EUR-Lex Ingång till EU-rätten

Tillbaka till EUR-Lex förstasida

Det här dokumentet är ett utdrag från EUR-Lex webbplats

Dokument 32023R2696

Uitvoeringsverordening (EU) 2023/2696 van de Commissie van 4 december 2023 tot vaststelling van de procedures en het model voor de enquêtes onder begunstigden van het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers krachtens Verordening (EU) 2021/691 van het Europees Parlement en de Raad

C/2023/8220

PB L, 2023/2696, 5.12.2023, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2023/2696/oj (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Dokumentets rättsliga status Gällande

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2023/2696/oj

European flag

Publicatieblad
van de Europese Unie

NL

Serie L


2023/2696

5.12.2023

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2023/2696 VAN DE COMMISSIE

van 4 december 2023

tot vaststelling van de procedures en het model voor de enquêtes onder begunstigden van het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers krachtens Verordening (EU) 2021/691 van het Europees Parlement en de Raad

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) 2021/691 van het Europees Parlement en de Raad van 28 april 2021 betreffende het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers (EFG) en tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1309/2013 (1), en met name artikel 22, lid 6,

Na raadpleging van het bij artikel 26, van Verordening (EU) 2021/691 ingestelde comité met betrekking tot het EFG,

Overwegende hetgeen volgt:

(1)

Om het toezicht op de resultaten te waarborgen en evaluaties van het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers (EFG) te vergemakkelijken, moeten de lidstaten de Commissie ondersteunen bij het uitvoeren van een enquête onder begunstigden na de uitvoering van elke financiële bijdrage uit het EFG overeenkomstig artikel 22 van Verordening (EU) 2021/691.

(2)

Om de enquêtes doeltreffend voor evaluaties te kunnen gebruiken, moeten uniforme bepalingen voor de uitvoering van de enquêtes en een gemeenschappelijk model dat de aggregatie van gegevens op het niveau van de Unie mogelijk maakt, worden vastgesteld.

(3)

Om de enquêtes efficiënt voor toezicht en evaluaties te kunnen analyseren, moeten de voordelen van elektronische instrumenten voor het uitvoeren van de enquêtes ten volle worden benut, waarbij de veiligheid van de uitwisselingen en de integriteit, authenticiteit en vertrouwelijkheid van informatie worden gewaarborgd, in overeenstemming met de toepasselijke regels inzake gegevensbescherming. Daarom moet de Commissie een online-instrument ontwerpen voor het uitvoeren van de enquêtes onder begunstigden op EUSurvey, het onlinesysteem voor enquêtebeheer van de Commissie.

(4)

De lidstaten moeten de Commissie ondersteunen door begunstigen te informeren over de uit te voeren enquête en door hun deelname aan te moedigen door de uitnodiging tot deelname en ten minste één herinnering aan de begunstigden te sturen. Aangezien de Commissie de enquêtes beheert, moeten de lidstaten de Commissie in kennis stellen zodra de uitnodigingen of herinneringen zijn verzonden. De lidstaten moeten begunstigden ook aanmoedigen hun contactgegevens bij te werken tot het begin van de enquête en ze moeten hulp verlenen bij de toegang tot de online-enquête.

(5)

Als eigenaar van de gegevens mag de Commissie de verzamelde kwantitatieve en kwalitatieve informatie uitsluitend voor toezichts- en evaluatiedoeleinden gebruiken.

(6)

Lidstaten kunnen verzoeken de geaggregeerde resultaten van een enquête voor nationale toezichts- en evaluatiedoeleinden te ontvangen. Indien lidstaten vragen wensen toe te voegen die voor nationale toezichts- of evaluatiedoeleinden nuttig worden geacht, moet de Commissie deze vragen aan de enquête kunnen toevoegen, zonder evenwel de volledigheid van het model in het gedrang te brengen,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Voorwerp

In deze verordening worden de procedures en het model voor de uitvoering van de in artikel 22 van Verordening (EU) 2021/691 bedoelde enquêtes onder begunstigden vastgesteld.

Artikel 2

Procedures voor het uitvoeren van de enquête onder begunstigden

1.   De Commissie stelt de enquête beschikbaar via een onlinesysteem voor enquêtebeheer in de officiële taal of talen van de betrokken lidstaat, met gebruikmaking van het in artikel 3 bedoelde model. De link naar de enquête wordt uiterlijk vijf maanden na afloop van de uitvoeringsperiode van de betrokken financiële bijdrage aan de betrokken lidstaat toegezonden.

