Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32013R1350

    Regulamentul (UE) nr. 1350/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2013 de modificare a anumitor acte normative din domeniul statisticilor privind agricultura și pescuitul

    JO L 351, 21.12.2013, p. 1–14 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2013/1350/oj

    21.12.2013   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 351/1


    REGULAMENTUL (UE) NR. 1350/2013 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

    din 11 decembrie 2013

    de modificare a anumitor acte normative din domeniul statisticilor privind agricultura și pescuitul

    PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 338 alineatul (1),

    având în vedere propunerea Comisiei Europene,

    după transmiterea proiectului de act legislativ către parlamentele naționale,

    hotărând în conformitate cu procedura legislativă ordinară (1),

    întrucât:

    (1)

    O serie de acte legislative din domeniul statisticilor privind agricultura și pescuitul („acte legislative”) conferă Comisiei competențe de a pune în aplicare anumite dispoziții ale respectivelor acte legislative. Ca urmare a intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona, este necesar ca respectivele competențe de punere în aplicare să se alinieze la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE).

    (2)

    Comisia și-a luat angajamentul, să revizuiască actele legislative care conțin trimiteri la procedura de reglementare cu control, ținând cont de criteriile stabilite în articolul 290 din TFUE.

    (3)

    Pentru a completa sau a modifica anumite elemente neesențiale ale actelor legislative, în special pentru a ține cont de evoluțiile economice, sociale și tehnice, Comisia ar trebui să aibă competența de a adopta acte delegate în conformitate cu articolul 290 din TFUE.

    (4)

    În ceea ce privește Directiva 96/16/CE a Consiliului (2), pentru a ține seama de experiența acumulată și de evoluțiile economice și tehnice, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește lista produselor lactate care fac obiectul anchetelor și definițiile standard care se aplică pentru comunicarea rezultatelor în cazul diferitelor produse.

    (5)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 138/2004 al Parlamentului European și al Consiliului (3), pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește modificarea anexelor I și II la regulamentul respectiv.

    (6)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 1921/2006 al Parlamentului European și al Consiliului (4), pentru a ține seama de evoluțiile tehnice, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește modificările tehnice la anexele la respectivul regulament.

    (7)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 762/2008 al Parlamentului European și al Consiliului (5), pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește modificarea anexelor la respectivul regulament.

    (8)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 1165/2008 al Parlamentului European și al Consiliului (6), pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește modificarea anexelor I, II, IV și V la respectivul regulament.

    (9)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 216/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (7), pentru a ține seama de evoluțiile tehnice și de cerințele internaționale, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește modificarea anexelor I, II, III și IV la respectivul regulament cu privire la listele cu zone statistice de pescuit sau subdiviziuni ale acestora și specii.

    (10)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 217/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (8), pentru a ține seama de evoluțiile tehnice și de cerințele internaționale, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește modificarea anexelor I, II, III și IV la respectivul regulament, cu privire la listele cu speciile și zonele statistice de pescuit și descrierea acelor zone, precum și măsurile, codurile și definițiile aplicate activității piscicole, echipamentelor de pescuit, dimensiunii vaselor și metodelor de pescuit.

    (11)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 218/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (9), pentru a ține seama de evoluțiile tehnice și de cerințele internaționale, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește modificarea anexelor I, II și III la respectivul regulament, cu privire la listele cu speciile și zonele statistice de pescuit și descrierea acelor zone de pescuit și gradul autorizat de agregare a datelor.

    (12)

    În ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 543/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (10), pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice, competența de a adopta acte în conformitate cu articolul 290 din TFUE ar trebui delegată Comisiei în ceea ce privește adaptarea tabelelor de transmitere prevăzute în anexa la respectivul regulament.

    (13)

    La adoptarea actelor delegate, este deosebit de important ca, în timpul lucrărilor pregătitoare, Comisia să organizeze consultări adecvate, inclusiv la nivel de experți. Atunci când pregătește și elaborează acte delegate, Comisia ar trebui să asigure transmiterea simultană, în timp util și adecvată a documentelor relevante către Parlamentul European și Consiliu. Comisia ar trebui de asemenea să garanteze că actele delegate prevăzute în actele legislative nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    (14)

    În vederea asigurării unor condiții uniforme pentru punerea în aplicare a actelor legislative, ar trebui conferite competențe de executare Comisiei. Respectivele competențe ar trebui exercitate în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului (11).

