EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R0594

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2022/594 al Comisiei din 8 aprilie 2022 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 474/2006 în ceea ce privește lista transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau sunt supuși unor restricții operaționale pe teritoriul Uniunii (Text cu relevanță pentru SEE)

C/2022/2379

JO L 114, 12.4.2022, p. 49–59 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/594/oj

12.4.2022   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 114/49


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2022/594 AL COMISIEI

din 8 aprilie 2022

de modificare a Regulamentului (CE) nr. 474/2006 în ceea ce privește lista transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau sunt supuși unor restricții operaționale pe teritoriul Uniunii

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 decembrie 2005 de stabilire a unei liste comunitare a transportatorilor aerieni care se supun unei interdicții de exploatare pe teritoriul Comunității și de informare a pasagerilor transportului aerian cu privire la identitatea transportatorului aerian efectiv și de abrogare a articolului 9 din Directiva 2004/36/CE (1), în special articolul 4 alineatul (2),

întrucât:

(1)

Regulamentul (CE) nr. 474/2006 al Comisiei (2) stabilește lista transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare pe teritoriul Uniunii.

(2)

Transportatorii aerieni certificați de Agenția de Transport Aerian a Federației Ruse („FATA”) nu sunt incluși în anexele A sau B la Regulamentul (CE) nr. 474/2006, cu excepția transportatorului aerian SKOL Airline LLC, care a fost adăugat în anexa A prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/2070 al Comisiei (3).

(3)

În temeiul articolului 4 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, anumite state membre ale UE (denumite în continuare „UE”) și Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (denumită în continuare „agenția”) au comunicat Comisiei informații care ar putea fi relevante în contextul actualizării listei respective. Țările terțe și organizațiile internaționale au furnizat, de asemenea, informații relevante. Informațiile furnizate au fost luate în considerare în mod corespunzător de către Comisie pentru a stabili dacă este oportun să se actualizeze lista.

(4)

În temeiul acordului încheiat în 1999 între Bermuda și Rusia privind punerea în aplicare a articolului 83a din Convenția privind aviația civilă internațională, semnată la Chicago la 7 decembrie 1944 (denumită în continuare „Convenția de la Chicago”) cu privire la aeronavele înmatriculate în Registrul din Bermuda operate de transportatori aerieni certificați de FATA, care se referă la transferul funcțiilor și sarcinilor de supraveghere reglementară cuprinse în anexele 1, 2 și 6 la Convenția de la Chicago, Autoritatea Aeronautică Civilă din Bermuda (denumită în continuare „BCAA”) a recomandat, la 14 martie 2022, prin intermediul comunicării generale GEN-01-2022 către FATA, suspendarea certificatelor de navigabilitate ale tuturor aeronavelor închiriate înmatriculate în Bermuda și exploatate de transportatori aerieni certificați de FATA, cu efect de la 12 martie 2022, 23.59 UTC, pe baza constatării faptului că menținerea navigabilității respectivelor aeronave nu mai poate fi garantată.

(5)

În temeiul acordului încheiat în 2002 între Irlanda și Rusia privind punerea în aplicare a articolului 83a din Convenția de la Chicago, care se referă la transferul funcțiilor și sarcinilor de supraveghere reglementară cuprinse în anexele 1, 2 și 6 la Convenția de la Chicago cu privire la aeronavele înmatriculate în Registrul irlandez operate de transportatori aerieni certificați de FATA, Autoritatea aeronautică irlandeză („IAA”) a emis, la 15 martie 2022, avizul său aeronautic A.114, în care a declarat încetarea valabilității tuturor certificatelor de navigabilitate pentru aeronavele exploatate de transportatori aerieni certificați de FATA, cu efect de la data notificării respective, pe baza constatării faptului că navigabilitatea respectivelor aeronave nu poate fi garantată.

