Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32014R1127

Regulamentul (UE) nr. 1127/2014 al Comisiei din 20 octombrie 2014 de modificare a anexelor II și III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime pentru reziduurile de amitrol, dinocap, fipronil, flufenacet, pendimetalin, propizamidă și piridat din sau de pe anumite produse Text cu relevanță pentru SEE

JO L 305, 24.10.2014, p. 47–99 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2014/1127/oj

24.10.2014   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 305/47


REGULAMENTUL (UE) NR. 1127/2014 AL COMISIEI

din 20 octombrie 2014

de modificare a anexelor II și III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime pentru reziduurile de amitrol, dinocap, fipronil, flufenacet, pendimetalin, propizamidă și piridat din sau de pe anumite produse

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind conținuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare și hrana de origine vegetală și animală pentru animale și de modificare a Directivei 91/414/CEE a Consiliului (1), în special articolul 14 alineatul (1) litera (a), articolul 18 alineatul (4) și articolul 49 alineatul (2),

întrucât:

(1)

Limitele maxime pentru reziduurile (LMR) de amitrol, flufenacet, pendimetalin, propizamidă și piridat au fost stabilite în anexa II și în partea B din anexa III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Pentru dinocap și fipronil, LMR-urile au fost stabilite în partea A din anexa III la regulamentul respectiv.

(2)

Pentru amitrol, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, denumită în continuare „autoritatea”, a transmis un aviz motivat privind actualele LMR-uri în conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 12 alineatul (1) (2). Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru citrice, migdale, alune, nuci, fructe semințoase, fructe sâmburoase, struguri de masă și de vin, coacăze, agrișe, măsline de masă și măsline pentru producția de ulei de măsline, unele informații nu erau disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Deoarece nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru produsele respective ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul actual sau la nivelul identificat de către autoritate. Respectivele LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(3)

Pentru dinocap, autoritatea a transmis un aviz motivat privind actualele LMR-uri în conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 12 alineatul (1) (3). Toate autorizațiile existente pentru produsele de protecție a plantelor care conțin substanța activă dinocap au fost revocate. Prin urmare, este adecvat să se stabilească LMR-urile la limita specifică de determinare sau la nivelul LMR-urilor din Codex care sunt sigure pentru consumatorii din Uniune. De asemenea, este adecvată modificarea definiției reziduului.

(4)

Autoritatea a indicat că actualele LMR-uri pentru dinocap din strugurii de masă și din pepenii galbeni pot ridica probleme în materie de protecție a consumatorilor. LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui stabilite la limita specifică de determinare sau la LMR implicită stabilită la articolul 18 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(5)

Pentru fipronil, autoritatea a transmis un aviz motivat privind actualele LMR-uri în conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 12 alineatul (1) (4). Ea a recomandat reducerea LMR-urilor pentru brasicaceele cu inflorescență și cu căpățână, pentru grăsimea și ficatul de porcine, bovine, ovine și caprine, pentru rinichiul de porcine, ficatul de pasăre și ouă. Pentru alte produse, ea a recomandat creșterea sau menținerea LMR-urilor actuale.

(6)

În conformitate cu articolul 53 din Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului (5), Germania a notificat Comisiei, la data de 10 februarie 2012, autorizarea temporară a produselor de protecție a plantelor care conțin substanța activă fipronil, ca urmare a apariției unui focar de infestare cu Elateridae spp., un pericol care nu a putut fi stăpânit în mod eficient prin alte mijloace rezonabile. În consecință, Germania a notificat și celorlalte state membre, Comisiei și autorității, în conformitate cu articolul 18 alineatul (4) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, cererea sa vizând o creștere a LMR pentru grăsime de pasăre, întrucât există posibilitatea hrănirii puilor cu cartofi care conțin reziduuri de fipronil care respectă actualele LMR-uri pentru cartofi, determinând concentrații în grăsimea de pasăre mai mari decât actualele LMR-uri pentru grăsimea de pasăre.

(7)

Germania a transmis Comisiei o evaluare adecvată a riscurilor pentru consumatori și, în baza acesteia, a propus LMR-uri temporare.

(8)

Autoritatea a evaluat datele puse la dispoziție și a emis un aviz motivat privind siguranța LMR-urilor temporare propuse în conformitate cu articolul 18 alineatul (4) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005 (6). Ea a concluzionat că nu putea fi exclus un potențial risc pe termen lung pentru sănătatea consumatorilor.

(9)

Întrucât expunerea la reziduuri de diferite produse a contribuit la potențialele riscuri pe termen lung pentru sănătatea consumatorilor, autorizațiile pentru utilizările la varza cu căpățână și la varza creață au fost retrase la cererea titularului autorizației.

(10)

Regulamentul (UE) nr. 212/2013 al Comisiei (7) a intrat în vigoare la data de 1 aprilie 2013, modificând anexa I la Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(11)

Comisia Europeană a solicitat autorității să recalculeze nivelurile preconizate ale reziduurilor de fipronil în produsele de origine animală și expunerea consumatorilor determinată de respectivele niveluri de reziduuri, luând în considerare retragerea autorizațiilor pentru utilizările la varza cu căpățână și la varza creață, precum și modificarea anexei I la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Autoritatea a transmis un aviz motivat privind modificarea LMR-urilor după retragerea autorizării utilizărilor la varza cu căpățână și la varza creață în conformitate cu articolul 43 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005 (8). Ea a concluzionat că LMR-urile propuse sunt susținute de date în mod adecvat și că nu s-a identificat niciun risc pentru consumatori.

(12)

Pentru flufenacet, autoritatea a transmis un aviz motivat privind actualele LMR-uri în conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 12 alineatul (1) (9). Ea a recomandat reducerea LMR-urilor pentru ficatul de porcine, bovine, ovine, caprine și păsări. Pentru alte produse, ea a recomandat creșterea sau menținerea LMR-urilor actuale. Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru căpșuni, afine, merișoare, coacăze și agrișe, unele informații nu erau disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Deoarece nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru produsele respective ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul actual sau la nivelul identificat de către autoritate. Respectivele LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(13)

Pentru pendimetalin, autoritatea a transmis un aviz motivat privind actualele LMR-uri în conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 12 alineatul (1) (10). Ea a recomandat reducerea LMR-urilor pentru morcovi, leguminoase (proaspete), leguminoase (uscate), arahide, semințe de floarea soarelui, boabe de soia, semințe de bumbac, carne și grăsime de porcine, bovine, ovine, caprine și păsări, lapte și ouă de păsări. Ținând cont de informațiile suplimentare privind bunele practici agricole furnizate de Germania și Țările de Jos și deoarece nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru morcovi ar trebui să fie stabilite la nivelul actual în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Respectiva LMR va fi reexaminată; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament. Pentru alte produse, autoritatea a recomandat creșterea sau menținerea LMR-urilor existente.

(14)

Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru pendimetalin în căpșuni, usturoi, ceapă, ceapă eșalotă, tomate, ardei, vinete, cucurbitacee cu coajă comestibilă și necomestibilă, anghinare, praz, ficat și rinichi de porcine, bovine, ovine și caprine și ficat de pasăre, unele informații nu erau disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Deoarece nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru produsele respective ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul actual sau la nivelul identificat de către autoritate. Respectivele LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(15)

Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru pendimetalin în andive, semințe de rapiță, infuzii de plante aromatice (uscate, flori) și mirodenii (fructe și bace), nu existau informații disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui stabilite la limita specifică de determinare sau la LMR implicită stabilită la articolul 18 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(16)

Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru pendimetalin în hrean, păstârnac și rădăcină de pătrunjel, nu existau informații disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Ținând cont de informațiile suplimentare privind bunele practici agricole furnizate de Germania, Letonia și Țările de Jos și deoarece nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui să fie stabilite la nivelul actual în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005. Respectivele LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(17)

În ceea ce privește pendimetalinul în scorționeră, infuzii de plante aromatice (uscate, rădăcini), mirodenii (semințe) și chimen, autoritatea a transmis un aviz privind LMR-urile pentru respectivele produse (11).

(18)

Pentru propizamidă, autoritatea a transmis un aviz motivat privind actualele LMR-uri în conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 12 alineatul (1) (12). Ea a propus modificarea definiției reziduului. Ea recomandat reducerea LMR-urilor pentru strugurii de masă și de vin, căpșuni, fructe de rug, afine, merișoare, coacăze, agrișe, boabe de soc, scorționeră, andive, rubarbă, semințe de floarea soarelui, semințe de rapiță, boabe de soia, sfeclă de zahăr (rădăcină) și rădăcini de andive. Pentru alte produse ea a recomandat menținerea LMR-urilor existente.

(19)

Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru propizamidă în fetică, salată, scarolă, creson, rucolă, frunze și lăstari de brasicacee, plante aromatice, fasole (uscată), linte, mazăre (uscată), carne, grăsime, ficat și rinichi de porcine, bovine, ovine și caprine și lapte de rumegătoare, unele informații nu erau disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Deoarece nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru produsele respective ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul actual sau la nivelul identificat de către autoritate. Respectivele LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(20)

Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru propizamidă din praz și hamei, nu existau informații disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui stabilite la limita specifică de determinare sau la LMR implicită stabilită la articolul 18 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(21)

În ceea ce privește propizamida din infuziile de plante aromatice (uscate), autoritatea a transmis un aviz privind LMR-urile pentru respectivele produse (13).

(22)

Pentru piridat, autoritatea a transmis un aviz motivat privind actualele LMR-uri în conformitate cu articolul 12 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005, coroborat cu articolul 12 alineatul (1) (14). Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru scorțonieră, usturoi, ceapă, ceapă eșalotă, ceapă verde, porumb dulce, varză cu inflorescență, varză de Bruxelles, varză cu căpățână, varză creață, gulii, ceapă de tuns, sparanghel, praz, lupin, semințe de mac, semințe de rapiță, porumb, infuzii de plante aromatice (uscate, flori), infuzii de plante aromatice (uscate, frunze), infuzii de plante aromatice (uscate, rădăcini), mirodenii (semințe), mirodenii (fructe și bace), carne, grăsime, ficat și rinichi de porcine, bovine, ovine și caprine, carne, ficat și rinichi de pasăre, lapte de rumegătoare și ouă de păsări, unele informații nu erau disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Deoarece nu există niciun risc pentru consumatori, LMR-urile pentru produsele respective ar trebui să fie stabilite în anexa II la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 la nivelul actual sau la nivelul identificat de către autoritate. Respectivele LMR-uri vor fi reexaminate; reexaminarea va ține seama de informațiile disponibile în următorii doi ani de la data publicării prezentului regulament.

(23)

Autoritatea a concluzionat că, în ceea ce privește LMR-urile pentru piridat din anghinare, orz, orez și grâu, nu existau informații disponibile și că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui stabilite la limita specifică de determinare sau la LMR implicită stabilită la articolul 18 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(24)

În ceea ce privește piridatul din frunzele de țelină (frunzele de mărar), autoritatea a transmis un aviz referitor la LMR pentru respectivul produs (15).

(25)

În ceea ce privește produsele pentru care nu au fost raportate nici autorizații relevante, nici toleranțe la import la nivelul Uniunii și pentru care nici nu erau disponibile LMR-uri în Codex, autoritatea a concluzionat că era necesară o analiză suplimentară din partea responsabililor cu gestionarea riscurilor. Luând în considerare cunoștințele științifice și tehnice actuale, LMR-urile pentru respectivele produse ar trebui stabilite la limita specifică de determinare sau la LMR implicită în conformitate cu articolul 18 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(26)

Pe baza avizelor motivate ale autorității și ținând cont de factorii relevanți pentru aspectele luate în considerare, modificările adecvate ale LMR-urilor îndeplinesc cerințele de la articolul 14 alineatul (2) și de la articolul 18 alineatul (4) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

(27)

Partenerii comerciali ai Uniunii au fost consultați cu privire la noile LMR-uri în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului, iar observațiile lor au fost luate în considerare.

(28)

Prin urmare, Regulamentul (CE) nr. 396/2005 ar trebui modificat în consecință.

(29)

Pentru a permite comercializarea, prelucrarea și consumul produselor în condiții normale, prezentul regulament ar trebui să prevadă o măsură tranzitorie pentru produsele care au fost produse legal înainte de modificarea LMR-urilor și pentru care informațiile arată că protecția consumatorilor este asigurată la un nivel înalt.

