EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02014R0830-20140731

Consolidated text: Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr . 830/2014 al Comisiei din 30 iulie 2014 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1890/2005 al Consiliului, a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 al Consiliului și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 al Consiliului în ceea ce privește definiția produselor vizate de actualele măsuri antidumping aplicabile elementelor de fixare din oțel inoxidabil și părților acestora, precum și în ceea ce privește cererile de reexaminare în calitate de nou exportator și de oferire a posibilității de rambursare sau de remitere a taxelor în anumite cazuri

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2014/830/2014-07-31

2014R0830 — RO — 31.07.2014 — 000.001


Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său.

►B

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 830/2014 AL COMISIEI

din 30 iulie 2014

de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1890/2005 al Consiliului, a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 al Consiliului și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 al Consiliului în ceea ce privește definiția produselor vizate de actualele măsuri antidumping aplicabile elementelor de fixare din oțel inoxidabil și părților acestora, precum și în ceea ce privește cererile de reexaminare în calitate de nou exportator și de oferire a posibilității de rambursare sau de remitere a taxelor în anumite cazuri

(JO L 228 31.7.2014, p. 16)


rectificat prin

►C1

Rectificare, JO L 229, 3.9.2015, p.  16 (830/2014)




▼B

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 830/2014 AL COMISIEI

din 30 iulie 2014

de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1890/2005 al Consiliului, a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 al Consiliului și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 al Consiliului în ceea ce privește definiția produselor vizate de actualele măsuri antidumping aplicabile elementelor de fixare din oțel inoxidabil și părților acestora, precum și în ceea ce privește cererile de reexaminare în calitate de nou exportator și de oferire a posibilității de rambursare sau de remitere a taxelor în anumite cazuri



COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 1225/2009 al Consiliului din 30 noiembrie 2009 privind protecția împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping din partea țărilor care nu sunt membre ale Comunității Europene ( 1 ), în special articolul 9 alineatul (4) și articolul 11 alineatele (3), (5) și (6),

întrucât:PROCEDURA Măsurile aflate în vigoare

(1)

Prin Regulamentul (CE) nr. 1890/2005 al Consiliului ( 2 ) (denumit în continuare „regulamentul inițial”), Consiliul a instituit o taxă antidumping definitivă (denumită în continuare „măsurile inițiale”) asupra importurilor de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora (denumite în continuare „EFOI”), originare din Republica Populară Chineză (denumită în continuare „RPC”), Indonezia, Taiwan, Thailanda și Vietnam.

(2)

În urma unei reexaminări în perspectiva expirării măsurilor (denumită în continuare „reexaminarea în perspectiva expirării măsurilor”), efectuată în temeiul articolului 11 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 1225/2009 (denumit în continuare „regulamentul de bază”), care s-a limitat la măsurile instituite asupra importurilor originare din RPC și Taiwan, aplicarea măsurilor inițiale, cuprinse între 11,4 % și 27,4 % pentru RPC, respectiv între 8,8 % și 23,6 % pentru Taiwan, a fost prelungită prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 al Consiliului ( 3 ) (denumit în continuare „regulamentul de reexaminare în perspectiva expirării măsurilor”).

(3)

În urma unei anchete privind eludarea măsurilor antidumping (denumită în continuare „ancheta privind eludarea măsurilor antidumping”), efectuată în temeiul articolului 13 alineatul (3) din regulamentul de bază, taxa antidumping definitivă aplicabilă „tuturor celorlalte societăți” din RPC a fost extinsă, prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 al Consiliului ( 4 ), la importurile de EFOI expediate din Filipine, declarate sau nu ca fiind originare din Filipine.

Deschiderea reexaminării intermediare

(4)

Un producător-exportator taiwanez, Sheh Kai Precision Co., Ltd. (denumit în continuare „solicitantul”), a depus o cerere de reexaminare intermediară parțială în conformitate cu articolul 11 alineatul (3) din regulamentul de bază. Solicitantul a cerut excluderea anumitor tipuri de elemente de fixare, și anume a elementelor de fixare bimetalice (denumite în continuare „EFBM”), din domeniul de aplicare al măsurilor actuale, datorită caracteristicilor fizice, chimice și tehnice presupus diferite ale acestora.