2.   De betrokken lidstaat start de enquête in de zesde maand na afloop van de uitvoeringsperiode overeenkomstig artikel 22, lid 4, van Verordening (EU) 2021/691 door aan elke begunstigde van steun uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) een uitnodiging tot deelname aan de enquête te sturen. De Commissie zorgt ervoor dat ten minste vier weken aan de enquête kan worden deelgenomen vanaf de datum waarop de enquête van start gaat.

3.   De betrokken lidstaat stelt de Commissie in kennis van eventuele vakantieperioden of andere omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het aantal deelnemers. In dat geval kan de periode om aan de enquête deel te nemen tot maximaal acht weken worden verlengd.

4.   De betrokken lidstaat zendt de begunstigden één week voor het geplande einde van de enquête een herinnering toe.

5.   Bij een laag aantal deelnemers kunnen de Commissie en de betrokken lidstaat overeenkomen de enquêteperiode te verlengen. Indien wordt overeengekomen de enquêteperiode te verlengen, zendt de betrokken lidstaat de begunstigden nog een herinnering met vermelding van de duur van de verlengde periode.

6.   De betrokken lidstaat brengt verslag uit aan de Commissie over de inspanningen die zijn geleverd om deelname aan te moedigen, en stelt de Commissie in kennis zodra de enquête van start is gegaan en zodra een herinnering is verzonden.

7.   De betrokken lidstaat brengt de begunstigden op de hoogte van de toekomstige enquête zodra zij om bijstand vragen, en verzoekt hen hun contactgegevens bij te werken tot het begin van de enquête. De lidstaten helpen de begunstigden bij de toegang tot het onlinesysteem voor enquêtebeheer.

Artikel 3

Model voor enquêtes onder begunstigden

1.   Bij de uitvoering van de in artikel 22 van Verordening (EU) 2021/691 bedoelde enquêtes onder begunstigden wordt het model in de bijlage gebruikt.

2.   De Commissie stelt het model beschikbaar in alle officiële talen van de Unie.

3.   De betrokken lidstaat kan verzoeken vragen aan het model toe te voegen voor nationale toezichts- of evaluatiedoeleinden, zolang het model als zodanig niet wordt gewijzigd. De voorgestelde aanvullende vragen moeten uiterlijk twee maanden na afloop van de uitvoeringsperiode aan de Commissie worden voorgelegd in de officiële taal of talen van de lidstaat. De Commissie beslist of er aanvullende vragen kunnen worden toegevoegd.

Artikel 4

Gebruik van de enquêtegegevens

1.   De Commissie is eigenaar van de verzamelde gegevens. De Commissie mag de verzamelde kwantitatieve en kwalitatieve informatie uitsluitend voor toezichts- en evaluatiedoeleinden gebruiken.

2.   De Commissie stelt op verzoek de geaggregeerde resultaten van een enquête ter beschikking van de betrokken lidstaat voor nationale toezichts- en evaluatiedoeleinden.

Artikel 5

Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en rechtstreeks van toepassing in alle lidstaten.

Gedaan te Brussel, 4 december 2023.

Voor de Commissie

De voorzitter

Ursula VON DER LEYEN


(1)   PB L 153 van 3.5.2021, blz. 48.


BIJLAGE

MODEL VOOR DE ENQUÊTE ONDER BEGUNSTIGDEN VAN HET EFG

Ontwerp-e-mail

Beste begunstigden,

U wordt uitgenodigd aan deze enquête deel te nemen omdat u steun hebt ontvangen uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers (EFG) naar aanleiding van ontslagen bij [naam van de onderneming/economische sector/regio] in [België/Nederland]. Het EFG is een Europees instrument dat bijstand verleent aan personen die hun baan hebben verloren als gevolg van een grote herstructurering.

Om aan deze EU-enquête deel te nemen, moet u een account aanmaken bij de gebruikersauthenticatiedienst van de Europese Commissie (EU Login). Volg de hier beschreven stappen.