(30)

Înainte ca LMR-urile modificate să devină aplicabile ar trebui acordată o perioadă de timp rezonabilă, pentru a se permite statelor membre, țărilor terțe și operatorilor din industria alimentară să se pregătească pentru îndeplinirea noilor cerințe care vor rezulta din modificarea LMR-urilor.

(31)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Anexele II și III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

În ceea ce privește substanțele active din și de pe produsele din lista de mai jos, Regulamentul (CE) nr. 396/2005, astfel cum era redactat înainte de modificarea realizată prin prezentul regulament, continuă să se aplice produselor care au fost produse legal înainte de 13 mai 2015:

1.

amitrol: toate produsele;

2.

dinocap: toate produsele, cu excepția strugurilor de masă și a pepenilor galbeni;

3.

fipronil, flufenacet, pendimetalin, propizamidă și piridat: toate produsele.

Articolul 3

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Totuși, regulamentul se aplică de la 13 mai 2015.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 20 octombrie 2014.

Pentru Comisie

Președintele

José Manuel BARROSO


(1)  JO L 70, 16.3.2005, p. 1.

(2)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels (MRLs) for amitrole according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Aviz motivat privind reexaminarea actualelor limite maxime pentru reziduurile (LMR) de amitrol în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2012; 10(6): 2763. [35 pp.]

(3)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Review of the existing maximum residue levels (MRLs) for dinocap according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Reexaminarea actualelor limite maxime pentru reziduurile (LMR) de dinocap în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2011; 9(8): 2340. [33 pp.]

(4)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels (MRLs) for fipronil according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Aviz motivat privind reexaminarea actualelor limite maxime pentru reziduurile (LMR) de fipronil în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2012; 10(4): 2688. [44 pp.]

(5)  Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare și de abrogare a Directivelor 79/117/CEE și 91/414/CEE ale Consiliului (JO L 309, 24.11.2009, p. 1).

(6)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the modification of the existing MRL for fipronil in poultry fat (Aviz motivat privind modificarea actualei LMR pentru fipronil în grăsimea de pasăre). EFSA Journal 2012; 10(5): 2707. [32 pp.]

(7)  Regulamentul (UE) nr. 212/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 de înlocuire a anexei I la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului cu privire la completările și modificările privind produsele prevăzute în anexa respectivă (JO L 68, 12.3.2013, p. 30).

(8)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the modification of maximum residue levels (MRLs) for fipronil following the withdrawal of the authorised uses on kale and head cabbage [Aviz motivat privind modificarea limitelor maxime pentru reziduurile (LMR) de fipronil ca urmare a retragerii autorizării utilizărilor la varza creață (kale) și la varza cu căpățână]. EFSA Journal 2014; 12(1): 3543. [37 pp.]

(9)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels (MRLs) for flufenacet according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Aviz motivat privind reexaminarea actualelor limite maxime pentru reziduurile (LMR) de flufenacet în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2012; 10(4): 2689. [52 pp.]

(10)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels (MRLs) for pendimethalin according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Aviz motivat privind reexaminarea actualelor limite maxime pentru reziduurile (LMR) de pendimetalin în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2012; 10(4): 2683. [57 pp.]

(11)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the modification of the existing MRLs for pendimethalin in various crops (Aviz motivat privind modificarea LMR-urilor existente pentru pendimetalin din diverse plante de cultură). EFSA Journal 2013; 11(5): 3217. [27 pp.]

(12)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels (MRLs) for propyzamide according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Aviz motivat privind reexaminarea actualelor limite maxime pentru reziduurile (LMR) de propizamidă în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2012; 10(4): 2690. [54 pp.]

(13)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the modification of the existing MRLs for propyzamide in leaves, flowers and roots of herbal infusions (Aviz motivat privind modificarea LMR-urilor existente pentru propizamida din frunzele, florile și rădăcinile infuziilor de plante aromatice). EFSA Journal 2013; 11(9): 3378. [28 pp.]

(14)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels (MRLs) for pyridate according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005 [Aviz motivat privind reexaminarea actualelor limite maxime pentru reziduurile (LMR) de piridat în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 396/2005]. EFSA Journal 2012; 10(4): 2687. [47 pp.]

(15)  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară; Reasoned opinion on the modification of the existing MRL for pyridate in celery leaves (dill leaves) [Aviz motivat privind modificarea LMR-ului existent pentru piridatul din frunzele de țelină (frunzele de mărar)]. EFSA Journal 2012; 10(9): 2892. [25 pp.]


ANEXĂ

Anexele II și III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 se modifică după cum urmează:

1.

anexa II se modifică după cum urmează:

(a)

coloanele pentru amitrol, flufenacet, pendimetalin, propizamidă și piridat se înlocuiesc cu următorul text:

„Reziduuri de pesticide și limitele maxime pentru reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (2)

Amitrol

Flufenacet (suma tuturor compușilor care conțin gruparea N-fluorofenil-N-izopropil, exprimată ca flufenacet)

Pendimetalin (L)

Propizamidă (L) (R)

Piridat (sumă de piridat, produsul său de hidroliză CL 9673 (6-clor-4-hidroxi-3-fenilpiridazin) și conjugații hidrolizabili ai CL 9673, exprimată ca piridat)

0100000

1.

FRUCTE PROASPETE SAU CONGELATE, NUCI

 

0,05 (1)

0,05 (1)

 

0,05 (1)

0110000

(i)

Fructe citrice

0,01 (1) (+)

 

 

0,01 (1)

 

0110010

Grepfrut [Pomelo (inclusiv «citricul gigant»), sweeties, tangelo (cu excepția mineolei), ugli și alți hibrizi]

 

 

 

 

 

0110020

Portocale (Bergamotă, portocală amară, chinote și alți hibrizi)

 

 

 

 

 

0110030

Lămâi [Chitră, lămâie, mâna lui Buddha (Citrus medica var. sarcodactylis)]

 

 

 

 

 

0110040

Lămâi verzi «lime»

 

 

 

 

 

0110050

Mandarine [Clementină, tangerină, mineolă și alți hibrizi tangor (Citrus reticulata × sinensis)]

 

 

 

 

 

0110990

Altele

 

 

 

 

 

0120000

(ii)

Fructe nucifere

0,02 (1)

 

 

 

 

0120010

Migdale

(+)

 

 

0,02

 

0120020

Nuci de Brazilia

 

 

 

0,01 (1)

 

0120030

Anacard

 

 

 

0,01 (1)

 

0120040

Castane

 

 

 

0,02

 

0120050

Nuci de cocos

 

 

 

0,01 (1)

 

0120060

Alune (Alună turcească)

(+)

 

 

0,02

 

0120070

Nuci macadamia

 

 

 

0,01 (1)

 

0120080

Nuci de Pecan

 

 

 

0,01 (1)

 

0120090

Semințe de pin

 

 

 

0,01 (1)

 

0120100

Fistic

 

 

 

0,01 (1)

 

0120110

Nuci comune

(+)

 

 

0,02

 

0120990

Altele

 

 

 

0,01 (1)

 

0130000

(iii)

Fructe semințoase

0,01 (1) (+)

 

 

0,02

 

0130010

Mere (Merișor)

 

 

 

 

 

0130020

Pere (Pară nashi)

 

 

 

 

 

0130030

Gutui

 

 

 

 

 

0130040

Moșmoni

 

 

 

 

 

0130050

Moșmoni japonezi

 

 

 

 

 

0130990

Altele

 

 

 

 

 

0140000

(iv)

Fructe sâmburoase

0,01 (1) (+)

 

 

0,02

 

0140010

Caise

 

 

 

 

 

0140020

Cireșe (Cireșe dulci, vișine)

 

 

 

 

 

0140030

Piersici (Nectarine și hibrizi similari)

 

 

 

 

 

0140040

Prune [Goldan, renglotă, corcodușă, porumbar, curmale roșii/curmale chinezești/jujube chinezești (Ziziphus zizyphus)]

 

 

 

 

 

0140990

Altele

 

 

 

 

 

0150000

(v)

Bace și fructe mici

 

 

 

0,01 (1)

 

0151000

(a)

Struguri de masă și de vin

0,05 (+)

 

 

 

 

0151010

Struguri de masă

 

 

 

 

 

0151020

Struguri de vin

 

 

 

 

 

0152000

(b)

Căpșuni

0,01 (1)

(+)

(+)

 

 

0153000

(c)

Fructe de rug

0,01 (1)

 

 

 

 

0153010

Mure

 

 

 

 

 

0153020

Mure de câmp (Zmeură varietatea Logan, bace de Tay, mure galbene și alte specii hibride de Rubus)

 

 

 

 

 

0153030

Zmeură [Fructe de Rubus phoenicolasius, mure arctice/zmeură (Rubus arcticus), zmeură hibridă (hibrid de zmeură și mure arctice) (Rubus arcticus × Rubus idaeus)]

 

 

 

 

 

0153990

Altele

 

 

 

 

 

0154000

(d)

Alte bace și fructe mici

0,01 (1)

 

 

 

 

0154010

Afine (Afine)

 

(+)

 

 

 

0154020

Merișoare [Afine roșii (V. vitis-idaea)]

 

(+)

 

 

 

0154030

Coacăze (roșii, negre și albe)

(+)

(+)

 

 

 

0154040

Agrișe (Inclusiv hibrizii încrucișați cu alte specii de Ribes)

(+)

(+)

 

 

 

0154050

Măceșe

 

 

 

 

 

0154060

Dude (Arbatus)

 

 

 

 

 

0154070

Păducel spaniol (Fructe de Actinidia arguta)

 

 

 

 

 

0154080

Boabe de soc (Scoruș negru, sorbus, crușin, păducel, scoruș de munte și alte bace ale arborilor)

 

 

 

 

 

0154990

Altele

 

 

 

 

 

0160000

(vi)

Fructe diverse

 

 

 

0,01 (1)

 

0161000

(a)

Cu coajă comestibilă

 

 

 

 

 

0161010

Curmale

0,01 (1)

 

 

 

 

0161020

Smochine

0,01 (1)

 

 

 

 

0161030

Măsline de masă

0,05 (1) (+)

 

 

 

 

0161040

Kumquat [Kumquat marumi, kumquat nagami, limequat (Citrus aurantifolia × Fortunella spp.)]

0,01 (1)

 

 

 

 

0161050

Carambola (Bilimbi)

0,01 (1)

 

 

 

 

0161060

Kaki

0,01 (1)

 

 

 

 

0161070

Prună de Java (Fruct de Eugenia javanica, fruct de Syzygium malaccensis, fruct de Syzygium jambos, cireașă de Brazilia, fruct de Eugenia uniflora/grumichama)

0,01 (1)

 

 

 

 

0161990

Altele

0,01 (1)

 

 

 

 

0162000

(b)

Cu coajă necomestibilă, mici

0,01 (1)

 

 

 

 

0162010

Kiwi

 

 

 

 

 

0162020

Litchi (Pulasan, rambutan, Dimocarpus longan, mangustan, Lansium domesticum, salak)

 

 

 

 

 

0162030

Fructele pasiunii

 

 

 

 

 

0162040

Smochine indiene (limba soacrei)

 

 

 

 

 

0162050

Chrysophyllum cainito

 

 

 

 

 

0162060

Plaqueminier (kaki de Virginia) (Sapote negre, sapote albe, sapote verzi, sapote galbene, sapote)

 

 

 

 

 

0162990

Altele

 

 

 

 

 

0163000

(c)

Cu coajă necomestibilă, mari

0,01 (1)

 

 

 

 

0163010

Avocado

 

 

 

 

 

0163020

Banane (Banană pitică, banană pentru gătit, banană măr)

 

 

 

 

 

0163030

Mango

 

 

 

 

 

0163040

Papaia

 

 

 

 

 

0163050

Rodii

 

 

 

 

 

0163060

Cherimoya [Custard apple, sugar apple, lama (Annona diversifolia) și alte fructe de anonacee de talie medie]

 

 

 

 

 

0163070

Guave [Pitaya roșie/fructul dragonului (Hylocereus undatus)]

 

 

 

 

 

0163080

Ananas

 

 

 

 

 

0163090

Fructul arborelui de pâine (Fructul arborelui Jack)

 

 

 

 

 

0163100

Durian

 

 

 

 

 

0163110

Soursop

 

 

 

 

 

0163990

Altele

 

 

 

 

 

0200000

1.