(5)

După ce a constatat că există suficiente elemente de probă pentru deschiderea unei reexaminări intermediare parțiale și după consultarea comitetului consultativ, la 6 iunie 2013, Comisia Europeană (denumită în continuare „Comisia”) a anunțat printr-un aviz (denumit în continuare „aviz de deschidere”) publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ( 5 ) deschiderea unei reexaminări intermediare parțiale a măsurilor antidumping aplicabile importurilor de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, originare din RPC și Taiwan ( 6 ).

(6)

Actuala reexaminare se limitează la examinarea definiției produselor, pentru a clarifica dacă anumite tipuri de produse din categoria șuruburilor din oțel inoxidabil, în particular EFBM, intră sub incidența măsurilor inițiale, astfel cum au fost prelungite și extinse.

Părți vizate de anchetă

(7)

Producătorii cunoscuți din Uniune și asociațiile lor, importatorii și utilizatorii, reprezentanții țărilor exportatoare, precum și toți producătorii cunoscuți din RPC și Taiwan au fost informați de către Comisie cu privire la deschiderea reexaminării.

(8)

Comisia a solicitat informații de la toate părțile sus-menționate, precum și de la celelalte părți care s-au făcut cunoscute în termenul stabilit în avizul de deschidere. De asemenea, Comisia a oferit părților interesate posibilitatea de a-și face cunoscute, în scris, punctele de vedere și de a solicita o audiere.

(9)

Treisprezece producători-exportatori taiwanezi, un producător-exportator chinez, un producător din Uniune, șapte importatori și un utilizator au transmis un răspuns la chestionar.

(10)

În plus, asociația reprezentativă a producătorilor din Uniune — reclamanți în ancheta inițială și în reexaminarea în perspectiva expirării măsurilor — a confirmat faptul că niciuna dintre societățile din Uniune nu produce EFBM și că, prin urmare, ele nu au nicio opinie în ceea ce privește caracteristicile EFBM.

(11)

Niciuna dintre celelalte șase asociații de producători europene cunoscute din ancheta inițială nu a furnizat vreo informație.

(12)

În cursul anchetei nu au fost solicitate audieri.

Vizite de verificare

(13)

Comisia a cercetat și verificat toate informațiile pe care le-a considerat necesare. S-au efectuat vizite de verificare la sediile următoarelor societăți:

Producător din Uniune:

 Reisser Schraubentechnik GmbH, Ingelfingen-Criesbach, Germania

Importator din Uniune:

 Till and Whitehead Ltd., Cheltenham, Regatul Unit

Producători-exportatori din Taiwan:

 Sheh Kai Precision Co., Ltd, Kaohsiung, Taiwan

 Metalink Precision Industries Co., Ltd, Kaohsiung, Taiwan

 Sun Through Industrial Co., Ltd, Hemei Township, Taiwan.

PRODUSUL VIZAT ȘI PRODUSUL SUPUS REEXAMINĂRII

(14)

Produsul vizat, astfel cum este definit la articolul 1 alineatul (1) din regulamentul de reexaminare în perspectiva expirării măsurilor, este reprezentat de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, clasificate în prezent la codurile NC 7318 12 10 , 7318 14 10 , 7318 15 30 , 7318 15 51 , 7318 15 61 și 7318 15 70 , originare din RPC și Taiwan.

(15)

În cererea de reexaminare, solicitantul cere excluderea anumitor elemente de fixare din oțel inoxidabil din domeniul de aplicare al actualelor măsuri antidumping. Produsul care ar urma să fie exclus conform cererii de reexaminare a fost definit de solicitant ca „șuruburi autofiletante și autoperforante bimetalice, cu tijă și cap din oțel inoxidabil și cu vârf din oțel carbon care permite șurubului să-și formeze propria gaură de ghidare și propriul filet în oțel dur, clasificate în prezent la codul NC ex 7318 14 10 ”.

