argentina

X

X

 

X

X

X

 

 

 

X

X

X

X

X

X

X

AU

Australia

X

X

 

X

 

X

X

X

X

X

X

 

X

X

X

X

BA

Bosnia și Herțegovina

X

X

X

 

X

X

 

 

 

X

X

 

 

 

X

 

BD

Bangladesh

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

BF

Burkina Faso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

BJ

Benin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

BN

Brunei

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

BR

Brazilia

X

 

 

X

X

X

 

X

 

 

 

 

 

 

X

X

BW

Botswana

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BY

Belarus

 

 

 

X (7)

 

X

 

 

 

X

X

 

 

 

X

X

BZ

Belize

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

CA

Canada

X

X

X

X

X

X

 

X

X

X

X

X

X

X

X

 

CH

Elveția

X

X

X

X

X

X

 

 

X

X

X

X

X

X

X

X

CL

Chile

X

X

X

 

X

X

 

 

X

X

 

 

X

 

X

X

CM

Camerun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

CN

China

 

 

 

 

X

X

 

X

 

 

X

X

 

 

X

X

CO

Columbia

 

 

 

 

 

X

 

X

 

X

X (2)

 

 

 

 

X

CR

Costa Rica

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

CU

Cuba

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

X

 

DO

Republica Dominicană

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

EC

Ecuador

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

EG

Egipt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X ((2a))

 

 

 

 

 

X

ET

Etiopia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

FK

Insulele Falkland

X

X (5)

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FO

Insulele

Feroe

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GB

Regatul Unit

X

X

X

X

X

X

 

 

X

X

X

X

X

X

X

X

GE

Georgia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

GG

Guernsey

X

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

GL

Groenlanda

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

GT

Guatemala

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

X

 

HN

Honduras

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

ID

Indonezia

 

 

 

 

 

X

 

X

 

X ((2a))

X ((2a))

 

 

 

 

 

IL

Israel (4)

 

 

 

 

X

X

 

 

 

X

X

 

 

 

X

 

IM

Insula Man

X

X

X

 

 

X

 

 

X

X

 

 

 

 

X

 

IN

India

 

 

 

 

X ((2a))

X

 

X

 

X ((2a))

X

 

 

 

X

X

IR

Iran

 

 

 

 

 

 

X

X

 

 

 

 

 

 

 

X

JE

Jersey

X

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

JM

Jamaica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

JP

Japonia

X

 

X

 

X

X

 

 

X

X

X

 

 

 

X ((2a))

X

KE

Kenya

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KR

Coreea de Sud

 

 

 

 

X

X

 

X

X

X ((2a))

X ((2a))

 

 

 

X ((2a))

 

LB

Liban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

LK

Sri Lanka

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

MA

Maroc

 

 

 

 

X

X

 

X ((2a))

X

X ((2a))

X ((2a))

 

 

 

 

X

MD

Republica Moldova

 

 

 

 

X

X

 

 

 

X

X

 

 

 

X

 

ME

Muntenegru

X

X (5)

X

 

X

X

 

 

 

X

X

 

 

 

X

 

MG

Madagascar

 

 

 

 

 

X

X

X

 

 

 

 

 

 

X

 

MK

Macedonia de Nord

X

X

X

 

X

X

 

 

 

X

X

 

X

 

X

 

MM

Myanmar

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

X

 

MN

Mongolia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

MU

Mauritius

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

X (2)

 

MX

Mexic

 

 

X (2)

 

 

X

 

X

 

X ((2a))

X

 

 

 

X

 

MY

Malaysia

 

 

 

 

X (2)

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

MZ

Mozambic

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

NA

Namibia

X

X (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

NC

Noua Caledonie

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

X

X

 

NG

Nigeria

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

NI

Nicaragua

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

X

 

NZ

Noua Zeelandă

X

X

X ((2a))

X

X ((2a))

X

 

 

X

X

X ((2a))

X ((2a))

X

X

X

X

OM

Oman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X ((2a))