LEGUME PROASPETE SAU CONGELATE

 

 

 

 

 

0210000

(i)

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

0,01 (1)

 

 

0,01 (1)

0,05 (1)

0211000

(a)

Cartofi

 

0,15

0,05 (1)

 

 

0212000

(b)

Legume rădăcinoase și cu tuberculi, tropicale

 

0,05 (1)

0,05 (1)

 

 

0212010

Manioc (Tuberculi de Colocasia esculenta, taro, tannia)

 

 

 

 

 

0212020

Cartofi dulci

 

 

 

 

 

0212030

Igname (Yam, jicama)

 

 

 

 

 

0212040

Arorut

 

 

 

 

 

0212990

Altele

 

 

 

 

 

0213000

(c)

Alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

0,05 (1)

 

 

 

0213010

Sfecle

 

 

0,05 (1)

 

 

0213020

Morcovi

 

 

0,2 (+)

 

 

0213030

Țeline de rădăcină

 

 

0,1

 

 

0213040

Hrean (Rădăcini de angelică, rădăcini de leuștean, rădăcini de gențiană)

 

 

0,2 (+)

 

 

0213050

Topinamburi (Stachys affinis)

 

 

0,05 (1)

 

 

0213060

Păstârnac

 

 

0,2 (+)

 

 

0213070

Pătrunjel pentru rădăcină

 

 

0,2 (+)

 

 

0213080

Ridichi [Ridiche neagră, ridiche japoneză, ridiche și varietăți similare, ciufa (Cyperus esculentus)]

 

 

0,05 (1)

 

 

0213090

Barba-caprei [Scorționeră, salsifi, brusture (Arctium lappa)]

 

 

0,2

 

(+)

0213100

Gulie furajeră

 

 

0,05 (1)

 

 

0213110

Napi

 

 

0,05 (1)

 

 

0213990

Altele

 

 

0,05 (1)

 

 

0220000

(ii)

Legume bulboase

0,01 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

 

0220010

Usturoi

 

 

(+)

 

0,05 (1) (+)

0220020

Ceapă (Alți bulbi de ceapă, ceapă argintie)

 

 

(+)

 

0,05 (1) (+)

0220030

Ceapă eșalotă

 

 

(+)

 

0,05 (1) (+)

0220040

Ceapă de primăvară și ceapă de tuns (Allium fistulosum) (Alte tipuri de ceapă verde și soiuri similare)

 

 

 

 

1 (+)

0220990

Altele

 

 

 

 

0,05 (1)

0230000

(iii)

Legume fructoase

0,01 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

 

0,05 (1)

0231000

(a)

Solanacee

 

 

 

0,01 (1)

 

0231010

Tomate [Roșii cireșe, păpălău (Physalis spp.), goji tibetan, goji chinezesc (Lycium barbarum și L. chinense), tamarillo]

 

 

(+)

 

 

0231020

Ardei (Ardei iuți)

 

 

(+)

 

 

0231030

Vinete [Pepino, vânătă africană (S. macrocarpon)]

 

 

(+)

 

 

0231040

Bame

 

 

 

 

 

0231990

Altele

 

 

 

 

 

0232000

(b)

Cucurbitacee cu coaja comestibilă

 

 

(+)

 

 

0232010

Castraveți

 

 

 

0,01 (1)

 

0232020

Cornișon

 

 

 

0,01 (1)

 

0232030

Dovlecei [Dovlecel (Cucurbita pepo var. melopepo f. clypeiformis), tigvă (Lagenaria siceraria), chayote, castravete țepos (Momordica charantia), dovleac șarpe, lufă cu muchii/teroi]

 

 

 

0,02

 

0232990

Altele

 

 

 

0,01 (1)

 

0233000

(c)

Cucurbitacee cu coaja necomestibilă

 

 

(+)

 

 

0233010

Pepeni galbeni (Kiwano)

 

 

 

0,01 (1)

 

0233020

Dovleci [Dovleac alb turcesc, bostan decorativ (soi târziu)]

 

 

 

0,02

 

0233030

Pepeni verzi

 

 

 

0,01 (1)

 

0233990

Altele

 

 

 

0,01 (1)

 

0234000

(d)

Porumb dulce (Porumb mic)

 

 

 

0,01 (1)

(+)

0239000

(e)

Alte legume fructoase

 

 

 

0,01 (1)

 

0240000

(iv)

Legume din familia Brassicaceae

0,01 (1)

0,05 (1)

 

 

 

0241000

(a)

Varză cu inflorescență

 

 

0,05 (1)

0,02

0,05 (1) (+)

0241010

Broccoli (Broccoli calabrese, frunze de nap, broccoli chinezesc)

 

 

 

 

 

0241020

Conopidă

 

 

 

 

 

0241990

Altele

 

 

 

 

 

0242000

(b)

Varză cu căpățână

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

 

0242010

Varză de Bruxelles

 

 

 

 

0,05 (1) (+)

0242020

Varză cu căpățână (Varză cu căpățână, varză roșie, varză creață de Milano, varză albă)

 

 

 

 

1,5 (+)

0242990

Altele

 

 

 

 

0,05 (1)

0243000

(c)

Brasicacee cu frunze

 

 

0,5

0,01 (1)

 

0243010

Varză chinezească [Muștar indian sau muștar chinezesc cu frunze de varză, pakchoï, pakchoï sub formă de rozetă/tai goo choi, choi sum (Brassica parachinensis), varză chinezească/petsai]

 

 

 

 

0,05 (1)

0243020

Kale [Varză creață fără căpățână, varză de iarnă, varză portugheză fără căpățână (Brassica olerácea var. acephala), varză portugheză (Brassica olerácea var. tronchuda), Brassica alba vulgaris]

 

 

 

 

0,2 (+)

0243990

Altele

 

 

 

 

0,05 (1)

0244000

(d)

Gulii

 

 

0,3

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

0250000

(v)

Legume cu frunze și plante aromatice

 

0,05 (1)

 

 

 

0251000

(a)

Lăptuci și alte salate similare, inclusiv brasicacee

0,01 (1)

 

 

 

0,05 (1)

0251010

Fetică (Fetică italiană)

 

 

0,6

0,6 (+)

 

0251020

Salată (Salată cu căpățână, salată de foi, salată iceberg, marulă)

 

 

0,05 (1)

0,6 (+)

 

0251030

Scarolă (cicoare cu frunze întregi) [Cicoare sălbatică, cicoare cu frunze roșii, radicchio, cicoare creață de grădină, cicoare pentru păpuși (C. endivia var. crispum/C. intybus var. foliosum), frunze de păpădie]

 

 

0,05 (1)

0,6 (+)

 

0251040

Creson (Germeni de fasole, germeni de lucernă)

 

 

0,6

0,2 (+)

 

0251050

Barbarea verna

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

 

0251060

Rucolă [Rucolă sălbatică (Diplotaxis spp.)]

 

 

0,6

0,2 (+)

 

0251070

Muștar vânăt

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

 

0251080

Frunze și tulpini de brasicacee, inclusiv frunze de nap [Mizuna, frunze de mazăre și ridiche și alți lăstari tineri, inclusiv de brasicacee (produse recoltate până în stadiul de 8 frunze adevărate), frunze de gulie]

 

 

0,6

0,2 (+)

 

0251990

Altele

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

 

0252000

(b)

Spanac și similare (frunze)

0,01 (1)

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0252010

Spanac [Spanac de Noua Zeelandă, spanac amaranthus (pak-khom, tampara), frunze de taro, iasomie sălbatică (Cestrum latifolium)/bitawiri]

 

 

 

 

 

0252020

Iarbă-grasă [Montia perfoliata, iarbă-grasă de grădină, iarbă-grasă comună, măcriș, salicornie, săricica (Salsola soda)]

 

 

 

 

 

0252030

Sfeclă pentru pețiol și frunze (Frunze de sfeclă)

 

 

 

 

 

0252990

Altele

 

 

 

 

 

0253000

(c)

Frunze de viță-de-vie [Spanac de Malabar, frunze de banan, mimoză cățărătoare (Acacia pennata)]

0,01 (1)

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0254000

(d)

Năsturel [Volbură (Convolvulaceae), volbură chinezească/volbură de apă (spanac chinezesc)/kangkung (Ipomea aquatica), trifoi de apă (Marsilea), mimoză de apă] 0,02 (1)

0,01 (1)

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0255000

(e)

Cicoare witloof

0,01 (1)

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0256000

(f)

Plante aromatice

0,02 (1)

 

 

0,2 (+)

 

0256010

Asmățui

 

 

0,6

 

0,05 (1)

0256020

Arpagic

 

 

0,6

 

0,05 (1) (+)

0256030

Frunze de țelină [Frunze de fenicul, frunze de coriandru, frunze de mărar, frunze de chimen, leuștean, angelică, asmățui și alte apiacee, cilantro/romaniță puturoasă/coriandru lung/buruiană urât mirositoare (Eryngium foetidum)]

 

 

0,6

 

0,3

0256040

Pătrunjel (Frunze de pătrunjel pentru rădăcină)

 

 

2

 

0,05 (1)

0256050

Salvie (Cimbru sălbatic, cimbru de grădină, frunze de Borago officinalis)

 

 

2

 

0,05 (1)

0256060

Rozmarin

 

 

0,6

 

0,05 (1)

0256070

Cimbru (Măghiran, oregano)

 

 

0,6

 

0,05 (1)

0256080

Busuioc [Frunze de roiniță, mentă, mentă piperată, busuioc sfânt, busuioc dulce, busuioc păros, flori comestibile (floare de gălbenele și altele), buricul apei, frunze de betel sălbatic, frunze de curry]

 

 

0,6

 

0,05 (1)

0256090

Frunze de dafin (Iarbă lămâioasă)

 

 

0,6

 

0,05 (1)

0256100

Tarhon (Isop)

 

 

0,6

 

0,05 (1)

0256990

Altele

 

 

0,6

 

0,05 (1)

0260000

(vi)

Leguminoase (proaspete)

0,01 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0260010

Fasole (păstăi) (Fasole verde, fasole spaniolă, fasole fideluță, fasoliță, boabe de guar, boabe de soia)

 

 

 

 

 

0260020

Fasole (boabe) [Bob mare, flageolet, mazăre-sabie (de Madagascar), fasole de Lima, fasoliță]

 

 

 

 

 

0260030

Mazăre (păstăi) (Mazăre dulce)

 

 

 

 

 

0260040

Mazăre (boabe) (Mazăre pentru consum, mazăre proaspătă, năut)

 

 

 

 

 

0260050

Linte

 

 

 

 

 

0260990

Altele

 

 

 

 

 

0270000

(vii)

Legume cu tulpină (proaspete)

0,01 (1)

0,05 (1)

 

 

 

0270010

Sparanghel

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

0270020

Cardon (Pedunculi de Borago officinalis)

 

 

0,05 (1)

0,02

0,05 (1)

0270030

Țelină

 

 

0,1

0,01 (1)

0,05 (1)

0270040

Fenicul

 

 

0,1

0,01 (1)

0,05 (1)

0270050

Anghinare (Floare de banană)

 

 

0,05 (1) (+)

0,02

0,05 (1)

0270060

Praz

 

 

0,05 (1) (+)

0,01 (1)

1 (+)

0270070

Rubarbă

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0270080

Lăstari de bambus

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0270090

Miez de palmier

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0270990

Altele

 

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0280000

(viii)

Ciuperci

0,01 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0280010

Ciuperci de cultură [Ciupercă de gunoi/șampinion, burete negru de fag, shii-take, micelii de ciuperci (părți vegetative)]

 

 

 

 

 

0280020

Ciuperci sălbatice (Gălbiori, trufe, zbârciogi, mânătarcă)

 

 

 

 

 

0280990

Altele

 

 

 

 

 

0290000

(ix)

Alge

0,01 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0300000

3.

LEGUME PĂSTĂI

0,01 (1)

0,05 (1)

0,15

0,01 (1)

0,05 (1)

0300010

Fasole (Bob mare, fasole comună, fasole oloagă, mazăre-sabie, fasole de Lima, boabe, fasoliță)

 

 

 

(+)

 

0300020

Linte

 

 

 

(+)

 

0300030

Mazăre (Năut, mazăre de câmp, latir)

 

 

 

(+)

 

0300040

Lupin

 

 

 

 

(+)

0300990

Altele

 

 

 

 

 

0400000

4.