    (15)

    Comitetul permanent pentru statistică agricolă (CPSA), instituit prin Decizia 72/279/CEE a Consiliului (12) oferă consultanță Comisiei și asistă în exercitarea competențelor sale de executare în conformitate cu actele legislative. În cadrul strategiei pentru o nouă structură a sistemului statistic european (SSE), care vizează îmbunătățirea coordonării și a parteneriatului în conformitate cu o structura piramidală clară în cadrul SSE, Comitetul Sistemului Statistic European (Comitetul SSE), instituit prin Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (13), ar trebui să aibă un rol consultativ și ar trebui să asiste Comisia în exercitarea competențelor sale de executare. În acest scop, actele legislative ar trebui să fie modificate prin înlocuirea trimiterii la CPSA cu o trimitere la Comitetul SSE. Înainte de a prezenta o chestiune în fața Comitetului SSE, Comisia ar trebui să continue să desfășoare consultări cu experți în statisticile din domeniul agriculturii și pescuitului.

    (16)

    Obiectivele prezentului regulament sunt alinierea competențelor atribuite în prezent Comisiei în temeiul actelor legislative la TFUE și la noul cadru juridic constituit în urma intrării în vigoare a Regulamentului (UE) nr. 182/2011 și, după caz, revizuirea domeniului de aplicare al respectivelor competențe. Deoarece obiectivele respective nu pot fi realizate în mod satisfăcător de către statele membre, dar pot fi realizate mai bine la nivelul Uniunii, Uniunea poate adopta măsuri în conformitate cu principiul subsidiarității, astfel cum este prevăzut la articolul 5 din Tratatul privind Uniunea Europeană. În conformitate cu principiul proporționalității, astfel cum este enunțat în respectivul articol, prezentul regulament nu depășește ceea ce este necesar pentru atingerea respectivelor obiective.

    (17)

    Din motive de securitate juridică, procedurile pentru adoptarea măsurilor prevăzute în actele legislative care au fost inițiate, însă nu au fost finalizate înainte de intrarea în vigoare a prezentului regulament, nu ar trebui să fie afectate de prezentul regulament.

    (18)

    Având în vedere că modificările aduse Directivei 96/16/CE sunt de natură tehnică și se referă doar la procedura comitetului, nu este necesar ca modificările respective să fie transpuse de către statele membre,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Actele legislative menționate în anexă se modifică în conformitate cu respectiva anexă.

    Articolul 2

    Prezentul regulament nu afectează procedurile pentru adoptarea măsurilor prevăzute în actele legislative enumerate în anexă care au fost inițiate, dar care nu au fost finalizate până la 10 ianuarie 2014.

    Articolul 3

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Strasbourg, 11 decembrie 2013.

    Pentru Parlamentul European

    Președintele

    M. SCHULZ

    Pentru Consiliu

    Președintele

    V. LEŠKEVIČIUS


    (1)  Poziția Parlamentului European din 19 noiembrie 2013 (nepublicată încă în Jurnalul Oficial) și decizia Consiliului din 5 decembrie 2013.

    (2)  Directiva 96/16/CE a Consiliului din 19 martie 1996 privind anchetele statistice care trebuie efectuate în sectorul laptelui și produselor lactate (JO L 78, 28.3.1996, p. 27).

    (3)  Regulamentul (CE) nr. 138/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 5 decembrie 2003 privind conturile economice pentru agricultură în cadrul Comunității (JO L 33, 5.2.2004, p. 1).

    (4)  Regulamentul (CE) nr. 1921/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 decembrie 2006 privind transmiterea de date statistice referitoare la debarcările de produse pescărești în statele membre și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1382/91 al Consiliului (JO L 403, 30.12.2006, p. 1).

    (5)  Regulamentul (CE) nr. 762/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 iulie 2008 privind transmiterea de către statele membre a statisticilor în domeniul acvaculturii și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 788/96 al Consiliului (JO L 218, 13.8.2008, p. 1).

    (6)  Regulamentul (CE) nr. 1165/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 noiembrie 2008 privind statisticile referitoare la efectivele de animale și la carne și de abrogare a Directivelor 93/23/CEE, 93/24/CEE și 93/25/CEE ale Consiliului (JO L 321, 1.12.2008, p. 1).