De vragenlijst kan in maximaal zeven minuten worden ingevuld. Uw antwoorden worden automatisch opgeslagen, zodat u de enquête gedeeltelijk kunt invullen en later kunt terugkeren om ze af te ronden. U kunt uw antwoorden uiterlijk indienen op [datum].

Uw antwoorden worden volledig vertrouwelijk behandeld en worden niet met anderen gedeeld.

Hebt u vragen over deze enquête, neem dan contact op met [naam van de nationale EFG-contactpersoon of functionele mailbox].

Hartelijk dank voor uw antwoorden — Wij stellen uw feedback zeer op prijs!

Inleiding bij de enquête

Het doel van deze enquête is na te gaan of het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers (EFG) nuttig is geweest voor de mensen die steun hebben ontvangen. De in deze enquête verzamelde gegevens zullen worden gebruikt om het EFG te verbeteren.

1.   De Europese Unie en het EFG

1.1.

Weet u dat de maatregelen waaraan u hebt deelgenomen, door de Europese Unie zijn medegefinancierd? (meerdere antwoorden mogelijk)

Ja, ik wist dat de maatregelen die ik ontvangen heb medegefinancierd zijn door de Europese Unie (EU).

Ja, ik wist dat de maatregelen die ik ontvangen heb medegefinancierd zijn door het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering voor ontslagen werknemers (EFG).

Neen

2.   Achtergrond van de begunstigde

We willen graag meer weten over uw persoonlijke situatie. Geef antwoord op de volgende vragen.

2.1.

Hoe oud bent u?

15-24

25-29

30-45

46-54

55-64

Ouder dan 65

2.2.

Wat is uw geslacht?

Vrouwelijk

Mannelijk

Non-binair

Zeg ik liever niet

2.3.

Wat is uw nationaliteit?

Kies uit de lijst (EU- en niet-EU-landen).

Indien dubbele nationaliteit, vul dan de tweede nationaliteit in: ________

2.4.

Wat is uw hoogste voltooide onderwijsniveau overeenkomstig de International Standard Classification of Education (ISCED)?

Primair onderwijs niet voltooid (ISCED 0)

Primair onderwijs (ISCED 1)

Secundair onderwijs (ISCED 2 en 3)

Beroepsonderwijs (ISCED 4)

Bachelordiploma (ISCED 6)

Masterdiploma (ISCED 7)

Ander onderwijsniveau: ______ totaal aantal studiejaren: _______

2.5.

Hoeveel jaar beroepservaring hebt u?

1-3

4-5

6-10

11-15

16-20

21-30

Meer dan 30

2.6.

Hebt u een handicap?

Ja

Neen

Zeg ik liever niet

2.7.

Hebt u een migratieachtergrond (1)?

Ja

Neen

Zeg ik liever niet

2.8.

Bent u ooit langdurig werkloos geweest (2)?

Ja

Neen

Zeg ik liever niet

2.9.

Voelt u zich benadeeld op de arbeidsmarkt?

Neen

Ja? Zo ja, geef aan waarom: _____________

Zeg ik liever niet

3.   Uw arbeidssituatie voordat u EFG-steun ontving

De volgende vragen moeten ons meer informatie geven over uw vorige baan. De antwoorden helpen ons om uw arbeidssituatie voor en na ontvangst van de EFG-steun te vergelijken.

3.1.

Wat was uw arbeidssituatie?

Arbeidssituatie

Werkende

Zelfstandige

Mijn baan was*

Voltijds

Deeltijds

Mijn arbeidsovereenkomst/arbeidsverhouding was*…

Permanent (voor onbepaalde tijd)

Tijdelijk (voor bepaalde tijd)

Mijn arbeidsovereenkomst/arbeidsverhouding was*…

Rechtstreeks met de onderneming

Onrechtstreeks via een agentschap

*

Niet van toepassing voor zelfstandigen

3.2.

In hoeverre bent u tevreden over uw baan?

Heel tevreden

Tevreden

Zeg ik liever niet

Ontevreden

Zeer ontevreden

 

 

 

 

 

4.   Maatregelen en/of steun

De volgende vragen hebben betrekking op de maatregelen en/of steun die u hebt ontvangen.

4.1.

Welke soorten steun hebt u ontvangen? Meerdere antwoorden mogelijk.