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

 

0,05 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0401000

(i)

Semințe oleaginoase

0,02 (1)

 

 

 

 

0401010

Semințe de in

 

 

 

 

 

0401020

Arahide

 

 

 

 

 

0401030

Semințe de mac

 

 

 

 

(+)

0401040

Semințe de susan

 

 

 

 

 

0401050

Semințe de floarea-soarelui

 

 

 

 

 

0401060

Semințe de rapiță (Rapiță sălbatică, navetă)

 

 

 

 

(+)

0401070

Soia

 

 

 

 

 

0401080

Semințe de muștar

 

 

 

 

 

0401090

Semințe de bumbac

 

 

 

 

 

0401100

Semințe de dovleac (Alte semințe de cucurbitacee)

 

 

 

 

 

0401110

Șofrănel

 

 

 

 

 

0401120

Limba mielului [Iarba șarpelui purpurie/floarea canarilor (Echium plantagineum), Mărgeluș de câmp (Buglossoides arvensis)]

 

 

 

 

 

0401130

Camelină

 

 

 

 

 

0401140

Cânepă

 

 

 

 

 

0401150

Ricin

 

 

 

 

 

0401990

Altele

 

 

 

 

 

0402000

(ii)

Fructe oleaginoase

 

 

 

 

 

0402010

Măsline pentru ulei

0,05 (1) (+)

 

 

 

 

0402020

Nuci de palmier

0,02 (1)

 

 

 

 

0402030

Fructe de palmier pentru ulei

0,02 (1)

 

 

 

 

0402040

Capoc

0,02 (1)

 

 

 

 

0402990

Altele

0,02 (1)

 

 

 

 

0500000

5.

CEREALE

0,01 (1)

 

0,05 (1)

0,01 (1)

0,05 (1)

0500010

Orz

 

0,1

 

 

 

0500020

Hrișcă (Amarant, quinoa)

 

0,05 (1)

 

 

 

0500030

Porumb

 

0,05 (1)

 

 

(+)

0500040

Mei (Mei comun, teff, mei eleusin, meișor perlă)

 

0,05 (1)

 

 

 

0500050

Ovăz

 

0,05 (1)

 

 

 

0500060

Orez [Orez indian/sălbatic (Zizania aquatica)]

 

0,05 (1)

 

 

 

0500070

Secară

 

0,05 (1)

 

 

 

0500080

Sorg

 

0,05 (1)

 

 

 

0500090

Grâu (Alac, triticale)

 

0,1

 

 

 

0500990

Altele [Semințe de iarba canarilor (Phalaris canariensis)]

 

0,05 (1)

 

 

 

0600000

6.

CEAI, CAFEA, INFUZII ȘI CACAO

0,05 (1)

0,05 (1)

 

 

 

0610000

(i)

Ceai

 

 

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0620000

(ii)

Boabe de cafea

 

 

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0630000

(iii)

Infuzii (uscate)

 

 

 

 

 

0631000

(a)

Flori

 

 

0,05 (1)

0,4

2 (+)

0631010

Flori de mușețel

 

 

 

 

 

0631020

Flori de hibiscus

 

 

 

 

 

0631030

Petale de trandafir

 

 

 

 

 

0631040

Flori de iasomie [Flori de soc (Sambucus nigra)]

 

 

 

 

 

0631050

Tei pucios

 

 

 

 

 

0631990

Altele

 

 

 

 

 

0632000

(b)

Frunze

 

 

0,05 (1)

0,4

2 (+)

0632010

Frunze de căpșun

 

 

 

 

 

0632020

Frunze de rooibos (Frunze de ginkgo)

 

 

 

 

 

0632030

Maté

 

 

 

 

 

0632990

Altele

 

 

 

 

 

0633000

(c)

Rădăcini

 

 

0,5

0,05 (1)

0,05 (1) (+)

0633010

Rădăcină de valeriană

 

 

 

 

 

0633020

Rădăcină de ginseng

 

 

 

 

 

0633990

Altele

 

 

 

 

 

0639000

(d)

Alte infuzii

 

 

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0640000

(iv)

Boabe de cacao (fermentate sau uscate)

 

 

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0650000

(v)

Roșcove

 

 

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0700000

7.

HAMEI (uscat)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0800000

8.

CONDIMENTE

 

 

 

 

 

0810000

(i)

Semințe

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,15 (+)

0810010

Anason

 

 

 

 

 

0810020

Chimen negru

 

 

 

 

 

0810030

Semințe de țelină (Semințe de leuștean)

 

 

 

 

 

0810040

Semințe de coriandru

 

 

 

 

 

0810050

Semințe de chimen

 

 

 

 

 

0810060

Semințe de mărar

 

 

 

 

 

0810070

Semințe de fenicul

 

 

 

 

 

0810080

Schinduf

 

 

 

 

 

0810090

Nucșoară

 

 

 

 

 

0810990

Altele

 

 

 

 

 

0820000

(ii)

Fructe și bace

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,15 (+)

0820010

Piper de Jamaica

 

 

 

 

 

0820020

Piper Sichuan (piper de anason, piper japonez)

 

 

 

 

 

0820030

Chimen

 

 

 

 

 

0820040

Cardamom

 

 

 

 

 

0820050

Fructe de ienupăr

 

 

 

 

 

0820060

Piper, negru, verde și alb (piper lung, piper roz)

 

 

 

 

 

0820070

Păstăi de vanilie

 

 

 

 

 

0820080

Tamarin

 

 

 

 

 

0820990

Altele

 

 

 

 

 

0830000

(iii)

Scoarță

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0830010

Scorțișoară (Scorțișoară cassia)

 

 

 

 

 

0830990

Altele

 

 

 

 

 

0840000

(iv)

Rădăcini sau rizomi

 

 

 

 

 

0840010

Lemn-dulce

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0840020

Ghimbir

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0840030

Curcuma (șofran de India)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0840040

Hrean

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

0840990

Altele

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0850000

(v)

Muguri

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0850010

Cuișoare

 

 

 

 

 

0850020

Capere

 

 

 

 

 

0850990

Altele

 

 

 

 

 

0860000

(vi)

Stigmate de flori

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0860010

Șofran

 

 

 

 

 

0860990

Altele

 

 

 

 

 

0870000

(vii)

Tegumente accesorii

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0870010

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

 

 

 

 

0870990

Altele

 

 

 

 

 

0900000

9.

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,01 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

 

0,05 (1)

0900010

Sfeclă de zahăr

 

 

 

0,08

 

0900020

Trestie de zahăr

 

 

 

0,01 (1)

 

0900030

Rădăcini de cicoare

 

 

 

0,01 (1)

 

0900990

Altele

 

 

 

0,01 (1)

 

1000000

10.

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ — ANIMALE TERESTRE

 

 

 

 

 

1010000

(i)

Țesut

0,01 (1)

 

0,01 (1)

 

 

1011000

(a)

Porcine

 

 

 

(+)

 

1011010

Mușchi

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1011020

Grăsime

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1011030

Ficat

 

0,02 (1)

(+)

0,1 (1)

0,1 (+)

1011040

Rinichi

 

0,05 (1)

(+)

0,1 (1)

0,3 (+)

1011050

Organe comestibile

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

0,3 (+)

1011990

Altele

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

0,3 (+)

1012000

(b)

Bovine

 

 

 

(+)

 

1012010

Mușchi

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1012020

Grăsime

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1012030

Ficat

 

0,02 (1)

(+)

0,1 (1)

0,2 (+)

1012040

Rinichi

 

0,05 (1)

(+)

0,1 (1)

2 (+)

1012050

Organe comestibile

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1012990

Altele

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1013000

(c)

Ovine

 

 

 

(+)

 

1013010

Mușchi

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1013020

Grăsime

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1013030

Ficat

 

0,02 (1)

(+)

0,1 (1)

0,2 (+)

1013040

Rinichi

 

0,05 (1)

(+)

0,1 (1)

2 (+)

1013050

Organe comestibile

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1013990

Altele

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1014000

(d)

Caprine

 

 

 

(+)

 

1014010

Mușchi

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1014020

Grăsime

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1014030

Ficat

 

0,02 (1)

(+)

0,1 (1)

0,2 (+)

1014040

Rinichi

 

0,05 (1)

(+)

0,1 (1)

2 (+)

1014050

Organe comestibile

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1014990

Altele

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1015000

(e)

Animale din specia cabaline, asini sau catâri

 

 

 

(+)

 

1015010

Mușchi

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1015020

Grăsime

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1015030

Ficat

 

0,02 (1)

 

0,1 (1)

0,2 (+)

1015040

Rinichi

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1015050

Organe comestibile

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1015990

Altele

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1016000

(f)

Păsări de curte — pui, gâște, rațe, curci și bibilici –, struți, porumbei

 

 

 

 

0,05 (1)

1016010

Mușchi

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

(+)

1016020

Grăsime

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

(+)

1016030

Ficat

 

0,02 (1)

(+)

0,1 (1)

(+)

1016040

Rinichi

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

 

1016050

Organe comestibile

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

 

1016990

Altele

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

 

1017000

(g)

Alte animale de crescătorie (Iepure de casă, cangur, cervide)

 

 

 

(+)

 

1017010

Mușchi

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1017020

Grăsime

 

0,05 (1)

 

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1017030

Ficat

 

0,02 (1)

 

0,1 (1)

0,2 (+)

1017040

Rinichi

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1017050

Organe comestibile

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1017990

Altele

 

0,05 (1)

 

0,1 (1)

2 (+)

1020000

(ii)

Lapte

0,01 (1)

0,01 (1)

0,01 (1)

0,01 (1) (+)

0,05 (1) (+)

1020010

Bovine

 

 

 

 

 

1020020

Ovine

 

 

 

 

 

1020030

Caprine

 

 

 

 

 

1020040

Cai

 

 

 

 

 

1020990

Altele

 

 

 

 

 

1030000

(iii)

Ouă de păsări

0,05 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,01 (1)

0,05 (1) (+)

1030010

Găină

 

 

 

 

 

1030020

Rață

 

 

 

 

 

1030030

Gâscă

 

 

 

 

 

1030040

Prepeliță

 

 

 

 

 

1030990

Altele

 

 

 

 

 

1040000

(iv)

Miere (lăptișor de matcă, polen, miere cu fagure)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

0,05 (1)

1050000

(v)

Amfibieni și reptile (pulpe de broască, crocodili)

0,01 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,02 (1)

0,05 (1)

1060000

(vi)

Melci

0,01 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,02 (1)

0,05 (1)

1070000

(vii)

Alte produse derivate din animale terestre (Vânat sălbatic)

0,01 (1)

0,05 (1)

0,01 (1)

0,02 (1)

0,05 (1)

;

(b)

se adaugă următoarele coloane pentru dinocap și fipronil:

„Reziduuri de pesticide și limitele maxime pentru reziduuri (mg/kg)

Număr de cod

Grupe și exemple de produse individuale cărora li se aplică LMR-uri (4)

Dinocap (sumă de izomeri ai dinocapului și de fenoli corespunzători acestora, exprimată în dinocap) (L) [În cazul în care se detectează numai meptildinocapul sau fenolul său corespunzător și niciunul dintre celelalte componente care se încadrează sub denumirea dinocap (inclusiv fenolii lor corespunzători), se aplică LMR-urile și definiția pentru reziduul meptildinocap.]