    (7)  Regulamentul (CE) nr. 216/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind transmiterea statisticilor cu privire la capturile nominale de către statele membre care pescuiesc în alte zone decât Atlanticul de Nord (JO L 87, 31.3.2009, p. 1).

    (8)  Regulamentul (CE) nr. 217/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind furnizarea de statistici referitoare la capturile de pește și la activitatea piscicolă de către statele membre care pescuiesc în Atlanticul de Nord-Vest (JO L 87, 31.3.2009, p. 42).

    (9)  Regulamentul (CE) nr. 218/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind comunicarea datelor statistice referitoare la capturile nominale de către statele membre care practică pescuitul în Atlanticul de Nord-Est (JO L 87, 31.3.2009, p. 70).

    (10)  Regulamentul (CE) nr. 543/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 iunie 2009 privind statisticile referitoare la producția vegetală și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 837/90 și (CEE) nr. 959/93 ale Consiliului (JO L 167, 29.6.2009, p. 1).

    (11)  Regulamentul (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 februarie 2011 de stabilire a normelor și principiilor generale privind mecanismele de control de către statele membre al exercitării competențelor de executare de către Comisie (JO L 55, 28.2.2011, p. 13).

    (12)  Decizia 72/279/CEE a Consiliului din 31 iulie 1972 de înființare a unui Comitet permanent pentru statistică agricolă (JO L 179, 7.8.1972, p. 1).

    (13)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).


    ANEXĂ

    1.

    Directiva 96/16/CE se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 1, punctul (2) se înlocuiește cu următorul text:

    „2.   efectuează anual anchete privind producția de lapte și utilizarea acesteia în exploatațiile agricole, în înțelesul articolului 2 litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 1166/2008 al Parlamentului European și al Consiliului (1).

    (b)

    la articolul 3, alineatele (2) și (3) se înlocuiesc cu următorul text:

    „(2)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 6a pentru a modifica lista produselor lactate care fac obiectul anchetelor și de a elabora definițiile standard care se aplică pentru comunicarea rezultatelor în cazul diferitelor produse.

    Actele delegate respective sunt adoptate doar atunci când sunt necesare pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice; acestea nu schimbă caracterul facultativ al informațiilor solicitate și nu impun sarcini suplimentare semnificative statelor membre sau respondenților.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, unde este cazul, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (2).

    (c)

    la articolul 5 alineatul (2), al doilea paragraf se înlocuiește cu următorul text:

    „Rapoartele metodologice, disponibilitatea și gradul de fiabilitate a datelor, precum și orice alte aspecte legate de punerea în aplicare a prezentei directive sunt examinate o dată pe an împreună cu statele membre. Statele membre comunică anual Comisiei informații metodologice privind datele menționate la articolul 4 alineatul (1), în conformitate cu un chestionar standard. Comisia adoptă acte de punere în aplicare prin care elaborează respectivele chestionare standard. Respectivele acte de punere în aplicare se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 7 alineatul (2).”;

    (d)

    la articolul 6 alineatul (1), primul paragraf se înlocuiește cu următorul text:

    „(1)   Comisia adoptă acte de punere în aplicare prin care stabilește tabele pentru transmiterea datelor. Respectivele acte de punere în aplicare se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 7 alineatul (2).”;

    (e)

    se introduce următorul articol:

    „Articolul 6a

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 3 alineatul (2) se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 3 alineatul (2) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în decizia respectivă. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 3 alineatul (2) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înaintea expirării termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”;

    (f)

    Articolul 7 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 7

    (1)   Comisia este asistată de Comitetul Sistemului Statistic European instituit prin Regulamentul (CE) nr. 223/2009. Respectivul comitet este un comitet în înțelesul Regulamentului (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului (3).

    (2)   În cazul în care se face trimitere la prezentul alineat, se aplică articolul 5 din Regulamentul (UE) nr. 182/2011.

    (3)   În cazul în care comitetul nu emite un aviz, Comisia nu adoptă proiectul de act de punere în aplicare și se aplică articolul 5 alineatul (4) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 182/2011.

    2.

    Regulamentul (CE) nr. 138/2004 se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 2, alineatul (2) se înlocuiește cu următorul text:

    „(2)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 4 pentru a modifica metodologia CEA stabilită în anexa I. Respectivele acte delegate se limitează la formularea și îmbunătățirea conținutului anexei I în vederea asigurării unei interpretări armonizate sau a asigurării unei comparabilități internaționale.