Algemene categorieën

(* facultatieve) specifieke maatregelen

Individuele begeleiding bij het zoeken naar een baan, dossierbeheer en algemene informatieverstrekking

Profilering (3)

Advies, counseling, loopbaanbegeleiding of hulp bij het zoeken naar een baan

Mentorschap of coaching

Outplacementbegeleiding (4)

Opleiding en omscholing

Opleiding en omscholing — institutionele opleiding (school, universiteit, opleidingscentrum of soortgelijk)

Opleiding en omscholing — beroepsopleiding; opleiding op de werkplek onder toezicht; leerlingstelsels, stages

Werkgelegenheidsprikkels/loonkostensubsidie

Loonkostensubsidie

Ondersteunde werkgelegenheid en rehabilitatie

Ondersteunde werkgelegenheid (5)

Rehabilitatie (6)

Bevordering van ondernemerschap

Ondersteuning bij het starten van een eigen bedrijf (bv. counseling, coaching, juridisch advies enz.)

Financiële prikkels om een eigen bedrijf op te starten

Ondersteuning bij het oprichten van een bedrijf

Ondersteuning bij buy-out door werknemers

Toelagen

Opleidingstoelage

Toelage voor het zoeken naar werk

Mobiliteitstoelage en/of bijdrage in de reiskosten

Verblijfsvergoeding

Bijdrage in de kosten van verzorgers van afhankelijke personen

Andere (gelieve in te vullen):

________________

4.2.

Hoeveel tijd is verstreken tussen uw ontslag en het begin van de maatregel(en)?

Minder dan één maand

1-2 maanden

3-5 maanden

6-8 maanden

9-12 maanden

Meer dan 12 maanden

4.3.

Hoe lang hebt u steun ontvangen via het EFG?

Minder dan één maand

1-2 maanden

3-5 maanden

6-8 maanden

9-12 maanden

Meer dan 12 maanden

4.4.

In hoeverre bent u het eens met de volgende beweringen?

Helemaal mee eens

Mee eens

Niet mee eens

Helemaal niet mee eens

Ik weet het niet

Niet van toepassing

De steun die ik kreeg, was afgestemd op mijn behoeften.

 

 

 

 

 

 

De steun die ik kreeg, hielp me om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen/nieuwe kwalificaties te verwerven.

 

 

 

 

 

 

Dankzij de steun die ik heb gekregen, ben ik nu beter in staat om gebruik te maken van digitale technologieën (bv. internet, computer, smartphone, andere apparaten, software) [digitale vaardigheden]

 

 

 

 

 

 

Dankzij de steun die ik heb gekregen, ben ik nu beter in staat om energie te besparen, minder afval te produceren of andere manieren te vinden om het milieu te helpen [groene vaardigheden]

 

 

 

 

 

 

De steun die ik heb gekregen moedigde mij aan om het hoofd te bieden aan genderstereotypen bij de selectie van een baan en/of mij meer bewust te maken van genderdiscriminatie in het algemeen.

 

 

 

 

 

 

De steun die ik kreeg, hielp me meer vertrouwen te verwerven in mijn capaciteiten.

 

 

 

 

 

 

De steun die ik kreeg, hielp me om een netwerk van contacten op te bouwen.

 

 

 

 

 

 

Na deelname aan de maatregel(en) ben ik beter gekwalificeerd voor werk.

 

 

 

 

 

 

4.5.

Welke maatregel was het nuttigst?

Kies uit de lijst van maatregelen (keuzemenu):

counseling/coaching

opleiding/omscholing

loonkostensubsidie

ondersteunde werkgelegenheid en rehabilitatie

bevordering van ondernemerschap

toelagen

4.6.

Zijn u maatregelen aangeboden waaraan u niet hebt deelgenomen?

Ja

Neen (zo neen, doorgaan naar vraag 4.8)

4.7.

Waarom hebt u niet aan de maatregelen deelgenomen?

Niet geïnteresseerd

Slechte timing

Er werd mij een baan aangeboden

Het was ver weg

Persoonlijke redenen

Andere (gelieve in te vullen): _____

4.8.

Hebt u om een specifieke maatregel verzocht?

Ja

Neen (zo neen, doorgaan naar vraag 4.11)

4.9.

Hebt u de door u gevraagde maatregel ontvangen?

Ja

Zo neen, welke maatregel hebt u gevraagd? Vul in: _____

4.10.