Fipronil [sumă de fipronil + metabolitul sulfonă (MB46136) exprimată în fipronil] (L)

0100000

1

FRUCTE PROASPETE SAU CONGELATE; NUCI

 

0,005 (3)

0110000

(i)

Fructe citrice

0,02 (3)

 

0110010

Grepfrut [Pomelo (inclusiv «citricul gigant»), sweeties, tangelo (cu excepția mineolei), ugli și alți hibrizi]

 

 

0110020

Portocale (Bergamotă, portocală amară, chinote și alți hibrizi)

 

 

0110030

Lămâi [Chitră, lămâie, mâna lui Buddha (Citrus medica var. sarcodactylis)]

 

 

0110040

Lămâi verzi «lime»

 

 

0110050

Mandarine [Clementină, tangerină, mineolă și alți hibrizi tangor (Citrus reticulata × sinensis)]

 

 

0110990

Altele

 

 

0120000

(ii)

Fructe nucifere

0,05 (3)

 

0120010

Migdale

 

 

0120020

Nuci de Brazilia

 

 

0120030

Anacard

 

 

0120040

Castane

 

 

0120050

Nuci de cocos

 

 

0120060

Alune (Alună turcească)

 

 

0120070

Nuci macadamia

 

 

0120080

Nuci de Pecan

 

 

0120090

Semințe de pin

 

 

0120100

Fistic

 

 

0120110

Nuci comune

 

 

0120990

Altele

 

 

0130000

(iii)

Fructe semințoase

0,02 (3)

 

0130010

Mere (Merișor)

 

 

0130020

Pere (Pară nashi)

 

 

0130030

Gutui

 

 

0130040

Moșmoni

 

 

0130050

Moșmoni japonezi

 

 

0130990

Altele

 

 

0140000

(iv)

Fructe sâmburoase

0,02 (3)

 

0140010

Caise

 

 

0140020

Cireșe (Cireșe dulci, vișine)

 

 

0140030

Piersici (Nectarine și hibrizi similari)

 

 

0140040

Prune [Goldan, renglotă, corcodușă, porumbar, curmale roșii/curmale chinezești/jujube chinezești (Ziziphus zizyphus)]

 

 

0140990

Altele

 

 

0150000

(v)

Bace și fructe mici

0,02 (3)

 

0151000

(a)

Struguri de masă și de vin

 

 

0151010

Struguri de masă

 

 

0151020

Struguri de vin

 

 

0152000

(b)

Căpșuni

 

 

0153000

(c)

Fructe de rug

 

 

0153010

Mure

 

 

0153020

Mure de câmp (Zmeură varietatea Logan, bace de Tay, mure galbene și alte specii hibride de Rubus)

 

 

0153030

Zmeură [Fructe de Rubus phoenicolasius, mure arctice/zmeură (Rubus arcticus), zmeură hibridă (hibrid de zmeură și mure arctice) (Rubus arcticus × Rubus idaeus)]

 

 

0153990

Altele

 

 

0154000

(d)

Alte bace și fructe mici

 

 

0154010

Afine (Afine)

 

 

0154020

Merișoare [Afine roșii (V. vitis-idaea)]

 

 

0154030

Coacăze (roșii, negre și albe)

 

 

0154040

Agrișe (Inclusiv hibrizii încrucișați cu alte specii de Ribes)

 

 

0154050

Măceșe

 

 

0154060

Dude (Arbatus)

 

 

0154070

Păducel spaniol (Fructe de Actinidia arguta)

 

 

0154080

Boabe de soc (Scoruș negru, sorbus, crușin, păducel, scoruș de munte și alte bace ale arborilor)

 

 

0154990

Altele

 

 

0160000

(vi)

Fructe diverse

0,02 (3)

 

0161000

(a)

Cu coajă comestibilă

 

 

0161010

Curmale

 

 

0161020

Smochine

 

 

0161030

Măsline de masă

 

 

0161040

Kumquat [Kumquat marumi, kumquat nagami, limequat (Citrus aurantifolia × Fortunella spp.)]

 

 

0161050

Fructe de carambola (bilimbi)

 

 

0161060

Kaki

 

 

0161070

Prună de Java (Fruct de Eugenia javanica, fruct de Syzygium malaccensis, fruct de Syzygium jambos, cireașă de Brazilia, fruct de Eugenia uniflora/grumichama)

 

 

0161990

Altele

 

 

0162000

(b)

Cu coajă necomestibilă, mici

 

 

0162010

Kiwi

 

 

0162020

Litchi (Pulasan, rambutan, Dimocarpus longan, mangustan, Lansium domesticum, salak)

 

 

0162030

Fructele pasiunii

 

 

0162040

Smochine indiene (limba soacrei)

 

 

0162050

Chrysophyllum cainito

 

 

0162060

Plaqueminier (kaki de Virginia) (Sapote negre, sapote albe, sapote verzi, sapote galbene, sapote)

 

 

0162990

Altele

 

 

0163000

(c)

Cu coajă necomestibilă, mari

 

 

0163010

Avocado

 

 

0163020

Banane (Banană pitică, banană pentru gătit, banană măr)

 

 

0163030

Mango

 

 

0163040

Papaia

 

 

0163050

Rodii

 

 

0163060

Cherimoya [Custard apple, sugar apple, lama (Annona diversifolia) și alte fructe de anonacee de talie medie]

 

 

0163070

Guave [Pitaya roșie/fructul dragonului (Hylocereus undatus)]

 

 

0163080

Ananas

 

 

0163090

Fructul arborelui de pâine (Fructul arborelui Jack)

 

 

0163100

Durian

 

 

0163110

Soursop

 

 

0163990

Altele

 

 

0200000

1.

LEGUME PROASPETE SAU CONGELATE

 

 

0210000

(i)

Legume rădăcinoase și cu tuberculi

0,02 (3)

 

0211000

(a)

Cartofi

 

0,01 (+)

0212000

(b)

Legume rădăcinoase și cu tuberculi, tropicale

 

0,005 (3)

0212010

Manioc (Tuberculi de Colocasia esculenta, taro, tannia)

 

 

0212020

Cartofi dulci

 

 

0212030

Igname (Yam, jicama)

 

 

0212040

Arorut

 

 

0212990

Altele

 

 

0213000

(c)

Alte legume rădăcinoase și cu tuberculi cu excepția sfeclei de zahăr

 

0,005 (3)

0213010

Sfecle

 

 

0213020

Morcovi

 

 

0213030

Țeline de rădăcină

 

 

0213040

Hrean (Rădăcini de angelică, rădăcini de leuștean, rădăcini de gențiană)

 

 

0213050

Topinamburi (Stachys affinis)

 

 

0213060

Păstârnac

 

 

0213070

Pătrunjel pentru rădăcină

 

 

0213080

Ridichi [Ridiche neagră, ridiche japoneză, ridiche și varietăți similare, ciufa (Cyperus esculentus)]

 

 

0213090

Barba-caprei [Scorționeră, salsifi, brusture (Arctium lappa)]

 

 

0213100

Gulie furajeră

 

 

0213110

Napi

 

 

0213990

Altele

 

 

0220000

(ii)

Legume bulboase

0,02 (3)

 

0220010

Usturoi

 

0,005 (3)

0220020

Ceapă (Alți bulbi de ceapă, ceapă argintie)

 

0,02

0220030

Ceapă eșalotă

 

0,02

0220040

Ceapă de primăvară și ceapă de tuns (Allium fistulosum) (Alte tipuri de ceapă verde și soiuri similare)

 

0,005 (3)

0220990

Altele

 

0,005 (3)

0230000

(iii)

Legume fructoase

 

0,005 (3)

0231000

(a)

Solanacee

0,02 (3)

 

0231010

Tomate [Roșii cireșe, păpălău (Physalis spp.), goji tibetan, goji chinezesc (Lycium barbarum și L. chinense), tamarillo]

 

 

0231020

Ardei (Ardei iuți)

 

 

0231030

Vinete [Pepino, vânătă africană (S. macrocarpon)]

 

 

0231040

Bame

 

 

0231990

Altele

 

 

0232000

(b)

Cucurbitacee cu coaja comestibilă

0,05 (3)

 

0232010

Castraveți

 

 

0232020

Cornișon

 

 

0232030

Dovlecei [Dovlecel (Cucurbita pepo var. melopepo f. clypeiformis), tigvă (Lagenaria siceraria), chayote, castravete țepos (Momordica charantia), dovleac șarpe, lufă cu muchii/teroi]

 

 

0232990

Altele

 

 

0233000

(c)

Cucurbitacee cu coaja necomestibilă

 

 

0233010

Pepeni galbeni (Kiwano)

0,02 (3)

 

0233020

Dovleci [Dovleac alb turcesc, bostan decorativ (soi târziu)]

0,05 (3)

 

0233030

Pepeni verzi

0,02 (3)

 

0233990

Altele

0,05 (3)

 

0234000

(d)

Porumb dulce (Porumb mic)

0,02 (3)

 

0239000

(e)

Alte legume fructoase

0,02 (3)

 

0240000

(iv)

Legume din familia Brassicaceae

0,02 (3)

 

0241000

(a)

Varză cu inflorescență

 

0,01

0241010

Broccoli (Broccoli calabrese, frunze de nap, broccoli chinezesc)

 

 

0241020

Conopidă

 

 

0241990

Altele

 

 

0242000

(b)

Varză cu căpățână

 

 

0242010

Varză de Bruxelles

 

0,01

0242020

Varză cu căpățână (Varză cu căpățână, varză roșie, varză creață de Milano, varză albă)

 

0,005 (3)

0242990

Altele

 

0,005 (3)

0243000

(c)

Brasicacee cu frunze

 

0,005 (3)

0243010

Varză chinezească [Muștar indian sau muștar chinezesc cu frunze de varză, pakchoï, pakchoï sub formă de rozetă/tai goo choi, choi sum (Brassica parachinensis), varză chinezească/petsai]

 

 

0243020

Kale [Varză creață fără căpățână, varză de iarnă, varză portugheză fără căpățână (Brassica olerácea var. acephala), varză portugheză (Brassica olerácea var. tronchuda), Brassica alba vulgaris]

 

 

0243990

Altele

 

 

0244000

(d)

Gulii

 

0,005 (3)

0250000

(v)

Legume cu frunze și plante aromatice

 

0,005 (3)

0251000

(a)

Lăptuci și alte salate similare, inclusiv brasicacee

0,02 (3)

 

0251010

Fetică (Fetică italiană)

 

 

0251020

Salată (Salată cu căpățână, salată de foi, salată iceberg, marulă)

 

 

0251030

Scarolă (cicoare cu frunze întregi) [Cicoare sălbatică, cicoare cu frunze roșii, radicchio, cicoare creață de grădină, cicoare pentru păpuși (C. endivia var. crispum/C. intybus var. foliosum), frunze de păpădie]

 

 

0251040

Creson (Germeni de fasole, germeni de lucernă)

 

 

0251050

Barbarea verna

 

 

0251060

Rucolă [Rucolă sălbatică (Diplotaxis spp.)]

 

 

0251070

Muștar vânăt

 

 

0251080

Frunze și tulpini de brasicacee, inclusiv frunze de nap [Mizuna, frunze de mazăre și ridiche și alți lăstari tineri, inclusiv de brasicacee (produse recoltate până în stadiul de 8 frunze adevărate), frunze de gulie]

 

 

0251990

Altele

 

 

0252000

(b)

Spanac și similare (frunze)

0,02 (3)

 

0252010

Spanac [Spanac de Noua Zeelandă, spanac amaranthus (pak-khom, tampara), frunze de taro, iasomie sălbatică (Cestrum latifolium)/bitawiri]

 

 

0252020

Iarbă-grasă [Montia perfoliata, iarbă-grasă de grădină, iarbă-grasă comună, măcriș, salicornie, săricica (Salsola soda)]

 

 

0252030

Sfeclă pentru pețiol și frunze (Frunze de sfeclă)

 

 

0252990

Altele

 

 

0253000

(c)

Frunze de viță-de-vie [Spanac de Malabar, frunze de banan, mimoză cățărătoare (Acacia pennata)]

0,02 (3)

 

0254000

(d)

Năsturel [Volbură (Convolvulaceae), volbură chinezească/volbură de apă (spanac chinezesc)/kangkung (Ipomea aquatica), trifoi de apă (Marsilea), mimoză de apă]

0,02 (3)

 

0255000

(e)

Cicoare witloof

0,02 (3)

 

0256000

(f)

Plante aromatice

0,05 (3)

 

0256010

Asmățui

 

 

0256020

Arpagic

 

 

0256030

Frunze de țelină [Frunze de fenicul, frunze de coriandru, frunze de mărar, frunze de chimen, leuștean, angelică, asmățui și alte apiacee, cilantro/romaniță puturoasă/coriandru lung/buruiană urât mirositoare (Eryngium foetidum)]

 

 

0256040

Pătrunjel (Frunze de pătrunjel pentru rădăcină)

 

 

0256050

Salvie (Cimbru sălbatic, cimbru de grădină, frunze de Borago officinalis)

 

 

0256060

Rozmarin

 

 

0256070

Cimbru (Măghiran, oregano)

 

 