(6)

În pofida acestor decizii ale BCAA și IAA, acționând în calitatea lor de autorități competente ale statelor de înmatriculare, o serie de aeronave afectate sunt în continuare exploatate de transportatori aerieni certificați de FATA, atât în interiorul Rusiei, cât și spre anumite alte țări terțe. Organizația Aviației Civile Internaționale (denumită în continuare „OACI”), prin Buletinul său electronic 2022/12 din 11 martie 2022, a reamintit că o astfel de acțiune constituie o încălcare directă a articolelor 29 și 31 din Convenția de la Chicago. Potrivit acestui buletin electronic, FATA, în calitatea sa de autoritate responsabilă cu asigurarea respectării de către transportatorii aerieni certificați ruși a standardelor internaționale de siguranță relevante, nu ar fi trebuit să permită desfășurarea unor astfel de operațiuni. În plus, transportatorii aerieni certificați de FATA care efectuează astfel de zboruri cu aeronavele menționate la considerentele 4 și 5 au făcut acest lucru cu bună știință încălcând standardele internaționale de siguranță relevante, în special standardul 5.2.3 partea I capitolul 5 din anexa 6 OACI „Un avion este operat în conformitate cu condițiile certificatului său de navigabilitate și în limitele de operare aprobate cuprinse în manualul său de zbor”, înțelegându-se că acest certificat de navigabilitate este emis de statul de înmatriculare.

(7)

În plus, multe dintre aceste aeronave au fost înscrise în registrul aeronavelor din Rusia fără consimțământul proprietarilor și fără colaborarea ulterioară în materie de siguranță cu BCAA sau cu IAA. Astfel cum se menționează și în Buletinul electronic al OACI menționat la considerentul 6, o astfel de acțiune încalcă articolele 17 și 18 din Convenția de la Chicago.

(8)

La 18 martie 2022, OACI a emis scrisoarea AN 3/1.1-22/41 adresată statelor, în care reamintește tuturor statelor contractante la Convenția de la Chicago responsabilitățile și obligațiile de supraveghere care decurg din convenția respectivă și din anexele la aceasta în ceea ce privește efectuarea adecvată a supravegherii siguranței.

(9)

La 18 martie 2022, Rusia a anunțat Bermuda că suspendă acordul de la articolul 83a, menționat în considerentul 4, cu efect imediat. Prin urmare, conform standardelor internaționale de siguranță relevante în materie de aviație civilă, orice responsabilități de supraveghere reglementară transferate anterior Rusiei în temeiul acordului respectiv au fost retransferate Bermudei, în calitate de stat de înmatriculare.

(10)

Încălcând standardele internaționale de siguranță a aviației civile aplicabile, FATA a păstrat responsabilitățile de supraveghere reglementară transferate menționate în considerentele 4 și 5 și și-a asumat, fără nicio coordonare cu Bermuda și Irlanda în calitate de state de înregistrare, funcțiile și sarcinile de reglementare cuprinse în anexa 8 la Convenția de la Chicago. Nu există dovezi verificabile pentru a concluziona că FATA a dezvoltat capacitatea necesară de supraveghere a siguranței pentru a-și îndeplini în mod adecvat o obligație de supraveghere de o asemenea amploare, într-un timp atât de scurt și asupra unui număr atât de mare de aeronave.

(11)

La 21 martie 2022, în temeiul articolului 3 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 473/2006 (4), Comisia a informat FATA cu privire la preocupările sale grave legate de situația supravegherii siguranței aviației în Rusia și a informat-o cu privire la faptele și considerentele esențiale care ar putea sta la baza unei decizii de impunere a unei interdicții de exploatare transportatorilor aerieni certificați de FATA pe teritoriul Uniunii.

(12)

Comisia a oferit FATA posibilitatea să prezinte comentarii scrise și să susțină o prezentare orală la 5 aprilie 2022 în fața Comisiei și a Comitetului de Siguranță Aeriană al UE. FATA a fost invitată să indice, până la 1 aprilie 2022, dacă intenționează să își exercite dreptul la apărare și dacă dorește să se prezinte în fața Comitetului pentru Siguranță Aeriană al UE.

(13)

La 21 martie 2022, Comisia a informat Comitetul pentru Siguranță Aeriană al UE cu privire la consultările comune în curs cu FATA, în cadrul Regulamentului (CE) nr. 2111/2005 și al Regulamentului (CE) nr. 473/2006.