Zo neen, weet u waarom u de gevraagde maatregel niet hebt ontvangen?

Vul in: _________

4.11.

Als u met steun van het EFG een opleiding of onderwijs hebt afgerond, welk type onderwijs? (Er zijn meerdere antwoorden mogelijk)

Basisonderwijs

Secundair onderwijs

Beroepsonderwijs/-opleiding

Bachelordiploma

Masterdiploma

Validatie van een diploma uit een land dat geen lid is van de EU

Taalcursussen

Opleiding ter voorbereiding van de erkenning van door werkervaring verworven vaardigheden

Omscholing/aanleren van nieuwe vaardigheden/professionele heroriëntering; welk beroep: (vul in) _______

Andere: Vul in: ______________

Niet van toepassing

4.12.

Wat was uw arbeidssituatie nadat u uw laatste maatregel had beëindigd?

Uw arbeidssituatie 6 maanden erna (indien van toepassing)

Uw arbeidssituatie 12 maanden erna (indien van toepassing)

Uw arbeidssituatie 18 maanden erna (indien van toepassing)

 

In opleiding of onderwijs

Werkende

Zelfstandige

Werkloze

Gepensioneerde

Andere (gelieve in te vullen)

Niet van toepassing

In opleiding of onderwijs

Werkende

Zelfstandige

Werkloze

Gepensioneerde

Andere (gelieve in te vullen)

Niet van toepassing

In opleiding of onderwijs

Werkende

Zelfstandige

Werkloze

Gepensioneerde

Andere (gelieve in te vullen)

Niet van toepassing

5.   Huidige situatie

Wij willen graag weten welke van de volgende opties uw huidige arbeidssituatie het best beschrijft.

5.1.

Wat beschrijft uw huidige situatie het best? (Indien meer dan één optie van toepassing is, kies dan de overheersende optie en voeg aanvullende informatie toe in de volgende vraag.)

Werkloze (incl. permanent ziekteverlof, arbeidsongeschiktheid, verlof om gezinsredenen, huishoudelijk werk, zorg voor kinderen of andere personen) (doorgaan naar hoofdstuk 6)

Werkende (vast/tijdelijk/kortlopend contract, platformwerker (7)) (doorgaan naar hoofdstuk 7)

Zelfstandige (doorgaan naar hoofdstuk 8)

Student of in opleiding (doorgaan naar hoofdstuk 9)

Gepensioneerde (doorgaan naar hoofdstuk 10)

Andere inactieve (doorgaan naar hoofdstuk 10)

5.2.

Indien u aanvullende informatie hebt over uw huidige arbeidssituatie, gelieve te specificeren: ______

6.   Voor de deelnemers die momenteel werkloos zijn

In de vorige vraag hebt u aangegeven dat u momenteel werkloos bent en/of permanent met ziekteverlof bent, huishoudelijk werk verricht, voor kinderen of andere personen zorgt. De volgende vragen helpen ons om uw specifieke situatie te begrijpen.

6.1.

Gedurende hoeveel maanden hebt u geen baan gehad?

Vul in ______________

6.2.

Bent u momenteel op zoek naar een baan?

Ja, ik ben actief op zoek naar een baan.

Neen, ik heb al een nieuwe baan gevonden, maar ben nog niet begonnen met werken.

Neen, ik ben op dit moment niet geïnteresseerd in het vinden van een baan.

6.3.

Als u niet geïnteresseerd bent in het vinden van een baan, waarom? Vul in: _________

7.   Voor de deelnemers die momenteel werkende zijn

In de vorige vraag hebt u aangegeven dat u momenteel werkende bent. De volgende vragen helpen ons om uw specifieke situatie te begrijpen.

7.1.

Is de baan een…?

Voltijdse functie

Deeltijdse functie

7.2.

Welk type contract hebt u?

Vast contract (voor onbepaalde tijd)

Tijdelijk contract (voor bepaalde tijd)

7.3.

Welk type arbeidsverhouding hebt u?

Rechtstreeks met de onderneming

Onrechtstreeks via een agentschap

7.4.

Oefent u hetzelfde beroep uit als voordat u EFG-steun ontving?

Ja

Neen

Zo neen, welk beroep? Vul in: ______________

7.5.

Is uw nieuwe baan in dezelfde regio als uw vorige baan die u had voordat u EFG-steun ontving?