(16)

În opinia unuia dintre importatorii cooperanți, Comisia ar fi trebuit să facă distincție nu între EFBM și EFOI, ci între elementele de fixare autofiletante și cele autoperforante, pentru a exclude elementele de fixare autofiletante din definiția produselor vizate de măsurile antidumping, indiferent dacă ele sunt bimetalice sau din oțel inoxidabil.

(17)

Scopul prezentei reexaminări, astfel cum se indică în cererea prezentată de solicitant și astfel cum se menționează în mod specific la punctul 4 primul paragraf din avizul de deschidere, este să examineze dacă tocmai șuruburile autofiletante și autoperforante bimetalice ar trebui să fie excluse din definiția produselor vizate în prezent de măsurile antidumping. Prin urmare, acest argument a trebuit să fie respins.

(18)

În același timp, Comisia a ținut cont de diferențele dintre elementele de fixare autoperforante și cele autofiletante. Acest lucru se reflectă în modificarea definiției furnizate de solicitant și menționate în considerentul 15, astfel cum se indică în considerentul 19.

(19)

În sensul prezentei reexaminări, „EFBM” înseamnă șuruburile autoperforante bimetalice cu tijă și cap din oțel inoxidabil și cu vârf și spire inițiale din oțel carbon sudate împreună, permițând șurubului să-și formeze propria gaură de ghidare și propriul filet în oțel dur, precum și șuruburile autofiletante bimetalice cu tijă și cap din oțel inoxidabil și spire inițiale din oțel carbon sudate împreună, permițând șurubului să-și formeze propriul filet în oțel dur, ambele clasificate în prezent la codul NC ex 7318 14 10 .

(20)

EFBM sunt un produs relativ nou pe piață, care a fost creat pentru a reuni, într-un element de fixare unic, cele mai importante caracteristici ale elementelor de fixare din oțel carbon și ale celor din oțel inoxidabil, și anume duritatea oțelului carbon și rezistența la coroziune a oțelului inoxidabil. EFBM sunt produse prin sudarea împreună a unei părți din oțel carbon și a uneia din oțel inoxidabil, obținându-se astfel un element de fixare autoperforant și/sau autofiletant care are vârful și spirele inițiale (în cazul elementelor de fixare autofiletante, doar spirele inițiale, deoarece nu există un vârf) din oțel carbon, în timp ce tija, restul spirelor și capul sunt compuse din oțel inoxidabil.

(21)

Aceste EFBM pot penetra chiar și foi de metal cu o grosime de până la 25 mm, fără a fi necesară o perforare prealabilă, în timp ce EFOI normale pot penetra doar foi de metal cu o grosime de maximum 3 mm. În plus, EFBM își mențin rezistența la coroziune și, datorită acestui fapt, sunt adecvate atât utilizării la exterior, de exemplu pentru ferestre și uși, cât și utilizării în medii agresive din punct de vedere chimic, cum ar fi piscinele și anumite fabrici.

CONSTATĂRILE ANCHETEI

Metodologie

(22)

Atât în timpul anchetei inițiale, cât și în timpul anchetei de reexaminare în perspectiva expirării măsurilor, nu s-a făcut nicio distincție între EFBM și EFOI. Cu alte cuvinte, s-au colectat doar informații referitoare la diferitele tipuri de oțel inoxidabil utilizate ca materii prime pentru elementele de fixare, fără a se colecta însă nicio informație privind elementele de fixare care conțin, ca materie primă, atât oțel inoxidabil, cât și oțel carbon.

(23)

Ca urmare a concluziilor reexaminării în perspectiva expirării măsurilor, una dintre părțile interesate a susținut că elementele de fixare bimetalice nu ar trebui incluse în definiția produselor din cauza diferențelor semnificative dintre acestea și elementele de fixare din oțel inoxidabil din punctul de vedere al prețului unitar, al costului de producție, al caracteristicilor fizice și tehnice de bază (materia lor primă), precum și al utilizărilor posibile ( 7 ). Așa cum s-a explicat însă în considerentul 21 din regulamentul de reexaminare în perspectiva expirării măsurilor, definiția produselor nu poate fi modificată în contextul unei reexaminări în perspectiva expirării măsurilor.