0256080

Busuioc [Frunze de roiniță, mentă, mentă piperată, busuioc sfânt, busuioc dulce, busuioc păros, flori comestibile (floare de gălbenele și altele), buricul apei, frunze de betel sălbatic, frunze de curry]

 

 

0256090

Frunze de dafin (Iarbă lămâioasă)

 

 

0256100

Tarhon (Isop)

 

 

0256990

Altele

 

 

0260000

(vi)

Leguminoase (proaspete)

0,02 (3)

0,005 (3)

0260010

Fasole (păstăi) (Fasole verde, fasole spaniolă, fasole fideluță, fasoliță, boabe de guar, boabe de soia)

 

 

0260020

Fasole (boabe) [Bob mare, flageolet, mazăre-sabie (de Madagascar), fasole de Lima, fasoliță]

 

 

0260030

Mazăre (păstăi) (Mazăre dulce)

 

 

0260040

Mazăre (boabe) (Mazăre pentru consum, mazăre proaspătă, năut)

 

 

0260050

Linte

 

 

0260990

Altele

 

 

0270000

(vii)

Legume cu tulpină (proaspete)

0,02 (3)

 

0270010

Sparanghel

 

0,005 (3)

0270020

Cardon (Pedunculi de Borago officinalis)

 

0,005 (3)

0270030

Țelină

 

0,005 (3)

0270040

Fenicul

 

0,005 (3)

0270050

Anghinare (Floare de banană)

 

0,005 (3)

0270060

Praz

 

0,01

0270070

Rubarbă

 

0,005 (3)

0270080

Lăstari de bambus

 

0,005 (3)

0270090

Miez de palmier

 

0,005 (3)

0270990

Altele

 

0,005 (3)

0280000

(viii)

Ciuperci

0,02 (3)

0,005 (3)

0280010

Ciuperci de cultură [Ciupercă de gunoi/șampinion, burete negru de fag, shii-take, micelii de ciuperci (părți vegetative)]

 

 

0280020

Ciuperci sălbatice (Gălbiori, trufe, zbârciogi, mânătarcă)

 

 

0280990

Altele

 

 

0290000

(ix)

Alge

0,02 (3)

0,005 (3)

0300000

3.

LEGUME PĂSTĂI

0,05 (3)

0,005 (3)

0300010

Fasole (Bob mare, fasole comună, fasole oloagă, mazăre-sabie, fasole de Lima, boabe, fasoliță)

 

 

0300020

Linte

 

 

0300030

Mazăre (Năut, mazăre de câmp, latir)

 

 

0300040

Lupin

 

 

0300990

Altele

 

 

0400000

4.

SEMINȚE ȘI FRUCTE OLEAGINOASE

0,05 (3)

0,005 (3)

0401000

(i)

Semințe oleaginoase

 

 

0401010

Semințe de in

 

 

0401020

Arahide

 

 

0401030

Semințe de mac

 

 

0401040

Semințe de susan

 

 

0401050

Semințe de floarea-soarelui

 

 

0401060

Semințe de rapiță (Rapiță sălbatică, navetă)

 

 

0401070

Soia

 

 

0401080

Semințe de muștar

 

 

0401090

Semințe de bumbac

 

 

0401100

Semințe de dovleac (Alte semințe de cucurbitacee)

 

 

0401110

Șofrănel

 

 

0401120

Limba mielului [Iarba șarpelui purpurie/floarea canarilor (Echium plantagineum), Mărgeluș de câmp (Buglossoides arvensis)]

 

 

0401130

Camelină

 

 

0401140

Cânepă

 

 

0401150

Ricin

 

 

0401990

Altele

 

 

0402000

(ii)

Fructe oleaginoase

 

 

0402010

Măsline pentru ulei

 

 

0402020

Nuci de palmier

 

 

0402030

Fructe de palmier pentru ulei

 

 

0402040

Capoc

 

 

0402990

Altele

 

 

0500000

5.

CEREALE

0,05 (3)

0,005 (3)

0500010

Orz

 

 

0500020

Hrișcă (Amarant, quinoa)

 

 

0500030

Porumb

 

 

0500040

Mei (Mei comun, teff, mei eleusin, meișor perlă)

 

 

0500050

Ovăz

 

 

0500060

Orez [Orez indian/sălbatic (Zizania aquatica)]

 

 

0500070

Secară

 

 

0500080

Sorg

 

 

0500090

Grâu (Alac, triticale)

 

 

0500990

Altele [Semințe de iarba canarilor (Phalaris canariensis)]

 

 

0600000

6.

CEAI, CAFEA, INFUZII ȘI CACAO

0.1 (3)

0,005 (3)

0610000

(i)

Ceai

 

 

0620000

(ii)

Boabe de cafea

 

 

0630000

(iii)

Infuzii (uscate)

 

 

0631000

(a)

Flori

 

 

0631010

Flori de mușețel

 

 

0631020

Flori de hibiscus

 

 

0631030

Petale de trandafir

 

 

0631040

Flori de iasomie [Flori de soc (Sambucus nigra)]

 

 

0631050

Tei pucios

 

 

0631990

Altele

 

 

0632000

(b)

Frunze

 

 

0632010

Frunze de căpșun

 

 

0632020

Frunze de rooibos (Frunze de ginkgo)

 

 

0632030

Maté

 

 

0632990

Altele

 

 

0633000

(c)

Rădăcini

 

 

0633010

Rădăcină de valeriană

 

 

0633020

Rădăcină de ginseng

 

 

0633990

Altele

 

 

0639000

(d)

Alte infuzii

 

 

0640000

(iv)

Boabe de cacao (fermentate sau uscate)

 

 

0650000

(v)

Roșcove

 

 

0700000

7.

HAMEI (uscat)

0.1 (3)

0,005 (3)

0800000

8.

CONDIMENTE

 

 

0810000

(i)

Semințe

0.1 (3)

0,005 (3)

0810010

Anason

 

 

0810020

Chimen negru

 

 

0810030

Semințe de țelină (Semințe de leuștean)

 

 

0810040

Semințe de coriandru

 

 

0810050

Semințe de chimen

 

 

0810060

Semințe de mărar

 

 

0810070

Semințe de fenicul

 

 

0810080

Schinduf

 

 

0810090

Nucșoară

 

 

0810990

Altele

 

 

0820000

(ii)

Fructe și bace

0.1 (3)

0,005 (3)

0820010

Piper de Jamaica

 

 

0820020

Piper Sichuan (piper de anason, piper japonez)

 

 

0820030

Chimen

 

 

0820040

Cardamom

 

 

0820050

Fructe de ienupăr

 

 

0820060

Piper, negru, verde și alb (piper lung, piper roz)

 

 

0820070

Păstăi de vanilie

 

 

0820080

Tamarin

 

 

0820990

Altele

 

 

0830000

(iii)

Scoarță

0.1 (3)

0,005 (3)

0830010

Scorțișoară (Scorțișoară cassia)

 

 

0830990

Altele

 

 

0840000

(iv)

Rădăcini sau rizomi

 

 

0840010

Lemn-dulce

0.1 (3)

0,005 (3)

0840020

Ghimbir

0.1 (3)

0,005 (3)

0840030

Curcuma (șofran de India)

0.1 (3)

0,005 (3)

0840040

Hrean

(+)

(+)

0840990

Altele

0.1 (3)

0,005 (3)

0850000

(v)

Muguri

0.1 (3)

0,005 (3)

0850010

Cuișoare

 

 

0850020

Capere

 

 

0850990

Altele

 

 

0860000

(vi)

Stigmate de flori

0.1 (3)

0,005 (3)

0860010

Șofran

 

 

0860990

Altele

 

 

0870000

(vii)

Tegumente accesorii

0.1 (3)

0,005 (3)

0870010

Mirodenie din coaja uscată a nucșoarei

 

 

0870990

Altele

 

 

0900000

9.

PLANTE UTILIZATE ÎN PRODUCȚIA ZAHĂRULUI

0,02 (3)

0,005 (3)

0900010

Sfeclă de zahăr

 

 

0900020

Trestie de zahăr

 

 

0900030

Rădăcini de cicoare

 

 

0900990

Altele

 

 

1000000

10.

PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ — ANIMALE TERESTRE

 

 

1010000

(i)

Țesut

 

 

1011000

(a)

Porcine

 

 

1011010

Mușchi

0,05 (3)

0,005 (3)

1011020

Grăsime

0,05 (3)

0,07 (+)

1011030

Ficat

0.1 (3)

0,015 (+)

1011040

Rinichi

0,05 (3)

0,015 (+)

1011050

Organe comestibile

0.1 (3)

0,07 (+)

1011990

Altele

0.1 (3)

0,07 (+)

1012000

(b)

Bovine

 

 

1012010

Mușchi

0,05 (3)

0,006 (+)

1012020

Grăsime

0,05 (3)

0,09 (+)

1012030

Ficat

0.1 (3)

0,02 (+)

1012040

Rinichi

0,05 (3)

0,015 (+)

1012050

Organe comestibile

0.1 (3)

0,09 (+)

1012990

Altele

0.1 (3)

0,09 (+)

1013000

(c)

Ovine

 

 

1013010

Mușchi

0,05 (3)

0,006 (+)

1013020

Grăsime

0,05 (3)

0.9 (+)

1013030

Ficat

0.1 (3)

0,02 (+)

1013040

Rinichi

0,05 (3)

0,015 (+)

1013050

Organe comestibile

0.1 (3)

0,09 (+)

1013990

Altele

0.1 (3)

0,09 (+)

1014000

(d)

Caprine

 

 

1014010

Mușchi

0,05 (3)

0,006 (+)

1014020

Grăsime

0,05 (3)

0,09 (+)

1014030

Ficat

0.1 (3)

0,02 (+)

1014040

Rinichi

0,05 (3)

0,015 (+)

1014050

Organe comestibile

0.1 (3)

0,09 (+)

1014990

Altele

0.1 (3)

0,09 (+)

1015000

(e)

Animale din specia cabaline, asini, catâri sau bardoi

 

 

1015010

Mușchi

0,05 (3)

0,006 (+)

1015020

Grăsime

0,05 (3)

0,09 (+)

1015030

Ficat

0.1 (3)

0,02 (+)

1015040

Rinichi

0,05 (3)

0,015 (+)

1015050

Organe comestibile

0.1 (3)

0,09 (+)

1015990

Altele

0.1 (3)

0,09 (+)

1016000

(f)

Păsări de curte — pui, gâște, rațe, curci și bibilici –, struți, porumbei

 

 

1016010

Mușchi

0,05 (3)

0,015 (+)

1016020

Grăsime

0,05 (3)

0,02 (+)

1016030

Ficat

0.1 (3)

0,015 (+)

1016040

Rinichi

0,05 (3)

0,005 (3)

1016050

Organe comestibile

0.1 (3)

0,005 (3)

1016990

Altele

0.1 (3)

0,005 (3)

1017000

(g)

Alte animale de crescătorie (iepure de casă, cangur, cervide)

 

 

1017010

Mușchi

0,05 (3)

0,006 (+)

1017020

Grăsime

0,05 (3)

0,09 (+)

1017030

Ficat

0.1 (3)

0,02 (+)

1017040

Rinichi

0,05 (3)

0,015 (+)

1017050

Organe comestibile

0.1 (3)

0,09 (+)

1017990

Altele

0.1 (3)

0,09 (+)

1020000

(ii)

Lapte

0,03 (3)

0,01 (+)

1020010

Bovine

 

 

1020020

Ovine

 

 

1020030

Caprine

 

 

1020040

Cai

 

 

1020990

Altele

 

 

1030000

(iii)

Ouă de păsări

0,05 (3)

0,015 (+)

1030010

Găină

 

 

1030020

Rață

 

 

1030030

Gâscă

 

 

1030040

Prepeliță

 

 

1030990

Altele

 

 

1040000

(iv)

Miere (lăptișor de matcă, polen, miere cu fagure)

0,05 (3)

0,005 (3)

1050000

(v)

Amfibieni și reptile (pulpe de broască, crocodili)

0,05 (3)

0,005 (3)

1060000

(vi)

Melci

0,05 (3)

0,005 (3)

1070000

(vii)

Alte produse derivate din animale terestre (vânat sălbatic)

0,05 (3)

0,005 (3)

.

2.

în anexa III, coloanele pentru amitrol, dinocap, fipronil, flufenacet, pendimetalin, propizamidă și piridat se elimină.