Ja

Neen, in een verschillende regio

Neen, in een ander land binnen de EU

Neen, in een ander land buiten de EU

7.6.

Heeft de ontvangen steun u gemotiveerd om een baan te vinden buiten het land of de regio?

Ja

Neen

7.7.

Hoe lang werkt u in uw huidige baan?

0-2 maanden

3-5 maanden

6-11 maanden

12-17 maanden

18-24 maanden

Langer dan 24 maanden

7.8.

Hebt u in uw huidige baan meer verantwoordelijkheden dan in uw vorige baan?

Ja

Neen

Zeg ik liever niet

7.9.

Hoeveel betaalde of onbetaalde overuren werkt u gewoonlijk in uw nieuwe baan?

Meer dan in mijn vorige baan

Minder dan in mijn vorige baan

Hetzelfde aantal uren als in mijn vorige baan

7.10.

Hoe is uw salaris vergeleken met dat in uw vorige baan?

Hoger

Lager

Hetzelfde

Zeg ik liever niet

7.11.

Hoe zijn uw arbeidsomstandigheden in uw nieuwe baan in het algemeen, vergeleken met de baan die u had voordat u EFG-steun ontving?

Beter

Slechter

Hetzelfde

Zeg ik liever niet

7.12.

Heeft de steun die u hebt ontvangen u geholpen bij het vinden van een nieuwe baan?

Ja

Neen

Zeg ik liever niet

7.13.

Zijn de technische en digitale vaardigheden die u hebt verworven tijdens de ondersteuning die u hebt ontvangen, nuttig voor de nieuwe baan?

Ze hebben mij veel geholpen.

Ze hebben mij een beetje geholpen.

Neen, ze hebben mij helemaal niet geholpen.

Ik heb geen dergelijke opleidingen ontvangen.

7.14.

Zijn de milieu-/groene vaardigheden die u hebt verworven tijdens de ondersteuning die u hebt ontvangen, nuttig voor de nieuwe baan?

Ze hebben mij veel geholpen.

Ze hebben mij een beetje geholpen.

Neen, ze hebben mij helemaal niet geholpen.

Ik heb geen dergelijke opleidingen ontvangen.

8.   Voor de deelnemers die momenteel zelfstandige zijn

In de vorige vraag hebt u aangegeven dat u momenteel zelfstandige bent. Geef antwoord op de volgende vragen. De volgende vragen helpen ons om uw specifieke situatie te begrijpen.

8.1.

Leidt u uw bedrijf in een …?

Voltijdse functie

Deeltijdse functie

8.2.

Is uw bedrijf in dezelfde sector werkzaam als uw vorige baan die u had voordat u EFG-steun ontving?

Ja

Neen

Zo neen, welke sector? Vul in: ____________

8.3.

Is uw bedrijf in dezelfde regio gevestigd als uw vorige baan die u had voordat u EFG-steun ontving?

Ja (doorgaan naar vraag 8.5)

Neen, in een verschillende regio

Neen, in een ander land binnen de EU

Neen, in een ander land buiten de EU

8.4.

Zo neen, heeft de ontvangen steun u gemotiveerd om een bedrijf op te zetten buiten het land of de regio?

Ja

Neen

8.5.

Hoe lang leidt u reeds uw eigen bedrijf?

0-2 maanden

3-5 maanden

6-11 maanden

12-17 maanden

18-24 maanden

Langer dan 24 maanden

8.6.

Hoeveel mensen werken in uw bedrijf (waaronder u)?

(Vul het aantal in) _____________

8.7.

Hoe zijn uw inkomsten in vergelijking met uw vorige baan die u had voordat u EFG-steun ontving?

Hoger

Lager

Hetzelfde

Zeg ik liever niet

8.8.

Hoe zijn uw arbeidsomstandigheden over het algemeen in vergelijking met uw vorige baan die u had voordat u EFG-steun ontving?

Beter

Slechter

Hetzelfde

Zeg ik liever niet

8.9.

Heeft de steun die u hebt ontvangen u geholpen om zelfstandige te worden?

Ja

Neen

Zeg ik liever niet

8.10.

Zijn de technische en digitale vaardigheden die u hebt verworven tijdens de ondersteuning die u hebt ontvangen, nuttig in uw werk als zelfstandige?

