EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32014Q0714(02)

Euroopan unionin virkamiestuomioistuimen kirjaajan ohjeet

EUVL L 206, 14.7.2014, p. 46–51 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/proc_rules/2014/714(2)/oj

14.7.2014   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 206/46


EUROOPAN UNIONIN VIRKAMIESTUOMIOISTUIMEN KIRJAAJAN OHJEET

21 päivänä toukokuuta 2014

EUROOPAN UNIONIN VIRKAMIESTUOMIOISTUIN,

joka ottaa huomioon 21 päivänä toukokuuta 2014 hyväksytyn työjärjestyksen

ja erityisesti sen 132 artiklan,

ON VIRKAMIESTUOMIOISTUIMEN PRESIDENTIN ESITYKSESTÄ

vahvistanut nämä

KIRJAAJAN OHJEET

1 artikla

Määritelmät

Kaikkia työjärjestyksen 1 artiklassa annettuja termien määritelmiä sovelletaan samalla tavalla näihin ohjeisiin.

2 artikla

Kirjaajan tehtävät ja sijaisuus

Kirjaajan tehtävistä määrätään työjärjestyksen 20 artiklassa. Kirjaajan sijaisuus määräytyy työjärjestyksen 18 ja 19 artiklan mukaisesti.

3 artikla

Kirjaamon aukioloajat

1.   Kirjaamo on avoinna arkipäivinä. Arkipäivinä pidetään muita päiviä kuin lauantaita, sunnuntaita ja työjärjestyksen 25 artiklan 2 kohdassa tarkoitetussa luettelossa mainittuja vapaapäiviä.

2.   Jos edellisessä kohdassa tarkoitettu arkipäivä on toimielimen virkamiesten ja muun henkilöstön vapaapäivä, kirjaamoon järjestetään siellä asioimista varten päivystys jäljempänä mainittuina aukioloaikoina.

3.   Kirjaamo on avoinna kello 9.00–12.00 ja kello 14.30–16.30. Työjärjestyksen 25 artiklan 2 kohdassa määrättyinä lomakausina kirjaamo on suljettu perjantai-iltapäivisin.

4.   Pääsy kirjaamon tiloihin on yksinomaan asianosaisten oikeudenkäyntiedustajilla tai näiden asianmukaisesti valtuuttamilla henkilöillä sekä oikeusapuhakemusta jättävillä henkilöillä.

5.   Kirjaamon ollessa suljettuna oikeudenkäyntiasiakirjat voidaan pätevästi jättää milloin tahansa päivällä tai yöllä vahtimestarille Euroopan unionin tuomioistuimen rakennuksen vastaanotossa (rue du Fort Niedergrünewald, Luxemburg). Vahtimestari kirjaa asiakirjojen jättämispäivän ja -kellonajan, jotka ovat todistusvoimaisia, ja antaa pyynnöstä vastaanottotodistuksen.

4 artikla

Rekisteri

1.   Rekisteriin merkitään tuomiot ja määräykset sekä kaikki virkamiestuomioistuimen käsiteltäviksi saatettujen asioiden asiakirjavihkoon otettavat asiakirjat saapumisjärjestyksessä, lukuun ottamatta niitä näiden ohjeiden 6 artiklan 4 kohdassa tarkoitettuja asiakirjoja, jotka on laadittu työjärjestyksen 90 artiklassa tarkoitettuun sovintoratkaisuun pääsemiseksi.

2.   Kun asiakirja on merkitty rekisteriin, kirjaaja tekee tästä merkinnän, joka sisältää juoksevan numeron ja rekisteriin kirjaamisen päivämäärän, oikeudenkäyntiasiakirjan alkuperäiskappaleeseen tai oikeudenkäyntiasiakirjojen jättämisestä ja vastaanottamisesta e-Curia-sovelluksella 20.9.2011 tehdyn virkamiestuomioistuimen päätöksen (EUVL C 289, s. 11) (jäljempänä e-Curiasta tehty päätös) 3 artiklassa tarkoitettuun alkuperäiskappaleena pidettävään asiakirjaan ja asianosaisen pyynnöstä tämän sitä varten esittämään jäljennökseen. Kirjaaja allekirjoittaa oikeudenkäyntiasiakirjaan tehdyn merkinnän.