(14)

La 31 martie 2022, FATA a informat, printr-o scrisoare adresată Comisiei, că respinge afirmațiile referitoare la performanța în materie de siguranță a transportatorilor aerieni certificați de FATA și că este de părere că îndeplinește pe deplin responsabilitățile impuse statelor contractante ale OACI. Cu toate acestea, FATA nu a furnizat nicio dovadă sau informație în sprijinul declarațiilor sale și nu a demonstrat modul în care își îndeplinește responsabilitățile privind funcțiile și obligațiile de reglementare prevăzute în anexa 8 la Convenția de la Chicago, în special în ceea ce privește transportatorii aerieni care operează aeronavele menționate în considerentele 4 și 5.

(15)

La 1 aprilie 2022, Comisia a constatat că FATA nu a indicat, astfel cum s-a solicitat în scrisoarea Comisiei transmisă FATA la 21 martie 2022, intenția sa de a face uz de dreptul la apărare, astfel cum se prevede în Regulamentul (CE) nr. 2111/2005.

(16)

La 5 aprilie 2022, Comitetul pentru Siguranță Aeriană al UE s-a reunit pentru a discuta situația performanței în materie de siguranță a transportatorilor aerieni certificați de FATA, precum și capacitatea FATA de a respecta standardele internaționale de siguranță a aviației. Comitetul pentru Siguranță Aeriană al UE a constatat încălcările Convenției de la Chicago menționate în considerentele 6 și 7, precum și încălcarea standardelor internaționale de siguranță a aviației civile aplicabile menționate în considerentul 10. Acesta a remarcat, de asemenea, lipsa disponibilității de a coopera cu Comisia și cu statele membre ale UE în ceea ce privește capacitatea FATA și a transportatorilor aerieni pe care i-a certificat de a asigura menținerea navigabilității și siguranța operațională a flotei transportatorilor aerieni, inclusiv a aeronavelor menționate în considerentele 4 și 5.

(17)

De asemenea, s-a acordat o atenție suplimentară impactului măsurilor restrictive care rezultă din Regulamentul (UE) 2022/328 al Consiliului (5) de modificare a Regulamentului (UE) nr. 833/2014 și, în special, impactului operațional pe termen scurt al accesului limitat la actualizările bazelor de date privind navigația și la bazele de date ale sistemelor de avertizare privind proximitatea la sol, afectând astfel în mod grav capacitatea de navigație în condiții de siguranță a aeronavelor exploatate de transportatori aerieni certificați de FATA.

(18)

S-a luat act de faptul că, ca urmare a măsurilor restrictive aplicabile, sprijinul tehnic și de inginerie acordat transportatorilor aerieni certificați de FATA a devenit limitat. În plus, lipsa acestui sprijin tehnic și de inginerie, împreună cu intensificarea activității de supraveghere care rezultă din adăugarea unui număr semnificativ de aeronave noi în registrul rus, va spori volumul de muncă al FATA și nevoia de expertiză, situație căreia este puțin probabil să i se poată face față imediat, având în vedere, pe de o parte, condițiile prevăzute la articolul 83a din acordul în cadrul căruia astfel de activități au fost gestionate în Rusia până în prezent și consecințele măsurilor restrictive aplicabile, pe de altă parte.

(19)

Având în vedere încălcările menționate anterior și lipsa de disponibilitate pentru a coopera cu Comisia și cu statele membre ale UE prin abordarea aspectelor specifice și a preocupărilor exprimate de Comisie în scrisoarea sa din 21 martie 2022, Comisia și Comitetul de Siguranță Aeriană al UE au concluzionat, în conformitate cu criteriile comune prevăzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, inclusiv, în special, cu cel de al treilea criteriu, că nu există nicio dovadă că FATA este în măsură să își îndeplinească responsabilitățile care îi revin în temeiul Convenției de la Chicago și al standardelor cuprinse în anexele la aceasta în ceea ce privește transportatorii aerieni certificați de FATA care operează aeronavele menționate la considerentele 4 și 5.