(1)  Indică limita inferioară de determinare analitică

(**)

Combinația pesticid-cod pentru care se aplică LMR stabilite în annexa III partea B.

(L)= Liposolubil

Amitrol

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0110000

(i)

Fructe citrice

0110010

Grepfrut [pomelo (inclusiv «citricul gigant»), sweeties, tangelo (cu excepția mineolei), ugli și alți hibrizi]

0110020

Portocale (bergamotă, portocală amară, chinote și alți hibrizi)

0110030

Lămâi [chitră, lămâie, mâna lui Buddha (Citrus medica var. sarcodactylis)]

0110040

Lămâi verzi «lime»

0110050

Mandarine [clementină, tangerină, mineolă și alți hibrizi tangor (Citrus reticulata × sinensis)]

0110990

Altele

0120010

Migdale

0120060

Alune (alună turcească)

0120110

Nuci comune

0130000

(iii)

Fructe semințoase

0130010

Mere (merișor)

0130020

Pere (pară nashi)

0130030

Gutui

0130040

Moșmoni

0130050

Moșmoni japonezi

0130990

Altele

0140000

(iv)

Fructe sâmburoase

0140010

Caise

0140020

Cireșe (cireșe dulci, vișine)

0140030

Piersici (nectarine și hibrizi similari)

0140040

Prune [goldan, renglotă, corcodușă, porumbar, curmale roșii/curmale chinezești/jujube chinezești (Ziziphus zizyphus)]

0140990

Altele

0151000

(a)

Struguri de masă și de vin

0151010

Struguri de masă

0151020

Struguri de vin

0154030

Coacăze (roșii, negre și albe)

0154040

Agrișe (inclusiv hibrizii încrucișați cu alte specii de Ribes)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la stabilitatea în timpul depozitării și la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0161030

Măsline de masă

0402010

Măsline pentru producție de ulei

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Flufenacet (suma tuturor compușilor care conțin gruparea N-fluorofenil-N-izopropil, exprimată ca flufenacet)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0152000

(b)

Căpșuni

0154010

Afine (afine)

0154020

Merișoare [afine roșii (V. vitis-idaea)]

0154030

Coacăze (roșii, negre și albe)

0154040

Agrișe (inclusiv hibrizii încrucișați cu alte specii de Ribes)

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Pendimetalin (L)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la testele privind reziduurile nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0152000

(b)

Căpșuni

0213020

Morcovi

0213040

Hrean (rădăcini de angelică, rădăcini de leuștean, rădăcini de gențiană)

0213060

Păstârnac

0213070

Pătrunjel pentru rădăcină

0220010

Usturoi

0220020

Ceapă (alți bulbi de ceapă, ceapă argintie)

0220030

Ceapă eșalotă

0231010

Tomate [roșii cireșe, păpălău (Physalis spp.), goji tibetan, goji chinezesc (Lycium barbarum și L. chinense), tamarillo]

0231020

Ardei (ardei iuți)

0231030

Vinete [pepino, vânătă africană (S. macrocarpon)]

0232000

(b)

Cucurbitacee cu coaja comestibilă

0232010

Castraveți

0232020

Castravete cornișon

0232030

Dovlecei [dovlecel (Cucurbita pepo var. melopepo f. clypeiformis), tigvă (Lagenaria siceraria), chayote, castravete țepos (Momordica charantia), dovleac șarpe, lufă cu muchii/teroi]

0232990

Altele

0233000

(c)

Cucurbitacee cu coaja necomestibilă

0233010

Pepeni galbeni (Kiwano)

0233020

Dovleci [dovleac alb turcesc, bostan decorativ (soi târziu)]

0233030

Pepeni verzi

0233990

Altele

0270050

Anghinare (floare de banană)

0270060

Praz

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1016030

Ficat

Propizamidă (L) (R)

(R)

=

Definiția reziduurilor diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Propizamidă — cod 1000000: Sumă de propizamidă și toți metaboliții care conțin gruparea acid 3,5-diclorbenzoic, exprimată ca propizamidă

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la testele privind reziduurile nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0251010

Fetică (fetică italiană)

0251020

Salată (salată cu căpățână, salată de foi, salată iceberg, marulă)

0251030

Scarolă (cicoare cu frunze întregi) [cicoare sălbatică, cicoare cu frunze roșii, radicchio, cicoare creață de grădină, cicoare pentru păpuși (C. endivia var. crispum/C. intybus var. foliosum), frunze de păpădie]

0251040

Creson (germeni de fasole, germeni de lucernă)

0251060

Rucolă [rucolă sălbatică (Diplotaxis spp.)]

0251080

Frunze și tulpini de brasicacee, inclusiv frunze de nap [mizuna, frunze de mazăre și ridiche și alți lăstari tineri, inclusiv de brasicacee (produse recoltate până în stadiul de 8 frunze adevărate), frunze de gulie]

0256000

(f)

Plante aromatice

0256010

Asmățui

0256020

Arpagic

0256030

Frunze de țelină [frunze de fenicul, frunze de coriandru, frunze de mărar, frunze de chimen, leuștean, angelică, asmățui și alte apiacee, cilantro/romaniță puturoasă/coriandru lung/buruiană urât mirositoare (Eryngium foetidum)]

0256040

Pătrunjel (frunze de pătrunjel pentru rădăcină)

0256050

Salvie (cimbru sălbatic, cimbru de grădină, frunze de Borago officinalis)

0256060

Rozmarin

0256070

Cimbru (măghiran, oregano)

0256080

Busuioc [frunze de roiniță, mentă, mentă piperată, busuioc sfânt, busuioc dulce, busuioc păros, flori comestibile (floare de gălbenele și altele), buricul apei, frunze de betel sălbatic, frunze de curry]

0256090

Frunze de dafin (iarbă lămâioasă)

0256100

Tarhon (isop)

0256990

Altele

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la stabilitatea la depozitare nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0300010

Fasole (bob mare, fasole comună, fasole oloagă, mazăre-sabie, fasole de Lima, boabe, fasoliță)

0300020

Linte

0300030

Mazăre (năut, mazăre de câmp, latir)

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

1011000

(a)

Porcine

1011010

Mușchi

1011020

Grăsime

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1011050

Organe comestibile

1011990

Altele

1012000

(b)

Bovine

1012010

Mușchi

1012020

Grăsime

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1012050

Organe comestibile

1012990

Altele

1013000

(c)

Ovine

1013010

Mușchi

1013020

Grăsime

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1013050

Organe comestibile

1013990

Altele

1014000

(d)

Caprine

1014010

Mușchi

1014020

Grăsime

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1014050

Organe comestibile

1014990

Altele

1015000

(e)

Cai, măgari, catâr sau bardoi

1015010

Mușchi

1015020

Grăsime

1015030

Ficat

1015040

Rinichi

1015050

Organe comestibile

1015990

Altele

1017000

(g)

Alte animale de crescătorie (iepuri, canguri, cervide)

1017010

Mușchi

1017020

Grăsime

1017030

Ficat

1017040

Rinichi

1017050

Organe comestibile

1017990

Altele

1020000

(ii)

Lapte

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cai

1020990

Altele

Piridat (sumă de piridat, produsul său de hidroliză CL 9673 (6-clor-4-hidroxi-3-fenilpiridazin) și conjugații hidrolizabili ai CL 9673, exprimată ca piridat)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0213090

Barba-caprei [scorționeră, salsifi, brusture (Arctium lappa)]

0220010

Usturoi

0220020

Ceapă (alți bulbi de ceapă, ceapă argintie)

0220030

Ceapă eșalotă

0220040

Ceapă de primăvară și ceapă de tuns (Allium fistulosum) (alte tipuri de ceapă verde și soiuri similare)

0234000

(d)

Porumb dulce (porumb mic)

0241000

(a)

Brasicacee cu inflorescență

0241010

Broccoli (broccoli calabrese, frunze de nap, broccoli chinezesc)

0241020

Conopidă

0241990

Altele

0242010

Varză de Bruxelles

0242020

Varză cu căpățână (varză cu căpățână, varză roșie, varză creață de Milano, varză albă)

0243020

Kale [varză creață fără căpățână, varză de iarnă, varză portugheză fără căpățână (Brassica olerácea var. acephala), varză portugheză (Brassica olerácea var. tronchuda), Brassica alba vulgaris]

0244000

(d)

Gulii

0256020

Arpagic

0270010

Sparanghel

0270060

Praz

0300040

Lupin

0401030

Semințe de mac

0401060

Semințe de rapiță (rapiță sălbatică, navetă)

0500030

Porumb

0631000

(a)

Flori

0631010

Flori de mușețel

0631020

Flori de hibiscus

0631030

Petale de trandafir

0631040

Flori de iasomie [flori de soc (Sambucus nigra)]

0631050

Tei pucios

0631990

Altele

0632000

(b)

Frunze

0632010

Frunze de căpșun

0632020

Frunze de rooibos (frunze de ginkgo)

0632030

Maté

0632990

Altele

0633000

(c)

Rădăcini

0633010

Rădăcină de valeriană

0633020

Rădăcină de ginseng

0633990

Altele

0810000

(i)

Semințe

0810010

Anason

0810020

Chimen negru

0810030

Semințe de țelină (semințe de leuștean)

0810040

Semințe de coriandru

0810050

Semințe de chimen

0810060

Semințe de mărar

0810070

Semințe de fenicul

0810080

Schinduf

0810090

Nucșoară

0810990

Altele

0820000

(ii)

Fructe și bace

0820010

Piper de Jamaica

0820020

Piper Sichuan (piper de anason, piper japonez)

0820030

Chimen

0820040

Cardamom

0820050

Bace de ienupăr

0820060

Piper, negru, verde și alb (piper lung, piper roz)

0820070

Păstăi de vanilie

0820080

Tamarin

0820990

Altele

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la stabilitatea în timpul depozitării și la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

1011010

Mușchi

1011020

Grăsime

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1011050

Organe comestibile

1011990

Altele

1012010

Mușchi

1012020

Grăsime

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1012050

Organe comestibile

1012990

Altele

1013010

Mușchi

1013020

Grăsime

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1013050

Organe comestibile

1013990

Altele

1014010

Mușchi

1014020

Grăsime

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1014050

Organe comestibile

1014990

Altele

1015010

Mușchi

1015020

Grăsime

1015030

Ficat

1015040

Rinichi

1015050

Organe comestibile

1015990

Altele

1016010

Mușchi

1016020

Grăsime

1016030

Ficat

1017010

Mușchi

1017020

Grăsime

1017030

Ficat

1017040

Rinichi

1017050

Organe comestibile

1017990

Altele

1020000

(ii)

Lapte

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cai

1020990

Altele

1030000

(iii)

Ouă de păsări

1030010

Găină

1030020

Rață

1030030

Gâscă

1030040

Prepeliță

1030990

Altele”

(2)  Pentru lista completă cu produse de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

(L)= Liposolubil

Amitrol

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0110000

(i)

Fructe citrice

0110010

Grepfrut [pomelo (inclusiv «citricul gigant»), sweeties, tangelo (cu excepția mineolei), ugli și alți hibrizi]

0110020

Portocale (bergamotă, portocală amară, chinote și alți hibrizi)

0110030

Lămâi [chitră, lămâie, mâna lui Buddha (Citrus medica var. sarcodactylis)]

0110040

Lămâi verzi «lime»

0110050

Mandarine [clementină, tangerină, mineolă și alți hibrizi tangor (Citrus reticulata × sinensis)]

0110990

Altele

0120010

Migdale

0120060

Alune (alună turcească)

0120110

Nuci comune

0130000

(iii)

Fructe semințoase

0130010

Mere (merișor)

0130020

Pere (pară nashi)

0130030

Gutui

0130040

Moșmoni

0130050

Moșmoni japonezi

0130990

Altele

0140000

(iv)

Fructe sâmburoase

0140010

Caise

0140020

Cireșe (cireșe dulci, vișine)

0140030

Piersici (nectarine și hibrizi similari)

0140040

Prune [goldan, renglotă, corcodușă, porumbar, curmale roșii/curmale chinezești/jujube chinezești (Ziziphus zizyphus)]

0140990

Altele

0151000

(a)

Struguri de masă și de vin

0151010

Struguri de masă

0151020

Struguri de vin

0154030

Coacăze (roșii, negre și albe)

0154040

Agrișe (inclusiv hibrizii încrucișați cu alte specii de Ribes)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la stabilitatea în timpul depozitării și la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0161030