3.   Rekisterimerkinnät numeroidaan nousevalla juoksevalla numerosarjalla. Ne sisältävät oikeudenkäyntiasiakirjan tunnistamiseksi tarvittavat tiedot, erityisesti jättämis- ja rekisteriinmerkitsemispäivän, asian numeron ja asiakirjan lajin.

4.   Edellistä kohtaa sovellettaessa otetaan huomioon tapauksen mukaan joko

päivä, jona kirjaaja, kirjaamon virkamies tai kirjaamon muuhun henkilöstöön kuuluva on vastaanottanut oikeudenkäyntiasiakirjan

edellä 3 artiklan 5 kohdassa tarkoitettu päivä

e-Curiasta tehdyn päätöksen 5 artiklassa tarkoitettu päivä

perussäännön 54 artiklan ensimmäisessä kohdassa ja perussäännön liitteessä I olevassa 8 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuissa tapauksissa päivä, jona oikeudenkäyntiasiakirja on jätetty unionin tuomioistuimen tai unionin yleisen tuomioistuimen kirjaajalle.

5.   Jos rekisterimerkintää on korjattava, tästä tehdään huomautus rekisteriin. Rekisterin, jota pidetään sähköisessä muodossa, on oltava sellainen, että rekisteröintejä ei voida poistaa ja että merkintöjen myöhemmät muutokset ja korjaukset käyvät rekisteristä ilmi.

5 artikla

Asian numero

1.   Kun kanne, jolla asia pannaan vireille, merkitään rekisteriin, asialle annetaan juokseva numero, jota edeltää kirjain ”F-” ja jonka jälkeen merkitään vuosi. Työjärjestyksen 45 artiklan 2 kohdan kolmatta alakohtaa sovellettaessa asian numeroon sisältyvän vuosiluvun on vastattava asiakirjan jättämispäivää, jota pidetään ratkaisevana prosessuaalisten määräaikojen noudattamisen kannalta.

2.   Välitoimia koskevalle hakemukselle, tuomioiden tai määräysten korjaamista tai tulkitsemista koskevalle hakemukselle, purkuhakemukselle sekä kolmannen osapuolen kantelulle, oikeudenkäyntikulujen vahvistamista koskevalle hakemukselle ja oikeusapuhakemukselle, jotka liittyvät vireillä oleviin asioihin, annetaan sama numero kuin pääasialle, ja numeron jälkeen lisätään merkintä siitä, että kyseessä on erillinen erityinen menettely. Työjärjestyksen 44 artiklan 2 kohdan mukaisesti omana asianaan käsiteltäväksi erotetun asian tai asioiden järjestysnumero pysyy samana, ja numeron jälkeen lisätään merkintä siitä, että kyseessä on omana asianaan käsiteltäväksi erotettu asia, ja tarvittaessa yksilöivä numero. Kanteelle, jonka vireillepanoa on edeltänyt siihen liittyvä oikeusapuhakemus, annetaan sama numero kuin tälle hakemukselle. Jos unionin yleinen tuomioistuin palauttaa asian valituksen johdosta, asia säilyttää sille aikaisemmin virkamiestuomioistuimessa annetun numeron siten, että numeron jälkeen lisätään merkintä asian palauttamisesta.

6 artikla

Asiakirjavihko ja sen julkisuus

1.   Asiaa koskeva asiakirjavihko sisältää oikeudenkäyntiasiakirjat mahdollisine liitteineen, varustettuina näiden ohjeiden 4 artiklan 2 kohdassa tarkoitetulla maininnalla, lukuun ottamatta asiakirjoja, joiden rekisteröimisestä on kieltäydytty näiden ohjeiden 8 artiklan mukaisesti, tässä asiassa tehdyt päätökset, mukaan lukien päätökset, joilla on kieltäydytty rekisteröimästä asiakirjoja, istuntoa varten laaditut valmistelevat kertomukset, istunnon pöytäkirjat, kirjaajan toimittamat tiedoksiannot sekä tarvittaessa kaikki muut asiakirjat ja kirjeenvaihdon, jotka on otettava huomioon asiaa ratkaistaessa.

2.   Epäselvissä tapauksissa kirjaaja saattaa puheenjohtajan ratkaistavaksi, otetaanko oikeudenkäyntiasiakirja asiakirjavihkoon.