(20)

În plus, în conformitate cu criteriile comune prevăzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 și, în special, cu primul criteriu, transportatorii aerieni certificați de FATA care au operat una sau mai multe dintre aeronavele menționate în considerentele 4 și 5 au demonstrat, astfel, deficiențe grave în materie de siguranță, permițând desfășurarea operațiunilor de zbor cu încălcarea standardelor internaționale de siguranță relevante aplicabile transportului aerian comercial.

(21)

Conform criteriilor comune prevăzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 2111/2005, Comisia consideră că lista transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare pe teritoriul Uniunii, stipulată în anexa A la Regulamentul (CE) nr. 474/2006, trebuie să fie modificată pentru a include toți transportatorii aerieni certificați în Rusia care operează aeronavele menționate la considerentele 4 și 5.

(22)

Prin efectuarea cu prioritate a inspecțiilor la platformă în cazul tuturor transportatorilor aerieni certificați de către FATA, în temeiul Regulamentului (UE) nr. 965/2012, statele membre trebuie să verifice în continuare conformarea efectivă a respectivilor transportatori aerieni cu standardele internaționale de siguranță relevante (6).

(23)

Situația în ceea ce privește posibilitățile și capacitatea FATA de a-și îndeplini rolul și responsabilitățile în ceea ce privește supravegherea industriei sale aviatice, precum și a tuturor transportatorilor aerieni certificați în Rusia, inclusiv, în special, transportatorii aerieni care operează aeronavele menționate la considerentele 4 și 5, va fi monitorizată îndeaproape și va face obiectul unei examinări suplimentare de către Comisie, asistată de agenție, în vederea revizuirii în cadrul următoarelor reuniuni ale Comitetului pentru Siguranță Aeriană al UE.

(24)

Prin urmare, Regulamentul (CE) nr. 474/2006 trebuie să fie modificat în consecință.

(25)

Articolele 5 și 6 din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 recunosc necesitatea ca deciziile să fie luate cu rapiditate și, după caz, de urgență, având în vedere implicațiile în materie de siguranță. În consecință, este esențial, în vederea protejării informațiilor sensibile și a pasagerilor, ca toate deciziile luate în contextul actualizării listei transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții sau restricții de exploatare pe teritoriul Uniunii să fie publicate și să intre în vigoare imediat după adoptare.

(26)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului de Siguranță Aeriană al UE instituit prin articolul 15 din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Regulamentul (CE) nr. 474/2006 se modifică după cum urmează:

1.

Anexa A se înlocuiește cu textul din anexa I la prezentul regulament.

2.

Anexa B se înlocuiește cu textul din anexa II la prezentul regulament.

Articolul 2

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 8 aprilie 2022.

Pentru Comisie,

Pentru Președinte,

Adina VĂLEAN

Membru al Comisiei


(1)  JO L 344, 27.12.2005, p. 15.

(2)  Regulamentul (CE) nr. 474/2006 al Comisiei din 22 martie 2006 de stabilire a listei comunitare a transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare pe teritoriul Comunității menționate la capitolul II din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 84, 23.3.2006, p. 14).

(3)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/2070 al Comisiei din 25 noiembrie 2021 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 474/2006 în ceea ce privește lista transportatorilor aerieni care fac obiectul unei interdicții de exploatare sau sunt supuși unor restricții operaționale pe teritoriul Uniunii (JO L 421, 26.11.2021, p. 31).

(4)  Regulamentul (CE) nr. 473/2006 al Comisiei din 22 martie 2006 de stabilire a normelor de aplicare pentru lista comunitară a transportatorilor aerieni care se supun unei interdicții de exploatare pe teritoriul Comunității menționate la capitolul II din Regulamentul (CE) nr. 2111/2005 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 84, 23.3.2006, p. 8).

(5)  Regulamentul (UE) 2022/328 al Consiliului din 25 februarie 2022 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina (JO L 49, 25.2.2022, p. 1-140).

(6)  Regulamentul (UE) nr. 965/2012 al Comisiei din 5 octombrie 2012 de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la operațiunile aeriene în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European și al Consiliului (JO L 296, 25.10.2012, p. 1).