(24)

Pentru a se evalua dacă EFBM fac obiectul măsurilor inițiale, s-a examinat dacă EFBM și EFOI au aceleași caracteristici fizice, chimice și tehnice de bază și aceleași utilizări finale. În acest sens, s-a examinat, de asemenea, interschimbabilitatea și concurența dintre cele două tipuri de elemente de fixare.

Caracteristici fizice, chimice și tehnice de bază

Caracteristici fizice

(25)

Principala diferență fizică dintre EFBM și EFOI este faptul că EFBM sunt alcătuite din două tipuri diferite de oțel sudate împreună, în timp ce EFOI standard sunt tăiate și formate dintr-o sârmă unică, din oțel inoxidabil. În cazul EFBM, trei, până la patru spire inițiale și vârful penetrant sunt compuse din oțel carbon, în timp ce capul și tija sunt din oțel inoxidabil.

(26)

Cu excepția cazului în care se aplică o acoperire specială, părțile din oțel inoxidabil și din oțel carbon ale EFBM pot fi distinse vizual. Trebuie remarcat faptul că, în majoritatea cazurilor, elementele de fixare sunt supuse unui proces de acoperire care le sporește și mai mult rezistența la coroziune și, prin urmare, este posibil ca EFOI și EFBM să nu poată fi distinse cu ochiul liber.

(27)

Cu toate acestea, partea de oțel carbon a EFBM are proprietăți magnetice, aceasta fiind o caracteristică importantă care le distinge de EFOI.

Caracteristici tehnice

(28)

Datorită componentei lor de oțel carbon, EFBM au capacitatea de a perfora și taroda în foi de metal dure și groase. EFOI nu au această capacitate, din cauza caracteristicilor oțelului inoxidabil.

Caracteristici chimice

(29)

Datorită conținutului lor de oțel carbon, compoziția chimică a EFBM este diferită de cea a EFOI, care sunt alcătuite exclusiv din oțel inoxidabil.

Concluzie

(30)

Pe baza celor de mai sus, se concluzionează că, deși EFBM pot părea fizic similare cu EFOI (atunci când acestora din urmă li se aplică o acoperire), ele au caracteristici fizice, tehnice și chimice de bază diferite de cele ale EFOI.

Utilizare finală și interschimbabilitate

(31)

Comisia a evaluat măsura în care caracteristicile fizice, chimice și tehnice distincte ale EFBM și EFOI se traduceau prin utilizări finale diferite și printr-o percepție diferită a pieței față de cele două tipuri de elemente de fixare.

(32)

S-a stabilit că utilizările principale ale EFBM includ, la exterior, acoperirile sau placările cu metal și instalarea ferestrelor, iar la interior, elementele de fixare aflate în medii agresive din punct de vedere chimic, precum piscinele și anumite fabrici. Toate aceste utilizări necesită, de obicei, fixarea unor foi metalice de grosimi diferite, fie între ele, fie de alte materiale, cum ar fi straturile izolante cu diferite compoziții. În toate aceste aplicații, utilizarea unor elemente de fixare rezistente la coroziune este foarte importantă din perspectiva clienților, iar în anumite cazuri/țări ea este chiar o cerință legală.

(33)

EFBM sunt concepute în mod specific pentru a răspunde exigențelor unor astfel de utilizări, ele fiind capabile să perforeze toate tipurile de suprafețe, inclusiv foile metalice groase (cum este cazul elementelor de fixare din oțel carbon) și având, în același timp, o bună rezistență la coroziune (cum este cazul elementelor de fixare din oțel inoxidabil).