3.   Asiakirjavihkon asiakirjat numeroidaan juoksevasti.

4.   Tämän artiklan 1 kohdasta poiketen oikeudenkäyntiasiakirjat, jotka on laadittu työjärjestyksen 90 artiklassa tarkoitettuun sovintoratkaisuun pääsemiseksi (ks. näiden ohjeiden 4 artiklan 1 kohta), luetteloidaan asiakirjavihkon erilliseen osaan.

5.   Oikeudenkäyntiasiakirjojen luottamukselliset versiot ja ne versiot, jotka eivät ole luottamuksellisia, luokitellaan asiakirjavihkon eri osiin. Asiakirjavihkon luottamukselliseen osaan voivat tutustua ainoastaan ne asianosaiset, joihin luottamuksellista käsittelyä ei ole määrätty sovellettavaksi.

6.   Oikeudenkäyntiasiakirjaa, joka on esitetty jossain asiassa ja otettu tämän asian asiakirjavihkoon, ei voida ottaa huomioon toisen asian valmistelun yhteydessä.

7.   Asian käsittelyn päätyttyä kirjaaja huolehtii asiakirjavihkon saattamisesta lopulliseen muotoon ja arkistoinnista. Lopullinen asiakirjavihko sisältää luettelon asiakirjavihkoon otetuista oikeudenkäyntiasiakirjoista niitä asiakirjoja lukuun ottamatta, jotka on laadittu työjärjestyksen 90 artiklassa tarkoitettuun sovintoratkaisuun pääsemiseksi, ja merkinnän niiden numerosta sekä arkistointisivun, johon merkitään asian numero, asianosaiset ja päivä, jona asiakirjavihko on saatettu lopulliseen muotoon.

7 artikla

Luottamuksellinen käsittely

1.   Niiden oikeudenkäyntiasiakirjojen osalta, jotka asianosaiset aikovat esittää omasta aloitteestaan tai jotka ne esittävät virkamiestuomioistuimen pyynnöstä, niiden on tarvittaessa ilmoitettava, että asiakirjoihin sisältyy luottamuksellisia tietoja, ja niiden on tällöin jätettävä asiakirjasta sellainen kappale, josta nämä tiedot on poistettu, sanotun kuitenkaan rajoittamatta työjärjestyksen 47 artiklan 1 kohdan soveltamista. Tällaisessa tapauksessa kyseisen asianosaisen on toimitettava samanaikaisesti virkamiestuomioistuimelle kyseessä olevan asiakirjan lyhentämätön versio, jotta se voi tutkia, että poistetut tiedot ovat todellakin luottamuksellisia ja että tehdyillä poistoilla ei toisaalta loukata toisen asianosaisen oikeuksia oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin eikä liioin hyvää oikeudenhoitoa. Virkamiestuomioistuimen on tarvittaessa pyydettävä, että asianosainen esittää muutetun version asiakirjasta. Tutkintansa päätteeksi virkamiestuomioistuimen on palautettava kyseessä olevan asiakirjan lyhentämätön versio.

2.   Asianosainen voi työjärjestyksen 87 artiklan 1 kohdan mukaisesti pyytää joidenkin asiakirjavihkoon sisältyvien tietojen luottamuksellisen käsittelyn soveltamista väliintulijaan tai, jos kyse on työjärjestyksen 44 artiklan 3 kohdan mukaisesti yhdistetyistä asioista, yhdistettyjen asioiden johonkin toiseen asianosaiseen.

8 artikla

Kieltäytyminen vastaanottamasta oikeudenkäyntiasiakirjoja ja puutteellisuuden korjaaminen

1.   Kirjaaja huolehtii siitä, että asiakirjavihkoon otetut oikeudenkäyntiasiakirjat ovat perussäännön, virkamiestuomioistuimen työjärjestyksen ja sen asianosaisille antamien käytännön ohjeiden sekä näiden kirjaajan ohjeiden määräysten mukaisia. Tarvittaessa kirjaaja asettaa määräajan, jonka kuluessa asianosaiset voivat korjata jätettyjen oikeudenkäyntiasiakirjojen muotovirheet. Menettelyvaatimusten noudattamatta jättäminen voi johtaa kanteen tai muiden oikeudenkäyntiasiakirjojen tutkimatta jättämiseen.

2.   Kirjaaja kieltäytyy rekisteröimästä oikeudenkäyntiasiakirjoja, joista ei ole määrätty työjärjestyksessä. Epäselvissä tapauksissa tai asianosaisten riitautuksen johdosta kirjaaja saattaa asian puheenjohtajan ratkaistavaksi.