X ((2a))

 

 

 

X ((2a))

 

PA

Panama

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

PE

Peru

 

 

 

 

 

X

 

X

X

 

 

 

 

 

 

 

PH

Filipine

 

 

 

 

 

X

 

X

 

X ((2a))

X ((2a))

 

 

 

 

 

PK

Pakistan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

PM

Saint-Pierre și Miquelon

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PN

Insulele Pitcairn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

PY

Paraguay

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

RS

Serbia (6)

X

X

X

X (7)

X

X

 

 

 

X

X

 

X

 

X

X

RU

Rusia

X

X

X

 

X

 

 

 

 

X

X

 

 

X (8)

X

X

RW

Rwanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

SA

Arabia Saudită

 

 

 

 

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

SG

Singapore

X (2)

X (2)

X (2)

X (9)

X (2)

X

 

 

 

X (2)

X ((2a))

 

X (9)

X (9)

 

 

SL

Sierra Leone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

SM

San Marino

X

 

X (2)

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

X

 

SV

Salvador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

SY

Siria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

SZ

Eswatini

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TG

Togo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

TH

Thailanda

X ((2a))

 

X ((2a))

 

X

X

 

X

X

X ((2a))

X ((2a))

 

 

 

X

 

TN

Tunisia

 

 

 

 

 

X

 

 

X

 

 

 

 

 

 

X

TR

Turcia

 

 

 

 

X

X

 

 

X

X

X

 

 

 

X

X

TW

Taiwan

 

 

 

 

 

X

 

X

 

X ((2a))

X

 

 

 

X

 

TZ

Tanzania

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

X

 

UA

Ucraina

X

 

X

 

X

X

 

 

X

X

X

X

 

 

X

X

UG

Uganda

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

US

Statele Unite ale Americii

X

X (10)

X

 

X

X

 

X

X

X

X

X

X

X

X

 

UY

Uruguay

X

X

 

X

 

X

 

 

X

X

 

 

X

 

X

X

UZ

Uzbekistan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

VE

Venezuela

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 

 

VN

Vietnam

 

 

 

 

 

X

 

X

X

X ((2a))

X ((2a))

 

 

 

X

 

WF

Wallis et Futuna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

XK

Kosovo  (*)

 

 

 

 

X (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZA

Africa de Sud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

X (11)

 

 

ZM

Zambia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 


(1)  Tabelul conține o listă de țări și teritorii. El nu se limitează la țările recunoscute de Uniune.

(2)  Țări terțe care utilizează doar materii prime provenite fie din state membre, fie din alte țări terțe care sunt autorizate să exporte astfel de materii prime în Uniune, în conformitate cu articolul 2.

((2a))  Țări terțe care utilizează produse de origine animală fie din state membre, fie din alte țări terțe autorizate să exporte în Uniune astfel de produse prelucrate, în conformitate cu articolul 2, cu scopul de a fi utilizate numai pentru prepararea produselor compuse care urmează să fie exportate în Uniune.

(3)  Doar lapte de cămilă.

(4)  Înțeles în continuare ca Statul Israel, cu excepția teritoriilor aflate sub administrația israeliană începând din iunie 1967, și anume Înălțimile Golan, Fâșia Gaza, Ierusalimul de Est și restul Cisiordaniei.

(5)  Numai specii de ovine.

(6)  Cu excepția Kosovo.

(7)  Export în Uniune de ecvine vii destinate sacrificării (numai animale destinate producției de alimente).

(8)  Numai reni.

(9)  Numai pentru produse din carne proaspătă provenind din Noua Zeelandă, destinate Uniunii și care sunt descărcate, reîncărcate și tranzitate prin Singapore cu sau fără depozitare.

(10)  Numai specii de caprine.

(11)  Numai ratite.

(*)  Această denumire nu aduce atingere pozițiilor privind statutul și este conformă cu CSONU 1244, precum și cu Avizul CIJ privind Declarația de independență a Kosovo.


Top