(34)

Unicul producător cooperant din Uniune a susținut că același rezultat, și anume fixarea unor suprafețe diferite împreună, poate fi obținut atât prin utilizarea EFBM, cât și a EFOI. Conform societății respective, singura diferență constă în modul de introducere a șurubului: cu sau fără perforare prealabilă. Perforare prealabilă înseamnă perforarea mai întâi a unor găuri, cu burghiuri care variază în funcție de material. Șuruburile sunt introduse ulterior, într-o etapă distinctă. Perforarea prealabilă este necesară atunci când se utilizează EFOI pentru fixarea foilor metalice. Din acest motiv, societatea menționată consideră că alegerea făcută între EFBM și EFOI este de natură pur economică, ea însemnând a opta între costuri mai ridicate cu manopera și costuri mai ridicate cu materialele.

(35)

Cu toate acestea, ancheta a arătat că, în practică, metoda perforării prealabile presupune nu doar timp și manoperă suplimentare, ci este chiar de neaplicat în cazul anumitor utilizări (mai exact la fixarea ferestrelor). Motivul este faptul că metoda respectivă ar necesita perforarea prealabilă a trei sau chiar a mai multor suprafețe diferite, fiecare cu un alt tip de burghiu, și apoi alinierea perfectă a acestora, pentru a face posibilă introducerea EFOI. În astfel de cazuri, ca alternativă la utilizarea EFBM, se preferă deci utilizarea unor elemente de fixare în întregime din oțel carbon, mai degrabă decât a unor elemente de fixare în întregime din oțel inoxidabil. Soluția utilizării unor elemente de fixare în întregime din oțel carbon nu îndeplinește cerința de rezistență la coroziune.

(36)

În plus, atunci când se realizează perforarea prealabilă a suprafețelor din metal de grosimi mai mari, EFOI introduse nu pot să-și formeze propriul filet interior și, în consecință, rezistența la tracțiune este mai scăzută decât în cazul EFBM (sau al elementelor de fixare din oțel carbon).

(37)

Pe baza celor de mai sus, argumentele enunțate în considerentul 34 ar trebui să fie respinse.

(38)

Se concluzionează că diferențele identificate la nivelul caracteristicilor fizice, tehnice și chimice au un impact asupra utilizării finale a EFBM. Spre deosebire de EFOI, EFBM îndeplinesc mai degrabă funcții specifice, iar utilizarea lor este limitată la segmente de piață bine definite, cum ar fi, la exterior, construcțiile metalice și instalarea ferestrelor, iar la interior, anumite utilizări în medii agresive din punct de vedere chimic.

Diferențe din punct de vedere al procesului de producție, al costurilor și al prețurilor

(39)

Ancheta a demonstrat că procesul de producție al EFBM diferă în mod semnificativ de cel al EFOI, prin aceea că implică anumite etape de producție suplimentare și necesită utilaje și competențe diferite. În particular, sudarea și încălzirea prin inducție pot fi considerate ca fiind etape de producție costisitoare, unice și sensibile din punct de vedere tehnologic, care nu vizează decât EFBM.

(40)

S-a confirmat, de asemenea, că aceste diferențe din procesul de producție duc la creșterea considerabilă a costurilor de producție și a prețurilor EFBM. Diferența dintre costul de producție al unor tipuri similare de EFBM și EFOI poate varia între 40 % și 150 %, în funcție de metoda de producție și de tipul/lungimea elementului de fixare, în timp ce diferențele de preț pot depăși chiar 400 %.

(41)

Diferența considerabilă de preț (și de costuri) dintre EFBM și EFOI face ca EFBM să nu fie utilizate, dacă EFOI pot fi utilizate cu același rezultat, în special atunci când este vorba de fixarea unor suprafețe, altele decât foile metalice groase. Acest fapt confirmă concluzia din considerentul 38 potrivit căreia diferențele dintre aceste două tipuri de elemente de fixare sunt bine cunoscute de consumatori, care le consideră ca produse diferite.

CONCLUZIE PRIVIND DEFINIȚIA PRODUSELOR

(42)

Constatările prezentate mai sus indică faptul că EFBM au caracteristici fizice, chimice și tehnice diferite de cele ale EFOI și că aceste diferențe sunt relevante pentru utilizarea finală a EFBM și pentru modul în care piața percepe acest produs.