3.   Kirjaaja hyväksyy ainoastaan sellaiset asiakirjat, joissa on asianosaisen edustajan käsin kirjoitettu allekirjoitus, sanotun kuitenkaan rajoittamatta sitä, mitä työjärjestyksen 45 artiklan 2 kohdan kolmannessa alakohdassa ja e-Curiasta tehdyssä päätöksessä määrätään.

4.   Kirjaaja huolehtii siitä, että oikeudenkäyntiasiakirjojen pituus niiden liitteet mukaan lukien ei ylitä hyvän oikeudenhoidon edellyttämää ylärajaa ja että ne jätetään virkamiestuomioistuimen asianosaisille antamien käytännön ohjeiden tältä osin merkityksellisten määräysten mukaisesti.

5.   Lukuun ottamatta työjärjestyksessä nimenomaisesti mainittuja tapauksia kirjaaja kieltäytyy rekisteröimästä asianosaisten kirjelmiä tai oikeudenkäyntiasiakirjoja, jotka on — vaikka vain osaksi — laadittu muulla kuin oikeudenkäyntikielellä. Asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa kirjaaja voi kuitenkin väliaikaisesti hyväksyä liitteitä, jotka on laadittu muulla kuin oikeudenkäyntikielellä. Epäselvissä tapauksissa tai asianosaisten riitautuksen johdosta kirjaaja saattaa asian puheenjohtajan ratkaistavaksi.

6.   Jos muun kolmannen osapuolen kuin jäsenvaltion esittämää väliintulohakemusta ei ole laadittu oikeudenkäyntikielellä, kirjaaja kehottaa korjaamaan puutteen ennen kuin hän antaa väliintulohakemuksen tiedoksi asianosaisille. Jos oikeudenkäyntikielellä laadittu versio hakemuksesta jätetään kirjaajan tätä varten asettamassa määräajassa, muulla kielellä laaditun ensimmäisen version jättämispäivää pidetään asiakirjan jättämispäivänä.

7.   Jos puutteellisuutta ei korjata tai kyseessä oleva asianosainen riitauttaa asian, kirjaaja saattaa asian puheenjohtajan ratkaistavaksi.

9 artikla

Todistus asianajajan kelpoisuudesta

Sovellettaessa työjärjestyksen 31 artiklan 2 kohdan määräystä, jonka mukaan asianosaista edustavan asianajajan tai asianosaisen asiamiestä avustavan asianajajan on esitettävä asiakirja, joka osoittaa, että hänellä on kelpoisuus esiintyä tuomioistuimessa jossakin jäsenvaltiossa tai muussa Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen osapuolena olevassa valtiossa, voidaan viitata virkamiestuomioistuimen kirjaamoon jo jätettyyn asiakirjaan. Asiakirja, johon voidaan viitata, ei missään tapauksessa saa olla laadittu yli viisi vuotta ennen kanteen jättämispäivää.

10 artikla

Tiedoksiannot

1.   Kirjaaja huolehtii siitä, että perussäännössä ja virkamiestuomioistuimen työjärjestyksessä määrätyt tiedoksiannot toimitetaan ja ilmoitukset tehdään työjärjestyksen 36 artiklan mukaisesti.

2.   Työjärjestyksen 115–120 artiklassa tarkoitetuissa välitoimimenettelyissä kirjaaja voi lähettää oikeudenkäyntiasiakirjat asian kiireellisyyden edellyttämällä asianmukaisella tiedonsiirtovälineellä.

11 artikla

Määräaikojen asettaminen ja pidentäminen

1.   Kirjaaja asettaa työjärjestyksessä tarkoitetut määräajat työjärjestyksen 39 artiklan 2 kohdan nojalla saamiensa ohjeiden mukaisesti ja tarvittaessa pidentää niitä vastaavasti.

2.   Työjärjestyksessä vahvistettuja määräaikoja voidaan pidentää ainoastaan poikkeuksellisissa tilanteissa. Pidentämistä koskevat pyynnöt on perusteltava asianmukaisesti, ja niiden on saavuttava kirjaamoon riittävän ajoissa ennen alun perin asetetun määräajan päättymistä. Määräaikaa ei lähtökohtaisesti voida pidentää useammin kuin yhden kerran. Puheenjohtaja voi pidentää niitä oikeudenkäynnissä noudatettavia määräaikoja, joista ei määrätä työjärjestyksessä.