ANEXA I

„ANEXA A

LISTA TRANSPORTATORILOR AERIENI CARE FAC OBIECTUL UNEI INTERDICȚII DE EXPLOATARE PE TERITORIUL UNIUNII, CU EXCEPȚII (1)

Denumirea de persoană juridică a transportatorului aerian, așa cum este indicată pe certificatul AOC al acestuia (și denumirea comercială, dacă este diferită)

Numărul certificatului de operator aerian (Air Operator Certificate, AOC) sau numărul licenței de operare

Indicativul de trei litere atribuit de OACI

Statul operatorului

AVIOR AIRLINES

ROI-RNR-011

ROI

Venezuela

BLUE WING AIRLINES

SRBWA-01/2002

BWI

Suriname

IRAN ASEMAN AIRLINES

FS-102

IRC

Iran

IRAQI AIRWAYS

001

IAW

Irak

MED-VIEW AIRLINE

MVA/AOC/10-12/05

MEV

Nigeria

AIR ZIMBABWE (PVT)

177/04

AZW

Zimbabwe

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Afganistan, inclusiv

 

 

Afganistan

ARIANA AFGHAN AIRLINES

AOC 009

AFG

Afganistan

KAM AIR

AOC 001

KMF

Afganistan

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Angola, cu excepția TAAG Angola Airlines și Heli Malongo, inclusiv

 

 

Angola

AEROJET

AO-008/11-07/17 TEJ

TEJ

Angola

GUICANGO

AO-009/11-06/17 YYY

Necunoscut

Angola

AIR JET

AO-006/11-08/18 MBC

MBC

Angola

BESTFLYA AIRCRAFT MANAGEMENT

AO-015/15-06/17YYY

Necunoscut

Angola

HELIANG

AO 007/11-08/18 YYY

Necunoscut

Angola

SJL

AO-014/13-08/18YYY

Necunoscut

Angola

SONAIR

AO-002/11-08/17 SOR

SOR

Angola

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Armenia, inclusiv

 

 

Armenia

AIRCOMPANY ARMENIA

AM AOC 065

NGT

Armenia

ARMENIA AIRWAYS

AM AOC 063

AMW

Armenia

ARMENIAN HELICOPTERS

AM AOC 067

KAV

Armenia

FLYONE ARMENIA

AM AOC 074

 

Armenia

NOVAIR

AM AOC 071

NAI

Armenia

SHIRAK AVIA

AM AOC 072

SHS

Armenia

SKYBALL

AM AOC 073

N/A

Armenia

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Congo (Brazzaville), inclusiv

 

 

Congo (Brazzaville)

CANADIAN AIRWAYS CONGO

CG-CTA 006

TWC

Congo (Brazzaville)

EQUAFLIGHT SERVICES

CG-CTA 002

EKA

Congo (Brazzaville)

EQUAJET

RAC06-007

EKJ

Congo (Brazzaville)

TRANS AIR CONGO

CG-CTA 001

TSG

Congo (Brazzaville)

SOCIETE NOUVELLE AIR CONGO

CG-CTA 004

Necunoscut

Congo (Brazzaville)

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Republica Democratică Congo (RDC), inclusiv

 

 

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR FAST CONGO

AAC/DG/OPS-09/03

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

AIR KATANGA

AAC/DG/OPS-09/08

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

BUSY BEE CONGO

AAC/DG/OPS-09/04

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

COMPAGNIE AFRICAINE D’AVIATION (CAA)

AAC/DG/OPS-09/02

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

CONGO AIRWAYS

AAC/DG/OPS-09/01

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

KIN AVIA

AAC/DG/OPS-09/10

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

MALU AVIATION

AAC/DG/OPS-09/05

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

SERVE AIR CARGO

AAC/DG/OPS-09/07

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

SWALA AVIATION

AAC/DG/OPS-09/06

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

MWANT JET

AAC/DG/OPS-09/09

Necunoscut

Republica Democratică Congo (RDC)

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Djibouti, inclusiv

 

 

Djibouti

DAALLO AIRLINES

Necunoscut

DAO

Djibouti

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Guineea Ecuatorială, inclusiv

 

 