    Respectivele acte delegate se adoptă numai atunci când acestea nu modifică conceptele de bază din anexa I, nu necesită resurse suplimentare pentru producători în cadrul Sistemului Statistic European pentru punerea lor în aplicare și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, unde este cazul, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (4).

    (b)

    la articolul 3, alineatul (3) se înlocuiește cu următorul text:

    „(3)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 4 pentru a modifica lista variabilelor pentru furnizarea datelor stabilite în anexa II.

    Respectivele acte delegate nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009.”;

    (c)

    Articolul 4 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 4

    Exercitarea delegării de competențe

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 2 alineatul (2) și la articolul 3 alineatul (3) se conferă Comisiei pe o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 2 alineatul (2) și la articolul 3 alineatul (3) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în decizia respectivă. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 2 alineatul (2) sau al articolului 3 alineatul (3) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înainte de expirarea acelui termen, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”.

    3.

    Regulamentul (CE) nr. 1921/2006 se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 6, alineatul (2) se înlocuiește cu următorul text:

    „(2)   Comisia examinează rapoartele și prezintă concluziile sale statelor membre.”;

    (b)

    la articolul 8, alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

    „(1)   În cazul în care includerea în statistici a unui anumit sector din industria de pescuit a unui stat membru ar genera autorităților naționale dificultăți disproporționate în raport cu importanța acelui sector, Comisia adoptă acte de punere în aplicare acordând o derogare în conformitate cu procedura menționată la articolul 11 alineatul (2), care să permită statului membru respectiv să excludă datele statistice referitoare la acel sector din datele statistice naționale transmise. Actele de punere în aplicare respective se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 11 alineatul (2).”;

    (c)

    Articolul 9 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 9

    Modificări tehnice ale anexelor

    Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 10a privind modificările tehnice ale anexelor. Respectivele acte delegate nu schimbă caracterul facultativ al informațiilor solicitate și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (5).

    (d)

    se introduce următorul articolul:

    „Articolul 10a

    Exercitarea delegării de competențe

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 9 se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 9 poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în decizia respectivă. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 9 intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înaintea expirării termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”;

    (e)

    articolul 11 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 11

    Procedura comitetului

    (1)   Comisia este asistată de Comitetul Sistemului Statistic European instituit prin Regulamentul (CE) nr. 223/2009. Respectivul comitet este un comitet în înțelesul Regulamentului (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului (6).

    (2)   În cazul în care se face trimitere la prezentul alineat, se aplică articolul 5 din Regulamentul (UE) nr. 182/2011.

    4.

    Regulamentul (CE) nr. 762/2008 se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 6, alineatul (3) se înlocuiește cu următorul text:

    „(3)   Comisia examinează rapoartele și prezintă concluziile sale statelor membre.”

    (b)

    la articolul 8, alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

    „(1)   În cazul în care includerea în statistici a unui anumit sector din industria de pescuit a unui stat membru ar genera autorităților naționale dificultăți disproporționate în raport cu importanța acelui sector, Comisia adoptă acte de punere în aplicare acordând o derogare care să permită statului membru respectiv să excludă datele statistice referitoare la acel sector din datele statistice naționale transmise. Actele de punere în aplicare respective se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 10 alineatul (2).”;

    (c)

    Articolul 9 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 9

    Dispoziții tehnice

    (1)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 9a cu privire la modificările tehnice aduse anexei I pentru adaptarea acestor definiții în funcție de schimbarea definițiilor internaționale și cu privire la modificările aduse anexelor II-VI.

    Respectivele acte delegate se adoptă numai în cazul în care sunt necesare, pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice; ele nu schimbă caracterul facultativ al informațiilor solicitate și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (7).

    (2)   Comisia adoptă acte de punere în aplicare prin care stabilește formatul în care se transmit statisticile. Actele de punere în aplicare respective se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 10 alineatul (2).

    (d)

    se introduce următorul articol:

    „Articolul 9a

    Exercitarea delegării de competențe

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 9 alineatul (1) se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 9 alineatul (1) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în decizia respectivă. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 9 alineatul (1) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înainte de expirarea termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”

    (e)

    Articolul 10 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 10

    Procedura comitetului

    (1)   Comisia este asistată de Comitetul Sistemului Statistic European instituit prin Regulamentul (CE) nr. 223/2009. Respectivul comitet este un comitet în înțelesul Regulamentului (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului (8).