12 artikla

Istunnot ja niiden pöytäkirjat

1.   Ennen jokaista julkista istuntoa kirjaaja laatii oikeudenkäyntikielellä asialuettelon, jossa mainitaan istunnon päivä, kellonaika ja paikka, tuomioistuimen toimivaltainen kokoonpano, käsiteltävät asiat ja asianosaisten nimet, joista tunnistetiedot on tarvittaessa poistettu työjärjestyksen 48 artiklan 1 kohdan mukaisesti.

2.   Asialuettelo kiinnitetään istuntosalin ovelle.

3.   Kirjaaja laatii jokaisesta istunnosta oikeudenkäyntikielellä pöytäkirjan, johon tehdään seuraavat merkinnät: asia, istunnon päivä, kellonaika ja paikka, tarvittaessa maininta siitä, oliko kyseessä suljettu käsittely, läsnä olleiden tuomareiden ja kirjaajan nimet, asianosaisten läsnä olleiden edustajien, henkilökohtaisesti läsnä olleiden asianosaisten sekä asiassa todistajina tai asiantuntijoina kuultujen henkilöiden nimi ja asema, istunnossa esitetyt todisteet ja oikeudenkäyntiasiakirjat ja tarvittaessa istunnossa esitetyt lausumat sekä virkamiestuomioistuimen tai puheenjohtajan istunnossa tekemät päätökset. Pöytäkirja lähetetään asianosaisille.

13 artikla

Todistajat ja asiantuntijat

1.   Kirjaaja toteuttaa kaikki toimenpiteet, jotka ovat tarpeen todistajan tai asiantuntijan kuulemista koskevien määräyksien täytäntöönpanemiseksi.

2.   Kirjaaja pyytää todistajilta selvityksen heidän kuluistaan ja ansionmenetyksestään ja asiantuntijoilta heidän palkkiotaan koskevan laskun, josta selviää heidän työmääränsä ja kulunsa.

3.   Kirjaaja määrää virkamiestuomioistuimen kassan maksamaan todistajille ja asiantuntijoille työjärjestyksen mukaisesti heille kuuluvat rahamäärät. Jos näistä rahamääristä syntyy erimielisyyttä, kirjaaja saattaa asian puheenjohtajan ratkaistavaksi.

4.   Kirjaaja huolehtii siitä, että virkamiestuomioistuimen asiantuntijoiden tai todistajien kuulemisen perusteella suorittamat ennakot peritään siltä asianosaiselta, joka on velvoitettu korvaamaan oikeudenkäyntikulut. Tarvittaessa sovelletaan näiden ohjeiden 15 artiklan 3 kohdan määräyksiä.

14 artikla

Tuomioiden ja määräysten alkuperäiskappaleet

1.   Virkamiestuomioistuimen tuomioiden ja määräysten alkuperäiskappaleet säilytetään aikajärjestyksessä kirjaamon arkistossa. Oikeaksi todistettu jäljennös tuomioista ja määräyksistä sisällytetään kunkin asian asiakirjavihkoon.

2.   Asianosaisen pyynnöstä kirjaaja antaa asianosaiselle ylimääräisiä oikeaksi todistettuja jäljennöksiä tuomion tai määräyksen alkuperäiskappaleesta.

3.   Valituksen johdosta annetuista unionin yleisen tuomioistuimen tuomioista tai määräyksistä tai asian uudelleen käsittelyn johdosta annetuista unionin tuomioistuimen tuomioista tai määräyksistä tehdään merkintä tuomioon tai määräykseen, jota ne koskevat; tällaisten tuomioiden tai määräysten oikeaksi todistettu jäljennös liitetään valituksenalaisen tuomion tai määräyksen alkuperäiskappaleeseen.

15 artikla

Maksujen tallettaminen ja periminen

1.   Jos oikeusavun perusteella suoritettu rahamäärä, todistajille tai asiantuntijoille ennakkona suoritettu rahamäärä tai sellaiset rahamäärät, jotka asianosaisten on maksettava tai talletettava työjärjestyksen 108 ja 109 artiklan mukaisesti, on perittävä virkamiestuomioistuimen kassaan, näiden rahamäärien suorittamista vaaditaan kirjaajan allekirjoittamalla saantitodistuksin lähetetyllä kirjatulla kirjeellä tai tapauksen mukaan e-Curia-sovelluksella siltä asianosaiselta, jonka maksettaviksi ne kuuluvat käsittelyn päätteeksi annetun ratkaisun taikka työjärjestyksen 109 artiklassa tarkoitetun virkamiestuomioistuimen presidentin määräyksen mukaisesti. Talletetut rahamäärät siirretään toimielimen sulkutilille.