Guineea Ecuatorială

CEIBA INTERCONTINENTAL

2011/0001/MTTCT/DGAC/SOPS

CEL

Guineea Ecuatorială

CRONOS AIRLINES

2011/0004/MTTCT/DGAC/SOPS

Necunoscut

Guineea Ecuatorială

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Eritreea, inclusiv

 

 

Eritreea

ERITREAN AIRLINES

AOC No 004

ERT

Eritreea

NASAIR ERITREA

AOC No 005

NAS

Eritreea

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Kârgâzstan, inclusiv

 

 

Kârgâzstan

AEROSTAN

08

BSC

Kârgâzstan

AIR COMPANY AIR KG

50

Necunoscut

Kârgâzstan

AIR MANAS

17

MBB

Kârgâzstan

AVIA TRAFFIC COMPANY

23

AVJ

Kârgâzstan

FLYSKY AIRLINES

53

FSQ

Kârgâzstan

HELI SKY

47

HAC

Kârgâzstan

KAP.KG AIRCOMPANY

52

KGS

Kârgâzstan

SKY KG AIRLINES

41

KGK

Kârgâzstan

TEZ JET

46

TEZ

Kârgâzstan

VALOR AIR

07

VAC

Kârgâzstan

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Liberia.

 

 

Liberia

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Libia, inclusiv

 

 

Libia

AFRIQIYAH AIRWAYS

007/01

AAW

Libia

AIR LIBYA

004/01

TLR

Libia

AL MAHA AVIATION

030/18

Necunoscut

Libia

BERNIQ AIRWAYS

032/21

BNL

Libia

BURAQ AIR

002/01

BRQ

Libia

GLOBAL AIR TRANSPORT

008/05

GAK

Libia

HALA AIRLINES

033/21

HTP

Libia

LIBYAN AIRLINES

001/01

LAA

Libia

LIBYAN WINGS AIRLINES

029/15

LWA

Libia

PETRO AIR

025/08

PEO

Libia

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Nepal, inclusiv

 

 

Nepal

AIR DYNASTY HELI. S.

035/2001

Necunoscut

Nepal

ALTITUDE AIR

085/2016

Necunoscut

Nepal

BUDDHA AIR

014/1996

BHA

Nepal

FISHTAIL AIR

017/2001

Necunoscut

Nepal

SUMMIT AIR

064/2010

Necunoscut

Nepal

HELI EVEREST

086/2016

Necunoscut

Nepal

HIMALAYA AIRLINES

084/2015

HIM

Nepal

KAILASH HELICOPTER SERVICES

087/2018

Necunoscut

Nepal

MAKALU AIR

057A/2009

Necunoscut

Nepal

MANANG AIR PVT

082/2014

Necunoscut

Nepal

MOUNTAIN HELICOPTERS

055/2009

Necunoscut

Nepal

PRABHU HELICOPTERS

081/2013

Necunoscut

Nepal

NEPAL AIRLINES CORPORATION

003/2000

RNA

Nepal

SAURYA AIRLINES

083/2014

Necunoscut

Nepal

SHREE AIRLINES

030/2002

SHA

Nepal

SIMRIK AIR

034/2000

Necunoscut

Nepal

SIMRIK AIRLINES

052/2009

RMK

Nepal

SITA AIR

033/2000

Necunoscut

Nepal

TARA AIR

053/2009

Necunoscut

Nepal

YETI AIRLINES

037/2004

NYT

Nepal

Următorii transportatori aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Rusia

 

 

Rusia

AURORA AIRLINES

486

SHU

Rusia

AVIACOMPANY «AVIASTAR-TU» CO. LTD

458

TUP

Rusia

IZHAVIA

479

IZA

Rusia

JOINT STOCK COMPANY «AIR COMPANY YAKUTIA»

464

SYL

Rusia

JOINT STOCK COMPANY «RUSJET»

498

RSJ

Rusia

JOINT STOCK COMPANY «UVT AERO»

567

UVT

Rusia

JOINT STOCK COMPANY SIBERIA AIRLINES

31

SBI

Rusia

JOINT STOCK COMPANY SMARTAVIA AIRLINES

466

AUL

Rusia

JOINT-STOCK COMPANY «IRAERO» AIRLINES

480

IAE

Rusia

JOINT-STOCK COMPANY «URAL AIRLINES»

