Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32011R0885

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 885/2011 al Comisiei din 5 septembrie 2011 privind autorizarea Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) ca aditiv pentru hrana puicuțelor pentru ouat, rațelor pentru îngrășat, prepelițelor, fazanilor, potârnichilor, bibilicilor, porumbeilor, gâștelor pentru îngrășat și struților (titularul autorizației: Kemin Europa N.V.) Text cu relevanță pentru SEE

    JO L 229, 6.9.2011, p. 3–4 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (HR)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 08/03/2023; abrogat prin 32023R0366

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2011/885/oj

    6.9.2011   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 229/3


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 885/2011 AL COMISIEI

    din 5 septembrie 2011

    privind autorizarea Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) ca aditiv pentru hrana puicuțelor pentru ouat, rațelor pentru îngrășat, prepelițelor, fazanilor, potârnichilor, bibilicilor, porumbeilor, gâștelor pentru îngrășat și struților (titularul autorizației: Kemin Europa N.V.)

    (Text cu relevanță pentru SEE)

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (CE) nr. 1831/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 septembrie 2003 privind aditivii din hrana animalelor (1), în special articolul 9 alineatul (2),

    întrucât:

    (1)

    Regulamentul (CE) nr. 1831/2003 prevede autorizarea utilizării aditivilor destinați hranei animalelor și prezintă motivele și procedurile de acordare a unei astfel de autorizații.

    (2)

    A fost depusă o cerere de autorizare pentru preparatul de Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737), în conformitate cu articolul 7 din Regulamentul (CE) nr. 1831/2003. Cererea a fost însoțită de informațiile și documentele necesare în temeiul articolului 7 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 1831/2003.

    (3)

    Cererea se referă la autorizarea preparatului de Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) ca aditiv pentru hrana puicuțelor pentru ouat, rațelor pentru îngrășat, prepelițelor, fazanilor, potârnichilor, bibilicilor, porumbeilor, gâștelor pentru îngrășat și struților, solicitându-se ca aditivul să fie clasificat în categoria „aditivi zootehnici”.

    (4)

    Utilizarea preparatului de Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) a fost autorizată pe o perioadă de zece ani pentru hrana puilor pentru îngrășat prin Regulamentul (UE) nr. 107/2010 al Comisiei (2).

    (5)

    Au fost transmise noi date în sprijinul cererii de autorizare a preparatului de Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) ca aditiv pentru hrana puicuțelor pentru ouat, rațelor pentru îngrășat, prepelițelor, fazanilor, potârnichilor, bibilicilor, porumbeilor, gâștelor pentru îngrășat și struților. În avizul său din 15 martie 2011 (3), Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (denumită în continuare „autoritatea”) a concluzionat că, în condițiile de utilizare propuse, Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) nu are efecte nocive asupra sănătății animalelor, a sănătății oamenilor sau asupra mediului și că utilizarea preparatului respectiv poate îmbunătăți performanțele zootehnice ale speciilor de animale. Autoritatea nu consideră necesară prevederea unor cerințe specifice de monitorizare ulterioară introducerii pe piață. Autoritatea a verificat, de asemenea, raportul privind metoda de analiză a aditivului în hrana animalelor, prezentat de laboratorul comunitar de referință înființat prin Regulamentul (CE) nr. 1831/2003.

    (6)

    Evaluarea Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) arată că sunt îndeplinite condițiile de autorizare prevăzute la articolul 5 din Regulamentul (CE) nr. 1831/2003. În consecință, utilizarea acestui preparat ar trebui să fie autorizată, conform anexei la prezentul regulament.

    (7)

    Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Preparatul specificat în anexă, aparținând categoriei „aditivi zootehnici” și grupului funcțional „stabilizatori ai florei intestinale”, se autorizează ca aditiv pentru hrana animalelor în condițiile menționate în anexa respectivă.

    Articolul 2

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 5 septembrie 2011.

    Pentru Comisie

    Președintele

    José Manuel BARROSO


    (1)  JO L 268, 18.10.2003, p. 29.

    (2)  JO L 36, 9.2.2010, p. 1.

    (3)  EFSA Journal 2011; 9(3):2114.


    ANEXĂ

    Număr de identificare al aditivului

    Numele titularului autorizației

    Aditiv

    Compoziție, formulă chimică, descriere, metodă de analiză

    Specii sau categorii de animale

    Vârsta maximă

    Conținut minim

    Conținut maxim

    Alte dispoziții

    Sfârșitul perioadei de autorizare

    CFU/kg de furaj complet cu un conținut de umiditate de 12 %

    Categoria aditivilor zootehnici. Grup funcțional: stabilizatori ai florei intestinale.

    4b1823

    Kemin Europa N.V.

    Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737)

     

    Compoziția aditivului

    Preparat de Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737) care conține minimum 1 × 1010 CFU/g aditiv

     

    Caracterizarea substanței active

    Spori de Bacillus subtilis (ATCC PTA-6737)

     

    Metoda de analiză  (1) :

     

    Enumerare: metoda dispersiei pe placă cu triptonă soia agar cu tratament de preîncălzire a probelor de furaje.

     

    Identificare: metoda electroforezei în gel în câmp pulsatil (PFGE).

    Puicuțe pentru ouat

    Rațe pentru îngrășat, prepelițe, fazani, potârnichi, bibilici, porumbei, gâște pentru îngrășat

    Struți

    1 × 107

    1.

    În instrucțiunile de utilizare a aditivului și a preamestecului se indică temperatura de depozitare, durata de conservare și stabilitatea la granulare.

    2.

    Este permisă utilizarea în furaje care conțin unul dintre coccidiostaticele autorizate: diclazuril, decochinat, salinomicin sodiu, narazin/nicarbazin, lasalocid A sodiu, maduramicin amoniu, monensin sodiu, narazin, clorhidrat de robenidină, cu condiția ca coccidiostaticele să fie autorizate pentru speciile relevante.

    26 septembrie 2021


    (1)  Detaliile privind metodele de analiză sunt disponibile la următoarea adresă a laboratorului comunitar de referință: http://irmm.jrc.ec.europa.eu/EURLs/EURL_feed_additives/Pages/index.aspx


    Top