2.   Kirjatun postilähetyksen katsotaan saapuneen vastaanottajalle kymmenentenä päivänä siitä, kun kyseinen lähetys jätettiin postin kuljetettavaksi virkamiestuomioistuimen kotipaikassa, jollei saantitodistuksella osoiteta, että se on vastaanotettu muuna ajankohtana, tai jollei vastaanottaja kolmen viikon kuluessa telekopiolaitteella saamastaan ilmoituksesta ilmoita kirjaajalle, että tiedoksianto ei ole saapunut hänelle.

3.   Jos maksettavia rahamääriä ei ole suoritettu kirjaajan asettamassa määräajassa, kirjaaja voi pyytää virkamiestuomioistuinta antamaan täytäntöönpanokelpoisen määräyksen ja toimittaa sen tarvittaessa täytäntöönpantavaksi.

16 artikla

Kirjaamon maksut

1.   Jos jäljennös oikeudenkäyntiasiakirjasta tai ote asiakirjavihkosta tai rekisteristä annetaan asianosaiselle tämän pyynnöstä paperimuodossa, kirjaaja perii maksua 3,50 euroa sivulta oikeaksi todistetusta jäljennöksestä ja 2,50 euroa sivulta jäljennöksestä, jota ei ole todistettu oikeaksi.

2.   Jos kirjaaja asianosaisen pyynnöstä huolehtii oikeudenkäyntiasiakirjan tai asiakirjavihkon otteen kääntämisestä, maksua peritään 1,25 euroa riviltä.

17 artikla

Julkaisut ja asiakirjoista tiedottaminen internetissä

1.   Kirjaaja huolehtii virkamiestuomioistuimen julkaisuista ja siitä, että virkamiestuomioistuinta koskevista asiakirjoista tiedotetaan internetissä.

2.   Kirjaaja huolehtii siitä, että Euroopan unionin virallisessa lehdessä julkaistaan työjärjestyksessä, näissä ohjeissa ja asianosaisille annetuissa käytännön ohjeissa määrätyt päätökset samoin kuin tiedonannot kanteista, joilla asia pannaan vireille, ja ratkaisuista, joihin asian vireilläolo päättyy.

3.   Kirjaaja huolehtii virkamiestuomioistuimen oikeuskäytännön julkaisemisesta virkamiestuomioistuimen vahvistamien yksityiskohtaisten sääntöjen mukaisesti.

18 artikla

Asianosaisten edustajien neuvonta

Kirjaaja antaa asianosaisten edustajille heidän pyynnöstään tietoja työjärjestyksen, asianosaisille annettujen käytännön ohjeiden, näiden kirjaajan ohjeiden, e-Curiasta tehdyn päätöksen ja e-Curia-sovelluksen käyttöä koskevien ehtojen soveltamisessa noudatetusta käytännöstä asioiden käsittelyn moitteettoman kulun varmistamiseksi.

19 artikla

Poikkeaminen näistä ohjeista

Jos tietyn asian erityisten olosuhteiden ja hyvän oikeudenhoidon edistämisen vuoksi on tarpeen, virkamiestuomioistuin tai puheenjohtaja voi poiketa näiden ohjeiden määräyksistä.

20 artikla

Näiden ohjeiden voimaantulo

1.   Nämä kirjaajan ohjeet, jotka ovat todistusvoimaisia niillä kielillä, jotka mainitaan Euroopan unionin tuomioistuimen perussäännön liitteessä I olevan 7 artiklan 2 kohdan nojalla virkamiestuomioistuimeen sovellettavan neuvoston asetuksen N:o 1 1 artiklassa, julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä. Ne tulevat voimaan julkaisemista seuraavan kolmannen kuukauden ensimmäisenä päivänä.

2.   Näillä kirjaajan ohjeilla kumotaan ja korvataan 11.7.2012 vahvistetut kirjaajan ohjeet (EUVL L 260, s. 1).

Tehty Luxemburgissa 21 päivänä toukokuuta 2014.

W. HAKENBERG

kirjaaja

S. VAN RAEPENBUSCH

presidentti


Top