18

SVR

Rusia

JOINT–STOCK COMPANY ALROSA AIR COMPANY

230

DRU

Rusia

JOINT-STOCK COMPANY NORDSTAR AIRLINES

452

TYA

Rusia

JS AVIATION COMPANY «RUSLINE»

225

RLU

Rusia

JSC YAMAL AIRLINES

142

LLM

Rusia

LLC «NORD WIND»

516

NWS

Rusia

LLC «AIRCOMPANY IKAR»

36

KAR

Rusia

POBEDA AIRLINES LIMITED LIABILITY COMPANY

562

PBD

Rusia

PUBLIC JOINT STOCK COMPANY «AEROFLOT – RUSSIAN AIRLINES»

1

AFL

Rusia

ROSSIYA AIRLINES, JOINT STOCK COMPANY

2

SMD

Rusia

SKOL AIRLINE LLC

228

CDV

Rusia

UTAIR AVIATION, JOINT-STOCK COMPANY

6

UTA

Rusia

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din São Tomé și Príncipe, inclusiv

 

 

São Tomé și Príncipe

AFRICA'S CONNECTION

10/AOC/2008

ACH

São Tomé și Príncipe

STP AIRWAYS

03/AOC/2006

STP

São Tomé și Príncipe

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Sierra Leone

 

 

Sierra Leone

Toți transportatorii aerieni certificați de autoritățile responsabile cu supravegherea reglementară din Sudan, inclusiv

 

 

Sudan

ALFA AIRLINES SD

54

AAJ

Sudan

BADR AIRLINES

35

BDR

Sudan

BLUE BIRD AVIATION

11

BLB

Sudan

ELDINDER AVIATION

8

DND

Sudan

GREEN FLAG AVIATION

17

GNF

Sudan

HELEJETIC AIR

57

HJT

Sudan

KATA AIR TRANSPORT

9

KTV

Sudan

KUSH AVIATION CO.

60

KUH

Sudan

NOVA AIRWAYS

46

NOV

Sudan

SUDAN AIRWAYS CO.

1

SUD

Sudan

SUN AIR

51

SNR

Sudan

TARCO AIR

56

TRQ

Sudan


(1)  Transportatorii aerieni enumerați în anexa A ar putea fi autorizați să exercite drepturi de trafic în cazul în care utilizează aeronave închiriate cu echipaj aparținând unui transportator aerian care nu face obiectul unei interdicții de exploatare, cu condiția respectării standardelor de siguranță relevante.


ANEXA II

„ANEXA B

LISTA TRANSPORTATORILOR AERIENI CARE FAC OBIECTUL UNOR RESTRICȚII OPERAȚIONALE PE TERITORIUL UNIUNII (1)

Denumirea de persoană juridică a transportatorului aerian, așa cum este indicată pe certificatul AOC al acestuia (și denumirea comercială, dacă este diferită)

Numărul certificatului de operator aerian («AOC»)

Indicativul de trei litere atribuit de OACI

Statul operatorului

Tipurile de aeronave restricționate

Însemnele de înmatriculare și, dacă sunt disponibile, numerele de serie ale aeronavelor restricționate

Statul de înmatriculare

IRAN AIR

FS100

IRA

Iran

Toate aeronavele de tip Fokker F100 și de tip Boeing B747

Aeronavele de tip Fokker F100, astfel cum se menționează în AOC; aeronavele de tip Boeing B747, astfel cum se menționează în AOC

Iran

AIR KORYO

GAC-AOC/KOR-01

KOR

Coreea de Nord

Toată flota, cu excepția: a 2 aeronave de tip TU- 204.

Toată flota, cu excepția: P-632, P-633.

Coreea de Nord


(1)  Transportatorii aerieni enumerați în anexa B ar putea fi autorizați să exercite drepturi de trafic în cazul în care utilizează aeronave închiriate cu echipaj aparținând unui transportator aerian care nu face obiectul unei interdicții de exploatare, cu condiția respectării standardelor de siguranță relevante.


Top