    (2)   În cazul în care se face trimitere la prezentul alineat, se aplică articolul 5 din Regulamentul (UE) nr. 182/2011.

    5.

    Regulamentul (CE) nr. 1165/2008 se modifică după cum urmează:

    (a)

    Articolul 18 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 18

    Modificări aduse anexelor

    Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 19 cu privire la modificări aduse anexelor I, II, IV și V.

    Respectivele acte delegate se adoptă numai în cazul în care sunt necesare, pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice, nu schimbă caracterul facultativ al informațiilor specificate și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (9).

    (b)

    Articolul 19 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 19

    Exercitarea delegării de competențe

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 18 se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 18 poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în decizia respectivă. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 18 intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înaintea expirării termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”

    6.

    Regulamentul (CE) nr. 216/2009 se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 2, alineatul (5) se înlocuiește cu următorul text:

    „(5)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 5 pentru modificarea anexelor I, II, III și IV cu privire la listele zonelor statistice de pescuit sau ale subdiviziunilor acestora și listele cu specii.

    Respectivele acte delegate se adoptă numai în cazul în care sunt necesare, pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (10).

    (b)

    articolul 5 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 5

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 2 alineatul (5) se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 2 alineatul (5) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în decizia respectivă. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 2 alineatul (5) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înainte de expirarea termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”;

    (c)

    Articolul 6 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 6

    (1)   Până la 14 noiembrie 1996, statele membre prezintă Comisiei un raport detaliat privind metodele prin care se obțin datele despre capturi, cu precizarea gradului de reprezentativitate și de fiabilitate a datelor respective. Comisia întocmește un rezumat al acestor rapoarte în vederea discutării lor cu statele membre.

    (2)   Statele membre informează Comisia cu privire la orice modificări aduse informațiilor furnizate în conformitate cu alineatul (1), în termen de trei luni de la producerea acestora.

    (3)   Comisia examinează rapoartele metodologice, disponibilitatea datelor și fiabilitatea datelor, precum și alte aspecte relevante legate de aplicarea prezentului regulament sunt examinate o dată pe an împreună cu statele membre.”.

    7.

    Regulamentul (CE) nr. 217/2009 se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 2, alineatul (4) se înlocuiește cu următorul text:

    „(4)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 6, pentru a modifica anexele I, II, III și IV cu privire la listele cu speciile și zonele statistice de pescuit, descrierea acelor zone, precum și măsurile, codurile și definițiile aplicate activității piscicole, echipamentele de pescuit, dimensiunile vaselor și metodele de pescuit.

    Respectivele acte delegate se adoptă numai în cazul în care sunt necesare pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice, nu schimbă caracterul facultativ al informațiilor specificate și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (11).

    (b)

    Articolul 6 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 6

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 2 alineatul (4) se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 2 alineatul (4) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în respectiva decizie. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 2 alineatul (4) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înainte de expirarea termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”;

    (c)

    la articolul 7, alineatul (3) se înlocuiește cu următorul text:

    „(3)   Comisia examinează rapoartele metodologice, disponibilitatea datelor și fiabilitatea datelor, precum și alte aspecte relevante legate de aplicarea prezentului regulament sunt examinate o dată pe an împreună cu statele membre.”.

    8.

    Regulamentul (CE) nr. 218/2009 se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 2, alineatul (3) se înlocuiește cu următorul text:

    „(3)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate, în conformitate cu articolul 5, pentru a modifica anexele I, II, și III cu privire la listele cu speciile și zonele statistice de pescuit, descrierea acelor zone de pescuit și gradul autorizat de agregare a datelor.

    Respectivele acte delegate se adoptă numai în cazul în care sunt necesare pentru a ține seama de evoluțiile economice și tehnice, nu schimbă caracterul facultativ al informațiilor specificate și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (12).

    (b)

    articolul 5 se înlocuiește cu următorul text:

    „Articolul 5

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 2 alineatul (3) se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 2 alineatul (3) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în respectiva decizie. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 2 alineatul (3) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înainte de expirarea termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Respectivul termen se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”;

    (c)

    la articolul 6, alineatul (3) se înlocuiește cu următorul text:

    „(3)   Comisia examinează rapoartele metodologice, disponibilitatea datelor și fiabilitatea datelor, precum și alte aspecte relevante legate de aplicarea prezentului regulament sunt examinate o dată pe an împreună cu statele membre.”.