Ze hebben mij veel geholpen.

Ze hebben mij een beetje geholpen.

Neen, ze hebben mij helemaal niet geholpen.

Ik heb geen dergelijke opleidingen ontvangen.

8.11.

Zijn de milieu-/groene vaardigheden die u hebt verworven tijdens de ondersteuning die u hebt ontvangen, nuttig in uw werk als zelfstandige?

Ze hebben mij veel geholpen.

Ze hebben mij een beetje geholpen.

Neen, ze hebben mij helemaal niet geholpen.

Ik heb geen dergelijke opleidingen ontvangen.

9.   Voor personen die onderwijs of een opleiding volgen

In vraag 5.1 hebt u aangegeven dat u momenteel onderwijs of een opleiding volgt. De volgende vragen helpen ons om uw specifieke situatie te begrijpen.

9.1.

Welk soort onderwijs volgt u momenteel?

Primair onderwijs

Secundair onderwijs

Beroepsonderwijs

Bachelordiploma

Masterdiploma

Validatie van een diploma uit een land dat geen lid is van de EU

Taalcursussen

Andere: Vul in: ______________

9.2.

Welk beroep wil u uitoefenen nadat u uw onderwijs/opleiding hebt voltooid?

Vul in: ________

9.3.

Heeft de steun die u hebt ontvangen u geholpen om aan een onderwijs- of opleidingsprogramma te beginnen?

Ja

Neen

Zeg ik liever niet

9.4.

Zijn de digitale vaardigheden die u hebt verworven tijdens de ondersteuning die u hebt ontvangen, nuttig bij uw onderwijs- of opleidingsprogramma?

Ze hebben mij veel geholpen.

Ze hebben mij een beetje geholpen.

Neen, ze hebben mij helemaal niet geholpen.

Ik heb geen dergelijke opleidingen ontvangen.

9.5.

Zijn de milieu-/groene vaardigheden die u hebt verworven tijdens de ondersteuning die u hebt ontvangen, nuttig bij uw onderwijs- of opleidingsprogramma?

Ze hebben mij veel geholpen.

Ze hebben mij een beetje geholpen.

Neen, ze hebben mij helemaal niet geholpen.

Ik heb geen dergelijke opleidingen ontvangen.

10.   Slotpagina

Hieronder kunt u aanvullende feedback geven over de EFG-steun die u hebt ontvangen:

Zodra u hieronder op “Indienen” klikt, worden uw antwoorden opgeslagen en verzonden en kunt u geen wijzigingen meer aanbrengen. U kunt per e-mail een kopie krijgen van uw antwoorden. Volg de instructies op de website van EUSurvey.

Wij stellen uw medewerking aan deze enquête zeer op prijs.


(1)  Een persoon:

a)

die naar de huidige staat van verblijf is gemigreerd, en/of

b)

voorheen een andere nationaliteit had dan van zijn huidige staat van verblijf, en/of

c)

waarvan ten minste één van de ouders eerder als migrant in zijn huidige staat van verblijf is binnengekomen.

(infobubbel)

(2)  Langdurige werkloosheid is werkloosheid van meer dan een jaar, terwijl de persoon actief op zoek is naar werk (infobubbel).

(3)  Beoordelingen van het werkgelegenheidspotentieel van werkzoekenden die erop gericht zijn individuele actieplannen te ontwikkelen en werkzoekenden te sturen in de richting van de passende actieve arbeidsmarktmaatregelen. (infobubbel)

(4)  Het verlenen van bijstand aan ontslagen werknemers bij het vinden van een nieuwe baan, hetzij rechtstreeks door de werkgever, hetzij via een gespecialiseerde dienst. (infobubbel)

(5)  Subsidies voor het in dienst nemen van personen met een permanent (of langdurig) verminderde arbeidscapaciteit. (infobubbel)

(6)  Maatregelen voor de beroepsrehabilitatie van personen met een (tijdelijk of permanent) verminderde arbeidscapaciteit en om deze te helpen zich aan te passen aan hun handicap of aandoening en vaardigheden te ontwikkelen die hen voorbereiden op werk of een regelmatige opleiding. (infobubbel)

(7)  Betaald werk georganiseerd via onlineplatforms. (infobubbel)


ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2023/2696/oj

ISSN 1977-0758 (electronic edition)


Upp