Măsline de masă

0402010

Măsline pentru producție de ulei

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Flufenacet (suma tuturor compușilor care conțin gruparea N-fluorofenil-N-izopropil, exprimată ca flufenacet)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0152000

(b)

Căpșuni

0154010

Afine (afine)

0154020

Merișoare [afine roșii (V. vitis-idaea)]

0154030

Coacăze (roșii, negre și albe)

0154040

Agrișe (inclusiv hibrizii încrucișați cu alte specii de Ribes)

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Pendimetalin (L)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la testele privind reziduurile nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0152000

(b)

Căpșuni

0213020

Morcovi

0213040

Hrean (rădăcini de angelică, rădăcini de leuștean, rădăcini de gențiană)

0213060

Păstârnac

0213070

Pătrunjel pentru rădăcină

0220010

Usturoi

0220020

Ceapă (alți bulbi de ceapă, ceapă argintie)

0220030

Ceapă eșalotă

0231010

Tomate [roșii cireșe, păpălău (Physalis spp.), goji tibetan, goji chinezesc (Lycium barbarum și L. chinense), tamarillo]

0231020

Ardei (ardei iuți)

0231030

Vinete [pepino, vânătă africană (S. macrocarpon)]

0232000

(b)

Cucurbitacee cu coaja comestibilă

0232010

Castraveți

0232020

Castravete cornișon

0232030

Dovlecei [dovlecel (Cucurbita pepo var. melopepo f. clypeiformis), tigvă (Lagenaria siceraria), chayote, castravete țepos (Momordica charantia), dovleac șarpe, lufă cu muchii/teroi]

0232990

Altele

0233000

(c)

Cucurbitacee cu coaja necomestibilă

0233010

Pepeni galbeni (Kiwano)

0233020

Dovleci [dovleac alb turcesc, bostan decorativ (soi târziu)]

0233030

Pepeni verzi

0233990

Altele

0270050

Anghinare (floare de banană)

0270060

Praz

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1016030

Ficat

Propizamidă (L) (R)

(R)

=

Definiția reziduurilor diferă pentru următoarele combinații pesticid-număr de cod:

Propizamidă — cod 1000000: Sumă de propizamidă și toți metaboliții care conțin gruparea acid 3,5-diclorbenzoic, exprimată ca propizamidă

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la testele privind reziduurile nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0251010

Fetică (fetică italiană)

0251020

Salată (salată cu căpățână, salată de foi, salată iceberg, marulă)

0251030

Scarolă (cicoare cu frunze întregi) [cicoare sălbatică, cicoare cu frunze roșii, radicchio, cicoare creață de grădină, cicoare pentru păpuși (C. endivia var. crispum/C. intybus var. foliosum), frunze de păpădie]

0251040

Creson (germeni de fasole, germeni de lucernă)

0251060

Rucolă [rucolă sălbatică (Diplotaxis spp.)]

0251080

Frunze și tulpini de brasicacee, inclusiv frunze de nap [mizuna, frunze de mazăre și ridiche și alți lăstari tineri, inclusiv de brasicacee (produse recoltate până în stadiul de 8 frunze adevărate), frunze de gulie]

0256000

(f)

Plante aromatice

0256010

Asmățui

0256020

Arpagic

0256030

Frunze de țelină [frunze de fenicul, frunze de coriandru, frunze de mărar, frunze de chimen, leuștean, angelică, asmățui și alte apiacee, cilantro/romaniță puturoasă/coriandru lung/buruiană urât mirositoare (Eryngium foetidum)]

0256040

Pătrunjel (frunze de pătrunjel pentru rădăcină)

0256050

Salvie (cimbru sălbatic, cimbru de grădină, frunze de Borago officinalis)

0256060

Rozmarin

0256070

Cimbru (măghiran, oregano)

0256080

Busuioc [frunze de roiniță, mentă, mentă piperată, busuioc sfânt, busuioc dulce, busuioc păros, flori comestibile (floare de gălbenele și altele), buricul apei, frunze de betel sălbatic, frunze de curry]

0256090

Frunze de dafin (iarbă lămâioasă)

0256100

Tarhon (isop)

0256990

Altele

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la stabilitatea la depozitare nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0300010

Fasole (bob mare, fasole comună, fasole oloagă, mazăre-sabie, fasole de Lima, boabe, fasoliță)

0300020

Linte

0300030

Mazăre (năut, mazăre de câmp, latir)

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

1011000

(a)

Porcine

1011010

Mușchi

1011020

Grăsime

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1011050

Organe comestibile

1011990

Altele

1012000

(b)

Bovine

1012010

Mușchi

1012020

Grăsime

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1012050

Organe comestibile

1012990

Altele

1013000

(c)

Ovine

1013010

Mușchi

1013020

Grăsime

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1013050

Organe comestibile

1013990

Altele

1014000

(d)

Caprine

1014010

Mușchi

1014020

Grăsime

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1014050

Organe comestibile

1014990

Altele

1015000

(e)

Cai, măgari, catâr sau bardoi

1015010

Mușchi

1015020

Grăsime

1015030

Ficat

1015040

Rinichi

1015050

Organe comestibile

1015990

Altele

1017000

(g)

Alte animale de crescătorie (iepuri, canguri, cervide)

1017010

Mușchi

1017020

Grăsime

1017030

Ficat

1017040

Rinichi

1017050

Organe comestibile

1017990

Altele

1020000

(ii)

Lapte

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cai

1020990

Altele

Piridat (sumă de piridat, produsul său de hidroliză CL 9673 (6-clor-4-hidroxi-3-fenilpiridazin) și conjugații hidrolizabili ai CL 9673, exprimată ca piridat)

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

0213090

Barba-caprei [scorționeră, salsifi, brusture (Arctium lappa)]

0220010

Usturoi

0220020

Ceapă (alți bulbi de ceapă, ceapă argintie)

0220030

Ceapă eșalotă

0220040

Ceapă de primăvară și ceapă de tuns (Allium fistulosum) (alte tipuri de ceapă verde și soiuri similare)

0234000

(d)

Porumb dulce (porumb mic)

0241000

(a)

Brasicacee cu inflorescență

0241010

Broccoli (broccoli calabrese, frunze de nap, broccoli chinezesc)

0241020

Conopidă

0241990

Altele

0242010

Varză de Bruxelles

0242020

Varză cu căpățână (varză cu căpățână, varză roșie, varză creață de Milano, varză albă)

0243020

Kale [varză creață fără căpățână, varză de iarnă, varză portugheză fără căpățână (Brassica olerácea var. acephala), varză portugheză (Brassica olerácea var. tronchuda), Brassica alba vulgaris]

0244000

(d)

Gulii

0256020

Arpagic

0270010

Sparanghel

0270060

Praz

0300040

Lupin

0401030

Semințe de mac

0401060

Semințe de rapiță (rapiță sălbatică, navetă)

0500030

Porumb

0631000

(a)

Flori

0631010

Flori de mușețel

0631020

Flori de hibiscus

0631030

Petale de trandafir

0631040

Flori de iasomie [flori de soc (Sambucus nigra)]

0631050

Tei pucios

0631990

Altele

0632000

(b)

Frunze

0632010

Frunze de căpșun

0632020

Frunze de rooibos (frunze de ginkgo)

0632030

Maté

0632990

Altele

0633000

(c)

Rădăcini

0633010

Rădăcină de valeriană

0633020

Rădăcină de ginseng

0633990

Altele

0810000

(i)

Semințe

0810010

Anason

0810020

Chimen negru

0810030

Semințe de țelină (semințe de leuștean)

0810040

Semințe de coriandru

0810050

Semințe de chimen

0810060

Semințe de mărar

0810070

Semințe de fenicul

0810080

Schinduf

0810090

Nucșoară

0810990

Altele

0820000

(ii)

Fructe și bace

0820010

Piper de Jamaica

0820020

Piper Sichuan (piper de anason, piper japonez)

0820030

Chimen

0820040

Cardamom

0820050

Bace de ienupăr

0820060

Piper, negru, verde și alb (piper lung, piper roz)

0820070

Păstăi de vanilie

0820080

Tamarin

0820990

Altele

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a constatat că unele informații referitoare la stabilitatea în timpul depozitării și la metodele analitice nu sunt disponibile. La revizuirea LMR-urilor, Comisia va ține seama de informațiile menționate în prima propoziție, dacă sunt transmise până la 24.10.2016 sau, în cazul în care informațiile nu sunt transmise până la data respectivă, de lipsa acestora.

1011010

Mușchi

1011020

Grăsime

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

1011050

Organe comestibile

1011990

Altele

1012010

Mușchi

1012020

Grăsime

1012030

Ficat

1012040

Rinichi

1012050

Organe comestibile

1012990

Altele

1013010

Mușchi

1013020

Grăsime

1013030

Ficat

1013040

Rinichi

1013050

Organe comestibile

1013990

Altele

1014010

Mușchi

1014020

Grăsime

1014030

Ficat

1014040

Rinichi

1014050

Organe comestibile

1014990

Altele

1015010

Mușchi

1015020

Grăsime

1015030

Ficat

1015040

Rinichi

1015050

Organe comestibile

1015990

Altele

1016010

Mușchi

1016020

Grăsime

1016030

Ficat

1017010

Mușchi

1017020

Grăsime

1017030

Ficat

1017040

Rinichi

1017050

Organe comestibile

1017990

Altele

1020000

(ii)

Lapte

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cai

1020990

Altele

1030000

(iii)

Ouă de păsări

1030010

Găină

1030020

Rață

1030030

Gâscă

1030040

Prepeliță

1030990

Altele”

(3)  Indică limita inferioară de determinare analitică

(4)  Pentru lista completă cu produse de origine vegetală și animală cărora li se aplică LMR-uri, vă rugăm să consultați anexa I.

(L)= Liposolubil

Dinocap (sumă de izomeri ai dinocapului și de fenoli corespunzători acestora, exprimată în dinocap) (L) [În cazul în care se detectează numai meptildinocapul sau fenolul său corespunzător și niciunul dintre celelalte componente care se încadrează sub denumirea dinocap (inclusiv fenolii lor corespunzători), se aplică LMR-urile și definiția pentru reziduul meptildinocap.]

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

Fipronil [sumă de fipronil + metabolitul sulfonă (MB46136) exprimată în fipronil] (L)

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

0211000

(a)

Cartofi

(+)

Limita maximă pentru reziduurile din hrean (Armoracia rusticana) în grupa condimente (cod 0840040) este cea stabilită pentru hrean (Armoracia rusticana) în categoria Legume, grupa legume rădăcinoase și cu tuberculi (cod 0213040), ținând cont de modificările nivelurilor prin prelucrare (uscare) conform articolului 20 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 396/2005.

0840040

Hrean

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,015, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1011020

Grăsime

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1011030

Ficat

1011040

Rinichi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,015, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1011050

Organe comestibile

1011990

Altele

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1012010

Mușchi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1012020

Grăsime

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,015, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1012030

Ficat

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,009, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1012040

Rinichi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1012050

Organe comestibile

1012990

Altele

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1013010

Mușchi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1013020

Grăsime

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,015, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1013030

Ficat

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,009, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1013040

Rinichi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1013050

Organe comestibile

1013990

Altele

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1014010

Mușchi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1014020

Grăsime

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,015, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1014030

Ficat

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,009, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1014040

Rinichi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1014050

Organe comestibile

1014990

Altele

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1015010

Mușchi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1015020

Grăsime

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,015, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1015030

Ficat

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,009, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1015040

Rinichi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1015050

Organe comestibile

1015990

Altele

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1016010

Mușchi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,006, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1016020

Grăsime

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1016030

Ficat

1017010

Mușchi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1017020

Grăsime

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,015, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1017030

Ficat

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,009, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1017040

Rinichi

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,06, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1017050

Organe comestibile

1017990

Altele

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,008, cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1020000

(ii)

Lapte

1020010

Bovine

1020020

Ovine

1020030

Caprine

1020040

Cai

1020990

Altele

(+)

LMR aplicabilă până la 31 decembrie 2016, după această dată se aplică o LMR de 0,005 (*), cu excepția cazului în care va fi modificată printr-un regulament.

1030000

(iii)

Ouă de păsări

1030010

Găină

1030020

Rață

1030030

Gâscă

1030040

Prepeliță

1030990

Altele”


Top