(43)

Interschimbabilitatea dintre EFBM și EFOI este destul de limitată, deoarece, în majoritatea cazurilor, EFBM nu pot fi utilizate cu același rezultat ca EFBM. În lipsă de EFBM, utilizatorii preferă să apeleze la elemente de fixare din oțel carbon. În plus, interschimbabilitatea dintre EFBM și EFOI este îngreunată de diferența substanțială de preț dintre cele două produse.

(44)

Având în vedere diferențele sus-menționate, se concluzionează că EFBM nu se încadrează în definiția produselor care fac obiectul anchetei inițiale și că măsurile instituite în cadrul acestei anchete nu ar fi trebuit să fie aplicate importurilor de EFBM. În consecință, domeniul de aplicare al măsurilor ar trebui să fie clarificat retroactiv prin modificarea Regulamentului (CE) nr. 1890/2005, a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013.

REEXAMINAREA ÎN CALITATE DE NOU EXPORTATOR

(45)

În conformitate cu articolul 11 alineatul (4) din regulamentul de bază, în regulamentul de revizuire în perspectiva expirării măsurilor ar trebui prevăzute dispoziții care să permită luarea în considerare a cererilor de reexaminare în calitate de nou exportator.

APLICARE RETROACTIVĂ

(46)

Întrucât obiectul prezentei anchete de reexaminare s-a limitat la clarificarea definiției produselor și întrucât EFBM nu ar fi trebuit să intre sub incidența măsurilor inițiale, pentru a evita orice prejudiciu ulterior la adresa importatorilor produsului, se consideră oportun ca prezenta concluzie să fie aplicată retroactiv, de la data intrării în vigoare a regulamentului inițial, inclusiv tuturor importurilor care au făcut obiectul unor taxe provizorii în perioada 22 mai 2005-19 noiembrie 2005.

(47)

În avizul de deschidere, părțile interesate au fost invitate în mod explicit să-și prezinte observațiile privind posibilul efect retroactiv al constatărilor. Doi importatori și-au exprimat sprijinul pentru aplicarea retroactivă și niciuna dintre părțile interesate nu și-a exprimat opoziția față de aplicarea retroactivă a rezultatelor reexaminării.

(48)

Prin urmare, taxele provizorii percepute în mod definitiv și taxele antidumping definitive plătite pentru importurile de EFBM în Uniune în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1890/2005, precum și taxele antidumping definitive plătite pentru importurile de EFBM în Uniune în conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012, astfel cum a fost extins prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 la importurile de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil expediate din Filipine, declarate sau nu ca fiind originare din Filipine, ar trebui să fie rambursate sau remise. Rambursarea sau remiterea trebuie să fie solicitată autorităților vamale naționale în conformitate cu legislația vamală aplicabilă.

(49)

Prezenta reexaminare nu modifică data la care va expira Regulamentul (UE) nr. 2/2012 în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din regulamentul de bază.

(50)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul comitetului instituit în temeiul articolului 15 alineatul (1) din regulamentul de bază.

DIVULGAREA

(51)

Faptele și considerațiile esențiale care au condus la concluziile de mai sus au fost aduse la cunoștința tuturor părților interesate, acestea fiind invitate să prezinte observații. De asemenea, s-a acordat părților un termen pentru a-și prezenta observațiile în legătură cu informațiile comunicate. Nu s-au primit niciun fel de comentarii sau contribuții,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:



Articolul 1

La articolul 1 din Regulamentul (CE) nr. 1890/2005, alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

„(1)  Se instituie o taxă antidumping definitivă asupra importurilor de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, clasificate în prezent la codurile NC 7318 12 10 , ex 7318 14 10 , 7318 15 30 , 7318 15 51 , 7318 15 61 și 7318 15 70 , originare din Republica Populară Chineză, Indonezia, Taiwan, Thailanda și Vietnam.

