Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62021TN0691

    Cauza T-691/21: Acțiune introdusă la 27 octombrie 2021 – Alcogroup și Alcodis/Comisia

    JO C 513, 20.12.2021, p. 35–36 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    20.12.2021   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    C 513/35


    Acțiune introdusă la 27 octombrie 2021 – Alcogroup și Alcodis/Comisia

    (Cauza T-691/21)

    (2021/C 513/50)

    Limba de procedură: franceza

    Părțile

    Reclamante: Alcogroup (Bruxelles, Belgia și Alcodis (Bruxelles) (reprezentanți: P. de Bandt, C. Binet și M. Nuytten, avocați)

    Pârâtă: Comisia Europeană

    Concluziile

    Reclamantele solicită Tribunalului:

    anularea deciziei atacate;

    obligarea Comisiei la plata tuturor cheltuielilor de judecată aferente prezentei proceduri.

    Motivele și principalele argumente

    În susținerea acțiunii împotriva deciziei Comisiei din 17 septembrie 2021 prin care reclamantele au fost invitate să redeschidă, în anumite condiții, procedura de tranzacție în cadrul cauzei AT.40054 – Ethanol benchmarks, reclamantele invocă două motive.

    1.

    Primul motiv este întemeiat pe încălcarea normelor aplicabile în materie de tranzacție. Reclamantele susțin în această privință că, prin adoptarea deciziei atacate prin care reclamantele au fost invitate să redeschidă o procedură de tranzacție potrivit anumitor condiții, Comisia a încălcat normele aplicabile în materie de tranzacție. Astfel, normele aplicabile nu ar permite Comisiei, pe de o parte, să redeschidă o procedură de tranzacție în acest stadiu al procedurii și, pe de altă parte, să impună reclamantelor să renunțe la orice discuție cu privire la faptele care le sunt imputate.

    2.

    Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului la apărare. În opinia reclamantelor, Comisia nu poate condiționa deschiderea unei noi proceduri de tranzacție de renunțarea la argumentele pe care ele le-au prezentat în cadrul procedurii ordinare după eșuarea primei proceduri de tranzacție.


    Top