    9.

    Regulamentul (CE) nr. 543/2009 se modifică după cum urmează:

    (a)

    la articolul 6, alineatul (2) se înlocuiește cu următorul text:

    „(2)   Comisia este împuternicită să adopte acte delegate, în conformitate cu articolul 8a, pentru a modifica tabelele de transmitere astfel cum se prevede în anexă.

    Respectivele acte delegate nu modifică frecvența transmiterilor și termenele limită și nu impun sarcini suplimentare semnificative pentru statele membre sau pentru respondenți.

    Comisia justifică în mod corespunzător acțiunile statistice prevăzute în actele delegate respective, folosind, după caz, informații de la experți din domeniu bazate pe o analiză a rentabilității, inclusiv o analiză a sarcinii ce le revine respondenților și a costurilor de producție, astfel cum se menționează la articolul 14 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (13).

    (b)

    se introduce următorul articol:

    „Articolul 8a

    Exercitarea delegării de competențe

    (1)   Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute în prezentul articol.

    (2)   Competența de a adopta acte delegate menționată la articolul 6 alineatul (2) se conferă Comisiei pentru o perioadă de cinci ani de la 10 ianuarie 2014. Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu nouă luni înainte de încheierea perioadei de cinci ani. Delegarea de competențe se prelungește tacit cu perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul se opun prelungirii respective cel târziu cu trei luni înainte de încheierea fiecărei perioade.

    (3)   Delegarea de competențe menționată la articolul 6 alineatul (2) poate fi revocată oricând de Parlamentul European sau de Consiliu. O decizie de revocare pune capăt delegării de competențe specificată în respectiva decizie. Decizia produce efecte din ziua care urmează datei publicării acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene sau de la o dată ulterioară menționată în decizie. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare.

    (4)   De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

    (5)   Un act delegat adoptat în temeiul articolului 6 alineatul (2) intră în vigoare numai în cazul în care nici Parlamentul European și nici Consiliul nu au formulat obiecțiuni în termen de două luni de la notificarea acestuia către Parlamentul European și Consiliu sau în cazul în care, înainte de expirarea termenului respectiv, Parlamentul European și Consiliul au informat Comisia că nu vor formula obiecțiuni. Termenul respectiv se prelungește cu două luni la inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului.”;

    (c)

    Articolele 9 și 10 se elimină;

    (d)

    La articolul 11, alineatul (2) se elimină;

    (e)

    La articolul 12, al doilea paragraf se înlocuiește cu următorul text:

    „Se aplică de la 1 ianuarie 2010.”.


    (1)  Regulamentul (CE) nr. 1166/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 noiembrie 2008 privind anchetele structurale în agricultură și ancheta privind metodele de producție agricolă și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 571/88 al Consiliului (JO L 321, 1.12.2008, p. 14).”;

    (2)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”

    (3)  Regulamentul (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 februarie 2011 de stabilire a normelor și principiilor generale privind mecanismele de control de către statele membre al exercitării competențelor de executare de către Comisie (JO L 55, 28.2.2011, p. 13).”.

    (4)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;

    (5)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;

    (6)  Regulamentul (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 februarie 2011 de stabilire a normelor și principiilor generale privind mecanismele de control de către statele membre al exercitării competențelor de executare de către Comisie (JO L 55, 28.2.2011, p. 13).”.

    (7)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;

    (8)  Regulamentul (UE) nr. 182/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 februarie 2011 de stabilire a normelor și principiilor generale privind mecanismele de control de către statele membre al exercitării competențelor de executare de către Comisie (JO L 55, 28.2.2011, p. 13).”

    (9)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;

    (10)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;

    (11)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;

    (12)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;

    (13)  Regulamentul (CE) nr. 223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 martie 2009 privind statisticile europene și de abrogare a Regulamentului (CE, Euratom) nr. 1101/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind transmiterea de date statistice confidențiale Biroului Statistic al Comunităților Europene, a Regulamentului (CE) nr. 322/97 al Consiliului privind statisticile comunitare și a Deciziei 89/382/CEE, Euratom a Consiliului de constituire a Comitetului pentru programele statistice ale Comunităților Europene (JO L 87, 31.3.2009, p. 164).”;


    Top