Elementele de fixare bimetalice, definite ca șuruburi autoperforante bimetalice cu tijă și cap din oțel inoxidabil și cu vârf și spire inițiale din oțel carbon sudate împreună, permițând șurubului să-și formeze propria gaură de ghidare și propriul filet în oțel dur, precum și ca șuruburi autofiletante bimetalice cu tijă și cap din oțel inoxidabil și spire inițiale din oțel carbon sudate împreună, permițând șurubului să-și formeze propriul filet în oțel dur, ambele clasificate în prezent la codul NC ex 7318 14 10 , nu fac obiectul taxei definitive antidumping.”

Articolul 2

Articolul 1 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 se modifică după cum urmează:

(a) Alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

„(1)  Se instituie o taxă antidumping definitivă asupra importurilor de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, clasificate în prezent la codurile NC 7318 12 10 , ex 7318 14 10 [coduri TARIC din ziua următoare publicării Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 830/2014 al Comisiei ( 8 ): 7318141051 , 7318141059 , 7318141081 și 7318141089 ], 7318 15 30 , 7318 15 51 , 7318 15 61 și 7318 15 70 și originare din Republica Populară Chineză și Taiwan.

Elementele de fixare bimetalice, definite ca șuruburi autoperforante bimetalice cu tijă și cap din oțel inoxidabil și cu vârf și spire inițiale din oțel carbon sudate împreună, permițând șurubului să-și formeze propria gaură de ghidare și propriul filet în oțel dur, precum și ca șuruburi autofiletante bimetalice cu tijă și cap din oțel inoxidabil și spire inițiale din oțel carbon sudate împreună, permițând șurubului să-și formeze propriul filet în oțel dur, ambele clasificate în prezent la codul NC ex 7318 14 10 , nu fac obiectul taxei definitive antidumping.

(b) Se adaugă alineatul (4), cu următorul text:

„(4)  În cazul în care un producător-exportator din Taiwan furnizează Comisiei suficiente elemente de probă pentru a demonstra că:

(a) nu a exportat în Uniune produsul descris la articolul 1 alineatul (1) pe parcursul perioadei de anchetă (de la 1 iulie 2003 până la 30 iunie 2004);

(b) nu este afiliat niciunuia dintre exportatorii sau producătorii din Taiwan care fac obiectul măsurilor instituite prin prezentul regulament; și

(c) a exportat efectiv în Uniune produsul în cauză după încheierea perioadei de anchetare sau și-a asumat o obligație contractuală irevocabilă de a exporta o cantitate importantă în Uniune,

anexa poate fi modificată, prin adăugarea noului producător-exportator pe lista societăților cooperante neincluse în eșantion și cărora li se aplică, astfel, media ponderată a taxei, de 15,8 %.”

Articolul 3

La articolul 1 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013, alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

„(1)  Taxa antidumping definitivă aplicabilă «tuturor celorlalte societăți» din RPC, instituită prin articolul 1 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 2/2012, astfel cum a fost modificat prin articolul 2 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 830/2014 al Comisiei ( 9 ), asupra importurilor de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, originare din Republica Populară Chineză, se extinde asupra importurilor de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, expediate din Filipine, declarate sau nu ca fiind originare din Filipine, clasificate în prezent la codurile NC ex 7318 12 10 , ex 7318 14 10 , ex 7318 15 30 , ex 7318 15 51 , ex 7318 15 61 și ex 7318 15 70 (coduri TARIC 7318121011 , 7318121091 , 7318141051 , 7318141081 , 7318153011 , 7318153061 , 7318153081 , 7318155111 , 7318155161 , 7318155181 , 7318156111 , 7318156161 , 7318156181 , 7318157011 , 7318157061 și 7318157081 ), cu excepția celor produse de societățile comerciale enumerate mai jos:



Societate comercială

Cod TARIC adițional

Multi-Tek Fasteners Inc., Clark Freeport Zone, Pampanga, Filipine

B355

Rosario Fasteners Corporation, Cavite Economic Area, Filipine

B356

Articolul 4

Pentru produsele care nu intră sub incidența articolului 1 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 1890/2005 și a articolului 1 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012, astfel cum a fost extins prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 și modificat prin prezentul regulament, taxele antidumping definitive, achitate sau înscrise în evidențele contabile conform articolului 1 alineatul (1) și articolului 2 din Regulamentul (CE) nr. 1890/2005 și conform articolului 1 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012, astfel cum a fost extins prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 înainte de a fi modificat prin prezentul regulament, se rambursează sau se remit.

Rambursarea sau remiterea se solicită autorităților vamale naționale în conformitate cu legislația vamală aplicabilă. În cazurile în care termenele prevăzute la articolul 236 alineatul (2) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului ( 10 ) expiră înainte sau la data publicării prezentului regulament sau expiră în termen de șase luni de la acea dată, termenele se prelungesc astfel încât să expire la șase luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament.

Articolul 5

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică retroactiv de la 20 noiembrie 2005.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.



( 1 ) JO L 343, 22.12.2009, p. 51.

( 2 ) Regulamentul (CE) nr. 1890/2005 al Consiliului din 14 noiembrie 2005 de instituire a unui drept antidumping definitiv și de percepere definitivă a dreptului provizoriu instituit asupra importurilor de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil, precum și de părți ale acestora, originare din Republica Populară Chineză, Indonezia, Taiwan, Thailanda și Vietnam, și de încheiere a procedurii referitoare la importul de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil, precum și de părți ale acestora, originare din Malaezia și Filipine (JO L 302, 19.11.2005, p. 1).

( 3 ) Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 al Consiliului din 4 ianuarie 2012 de instituire a unei taxe antidumping definitive la importurile de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, originare din Republica Populară Chineză și Taiwan, în urma unei reexaminări efectuate în perspectiva expirării măsurilor în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 1225/2009 (JO L 5, 7.1.2012, p. 1).

( 4 ) Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 al Consiliului din 7 martie 2013 de extindere a taxei antidumping definitive impuse prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 privind importurile de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora, originare din Republica Populară Chineză, la importurile de anumite elemente de fixare din oțel inoxidabil expediate din Filipine, indiferent dacă acestea au fost sau nu declarate ca fiind originare din Filipine, și de închidere a anchetei privind posibila circumvenție a măsurilor antidumping instituite de regulamentul respectiv de către importurile anumitor elemente de fixare din oțel inoxidabil și părți ale acestora expediate din Malaysia și Thailanda, indiferent dacă au fost sau nu declarate ca fiind originare din Malaysia și Thailanda (JO L 68, 12.3.2013, p. 1).

( 5 ) JO C 160, 6.6.2013, p. 3.

( 6 ) Reexaminarea intermediară a fost deschisă ex officio pentru RPC, dat fiind că măsurile se aplică în prezent atât Taiwanului, cât și RPC.

( 7 ) Considerentul 22 din regulamentul de reexaminare în perspectiva expirării măsurilor.

( 8 ►C1  Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 830/2014 al Comisiei din 30 iulie 2014 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1890/2005 al Consiliului, a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 al Consiliului și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 al Consiliului în ceea ce privește definiția produselor vizate de actualele măsuri antidumping aplicabile elementelor de fixare din oțel inoxidabil și părților acestora, precum și în ceea ce privește cererile de reexaminare în calitate de nou exportator și de oferire a posibilității de rambursare sau de remitere a taxelor în anumite cazuri (JO L 228, 31.7.2014, p. 16).” ◄

( 9 ►C1  Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 830/2014 al Comisiei din 30 iulie 2014 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1890/2005 al Consiliului, a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 2/2012 al Consiliului și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 205/2013 al Consiliului în ceea ce privește definiția produselor vizate de actualele măsuri antidumping aplicabile elementelor de fixare din oțel inoxidabil și părților acestora, precum și în ceea ce privește cererile de reexaminare în calitate de nou exportator și de oferire a posibilității de rambursare sau de remitere a taxelor în anumite cazuri (JO L 228, 31.7.2014, p. 16).” ◄

( 10 ) Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului vamal comunitar (JO L 302, 19.10.1992, p. 1).

Top